- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Harbinger85 #95238 üzenetére
Ezek nem valós árak. Hiba vagy tévedés.
-
veterán
válasz M4T4D0R #94470 üzenetére
Köszönöm szépen, látszik te nagyon értesz hozzá.
Mikor vettem a teljesen új konfigot decemberben (ipon.hu-ról) akkor még nem játszottam, ezért akkor nekem még talán túl erős gépnek is számított az i3-10100,2x8 giga g.skill 3000mhz ram, asus 1650S 4gb videókari és az ezeknek megfelelő asus prime h410m-e alaplap. Viszont azóta nagyot fordult a világ és elkezdtem januárban játszani.2014-2020-as játékokkal, az újabbak mint: shadow of the tomb raider, resident evil 3 remake, cyberpunk 2077, horizon zero dawn, far cry 5, control, ebola 2, world war z is mennek simán de pl a resi 3 és a cyberpunk high beállításon már szaggat,akadozik.Minden mást simán visz a proci és kari ultrán is de ezt a kettőt már nem csak mediumon.Gondolom a jövőben még több játék lesz majd ami gondot fog okozni jobb felbontáson. Ezt szeretném megelőzni és fejleszteni az amúgy alig pár hónapos vadi új gépemet. Tudom hogy a videókártya fontosabb játék szempontjából mint a proci.Tehát egy közepes proci simán kihajt egy jobb videókártyát de mégis egy rtx 2060S kártyához elég egy i310100f vagy már nem?Érdemes az alig 1-2 hónapos i3-10100f 3 év garanciás procimat eladni és beruházni egy i5-10400f-re vagy a proci játék szempontjából nem annyira fontos és inkább vegyek majd egy nvidia rtx 2060S karit mert a jelenlegi i3-10100f procim elég lesz hozzá? -
veterán
válasz palfitom #94466 üzenetére
Köszönöm szépen! Tehat akkor az i5-10400f mindenképp minősegi és időtalló előreugrás lenne dacara a pusztan 4-5%-os teljesítmenytöbbletnek?Igen az alaplapom belepő szintű de amikor a gepet összeallítottam akkor még nem jatszottam es mindenki mondta bőven elég a proci sőt még a gtx 1650S-ről le is akartak beszelni mert az túl erős sima netezeshez, filmnézéshez.Az i5 10400-hoz és egy rtx2060/2060S-hez viszont elég akkor az alaplapom?
-
veterán
Sziasztok! Nemrég vettem új konfigot (decemberben) többek között itt is segítséget kaptam hozzá.Amikor vettem a konfigot akkor még nem jatszottam ezért i3-10100f procit vettem asus gtx 1650S videókarival.Viszont elkezdtem játszani év elején és szeretnem fejleszteni a gépet ennek megfelelően. 2019-2020-as játékokat meg korrekten elvisz a proci és a V kari de a jövőre gondolva szerintetek meddig lesz elég a jelenlegi i3-10100f procim, illetve mire cseréljem ami időt álló játékok szempontjaból is? Szeretnék majd egy kb rtx 2060 vagy 2060S videókarira beruházni ha esetleg nyárra normalizálodnak az árak.A jelenlegi procim kihajt egy rtx 2060S szintű kártyát vagy nem?Mikor vettem a jelenlegi konfogot akkor láttam hogy igazából az i5 10400 és i3 10100 között alig van 3-4% különbség a benchmark tesztek szerint de árban az i5 10400 2x annyiba kerül, ezért döntöttem az i3 mellett.Valósan is csak ilyen kis különbség van köztük vagy játékoknal ez jobban előjön?
Gépem:
I3 10100f
Nvidia 1650S
2x8gb g.skill ram 3000mhz
Asus prime h410m-e alaplap
Játékra használnám főként az új erősebb procit, akár a legújabb játékokra is amik megjelennek majd.Jelenleg is újjakkal jatszom mint: Resi 3, horizont zero dawn, cyberpunk,stbA kérdéseim fent olvashatóak de pontba szedem őket hogy könyebb legyen rá valaszolni.
1.Meddig lesz elég egy i3-10100f proci játékokra?
2.Mire cseréljem ami időtálló a játékok szempontjából
3.A jelenlegi i3-10100f procim kihajt egy rtx 2060S szintű videókarit?
4.A kapasból fejetekben felmerülő i5-10400f a benchmark tesztek szerint alig 3-4%-al erősebb mint az i3-10100f, ez a gyakorlatban mit jelent?Van jelentősége?
24"-os fhd 75hzs monitorom van amúgy. -
veterán
válasz wowpegazus #73710 üzenetére
PCX-en most 113 ezer egy új gtx 1060 6 Gb.Az sok érte?
-
veterán
válasz wowpegazus #73699 üzenetére
Így már értem.Köszönöm.
-
veterán
válasz wowpegazus #73694 üzenetére
Néztem az alaplapod és érdekes,hogy sokkal kevesebb port van rajta(sata,usb,stb)mint a sokkal alapabb és olcsóbb asrock b85 pro4-en.Ez miért van?Mitől jobb mégis a tiéd ha sokkal kevesebb mindent lehet rácsatlakoztatni?Laikus vagyok bocsi az értetlenkedésért.
-
veterán
válasz palfitom #73678 üzenetére
Ok és köszi.Akkor egy i7 4790-el évekig el lehet majd lenni anélkül,hogy a teljesítmény miatt kéne aggódni ugye?Az i5 6600K viszont újabb legalább egy évvel nem?Nem tudom pc-s világban ez mennyit számít nem vagyok járatos de pl a mobilprocesszoroknál előfordul gyakran hogy a tavalyi csúcsproci idén már a középkategóriába süllyed teljesítményben.Ezért kérdezgetek ilyeneket.
-
veterán
válasz palfitom #73676 üzenetére
Köszi szépen.Igazából csak azért kérdeztem mert az i5 6600K tesztjén láttam,hogy szinte semmiben nem marad el az i7 4790-től viszont legalább 25 ezerrel olcsóbb.Ha már van egy jobb procim akkor persze játszani is akarok de nekem nem ez lett volna az elsődleges.Újságot szerkesztek,cikkeket írok,netezek és játszom.Viszont ha már lecserélem a procim akkor nyilván a lehető legjobbat szeretném ami sokáig mindenre elég lesz még.Belefektetek egy nagyobb összeget és fejlesztek olyan szintre ami után már jó ideig nem kell a gépre költenem.Lehet ha belelendülök a játékba az is nagyon fontos lesz így is tervezek tehát.A 4 illetve 8 szál közti különbség akkor számottevő ha a nyers erő nagyjából azonos?Megéri a plusz 25-30 ezret az i7-es 4790 az i5 6600K-hoz képest?Jobb nála bármiben is ennyivel?Ezek a kérdések érdekelnének nagyon
-
veterán
Ok köszi mindenkinek.
-
veterán
Néztem teszteket és lényegében véve alig van teljesítménybeli különbség benchmark teszteken az intel i5 6600K és az i7 4790 között viszont jó 25-30 ezer forinttal drágább az i7 4790.Szerintetek melyik éri meg jobban?Miért árban ez a nagy eltérés ha teljesítményben ez nem jön elő?Vagy van valami más amiben az i5 6600K elmarad?
-
veterán
Ha nem értek hozzá,nem tudok vagy nem akarok tuningolni akkor van értelme a K jelzésű processzort venni az alaphoz képest?Tuning nélkül is erősebb mondjuk az i7 4790K mint a sima 4790?Van értelme kifizetni a felárat?Illetve láttam olyan i74790-et ami 3,6 ghz-s volt meg olyant ami 4,0 ghz-s de ez utobbi sem volt K jelzésű.Ez hogy lehet?
-
veterán
Miért ajánlják itt sokan és használják a ryzen processzorokat?Jobbak mint az intel processzorai?Olcsóbbak is?
-
veterán
Sziasztok!Szeretnék tanácsot kérni!Van egy asrock b85 pro4-es alaplapom.Jelenlegi intel i5 4440-es procim szeretném lecserélni i7-esre.Az i7 4790-et néztem ki de árban ugyan ott van az i7 7700-as.Nem nagyon értek hozzá de a magasabb számozás miatt gondolom,hogy a 7700-as jobb mint a 4790-es ugye?Ha igen akkor miért egy árban vannak illetve ha nem akkor mi a mérvadó ha nem a számozás?Az alaplapommal kompatibilis az i7 7700-as?
Köszi a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel