-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz maxatesz #8839 üzenetére
És a felbontáson kívüli általános képminőség?
Mi az, hogy cserés lesz a full hd? Miért lenne cserés? Mert elérhető lesz 4K tartalom? Nem látom az összefüggést. Az emberek többségének a full hd is tök felesleges, így 2016-ban, mivel vagy az ideálistól sokkal messzebbről nézik a készüléket és/vagy az 1-2 gb-os filmeket "kölcsönzik" (érdemes megnézni a virágboltok polcait).
"Nekem 50"-os van de 2 méteről is kitűnik a full HD és UHD közötti különbség."
55"-os full hd tv-t nézek 2,2-2,5m-ről, de nem hiányzik a nagyobb felbontás, pláne nem a képminőség romlása árán.
[ Szerkesztve ]
-
-
agabe
addikt
válasz JozsBiker #8848 üzenetére
Nem kell mereven ragaszkodni hozzá, de a távolsági limitek duplájáról (vagy akár másfélszereséről) már semmit nem fogsz érzékelni abból, hogy FHD, vagy 4K egy TV.
Nem pont emiatt, de moziban is 4K csak pár éve van elterjedve (az első FHD film 14 éve készült, az első 4K pedig 9 éve, de akkor még 4K lejátszásra képes mozi sem nagyon volt).
Nézd meg ott a képátló és a nézési távolság arányát. Jó esetben 1:1, de van, hogy közelebbről nézi valaki.Persze teljesen más 15 méterről 15 méteres képet nézni mint 1 méterről 1 métereset, nagyon közelről nincs is értelme nagyon nagy méretnek.
Alkalmazkodni kell a nappalik méretéhez,de sajna a 4K nem az átlag nappaliba való az átlag nézési távolsághoz még (mai szemmel) átlag feletti kijelzőméretnél sem. NEM látod a különbséget 3-4 méterről egy 65"-os 4K és FHD felbontású tv élessége között.
110-120" képátló 3,5 -4m nézési távolság projival már egész jó 4K-ban, de a projinak más "baja/igénye" is van a 3milliós áron kívül.
(#8850) maxatesz:
neked nagyon jó a szemed[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz JozsBiker #8854 üzenetére
Ezt nem értem. Pont a képátló és a felbontás határozza meg a nézési távolságot. Hogy hogy bele van keverve a méret? Anélkül értelmezhetetlen a grafikon, illetve a nézési távolság maga is.
(#8856) maxatesz: Mit tekintesz középkategóriás UHD tv-nek? A belépő kategóriás UHD tv-k mozgásmegjelenítése elég gyenge. Annyi pénzért kapsz full hd modellt, ami jobb ebben. És ez a hiba bármilyen távolságról látszik. Innentől kezdve nekem nem kérdés, hogy mit érdemes venni. ;-) Sok pénzért nyilván mehet az UHD, jó nagy képátlóval, nincs is ezzel gond. De viszonylag elérhető árú modelleknél érdemes a felbontáson kívül mást is figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
JozsBiker
aktív tag
El tudok képzelni olyan grafikont, ami megadja, hogy egy bizonyos képernyő felbontás milyen távolról leginkább érzékelhető ill. élvezhető. Ez ugye abból indulna ki, hogy a nagy felbontás egy bizonyos távolságon túlról fölösleges, hiszen úgysem látjuk a szemünk korlátai miatt. Ez tehát azt jelenti, hogy minnél nagyobb a felbontás, annál közelebb kell lennie a szemünknek hogy érzékeljük. Node ez nem azt jelenti - amit ez a grafikon sugall - hogy a felbontás növekedésével közeledünk a TV -hez, hiszen annak határt szab egy másik fontos tényező, a látószög. Nem bújhatsz bele egy TV -be csak azért, mert nagy felbontású, Nem hinném pl. hogy egy 40 " -os UHD TV -t 1 méterről élvezetes vagy - ahogy a grafikon írja - optimális nézni. Vélemyénem szerint eme tény figyelembe vétele hiányzik a grafikonról.
-
törölt tag
válasz Bence01 #8843 üzenetére
Pont ez az, 3 évig még sok minden történhet tv fronton, most veszel egy FHD-t, és akkor majd meglátod, hogy érdemes UHD-zni. Ahhoz a tartalomhoz felesleges neked az UHD, és addig hátha fejlődik majd a technikája is.
Emagban ha bízol, de az román garanciával adja a tévéket, és ha elromlik viszik Bukarestre például. De ugyanúgy volt akinek az Aqua-val is volt már baja, mert akadékoskodtak a gyári szerviz véleményével, de persze bármelyik üzlettel lehet.
bajaki A J5000-es, (csakúgy mint a Smart J5200 a J5500/K5500-hoz képest, vagyis egy olcsósított verzió, gyengébb panel és elektronika, kevesebb csatlakozó, képminőség, anyaghasználat, stb. vagyis mindenben.
mbaker LG 50LF652V[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz JozsBiker #8859 üzenetére
"minnél nagyobb a felbontás, annál közelebb kell lennie a szemünknek hogy érzékeljük"
Ez pont azt jelenti a tv-k esetében, hogy a szemünknek közelebb kell lennie a képhez UHD esetén, mint Full hd esetében. A látószög kérdésében részben igazad van, 1m-ről monitornak hívnám a megjelenítőt, nem tv-nek. Ezért is fura számomra a 40" körüli UHD kínálat. Megveszik, mert modern, "jövőbiztos", stb, de ha lesz rendes forrás és a haverokkal/családdal filmeznek, akkor odakuporognak a tv elé 1m-re, hogy lássák is a részleteket? Fent írta is a kolléga, hogy mozik esetében is hatalmas képet néz az ember arányában közelről, azon mégsem rökönyödik meg senki. Mert más, mint egy 40-es tv-t 1m-ről nézi. A közel ülés másik hozadéka, hogy egy 5.1 rendszernél, aránytalanul közel kerül a centerhez a néző. Amíg nem veszek jó nagy tv-t esetleg projektort, nem is érdekel a nagyobb felbontás, az 55-ös full hd tv-met szívesen cserélném 60"-os full hd-re.
(#8861) maxatesz: 3 év múlva egy UHD tv se ér semmit. És továbbra sem értem, miért kellene másikat venned, attól, hogy full hd. Sőt, egy gyenge UHD tv-t van igazán értelme cserélni egy jobb minőségűre.
[ Szerkesztve ]
-
Bence01
tag
válasz maxatesz #8861 üzenetére
Hát azért az biztos, hogy ez 6-8 évig használatban lesz. Inkább az a kérdés, hogy a jelenlegi HD tv adás és a jövőbeni 4k az melyiken mutat jobban? Ezek szerint a kinézett Philips 55PUS6501/12 az már nem a belépő uhd? Mert a Sony 55w809 az azért elég jó a Full Hd-k között abból szerintem már nem sajtolnak ki sokkal jobbat.
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Osynho
addikt
válasz maxatesz #8863 üzenetére
Egyrészt semmi ilyet nem írtam, másrészt nem nagyon kapsz felső kategóriásat ennyiért, sőt lassan nincs is felső kategóriás full hd, mivel nem divat, muszáj lenyomni az emberek torkán az UHD-t. Egyébként hasznosabb lenne egy szakmai fórumban, ha érveket tudnál felsorolni, abból talán mások is többet meríthetnének, mint a feleslegesen sok szmájliból és cinizmusból.
-
blck1
tag
Üdv!
egy Samsung 2016os KS7500 SUHD modell és egy
2015-s LG UF9500 (EdgeLed, UHD) képminőségben mennyi különbség van? kinek a javára
hálószobába keresek 50"-s tévét lényeg hogy smart legyen, és KS7500 ár körüli.
nappaliban egy 65" LF UF9500 van
samsung SUHD jelölése miben merül ki? -
törölt tag
válasz Bence01 #8867 üzenetére
A 4-es belépő uhd az csak alsó kategória, és abból is az alsó szint lenne inkább. A felső kategória pedig a 9-es.
bajaki Tavalyi, már nem kapható, de elég fapados volt, hangja is csak 2x5W, csatlakozó alig van rajta. Ezeket képcsöves helyett vették, sima tévézésre. A Samsungok, mint a J5100-as is 2x10W-os.
blck1 A 7500-as ívelt kijelzős, és ennél igen korlátozott a betekintési szög. -
goamantra
tag
8K tv lesz szerintetek?
-
PandaMonium
őstag
Egyszer már posztoltam ugyanezt a kérdést de nagyon sokan kérdeznek és nyilván nem mindenkinek jut idő válaszra, úgyhogy felteszem a kérdést megint: 40" és 50" közötti, UHD, HDR alacsony input laggos TV-ből mi az ajánlott? Fontos volna, hogy gaming modeban is legyen HDR, különben használhatatlan lesz játékra az input lag miatt.
Tavalyi széria is bőven jó nekem ha abból van ezeknek megfelelő ajánlott modell, úgyis valószínűleg használtan venném.
Szerk.: Olyan nagyon max. 300-ig szeretnék rá áldozni. Hajlított/nem hajlított, 3D/nem 3D mindegy.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
raven24
tag
Sziasztok! Kinéztem egy Lg 43uh6207 tvtl-t,a speckók nagyon csàbìtanak,viszont nem talàltam róla semmit,megköszönném,ha mondanàtok róla valamit 140ezer forint lennem.Előre is köszönöm.
iPhone 14 Pro Max Deep Purple Eladó parfümök!! Nézz be hozzám!
-
goamantra
tag
válasz headhunter #8874 üzenetére
a 8K Samu $34,999:? ~ 10millió forint? figyeljétek meg 3 év múlva már a boltokban lesz. (és bejelentik a 16K-t
reménykedtem, hogy 4knál megállnak, de nem...
még megérem, hogy a Derricket 8k tvn nézzem SDben felskálázva..
p.s: köszi a linkeket!
[ Szerkesztve ]
-
nonozoom
tag
Most már aztán végképp nem tudom melyik tv-t válasszam. Első körben egy LG 630v volt képben, de elég sokan panaszkodnak, hogy webos gyengén muzsikál, lassú az androidhoz képest. A másik a Sony 755c, de arról is olvastam már rosszat. Talán még Philips ami szoba jöhet. Samsung a rossz szinhűség miatt semmiképp!
-
Graphics
Jómunkásember
Philips TV-kről mit lehet tudni, főleg a magasabb szériákról, mert találtam egyet, ami eléggé tetszene is, főleg az Android miatt
Philips 43PUS6401 4K
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik de itt sokan vagytok akik lehet tudnak nekem segíteni. Black Friday-en egy LG lh630v típusú tv-t. Lenne vele egy ILYEN (EZ TELEFONNAL KÉSZÍTETT de itt is lásztik )problémám, nem gondlom hogy ez normális de akinek ilyen tv-je van az segítsen már nekem mert ha ez normális (ennél a tv-nél amit kétlek) akkor feltétlenül visszaküldöm.
További problémám is van többek közt hogy számomra a 8 éves lg 3d tv-m után borzalmasnak találom a színeit. Fekete mint olyan nincs, fehér se nagyon inkább ilyen furcsa tört fehér de a többi szín se természetes, próbáltam a színbeállításokat igaz a gyári beállítások közt váltogattam de egyikse nyerte el a tetszésemet.Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést ha rossz helyre írtam!
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz Graphics #8880 üzenetére
Azt hiszem nem teljesen helyes amit írsz. Az UMC Szlovákiai cég kínai háttérrel. A lengyel szál onnan jön, hogy ismereteim szerint megvette a Sharp lengyel kijelző (tv?) gyárát.
A Sharp kivonult Europából.
link link[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Haveromnak kellene egy új TV. Anyagilag nincs jól elengedve, max 100e Ft a keret rá. Amit itt írtatok fentebb, Samsung UE40J5100 az megfelelne? Igények: Tv nézés, Hdmi-n Pc monitorként használva. Bluray lejátszó nincs, hd filmek mennek néha pc-ről.
-
-
törölt tag
Szerintem megfelelő lesz, de majd referálsz róla.
Batib Itt van 40J5100 most 2 év gyári garival(Garancia: 1 év - Gyári garancia
(A termék regisztrációja esetén: +1 év)).
pezo00 Van topikja is. Nem mindegy milyen beállításokkal van használva a tv. Az LG topikban van pár egyéni javaslat a jó beállításhoz. Olvass utána a hsz-ek közt. A gyári kép módok helyett egyéni beállítás kell. Ha úgy se lesz jó, akkor lehet, hogy hibás példányt sikerült kifognod, mert a nagy többség elégedett a képével. Üres háttérképeknél bármelyik tv lehet felhős, ha tartalomnál is rossz, akkor max visszaküldöd.
raven24
Olvass utána, itt vagy az LG topikban már volt szó ezekről a belépő, vagy azoknál alig jobb UHD-kről. -
petibá
újonc
Kedves Pumma!
Elsősorban téged kérdezlek, mert szemmel láthatóan Te vagy itt a legfelkészültebb és egyben a legalaposabban, részletezően válaszoló tag. (Természetesen, bárki mástól is szívesen veszem, ha megosztja velem a meglátását, vagy tud tippeket adni.) Egyben a saját tapasztalataimat is leírom ide, hátha valakit érdekel. Bocsi, ha egy kicsit hosszú lesz.
Arról lenne szó, hogy a 70 éves szüleimnek szeretnék segíteni a TV vásárlásban, egy olyat ajánlva, mellyel nem sülök be előttük. Az elmúlt napjaim azzal teltek, hogy itt és máshol is bújtam a fórumokat, vadásztam teszteket, elsétáltam a MM-ba, Auchanba, nézelődni és kérdezni. Samsung elképzeléssel indultam neki a keresésnek (Samsung UE50KU6000), de egy bolti eladó elmondása szerint, ebből hoztak már vissza „becsíkozódás” miatt nem rég kettőt is (egy hete, az árukeresőn szintén van egy képhibás beírás), ez elbátortalanított, hátha szériahibás a jelen kínálat. Majd ennek a fórumnak hatására (így, látatlanba) LG pártivá lettem (LG 50LF652V) vagy (LG 49LH630V). De, a „puding próbája az evés” bölcsesség alapján, meg kellene nézni élőben is őket. Sajnos az előbbit esélytelen (már csak olyanok árusítják, akik csak dobozban adják át „nem mutiba készült” algoritmust alkalmazva), de a másikat a MM - Duna Plázában tegnap megvizsgálhattam. Így sikerült végre egy biztos fogódzót találnom: EZT BIZTOS NEM! (LG 49LH630V) nonozoom-nak (#8877) ez által tudok megerősítést adni, helyes a meglátása: botrányosan lassú a menüje!!! Elképedtem, és egyben együtt röhögtem az eladóval, a 8-10 másodperces reakcióidőn, melyet produkált a távirányítóval történő navigáció során… „Hogy van pofája a gyártónak ilyet kiadni a kezéből?”, kérdeztem az eladót, mire ő: „én biztos rá gyújtanám a házat, ha ilyen lenne az otthonomban.) Majd, lefuttatott nekem egy teszt-videót (öt oszlopban, különböző sebességgel futó szöveg, majd gyors svenkek toronyházakról, stb.) Hát, az még jobban kiakasztott: már a második sebesség-fokozatban futó szövegnél is látható volt elmosódás(!), de a negyedik már botrányos mértékű volt, nem beszélve az ötödikről… A gyors, oldalirányú mozgásnál a toronyházakból, úgy 2-4 volt látható, pedig csak egy épült belőlük a helyszínen… Ez lenne sokak favoritja? Na, ez volt az a pont, amikor megerősítést nyert bennem: AMÍG NEM LÁTTAD A SAJÁT SZEMEDDEL, NE VEDD MEG! És pont ebből fakad a problémám, hogy az LG 50LF652V nem megtekinthető számomra! Így erős kétségek keletkeztek bennem: ha ez az új (modernebb) modell ennyit tud, mi a garancia arra, hogy a korábbi másik favorit nem okozna csalódást? (Pedig, apukámnak tetszene is, hogy tud 3D-t…) Aztán átsétáltunk az eladóval, a pár méterrel arrébb lévő Samsung UE50KU6000 modellhez, beledugta a pendrive-on lévő tesztvideót, melyen az hibátlanul (!) futott (a szövegnél csak az ötödik oszlop, leggyorsabban futó szövegénél volt elenyésző mértékű elkenődés, a toronyházaknál szinte semmi). És ez épp azért rendkívül pikáns dolog számomra, mivel két nappal ezelőtt egy másik eladó (Dunakeszi Auchan) pont arról győzött meg, hogy jobb kiegyezni a FHD-val, mivel az UHD-nál sokkal nagyobb esély van erre a jelenségre a jóval több adat feldolgozási szükséglete miatt. Mint műszaki végzettségű ember, erre rá is bólintottam, hogy így van minden bizonnyal. Most meg itt állok, és az elmélettel teljes ellentétben azt tapasztalom, és látom a saját szememmel, hogy a Samsung UE50KU6000 UHD TV menü és főleg képmegjelenítési sebességben, oly mértékben porig alázza a favorit LG 49LH630V FHD TV-t (melynek 8 helyett csak 2 milló képpontot kell kezelnie…), hogy nem találok szavakat!!! Szóval ott vagyok, ahonnan elindultam, a KU6000-esnél… Gondoltam még a Panasonic-ra is, de ott a legtöbb típus nem rendelkezik PVR képességgel (!), de van, amelyik még böngészővel sem… Hmmm! És végül a Sony, melynek a képe első rápillantásra kifejezetten analógos (pozitív értelemben véve), tehát nem pixeleket, hanem folyamatos vonalakat, azaz képet látok rajta. És ez jó! De, a fehér valahogy nem fehér… Valami enyhén maszatos köd van rajta, még véletlenül sem olyan, mint a hó! Illetve, mégis csak olyan: Budapest belvárosában 1-2 nappal a hóesés után…
Szóval, mivel az LG 50LF652V-ről nem tudok empirikus tapasztalatot szerezni, marad így végül a Samsung UE50KU6000. Illetve, ezt nézegettem még: Samsung UE49KU6400. Miben különbözik a 6000-estől? Jobb annál valamiben? Megéri azt a + 20-30 ezer Forint különbséget?
Vagy, van valakinek ötlete a fentiek figyelembevételével, hogy melyik típust lenne még érdemes megvizsgálnom? 180-220 ezer Ft közötti összegből, 49 vagy 50-es képernyővel, egy megbízható, jó minőségű, Smart TV-t; azaz egy „best buy” ajánlatot kérnék, köszönettel!
-
headhunter
addikt
...És végül a Sony, melynek a képe első rápillantásra kifejezetten analógos (pozitív értelemben véve), tehát nem pixeleket, hanem folyamatos vonalakat, azaz képet látok rajta. És ez jó! De, a fehér valahogy nem fehér… Valami enyhén maszatos köd van rajta, még véletlenül sem olyan, mint a hó! Illetve, mégis csak olyan: Budapest belvárosában 1-2 nappal a hóesés után…
Melyik Sony-t lattad?
Sony Bravia KDL-55W755C, 756C
Sony Bravia KDL-55W805C, 807C, 808C, 809C
Ar\ertek: [link]
[ Szerkesztve ]
-
goamantra
tag
Csak egy javaslat, vegyél nekik egy 32" Samsungot. pl a J5000et.
Betekintési szög jó(VA panel), színek jók, és kis méretben -32- NEM feltűnő az akadozás -ami nagyon fontos-, és a hangja is tűrhető.. Anyámék egy 70 ezer forintos HD Ready Samsungon nézik a tvt és sose panaszkodtak. Teljesen jó képe van, ezt megerősíthetem.
Az az igazság, hogy 40" tól felfelé "jó TV" 300 ezer forint alatt nincs szvsz (bár UHDban inkább 400ezertől). FHDból csak Sonyt vennék már a 8xxxes szériát, UHDből meg a felső kategóriát (Samsung 7000estől, azt is csak nagy méretben ) Az összes többivel komoly problémák vannak (pl mozgásmegjelenítés, sz*r színek, felhősödés stb) ami miatt állandóan panaszkodnak itt. Nagyon kevés elégedett embert látni mostanában, amit meg is értek mivel botrányosan hulladék tvket árulnak horror áron. 2000 óta minimálisat fejlődtek ezek a tvk, a plazmához-képcsöveshezt képest inkább visszafelé. Vannak jó tvk ,de csak nagyon drágán.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz goamantra #8890 üzenetére
Cafolnam, hogy csak 300ezer felett lenne jo tv 40" felett (UHD -rol most ne beszeljunk mert azok meg nem erintenek par evig)
50-55" meretben is van W755, -756-os sony, panasonicbol, samsungbol es lg-bol is akadnak amik mozgasmegjelenitesben hibatlanok.
Szinekben a sonyt preferalom, de a tobbi felsorolt kozul is akad jo. Az igaz, hogy kijelzo homogenitasra egyik sem tokeletes, csak van ami annyira csekely merteku hibaval bir, hogy nem szamit.
Ez alol leginkabb az LG kivetel sajat elmenyeim alapjan, de sony es panasonic es a samsung is biztos jok tudnak lenni kozepkategoriaban.
Sokat fejlodott az lcd 2000 ota tobb lepesben. Amig ccfl-es hattervilagitas volt addig a homogenitas sem volt gaz, de akkor meg a kepfeldolgozas nem volt olyan jo mint manapsag...emlekszem 5-6 eve is siman "muanyagosabb" kepe volt az lcd-knek mint a plazmaknak meg 10bites panellel is, ami viszont 2-3 evvel ezelottre szepen feljavult es nagyon jo lett. Az elmult 2-3 evben talan tenyleg nincs sok fejlodes, de az arak csokkentek foleg a nagyobb 50-55-65" stb. meretekben.
Plazma jobb volt nem kerdes, de sajna az mar nem alternativa. Akinek van otthon az megtartja es elvezheti amig ki nem purcan. -
goamantra
tag
50-55" meretben is van W755, -756-os sony, panasonicbol, samsungbol es lg-bol is akadnak amik mozgasmegjelenitesben hibatlanok.
hibátlan?? LoL.... mondjál már nekem egy hibátlan 2016-os -nem ívelt- samsungot v akár LGt fullhdben? megszüntették a felső kategóriát, a 5-6xxx-ekre meg mindenki panaszkodik, ~ mind fake 100hz, valójában csak 60hzesek, annak minden nyűgjével..
Egyébként a Sony W7xx-t teszteltem, borzasztó a mozgásjavítása, a felskálázás minősége, a beépített lejátszója gyalázatos stb.. talán a 8xx-es széria még elmegy, de a jobbak 300nál kezdődnek ahogy írtam. Valszeg jövőre már azokat is megszűntetik.Szvsz nincs jó középkategóriás fullhd tv .. se UHD (ott még rosszabb lesz a helyzet) ..
[ Szerkesztve ]
-
pandion
tag
Sziasztok,
Erről mi a véleményetek? SHARP LC-48CFF6002E
Pár éve a SHARP a TV-k csúcskategóriája volt, de az ára miatt vannak kétségeim.
Egyébként én is a szüleimnek vennék TV-t 50" körül, FHD bőven elég, smart, 3d teljesen fölösleges. Annyi kritérium lenne még, hogy külső Winchesterről játszon le filmet nekik. Ha esetleg tudtok ajánlani valamit, azt megköszönném! -
agabe
addikt
Az, hogy goamantra-nak az a véleménye amit leírt egy dolog, de nem biztos, hogy mindenki egyetért vele.
Ha kell a jó fekete szint és jó kontraszt akkor ne LG-t mert IPS panel nem jó ebből a szempontból, valamint erősebben vannak LG-ken homogenitási hibák (felhősödés, DSE) mint panasonic, sony, de akár samsung tv-ken.
Nézz meg teszteket pár olyan tv ami goamantra szerint kuka kategória :
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w805c-201508034145.htm
régebbi:
Sasmung H6400Annyi még, hogy pl. sony W755C (56, stb) ugyanaz hardveresen és panelben is mint W855 (56, stb) sőt 3D is bekapcsolható 755-ben szervizmenüből, és igen jó a mozgásmegjelnítésük is nem tudom goamantra mit nézett.
Nem érdemes a nagyon olcsóbbakat venni, bőven van sok különbség egy normális (én azt mondom van normális) középkategóriás FHD LCD, és egy alapabb között.
[ Szerkesztve ]
-
goamantra
tag
Kisebb 32" fhd modellt vehetsz sima tvnézéshez , de ne noname kategóriát (szal ezekből válassz > sony, samsung, lg és inkább a drágábbakat, amiben erősebb processzor van.. és nézd meg ha lehet a boltban, mielőtt megveszed)
Nekem az a véleményem, hogy egy 40"+os Tv-hez már komoly elektronika kell, hogy elfedje a LED technológia megoldhatatlan alapproblémáit (LED kristályok lomhaságából következő elmosódást - rossz mozgóképfelbontást -, 24p>50hz pulldown miatti akadozást stb). Viszont ezek a problémák egy kisebb átmérőjű tvn , ahol a képpontok közelebb vannak egymáshoz, kevéssé látszanak. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Ami 32"-on nem zavar, attól 40 felett már hülyét kapok.. Bármilyen furcsán hangzik, én szivesebben nézek egy középkategóriás 32"os tvt, mint egy középkategóriás 43"-t... a felső kategória más tészta..(pl Samsung 7000eseknek már gyönyörű képe van)
Tény és való, hogy a középkategóriás 40"+ tvk általában többféle filmet lejátszanak , több szolgáltatással rendelkeznek, jobb a hangjuk, de ha a képminőséget nézem egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy sokkal jobbak és megérik a dupla árat..
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz goamantra #8898 üzenetére
kosz, a meret az adott, 48-50 min., esetleg 55-os, 150-200k koruli ar
a plazmam doglott be, szoval tudom, hogy rossz lesz nekemlg lh630v volt a kiszemelt aldozat eddig (ahogy nezem samubol az 5500, 5672 van kb. hasonlo aron a tvraktarban)
tv foci, filmek laptoprol (blue ray ripek, 24fps preferalt), xbox a gyerkocoknek
tobb penzt sajna nem vagyok hajlando ra kiadni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest