- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
Köszönöm a válaszod. Otthoni célra lesz, szóval, ha évente egyszer megdöglik, szerintem még belefér.
Szolgáltatásbeli különbségek? Az említett TP-Link TL-SG108E mennyire oké? Láttam Zyxelt is, csinosabb, meg minden, illetve más típusokat is, de a leírásoknál pont a tudásbéli dolgokról nem esik szó.
A 10 ezer forintos határ nincs kőbe vésve, de nem látom értelmét a huszon-harmincezres switch-eknek 8 portnál, hacsak tényleg nem tudnak valami olyat, ami indokolná otthoni célra őket.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Downsampling #498 üzenetére
Minden mai olcsó switch tudja a 2 Gbps portsebességet. A különbségek közöttük abban vannak, hogy ki tudott olcsóbb alkatrész-, tápegység- és egyéb beszállítókat, továbbá összeszerelő üzemet találni a termékhez. Az olcsósításnak meg megvannak általában (persze nem mindig) a maga következményei (rövidebb élettartam, kisebb energiahatékonyság, stb.). Szóval ezeknél az olcsó switcheknél célszerű a fogyasztást/hőterhelést nézni, mert az nagyjából kifejezi, hogy milyen minőség rejtőzik a dobozban ugyanakkora teljesítményhez.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Egy minimum 8 portos switch-et vásárolnék. A TP-Link TL-SG108E-et ajánlották a Synology NAS topikban.
Szerintetek ilyen árban (tehát kb max 10 ezer forint) van olyan switch, ami jobb ettől, vagy jobban megéri? Mit értünk menedzselhetés alatt egy switch-.nél? (A TL-SG108E-ről annyit tudok, hogy nem az).
Köszi! -
stickermajom
addikt
Szia!
Előfordulhat, hogy a padláson lévő TP-Link SG108-PE öli meg már a második POE kamerám egy éven belül? Az első teljesen megmakkant, most a másodiknál lett gyanús, mert azt csinálja, hogy éjszaka infrára váltva újraindulgat, szóval a saját belső tápjára gyanakszom, amit esetleg a switch instabil feszültsége is tönkretehetett.
A switch a hőburkon kívül, de tetőn belül van szóval az elemek nem érik, csak a hőmérséklet szélsőséges. Nézegettem a linkelt Hikvision switcheket, egy -10-55 fok közötti működési tartományú szerintem már elég lenne valószínűleg. Hosszútávú tapasztalatod van velük? -
pandor
tag
Gubek-Einste:
4Grider:
Köszönöm a válaszokat és a magyarázatot is, értem. -
4Grider
nagyúr
Mivel a switch és szerver között 1 Gbps van, a router és a switch között is 1 Gbps van, így nem gondolom, hogy érdemi változást jelentene a hálózat sebességében a két gigabites switchről (belül a router is az) az egy gigabites switchre váltás.
A szerverbe egy 10 Gbps-os (esetleg 2.5 Gbps-os) hálókártya és egy hozzá való 1-2 ilyen porttal bíró switch esetleg igen, de nem ebben az árkategóriában nézelődtél. Meg a megosztás maga sem biztos, hogy igényel ekkora beruházást/sávszélességet. -
-
pandor
tag
Megnéztem a switch típusát - rosszul emlékeztem - nem dlink, hanem TP-Link TL-SF 1008D
4Grider: a szerver gépeden lévő megosztott meghajtónál lesz a szűk kapacitás
igen ez is játszott, le is cseréltem a szervert, jelenleg egy SSD-s megoldás van
a switch cserére/bővítésre azért gondoltam, hogy minden eszköz a switchre csatlakozzon (ne a jelenlegi router+switch kombóra) - ez is gyorsítana a kapcsolaton?
-
4Grider
nagyúr
Az alap 8 portos Dlink switchről nem írtál. Ha az gigabites, akkor pont 16 Gbps a kapacitása, mint minden ilyen switchnek már bő egy évtizede. Tehát ha kicseréled egy 16 portosra, azzal a sebesség nem javul, mert nagy valószínűséggel a szerver gépeden lévő megosztott meghajtónál lesz a szűk kapacitás.
-
pandor
tag
válasz
Gubek-Einste #490 üzenetére
Ellátja a feladatát (működik már pár éve, kezdetben csak pár eszközzel), de érzésre lehetne gyorsabb a kapcsolat a gépek között, ill. belassulások is előfordulnak - ez gondolom a kialakított topológiának is köszönhető.
Egyébként a 6 szgép csak a 7. (szerver) géppel van kapcsolatban, annak a megosztott meghajtójára dolgoznak, egymással nincsenek kapcsolatban + a nyomtatás.
-
-
pandor
tag
Sziasztok,
egy kis irodai hálózat feljavításához kérnék segítséget.
Jelenleg 7 szgép (egyik fájlszerver szerepben) és 3 nyomtató van összekötve egy router (4 port) + alap dlink swich (8 port) kombóval.
A routerhez és a switchhez is csatlakoznak az eszközök (nem a switchen lóg az összes, nem is birná el - küzd így is derekasan a dlink).
Vennék egy 16 portos switchet és az összes eszközt erre kötném, majd a switch a routerbe (azt meg a netre).
Nem értek a konfigurálásához, ezért elsősorban PnP megoldást keresek. Az első ilyen ami szembe jött és elég népszerűnek tűnik az a TP-Link TL-SG1016D - Érdemes próbát tenni ezzel, várható sebességjavulás a hálózaton?
Ennek a modellnek van egy menedzselhető verziója (TP-Link TL-SG1016DE) - Jelent ez bármi többletet (sebességnövekedést) a felvázolt helyzetben?
Több külföldi fórumon ajánlják a Cisco SG110-16-EU típust - Ez árban kb duplája az előzőeknek. Hozzá is tesz annyit a fenti konfigban vagy ez már az "ágyúval verébre" esete?Köszönöm a segítséget
-
arnius
újonc
Sziasztok! Switch vásárlás előtt vagyok. A hálózatom nagy vonalakban: pfSense - NAS - 2 laptop -1 desktop - 2 Android telefon - pár darab ioT - Plex server - Unify AP. Értelemszerűen ezeket szeretném izolálni VLAN-ok segítségével, OpenVPN szerveren keresztül 1 VLAN-t távolról is elérni. Ugyanakkor VLAN-ok közötti forgalmat/elérést nem tervezek (jelenleg). Emellett Zoom, Skype, Netflix használata gyakori, azaz qos alkalmazása is tervben van.
Külföldi fórumokon többek között a két favorizált eszköz a Zyxel GS1900 L2 és a Cisco GS250 L3-as terméke. Mit gondoltok, a céljaimnak bőven megfelel a Zyxel is, és a Cisco L3 képessége örökre kihasználatlan maradna esetemben? A Zyxel webUI-ját átlátom, hálózati területen laikusként is érzem, hogy boldogulni fogok vele. A Cisco nem lenne ebből a szempontból túl nagy "falat"? Előre is köszönöm a véleményeteket. -
4Grider
nagyúr
Ha a "belső háló sebessége" alatt azt érted, hogy mondjuk két db LAN-on lévő gép közötti másolás sebessége, akkor azért nem, mert a másolás során a routerig a csomagok el sem jutnak (csak a switch-en mennek keresztül).
Egyébként több okból is rossz ötlet szolgáltatói eszközt a saját lan-od (és wlan-od) kiszolgálására használni. Az okok biztonsági (ezeket az eszközöket ritkán/soha nem frissítik, nem te vagy rajtuk az admin, hanem a szolgáltató) és performancia (alapvetően olcsó/gyenge hardverre épülnek, korlátozott routolási és beállítási lehetőségekkel). -
Pali79
aktív tag
Sziasztok! Kicsit láma kérdés, de nem találtam még egyértelmű választ. A belső hálózat sebességét mennyire befolyásolja a router és mennyire a switch? Manapság divat a szolgáltatóknál, hogy olyan modemet adnak ami egyben router is. Ha ez után egyből teszek egy gigabites switch-et akkor a belső háló sebességet nem korlátozza a router ha az nem tudja a gigabitet?
-
4Grider
nagyúr
válasz
sofalvip #484 üzenetére
Minden kamerának külön port kell. Egy helyiségbe ma már egy végpontot nem tervezünk, minimum 2-3 db kell (simán lehet, hogy lesz iptv, e mellé egy ap, egy számítógép, egy nas, stb is becsúszhat). Ha csak egy-egy végpontot teszel, akkor jó wlant kell építeni, ahol az ap-knak is kell a végpont.
-
sofalvip
csendes tag
Most építjük ki az új házunkban a belső hálózatot, és nem igazán vagyok benne jártas /közgazdászként/. 5 helyiségbe viszünk CAT6-os kábelt, ez 8szál összesen , ebből 3-ban lesz tv. Mindegyikhez lesz nas hozzáférés is, a mentéseket alapból a nasra küldöm mert az tükrözve van, és ezen vannak a filmek is tárolva. Van 6db kültéri kamera ezeknek van saját tápja, de a tv-n tudom a képet megnézni, illetve telefonon vagy laptopon, ez is hálóba lesz kötve /minden kamerának külön port kell?/. Ha jól gondolom egy 16 portos 1gigás elviszi. elsőre erre gondoltam D-Link DGS-1016D
-
goli11
tag
Sziasztok!
Teljesen alap otthoni felhasználásra keresek switch-et, net megosztás gépek, NAS és TV között (nincs IPTV).
Van-e valami lényeges különbség a TP-Link SG1008D és az SG1008G vagy a SG108G vagy a sima SG108 között.
Első ránézésre a dizájn, meg hogy műanyag vagy fém ház.
A 1008D 6500Ft az SG108 8600Ft. A másik kettő ezen két ár között. Az SG108 megéri azt a plusz 2000Ft-ot?
Előre is köszönöm. -
4Grider
nagyúr
Vagy veszel egy hasonlóan olcsó, de nem erre a klímához való gigabites switch-et és megkockáztatod, hogy az is rendesen fog működni ilyen körülmények között (van rá esély), vagy veszel egy ipari switch-et drágábban és kifejezetten ezen klimatikus viszonyok közé.
Tied a döntés.
Abban ne bízz, hogy valaki ajánl egy olcsó gigabites nem ilyen körülmények közé való switchet és az ebben a környezetben tutira üzembiztosan fog működni. -
garga01
őstag
Sziasztok!
Hozzáértők tanácsára van szükségem. Előbb leírom a jelenlegi felállást:
Telekom VDSL 30Mbps előfizetés, telefon kábel direktbe a FritzBox7390-be->cat5e lan kábel-> padlás D-LINK DES-1008DA padláson lévő D-link DES-1008D (régi szögletes,narancs matricás) switchet cserélném. Jelenleg erről a switchről megy több szobába a lan kábel a fali aljzatokba, az összes port be van kötve, de egyidejűleg persze nincs mind kihasználva. Egyszerre 2 pc van rákötve, és 3 set-top-box, de a stb-ok minimális adatforgalmat generálnak (időnként vannak yt-ra használva, illetve egymás között kommunikálnak, de NEM IPTV-re vannak)
A net Digis optikai 1000-esre lesz váltva, a FritzBox-ba gigabites LAN portok vannak, de a switchet cserélni kell. A teljes kábelezés cat5e alapú, elvileg az sem akadály.
Hasonlót keresek mint a mostani switch, a lényeg hogy stabil és megbízható legyen, bírja a -15 - +30 °C-ot is, mert nem szigetelt a padlás. A fenti D-Link kb. 10 éve hibátlanul üzemel, sosem kellett felmenni és újraindítani. Ez lenne a legfontosabb, mert se nyáron se télen senkinek nincs kedve a padlásra menni ki/be húzogatni
-
Garfield.37
tag
válasz
Gubek-Einste #477 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
válasz
Garfield.37 #474 üzenetére
Erre a feladatra nem kell managment képességű eszköz, bármilyen eszköz megfelelő lesz.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Garfield.37 #474 üzenetére
Az 5000 Ft-os gigabites switchek portsebessége is 2 Gbps, meg a 150000 Ft-osoké is. Ha csak osztáshoz kell és nincsenek extra igények, akkor jó az 5e Ft-os is.
-
Garfield.37
tag
válasz
Gubek-Einste #473 üzenetére
Semmi extra, csak a digi csoda routerének kevés a portja.
-
válasz
Garfield.37 #472 üzenetére
Milyen körülmények között lenne használva?
-
Garfield.37
tag
válasz
Gubek-Einste #471 üzenetére
Egy menedzselhető switch jobb választás lenne?
-
válasz
Garfield.37 #470 üzenetére
Ebben a kategóriában mindegy mit veszel, sok különbség nincsen az eszközök között.
-
Garfield.37
tag
válasz
Gubek-Einste #469 üzenetére
Ár - érték arányban jó?
Vagy inkább olcsóbb tp link ? -
válasz
Garfield.37 #468 üzenetére
Egy sima unmanagment, tudja amit tudni a kell és kész.
-
Garfield.37
tag
-
4Grider
nagyúr
válasz
kleinguru #466 üzenetére
Amit használtam iparcsarnokban: Hikvison Pro Series
Az oldalon be tudod állítani a szűrőben a kívánt hőmérséklet tartományt. -
Nekem is a padláson vannak a hálózati eszközök (modem, router, switch. Nincs semmi bajuk.
Amikor azt írom, hogy szigetelés felett, akkor nem azt értem alatta, hogy a tető és a szigetelés közé szorítva.
Nyilván padláson, de annak szigeteletlen részén.
Szóval valami ajánlott termék
-
4Grider
nagyúr
-
Sziasztok!
Szükségem lenne egy 16-os normál switchre és egy 8-as POE képesre.
A terv az lenne, hogy a padláson a szigetelés felett lennének (tehát vagy meleg lesz nagyon vagy hideg). Gigabit elég lesz most.
Vannak ajánlott termékek
Azért gondolkodtam két eszközben, mert a nagy port számú poe switch árak eléggé el vannak szállva.
Tudtok olyat esetleg, ami megfelel a célnak egyben van és nem horror drága?
POE eszközből 3db ip kamera van tervezve most, elképzelhető, hogy a jövőben valamikor bővül...
Köszi a segítséget előre is
-
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Otthoni használatra lenne szükség egy switch beszerzésére.
Falhasználás szintjén, media box, illetve lan-on történő game streaming lenne a fő feladat számára.
Ehhez mérten tudnátok esetleg ajánlani valamit? -
chester91
senior tag
válasz
Gubek-Einste #460 üzenetére
Nincs igazából szükség rá, Telekomos IPTV boxok kerülnének rá inkább arra. Jelenleg a NAS-ként funkcionáló eszköz külön switchen van rákötve a rendszerre, de szeretném azt közvetlenül kötni a HGW-re, az meg 3 box mellett enélkül nem lehetséges. Köszi a segítséget
-
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni nekem. IGMP Snooping képes 5 vagy 8 portos switchet keresek. A Google feldobott eddig 1 relevánsat, de hátha tud valaki picit olcsóbb megoldást, mint a 20+.
Előre is köszönöm!
-
Marci112233
addikt
A W az elvileg elég lett volna, mert 1 kamera ment volna rá csak, de időközben leraktam róla, mert a switch és a kamera együttese nem éri meg árban.(Analóg rendszert bővített volna mert a rögzítő képes 2 IP kamerát kezelni, de mivel analóg, nem ér annyi összeget rákölteni.)
-
4Grider
nagyúr
válasz
Marci112233 #456 üzenetére
Meg kell nézned először, hogy mi az igénye a poe-val megtáplálni kívánt eszköznek. Ezzel a switch-el max 15W lehet. És csak 10/100-as switch, rögzítőhöz az kevés lehet, persze kérdés, hogy mennyi kamerát tud összesen rögzíteni.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Marci112233 #454 üzenetére
A poe switchek minden portjába lehet nem poe-képes hálózati eszközöket és adaptereket is dugni. A nem poe képes eszközök logikusan nem fognak áramot kapni a poe switchtől.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Switch vásárláson gondolkodom ott is POE képesre. Röviden egy Analóg kamerarára akarok jelenleg csak 1 IP kamerát kötni. (Ez a rögzítő.)
POE tápellátású kamerában gondolkodok és ezért kéne POE képes switch. Na most ugye több routeren át vezetve megy a telekre a net, aminek a végén egy TP-Link TL-WR542G switch módba állítva tehát a wan port üres. Lan1-be megy a netet adó kábel, majd a Lan2-ből kábelen be a rögzítőbe. Így a kis routeren van wifin net, és madzagon ad netet a rögíztőnek, így bárhonnan elérem a kamera képét ahol van internet. Ez mind oké eddig, ha nem POE képes kamerát néznék akkor nem kérdeznék, de mivel azt szeretnék így kérdem mi történik ha POE portból fogok a rögzítőbe kötni? Akkor is tolni fogja az áramot vagy ez kapcsolható? Mert ugye a kamerának mennie kell az áramnak is, de a rögíztőnek tudtommal nem.
Ezek után ki milyen switch-et ajánlana?
-
scansat
tag
válasz
Gubek-Einste #452 üzenetére
Köszönöm a választ mindegyikőtöknek. Ez az IGMP viszont nekem ezek szerint kell.
-
-
szombi
tag
válasz
Gubek-Einste #450 üzenetére
A switch az IPTV-s portokat nem fogja érinteni, azok közvetlenül a routerbe lesznek bekötve. Ezért feltételezem, hogy az IGMP nem fog kelleni. A 8 portot legfeljebb azért fontolom meg, hátha IP kamerát is felteszek.
-
Valóban tudják a gigabitet a mai switch-ek.
Inkább 8 vagy több portos típust vegyél ha esetleg később szükség lenne újabb portokra.Olcsó és megbízható kategóriában, az 5 portosok közül melyik ajánlott?
Csak a márkát kell megfizetni így szinte mindegy melyiket veszed meg, IGMP komplabilitás az IPTV miatt szükséges lenne. -
-
szombi
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a mai gigabites switch-ek valóban tudják a gigabitet, vagy egyidőben csak két végpont között létesítenek gyors kapcsolatot? Egy kicsit szkeptikus vagyok e téren. Olcsó és megbízható kategóriában, az 5 portosok közül melyik ajánlott? Egyébként 500 megabites lesz az internetkapcsolat.
Lakásfelújítás során 6 (2x3) fali portot alakítottam ki, a rendezőtől 2-2 árnyékolt Cat5E kábel megy a fali portokhoz. A 6 faliportból kettő IPTV-hez megy, azok közvetlenül a routerbe lesznek bekötve. A maradék négyet szeretném egy 5 (vagy 4+1) portos switch-el megtáplálni.
-
scansat
tag
válasz
Gubek-Einste #446 üzenetére
Köszönöm válaszod. Ha jól értem, akkor azt mondod hogy a meleg környezet inkább gond lenne, de a hidegebb környezet nem feltétlen. Tehát lényegileg egy megfelelő portszám és portonként gigabit amit nézzek? Azt nem írtam, de a Vidanet modemből 3 elhalálozott már fent. Persze ingyen cserélték, ez a mostani évek óta bírja. Szeretek biztosra menni, de ezek szerint nem kell túllihegjem. Köszönöm még egyszer.
-
Bevallom azt sem tudom egyáltalán kell-e nekem hogy menedzselhető legyen.
Akkor nem is kell.kettő darab TP-Linkes switch van, de sajnos kinőttem őket. Meg kell mondjam, hogy a lakásba gyártott kis 6 és 7 portos switch-ek több éve bírják a klímát odafent és hiba nélkül.
Ha ez eddigiek megfelelőek voltak akkor az újjal sem les valószínűleg baj így vehetsz ismét egy sima switch-et. -
scansat
tag
Sziasztok
Switch-et keresek, rack szekrénybe valót és legyen vagy 24 portja. Házi használatra lesz, ezért minden port gigabites legyen a belső hálózati forgalom miatt. Pár TV....számítógépek, 3 kamera, WiFi AP, szóval minden ami egy házban fellelhető rá lenne dugva. A problémám az, hogy az egész rack szekrény a padláson van, ahol azért nyáron van vagy 30-40 fok, télen meg (gondolom) -5.
Most a Vidanetes modem, egy Ubiquiti EdgeX, és kettő darab TP-Linkes switch van, de sajnos kinőttem őket. Meg kell mondjam, hogy a lakásba gyártott kis 6 és 7 portos switch-ek több éve bírják a klímát odafent és hiba nélkül. Nem hittem volna. Most is a bővítés miatt kell távozzanak. Nem akarok harmadikat. Bevallom azt sem tudom egyáltalán kell-e nekem hogy menedzselhető legyen. Egyik kis switch az, de nem szoktam piszkálni, nincs miért.
Tud valaki strapabírót ajánlani erre a klímára..és persze nem túllihegve a feladatot. Kb 80 ezer környékére lőttem be az árat. Aliexpressen találtam -10 fokon is üzemképest, jó az ára is de a szállítás majd ugyanannyi. Na meg számomra ismeretlen. -
sinick
senior tag
válasz
Gubek-Einste #442 üzenetére
OK, köszönöm.
-
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Tudok ajánlani valami jó kis 8 portos switchet (switching hub) olyan 20-30 ezer forintig bezárólag? Remélem elég a keret. Két tervem van, melyik a jobb?
Jelen állapot:
Az azonos háttérszínnel jelöltek egy helyiségben vannak. A kék nyilak LAN-t jelölnek. Erősító wifin megy. Nagy adatforgalom a PC-vel van. Wi-Fi adatforgalom nem jelentős (kb. 10 eszköz, teló, tablet, laptop, amiken játék vagy internet böngészés van.)Két terv van:
A terv egy jó 8 portos switchel. (Azért lenne jó inkább ez a megoldás, mert lehet, hogy s hatodik portba be fog lépni még egy kisebb switch. A router 2 egyik szobába oszt, a rózsaszín switch egy másikba, és idővel kelleni fog egy switch majd egy harmadik szobába is. A router 2 is azért router, mert kellett egy acces point.)
B terv: Valami olcsóbb megoldás. Pl. u.a. mind a rózsaszín switch (valami gigabites belépő tplink)
Köszi: sinick
-
válasz
Fortitude444 #439 üzenetére
Tudtok olyan switchet, aminek a tápellátását megtudom oldani laptopom USB-jéről? ( vagy usb bemenetes powerbankomról) / Ehhez kellene egy még egy külső eszköz?
Nincsen ilyen eszköz.PoE-s switchek tápját megtudom oldani laptop ethernet portról esetleg?
Nem, van olyan switch amely táplálható PoE-n de csak másik PoE switch-ről vagy tápfeladóról. -
Fortitude444
csendes újonc
Sziasztok!
Tudtok olyan switchet, aminek a tápellátását megtudom oldani laptopom USB-jéről? ( vagy usb bemenetes powerbankomról) / Ehhez kellene egy még egy külső eszköz?
Munkára használnám ritkán, egy kisebb 4-5 portosat keresnék. PoE-s switchek tápját megtudom oldani laptop ethernet portról esetleg? -
SaGaIn
senior tag
Sziasztok!
Egy cisco 2960x-et szeretnék optikán összekötni egy másik gyártmányú switch-el mondjuk egy TP-Link T1700G-28TQ-vel működni fog a 10Gbit? (a cisco-hoz van 10G-SR SFP modulom)... Nem tudom különböző gyártók szabványai mennyire kompatibilisek egymással... Elviekben kéne működnie na de gyakorlatban is fog? Mert ha nem, akkor kénytelen leszek cisco switch-et venni ami majdem 5ször annyiba kerül.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Az alábbiakban kerem segítségeteket.
A szobamba szeretnem a laptopot es a pct is vezetékes interneten hasznalni. A szobaba egy UPCs modem/routeren keresztül megy vezeteken most egy kabelen. Mivel tudnam "ketteosztani" a vezeteket ugy hogy ha csak az egyik eszkoz megy akkor ne csokkenjen a savszel?
Köszi
-
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste #432 üzenetére
Köszi, és lehet használni ilyenkor még a router lan portjait is vagy csak a vele összekötött switchbe lehet csatlakotatni ilyenkor?
Illetve a két routert a switchen keresztül kell összekötni vagy lehet a router egyik lan portján is ezt megtenni, tulajdonképpen ez visszavezet az első kérdéshez.
Köszi. -
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Vettem most két routert (xiaomi ax3600 és ax1800) és meshbe kívánom tenni őket. A mostani routermnek van 5 lan portja, azaz 4 ami kimenet és egy USB portja. Erre az USB - re van dugva a központi nyomtató. Az új routernek nincs USB portja és csak 4 lan van, azaz 3 kimenet. A meshez kábellel fogom összekötni így csak kettő port maradna, de nekem több kellene. Megoldás lehet hogy veszek egy 8 portos Switch-et (mondjuk egy tplink sg-1008d) és ezen keresztül kötöm össze a két routert is és dugom rá a cuccokat, illetve veszek egy print szervert is a nyomtatóhoz. Ez így jó megoldás lehet? -
Dave567
addikt
válasz
Gubek-Einste #429 üzenetére
Utána kérdezek majd.
Köszönöm -
-
Dave567
addikt
válasz
Gubek-Einste #427 üzenetére
Köszönöm.
De ha már veszek egy Routert, akkor elég lenne csak az nem?
Mondjuk egy 6 portos. -
-
Dave567
addikt
válasz
Gubek-Einste #425 üzenetére
Még egy routert vegyek a meglévő mellé? Vagy modem, de a Digi adott az egy modem gondolom.
-
1 porton lesz egy tévé 2.on egy laptop, 3 NAS, 4. meg a kamera rendszer.
Ezekhez elég lenne egy Switch, vagy inkább router kellene nekem, erre a célra.
Elég egy 8 portos switch is de én inkább router-t használnék és egy 5 portos switch-csel.Meg ugye írtam, hogy minden porton tudja az 1000/300-as sebességet.
Igen -
Dave567
addikt
válasz
Gubek-Einste #423 üzenetére
+ Még 1 porton menne kamerarendszer is.
1 porton lesz egy tévé 2.on egy laptop, 3 NAS, 4. meg a kamera rendszer.
Ezekhez elég lenne egy Switch, vagy inkább router kellene nekem, erre a célra.Meg ugye írtam, hogy minden porton tudja az 1000/300-as sebességet.
-
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg a Diginél vagyok ugye optikán jön be a NET, és a modem egy AN5506-02-FG.
1000/300-as a NET, sajnos csak két port van a Modemen abból is csak egy tudja ezt a sebességet.Megszeretném osztani legalább 5 portos Router/Switch kellene nekem, ami minden porton tuja ezt a sebességet.
Milyen Switch lenne erre a célra megfelelő?
-
-
smiti
veterán
válasz
Gubek-Einste #419 üzenetére
Köszönöm eddigi a tanácsokat!
Próbáltam googlizni, hogy mik alkalmasak az IPTV-hez, de nem nagyon találom az infót.
Ha használtban is gondolkodok lennének olcsóbb megoldások is.Pl. itt van egy TL-SG1005D , így aprón filléres tétel , de látok még 8 portos kivitelt is ebből.
Ezek és az általad ajánlottak között mi a különbség?
-
-
smiti
veterán
válasz
Gubek-Einste #417 üzenetére
köszönöm szépen!
Már csak valami jó gigabites hálókártyát kell keresnem, mert közben kiderült, hogy a lányom gépében csak 100 körüli volt a sebesség.
-
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Keresném a legolcsóbb gigabites megoldást switch-re, Telekomos internet és IPTV kettéosztásához.
-
Nixon18
senior tag
Egy sima 16 portos switch-csel olcsóbban is jönne ki a történet, mint egy 8 portossal, külön uplink-kel.
A 8 fali aljzat miatt kellene a 8+1 portos switch, fali aljzatot pedig nem sűrűn bővít az ember. De a 16 port mellett szól még, hogy a router 4 portjából is 3 foglalt lesz. -
Vezetékes hálózatnál ökölszabály, hogy mindig egy lépcsővel feljebb gondolkodj, mint ami pillanatnyilag kellene.
Ha 4 port kell, akkor minimum 8 legyen, ha 8 kell, akkor 16 és így tovább.Mindig eljön az a pillanat, amikor vakarod a fejed a router / switch / tűzfal felett állva, hogy kevés a port...
-
A TP-Link TL-SG1210P olyan 30e Ft körül kapható, ha ez neked horror, akkor nézz szét a hardveraprón.
Most van fent egy Netgear GS724Tv3 20e Ft-ért, ami 24 portos Rack switch. Ha nem a nappaliba szeretnéd az asztalra kirakni, akkor az is megfelelő lehet. Van fent egy Mikrotik Routerboard 1100AH 15e Ft-ért, de már jegelték, annyiért nem is csodálom. Érdemes időnként ránézni, mert olykor egész jó ajánlatok vannak fent. A 10+ éves Cisco és HP Enterprise switch-ekben a bizodalmam mondjuk már meginog néha (meghaló tápegység, ha aktív hűtésű, akkor zajos venti, stb.), de adott esetben ha szűk a büdzsé, azokat is meg lehet nézni.
-
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
8+1 portos gigabites switchet keresek, otthoni felhasználásra, minél jobb ár-érték arányban.
Tényleg csak annyira horror árban lehet kapni, mint amennyiért én találtam?
Semmi extrára nincs szükségem (PoE, managelhetőség, stb) csak a gigabites belső hálózatra.Köszi az ajánlásokat!
-
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
PS4, smart TV (4K-s Netflix lejátszás), IPTV, PC képernyőjének tévére történő streameléséhez keresnék switchet.
Árukeresőn van nagyon sok féle, nem tudok kiigazodni rajtuk. Nem szeretnék sok beállítást, "plug and play" lenne a legjobb megoldás. Van best buy vétel?
-
-
KisApám
addikt
válasz
Gubek-Einste #404 üzenetére
Köszönöm!
Melyik min. 5 portos minőségi, gyors switch-et ajánlod/ajánlanátok?
Amúgy 100/100-as digi van otthon. -
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Van egy TP-LINK Archer A7 AC1750 Router-em.
Arról megy egy XIAOMI routerre a kábel egy másik szobába (a XIAOMI WiFi-je is jól jön, a vasbetonon keresztül aTP-LINK jele gyenge nekem).
A XIAOMI routeren csak 2 kimenet van, és mivel az egyik kimeneten a TP-LINK-ről jövő jel van, a másik kimeneten a számítógép, nem maradt üres kiemenet (azaz switch-ként működik?).
SWITCH-et hogy tudok rárakni, hogy legyenek még plusz kimeneteim?
Kellene +1 kiemenet leggalább.
(elég a XIAOMI-ról a számítógépre menő kábel közé berakni a switch-et, mint bemenetre, és onnan a kimenetekről a számítógépekre?)
A routereken kell valamit állítgatni szofveresen, vagy nem kell, ha tudok switch-et rárakni? -
futo001
senior tag
Ha esetleg más is keresne 10"-es rackbe való switchet: a Zyxel GS1100-16 (unmanaged) és a Zyxel GS1900-16 (managed) ilyenek. Igaz tartókat külön kell venni, vagy otthon átalakítani amit adnak hozzá (19"-es), de passzol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest