Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tvnoob
újonc
Sziasztok !
Asszem ez nem egy új darab, de adnak rá öt év garanciát : Panasonic TX-39AS500E
Örülnék szakértői véleményeknek ! Kösz.
-
törölt tag
válasz
Siedrenn #334 üzenetére
Ha az Euronisc-ból veszed ezt a Samsungot, akkor a vásárlás után regisztrálod a tévét, és így 2 év gyári garanciád lesz.
szalabzs Monitornak is lehet használni alkalmanként, de napi 8 órás használathoz én inkább monitort javaslok. A sony hasonló képminőség, mint a H6200, de 3D nélkül, és indokolatlanul drágábban. A Philipset, inkább kihagynám. A Samsungon kívül az LG még az a márka, ami jó ár/értéket ad, jó minőségben, és megfizethető árban. A 670-es típustól felfelé számozású tévéiben van Local Dimming, ezáltal ennek is jó feketéje van.
Ha belefér a keretedbe, a helyedben a jóval nagyobb H6200-at venném, a nagyobb méret szerintem sokkal jobb élményt ad. -
andatti
senior tag
A kábel nem volt hosszú, egy usb hosszabbító kábelt vettem, max. kb. 50-60 cm lehet, ahogy bedugtam épp leér az asztalra, kb. 20 cm-el.
A baj az, hogy a hosszabbító kábelre lett rádugva a külső vinyó, ami (szerintem) hosszabb kábelű, mint az átlag. kb. 1 méter. Így a tv-be a jel két kábelen keresztül és (végső soron) 3 csatlakozón keresztül jutna el. És teljesen néma maradt, amikor rádugtam, a lámpája sem villant fel.
A HDD nevű aljzatba dugtam, és a pendrive-ot szépen látta is a tv. De a külső vinyóval nincs szerencsém. Ajándékba kaptam szülinapomra, de ezzel a kezdtek óta baj van, mert érintkezési baja van, de most arra sem reagált. (A szgép viszont látja, szóval nincs baja a vinyónak, se a kábelének). -
andatti
senior tag
Lehet, hogy egy kicsit off, de tőletek kértem tanácsot tv vásárlásra is...
Szóval megvettem a samsung 40H6400-as tv-t. De sehogy nem találom, hogy hol van rajta, hogy mekkora külső vinyót lehet rátenni...
MIvel a hátulján van a csatlakozó vettem hozzá kábelt, de úgy lett, ahogy az eladó mondta, a hosszú kábel miatt nem tudta meghajtani. Így a kábel csak a pendrive-hoz lett jó. A külső vinyó 500 Gb-os, a pendrive 4 Gb-os.
Két kérdésem van, leírásban ott van valahol, hogy mekkora külső vinyó a maximum, amit rá lehet dugni? - Én nem találtam ilyet... Mert, ha mondjuk elbírná, vennék egy rövidebb kábelt a külső vinyóhoz, igaz, akkor csak azt tudom majd rádugni a tv-re, a pendrive-ot nem.
Vagy, van egy 32 Gb-os pendrive-om, esetleg üzemeljem be azt a tv-hez és akkor az 1080 p-s filmeket is meg tudnék nézni a nagy tv-n. De többektől azt hallottam, hogy a tv-k általában csak 16 Gb-ig kezelik normálisan a pendrive-okon levő adatokat.... -
szalabzs
tag
válasz
#94529552 #336 üzenetére
Szia Puma!
Köszi a választ!
Nem látom, hogy ez 100Hz-e. Monitornak jó lesz?Tehát ha jól értem a Samsungnak szebbek a feketéi, mint az LG tvknek.
És összességében képminőséget tekintve mely tvk a legjobbak ebben a kategóriában? Sonyval, Philipsel mi a helyzet?Én elfogadom, ha ez a 6200-as Samsung a legjobb, csak kíváncsiságból kérdezem
Árban még ez a kettő is belefér (nem bánom, ha 42-es, a képminőség számít csak, és ha lehet inkább olcsóbb legyen egy fokkal):
Sony Bravia KDL-42W705B
Philips 42PFH5609 -
pomk
őstag
A "mi" alatt vevőt értesz, vagy boltot?
Az tiszta, hogy nem Én rohangálok szervizbe vele, csak az nem mindegy szerintem hogy ki a szerviz?
És vajon mi van a 2 év utáni biztosításokkal?Aqua-val kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ahogy nézem, jelen pillanatban az Ő áraik a legkedvezőbbek minden tv esetében.
-
törölt tag
válasz
starryeyed #332 üzenetére
Nagyon is vállalható a 6470-es, főleg ha még jó áron is van. Féláron, van még belőle?
Egy kis idő az átállásra biztos kell majd.
(#333) pomk Mert a keretbe ez fért bele, ami jó minőségű, és neki a jó (de nem plazmás)fekete is szempont volt.
Az LG 47LB671V pedig 175 körüli. Ha Samsungból nézünk kicsit jobbat, felszereltebbet, azok meg még fentebb lennének. -
pomk
őstag
Tegnap egy ~10 emailből álló levélfolyamba keveredtem egy adott M.O.-i számítástechnikai bolttal, akit nem szeretnék megnevezni, de legjobb tudomásom szerint a nagy nevek között szerepel. A fő kérdésem első körben az volt, hogy Samsung tvkre milyen típusú garancia van? Bolti vagy hivatalos Samsung? A második pedig az, hogy a "hivatalos" garancia leteltével milyen biztosítást kapok a tv-re? Rövid tömör válasz: "3 év bolti és egy link az Extra garancia feltételeire". Azt természetesen nem fejtették ki, hogy ez mit is takar pontosan ki végzi a javítást, hol, hogyan, stb.? Válaszuk a következő volt: "A televízió készülékeinkre teljes körű garanciát vállalunk. Amennyiben a készülék valamely okból meghibásodik azt felénk kell jelezni, mert a jótállás kizárólag rajtunk keresztül érvényesíthető."
Viszont az továbbra sem volt tiszta nekem, hogy a javítást ki is végzi pontosan? Ezért újra megkérdeztem. Válasz: "A jótállási időn belüli javítással kapcsolatban sajnos több információt nem tudunk adni." és hogy "A vásárláskor cégünkkel köt adásvételi szerződést, így a jogszabály hibás teljesítés esetén minket kötelez. Az, hogy cégünk ennek megfelelően melyik szerviz igénybevételét használja, az adott márka terméktípusa és a hiba jellege dönti el."
Ekkor kértem egy listát, hogy ugyan írják már le, hogy akkor milyen hibát ki javít? Ezt természetesen megtagadták, mert "...munkánk ellátásának minőségét rontja és értékes időt venne el vásárlóinktól ha elkezdenénk összegyűjteni Önnek az adatokat. Ez nem a munkánk része."Számomra teljesen elfogadhatatlan az, hogy nem hajlandóak leírni azt, hogy az én 100-200.000 Ft-os tvmet ki a t*köm fogja megjavítani? Jóska bácsi a garázsban, vagy egy hivatalos márkaszerviz? Ezen kívül továbbra sem tiszta, hogy a 2 év hivatalos garancia lejárta után mi fog történni ha meghibásodik a tv? Az világos, hogy igazából ez egy biztosítás, de javítják, cserélik? Melyiket ki végzi el? Jóska bácsi a garázsból vagy a hivatalos márkaszervi? Az ügyet a bolt kezeli, vagy nekem kell véget nem érő harcba keverednem a biztosítóval és bizonygatnom az igazam? Futár hozza-viszi vagy a boltban személyesen kell megjelenni a tv-vel?
Ez minden nem hivatalos márkakereskedőnél, webshopnál így megy, vagy ez a fent említett bolt sajátossága?
-
Siedrenn
csendes tag
Sziasztok!
Korábban az LED-tv topicban érdeklődtem, hogy milyen tv-t vegyek, azóta kicsit okosodtam az itteni olvasgatások által, és jobban tisztázódott bennem a kérdés.
Teljesen laikus vagyok tv-k szintjén. Jelenleg egy böszmenehéz 72 centis CRT tv-m van ráadásul nem is síkképernyős, amivel igazából semmi gond nincsen, de úgy érzem, haladni kellene a korral, nem ártana ha sorozatokat, filmeket nem csak a laptopomon tudnék nézni, és 'valószínűleg' az Xbox360 képe is szebb lenne, nem mellesleg SCART csatlakozó már nincsen a nextgen konzolokon, HDMI port meg nincs a CRT tv-n, szóval ideje lenne a cserének.
Az ilyen műszaki dolgokra valahogy nem szívesen költök sokat, ezért meghúztam magamban egy 100k körüli határt, de nagyon maximum 120k, ameddig hajlandó vagyok elmenni.
Méretben mindenképpen a 40"-t céloznám meg, ennél kisebbet nem szeretnék. Fontos kritérium, hogy mivel állványon lenne elhelyezve, ami 70 cm széles, így azok a tv-k, amiknek a talpa nem középen van, kiesnek.Az alábbiakat néztem ki:
SONY KDL40R450BBAEP
SAMSUNG UE40H5030AWXXH - erre az egy év garancia kicsit zavar
SENCOR SLE 40F82M4 - ez meg ugye elég noname
Panasonic TX-42A400E - az ára és a mérete miatt ez tűnik befutónakPlazmában is gondolkodok. De most, hogy kezdenek eltünedezni, nehéz lehet hozzájutni. Az én árkategóriámba ráadásul csak az LG plazmái férnek bele, de mivel ezek 50" méretűek, hajlandó vagyok egy nagyon kevéssel többet rááldozni, részben azért is, mert ahogy olvastam, játék esetén a nem létező input-lag miatt a plazma jobb választás lehet.
Itt leginkább 2 típus jöhet számításba:
LG 50PB5600
LG 50PB560B - ez ugye nem full HD, nem tudom, az mennyire hátrány
LG 50PB660V - ez azért már jócskán túlvan a keretemen, de egy 50"-es tv-re még fogcsikorgatva, de beleférne ez az árHa minden jól megy, ma kimegyek itt Pécsen az Euronics-be, ahol a honlapjuk szerint van egy 50PB660V kiállítva, így össze tudom hasonlítani egy plazma és egy led képi világát. (Igen, ennyire hozzánemértő vagyok, műszaki boltban is ritkán járok, amikor meg ott voltam, soha nem nézegettem a tv részleget
)
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Mint írtam, nincsenek nagy igényeim, többnyire, szezonban legalábbis, csak NFL-t néznék rajta, néha nosztalgiaszinten, ha valami '80-as, '90-es évekbeli film van a film+on, akkor azt. Filmek terén se biztos, hogy csak az új tv miatt 1080p-s .mkv filmeket néznék, elég a 720p is. Meg ugye a konzol.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez a mall.hu meg 220volt.hu mennyire megbízható boltok? A digitalko az a leírásuk szerint a magyarországi importőr hivatalos gyári garanciájával árul, de a fenti 2 boltnál ilyen irányú információt nem találtam.
-
starryeyed
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Jelenleg van egy Panasonic P55ST60 as plazma készülékem és szeretném lecserélni egy nagyobbra.
Samsung UE65H6470-et néztem helyette.
Meg szabad venni ezt a típust?
Elég jó áron hozzá tudok jutni.Csak letöltött filmeket nézek rajta.
De ha másra is lehet majd használni és szép képe lenne, nem bánnám. (játék,ha úgy alakul tv adás stb.)Segítségeteket előre is köszönöm!
-
szalabzs
tag
Sziasztok!
Egyelőre csak nézelődök, de szeretnék tanácsot kérni. Létezik az alábbi paraméterekkel TV?
Melyek azok?Ez lenne az első LED tv-m, szóval nem vagyok otthon a témában. Bocsi ha hülyeséget írok/kérdezek.
A TV-t monitorként és (főleg) házimoziként használnám, tehát PC-ről menne a FHD/HD tartalom (filmek és sorozatok). TVműsort soha nem nézek.
Ezért szempont, hogy monitorként jól használható legyen főleg netezésre.
Néha beadandók írására elővehetem a régi monitoromat, ha a tv nem megfelelő erre, vagy tapasztalataitok szerint nem előnyös.Hangminőség nem számít, hangrendszer fog gondoskodni a hanghullámokról.
SMART nem számít.
3D: egyszer-kétszer lehet kipróbálnám (tehát nem feltétlenül számít).SZÁMÍT a jó képminőség, a 100Hz sem lenne hátrány, és a "jó" feketékkel rendelkező panel (nyilván nem plazma-fekete).
A 24p mivel a házimozizáshoz tartozik, jó lenne (bár nem sokat tudok még erről sem: van valódi haszna?)
Képméret: 42-47"
Ár: lévén, hogy nem kell smart, sem 3D úgy gondolom hogy 160ezerből jó lenne kihozni a tv-t. Lehetséges ez?Szerk: egyébként egy GA-MA785GT-UD3H (rev. 1.0) alaplap van a PC-ben (integrált hd4200 VGA-val), ami elméletileg támogatja az 1080p-t. Ez elegendő lenne a házimozizáshoz?
Köszi előre is!
-
nrb263
tag
Sziasztok! 42" körüli tvt vennék keretem 220.e FT, Csak a 2D képminőség érdekel, sem csatlakozók száma, sem 3D, sem márkahűség, csak hogy szép legyen a UPC HD
Segítsetek légyszi! Eddig erre jutottam: [link] vélemény?
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
TV-t szeretnénk vásárolni, 32" col környékén (80-82 cm). Főleg SMART tv érdekelne, legyen FULL HD-s, ne legyen túl nagy a kerete, minél vékonyabb lenne a jó.Kb 100 ezer Ft lenne a határ, maximum 110 ezer Ft. Ilyen árban melyik márkát ajánljátok? Én ezt az LG-t néztem ki, láttam már egy media marktban, nem tűnt rossznak.
-
pomk
őstag
válasz
#94529552 #312 üzenetére
Jogos, de a srácot semmiképpen nem akartam bajba keverni. Egyébként amit mondott, azokból úgy éreztem, hogy Ő ottani alkalmazott, csak ráadtak egy Samsungos inget.
Egyébként azért tényleg durva, hogy egy elem miatt vesztenek 1 vagy több vevőt is akár...Viszont ma voltam egy másik boltban, ahol egy nagyon készséges és hozzáértőnek tűnő eladóval beszélgettem. Azt hiszem inkább LG vonalba megyek tovább: 47LB670. Több okból is: képe jobbnak tűnt mint a mellette álló 48UE6400-nak; Samsung Smart menüje nekem kicsit túl csicsás(egyébként sem használnám ki 100%. Max YouTube, online filmek, okostelefon megosztás, rádió. Alkalmazások, böngészés, játékok zéró.); passzív 3D amitől tuti nem fog fájni sem az én, sem a barátnőm, sem az ismerőseim feje sem; Micro Pixel Control. Kb. ennyi.
670 vs. 650 helyzetben pedig 670 "csak" 20.000-el drágább, uh a kettő közül az tűnik jobb választásnak.Javítsatok ki ha bármiben tévedek.
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri #318 üzenetére
Nekem 8, hogy melyiket veszed.
Gondolom SD box, amit tudtommal ingyenesen lehet cserélni az ügyfélszolgálatnál egy digitális HD boxra, mert ezek még Scart-on csak az analóg jelet adják, ami elég gyenge.
-
Mikisys
őstag
válasz
LamerGyuri #318 üzenetére
Nem akarlak összezavarni, Én a 39"-es LG-t venném.
Üdv!
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri #315 üzenetére
Akkor, nem tudom milyen szolgáltató van ott, de mivel digitális lesz a tévé, és a szép képhez kell a digitális tv adás.
Mikisys, Jó az is ,és a 42-es még jobb, de általában nehezebb elhelyezni a szélső lábak miatt. -
Mikisys
őstag
válasz
LamerGyuri #315 üzenetére
BUÉK!
A 39"-es LG is jó, talán beállítani is könnyebb és szép a képe.
Üdv!
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri #313 üzenetére
Nincs közel, bátran vedd meg a 40-est. Mások 2,5 méterre 47-48"-ost használnak. Most még képcsöves van?
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri #311 üzenetére
Természetesen a legnagyobbat, a Samsung UE40H5000-et érdemes venni.
pomk Eléggé gáz az az Euros bolt, miért nem hívattad oda az üzletvezetőt? Ha máshol nem tudod megnézni, akkor hívd fel őket telefonon, és kérdezd meg, hogy van-e lehetőség az említett tévéket 3D-ben kipróbálni, ha igent mondanak, akkor majd tudsz arra hivatkozni. Én vettem volna nekik két db elemet, oszt kész. Ha Samsungos volt az eladó, akkor felhívnám a Samu ügyfélszolgálatot, és elmondanám a történetet,
Meg még egy e-mail-ben is írnék egy panaszlevelet. -
LamerGyuri
senior tag
Üdvözletem!
Szülőknek vennénk tv-t, nem 1 évre. 60 és 70 éves (ugye, már nem olyan jó a szemük, mint nekünk), ülőtávolság 2-2,5m, smart nem kell.
Két típus és méret között akadtunk el:LG 32LB5610 32"
Samsung UE32H5000A 32"LG 39LB5610 39"
Samsung UE40H5000AIlyen távolságra melyik típus és méret lenne ajánlott? Nincs túl nagy tapasztalatunk, nem akarunk mellélőni, lévén meglepetés, nem tudnak róla az ősök
-
pomk
őstag
válasz
#94529552 #307 üzenetére
Jogos amit írsz. Részben. Mert a háttérben ment ám itt az agyalás a méret, típus ügyében. Uh a korábban említett 2 típusnál jóval több volt a kalapban. Ezekből maradt végül a 6200/6400 és az LG 650/671.
Megnézni voltam tegnap az Euronicsben és Tescoban(ezek vannak közel hozzám). Euronicsben Samsungra koncentráltam. Volt 48 és 50-es 6200 és 6400 is. Gyönyörűek röviden tömören. Mind a kép, mind a tv. A vicc az, hogy 3D-t nem lehetett kipróbálni, mert ahogy azt a Samsung inges srác mondta, nem 3D tartalmat nem kaptak pendriveon Samsungtól. Mondtam neki, hogy én hoztam magammal. Azt mondta hiába, mert az elem le van merülve a szemüvegben. Kérdeztem, hogy miért nem cserélik ki? Elvégre egy műszaki bolt. Azt mondta, hogy azt a Samsungnak kell biztosítani, és az Ő boltjuk nem finanszíroz ilyet.Mondtam is neki, hogy tök jó, hogy ki vannak állítva a 3D tv-k ha nem is lehet kipróbálni. Egy 50 Ft-os elem miatt lehet, hogy máshol fogok tv-t venni...de ahogy gondolják.
Tesco pedig olyan szinten üres volt, hogy kb. csak a címkék voltak kirakva. 30 helyből kb. 5 helyen volt tv.Tegnap este beszéltem egy ismerősömmel, aki az egyik nevesebb számítástechnikai boltban dolgozik, ami nem hivatalos Samsung garanciát ad. Azt mondta, hogy náluk "bolti" garancia van, de Samsung javítja a tvket. ~1 hét az ügyintézés. Ebben az estében viszont elég csábító az a 3 +1 vagy 2 év garancia...
-
GáborG
tag
Sziasztok,
Egy ideje szemezgetek hogy vennék tv-t
A kiszemeltem egy Samsung 48H6400-t. 180e-t meg is lehet kapni.
Tudtok ilyen árban és méretben jobbat? Illetve erről a típusról valami jellemző hibát?Leginkább filmnézésre Xbox-ra használnám.
Várom az építő jellegű válaszokatKöszi,
Gábor -
törölt tag
Maradtál ugyanott, csak a méret kisebb, a kategória vagy felszereltség sem egyezik újfent. Mert H6200 az LB650V, vagy a 3D nélküli LB630V-vel egyezik inkább. A H6400 pedig az LB671V-vel. Megnézted valahol? Én a jobb nevű boltokban venném, amit írsz, de az saját döntés, hogy ki hol veszi. Van ez az üzlet, ahol 2+1, vagy 3 év garanciát írnak, de konkrétan eléggé zavarosnak tűnik. [link]
-
pomk
őstag
Kicsit szűkült a kör, de csak annyira, hogy UE486200 vs. 47LB670v között kellenne már csak dönteni.
Fentiek alapján szerintetek melyik jobb vétel? Melyiknek mi az előnye és mi a hátránya?
LG-t hol érdemes venni? Itt is a hivatalos márkakereskedések az ajánlottak, mint pl. Auchan, MM, Euronics, Tesco? Vagy LG esetén lehet jobb nevű boltokban is nyugodtan vásárolni pl. Aqua, 220volt, stb.? -
törölt tag
drmotto Az LN5400-as is 2012-es kifutott darab. Ez DLNA-s, de csak HD Ready: LG 32LB570B, ez már jobb. mert FHD: LG 32LB5700, és ezeknél csak drágábbak vannak. Valós 100 Hz-esnek mondott tévé nincs ennyiből.
-
drmotto
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Gombászkönyvek egyben
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest