Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
kazuma921 #37141 üzenetére
Szia ! Azt nem tudom, hogy játékra melyik alkalmasabb, de mint itt láthatod a 49 - es méret RGBW szerkezetes ( nem valós 4K ). Üdv.
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Szeretnék közeljövőben új oled tv-t vásárolni. 55" méretben gondolkozom, kb 3m-ről néznénk. Felhasználás : PC-re kötve sorozat és film, szökőévente játék.
Keret 320-350.
Kábel tv, sdr stb nem fog futni rajta.
Nagyon tartok még mindig a beégéstől, bár ahogy olvasom itt azért több óra álló tartalom kellene hozzá, valamint hogy a minimális játék milyen káros hatással lehet a kábelre.
LG B8 lázról sajnos úgy érzem teljesen lecsúsztam, de maga a modell nagyon tetszett.
Nem sietem el a vásárlást, több évre tervezek fix készüléket.
-
AL
addikt
válasz
fireman123 #37142 üzenetére
Szia ! Az előző levélben találsz néhány infót . A márkásakat is le szokták árazni Joy napokon és Fekete Pénteken is, még a legjobbakat is. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
frakkk #37109 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz néhányat a választékból .
Némelyiknél olvashatsz véleményeket is.
Lényeges, hogy milyen a kijelző ( VA, IPS ), itt olvashatsz róla.
Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Mindegyik más.
Mint írtad szemből nézed, ezért főleg a VA ajánlott, de van akinek az IPS jobban tetszik, ezért
üzletben ajánlatos több készüléket végignézni. Ne sajnáld az időt rá !
Hosszútávon megbízható nincs, ezért ajánlatos + 3 év garanciát venni.
Itt meg tudod nézni az adatokat, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni : [link]
[link] Vegyesen láthatsz IPS és VA ( panel ) kijelzőseket, Edge és közvetlen ( direct ) ledeseket ( háttérvilágítás ).
A Sony 49XF7005, 7077, 7096 ugyanaz ( nem android ) .
Most lesznek a Joy napok, majd a Fekete Péntek, akkor valószínűleg a most 150 feletti készülékek között is tudsz válogatni. Érdemes addig néhányat megnézni, hogy kedvező ár esetén mindjárt meg tudjad venni, mert néha a jobbak pillanatok alatt elfogynak.
Ha tudod egy magaddal vitt mintafilmmel ( filmekkel ) próbálgassad őket, úgy könnyebb a választás. Mindegyik készülékről a saját topickjában érdeklődjél, ott biztos van valakinek .
Üdv. -
allfilled
csendes tag
Haliho! Felturtam a netet es ket varos mediamarkt-jat, de minel tovabb kutatok, annal tobb a kerdes, ezert ugy gondoltam, hogy segitseget kerek toletek.
200.000 (+-10-20%) a TV-re szant keret, amit netflix, hbogo es ps4 prohoz hasznalnek rendszeresen. A merettel kapcsolatban annyit, hogy a tavolsag miatt 43" lenne az idealis, nagyon max 49" (de ahhoz mar meg kell bontanom a szekrenyt
).
Tudnatok javasolni nehany tipust? Barmi johet. Koszi elore is! :)
-
fireman123
őstag
Sziasztok, az alábbi két tv lett kinézve ebben az árkategóriában és méretben, szerintetek melyik a jobb választás (nem igazán értek a mostani tv-k paramétereihez/tudásához, egy 10 éves LG lcd-t használok, abban nincs semmi ficsőr, de most fejlődni szeretnék, ....minél több és jobb "tudást" figyelembe venni vásárláskor
):
[LG 49UM7100PLB] ~130e
[Samsung UE50RU7092] ~130eHa esetleg van jobb választás ebben a kategóriában, nem vetem el azt sem
.
Érdemes várni a Black Friday-re, vagy akkor csak noname tv-ket áraznak le? -
kazuma921
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat LG TV és HZ ügyben!
A 49UK6300MLB-t néztem ki magamnak, de állítólag csak gaming módban alkalmas játékokra (ugye elsősorban játszanék rajta), és azt hallottam, hogy gaming módban nagyon sötét tud lenni. IPS paneles. Az lenne a kérdésem, hogy az 50UK6300MLB verzió annyiban különbözik, hogy az VA panellel rendelkezik. Elképzelhető, hogy az jobb, alkalmasabb játékokra, a jobb fényerő miatt? Vagy a VA panel nem alkalmas játékokra? Eléggé elveszett vagyok a témában, olvastam már mindenfélét, de a legtöbb cikk csak a high end TV-kkel foglalkozik. -
nandi17
tag
Sziasztok, szeretnék új tv venni 100-150ezer alkategóriaban, 50-55 colos. Tudnátok segíteni melyik megbízhatóbb, szebb képet ad ?
Én ezeket néztem
50" Metz 50G2A51B
50" Hisense H50B7500
50" Philips 50PUS6704
55" Hisense H55B7300
55" LG 55UM7100PLB
Előre is köszönöm a válaszokat. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 50-55" méretben melyik most a legjobb TV, maximum 500k körül?
Gondolom, mint mindenkinek a színhűség, mozgásmegjelenítés lenne a legfontosabb.Illetve fényérzékelő is kellene, ezért esik ki az LG B9, valahol a C9-et is láttam náluk első helyen, de most nem találom. Tudom, hogy profil váltogatással, ki lehet váltani az érzékelőt, én még kapcsolgatnék, de a család nem, illetve a gyerekek, reggel sajnos egyből TV-t néznek, egy ilyen "Bright Room"-ra ébredni, durva lehet. Nem is értem, ilyen egyszerű alkatrészt miért hagynak ki az LG-nél. Lehet azért, hogy a konkurenciát is el tudják valamivel adni, azonos panel esetén.
Színhűség miatt Panasonic közül kellene választani? Mozgásmegjelenítésnél mindig jobb a 120Hz, mint a 60Hz? Olvastam, tesztben is magyarázták, ha jól értettem, hogy BFI-nél, a beillesztett fekete képkocka miatt, minden 2. elveszik. Remélem csak félreértek valamit, elég bosszantó lenne ha nem folyamatos mozgást látnék.
Tavaly már próbáltam nagyobb TV-t venni, de TV nézés után az apró betűket homályosan láttam. Szemész szerint idősebb korban (50 éves vagyok) nehezebben fókuszál a szem. Öregszem. Viszont ez közelire vonatkozik.
Talán Oled TV-nél nem lesz ilyen gond. Ugye már csatorna logó begés sincs már? -
atees
őstag
Sziasztok!
Az miért van, hogy erről a telekomos Sony KD65XG8196 4K HDR Android TV-ről kb semmi infót nem találok?
Arukereső sem hozza. -
Gaultier
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy honnan lehet tudni hogy egy adott tv milyen panellal van szerelve?
Köszi
-
sztomi1981
tag
válasz
Victoryus94 #37119 üzenetére
Köszi amúgy hogy lehet hogy mégis panaszkodnak sokan hogy a TV magától nem jól játszik le 4k videókat neten? azt lehet tudni hogy samsungnak vagy LG-nek erősebb a processzor pl?
-
coppola
tag
válasz
Matt-OPT #37127 üzenetére
Heveny keresés alapján bármi lehet,
de én azt saccolom, hogy ebben a méretben jellemzőbb az ips, nézd meg élőben, csak azt hozd el, amit meg is tudsz nézni, nehogy az legyen, hogy a kiállított VA, aztán kitolnak egy ips-t dobozban -
Matt-OPT
aktív tag
válasz
coppola #37126 üzenetére
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/43pus7303-p404106753/
(43-as méretben szeretnék VA paneles, 4K-s TV-t venni.
Keret: 100-150K.
Philips Ambilight-ok szimpik.
A képminőség a legfontosabb szempont.) -
coppola
tag
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Honnan lehet megtudni, hogy ebben IPS vagy VA panel van? Mérettől függ? Vagy egy adott méreten belül is lehet vegyesen szerelve?
-
atees
őstag
Szisztok!
Használja valaki ezt a tvt: Lg 65um7450pla
Hálózaton keresztül tud videot lejátszani?
Vannak hibái? -
Akellla
tag
ÜDV MINDENKINEK ! A kérdésem az lenne hogy a Tomi tv ről tud e v.ki mondani v.mit ,azt tudom hogy újracsomagolt készülékeket forg.nak ,inkább vásárlási tapasztalat,esetleg garanciális dolgok,korrektség stb érdekelne.Esetleg ha nem túl nagy kérés a weboldalukon a 163 cm - kategóriában melyik a legjobb vétel szerintetek,ha v.ki ránéz és véleményt mond megköszönöm. Üdv.
-
Dreimus
senior tag
válasz
kazuma921 #37107 üzenetére
Gyártók már nem foglalkoznak, vagy épp most nem ez a favorit
de 3 féle szint van, belépő modellek esetén 50/60 Hz, közép sávban 100/120 Hz és prémium kategóriában a 200/240 Hz.
Meg kell szokni, hogy már nem dobálóznak a Hz-el, de sajnos az gyártók oktatóitól se lehet megtudni, vagy nagyon nehéz kiszedni belőlük, hogy egyes modellek hány Hz-esek valójábanmindig azt mondják ez már nem fontos paraméter.
-
Victoryus94
őstag
válasz
sirarcheer #37117 üzenetére
NETFLIX, HBO GO működik LG-n és Samsungon is (+Android OS-en, szóval majdnem minden oks TV-n)
sztomi1981
HBO-GO-nak biztosan elég a 100mb/s. Ott se 4k, se HDR tartalom nincs.
A Netflixnek is bőven elég (mivel agyon van tömörítve), itt a hivatalos ajánlás:
25 megabit/másodperc: az Ultra HD minőséghez ajánlott sebesség.Ha a TV mellé tudsz tenni AC-s AP-t akkor ezzel mégjobban kitolható a sebesség. Amennyire én láttam, nem szokták feltünteni, gigabitas portja van-e a TV-nek.
Ha egy 40 gigás (egészestés) BD filmet streamelsz a nas-ról vagy a gépedről, annak is elég lesz ez a netsebesség.
Az amazonnál nem szokott 10-15 gigánál nagyobbra hízni egy 4K film sem. -
sztomi1981
tag
Sziasztok, olvasom itt hogy szinte minden tv ethernet portja 10/100 -as maximum, tényleg nincs olyan TV amin gigabites port van?
Streaming (gbo Go, netflix) miatt kérdem, nem szeretnék külön emiatt médialejátszót ha nem kell.
köszi -
sirarcheer
senior tag
Ha nem láttál különbséget akkor érdemes megnézni a szolgáltatásokat amiket nyújtanak. Ha használsz Netflix/HBO go, vagy hány HDMI bement kell, akkor azt kell választani ami többet nyújt, vagy Neked megfelelő.
-
Zsolt_T
csendes tag
válasz
sirarcheer #37115 üzenetére
Köszönöm az összehasonlításokat. Az igaz, hogy a LG IPS és DirectLED, tehát elvileg jobb, de élőben (igaz üzletben) nem láttam a különbséget. Gondolom akkor az LG az ajánlott a kettő közül?
-
sirarcheer
senior tag
válasz
Zsolt_T #37114 üzenetére
Szia!Más a két TV.
[Direct_vs_Edge]
[Reszletes_összehasonlitas] Talán segít dönteni.
Nem pontos típusok de ezek voltak a legközelebb.
[Pontos_típusok_összevetve] -
Zsolt_T
csendes tag
Sziasztok! A következő két készülék közül szerintetek melyik a jobb: Samsung UE55RU7402 vagy LG 55UM7610?
-
AL
addikt
válasz
BPéter1984 #37104 üzenetére
Szia ! Előző leveleimben is láthatsz Sonyt és Panasonicot ( nagyobb méretben, de van kisebb változatuk is ) és itt is van néhány.
A kijelzőjük különböző és az okos funkcióik is. Itt megnézheted a főbb adatokat csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni .
Érdemes üzletben megnézni néhányat, hogy lássad melyik tetszik . [link]
Sajnos vannak olyanok, amelynél a fehér inkább szürke és a piros is rózsaszín, de sok beállítási lehetőség van. Üdv. -
AL
addikt
válasz
joker1220 #37097 üzenetére
Szia ! Hasonló készülékek, de képre egész másak (Kinek melyik tetszik, egyéni ízlés ).
Szerintem ennek a két márkának a legélethűbb a képe.
Talán a Pana nem Okos, de nem vagyok benne biztos. Érdeklődjed meg.
Mindkettő VA panel, ezért főleg szemből lesz jó. A Pana direct, a Sony edge ledes : [link]
Néhány sort itt olvashatsz róluk : [link] [link] [link]
Mindkettőből van többféle is pl. : [link] [link] [link]
Üdv. -
frakkk
csendes tag
Sziasztok, TV-t szeretnék vásárolni.
Filmnézésre lenne használva (letöltött filmek stb.).
Fontos, hogy hosszútávon megbízható legyen a készülék.
Szemből lenne nézve, kb. 2,5 méterről.Max. 150 ezer Ft a keret rá.
Alábbi TV megfelelő lesz vagy van jobb ebben az árkategóriában?
Köszönöm szépen.Ez lett kinézve:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue-50-nu7092uxxh-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1305133.htmlHasznos kijelzőméret: 127 cm (50 col), Felbontás: 3840 x 2160 pixel, SMART TV: Igen, Gyártói garancia: 24 hónap, Energiaosztály: A, Szín: Fekete, Csatlakozók: 2x HDMI, USB, RJ-45, Digitális audio kimenet (optikai), CI slot, Készülék típusa: Smart LED TV, Képernyőátló: 127 cm, Képernyőátló (col): 50 col, Cikkszám:1305133
-
tutis
őstag
Amúgy az miért van hogyha pl média martba megnézek egy tv-t ami va paneles oldalról is nagyjából jók a színek, otthoni körülmények között meg oldalról nézve torzul a szín? Az hogy a boltban élénk a színbeállítás?
-
AL
addikt
válasz
Yandelus #37086 üzenetére
Szia ! 4K HDR filmeket, kisfilmeket netről ( Jou tube, Netflix, stb ) és 4K blu ray - on tudod nézni.
Nagyon szépek. Szerintem a 3 közül az 55 - ös Philipsen lesz a legjobb a HDR, de mindenképpen nézd meg őket. Ha jól látom a Philips 55pus7503 220 ezer körül van a másik kettő 70 - 100 ezerrel olcsóbb.
Ha a Philips nem tetszik 200 - körül már több jobb készüléket találsz. Üdv. -
BPéter1984
tag
Sziasztok 32"-os méretben létezik normális fullhd smart tv , nagyjából tv műsor menne rajta de szeretném ha legalább youtube menne rajta még . Nagyobb képátló nem kell oda ahova kerülne. Jelenleg egy 2011-es samsung 32" D6000 van azt váltaná. Nem tudom VA vagy IPS , ezen a szinten nem is tudom van e különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest