- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gutikavics
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék anyumnak új TV-t vásárolni. Maximum 80k lenne a keret.
Csak TV nézésre fogja használni, esetleg néha egy film pendriveról. Kb 2 méterről lesz nézve.
Különösebb elvárás nincs, jó lenne 32” Full HD valamit minél jobb képminőség.
Jelenleg ezek között gondolkozom (bár még élőben nem láttam őket):
Samsung UE32J5100A
LG 32LH530V
Segítenétek a választásban vagy tudtok esetleg ezeknél jobb vételt?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
tekken3600
újonc
Hi all!
Samsung UE49KS7000 vagy LG 49UH8507?
Tudom a KS8000 lenne legjobb, de az már nem fér bele a pénztárcába. -
maxika2004
őstag
válasz gutikavics #9251 üzenetére
A 2 közti külömbséget nemtudom, de a j5100-et ajánlották,ilyet akartam venni én is!
árilag azt tudom 90 ért van a 40-es. 12 vel több mint a 32-es a nagyobb jobb vétel szerintem! -
agabe
addikt
válasz JozsBiker #9248 üzenetére
Csak az 50-esbol maradt ugy nezem az meg kaphato most is, az 55-os is elfogyott a 43-assal egyutt.
Attol holnap meg lehet, hogy lesz kedszlet csak az akcios mennyiseg volt ennyi, de majd kiderul.(#9238) BBéci
Az ember mindig tanul
Ha belegondolok tenyleg hulyen hangzik ahogy en irtam, foleg igy tudatositva, de ezentul legalabb nem hibazom el[ Szerkesztve ]
-
-
jegenye77
addikt
válasz #94529552 #9258 üzenetére
4K egyáltalán nem lenne lényeg csak hát már alig van ami nem ilyen.
Ezt a kettőt adná oda ennyiért garival. Régebbi típusok nincsenek sajnos . Az újabbak meg "normális " áron vannak. Lehet inkább drágábban az újabb jobb lenne? + 50 et érne inkább?[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
vadkörte
addikt
Az LG 29MT44D-PZ kistestvérét a LG 28MT48DF-PZ vettem tegnap este az Euronic-ban. (egy nappal korábban még 52.990 Ft volt, tegnap már 56.990 Ft... ) Az első tesztek alapján - leginkább filmek és trailerek - egész korrekt kis TV. Szép színek, tűrhető kevésbé műanyagosan dobozszerű hang, barátságos kezelőfelület. Hátrányának mondanám a kevés bemenetet (1 USB, 1 HDMI, 1 SCART) előnye a kompakt méret. (ha nincs hely)
Üdv. V. Körte
-
Coller225
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék TV-t vásárolni.
Már hónapok óta nézegetem a TV-ket és a fórumot, de ahogy olvasgatok itt, egyre csak bizonytalanabb leszek, ezért kérek tőletek tanácsot:
-számítógépről használnám filmezésre, TV adást nem néznék rajta
-3D-t, és íveltet nem szeretnék
-a smart funkciók nem igazán érdekelnek (bár még nem volt ilyen TV-m, úgyhogy nincs viszonyítási alapom)
-elképzelhető, hogy majd lesz egy konzolom, jó lenne, ha lehetne rajta játszani is
-48 - 55 col körüli méretet szeretnék
-legalább FullHD-t szeretnék, nagyobb felbontásnak nem tudom van-e értelme (3-4 méterről szeretném nézni)
-a hangja nem annyira számít, van mellé normális hangcucc
-200-ból szeretném kihozni (de jobban örülnék, ha inkább 150-hez közelítene az ára)
-ennyi pénzért nem várok csodát, nem a tökéletes TV-t keresem, hajlandó vagyok kompromisszumokra, de a legjobbat szeretném kihozni belőle.Eddig samsungokat nézegettem, eleinte az 5xxx szériát, aztán olvastam a fórumon, hogy a 6xxx széria a nyerő, az 5xxx pedig nem ajánlott. Aztán nagyon sok olyat is olvastam, hogy a 6xxx szériával is vigyázni kell, ilyen meg olyan okok miatt, illetve pl játékra mégiscsak inkább az 5xxx a jobb
Ekkor uralkodott el a teljes káosz, most tőletek várom a megváltást
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Tv-t keresgélek már egy ideje a Samu UE37D5500-asom leváltásához, eddig ezt a két modellt találtam érdekesnek:
- LG 49LH630V (illetve LH6047 bár ennek a talpa elég ocsmány szerintem és nem is biztos, hogy elférne az asztalon)
- Sony 43W755CA Sony kisebb és kicsit drágább ugye, viszont ha annyival jobb akkor inkább azt veszem. Ami kéne egy használható Smart funkció DLNA, Plex, Kodi ilyesmi, nem akarok mediaboxot venni egy Smart Tv-hez. Úgy sejtem a képminőség a fentebb említett Samsunghoz képest mindenképp előrelépés lesz de azért természetesen érdekelne melyik a szebb, illetve, hogy a Sony miért ennyivel drágább? Bármilyen vélemény jöhet, minden segítene. Ha esetleg más TV-t javasoltok (pl. valami Samsung) az is jöhet. Gondolkoztam Phillips-en az ambilight miatt de sok jót nem hallottam még róluk.
Ami kéne, hogy legyen rajta Jack / optikai kimenet, hogy a HIFIt ráköthessem legalább egy Optikai -> RCA átalakítóval, mert azon meg sajnos csak RCA bemenet van. Menne rajta SD tartalom is de főleg sima HD filmek, illetve PC-s játék.
[ Szerkesztve ]
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
BBéci
legenda
válasz Quent1n #9262 üzenetére
Az a Sony magasabb kategóriába tartozik, képminősége kiváló, bőven megéri az árát.
Médialejátszó (médiabox) erősen ajánlott mindegyik középkategóriásnál komolyabb tévéhez, mert a beépítettel nem lehet kihasználni teljes mértékben a képességeit, valamint annak funkciói és használhatósága irtó hiányosak egy tisztességes célgéppel összehasonlítva.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quent1n
senior tag
Köszönöm a választ. Mivel HD adások nézésére lesz főleg, így remélem a Sony se lesz túl kicsi, na meg lesz valahol még 160 körül mire lesz elég pénzem (remélhetőleg 1-2 nap)
Okos dolgok közül nekem Plex az első NAS-on az fut szóval jó lenne TV-ről elérni. Kodi se lenne rossz ha ez a kettő meg a DLNA jól működik, akkor nem fogok panaszkodni.
Egyébként ha vennék médiaboxot te melyik típust ajánlanád 10-20 körül?
-
BBéci
legenda
válasz Quent1n #9264 üzenetére
Médialejátszós topik: [link].
Kevesen hajlandóak tudomásul venni, hogy a TV egy képmegjelenítő, bármilyen okosságot pakolnak beléjük, csak öszvér megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quent1n
senior tag
Én tudomásul veszem, végülis nekem a D5500 Smart funkciói is elegek voltak, annyi, hogy a DLNA néha bizonytalankodott.
Egyébként ami még kérdésem lenne, hogy miért tűnt el a forgathatóság ezeknél a televízióknál? Nem mondom, hogy gyakran éltem vele de azért olykor olykor elég hasznos funkció volt, hogy el lehetett forgatni a TV-t a talpán.
-
BBéci
legenda
válasz Quent1n #9266 üzenetére
Azt a formatervezőktől kellene megkérdezned. Talán azt mutatták a felmérések, hogy a felhasználóknak csekély része forgatja a tévéjét. Az enyémnek olyan a talpa, ami lehetővé teszi, de fali konzolra szereltem, ami kihúzható, forgatható, dönthető. Ezt ajánlom mindenkinek, elképesztően praktikus.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolaas
senior tag
37 40 -s méretű okos dnla fhd tv-t keresek 100 körül wi-fi is fontos. Köszi.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
bara17
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék:
max 200eFt-ig keresek 50"-os smart televiziót. Alapból talán a keretbe beleférne az UHD Tv is azonban elég messziről (kb.3,5-4 méter) lenne nézve a TV, így nem tudom, hogy érdemes -e UHD-t választani...
A TV használata jellemzően TV műsorok nézésére, Youtube-ra lenne használva (minimális filmezés) Mit tudnátok ajánlani?
köszönöm szépen.
-
birorichard
őstag
Sziasztok,
tervezek tv-t vásárolni, első nekifutásra ez volt, ami szimpatikus.
XONE játékra és filmnézésre használnám. Nem csak néhány évre szeretnék vele tervezni, ezért ragaszkodnék a felbontáshoz (ne járjak úgy, mint ~6 éve a mostani 32" 720-ps tv-mmel).
A HDR nem volna rossz ha volna a konzol miatt sem, egyes single-ket kipróbálnék vele, ahol nem nagy gond a megnövekedett válaszidő. Van valami esetleg ötletetek alternatíva terén?
Méret jó lenne a maradna 49", de ha van vmi best buy, akkor elgondolkodtató a 42" is.Árban nem igazán szeretnék 170-180 fölé menni.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz birorichard #9272 üzenetére
Szerintem nem jártál rosszul a HD ready 32"-os tv-vel, amennyiben a képminősége megfelelő. Ekkora méretben nem sok előnyét vennéd a full hd felbontásnak, kivéve, ha monitornak használod. Ahogy jelenleg se érzem akkora előnynek az UHD-t, persze nézési táv és forrás függvénye a dolog.
-
birorichard
őstag
Annyiból láttam "kárát", hogy akkor mentek párhuzamosan a 720p és 1080p tv-k, költséghatékonyság miatt előbbi mellett döntöttem, aztán eltelt ~2 év, lett volna igény a FHD felbontásra, ami nem volt, filmek, játékok terén is, játszani meg viszonylag közelről játszottam, úgy elég feltűnő volt, másrészt meg már távolabbról nézem, ha filmezünk, így a mérete is kicsi. Nem volt rossz a képminősége, de mostanra már nyilván megfáradt a szaturációja. Szóval mióta megvan, azóta bánom valahol, hogy nem fhd-t vettem, mert akkor még nem volt rá annyira tartalom (X360, gyenge net, mezei DVD lejátszó), ugyanezt látom most az UHD-val is, nem akarok megint "lemaradni", inkább kicsit többet szánok rá.
Olvastam ezt a korábbi HSZ-t, tudtok esetleg kisebb UHD-t ajánlani, ami jobb minőségű vagy 200 alatt kb egyformák a panelek?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz birorichard #9274 üzenetére
Játékok esetén még meg is értem, de filmekhez teljesen felesleges a több pixel, nem látod messziről a különbséget. Ahogy 49" UHD esetén se fogod látni mondjuk 3m-ről. Ezért nálam ez nem számít "lemaradásnak".
-
birorichard
őstag
Csak a méret számít a film miatt (jelenleg), a döntő inkább a játék, főleg az elkövetkező 5 év tendenciája, ami inkább a 4K felé fog várhatóan elmozdulni (egyébként a filmek is), erre értettem a lemaradást, hogy most, mikor már tartalmak is megjelennek egy magasabb felbontásra, megint az alacsonyabbat válasszam. 3m ide vagy oda, látszik részletgazdaság terén a különbség magasabb felbontású tartalom esetén (FHD-n mindegy, persze), szóval nem YT-s mónikát akarok rajta nézni, nem csak a számok miatt kéne UHD.
Ezzel szemeztem még.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz birorichard #9276 üzenetére
3 meterrol nem fogod latni a kulonbseget felbontasban meg 50" eseteben sem, igy felesleges 43-ason.
A KU600-es a samsung belepo UHD-je, ezert ha azt veszed a felbontasban 1.5 meterrol nezve ugyan nem leszel lemaradva, de sok masban igen egy kozepkategorias tavalyi FHD-hez viszonyitva 2meternel messzebrol meg mar a felbontast sem fogod latni.
HDR megjelenites nincs a KU6000-esben ami miatt a szinek sem lesznek jobbak meg megfelelo forras eseten sem (5even belul a legtobb forras nem HDR minosegu lesz meg), es pl. 24Hz-es anyagokat sem tudja szepen megjeleniteni, 24p-s filmanyag megnezesere sem javasolt.
Ja es jatekok konzolokon meg nem fognak futni 30fps-el 4K-ban a frisitett generacion sem (inkabb varhato tobb 1080P 60fps) . Pc mas tema, ott nem tudom mi most a helyzet, es valoszinuleg ha most nem is par ev mulva mar hasithatnak 30fps-el 4K jatekok, de tenyleg nem vagyok benne a temaban.[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Úgy néz ki inkább egy 32"-es kis tv lesz mivel apuémnak lesz, és nem akarnak sokat költeni rá.
Végül 2 készülék maradt:
LG 32LH530V
Samsung 32J5100Az LG IPS-es ez nem gond a játékoknál? Fekete azért jó lenne ha fekete lenne, de mindenhol dicsérik a tv-t és itt a topikban is. (rákerestem) Youtubeon is szépnek tűnik a színe. De melyik jobb vétel?
Van valakinek tapasztalata róluk? A kettő közül melyiket vegyük?
[ Szerkesztve ]
PS5
-
Hajas Mao
tag
Sziasztok!
Tévét szeretnék vásárolni max 250k értékben. Méretben minimum 50" kellene. Fontos ámbár nem előnyös adalék hogy euronicsból vásárolnám.
Segítséget előre is köszönöm!
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
48"-tól keresek televíziót. A keretösszeg 150.000 Forint. Okos-rendszer nem kell! A cél, hogy ebből a pénzből a lehető legtöbbet hozzuk ki.Egy TV box-szal lenne használva, lehessen hozzá csatlakoztatni mobiltelefont ha belefér ilyen extra ebbe a keretbe, legyen USB illetve HDMI csatlakozás. FHD felbontás.
Köszönöm, ha valaki segít a tapasztalatával!
Attila[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
válasz Astrasattila #9280 üzenetére
Sziaszok!
Ismerősöm tv-t szeretne vásárolni, főként az LG háza táján nézelődne. Időtálló, letisztult dizájnú, Smart modellben gondolkodik, legyen 4K-s, max 108cm-es (43") képátlóval, gyönyörű, tiszta és élénk képpel, minél több USB csatlakozóval, és beépített WiFi-vel. A 3D nem fontos, sőt jobb ha kimarad. A készüléket kb 2,5m-ről nézné.
Mit tudtok javasolni, illetve még milyen paraméterre fontos/érdemes figyelni a megfelelő típus kiválasztásához?Válaszotok előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
törölt tag
100k-ból csak 32" smart tévét lehet venni. 43"-os van 119k-ért, vagy még drágábbak.
birorichard A 43KU6000-es már nagyon kicsinek számít 3 m-re, és mint mondták belépőszint. Helyette a 49KU6400-at, és az LG 49UH661V-t mondanám az előbb említett 610V helyett. Ezek azért már jobbak a kiszemelteknél, alább nem érdemes menni, ha már mindenáron UHD-t akarsz. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
4k 10bit-es HDR tv-t szeretnék venni elsősorban játékra, és hd film nézésre, a lehető leg kissebb méretben (40-43")
Már van is egy kiszemeltem, az LG 43UH610V.
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a különbség szerintetek a fentebb említett LG, és a 43UH6100 között?
Mert mivel elsősorban játékra kellene, fontos lenne számomra az alacsony input lag, és a 610v-ről nem találni erről információt, a 6100-ról viszont igen, és annak elég jó, alacsony az input lag-ja (bár azt nem tudni, hogy bekapcsolt HDR-el mennyire növekszik )A választ, segítséget előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
kitaszított
csendes tag
válasz Analytikind #8701 üzenetére
jaj ne...
-
törölt tag
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Edesapam szeretne TVt venni, 70 ezer forintot szan ra maximum.
A helyre ahova szeretne venni max 32 colos tv fer be.
Szereny meglatasom szerint a keret es az ar miatt ketto tv tipus johet szoba:
LG 32LH530V
es a
Samsung UE32J4000
ezeket nezte ki, bar szerintem arban es parban az elso LGvel a Samsung UE32J5000 van.En az LG-re szavaznek, de hatha ti tudtok valami indokot okot a Samu mellett.
koszi!
-
hacsa
tag
Kis átmérőnél mi a pro-kontra a sima TV és a monitor TV között?
-
normen82
tag
Sziasztok!
Ha vásárolnék egy 55"-os UHD tv-t,akkor azt valóban kevesebb mint 2 méterről kell majd néznem,hogy megkapjam azt a részletgazdagságot amit a magas felbontás kínál?
4 méterre lesz a kanapé a tv-től,ezzel kidobom a pénzt az ablakon,ahelyett hogy vennék egy 55"-os full hd-t? -
Batib
őstag
A Telekom aranyhét akcióban Samsung 32k5500 és LG43lh5000 van relatíve jó áron.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
törölt tag
Hello!
49-50" méretben keresnék 4K HDR smart készüléket, valódi 100hz-es képfrissítéssel.
Mik a lehetöségek? Az LG49UH7707-et néztem, más márkáknál hasonló árban van valami?
-
btfe14
csendes újonc
Sziasztok!
Köszi, láttam, de még így is kb. 60.000Ft-tal drágább, mint a képzeletbeli keret (150k).
TV-re nem szívesen költenék többet.Amúgy a samsung 49k5500 és az lg49lh630v TV-k nem ajánlottak? (tudom, hogy mindig van jobb, de akkor 1milkánál fogok megállni )
Ezek közül mindkettő a lélektani határ körül mozog. Ha ajánlottak, van valami preferencia?
kb. 3m-ről nézve a sportközvetítések nem élvezhetők?
Egyszerű DLNA kapcsolatra alkalmasak?
Vagy mást ajánlanátok? - 200k alatt nincs élet?Köszik
-
Pettya53
csendes újonc
Sziasztok!
Az LG 49UH7507-ről mi a véleményetek? Mernétek ajánlani "nyugodt szívvel"? Igazából jobban örülnék, ha egy kicsit olcsóbban jönnék ki (kb. 200e-ből), viszont félek, hogy hosszabb távon nem lenne elég. A nagyobb képfrissítés, USB 3.0, ill. Magic Remote távirányító elég fontosnak tűnik szemben pl. a másik kiszemelttel (UH6507). Esetleg még szóba jöhet az UH668V. Mit gondoltok?
Köszi,
Peti -
jegenye77
addikt
Múltkori tv - k ezek szerint felejtősek amit írtam. ?
Akkor ( nagyon) max 300 ig ,50" osba mi az ajánlott?
Nem lenne fontos a 4k se smart funkció.
Mostani új típus legyen amit lehet kapni bármelyik üzletbe, ne olyan amit valahonnan esetleg be lehet szerezni.
Leginkább sima tv adás lenne rajta nézve tehát ebből kellene kihozni a lehető legjobbat.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
TV-t vennék. 32", max. 55Ft. Napi pár (2-3) óra használatra, semmi extra követelmény.
Tudnátok ajánlani?jelenleg ez amit találtam:
[link]
előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest