Hirdetés
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kennyke
aktív tag
Sziasztok,
Kerestem a topikban, de pont ilyet nem találtam.
Olyan programot keresek, ami időnként képként lement egy adott weboldalt teljes terjedelemben, és felmenti felhőbe/ftpre/e-mailbe. Kb 25 oldal, napi kétszeri mentéséhez kell. A neten próbáltam már néhány appot, de vagy nagyon drága (20+ USD/hó) vagy magyar oldalakon nem működik.
Tudtok ilyen megoldást ajánlani?
Jó webes app, vagy pc-n futtatható verzió is, van win alapú szerver.
Köszi! -
gyulank
addikt
Olyan program kéne, ami a kis felbontású monitoromra skáláz le mondjuk 1080p-t a GA-G31m-ES2C-n.
-
Antibazsi
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen a választ. Egyes részei nekem már kínai, de megpróbálom dekódolni és megemészteni.
Amikkel eddig próbálkoztam: Video Solo Converter, VSDC.
Igazából szivességből csináltam volna egy barátomnak a konverziót, mert neki gyengébb a PC-je, és nem ért ehhez. Persze én sem, csak azt gondoltam, hogy ó, ez nem lehet olyan bonyolult, megcsinálom én, hiszen ACDSee-ben fotókat ezresével pillanatok alatt mértezek át, és végülis ez is csak sok kép egybefűzve.
Viszont ezek után lehet pihentem kicsit a dolgot. -
válasz
Antibazsi #50993 üzenetére
Ez teljesen normális, és ahogy írod, is minden egyes képkockát kikódol, átméretez, bekódol. Az átméretezés és újrakódolás a színekre is hatással van. Jó lenne tudni milyen programokkal próbálkoztál eddig. Sokismeretlenes az egyenlet, mert nem írtál részleteket. Pl. a színkódolás milyen 4:2:2 vagy 4:2:0 pl itt láthatod hogyan változnak az első második, és harmadik konverzió után ill. itt elmagyarázzák, hogy ezek a számok mit jelentenek a gyakorlatban.
Plusz az sem mindegy hogy 8, 10, esetleg 12 bites a színmélység. De lehet csak a színtér nincs jól beállítva.
Pl. a DaVinci Resolve-ban el tudsz velük játszani. Sajnos ez nem olyan egyszerű, hogy itt ott megnyomok egy gombot, és tökéletes színeket kapok.(Nem véletlen külön szakma a fényelés) Sokan észre sem veszik a difit, no és persze olyan monitor is kell hozzá ami meg tudja mutatni ezeket az árnyalatnyi(szó szerint) módosításokat.
A legegyszerűbb ha kivágsz 10-20mp-es részletet, és azon teszteled a konverziót/beállításkat. Azzal pik-pak végez a gép, és amikor már megfelelőnek tűnik a konverzió minősége, akkor lefuttatod az egész filmen.
Nem lenne jobb meghagyni 8k-n konverzió nélkül? A 6k nem annyival kisebb felbontás, hogy megérje a macerát.
-
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok,
Nem vagyok túl jártas a témában, így bocs ha hülyeségeket írok. Egy végtelenül egyszerű video szerkesztő programot keresek, amivel a video felbontását tudom változtatni. Semmilyen más módosítást nem szeretnék a képpel, csak resize, ennyi. Leginkább 8K-ból 6K-ban konvertálni. Több programot is kipróbáltam már, de mindegyik esetben azt tapasztaltam, hogy valamilyen szinten kifakultak a színek, és a fekete szürke lett. Pedig miden beállításnál törekszem arra, hogy a forrással megegyező érték legyen (vagy same as source vagy esetleg auto. attól függően mit ajánl fel az adott program), de sajnos egyikkel sem értem el azt az eredményt, hogy a színek megmaradjanak úgy mint a forrásban. Ja és persze baromi lassú is a konverzió, mintha minden egyes kockát dekódolna. i9-9900K-val egy nap egy 2órás film. Ez normális lenne? -
válasz
Robyka #50991 üzenetére
ArtMoney SE | Flash Player Process kijelöl | Sebesség beállít
Farm of Dreams-el próbáltam, 25%-ra lassítva és működik... -
Robyka
aktív tag
olyat keresek amivel be lehet lassítani flash játékok sebességét cheat engine nem működik.
más ötlet? -
Atti0925
tag
Sziasztok!Új gép,új rendszer(win7ről win10re váltva)ismerkedem a beállításokkal,de egy valamit sehogy sem tudok megoldani:több ablaknál az egér mozgatásával az adott ablak legyen aktív,ne kelljen rákattintani.Van rá valami megoldás,program?Megőrjít lassan a dolog
Előre is köszönöm a segítséget. -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Keresek egy olyan programot amibe a céges feladataimat tudom rögzíteni és csak offline működik.
Jó lenne, ha to-do list szerű lenne, de egyébként mindenre vevő vagyok.Köszönöm
-
AtHoS
nagyúr
válasz
perempe #50977 üzenetére
jahogyja, azt hittem valami nagyobb mennyiségről van szó.
Akkor viszont szerintem ezt a kis mennyiséget sokkal gyorsabb begépelni egy excel táblába, mint másol, beilleszt number extractorba, majd sorokat törölgetni és ellenőrizni, hogy volt-e boltnévben szám, amit szintén törölni kell és a végeredményt átmásolni a számolgatóbaAztán a végeredmény összeggel mit kezdesz? Felírod a heti költés összegét?
De persze Te tudod neked mi a kényelmesebb
-
AtHoS
nagyúr
válasz
perempe #50975 üzenetére
Ahogy nézem ez bizony az általad belinkelt 3 sornyi mintát sem képes összegezni
A Numbers extractor meg a dátumokat és pl. a coop 660-ből a 660-at is kiemeli a szövegből és így a maradvánnyal sem tudsz szerkesztés nélkül mit kezdeni, csak itt már a 660-at sem fogod tudni, hogy nem kellene oda -
perempe
veterán
Ezt találtam:
Sum (Summation) Calculator (miniwebtool.com) -
tothbe
addikt
-
height
aktív tag
Sziasztok, kettő usb kamera képet szeretnék megjeleníteni pc.n, konferencia beszélgetéshez kellene, van a droid camera nevű program de azzal csak egy kamera képet tudok megjeleníteni.
-
-
Létezik olyan képernyővédő ami egy általam kiválasztott WEBoldalt tesz ki a képernyőre?
-
Golden9
veterán
-
válasz
The.Bali #50961 üzenetére
A beépített QuickTime miért nem jó? Viszont macOS-re is elérhető az OBS Studio.
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
MacOS-ra keresnék olyan appot ami rögzíteni tudja a képernyőn megjelenített tartalmat (videó és hang). Egy előadást szeretnék felvenni.
Köszönöm előre is!
-
válasz
Visormail #50958 üzenetére
Ha az Audacity-ben telepítve van az ffmpeg plugin, akkor betöltheted és ott egyből látod valójában hány sávos, és azon belül melyiken mi van.
-
Visormail
addikt
Üdv!
Esetleg tudtok olyan programot ami egy mkv fájlnál, amiben 5.1-es dts hang van feltüntetve, minden ezt látja (az erősítő is), de ennél a lejátszáskor mégsem szól semmi a frontokon kívül a többi hangszóróból, meg tudná tesztelni, hogy ténylegesen van e adat a többi csatornán a hangfolyamban?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
perempe #50947 üzenetére
Én RegEx + Excel -el próbálkoznék: Excel Topic
-
gyulank
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #50952 üzenetére
Elírtam. 280. Viszont beállítottam az F1-re a sleep-et, de nem csinál semmit. És újraindítottam, akkor se.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #50954 üzenetére
Indítás alatt nem az OK-val-ra, hanem F2-vel-re gondoltam
persze, mint írod, F5-öt nem lehet megúszni
Amúgy TC wincmd.ini-hez tartozó HELP-jében a Part1 Section alatt van 2 ilyen bejegyzés
SpeedLimit=5.0 Last used speed limit in kBytes/s in the background transfer manager
SpeedLimitEnabled=0 1: Enable speed limit immediately when opening background transfer managerIlletve ehhez kapcsolódhat ha szükséges
AlwaysCopyInBackground=0 1: Total Commander always copies in the background 2: Always use background transfer manager
Na szóval az 5.0-t átírod 1.0-ra és voálá 1KB/s, bár azt majd leteszteled mennyire működőképes
-
TC-ben nem lehet a másolást F2-vel indítani (eddig sem volt és most sincs)...
Amire gondolsz, az -szvsz- hogy F5-l indítod a másolást és utána a felugró ablakban F2, és ott valóban van sebesség-korlátozás lehetőség, de ez is csak akkor műxik, ha nagy mennyiségű fájlt másolsz (mert ha nem, akkor nem is veszed észre a felugró ablakot, amiben lehet korlátozni a sebességet valóban)
Pl. NVMe-ről NVME-re 500GB/s alatt ne is próbálkozz...Ha esetleg van tudomásod olyan GLOBÁLIS beállításról, ami tényleg korlátozza a sebességet (kis fájloknál is, pl. 1KB/s-re), az érdekelne (script nélkül)
-
válasz
gyulank #50949 üzenetére
1. Sajnos a Trust oldalán nem találtam meg ezt a típusú billentyűzetet (GXT 280-t igen, de lehet, hogy a fogammal néztem...)
2. Nem ismerem, de régebben volt hozzá egy külön tool, amivel lehetett programozni jó pár billentyűt...
3. Mint az 1. pontban írtam, nem találtam meg ezt a konkrét típust, de a 280-ashoz még létezett/létezik egy ún. GXTOOLS nevű alkalmazás, ami arra volt/van hivatott, hogy bizonyos bill.-ket (funkció- és kibővített bill.-ket) át lehetett programozni, hogy mit is csináljanak...
Én most csak a 280-as-hoz találtam ilyet, ez ha a kibővített bill.-hez (böngésző/kereső/kedvencek stb stb) nem is, de legalább a funkció bill.-khez (F1-F12) legalább biztosít lehetőséget...
GXTOOLS V1.0 | GXTOOLS V1.0 Sleep and Power Off (itt képen az F12 bill.-hez rendeltem volna a Sleep avagy Power Off funkciót)Nem tudom, hogy a GXT 290-t érzékeli-e avagy sem, de talán megér egy próbát...
UI: Lehet (nem tudom), hogy esetleg a bill. driverével együtt nem települ-e ez az utility beépítve. A Windows Bill. beállításaiban azért nézz körül, mert lehet, hogy azon belül tudod átprogramozni, hogy milyen bill. mit csináljon, pl. egyes (nem mind) 8xx szériánál pont ez van...
-
Létezik olyan fájlkezelő, aminek a másolási sebességét tudom szabályozni? Pl ne másoljon xMbps-nél gyorsabban.
A legjobb persze az lenne, ha ami intézőbe beépülő okosság lenne. -
AtHoS
nagyúr
válasz
perempe #50947 üzenetére
Mennyire vagy hajlandó előformázni ezt a szövegfájlt?
A középső részen a megnevezésekből el kell tüntetni a szóközt, már ugye ami tartalmaz ilyet (a beillesztett példádban pl. a Coop 660. közötti szóközt kell törölni vagy helyettesíteni kötőjellel, stb...). Utána a komplett szövegfájlt vágólapra másolod, majd egy üres megnyitott Excelben a Kezdőlap Beillesztés részen kiválasztod az "A szövegbeolvasó varázslóval ..." részt. Itt ne állíts semmit, csak nyomj a Tovább-ra, következőnél a Szóköz legyen kijelölve Határolóként, majd Tovább. Utána hagyd Átalános-on Az oszlop adattípusát és ha mindent jól csináltál, akkor alul a megtekintés részen 3 oszlopot fogsz látni, a harmadikban csak az összegeket.
Nézd át, hátha bennmaradt még valahol egy szóköz. Ha minden rendben, akkor mehet a Befejezés és utána csinálhatsz amit akarsz az összegekkel -
gyulank
addikt
Vettem egy új billentyűzetet, Trust GXT 290 amin nincsenek power és sleep gombok. De nekem kellenek ilyenek olyan helyen, amit vakon is könnyen meg tudok nyomni. Mivel tudom ezt megoldani?
-
perempe
veterán
hello!
milyen program, amivel szövegben a számokat pl. össze tudom adni? van ilyen weblap?
köszönöm a válaszokat.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Összekuszált partíciós tábla helyreállíásához keresnék valami bootolható iso-t.
A Gparted kevés...
-
kekedi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #50938 üzenetére
Működik!
Király vagy!Nagyon szépen köszönöm!
-
válasz
kekedi #50937 üzenetére
1. ha megszakad a net, akkor manuálisan visszakapcsolod, pár kattintás, szóval ez nem egy nagy tortúra
2. az automatikus indításhoz írtam egy PowerShell scriptet, amelyet egy indítópultba másolt batch fájlból futtatunk (100%-ban működik)
# létrehozod a hotspot-t hagyományos módon, a kívánt névvel (SSID) és jelszóval
# hozz létre tetszőleges névvel (szóköz ne legyen benne), de ps1 kiterjesztéssel (powershell script fájl) egy üres fájlt, másold bele az alábbi kódot és mentsd el (itt a példában Fire_Autostart_Hotspot.ps1 néven mentettem el a c:\a mappába. Tehát a powershell script fájl teljes elérése c:\a\Fire_Autostart_Hotspot.ps1. Ez azért fontos, mert ez a teljes elérés szerepel majd a batch fájlban).$fire_hotspot = [Windows.Networking.NetworkOperators.NetworkOperatorTetheringManager, Windows.Networking.NetworkOperators, ContentType=WindowsRuntime]::CreateFromConnectionProfile(
[Windows.Networking.Connectivity.NetworkInformation, Windows.Networking.Connectivity, ContentType=WindowsRuntime]::GetInternetConnectionProfile()
)
$fire_hotspot.StartTetheringAsync()# hozz létre tetszőleges névvel (szóköz ne legyen benne), de bat kiterjesztéssel (batch fájl) egy üres fájlt, másold bele az alábbi kódot és mentsd el (itt a példában Fire_Autostart_Hotspot.bat néven mentettem el egy tetszőleges mappába).
PowerShell.exe -windowstyle hidden -executionpolicy remotesigned -File c:\a\Fire_Autostart_Hotspot.ps1
# ezt a bat fájlt másold bele az indítópultba (WIN+R gomb, shell:startup beír és enter)
Meg is vagyunk, így minden gép restart-kor/indításkor automatikusan elindul a hotspot.
-
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami kezeli a Mobil elérési pontot (Wifi hotspot). Még pedig oly módon, hogy windows indulásnál automatiusan megosztja a laptop (a vezetékes) internetet wifi-n.
Tudom, hogy Win 10-en van hotspot, de nem indul el windows-al együtt, valamint net szakadás esetén nem kapcsol vissza (amint újra hálózaton van). Amit eddig találtam "megoldásokat", nem jöttek be. Így keresek egy külső programot erre a célra.Köszönöm!
-
-
Vasti74
senior tag
válasz
Lalikiraly #50934 üzenetére
Szerintem egy normális házi mozi erősítővel ez simán "áthidalható" - nem tudom, nem volt még olyanom, és nem is lesz szerintem, mivel nem akartam én soha ilyen akárhánypontegyes vackot, de azt hittem, jó lesz ;-)
De a hangprojektoron nem sok mindent lehet állítani: mély-magas, meg EQ, a sub hangereje, különböző módok (standard, dts, game, stb.) , de ezek nem segítenek rajtam. A csatornák hangerejét külön nem lehet állítani :-(
Régen emlékszem olyanra tényleg, hogy be lehetett állítani, melyik csatornát hová keverje (a MPC) : tök jó volt, mert a számítógép mellett lévő sztereó hangszórókra is rá lehetett keverni mindent ;-) A hátsó bal-jobb az első bal-jobbra, a center és sub meg mindkét elsőre, aztán ennyi :-) -
-
Vasti74
senior tag
-
-
Vasti74
senior tag
válasz
Lalikiraly #50924 üzenetére
Én is sokat szenvedek ezzel: az akciójeleneteknél le kell venni a hangerőt, a beszélgetéseknél fel kell nyomni, különben nem értem, hogy mit mondanak, az akciótól meg megsüketülök...
Vettem egy Samsung 3.1-es hangprojektort a tévé mellé (én a tévé saját médialejátszójával nézem a filmeket) , gondolván az majd jól kikódol, meg van center csatorna, jaj de jó lesz nekem!
De nem oldotta meg a problémát ;-)
Próbálgattam a hangprojektort mindenféle beállítással, akkor sem lett jó.
Aztán próbaképpen átváltottam angol hangra - sokkal jobb, hangosabb és tisztább lett minden beszélgetés, nem volt zavaró a hangerőkülönbség, nem kellet szinte egyáltalán a hangerőt állítgatnom. És ez a legtöbb filmél így van.
Arra jutottam, hogy akik a magyar szinkront keverik, valami olyan cuccon hallgatják vissza, amilyen csak nekik van, ezért csak náluk jó a magyar hang ;-)
Érdekes dolgok ezek: tegnap néztem a Mi kis falunkat (ha éppen elkapom, néha ott ragadok ;-) , és borzalmas volt. Mármint a hangminőség ;-) Túl sok mély, semmi középtartomány, a beszélgetéseknél főleg zavaró volt, mintha totál eltekergettem volna a hangbeállításokat! Emlékeim szerint régebben nem volt ez ilyen... Meg más műsorok is teljesen jól szólnak.
Nem értem, hogy nem tűnik fel egy professzionális környezetben egy ilyen hiba... -
sisi22
aktív tag
válasz
tonyrulez #50927 üzenetére
Sokfele van, ha meretezni akarsz, akkor a qcad 1.5x-et ajanlom, talan meg xp alatt is elmegy, telepiteni se kell, magyaritva van, de kozel sem kis tudasu, komoly gepeszeti es mas szakrajzokat lehet vele kesziteni.
(Vagyis tudnod kell szerkeszteni, definialnod kell a meretvonalat, stb. elotte a szabalyok szerint.)Az ujabb verzioja mar elszallt egy kicsit, bonyolultabban kezelheto es nem lett magyaritva, az csak gepeszeti szakrajzot tanuloknak jo, ezert nem ajanlom.
-
tonyrulez
őstag
Van valami ingyenes, egyszerű/kistudású program amivel vonalakat, alakzatokat tudok húzni méretezve? Mint egy mini-AutoCAD. Például alaprajz rajzolására.
-
-
válasz
Lalikiraly #50924 üzenetére
Sajnos ilyen a szar keverés, ami mostanában divatos. Próbálj olyan lejátszót keresni amiben van valami hangerő limiter. Pl. VLC
-
Sziasztok!
Talán már régi téma ez, de most nekem mégis gondot okoz.
Adott egy TV re rákötött viszonylag nem is régi Lenovo notebook, HDMI vel egy régi LCD tv re kötve és Bluetooth on keresztül egy IKEA ENEBY 30 as hangszóró. Nekünk otthon ez adja a "házimozi élményt".
Viszont szinte napi szinten azzal a problémával szembesülök, hogy az újabb MKV AVI akármilyen filmek már szinte mindegyik 6 csatornás hanggal van ellátva. Így sokszor a lövés hangos a beszéd meg halk.
Régen ezt részben az MPC Home Cinemával lehetett orvosolni.
Erre van szoftveres megoldás valami?Előre is köszi a helpet
-
VGYke
addikt
Sziasztok!
Egy böngészőben látható online tananyagot, ami kb. 100 részből állt, Win 10 alatt rögzítettem a Win + G gombok együttes lenyomása után megjelenő Xbox Game Bar segítségével *.mp4 formátumban.
Tehát van kb. 100db mp4 videóm. Minden egyes *.mp4 videónak az elejéből és végéből le kellene vágni 1-2-10 másodpercet. (amikor indítottam, az előtte lévő bénázást, meg nem biztos hogy időben állítottam le a végén)
Mi az a legegyszerűbb program, amivel ezt megtehetem?Esetleg van olyan speci program, ami képernyőfelvételt készít csak az elindított videókról, az elejétől a végéig, tehát hogy ne kelljen ott ülni a PC előtt, mikor ér véget az adás?
-
Létezik ingyenes bitráta kalkulátor?
Megadom a videó hosszát, ő pedig megmondja, hogy mekkora bitrátával tömörítsem ki, hogy ráférjen egy DVD-re. -
sisi22
aktív tag
win9x es XP-s idokben az ARJ es a PKZIP voltak a szupersztarok, millionyi parameterezesi lehetoseggel, szerintem az lesz neked a megoldas, csak idoutazasra lesz szukseged.
Viszont a kerdesed tokeletes peldaja annak, amit regota hangoztatok, hogy nagyon nem jo az, hogy "elavult" programokat, dolgokat eltuntetnek, mert barmikor kellhet meg valakinek valamire valamiert.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #50917 üzenetére
Köszi!
-
Macrium Reflect Home vagy SyncBackPro.
Mindkét szoftver alapvetően megfelel a kitételeidnek, saját formátumban mentenek, de bele lehet kukkantani az adott progikkal
Az egyetlen "szépséghiba", hogy csak a fizetős verziójukban van incremental/differental mentési opció, ingyenes-t nem ismerek, amik ennyire jók és mindent tudnak, amit szeretnél.
(Mindegyiknek van 30 napos trial változatuk, esetleg próbáld ki őket) -
-
válasz
detroitrw #50913 üzenetére
"29-30képet mentett csak pedig ~180-at kellett volna"
Nem értem, én meg most 25 fps-es videóval kipróbáltam, egész pontosan 25-ször lehet lépkedni előre az e billentyűvel 1 sec videóban. Nyilván el is lehet menteni mindet. Viszont 30-40 lépkedés után valamiért megreked a lépkedés, és nem megy tovább.
"azt a képet szedi ki (exportálja) ami a videóba van és nem kezdi el konvertálni"
Muszáj neki "konvertálni", a videó az nem kép.
Ez nem programspecifikus, mindegyik valamilyen képformátumban menti el természetesen.
-
válasz
detroitrw #50913 üzenetére
Mindenképpen konvertál, mert a videóban nem a képkockák vannak képként egyesével eltárolva.
---
Létezik olyan ingyenes archiváló, ami 32bites XP-n is elfut, és nem saját formátumába ment, hanem pl. (7)zip formátumba tömörít? Ráadásul úgy, hogy nyilvántartja azokat a fájlokat, amiket egyszer már elmentett.Példa:
Havonta 1 alkalommal lementi a teljes D: meghajtó tartalmát. De van egy csomó fájl, ami nem változott az adott hónapban, és az előző mentések valamelyikében már szerepel. Ezeket ne mentse, hiszen már egyszer elmentette őket, felesleges duplikátum lenne.
Eddig egyszerűnek tűnik, hiszen egy mezei növekményes mentésről lenne szó, viszont nekem külön fájlba kellene minden hónap (az elmúlt egy hónapban létrejött új fájlok), plusz amikor megnyitom az archívot, akkor mutassa azokat a fájlokat is amik egy régebbi archívban már el vannak mentve (és mutassa is, hogy ez ebben, az abban az archívban már le lett mentve)
Létezik ilyen extra, vagy túl sokat akarok? -
detroitrw
addikt
-
válasz
detroitrw #50910 üzenetére
Pedig de, képkockánként lép, és menti. Ha jól emlékszem alapból az e billentyű lenyomásával lép előrébb egy-egy frame-et. Vissza viszont nem tud lépni frame-enként (vagy én nem találtam meg a módját), ez bosszantó volt időnként. Olyankor visszaléptem 1 sec-ot, és megint előre.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Olyan progira lenne szükségem ami a videókból frame-enként ki tudja menteni a képeket.
Lehetőleg valami olyan ami natívan ki tudja szedniAkár eac3to-s megoldás is jöhet, ha tud olyat valaki
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Tudna valaki mondani valami jó szoba tervező, designer, programot. -
-
sisi22
aktív tag
Milyen programmal lehet megoldani, hogy a videokamera ugy tiz masodpercenkent csinaljon egy kepet es tarolja el?
Kicsi a hattertar, videofelvetelre nincs hely es webre se lehet csatlakoztatni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
John D'oh #50895 üzenetére
Ha "normális" monitorod van, akkor menüjében be lehet állítani, hogy 1:1 megjelenítést alkalmazzon. Winben pedig beállítasz egy kisebb felbontást, amit a monitor 1:1-ben fog megjeleníteni, körülötte fekete kerettel
VGA meghajtóban pedig szerkeszthetsz saját felbontásokat, ha az alap kínált nem felelne meg.
-
John D'oh
aktív tag
Létezik olyan progi, vagy akár beálltás windows-on belül amivel lekicsinyithetem a megjelenített képernyő méretét ? Tehát nem ikonokra vagy betűméretre gondolok, hanem a teljes képet, akár annó a CRT monitorokon volt a gombokkal szethúzhattad vagy összezsugorítottad a képet, a széleken meg csak feketeség maradt.
Köszi! -
AtHoS
nagyúr
válasz
atoszmester #50887 üzenetére
Hát nem tudom mióta használod a DC-t. Én most kíváncsiságból felraktam, hogy megnézzem neked mit is kell benne beállítani ahhoz amit szeretnél. 2 perc alatt kiderült, hogy ezt kell használni:
Parancs: cm_ChangeDir
paraméter: activepath=%$PROGRAM_FILES%Tudom neked javasolni ilyen esetekben a program Súgóját. Sok infót lehet szerezni belőle. Pl. most is az Új gomb parancs mező jobb szélén ott a link hozzá. Bár előtte nem árt a megfelelő belső parancsot jól kiválasztani
-
sisi22
aktív tag
válasz
atoszmester #50887 üzenetére
Ezt talan inkabb az azonnali IT kerdesek forumban kene megkerdezni.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
dellfanboy #50888 üzenetére
Webes: Photopea
-
válasz
Ha elég a szögletes kijelölés, akkor a képnézők is szóba jöhetnek, mint pl. xnView.
-
törölt tag
válasz
Gimp, paint.net
-
dellfanboy
őstag
olyan ingyenes/webes programot keresek amivel 1-2 fotot ki tudnek blur-ozni. ne lehessen felismerni a foton 1-2 reszletet,/elhomalyositani
-
atoszmester
tag
Sziasztok!
Azoktól kérnék elsősorban segítséget, akik használják a Double Commandert.
Szeretnék a felső eszköztárra (vízszintes) több gyorsgombot kitenni, pl. a Program Files mappát, hogy egyből abba a mappába lépjen. Meg is csinálom a gombot, beírom a parancs helyére a %$PROGRAM_FILES% értéket, ami működik is, csak nem a Double Commanderben nyitja meg a mappát, hanem a Windows Intézőben.
Milyen paramétert kell még beírni?Amúgy a Total Commandert használom, ott sokkal egyszerűbb megcsinálni mindezt, ott a cd paranccsal jó, de a DC-ben nem.
Szóval tudna valaki segíteni?
-
-
tylerddd
veterán
Üdv! Olyan videolejátszó programot keresek Win10 alá, ami tud castolni külön hálózati állítgatás nélkül Chromecast-re. Tehát elindítom a filmet, ott a cast ikon, rányomok, kiválasztom az eszközt és küldi ki a képet. A Videostream for Google Chromecast valamiért nem megy nálam. Pl. mobilos VLC gond nélkül megcsinálja ezt a mobilos videókkal, de a windows-os szoftverben ilyen nem találtam, ill. a MPC-HC sem (ritkán nézek gépen filmet, nincs komolyabb program telepítve). Köszönöm!
-
tothbe
addikt
válasz
sisi22 #50881 üzenetére
Arra jó a sima MovieMaker
Legtöbb YouTube-os is azt használja (már aki nem Apple-ös). -
-
kivlov
aktív tag
SZiasztok
Akad valaki aki ismeri a Dropit nevű alkalmazást, esetleg van ennek valami alternatívája az alábbi dolgokra?
A Dropit jól tudja ezt csak valamiért a tömöríésbe belehal vagy olyan lassan csinálja hogy egy 300mb fájl kb 1 óra neki mire becsomagolja mindezt egy 3000MB/s SSD-nami az alábbiakat tudja:
mappákat tud figyelni és ha érkezik bele ftp-n keresztül belet tartalom konkrétan egy file időnként azt fogja és 7zip-be csomagolja és az eredeti fájlt pedig törli a tömörítés után
az sem baj ha ezt csak úgy tudja megoldani, hogy a tömörítést egy másikk mappába dobja és így könnyebb törölnie a fájlt amit becsomagoltTaláltam erre egy batch scriptet is már a neten ami tud hasonló dolgot:
csak az a baj vele, hogy ezt minden egyes mappára le kellene futtatni amiket figyelni szeretnék illetve még nem jöttem rá hogyan lehetne megoldani, hogy tartsa meg az eredeti file nevét csak csomagolja be 7zip be
ez a script: ha esetleg erre is van ötlet megköszönöm
@ECHO OFF
Rem -- Prepare the Command Processor
SETLOCAL EnableExtensions EnableDelayedExpansion
Title test7zip.bat Rev2c
REM Uses standalone console version of 7-Zip to Zip files in user defined
REM folder %zipdir% and move the zip archive to user defined folder %movedir%
REM Added option for user to name archive file and completely empty zipdir 04-02-20
REM --------- Set path of console version 7-Zip (change as required) ----------
set path="c:\Program Files\7-Zip\";%path%
REM ---------------------------------------------------------------------------
REM ---------- Set location of the folder to zip (change as required) ---------
set "zipdir=f:\Web_Backup\vikturija.hu\vikturija.hu"
REM ----- Set location of the folder to move archive (change as required) -----
set "movedir=f:\Web_Backup\vikturija.hu"
REM Check executable path, and existence of zipdir and movedir
set /A "e=0" & set /A "z=0" & set /A "m=0"
7z.exe /? 2> NUL
IF NOT %ERRORLEVEL%==9009 ECHO Executable path OK
IF %ERRORLEVEL%==9009 ECHO 7z.exe does not exist in path && set /A "e=1"
if exist "%zipdir%" if exist "%movedir%" ECHO zipdir and movedir OK
if not exist "%zipdir%" ECHO zipdir doesn't exist && set /A "z=1"
if not exist "%movedir%" ECHO movedir doesn't exist && set /A "m=1"
if %e% == 1 goto end
if %z% == 1 goto end
if %m% == 1 goto end
ECHO.
REM --------------------------------------------------------------------------
REM Change working dir to %zipdir%
pushd %zipdir%
REM Replace space in hour with zero if it's less than 10
SET hr=%time:~0,2%
IF %hr% lss 10 SET hr=0%hr:~1,1%
REM This sets the date like this: mm-dd-yr-hrminsecs1/100secs
Set TODAY=%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4%-%hr%%time:~3,2%%time:~6,2%%time:~9,2%
REM Set name of archive for the contents of %zipdir%
set myfolder=
set /p myfolder=Enter an archive name for files and dirs in "%zipdir%":
ECHO Directory to zip: %zipdir%
ECHO Move archive to: %movedir%
ECHO Archive Name: %myfolder%
REM to zip only files change "%zipdir%" to "%zipdir%\*.*", "%zipdir%\*.txt", etc.
ECHO.
ECHO Zipping all contents of %zipdir% and moving archive %myfolder% to %movedir%
ECHO.
7z a -tzip "%movedir%\%myfolder%_%TODAY%.zip" -r "%zipdir%\*.*" -mx5
ECHO.
REM Delete entire contents of "%zipdir%"
call:ask
ECHO.
ECHO Task Complete ...
ECHO.
ECHO Press any key to exit ...
pause > NUL
EXIT /B 0
:end
ECHO.
ECHO zipdir, movedir don't exist, or error in 7-Zip console version path
ECHO Create zipdir, movedir, or correct executable path above
ECHO Exiting script
ECHO Press any key to exit ...
pause > NUL
ECHO EXIT /B 0
:ask
set INPUT=
set /p INPUT=Delete original files and dirs in "%zipdir%"^?(y/n):
if not defined INPUT goto ask
if /i "%INPUT:"=%"=="y" goto yes
if /i "%INPUT:"=%"=="n" goto no
echo Incorrect input, try again & goto ask
:yes
echo deleting contents from "%zipdir%" ...
del /q "%zipdir%\*"
for /d %%x in ("%zipdir%\*") do @rd /s /q "%%x"
goto :eof
:no
echo.
echo No files or dirs deleted from "%zipdir%"
goto :eof -
tothbe
addikt
válasz
sisi22 #50878 üzenetére
Mondjuk jó lenne tudni milyen formátum, de ChapterMaker vagy ChapterEditor jó lehet erre.
-
sisi22
aktív tag
Kaptam egy nyolc oras videot, amin huszonegynehany eloadas szerepel.
Milyen programmal tudok egy tartalomjegyzeket csinalni a videorol, hogy mettol meddig milyen eloadasok vannak rajtuk?
(Idealis esetben a tartalomjegyzekben a kivalasztott eloadast a videoban is megnyitja?) -
Alcsi69
senior tag
válasz
kovacs65 #50859 üzenetére
#50860 sisi22
Köze van hozzá, de nem teljesen. Ha érdekel hogy miről lenne szó, akkor írj egy pm-et és ott leírom.Eddig CAD-ben rajzoltam ezeket, de egy idő után elég repetitív dolog tud lenni, és ezért gondoltam rá hogy esetleg létezhet-e ilyen program.
Mondjuk el tudom képzelni hogy írok a későbbiekben erre egy Python scriptet.
-
Joker88
őstag
Egyfajta LAN messenger program kellene ajánlásba ,ami a helyi hálózaton működik,net hozzáférés nélkül. a bibi az az hogy egyik gépen Windows fut,míg a másikon LinuxMint..
Volt régebben egy egy ún. LanMessenger , de ez valamiért nem hajlandó működni a Linuxon.. -
Cs1csó
titán
Nem kell tiltani az update-et sem elég, ha a GÉPHÁZ - FRISSÍTÉSEK résznél szintén FORGALMI DÍJAS KAPCSOLAT opciót bekapcsolod ott is lehet korlátozni. Persze nem árt, ha néha van lehetőség hogy lefusson a frissítés mert ha ezt állandónak tervezed (tehát hogy mindig forgalmi díjas kapcsolaton van a géped ) akkor előbb utóbb besokall a Windows.
Ezért jó az Android telóm, hogy amikor itthon vagyok akkor szabadon garázdálkodhat a WIFI-n de amikor mobiladat kapcsolaton vagyok akkor csak az fogyasztja a netet amit én engedek.
-
mexel
veterán
Igen ott megvan, köszi. nem tudom ez miért nem jutott eszembe
Most nem eszi, szerintem valami frissíthetett, pedig mindent tiltottam előtte. -
Cs1csó
titán
+1 fatal
Az erőforrás figyelőben tudod megnézni jobban. Amúgy a Gépház részben a HÁLÓZAT ÉS INTERNET azon belül ÁLLAPOT majd ott TULAJDONSÁGOK és ott lehet forgalmi díjas kapcsolatok opciót beállítani.
Itt tudod megnézni mely programok eszik a netet: tehát ugyanitt az ÁLLAPOT oldalon van az ADATFORGALOM és ott láthatod.
Nálam így néz ki: -
mexel
veterán
Sziasztok. Gyorsan keresnem kellene valami progiz, amivel látnám mi az ami az adatforgalmat viszi win10 alatt. Mobilnetet osztok meg laptopra, de 1 perc alatt elfogy 200 mb amit beállítottam. Csak ph ra jöttem fel operával és már elis fogyott. Ezt is csak monilról tudom írni. Jó lenne látni mi az ami a háttérben használja a netet. Win frissítés leállitva
-
-
Dr.NX
addikt
válasz
gabor128 #50861 üzenetére
Én a Lossless Cut-ot szoktam használni veszteségmentes vágásra.
https://github.com/mifi/lossless-cut/releases -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Tudtok olyan videovágó progit, ami ingyenes és meghagyja az eredeti videó felbontását és képfrissítést? -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan programról, ami egy háromfázisú transzformátor kapcsolási jelének meghatározásánál a két feszültségháromszöget meg tudja rajzolni az adott pontok feszültségértékeit beírva?
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem. Vonalkódot szeretnék létrehozni.
Felhasználónévből és jelszóból állna:
PL: felh.név: KOVAT50
Jelszó: 5757
Az lenne a lényeg,hogy amikor vonalkódolvasóvan beolvasom ezt,akkor az adott programhoz megadja a belépési adatokat. 1 csipogással.Néztem neten ingyenes vonalkód generátort,meg is adtam így szövegileg és jelszót is együtt (wordben írtam be, a név után "tabot" használtam és a jelszó) meg is csinálta,de amikor tesztelem,akkor nem azt írja a kód,amit én írtam be.Annak is örülnék,ha legalább külön-külön benne, tehá külön kód a névnek és jelszónak.
Remélem érthető és tudtok segíteni.Köszi
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van egy .mkv video file-om, amibe bele van "drótozva" felirat sáv. Ki lehet olvasni egy videóból csak a felirat sávot? Mondjuk .srt vagy valamibe.
A tippeket köszönöm.
-
-
-
törölt tag
-
w.miki
veterán
Pendriveomrol letörölt adatokat mivel lehet vissza hozni másik gépen?
-
sisi22
aktív tag
Milyen programokkal lehet "podcast"-okat letolteni?
-
repvez
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #50843 üzenetére
Köszi, igy egyszerübb talán mint egy uj ismeretlen programot megtanulni és megcsinálni azt amit akarok.
Ez még jobb is mint elöre gondoltam, mert elsore ugy probáltam, hogy ergy ilyen térkép képet teszek be, de aztán rájöttem, hogy nem tudok a kép fölés betenni semmilyen cellát, de ahogy látom ez engedi , hogy bármit ráirjak és még akkor a grafikonok is müködnének az adatokbol ahogy az excelben.
Meg is nézem, hogy mit hogyan .
kösziUI: csak miután uj EXcelt telepitek, mert 2007est használok
-
válasz
Fire/SOUL/CD #50842 üzenetére
Ecxel-es topiktársank köszönhetően megoldva a Pest megye "hiba". [link]
-
válasz
repvez #50839 üzenetére
Az Excel alkalmas lenne a feladatra, mert 2016-os Excel-től felfelé beépítve térképdiagram, de most, hogy tettem vele egy próbát, Pest megyét nem ismeri (Bing szolgáltatja az adatot)...
Rákérdezek az Excel topikban, hogy ez esetleg Excel hiba (2021-est használok) vagy 2016/2019/365-ben is jelen van-e(jó eséllyel igen, de ki tudja)Amúgy egész korrekt lenne és talán számodra is megfelelne.
-
repvez
addikt
mivel tudom megoldani, hogy ilyen magyarország térképet megye vagy járás szinten lehessen késziteni és az adatbázisnak megfeleloen szinezni vagy csak egy cellában kijelezni értékeket vagy oszlop grafikont? megyénként/járásonként külön külön a térképen megjelenitve
[link]
ÉS , hogy valami excel szerüen lehessen hozzá az adatokat a háttérben képletekkel manipulálni az alapvető matematikai képletekkel ?
Esetleg egy vonalas grafikont is ábrázolni hozzá -
sisi22
aktív tag
Olyan programot keresek, ami a beadott adatokbol kiszamolja, hogy milyen fuggveny produkalhatta oket.
Allitolag a DOS-os idokben volt ilyen es meg talan harmadfoku egyenleteket is megadott.
-
fatal`
titán
Sziasztok,
Windowsra keresek ingyenes programot keresek, amivel monitor konfigurációkat tudnék beállítani és közöttük rendszerszintű billentyűkombinációval váltani, tud valaki ilyet? Nem a színekre gondolok, hanem a pozícióra, melyik legyen a fő monitor, vagy épp melyik legyen letiltva/engedélyezve.
-
válasz
gabor128 #50833 üzenetére
Kulcsolásnak hívják. Olyan programot kell keresned amiben van "chromakey".
Ilyen a Davinci resolve, de a Shotcut is tudja. -
gabor128
aktív tag
Üdv,
Pici segítséget szeretnék kérni!
Telefonnal szeretnék videót felvenni úgy hogy a háttérben van némi zöld háttér.
Milyen progival lehet megvágni a videót úgy, hogy berakhassak bármilyen hátteret? Vagy hogy lehetne ezt megoldani? Nem akarom élőben streamelni. -
válasz
BullZeye #50829 üzenetére
Miért nem elég egy fotókezelő? Legalapabb megoldás az intéző, és a fotók tulajdonság fülén megjegyzéseket fűzhetsz hozzá, címkékkel láthatod el. Ezek alapján rá is kereshetsz eseményekre, pl. ballagás, vagy nyaralás,...
De vannak direkt fotók rendezgetésére, csoportosítására szolgáló programok, pl. digikam
Nem írtad mennyi szöveges infót szeretnél tárolni képenként/eseményenként. -
sisi22
aktív tag
válasz
BullZeye #50829 üzenetére
amivel tudom a kis családom fontosabb eseményeit képekkel, leírásokkal vezetni.
Ez vagy megoldhato szovegszerkesztoben, amibe kepeket is be lehet szurni, vagy tipikus webes blog-nak tunik, naploszeruseg, amikor tortenik valami esemeny, beirod es kepet is berakhatsz az esemenyrol.
-
BullZeye
veterán
Windows-os programot keresek amivel tudom a kis családom fontosabb eseményeit képekkel, leírásokkal vezetni. Family timeline maker és hasonlókra kerestem már, de csak olyat találtam ami online működik.
Ami nem lenne baj, csak hosszú távra szeretném ezt, és jó lenne, ha nem függnék egy weboldaltól, hogy esetleg az bezárja a rolót. :\Láttatok már hasonlót?
-
GEPESZ66
veterán
Windows 10-re melyik ingyenes, magyar nyelvű képszerkesztőt ajánljátok?
Bonyolult dolgokat nem akarok vele csinálni. -
Winne
nagyúr
Urak van valami app vagy kiegészítő, ami a tv2playről tölt le videót?
-
Dr.NX
addikt
Kicsit OFF, de azért:
tudtok jó, bevált, ingyenes, egyszerű Doodle (online) alternatívát?
A Doodle kezd agyonbonyolítottá válni, emailcímet kér a szavazáshoz is, amúgy meg nem akarom szinkronizálni a naptárammal.
Az kell, ami régen volt: Totya, Töki és Geripapi beírja, hogy pénteken vagy szombaton ér rá sörözni. -
-
sisi22
aktív tag
Tud valkai olyan programot - vagy Libreoffice-hoz kepletgyujtemeny csomagot - amivel kozepiskolasoknak matematikai es fizikai fuggvenyeket lehet abrazolni?
Pl. homerseklet fuggvenyeben valtozo terfogat, vagy kislabda adott szogben eldobasakor varhato foldeteresi tavolsag, stb. -
Joker88
őstag
Olyan programot keresnék, amivel például ki lehet takarni autók rendszámát.
Igen,tudom Paint. Az működik is (például a radír) de ha közel van a fotózott téma, és esetleg ferdén van fotózva,akkor hosszas művelet kell.. -
Létezik olyan program ami a Windows-nál részletesebben megmondja hogy milyen paraméterekkel csatlakozik egy routerre?
pl. ebben a táblázatban beazonosítható lenne, hogy hány stream-et használ mi a HT, VHT értéke, és wifi sávszélessége. -
-
totron
addikt
válasz
sisi22 #50806 üzenetére
Ez egy digitális metronóm vagy analóg? Ha digitális: zene fronton ha nem is mindenkinél, de könnyen kibukik, hogy nem pontos egy átlag gép, ami lehet PC vagy nem csilliókért vesztegetett, digitális jelgenerátor. Speciálisan épített eszköz, PC kell, hogy érdemben tudj mérni vagy szépen zenét hallgatni. Félmillió feletti történetek. A jitter fogalmának kell utánanézni. Ha átlagPC-vel, ne adja az ég, telefonnal méred a hibaintervallumot értelemszerűen ugyanazon az intervallumon belül tapogatózol vagyis nem leszel előbbre, sőt csak felszorozzák egymást a mérőtechnikai környezet pontatlanságok (az egymással még véletlenül sem szinkronban lévő szórások, azaz időbeliségek) és nem a füled csal. A különbség, a frusztráció így megmarad, ez a jó hírem van számodra. A mintavételezés során elkövetett kvantálási pontatlanságok, ami akár konkrét ütemkésésben is jelentkezhet durva esetben, rendszerint meghaladják az emberi hallás finomságait*, tehát van mit meghallani, igen. Van, amiben még nem mutat túl a technika rajtunk. Digitális szkópokkal lehet próbálkozni még, érdemi kivitelben szintén nem két fillér.
*azt ne firtassuk, hogy mennyire egyértelműen, mert ebben nagy eltérések tudnak lenni egyénenkéntAnalóg, fizikai metronóm esetén 1 káoszfaktorral kevesebb, de ott is átlagos mérési eszközöd lesz, de még az átlag feletti sem biztos, hogy segít neked. Itt is lesz különbség aközött amit hallasz és aközött, amit hallanod kellene, itt sem valószínű, hogy a füled csal, de olyan is van, hogy de. Bízz magadban, de mégis élj a gyanúperrel, hogy becsapható vagy, a vizualitásban is vannak csalóka képek, együttállások, egymásutániságok. Ebben az esetben azt hiszem füled a legjobb műszer, az agyad a legjobb szoftver. Ha más nem hallja, nem is fogja, nem érdemes túlzottan feszegetni, ettől te még nem képzelődsz. Egyértelműen döglődő metronómot meg nyugdíjazni kell, illetve aki annak egyenetlenségeit sem hallja, az messzire kerülje el a zenebonát.
-
sisi22
aktív tag
Metronom-hoz hasonlo kutyunel felmerult, hogy nem pontos.
Olyan ingyenes programot keresek, amivel a hangfelvetelen hallatszo kattanasok kozott eltelt idot lehet merni es kijelezni, idealis esetben listaba menteni a mert ertekeket.
-
-
válasz
sisi22 #50801 üzenetére
"Egy szoval se irt ovodarol, honnan tudod latatlanban?"
Csak példaként írtam, tök mindegy, hogy óvoda vagy általános iskola. Feljebb már nem jellemző az anyák napi műsor. De a kedvedért pontosítok: Egy anyák napi műsor az oviban vagy általános iskolában senkinek nem fog fájni. -
sisi22
aktív tag
válasz
liszi70 #50795 üzenetére
Egy anyák napi műsor az oviban senkinek nem fog fájni.
Egy szoval se irt ovodarol, honnan tudod latatlanban?
Amugy egyetertek tothbe-vel, nagyon eles a hatar a "megnezem es telorlom" es "nyilvanos eloadas" kozott,
csak, ugye, a tipikus magyar beidegzodes, hogy mindenki a szabalyok kijatszasara van szocializalva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - Deep Purple - Használt, karcmentes állapotban , 100%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB CM CMP 510 Corsair 750W
- DDR5 32GB KINGSTON 5600MT/s SODIMM laptop RAM, több db- ÚJ, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest