-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacitek
csendes tag
Először is helló mindenkinek, ez az első hsz-em.
Hogy ne offoljak tovább: az Athlon 64 X2 5200+ van kb. azonos teljesítményi szinten az E6400-assal. Ugyebár az 5400+ -nak csak 2*512kb L2 cache-je van, ezért véleményem szerint vagy 5200+, vagy 5600+, vagy 6000+ a Neked megfelelő választás. (Ha mindent alapórajelen hagyunk). Az FX szériára nem érdemes kitérni, mert a kétmagos csúcs (FX 62) teljesítményben nagyjából azonos az 5600+ -szal, viszont az ára...
A 6000+ -nak a TDP-je 125 W, tehát sokat fogyaszt és melegedik is.
Tehát vagy 5200+, vagy 5600+. Az árcsökkenések óta nincs túl nagy különbség a kettő között, épp ezért az 5600+ talán jobb választás.
E mellé talán az ASUS M2N a legmegfelelőbb, úgy hallottam, stabil alaplap.
Merem remélni, nem beszéltem butaságokat. Üdv.
U.I.: Én is tervezek egy kis fejlesztést... én is egy hasonló konfigra gondoltam. Viszont abban nem vagyok biztos, h ez így elbír 4 Gb memóriát? Vagy van hasonló árban jobb megoldás is? Válaszokat előre is köszönöm.''Aki nem tud úszni, az ne másszon fára, mert elüti a villamos --> Térdig érő szélben nem lehet dzsemet kaszálni''
-
Lacitek
csendes tag
Az 5600+ TDP-je, ha jól tudom, 89 W, a max hőmérséklet meg 65 Celsius-fok körül mozog.
Az E6400 TDP-je, ha jól tudom, 65 W, a max hőmérséklet meg 55 (?) Celsius-fok körül mozog.''Aki nem tud úszni, az ne másszon fára, mert elüti a villamos --> Térdig érő szélben nem lehet dzsemet kaszálni''
-
Lacitek
csendes tag
válasz ChromeX #4063 üzenetére
Ha játékra kell, akkor kérlek add meg, hogy milyen videokártyát tennél mellé. Mert ha a kártya nem csúcskategóriás, akkor kár mellé egy nagyon is erős proci, mert egy gyengébb is meg tudja eléggé hajtani (a kártyát).
''A jó játékos a videokártyához választ procit, és nem fordítva''
Szerk.: Megnéztem a profilodat, már látom. Ati X1950Pro. Ezt szvsz a 2.4 GHz-es Athlon is simán meghajtja, de amint írta Gyuri27, 200 MHz-et, ha kell, simán emelsz.
[Szerkesztve]''Aki nem tud úszni, az ne másszon fára, mert elüti a villamos --> Térdig érő szélben nem lehet dzsemet kaszálni''
-
Lacitek
csendes tag
Szvsz az E6420. Kevesebbet eszik (65 W az Athlon 125 W-jával szemben), hűvösebb. S ha tuningolni akarod, akkor méginkább, mert a 6000+-osból jó, ha ''kibűvészkedsz'' 200 MHz-et, ami még nem elegendő az E6700 (2.66 GHz) megfogásához, viszont az E6420 simán viszi a 2.66 GHz-et is (meg még jóval többet is).
''Aki nem tud úszni, az ne másszon fára, mert elüti a villamos --> Térdig érő szélben nem lehet dzsemet kaszálni''
-
Lacitek
csendes tag
válasz Darkmilka #4079 üzenetére
Hát, az E6320-ból elég nehezen sajtolsz ki szvsz 3 GHz-et alapfeszültségen. Viszont ha megelégszel kb. 2.6 - 2.7 GHz-cel, akkor szvsz inkább az E6320, mivel annak 4 Mb L2 cache-je van. Viszont ha Számodra fontosabb a magasabb órajel, akkor inkább az E6400, mert annak ugyebár eggyel magasabb a szorzója.
Alaplapból talán P5B. A DS3-ról hallottam valami olyat (nem túl biztos forrás), hogy az IDE csatlakozó elég furán van elhelyezve, így a kábelt ki kell teljesen nyújtani, s hozzáér a chipset-hez (?) (vagy az is lehet, h más alaplapnál van ez a probléma). Remélem nem beszéltem butaságokat.''Aki nem tud úszni, az ne másszon fára, mert elüti a villamos --> Térdig érő szélben nem lehet dzsemet kaszálni''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel