- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezuvius
őstag
Ugyanolyan feketét tud a kettő készülék.
A Panasonicnak valamennyivel pontosabbak a színei és színátmenetei, míg az LG mellett a Dolby Vision megjelenítést, picivel jobb inputlagot és a jobban kiforrt smart rendszert lehet megemlíteni.Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Hamarosan én is új TV-t szeretnék.
Ár: 150.000 és 240.000 között
Méret: 60-65"
Felbontás: Elég nekem az 1080p (nem kell 4k)
Kijelző: Mindenképp IPS vagy LCD (Semmiképpen sem Amoled)
Képfrissítés: min.100Hz
Extrák: USB-s video lejátszásMost LG LD350-esem van. Nagyon szeretem benne a színhelyes kijelzőjét. Ezt a szintet jó lenne ha hozná az új TV is.
Szeretem az LG-t, de bármire nyitott vagyok.
Tehát összegezve egy "buta" nagy tv-t szeretnék. Tudnátok ilyesmit ajánlani?
Egyéb kérdések:
1. Év vége fele érdemes TV-t vásárolni?
2. Ha még "okosabb" TV-t szeretnék, akkor Android rendszerűn a Horizon GO applikáció is menne? Használ vki ilyet?Köszi előre is!
-
AL
addikt
válasz balazs1022 #34854 üzenetére
Szia ! Jelenleg ilyen méretben már csak 4K TV van, amelynek lehet VA, vagy IPS kijelzője. A Hz lehet ( nativ ) 50 és 100, attól nagyobbat nem találsz, de az Általad megadott árba már nem fér bele a 100 Hz. Valószínűleg a képjavító technológiák által alkalmazott Hz re gondolsz, ami néha 2000 Hz is van. Ha a jobb mozgásmegjelenítés miatt nativ 100 Hz est szeretnél, akkor nézd meg a Sony 60xf8305 - VA panel, Sony 65xf8505,8577,8596 - IPS panel, vagy a Samsung 65ru8002 - VA panel. Jelenleg ezek a legolcsóbb, megfelelő minőségű 100 Hz es tévék ebben a méretben. Áruk 300 körül van. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
A VA panelt nem ismerem. Az mit jelent?
A mostani tv-m 50 Hz-es, Vízszintesen mozgó képnél látok szaggatást. Viszont a nagyobb tesójánál LD650 folyamatos az oldalmozgás (Az 100 Hz-es).Az LG-t nem is ajánlanád? Pl ezt: LG 65UK6300MLB. Ez szinte mindenben jónak tűnik. S
ajna azt írja LED, de nem részletezi, hogy a pixelek is azok, vagy csak a háttérvilágítás az.-> IPS-nek írjaMi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz balazs1022 #34856 üzenetére
Szia ! Ha szemből nézed és szereted a nagyobb kontrasztot, akkor a VA paneles ajánlott, ezeknek jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézed, akkor IPS a jobb ( ez a középvonaltól való eltolástól is függ, milyen szögből nézed )
Itt láthatod, hogy a VA panelnek többszöröse a kontrasztja, mint az IPS nek. Mindkét paneltípusnak van előnye és hátránya. [link]
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Ajánlott vásárlás előtt mindegyiket megnézni, hogy lássad melyik tetszik, mert nagy különbség van a panelek között, még azonos háttérvilágítás esetén is. Itt bővebben olvashatsz róla : [link]
[link]
Lehet, hogy jó az az LG, amit jelöltél, de az adatainál, amit mellékeltél látható, hogy csak 50 - 60 Hz és Te 100 Hz es szeretnél.
Itt olvashat véleményeket és bemutató filmek is vannak róla : [link]
Attól függetlenül, hogy nem 100 Hz, lehet hogy Neked megfelel. Érdemes egy MM áruházban magaddal vitt tesztfilmekkel kipróbálni, hogy lássad a leveledben írt vízszintes mozgásokat. Ez az LG és amiket jeleztem előző levelemben még tavalyi készülékek, ezért olcsóbbak most, de hamarosan kifogynak és csak a drágább 2019 esek lesznek. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz zsolabacsi #34850 üzenetére
Szia ! 150 ezres kategóriában láthatsz készülékeket a 34847 - es levelemben
Ha drágábbat, jobbat szeretnél ezeket is nézd meg : [link]
A Sony XF8505, 8596, 8577 ugyanaz. Mindegyik 100 Hz. Az LG SK8500 is 100 Hz.
Netáruház egyiket sem jelzi, de az áruházak kínálata más. Érdemes körbetelefonálgatni őket, ha valamelyik érdekel.
Az új Sony XG, Panasonic GX , Samsung RU és LG készülékekről még kevés vélemény, tapasztalat van.
Érdemes megnézni, próbálgatni őket. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Kront
tag
szervusztok!
idős embernek keresek 32"-os készüléket, kizárólag Telekom kábelcsatornák nézésére, illetve alapvetően "csak hallgatás" üzemmódban lenne használva. a lehető legegyszerűbb használat (no smart) és - amennyire manapság lehet róla beszélni - a tartósság lenne a cél. (tudom, hogy az utóbbi relatív, mert a felső kategóriás SONY-m is garancia vége után pár héttel dobta fel a talpát). mit (gyártó, esetleg típus) ajánlanátok?
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan tv-re lenne szükségem, ami egy sötét szobában fekete helyett nem kékes lilás színeket produkál, mert egy ilyet már két éve bevásároltam. 55LGUH6157 🤨
Milyen tv ben kapok feketét ebben az esetben?
Csak az OLED vagy van más tv is ? 65-75 colos méretben gondolkodnék vagy inkább proji?
-
sakal83
addikt
válasz zsoltika74 #34861 üzenetére
Oled egyedul. Az lg 65b8 most 540k a mediaban. Esetleg meg a c8 vagy a pana fz800 ha van nagyobb keret
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
130cm körüli tv-t keresek egy ismerősömnek.
Egy db elváràsa van, hogy az usb olvasó része lehetőleg minél több média formátumot le tudjon játszani, illetve ezen kívül a minél jobb képminőség.
Sony tv-kből néztem árukeresőn ezt a 2 modellt és ezekről szeretnék véleményeket kérni tőletek:Méretben elvileg azonosak, de van köztük bármi különbség?
Hasonló méretben többi márka (LG, Samsung) tudásban és képminőségben felveszik velük a versenyt? Mert ugyanekkora méretben Samsung tv-t làttam màr árukeresőn 120e Ft körüli áron is, míg a Sony tv-k MM-be 160-170e Ft körüli àrakon vannak.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #34813 üzenetére
Erre tényleg nem tud senki semmit? Vagy melyik Topic-an kellene megkérdeznem?
-
AL
addikt
válasz SunMount3r #34864 üzenetére
Szia ! Egyszerüen találsz ilyen készüléket, csak az áruházak kínálatában a szűrőket be kell kapcsolni. 32" alattit keressél és akkor előjön a választék. Nem sok, de van . 19 - 20 as méretet több helyen is látni. Üdv.
-
Sgt. Chris
aktív tag
https://euronics.hu/termekek/lg-55uk6470plc-4k-ultra-hd-smart-led-tv/p/221131 ebben az árfekvésben van ennél jobb ajánlat, vagy felszereltebb modell?
Ez mennyire bestbuy?
Samsung, LG, vagy Sony jöhet szóba..ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
nagyd1990
csendes tag
Sziasztok!
A meglévő 55 colos lcd tv-met szeretném egy 4k oled tv-re cserélni. 3 méterről nézem a tv-t, viszont nem tudom, hogy 4k-nál elég egy 55-ös képméret, vagy esetleg vegyek inkább egy 65 colosat?
-
AL
addikt
válasz nagyd1990 #34867 üzenetére
Szia ! Mindkét méretnél csodaszép kép lesz. Nem nagy a 65 ös, de az, hogy mégis mekkora kell a Te pénztárcádtól és attól függ, hogy milyen elvárásaid vannak. Az a legjobb, ha bemész egy üzletbe és mindkét méretet megnézed a kiválasztott nézési távolságból. Ezt mindegy, hogy oldalról, vagy szemből nézed ugyanolyan tökéletes képet kapsz. Sokan használják mindkét méretet teljes elégedetséggel. Nagyon jó választász lesz. Hatalmas különbség lesz az előző tévéhez képest, az Oled javára. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
nagyd1990
csendes tag
-
wolf13
őstag
Sziasztok.
Én elsősorban PS4 prohoz keresek tv-t , tehát ennek adottságait szertném kihasználni.
Másod sorba NAS-ról való film nézésre lenne használva.
Ami elvárás lenne a 4K felbontás , USB csatlakozás és optikai hang kimenet.
Ár max 140-150 HUF. Márka Lg , Sony vagy Samsung.
Segítséget előre is köszönöm.
-
AL
addikt
válasz Daywalkerke #34863 üzenetére
Szia ! Ez a két Sony a mellékelt táblázatban 7096 - osként szerepel. Apró eltérések vannak köztük, szín, stb. A 7077 - esnek kicsivel jobb a képjavító rendszere. Nem androidosak és mindkettő VA paneles.
A Sony 55XF7596 : IPS paneles, androidos.
A Panasonic 55FX600 szintén IPS paneles
Itt láthatod az adataikat, azt is írják, hogy ( elméletileg ) milyen formátumot játszik le : [link]
Biztos van a Samsungok és az LG között is megfelelő, de azokat nem ismerem.
Ezek mind tavalyi modellek, ezért olcsóbbak és már kevés van belőlük. Fontos, hogy milyen kijelzőt választasz ( VA, IPS ) itt olvashatsz róla : [link]
Ajánlatos mindegyikhez + 3 év garanciát venni. Ha MM ben vásárolsz ott áruházanként más a kínálat az árukereső azt nem jelzi. Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Rengeteg készülék van ebben a méretben is, de hogy melyik lesz megfelelő nehéz megmondani.
40 ezertől akár 130 ezerig . A gyengéje szinte mindegyiknek a hangja, de ez a nagyobbakra is jellemző. [link] Némelyikről sok vélemény is vannak. pl. [link] [link]
Sony is van : [link]
[link]
Talán még nagyobb méretet is tudsz venni egy drágább 32 - es árából.
A Hitachira 5 év garancia van : [link]
Itt megnézheted a készülékek adatait : [link]
A gyártók oldalain is találsz infókat pl. : [link]
Ajánlott az általad leírt kellemetlenségek elkerülése érdekében + 3 év garanciát venni. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Daywalkerke #34863 üzenetére
Szia ! Az árukereső nem mindig jelzi az Euronicsot. Itt most olcsóbb : Sony KD55XF7005BAEP 4K
Üdv. -
Dr.G.
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Samsung QE43Q60 tv-ről?
Monitornak szeretném használni. Elsősorban az volna a fő szempont, hogy ne legyen light bleed a képen.Üdv
Géza -
AL
addikt
válasz Sgt. Chris #34866 üzenetére
Szia ! Mai leveleimben találsz néhány jó 55 - ös készüléket. Üdv.
-
lezuvius
őstag
A Q60-as szériája a Samsungnak eléggé gyenge lett az elődjeihez képest és ráadásul 43"-ban csak 50hz-es és 8bit+FRC-s. Ebben a méretben a best a Sony 43XF85-ös szériája tavalyról vagy az idei 43XG83-as széria (bár már az is csak 8bit+FRC).
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
Varshi
aktív tag
válasz cujo69 #34717 üzenetére
Sziasztok!
Ma behalt a régi, 15 éves 42"-es LG plazmánk, és a gyerekek lázadásra készülnek így a szünet elején.
Átolvastam a legutóbbi pár 100 hsz-t, próbálok "okosan" kérdezni:1. Plazma után mi lesz az a szint, amit már nem visszaesésként élek meg filmnézéskor?
Eddigi használat: 25% analóg (!) TV-műsor mesecsatornákon, 25% nagyfilmek 720p, 50% sorozatok WEB-DLRip és 720p vegyesen. (Konzol vagy gép nincs rákötve, nem is tervezem, a gyerekek előbb játszanak majd saját PC-n, mint hogy ezen veszekedjenek 3-an.)
A netre kötés csak akkor jöhet szóba, ha WiFi routeren át tudja, a kábelt macerás lenne elvinnem a tévéhez (szóval ez egy új dimenzió lenne, nem is látom át igazán, milyen szolgáltatások vannak ezen a téren).Anno 10-15 éve az általam látott első LED-tévék tűéles "szappanoperás" képe elriasztott, az elmúlt 5 évben viszont nem foglalkoztam a tévék képével, nem ismerem a fejlődésüket. Ezért kérdezlek titeket.
2. Stilo18 kartárs az OLED tévét írta, hogy csak azzal lesz boldog egy régi plazmás, de ott az 55" kerül 400-ba. Vajon mennyivel kapok többet tőle, mint a topikban a többi 65-ösök között ajánlott LED?
Alapvetően sötét szobában használnák, ha ez számít.
3. A telekomnál akciós SONY KD65XF7596 tévé vajon megfelelő nekem, vagy csalódnék?
4. A szintén itt javasolt SONY KD-65XF8505B egy 100-assal több nála, de egyszerűen nem tudom az adatlap alapján felmérni, annyival többet kapok-e a pénzemért (még ha értem is a paraméterek jelentését, de nem tudom egymáshoz képest súlyozni, hiába nézem a teszteket az IPS és VA dolgokról).
5. A Panasonic VIERA TX-55FZ800E megint közel egy 100-as ugrás, és ugye kisebb is. Vajon tényleg ettől lennék boldog? Annyival, mint amennyivel többe kerül?
Hasonlat: Mert biztos fasza egy Nissan GT-R 500+ lóereje, ha nekem egy csúcs Golf 300 lova is öröm.6. Mennyire és mire lehet WiFi routerrel használni ezeket a tévéket?
7. Kb. 3-3,5 m-ről tévézünk. Itt vajon "elfér" már a 65-ös, vagy elég lenne az 55? Egy ideig volt 55-ösünk ebben a szobában (egy villámcsapásig), de már nem emlékszem rá.
8. Ezeken a tévéken a DIGI-s analóg rajzfilmcsatornák meséi még nézhetőek lesznek? (A sima tévécsatornákat nem nézzük, azok a plazmán is szarok, de a mesék nem.)
Próbáltam felfogni a sok infót, amit eddig írtatok (köszi érte!), de már zsong a fejem.
Jó lenne megint 10+ évre egy jó tévét választani, ezért ilyen tág a keret (viszont nem akarok feleslegesen sportautót se tartani, lásd fenti hasonlat).Ha nagyon azt mondjátok, elmehetek holnap egy MM-ba itt a közelben, de nem tudom, van-e ott minden, amit javasoltok, ezért kérdezek itt előbb. Mit javasoltok?
-
Varshi
aktív tag
Valami központi egységet kellene a TV-hez csatlakoztatnom a digitális adásokhoz, az üvegszál viszont a ház másik részén jön be, és a számítógépemnél csatlakozik a routerhez, onnan a TV-hez macerás lenne elvinni (a koax-kábelezés viszont adott), valamint bőven megfelel nekik az a 2 mesecsatorna, ami így is jön, alapáron. (Öregszenek is, lehet nemsokára ezt se nézik már majd.
[ Szerkesztve ]
-
Kront
tag
köszönöm a részletes választ. akkor - ha jól értem - kifejezetten javasolt, többinél tartósabbnak ismert márka nincs és hasonlóan a jelenleg kapható szinte összes műszaki háztartási cikkhez, a hosszabb garanciában célszerű reménykedni.
(a hangot sejtettem, ami nem jó hír, mert alapvetően "világító rádió" üzemmódban fog menni)
-
őstag
Üdvözlet!
Hálószobába szeretnék venni tv-t 41-43 méretben. Oled az sajna kizárt ahogy nézem (csak 55 és felett, 49 csak jövőre de az is nagy lenne).
A nappaliban egy 3-4 éves ips panasonic van, az is sokkal jobb mint a 66 cm-es thomson amit cserélne. Betekintési szög fontos, átlagos tv nézés, nulla játék rajta (plusz én nézek teniszt ott ha valami még számít).
Legjobb ár érték arányút keresném, mondjuk 150 ezerig (de ha kevesebb az sem baj .
Köszi!
-
OgreImre
senior tag
válasz Tom1939 #34892 üzenetére
Ha még lehet kapni, akkor a 43UK6950-et nézd meg.
Bár lehet, hogy annyival nem jobb mint amennyivel (30K) drágább.[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
OgreImre
senior tag
válasz Tom1939 #34894 üzenetére
Kicsit nagyobb a fényereje és Magic Remote távirányítója van, ami szerintem a legjobb táv.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Sony KD-55XF7077SAEP vagy LG 55UK6470PLC a jobb választás egy napfényes nappaliba? Persze a belső felszereltség is számít...
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
AL
addikt
Szia ! Lehet, hogy csak Nálam van probléma, de már 7 garanciális cserém volt tévéknél és egy kicsit pesszimista vagyok. Használhatatlan egyik sem volt, de több, kevesebb bosszantó tervezési és gyártási hibája volt mindegyiknek. Ennek ellenére most is a nagyobb márkákból vannak készülékeim ( Panasonic, Sony ), de sok ismerősöm évek óta tökéletesen elégedett a töredékébe került olcsóbb készülékével . Az biztos, hogy szerencse is kell a vásárláshoz. Vagy nem szabad minden aprósággal foglalkozni ? A hosszabb garancia egy kis megnyugvást biztosít. Jó vásárlást ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz SunMount3r #34891 üzenetére
Szia ! Szerintem új készüléket ennyiért nem kapsz. Talán próbálkozzál a használt piacon.
Mint láthatod van kisebb is ( 16" ), de az is drágább : [link] Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz sakal83 #34862 üzenetére
> Oled egyedul. Az lg 65b8 most 540k a mediaban. Esetleg meg a c8 vagy a pana fz800 ha van nagyobb keret
Most jöttem meg a MM-ból, sajnos már nincs C8, a weben se. Még kevésbé neves/megbízható helyről rendelve is min. 50-60-nal drágább így a C8. (Mondjuk kipróbáltam volna szívesen..)
Összehasonlítottam mindennel, amit tudtam, egész egyszerűen jobban vetített 1080p-s tartalmakat ez az OLED LG, mint a vele versenybe állított (hasonló árú!) QLED Samu, vagy a jócskán drágább OLED Sony.
Azt csináltuk, hogy WiFi-n megkerestük YT-ról ugyanazt a trailert, és lejátszottuk mind a 3 tévén.És furcsa mód nem a feketék volt a döntő, hanem olyasmi, ami inkább szoftveres dolognak tűnik (ezért gondban is voltam kicsit, hogy nem lehet-e még ezen módosítani valamit beállítással): pixelesség (upscaling?), és darabosság mozgó arcok megjelenítésénél.
Az LG 65B8 volt az, aminél alig volt észlelhető (1 méterről nézve) az 1080p-s műsornál pixelesség, és nem volt darabos, amikor az ember arca elkezdett mozogni. A demo tartalmakat direkt nem néztem.
Vajon egyedi volt, amit láttam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest