Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

válasz ArthurShelby #57267 üzenetére

Elnézést az off-ért, de azért ne beszéljünk rá senkit arra, hogy falba és kábelcsatornába 5e-t vigyen 2017-ben.
    Biztosan emlékszel, hogy 8-10 éve milyen internetet használtál... Egy falba vagy kábelcsatornában futó vezetéket én pl. nem szeretnék 8-10 év múlva az akkor sebességhez igazítani. 8-10 év múlva elterjedt Gigabitet vizionálok... :U
    A cégnél már évek óta csak CAT6-al bővítjük az irodákat. Márkától és fajtától függ, de kb. 50 Ft/m a különbség, ami egy lakás sem tétel. A teszt csak száz métereken és/vagy zavar mellett mutatná, hogy a CAT6-nak más a sodrása és így messzebbre visz, jobb jelet. Lakáson belül szerintem nem, ha külön van csövezve és nem az árammal egy csőben fut.
    ----
    Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy legyen mindenhol kábel, ahol csak ez lehetséges... az itteni görcsölésekhez képest, a CAT 5e is már tökéletes.... :K A meg WIFI csak mobileszközökhöz legyen, oda való... Ez kellene elérni és tudatosítani az emberekben, hogy ne legyenek saját maguk ellenségei... tele van a topik kábelfób emberekkel akik 15-20 eFt alatt akarnak mindent és mindenhol.

@Ampulla.
    Igen... mert nem tud FTP kábelt fogadni, mint szinte minden céges router. Nálam egy kiscéges váltott, amiben belső villámvédelem is volt... A földelést már pótoltam, ahogy időm engedi kell valami kompakt villámvédelmet is csinálnom hozzá. (villám/túláram jöhet nemcsak 230V-ből, hanem coax-on is és nagy halált tud csinálni)

Új hozzászólás Aktív témák