- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Milyen program, ami...?
- (kiemelt téma)
-
50200 - 50101
55168 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 02:14 Téma összefoglaló
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
Sziasztok,
1. olyan programot keresek, amivel időzíteni lehet a telefon egyes funkcióit:
- pl. x idő múlva kapcsoljon le a wifi hot-spot
- adott időben kapcsoljon ki a BT vagy be
- induljon el adott időben egy alkalmazás....2. zároló képernyőn ellehessen indítani egy számológépet. (redőny lehúz, és ott lenne a számológép ikonja).
(Van lehetőség ide a redőny alatti ikon gyűjteménybe betenni program appokat, de csak 1-2 app ikonja jelenik amit belehetne ide húzni a sok közül. Plusz: fel kell oldani hozzá a telefont hogy elinduljon).Köszi!
Milyen telefon OS?
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
1. olyan programot keresek, amivel időzíteni lehet a telefon egyes funkcióit:
- pl. x idő múlva kapcsoljon le a wifi hot-spot
- adott időben kapcsoljon ki a BT vagy be
- induljon el adott időben egy alkalmazás....2. zároló képernyőn ellehessen indítani egy számológépet. (redőny lehúz, és ott lenne a számológép ikonja).
(Van lehetőség ide a redőny alatti ikon gyűjteménybe betenni program appokat, de csak 1-2 app ikonja jelenik amit belehetne ide húzni a sok közül. Plusz: fel kell oldani hozzá a telefont hogy elinduljon).Köszi!
-
Vesa
veterán
Sziasztok
Olyan programot keresek win7/10-re, amivel zenét lehet video alá bevágni. Dobos videokat kezdtem el csinálni, és az alá akarom bevágni a ledobolt számot.
Az első hsz-ben található VSDC Free Video Editor program alkalmas erre a feladatra? Ha nem, akkor tudtok ajánlani másikat? Nem hátrány ha ingyenes, de ha úgy van, akkor fizetőset is ajánlhattok.
Köszi
Ahogy SpaceJam mondja, bármilyen video editor alkalmas rá. Minél profibb a szoftver, annál több a feature, de a legalapabb is tudja azt, amit keresel.
-
SpaceJam
aktív tag
Sziasztok
Olyan programot keresek win7/10-re, amivel zenét lehet video alá bevágni. Dobos videokat kezdtem el csinálni, és az alá akarom bevágni a ledobolt számot.
Az első hsz-ben található VSDC Free Video Editor program alkalmas erre a feladatra? Ha nem, akkor tudtok ajánlani másikat? Nem hátrány ha ingyenes, de ha úgy van, akkor fizetőset is ajánlhattok.
Köszi
Ha egy videoszerkesztő nem lenne alkamlas egy hangsáv bevágására, akkor szerinted mi?

-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Köszi
-
cigam
titán
-
cellpeti
nagyúr
-
milu
aktív tag
Nem kell plusz program.
1. A windows intézőben kapcsold be a Tags oszlopot (nem tudom mi ez magyarul)
2. Bármilyen fájlhoz adhatsz taget úgy, hogy jobb gomb a fájlon, majd Properties, majd Details, és ott a Description részben van a Tags, amit tudsz szerkeszteni.
3. A windows intéző keresőjében így keress: "tag:valami" (nem kell idézőjel)Bárhol megtalálja, akárhonnan indítod a keresést, de sok idő lehet, ha nem legalább onnan, ahol a dokumentumokat tárolod.
Ez így (együtt)működhet az az
Everything programmal is? -
milu
aktív tag
Ez is egy megoldás, csak épp a Win keresője egy rakás szar.
Én inkább a fájlnevekbe, vagy a fájlok mellé írnám a tag-eket, hogy aztán az
Everything-gel instant lehessen keresni. Vagy ott van a célprogram, amit linkeltem.Azt, hogy a fájlnevekbe, azt értem, de azt hogy kell megcsinálni, hogy a fájlok mellé? (egy példát bedobnál?)
(Az Everything programot használom!) -
cigam
titán
Igen. Ill. vannak még un. mappafigyelők, amik a megadott mappában történt változásokra reagálnak. pl. elindítanak egy programot (ami lementi a mappát).
-
cellpeti
nagyúr
Mármint ami a NAS-on fut, és folyamatosan ment egy rádugott USB lemezre, vagy a PC-n fut, és folyamatosan szinkronizál a NAS-ra?
Utóbbi esetben a DSynchronize-t ajánlom. Van portable verziója is. Tud valósidejű, és időzetett szinkronizációt is.
a valósidejű azt jelenti, ha megváltozik a mappa tartalma, akkor rögtön szinkronizál? Nekem valami ilyesmi kellene
-
cellpeti
nagyúr
Mármint ami a NAS-on fut, és folyamatosan ment egy rádugott USB lemezre, vagy a PC-n fut, és folyamatosan szinkronizál a NAS-ra?
Utóbbi esetben a DSynchronize-t ajánlom. Van portable verziója is. Tud valósidejű, és időzetett szinkronizációt is.
gépről NAS-ra. Köszi.
SpaceJam
D Link DNS320L -
cigam
titán
-
SpaceJam
aktív tag
Nem kell plusz program.
2. Bármilyen fájlhoz adhatsz taget úgy, hogy jobb gomb a fájlon, majd Properties, majd Details, és ott a Description részben van a Tags, amit tudsz szerkeszteni.
3. A windows intéző keresőjében így keress: "tag:valami" (nem kell idézőjel)Bárhol megtalálja, akárhonnan indítod a keresést, de sok idő lehet, ha nem legalább onnan, ahol a dokumentumokat tárolod.
Ez is egy megoldás, csak épp a Win keresője egy rakás szar.
Én inkább a fájlnevekbe, vagy a fájlok mellé írnám a tag-eket, hogy aztán az
Everything-gel instant lehessen keresni. Vagy ott van a célprogram, amit linkeltem. -
ollie
MODERÁTOR
Nem kell plusz program.
-
tonyrulez
őstag
-
SpaceJam
aktív tag
cellpeti: Milyen NAS? A legtöbb márkának van saját kliense. A Store nem tudom, hogy jön ide. Jó az bármire?
-
milu
aktív tag
Olyan programot ismertek-e, ami nem nagy költségű, amivel címkéket lehet a dokumentumokhoz csatolni és kereséskor a címkékre kell/lehet keresni, hogy a kívánt dokumentumot egyszerűbben megtaláljam.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Lett egy NASom és szeretnék pár könyvtárat folyamatosan szinkronizálni az adattárolóra.
Windows Storeban találtam programot, de nem tudom, hogy mennyire megbízható. Ti ajánlanátok valamit?
-
milu
aktív tag
-
sztanozs
veterán
Olyan programot ismertek-e, ami az alábbiakat tudja:
Van egy videó, aminek a beállításait a Mediainfo programmal meg tudom nézni és akár .txt kiterjesztéssel le is tudom menteni.
Ha egy másik, általam szerkesztett videót azonos beállításokkal (bitráta, kodek, kimeneti méret...) szeretném elkészíteni, a Mediainfo-ból kimásolt beállításokat be lehessen illeszteni a szerkesztést követően a renderelés előtt az elkészítendő videóba.
Itt van némi segítség: https://superuser.com/a/576568
-
SpaceJam
aktív tag
Van egy videó, aminek a beállításait a Mediainfo programmal meg tudom nézni és akár .txt kiterjesztéssel le is tudom menteni.
Ha egy másik, általam szerkesztett videót azonos beállításokkal (bitráta, kodek, kimeneti méret...) szeretném elkészíteni, a Mediainfo-ból kimásolt beállításokat be lehessen illeszteni a szerkesztést követően a renderelés előtt az elkészítendő videóba.
Nem lesz semmi kompatibilis pont azzal a txt formátummal, az nem erre szolgál.
Viszont alapul tudod venni, és manuálisan az alapján állítod be.
-
milu
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
Kipróbáltam a MiniTool-t, de nem képes az átméretezésre a különböző méretű meghajtók között, így szóba se jön.
Ellenben megjelent közben a Macrium Reflect Free 8-as széria, ami az átméretezést (le és föl is) automatikusan megteszi végre (a megfelelő másolási opció kiválasztásával), így jóval egyszerűbb az élet. Ja, és klónozni biztos nem fogok vele, mert az valahogy sosem jött ki jól, hanem képfájlt készítek, majd azt állítom vissza a célmeghajtóra. This is the way.
Az új meghajtóról még nem indítottam el a rendszert, de írok, ha esetleg megint probléma lenne vele. Kétlem mondjuk. Szóval szedjetek 8-as Macrium-ot!

Jó hát. Akkor szerencsére a Macrium továbbra is legjobb megoldás.
-
SpaceJam
aktív tag
Szvsz a Macrium Reflect 8 Free-t nehéz überelni, hisz otthoni és üzleti használatra is ingyenessé tették.
Az AOMEI Backupper is változott, sajnos -ahogy írod is- bizonyos funkciókat tekintve negatív irányba, de azért még bőven elég lehet egy átlag user számára.
(Nem próbáltam, de a partíció klónozással nem kiváltható a rendszer klónozás? Esetleg ez a feature sem a régi?)Amit esetleg kipróbálásra javaslok a számodra, az a MiniTool® ShadowMaker Free.
Mint láthatod, ez is erős korlátozással rendelkezik, legnagyobb hiányossága (számomra), hogy WinPE ISO-ról bootolva is megvágták a funkcionalitását, de aki beéri azzal, hogy Windows alól klónoz, ment- és állít vissza, annak szintén megfelelhet.
(Persze ki kell próbálni, hogy a klónozott rendszer (avagy backup-ból visszaállított rendszer) egyáltalán el indul-e...)Kipróbáltam a MiniTool-t, de nem képes az átméretezésre a különböző méretű meghajtók között, így szóba se jön.
Ellenben megjelent közben a Macrium Reflect Free 8-as széria, ami az átméretezést (le és föl is) automatikusan megteszi végre (a megfelelő másolási opció kiválasztásával), így jóval egyszerűbb az élet. Ja, és klónozni biztos nem fogok vele, mert az valahogy sosem jött ki jól, hanem képfájlt készítek, majd azt állítom vissza a célmeghajtóra. This is the way.
Az új meghajtóról még nem indítottam el a rendszert, de írok, ha esetleg megint probléma lenne vele. Kétlem mondjuk. Szóval szedjetek 8-as Macrium-ot!

-
sztanozs
veterán
-
laracroft
senior tag
Ha router mögött érhetők el a gépek akkor valami hearthbeat alapú remote management cucc vagy uptime figyelés (pl pingdom) jöhet szóba. Én személy szerint futtatnék valahol egy webszervert, ahova (token vagy certificate alapján) riportolnának be a gépek és kimaradt heartbeat alapján küldeném az alertet. AWS-en meg lehet ezt csinálni néhány gép erejéig még free-tierben is szerintem.
Köszi ez nekem elég bonyi 1 gép figyelésére

-
cigam
titán
Sok saját digizés is van közte, illetve ritka dolgok, és tényleg köszi a jótanácsokat :) mindenkinek! meg jogos is, de a fő célom még mindig az, hogy a leghasználhatóbb célprogramot megtaláljam erre a feladatra. Hiszen ezért írtam ide.

(Hifizés stb. topicokban persze szívesen elbeszélgetek ízlésről, minőségről, beszerzésről, cuccokról...de most és itt very big help egy jó alkalmazás lenne
) mert 46 évesen már nem vagyok szoftverexpert.Soha nem próbáltam, de elméletileg az audacity scriptelhető. Ha van egy kis programozói vénád, sikerülhet a dolog.
-
sztanozs
veterán
Ha router mögött érhetők el a gépek akkor valami hearthbeat alapú remote management cucc vagy uptime figyelés (pl pingdom) jöhet szóba. Én személy szerint futtatnék valahol egy webszervert, ahova (token vagy certificate alapján) riportolnának be a gépek és kimaradt heartbeat alapján küldeném az alertet. AWS-en meg lehet ezt csinálni néhány gép erejéig még free-tierben is szerintem.
-
laracroft
senior tag
-
sztanozs
veterán
Mit jelent a távoli gép (a windows-os futó gép szempontjából)? Intraneten, interneten lóg, vagy valaki más belső hálózatában (router/tűzfal mögött)?
-
laracroft
senior tag
Sziasztok,
van egy állandóan bekapcsolt windows-os gépem, amin egy olyan programot szeretnék futtatni, ami üzenetet (pl.: email) küld nekem, ha egy távoli gépem nem elérhető, pl ki van kapcsolva.
köszi -
turho
addikt
Te is nagyon jol tudod, hogy mufaja valogatja milyen eq beallitasok mennek egyes zeneszamokra.. sot meg albumon belul is elternek a szamok amelyeknek kedvezo egy kicsi allitgatas. Normal FLAC vagy Hi-Res? Esetleg megprobalnek beszerezni jobb forrasbol (Tidal MQA ) milyen stilusrol lenne szo?
Sok saját digizés is van közte, illetve ritka dolgok, és tényleg köszi a jótanácsokat :) mindenkinek! meg jogos is, de a fő célom még mindig az, hogy a leghasználhatóbb célprogramot megtaláljam erre a feladatra. Hiszen ezért írtam ide.

(Hifizés stb. topicokban persze szívesen elbeszélgetek ízlésről, minőségről, beszerzésről, cuccokról...de most és itt very big help egy jó alkalmazás lenne
) mert 46 évesen már nem vagyok szoftverexpert. -
F34R
nagyúr
Te is nagyon jol tudod, hogy mufaja valogatja milyen eq beallitasok mennek egyes zeneszamokra.. sot meg albumon belul is elternek a szamok amelyeknek kedvezo egy kicsi allitgatas. Normal FLAC vagy Hi-Res? Esetleg megprobalnek beszerezni jobb forrasbol (Tidal MQA ) milyen stilusrol lenne szo?
-
ollie
MODERÁTOR
Vesa, köszönöm a javaslatodat, a digiét meg is találtam, vagy a MindigTV GO szolgáltatását neten keresztül. Szerintem a műholdas amiatt lehet jó(bb) mert nem fogyasztja a netet a TV műsorok nézésekor.
Korlátlan internet nélkül nem javaslom a TV nézést interneten, mert csúnya meglepetésben lesz része.
-
F34R
nagyúr
Tudtok mondani valami fasza munkaszervező programot / webes szolgáltatást, ami asztali gépen szépen áttekinthető (van pl. naptár nézet is), és maguk a melósok is tudják jelezni a telefonjukon a nevükre pakolt melóknál, hogy mi a következő lépés, vagy hogy készen vannak-e vele?
Gondolkoztam a Trellón, de a digitális analfabéta melósoknak nehezen tudnám átadni a használatát. Nem csak ingyenes megoldás érdekel, de havi 10 ezerben, vagy egy egyszeri összegben jó lenne, ha megállna a dolog.
Jó lenne az is, ha egy-egy cím esetén utólag is meg lehetne nézni, hogy mikor jártak ott a szerelők, milyen alkatrészeket kellett rendelni stb. Jelenleg most egy online megosztott táblázatot használnak, és ez ebben rohadtul macerás.
liszi70: Jó, mondjuk jelen esetben tényleg el tudom képzelni, hogy csak az a pár album baromi rosszul szól és nem akarna mindig állítgatni. Ez is teljesen érthető helyzet.
Wekan vagy Kanboard... egyszerubbet ezektol nem tudok.
-
SpaceJam
aktív tag
Tudtok mondani valami fasza munkaszervező programot / webes szolgáltatást, ami asztali gépen szépen áttekinthető (van pl. naptár nézet is), és maguk a melósok is tudják jelezni a telefonjukon a nevükre pakolt melóknál, hogy mi a következő lépés, vagy hogy készen vannak-e vele?
Gondolkoztam a Trellón, de a digitális analfabéta melósoknak nehezen tudnám átadni a használatát. Nem csak ingyenes megoldás érdekel, de havi 10 ezerben, vagy egy egyszeri összegben jó lenne, ha megállna a dolog.
Jó lenne az is, ha egy-egy cím esetén utólag is meg lehetne nézni, hogy mikor jártak ott a szerelők, milyen alkatrészeket kellett rendelni stb. Jelenleg most egy online megosztott táblázatot használnak, és ez ebben rohadtul macerás.
liszi70: Jó, mondjuk jelen esetben tényleg el tudom képzelni, hogy csak az a pár album baromi rosszul szól és nem akarna mindig állítgatni. Ez is teljesen érthető helyzet.
-
liszi70
nagyúr
Egy rakás DSP-t is hozzá tudsz pakolni – köztük az Equalizer-rel –, ha nem csak hangerő szinteket állítanál. Ezt az előbb kifelejtettem.

De megintcsak: a hangfájlokat, főleg ha eredeti release-ekről van szó, általában érdemes eredeti (flat) minőségben megőrizni, vagy ha saját hangfájlok, akkor a "masterelést" az exportálásuk előtt elvégezni. Olyan van, hogy nálad, a jelenlegi motyódon nem az ízlésednek megfelelően szól, de érdemes a későbbiekre is gondolni. Egy EQ haza tudja vágni a számokat, és ha törlöd az eredetiket, akkor esetleg nem lesz mihez visszatérni.
"a hangfájlokat, főleg ha eredeti release-ekről van szó, általában érdemes eredeti (flat) minőségben megőrizni... Olyan van, hogy nálad, a jelenlegi motyódon nem az ízlésednek megfelelően szól, de érdemes a későbbiekre is gondolni. Egy EQ haza tudja vágni a számokat, és ha törlöd az eredetiket, akkor esetleg nem lesz mihez visszatérni"
+1. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a rendszer, hanem az ember ízlése is változik, az a hangkép ami most tetszik neki, vagy jónak gondolja, lehet később már kikergeti a világból.
Én is azt javaslom turho-nak, hogy ha meg is csinálja ezt a fájl-átalakítást a jelenlegi ízlése és rendszere szerint, az eredetieket ne törölje, mert ki tudja mit hoz a jövő. -
turho
addikt
Behívok 10 flac-ot, ráeresztek egy equalizert, majd lefuttatom rajtuk, a program meg kiírja flac-okban egy mappába. Megtartja a metaadatokat ami kell. Ilyen dolgot keresgetek.... Ez egy gyors "remaster". Ne gondoljatok nagy dologra.

-
F34R
nagyúr
-
turho
addikt
Albumonként illetve mappánként. Csak jó lenne, ha nem zeneszámonként kellene.
-
Vesa
veterán
Köszi szépen, ki fogom próbálni.

Az a helyzet, olyan anyagokról van szó, melyek bár zajmentesek, de pocsék laposan és vacakul szólnak. Szóval kb. minden beavatkozás csak segít rajtuk.
kb. 1 milliós hangrendszerem van otthon, ez nem szűk keresztmetszet. Bizonyos zenéket és balf@sz hangmérnököket viszont pont eltaláltad.
Mivel "szeretős" anyagok, ezeket (és semmi mást) némi digit eq-val tudom csak élvezni.
Ezt az állapotot szeretném fájlszinten kőbe vésni, hogy ne kelljen használnom dsp-t, eq-t.Itt inkább az a probléma, hogy a hangzást nem nagyon lehet szabványosítani. Lesz olyan fájl (zene??), aminel kicsit több mély kell, a másiknál kicsit több magas freki emelés. Ha ráereszted egy komplett hanganyagra ugyanazt a beállítást, az szinte biztosan nem lesz jó mindegyiknél.
-
SpaceJam
aktív tag
-
Cs1csó
titán
A fontosabb része a keresésemnek az ekvalizáció.
Sajna pont nem Official anyagok, a nagy része egyedi válogatás, régi digitalizált dolgok, stb.
Persze van gyári albumom is, ami nagyon jó zene, de botrányos stúdiómunka, ezért is javítanék rajta....és az lenne a jó, ha ez gyorsan, értelmesen végrehajtható volna.
Hangszínmódosítás, mentés (FLACBA vissza), metaadatok stb. megmaradjon. Aztán a rosszabbul szóló eredetit törölhetem nyugodtan.Esetleg mp3Gain
-
F34R
nagyúr
-
Fire/SOUL/CD
félisten
"van olyan process hacker amiben tudom osszesiteni az adott program thread ertekeit ?"
Őszintén szólva nem tudom milyen értékekre gondolsz (CPU időre talán/Ciklusokra?), de memóriát összegezni (thread "szinten"), olyan progi nincs.
Feladatkezelő teljesen jó erre célra, mármint hogy egy adott progi az összes folyamaával együtt és külön mennyit eszik.SpaceJam - "A feladatkezelőben látod a program összesítést és a thread-eket is külön."
Nem, azok Process-k, nem Thread-k... -
SpaceJam
aktív tag

Az a helyzet, olyan anyagokról van szó, melyek bár zajmentesek, de pocsék laposan és vacakul szólnak. Szóval kb. minden beavatkozás csak segít rajtuk.
kb. 1 milliós hangrendszerem van otthon, ez nem szűk keresztmetszet. Bizonyos zenéket és balf@sz hangmérnököket viszont pont eltaláltad.
Mivel "szeretős" anyagok, ezeket (és semmi mást) némi digit eq-val tudom csak élvezni.
Ezt az állapotot szeretném fájlszinten kőbe vésni, hogy ne kelljen használnom dsp-t, eq-t.Igen, ezen átsiklottam és nagyon általánosítottam a helyzetet.
-
turho
addikt
Egy rakás DSP-t is hozzá tudsz pakolni – köztük az Equalizer-rel –, ha nem csak hangerő szinteket állítanál. Ezt az előbb kifelejtettem.

De megintcsak: a hangfájlokat, főleg ha eredeti release-ekről van szó, általában érdemes eredeti (flat) minőségben megőrizni, vagy ha saját hangfájlok, akkor a "masterelést" az exportálásuk előtt elvégezni. Olyan van, hogy nálad, a jelenlegi motyódon nem az ízlésednek megfelelően szól, de érdemes a későbbiekre is gondolni. Egy EQ haza tudja vágni a számokat, és ha törlöd az eredetiket, akkor esetleg nem lesz mihez visszatérni.

Ezt az állapotot szeretném fájlszinten kőbe vésni, hogy ne kelljen használnom dsp-t, eq-t. -
SpaceJam
aktív tag
Sajna pont nem Official anyagok, a nagy része egyedi válogatás, régi digitalizált dolgok, stb.
Persze van gyári albumom is, ami nagyon jó zene, de botrányos stúdiómunka, ezért is javítanék rajta....és az lenne a jó, ha ez gyorsan, értelmesen végrehajtható volna.
Hangszínmódosítás, mentés (FLACBA vissza), metaadatok stb. megmaradjon. Aztán a rosszabbul szóló eredetit törölhetem nyugodtan.Ha nem szólnak jól a zenei albumok, akkor az a legutolsó, hogy equalizer-hez kelljen nyúlni. Sokkal előbb szükséges az alkalmas felszerelés a lejátszáshoz (hardware-esen és szoftveresen is). Persze, az sem árt, ha az előadó/producer nem egy balfasz.
Mindezt a DSP-zést pl. egy szakadék alaplapi hangkártyán és egy PC hangszórón teljes hülyeség elvégezni; ha jobb cuccod van, akkor meg azért. flat ftw -
SpaceJam
aktív tag
- ha ezek pl. official albumok, akkor nem biztos, hogy szeretnéd az eredeti hangzást felülírni
- helyette van olyan megoldás (ReplayGain), ami nem az eredeti hangfájl hangerejét módosítja, csak plusz metaadatokat ír, amit a normálisabb lejátszók általában alapul vesznek
- a
foobar2000-ben pl. kifejezetten van album szerinti ReplayGain állítás, ahol a kijelölt számokat egymáshoz képest szintezi, és eszerint is játsza vissza- ha mégis muszáj a hangfájlokat módosítani, akkor foobar alapul tudja venni az RP adatokat, ha a konvertálás opcióinál bepipálod az alábbi checkbox-ot:

-
turho
addikt
- ha ezek pl. official albumok, akkor nem biztos, hogy szeretnéd az eredeti hangzást felülírni
- helyette van olyan megoldás (ReplayGain), ami nem az eredeti hangfájl hangerejét módosítja, csak plusz metaadatokat ír, amit a normálisabb lejátszók általában alapul vesznek
- a
foobar2000-ben pl. kifejezetten van album szerinti ReplayGain állítás, ahol a kijelölt számokat egymáshoz képest szintezi, és eszerint is játsza vissza- ha mégis muszáj a hangfájlokat módosítani, akkor foobar alapul tudja venni az RP adatokat, ha a konvertálás opcióinál bepipálod az alábbi checkbox-ot:

Hangszínmódosítás, mentés (FLACBA vissza), metaadatok stb. megmaradjon. Aztán a rosszabbul szóló eredetit törölhetem nyugodtan. -
SpaceJam
aktív tag
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni nekem ebben a problémában.
FLAC állományok (néha mp3) mappákban - azaz zenei albumok módosítása.
Szeretnék néhány albumomon (régi gyűjtések, digitalizált cuccok) hangerő-és hangszínezet-módosítást végezni (ekvalizálás jellegű).
Mindezt szeretném úgy megoldani, hogy mappánként, azaz albumonként.
Betöltöm, módosítok néhány paramétert, majd a program elvégzi, és visszamásolja az eredetiek helyett, vagy készít egy tükörmásolatot.
Jó lenne, ha a metaadatok (sorrend, m3u, egyéb infok a zenefileokban) megmaradnának.
Létezik ilyen program?
Nem bánnám ha egyszerűen kezelhető volna.
Bocs, ha kacifántosan írtam le, de bízom benne hogy érthető.
Köszi, aki segít ebben.
- a

-
turho
addikt
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni nekem ebben a problémában.
FLAC állományok (néha mp3) mappákban - azaz zenei albumok módosítása.
Szeretnék néhány albumomon (régi gyűjtések, digitalizált cuccok) hangerő-és hangszínezet-módosítást végezni (ekvalizálás jellegű).
Mindezt szeretném úgy megoldani, hogy mappánként, azaz albumonként.
Betöltöm, módosítok néhány paramétert, majd a program elvégzi, és visszamásolja az eredetiek helyett, vagy készít egy tükörmásolatot.
Jó lenne, ha a metaadatok (sorrend, m3u, egyéb infok a zenefileokban) megmaradnának.
Létezik ilyen program?
Nem bánnám ha egyszerűen kezelhető volna.
Bocs, ha kacifántosan írtam le, de bízom benne hogy érthető.
Köszi, aki segít ebben.
-
SpaceJam
aktív tag
-
F34R
nagyúr
Ujra..
van olyan process hacker amiben tudom osszesiteni az adott program thread ertekeit ?
pl chromium memoriahasznalat. -
milu
aktív tag
-
neo81
senior tag
A HandBrake programban nem találtam eddig az általad igényelt beállítást, viszont a Movavi Converter tudja (free verzióban kipróbáltam) vagy a Video Suite teljes csomagját vásárold meg, véleményem szerint az "gazdaságosabb". (Vagy ugyanott a Video Suite + Picverse Photo Editor csomagot)
Ha a HandBrake beállításában megtalálod, jelezd nekem is kérlek!
Viszont találtam egy bitráta kiszámító programot is: [link]
-
neo81
senior tag
A HandBrake programban nem találtam eddig az általad igényelt beállítást, viszont a Movavi Converter tudja (free verzióban kipróbáltam) vagy a Video Suite teljes csomagját vásárold meg, véleményem szerint az "gazdaságosabb". (Vagy ugyanott a Video Suite + Picverse Photo Editor csomagot)
.
-
neo81
senior tag
Végül F34R ajánlása a Vidcoder vált be nekem.
Köszi mindenki segítségét! -
neo81
senior tag
"HandBrake 0.9.5 (released January 4, 2011) was the last version to support the "target size" feature"
-
milu
aktív tag
Vesa, köszönöm a javaslatodat, a digiét meg is találtam, vagy a MindigTV GO szolgáltatását neten keresztül. Szerintem a műholdas amiatt lehet jó(bb) mert nem fogyasztja a netet a TV műsorok nézésekor.
-
Cs1csó
titán
-
Vesa
veterán
Műholdas TV? Pl. UPC direct (ami most nem tudom mi, amióta kivonult a UPC). Gondolom a szolgáltatás azért még elérhető más néven.
-
milu
aktív tag
Az ismerősöm olyan (tanya) helyre költözött, ahol csak (műholdas) internet van.
Ismertek-e olyan számítógépes alkalmazást, ahol TV műsorokat tud neten keresztül nézni, mert TV hálózat nincs kiépítve. -
F34R
nagyúr
Ugye a video encode resznel a quality-t at lehet allitani bitrate-ra vagy size-ra... + meg az audiot bele kell kalkulalni.. viszont annyi a problemaja hogy adott semara kell ramenned es azt uj beallitaskent elmenteni.. kar hogy nem lehet uj presetet felvenni csak ugy.
-
SpaceJam
aktív tag
Persze, mert ugyanaz, csak új felülettel. Kipróbáltam asszem anno, már javasoltátok alternatívaként, de akkor borzasztónak tűnt a jól beállítható Handbrake után. De ha tudja ezt a funkciót, akkor remek. Majd meglesem megint, hátha javítottak azóta rajta...
-
milu
aktív tag
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan videókonvertálót, ami jó minőségben konvertál, támogatja az elterjedt videóformátumokat és úgy is tud konvertálni, hogy pl. be lehet állítani benne, hogy mekkora fájlméretbe konvertáljon?
Köszi! -
Vesa
veterán
-
cigam
titán
Van most egy giveaway, amiben 5 korábbi full verziós Franzis szoftver van ingyen. Ezek közül az egyik a HDR Project 4, amivel a problémád valószínűleg elég jól megoldható.
HDR Procject 6 akció.
-
Vesa
veterán
-
SpaceJam
aktív tag
-
gyulank
addikt
Milyen ingyenes programmal lehet több képből igazi HDR képet csinálni?
-
kutga
félisten
Ott van az összefoglalóban mind a kettő ajánlott.
A qB a legjobb mindenes, uTorrent-szerű felépítéssel, a Pico meg full minimál, mintha ez lenne a Lite verzió. Mindkettő stabil és reklámmentes.
A Pico jó is lesz, köszi.
-
SpaceJam
aktív tag
Ott van az összefoglalóban mind a kettő ajánlott.
A qB a legjobb mindenes, uTorrent-szerű felépítéssel, a Pico meg full minimál, mintha ez lenne a Lite verzió. Mindkettő stabil és reklámmentes.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
W10-re melyik a legjobb torrent kliens?
-
tonyrulez
őstag
-
Vesa
veterán
Tévére Vanced-et nem ajánlom, mobilra van kitalálva. Helyette SmartTubeNext, direkt TV-re, ugyanúgy reklámmentes és SponsorBlock is van benne.
Vertigo18: Egyedi OS miatt (LG WebOS vagy Samsung Tizen) nincs megoldás, nem lehet csak úgy rátenni appot, nincs is hozzá, a gyári appot pedig nem lehet reklámmentesíteni, még hálózati reklámblokkolással sem (ugyanonnan jön a reklám mint a rendes videó, nem lehet szűrni)
Nem írta, hogy droidos lenne a TV-je.
-
tonyrulez
őstag
Telepítés nélküli fizetős opció: YouTube Premium
Ha androidos a tévé, akkor YouTube Vanced, ami időnként el fog törni és frissíteni kellTévére Vanced-et nem ajánlom, mobilra van kitalálva. Helyette SmartTubeNext, direkt TV-re, ugyanúgy reklámmentes és SponsorBlock is van benne.
Vertigo18: Egyedi OS miatt (LG WebOS vagy Samsung Tizen) nincs megoldás, nem lehet csak úgy rátenni appot, nincs is hozzá, a gyári appot pedig nem lehet reklámmentesíteni, még hálózati reklámblokkolással sem (ugyanonnan jön a reklám mint a rendes videó, nem lehet szűrni)
-
ollie
MODERÁTOR
Ezeken csak úgy fogod tudni eltüntetni a reklámokat, ha előfizetsz youtube prémiumra. Családira érdemes, és felveszed a gyerek google accountját a családba. Persze ez után be is kell lépni a gyerek google accountjával a youtube appban.
-
Vertigo18
addikt
-
cigam
titán
Nézzétek el, eléggé tufa vagyok ezen a téren, sosem YouTube-ozok Tv-n, viszont a gyerekek elég sokat és a múltkor felfigyeltem rá, hogy rengeteg reklám volt... Tehát lehet a Tv-re olyan appot telepíteni, amivel elérhetőek a Youtube videók és nincsen benne reklám? Mik ezek az appok?
A másik lehetőség nem opció nálam.Nem lehet, pláne TV-re. Csak az előfizetés játszik.
Amúgy milyen rendszer fut a TV-n? Sanszos hogy nem Windows ... -
dqdb
nagyúr
Nézzétek el, eléggé tufa vagyok ezen a téren, sosem YouTube-ozok Tv-n, viszont a gyerekek elég sokat és a múltkor felfigyeltem rá, hogy rengeteg reklám volt... Tehát lehet a Tv-re olyan appot telepíteni, amivel elérhetőek a Youtube videók és nincsen benne reklám? Mik ezek az appok?
A másik lehetőség nem opció nálam.Telepítés nélküli fizetős opció: YouTube Premium
Ha androidos a tévé, akkor YouTube Vanced, ami időnként el fog törni és frissíteni kell -
Vertigo18
addikt
A másik lehetőség nem opció nálam. -
SpaceJam
aktív tag
-
Vertigo18
addikt
Milyen programmal lehet a Tv-k YouTube appján kilőni a reklámokat?
Van erre valami?
-
SpaceJam
aktív tag
Egy picit frissítve lett az összefoglaló. Sok változás nem volt, főleg csak apróbbak, illetve a most felfedezett
yt-dlg bekerült a régi Youtube-DLG helyére.Amit elfelejtettem, az a Windows 10 konfiguráció rész. Majd ezt is pontosítom, de nagyjából úgy néz ki, hogy hozzáadható a 11-es szám is a címhez. Az újabb rendszeren pontosan ugyanezek a játékosok. A
Media Creation Tool linkje persze erre frissül. -
ollie
MODERÁTOR
-
cigam
titán
-
scamdemic
újonc
-
ollie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Tudtok olyan programot (vagy beállítást), aminek a segítségével futtatható 64 bites Win alatt régi, 16 bites program? (Még talán Win 3.1-re készült.) 32 bitesen simán megy, de 64 bitesen hiába állítom át a fájl tulajdonságainál a Kompatibilitás fülön az üzemmódot (Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban), nem indul el. Programfuttatási hiba (31), ezt írja.Önmagában sehogy sem fog futni 16 bites program. Egy régi windows-zal, virtuális gépen próbáld, vagy emulátorral.
-
dqdb
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok olyan programot (vagy beállítást), aminek a segítségével futtatható 64 bites Win alatt régi, 16 bites program? (Még talán Win 3.1-re készült.) 32 bitesen simán megy, de 64 bitesen hiába állítom át a fájl tulajdonságainál a Kompatibilitás fülön az üzemmódot (Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban), nem indul el. Programfuttatási hiba (31), ezt írja.Vagy virtualizálsz egy XP-t, ami az utolsó Windows volt 16 bites támogatással, vagy DOSBox alá telepítesz Windows 3.1-et, és ott futtatod.
-
Vesa
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan programot (vagy beállítást), aminek a segítségével futtatható 64 bites Win alatt régi, 16 bites program? (Még talán Win 3.1-re készült.) 32 bitesen simán megy, de 64 bitesen hiába állítom át a fájl tulajdonságainál a Kompatibilitás fülön az üzemmódot (Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban), nem indul el. Programfuttatási hiba (31), ezt írja.VirtualBox és feltesszel alá egy w3.1-et. Ennél egyszerűbbet nem tudok.
-
scamdemic
újonc
-
scamdemic
újonc
Sziasztok!
Tudtok olyan programot (vagy beállítást), aminek a segítségével futtatható 64 bites Win alatt régi, 16 bites program? (Még talán Win 3.1-re készült.) 32 bitesen simán megy, de 64 bitesen hiába állítom át a fájl tulajdonságainál a Kompatibilitás fülön az üzemmódot (Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban), nem indul el. Programfuttatási hiba (31), ezt írja. -
tonyrulez
őstag
Közösségi elven működik a sponsorblock, user beküldi hogy mettől-meddig tart a sponsor, ezt pedig a többi user tudja értékelni. Nagy ritkán előfordul hogy valami nem passzol, de ez általában akkor van ha a videó megjelenése után nem sokkal nézem. Emiatt nem is vágatom ki vele ezeket, csak jelölje meg chapterként.
Alacsony nézettségű videóknál nyilván kevesebb ember is csinálja ezt, vagy egy se, így természetesen vannak olyan videók/csatornák ahol semmi sincs jelölve. Nagy csatornáknál (milliós feliratkozás) azért szokott megjelenés után pár percen belül jelölés lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
50200 - 50101
55168 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Milyen program, ami...?
- (kiemelt téma)
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Pictonico: a Nintendo mobiljátéka a fotóidból csinál minijátékokat
- OpenMediaVault
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- V.Milán: Kezeket fel kollégák
- További aktív témák...
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 1TB IPS 1 év teljeskörű garancia
- Új, csak kipróbált Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

TagSpaces

Mindezt a DSP-zést pl. egy szakadék alaplapi hangkártyán és egy PC hangszórón teljes hülyeség elvégezni; ha jobb cuccod van, akkor meg azért. flat ftw
Media Creation Tool linkje persze