- Gaming notebook topik
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazska92
senior tag
Bocsi kifutottam az időből, magamtól ezt választottam, ez megfelelő?
Samsung 860 EVO 2.5 250GB SATA3 MZ-76E250B
Aprón 16.500 -ért adják. -
balazska92
senior tag
Sziasztok!
Milyen SSD-t ajánlotok?
Jelenleg ez van: Kingston 120GB SV300S37A SSD ennél akarok jobbat.
Ilyen alaplapom van, ha számít: Asus Sabertooth Z87 TUF240 gigás elég, játék, windows, film a felhasználás.
Használt is szóba jöhet, max 20 ezret szánok rá.Köszi!
-
Frawly
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #49442 üzenetére
A 970 Pro a legjobb M.2 NVMe SSD a piacon, ennek megfelelően csak pozitív vélemények lehetnek. De abba a lapba játékhoz, OS alá, netezéshez, átlag felhasználásra jobb lenne egy M.2 SATA-s vagy SATA3-as Samsung 860 EVO-t, de abból már ebbe a keretbe belefér az 1 TB-os is. De ha futtatsz olyan szoftvert, ami nagy fájlokkal dolgozik, akkor is lehet elég lenne a 970 EVO.
-
Emperor_
addikt
válasz
Mire fogod használni az SSD-t?
Végeselem számításra 🤔? -
Geth
veterán
válasz
Ez alapján az M.2 még lassabb, mint amit a kolléga írt, PCIe 2.0 x2 azaz 1 GB/s.
Ha a PCI_E4 slotba rakod adapterrel, akkor lesz 2 GB/s (PCIe 2.0 x4).
Teljesen kihasználni ebben a lapban csak akkor tudod, ha beáldozod a 3.0-s slotot, tehát diszkrét GPU nélkül.
A Pro szinte biztosan pénzkidobás. -
Raymond
titán
válasz
Nincs ertelme, de meg a 970 EVO-nak se mert a Z97-nel az M.2 bekotes PCIe 2.0 es max 2GB/s megy at rajta. Persze vehetsz egy 970 EVO-t es az jo lesz a jovoben is, de otthonra egy Pro-nak tenyleg semmi ertelme.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Az adatlapomon lévő konfighoz milyen M.2-es SSD-t ajánlanátok, olyan 70.000 HUF körül?
Samsung 970 Pro-ról milyen vélemények vannak? Azzal szemezek.Választ előre köszi.
-
Frawly
veterán
válasz
palipa #49426 üzenetére
Igen, a viszonteladó dönti el. Ha nem találsz a környéken olyan boltot, ami megadja rá az 5 évet, akkor vegyél Adata SU900-at, arra is 5 év gari van, és az Adatánál, ha a bolt nem is adja meg rá az egész 5 évet, de regisztrálni tudod a terméket az Adata weboldalán, és akkor a bolti gari lejárta után az 5. évig közvetlenül a gyártóhoz visszaküldve tudod gariztatni.
A Samsunghoz nem lehet fordulni, ha a bolt nem adta meg rá az 5 év garit. Crucialnál nem tudom, hogy ők hogy állnak hozzá a gyártói jótálláshoz, náluk ilyen regisztrálós lehetőséget nem találok.
-
Frawly
veterán
válasz
excalibur36 #49428 üzenetére
Ez attól függ. Alapból nem kell üres partícióval, vagy particionálatlan hellyel trükközni, csak arra figyelni, hogy ne legyen az SSD állandóan telepakolva. De ha tudod, hogy nem jó az önfegyelmed, állandóan be fogod telíteni, lusta vagy helyet csinálni rajta rendszeresen, akkor a legjobb, ha kézzel particionálod a Windows telepítőben, és az utolsó partíciónak létrehozol egy 25 gigás partíciót, amit megformázol, de mindig igyekszel üresen hagyni. Vagy a lemez „végén” hagysz 25 giga particionálatlan helyet.
(#49439) cyberkind: a 860-as Samukkal nem lehet mellényúlni. Inteles lapoknak nem szokott gondja lenni velük, csak az AMD-sek egy részét fenyegeti ez az inkompatibilitás, ezért is nem lett még felvéve az ajánlott SSD-k közé.
-
Breaker
tag
válasz
cyberkind #49437 üzenetére
Akkor ADATA SU900 mehet bele.
https://www.aqua.hu/512gb-adata-ssd-sataiii-25-meghajto-su900-series-asu900ss-512gm-c-493078.html
Ha 1TB-ot szeretnel akkor inkabb a Samsung, mert 1TB ADATA csak az Alza.hu-nal van, oket meg nem ajanlom jószívvel
https://www.aqua.hu/1tb-samsung-860-evo-ssd-meghajto-mz-76e1t0beu-588318.html
-
cyberkind
félisten
Dell 7577-es laptopba vajon menne a Samsung 860 EVO? Vagy inkább Crucial MX500, esetleg Adata SU900?
-
Raymond
titán
OK, meg egyszer. Amikor elinditod a telepitot es eljutsz arra hogy "Where do you want to install Wndows?" es egy vadiuj ures SSD eseteben ott van hogy "Disk 0 Unallocated Space". Azt kivatalsztod es rakattintasz a "Next" gombra akkor a Windows felparticionalja az egesz SSD-t, nem hagy semmi ures helyet. Ahhoz hogy maradjon ures hely manualis kell a particiot ott lerehozni a "New" gomb-al es attirni a meretet az elore kitoltott max ures helynyi MB-rol kevesebbre.
A "Windows maga" resz a 2-es pont, az amit te irsz pedig a 3-as pont.
-
Raymond
titán
válasz
excalibur36 #49428 üzenetére
1) Ha van szabad kapacitas azt mar nem is latod mert az SSD merete eleve kisebb. Tehat van rajta 512GB, de csak 480GB hasznalhato peldaul. A tieden nincs ilyen, az osszes 256GB NAND hasznalhato.
2) A Windows nem csinal maga szabad helyet, amikor kivalasztod hova telepuljon az egesz szabad teruletet fel fogja hasznalani.
2) Nem kell letrehoznod egy particiot amit szabadon hagysz, egyszeruen nem particionalod fel az egeszet. Ehhez az kell hogy ne a Windows paritcionaljon hanem te hozol kezzel letre egy particiot ami annyival kisebb amekkora ures helyet akarsz hagyni. Peldaul a nalad lathato 238GB-on (GB vs. GiB - guglizd) csak egy mondjuk 200GB particiot csinalsz. Ha kell a hely kesobb siman nagyobbithatod a particiot a Windows-ban.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Megvettem életem első SSD-jét...
Intel 545s 256GB.
Az a kérdésem, hogy telepítésnél (Win10 megy rá) nekem kel létrehoznom egy 20% particiot amit szabadonhagyok, vagy ezt a win megcsinálja saját maga, vagy ez már eleve bele van kalkulálva az SSD kapcitásába? -
palipa
csendes tag
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
azt lehet tudni, hogy ez a Gigabyte 240GB SSD (GP-GSTFS31240GNTD) melyik gyártó átcímkézett terméke?
-
csoki98
tag
Hali picit off, találtam egy ilyet, nem tudom mennyire real mert a 480 gb-os változata egy tizessel olcsóbb: [link]
-
Frawly
veterán
válasz
palipa #49420 üzenetére
Adott esetben lehet a BIOS/UEFI sem fogja látni a meghajtót, vagy ha látja is, nem lehet rá Windowst telepíteni. Nem biztos, hogy fellép ilyen, lapja válogatja. Lehet a te lapodban menni fog probléma nélkül, de mivel többször előfordult már, fel szoktuk erre a lehetőségre hívni az AMD-sek figyelmét. Ennek ellenére vehetsz 860 EVO-t is, csak akkor olyan helyről, ahová vissza tudod vinni, küldeni, ha nem menne. Vagy nézd meg az alaplapod support listáját, hogy milyen SSD-kkel tesztelte a gyártó.
Persze inkompatibilitás bármilyen SSD-vel előfordulhat, de az újabb Samsung SSD-k és az AMD-s SATA vezérlők közismerten nem jó barátok.
-
palipa
csendes tag
válasz
Frawly #49417 üzenetére
Köszi a tanácsot. Tudnál mesélni, hogy milyen inkompatibilitás léphet fel?
Én ezt találtam.
-
elistvan
őstag
Megvettem életem első ssd-jét. Úgy gondoltam átköltöztetem a win7 emet rá a vinyóról. Üres volt. A Macrum reflect free-vel csináltam a klónozást, viszont nem látja a bios a meghajtót mint bootolható eszközt újraindítás után. AHCI módban van minden.
-
Frawly
veterán
válasz
Tockos25 #49340 üzenetére
Crucial MX500 vagy Adata SU900. A 860 EVO-t neked is amiatt nem ajánlom, mert AMD-s lapod van, amivel inkompatibilis lehet, nem lehet biztosra előre tudni, de van rá esély.
(#49400) oAcido: a PM961-es jobb, de lehet egy még nagyobb tárterületű SATA3 SSD-vel még jobban járnál.
-
Frawly
veterán
válasz
palipa #49392 üzenetére
Az MX500-at vegyed. A 860 EVO is jó SSD, de ha AMD platformra váltasz, ott léphet fel vele inkompatibilitás.
(#49393) excalibur36: a 144 TBW jobb, mint a 72 TBW. Továbbá M.2-es SSD-ből van SATA-s és NVMe-s is forgalomban. Az általad beidézett sebességadatok alapján egy M.2 SATA SSD-ről lehet szó.
(#49395) joe999: a linken nem látszik a termék ára. Én Adata SU800-at ajánlanék helyette. Vagy Kingston UV500-at, ha nem lesz rá sok írva.
-
Emperor_
addikt
válasz
scott_free #49413 üzenetére
A BX300 elég új, még nincsen vele túl sok tapasztalat. Problémáról nem tudunk.
Ha megbízható boltból veszed, akkor szerintem vállalható.Ha "biztosra" akarsz menni:
Adata SU800, Crucial MX500Az
520-ast
meg el ne add! Tedd mellé az újat
!
-
scott_free
senior tag
Sziasztok!
A mostani 120GB-os Intel 520-as ssd-met cserélném hasonlóan megbízható, eggyel nagyobbra.
Windows 10 van/lesz rajta, TBW nem lényeges, mert az Intelre 4 év alatt 18TB ment csak fel.1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15e körül (persze jó lenne 12-ért, de nem tudom, hogy pl. a Kingston A400 vagy Team Group L5 lite mennyire megbízható?)
2. Mekkora SSD-re van szükség?
240-256GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, SATA
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus M3A78-EM
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Nem lényeges.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Op.rendszer alá, napi 10-12 órát is menne, de a dokumentumok, filmek, játékok, zenék, stb. hagyományos vincsin vannak.Egy Crucial BX500-at néztem ki elsőre. Teszteken jókat írtak róla.
Vajon megér +2-3 ezer Ft felárat egy Adata SU800, Kingston UV500 vagy Crucial MX500? -
-
Raymond
titán
válasz
Corsair90 #49405 üzenetére
"520 GB fontos lenne, alább nem adnám semmiképp"
Biztos vagy ebben a szamban? Mert amit kapni fogsz az 480GB, 500GB, 512GB vagy ha meg talalsz Crucial MX300-at akkor 525GB. Feltetelezem az 500GB (plusz/minusz) kategoriaban gondolkodsz, de persze mindig van egy pici eselye hogy tenyleg 520GB-ot akartal irni.
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
520 GB körüli SSD-t szeretnék vásárolni. Op rendszer és programok lennének telepítve rá, adataimat más jellegű helyen tárolnám majd.
Elég olcsón lehet most venni 26-28 eFt körül.
Kérdésem az volna hogy milyen NAND flash típusút vásároljak? TLC vagy MLC.
Illetve milyen márkájút tudnátok ajánlani erre a célra? (520 GB fontos lenne, alább nem adnám semmiképp). -
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Az Intel 545s 256GB SSD mennyire bírja a strapát?
PC.-be szeretném tenni és mivel elég nagy a tárkapacitása gondoltam megosztom, úgy, hogy a rendszernek adok kb. 100-120GB-ot. A maradék pedig amolyan mindene partíció lenne a letöltéshez motyó tárolásra.
Mi a véleményetek erről? Vagy inkább meghagyni egyben rendszer partíciónak és oda töltögetni a mappákba? -
Szonyka
csendes tag
Sziasztok!
[Ebbe a laptopba] szeretnék egy nagyobb SSD-t tenni, mert a 96 GB-os már eléggé megtelt. A keret ~35000 ft lenne rá. Melyiket ajánlanátok? Láttam itt a Hardveraprón is több hirdetőtől Samsung PM961 és Samsung SM961 típusút. Ezekről milyen véleményetek van? Ezekből az 512-esek kerülnek annyiba, mint a Samsung 970 EVO-ból a 250-es.
Segítségetek köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- eBay
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Robogó, kismotor
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest