-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
őstag
válasz Partizan182 #24717 üzenetére
Hidd el, hogy (ezen a szinten) egy qrva jó készülékről beszélünk. Nekem itt van a nappalimban most már napi használatban. Nem általánosságokról írok, hanem az általam tapasztalt tényekről. Itt Te értesz félre valamit : minden amit írtam, egy jelenleg 400-500k között kapható készülékről szól. Még igazat is adnék Neked, ha egy másfél millás TV-ről beszélnénk. Megint más lenne a helyzet, ha egy 150k-s TV-t elemezgetnénk, és azt dicsőíteném. Ha már az Rtings a mérvadó, meg lehet nézni a Q6F tesztjét. Nézd meg a szürke és a fekete egyenetlenségét! Se ott, se itthon nincsenek rajta "csodás fényoszlopok". Kalibrálás előtt 8.1-et adtak a képre, utána 9.2-t! A 4K inputra maximumot, de még az 1080p-re is 9-et. Graduációkról írsz, de azt maximum csak tesztábrákkal lehet kimutatni, mert használat közben nem létezik ilyen gond. A mozgásinterpelláció hibátlan, judder nincs. A mikro röccenést meg tényleg nem tudom honnan vetted, én még olyat ezen a TZV-n nem láttam. Pedig b@szott tünde szemem van (néha ez már átok is a feleségem szerint).
Persze tudom, már a Q7F és a Q8F is jobb HDR szinten mint ez. A szó teljes értelmében természetesen nem tökéletes a HDR-je, de nagyon jók a színátmenetek, én még nem láttam benne különösebb hibát.
Félre ne érts : ez nem a világ legjobb TV-je, közel sem. Ha szigorúan vesszük értem a kritikádat a hsz-emmel szemben. De mindezt én kategória, ár és minőség arányában írtam. A Mediában megnéztem vagy 50 TV-t. Az alig olcsóbbak is a béka pics@ja alatt voltak ehhez képest, pedig ott tényleg minden az eladásra van kihegyezve (fény, beállítás, erre kitalált 4k demók stb). Kezeld a helyén a dolgokat, úgy bizony ez a TV olyan, amilyennek leírtam. Remélem érted, mire gondolok...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest