-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz birorichard #9272 üzenetére
Szerintem nem jártál rosszul a HD ready 32"-os tv-vel, amennyiben a képminősége megfelelő. Ekkora méretben nem sok előnyét vennéd a full hd felbontásnak, kivéve, ha monitornak használod. Ahogy jelenleg se érzem akkora előnynek az UHD-t, persze nézési táv és forrás függvénye a dolog.
-
Osynho
addikt
válasz birorichard #9274 üzenetére
Játékok esetén még meg is értem, de filmekhez teljesen felesleges a több pixel, nem látod messziről a különbséget. Ahogy 49" UHD esetén se fogod látni mondjuk 3m-ről. Ezért nálam ez nem számít "lemaradásnak".
-
agabe
addikt
válasz birorichard #9276 üzenetére
3 meterrol nem fogod latni a kulonbseget felbontasban meg 50" eseteben sem, igy felesleges 43-ason.
A KU600-es a samsung belepo UHD-je, ezert ha azt veszed a felbontasban 1.5 meterrol nezve ugyan nem leszel lemaradva, de sok masban igen egy kozepkategorias tavalyi FHD-hez viszonyitva 2meternel messzebrol meg mar a felbontast sem fogod latni.
HDR megjelenites nincs a KU6000-esben ami miatt a szinek sem lesznek jobbak meg megfelelo forras eseten sem (5even belul a legtobb forras nem HDR minosegu lesz meg), es pl. 24Hz-es anyagokat sem tudja szepen megjeleniteni, 24p-s filmanyag megnezesere sem javasolt.
Ja es jatekok konzolokon meg nem fognak futni 30fps-el 4K-ban a frisitett generacion sem (inkabb varhato tobb 1080P 60fps) . Pc mas tema, ott nem tudom mi most a helyzet, es valoszinuleg ha most nem is par ev mulva mar hasithatnak 30fps-el 4K jatekok, de tenyleg nem vagyok benne a temaban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest