- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz doddencs #40024 üzenetére
Valószínűleg, az eltérő technológiákból adódóan mindegyiknek vannak kompromisszumai. Ennél szerintem többet nyom a latban a márkanevekhez fűződő személyes "előítéletek". A Samsung léptékekkel nagyobb cég, a mobiliparban betöltött vezető szerepe okán sokan gondolják úgy, hogy a Samsung eleve jobb mint az LG. Jóval több tv-t is forgalmaznak. Ezzel együtt én nem vagyok meggyőződve arról, hogy technikai értelemben is jobbak volnának. Én pár éve előítéletektől mentesen közelítettem a témához (pontosabban nekem akkor még egyértelműen a japán gyártók voltak a favoritok) és itteni javaslatra az LG mellett döntöttem és nem bántam meg, miközben a családban volt pár Samsung és azok sem rosszabbak. Véleményem szerint eléggé kiegyensúlyozott a kínálat és leginkább az számít, hogy éppen melyik forgalmazónak vannak jobb árai. Meg esetleg olyan részletkérdések, hogy kinek melyik távirányító áll kézre, ki milyen lábat kedvel inkább vagy a menürendszer részletei.
Vagy amit AL mindig hangsúlyoz, hogy VA/IPS panel.
Olvasd el ezt a párnapos hozzászólást.
Én éppen tegnap beszéltem egy LG-s kereskedővel, annyit mondott általánosságban, hogy a tv-k kritikus életkora 3-4 év. Általában ekkor mennek tönkre, amelyik ezt túléli, az általában elmegy 6-7-x évig is. Persze, nem lehetnek komoly tapasztalataik, hiszen mindig újítanak valamit és annak az élettartama inkább csak tippelhető. -
AL
addikt
válasz doddencs #36643 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz VA és IPS kijelzőset is, előző levelemben olvashatsz róla, hogy mikor melyik jó. A SAMSUNG QE55Q60RATXXH 4K UHD Smart QLED televízió 100 Hz ( jobb a mozgásmegjelenítése, mint az 50 Hz - nek ), VA panel - 235 ezer.
Sony Bravia KD-55XF8577 - 260 ezer
Nem tudom mennyire megbízható az Alza, még nem vásároltam tőlük, de jó áron van. Szintén 100 Hz, android és IPS panel.
Ezek 50 Hz : PANASONIC TX-58GX830E : VA panel - 233 ezer, ez nagyobb 58"
Sony KD55XF7596 - IPS panel és androidos ,190 ezer [link]
Itt láthatod az adataikat . Ajánlatos + 3 év garanciát is venni. Az MM - nél ezt később is megveheted. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest