- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz zolikaDB #63003 üzenetére
Mivel sokat kell rohangásznom, ezért egy i3-as laptoppal, ami látványosan lassabb, mint amikor otthon az asztalin (ld. adatlapom) dolgozom.
Különösen látványos olyan rajzoknál, ahova objektumokat (pl. pdf, jpg, stb.) illesztek be.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
starius
tag
Hello!
Fx 6300ról megéri i5re fejleszteni, vagy inkább gyűjtsek i7re? Játék lenne a cél. -
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Konfig adatlapomon. Erdeklodnek hogy 20e alatt milyen procival bovithetnem a gepemet (g2030) teljesitmeny noveles erdekeben , lehet hasznalt is. Latom elegge tele a piac es nincs ismeretem e teren. Koszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
-
CimbiX
aktív tag
4 év hosszú idöö... ennyit szolgált eddig hüüen egy AMD 960T. Sokáig elég volt a négy mag, és amikor már nem, akkor a hat sem volt már elég... itt az ideje váltani.
Na de mire? A keret legyen max 90-100e alaplappal együtt, az uj proci birja minel tovabb, de az is jo lenne, ha a foglalatba ket ev mulva meg tudnek ujat tenni...
Jatszani kell, bevallom. Legyen tovabba minel halkabban hüthetö, tuningolni nem akarok/tudok. Egyelöre egy AMD 7950-es (boost, majdnem 7970 szint) kellene meghajtson, DDR3-as 1600-as ram van hozza, 8 GB, ezt megtartanam. Videokartya-csere csak karacsonkor lesz, de azt meg nem erzem sürgetönek.
INTEL/AMD mindegy, de egy 8370 nem akkora lepes a mostani helyzethez kepest (vagy tevedek??).
Amit kineztem:
[xeon e3-1231 v3]. Ennel jobb opcio van? Es milyen deszkat vegyek hozza? DX 12-re szeretnek egy SLI/Crossfire kepes alaplapot, hatha lesz ertelme a karacsonra tervezett uj videokartyat 1-2 ev mulva megduplazni...
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz CimbiX #63018 üzenetére
Ez drága, mármint a xeon én nem vennék, Amd szerintem ilyen feltételekkel nem érné meg
Milyen VGA menne mellé karácsonykor? Mert GTX 970-ig elég egy I5, viszont 4 évre már valszeg nem ártana I7, de abból is tuningolható, de ezt meg nem akarsz, szóval I7 szvsz nincs más választásod, és egy 20k-s alaplap alá azt csókolom, esetleg még ha innen veszed ph-ról tudsz spórolni
Ha meg mindenképp 2 erős VGA-t akarsz akkor meg kell tanulni szeretni tuningolni
Sőt hogy tovább menjek, lehet érdemes lenne megvárnod akkor a skylake-et,elvileg az elsz közelebb a DX12-höz, de persze ez csak spekuláció
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
CimbiX
aktív tag
válasz bandi0000 #63019 üzenetére
Haha pont ettöl feltem. -> marmint hogy varjak a Skylake-re.^^
Nem mintha sürgös lenne. De sajna a 960T-m nem az az agyon hajthatos fajta, 3,4 felett az istennek sem akar stabilan menni. 6 maggal meg 3-ra kellet visszafognom, különben csak fagyott.
A Xeon-t meg azert neztem ki, mert hozza az i7 4790 szintjet olcsobban:
Ha ennel tud valaki jobb ar/erteket ajanlani, akkor hajra. A teszt mar megiscsak elmult egy eves...
Hogy karacsonyra milyen VGA lesz, az asszonytol is függ meg attol, hogy mennyit keresek meg iden.
Egy hasznalt/joaras GTX Titan? Egy 980Ti? Egy AMD uj gyilkos valami? Passz. De az is 100k alatt lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz CimbiX #63021 üzenetére
Hát én szkeptikus vagyok, magonként van 400mhz különbség a xeon meg a 4790K között, nem hiszem hogy hozza a szintet
+ DX12 elvileg használja majd erősen az IGP-t ami nincs a xeonba (nem tudom lesz e előnye,hátránya csak megemlítettem)
Azért mondom hogy nézz ph-n, garival 80k körül van a 4790k olcsóbb lapot dobhatsz alá, max 2 év mulva jobb hűtő + lap
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
Kristof9094
senior tag
válasz zolikaDB #63020 üzenetére
Szia!
Nálunk CAD-re a következő munkaállomások (Fujitsu) üzemelnek:
i5 4670
8 GB DDR3
Nvidia Quadro (pontos típust nem tudok)AMD-vel egyetlen gyártó sem ad munkaállomást (tudomásom szerint), a linkelt cikk szerint nem véletlenül.
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Játékokban mekkora különbség lehet egy i5-4570 és egy i5-4460 között?
Ahogy hardveraprón láttam, 42k-t lehetne az elsőt venni venti nélkül, utóbbit meg 50 körül dobozzal. Htpc-be lesz, így alacsony magasságú venti kell, így majdnem ugyanott leszek árban... Ha nincs nagy, akkor inkább a garis megoldást választom.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
CimbiX
aktív tag
válasz schawo #63032 üzenetére
Olcsobban nem talaltam olyat, ami tud legalabb 2*8-as PCI-E-t, ha esetleg SLI/Crossfire-özni akarom majd valamikor. Es ehhez meg ebben a honapban is jött BIOS Update, szoval meg eletben van. 32k.
Ja es ezen a procin is be lehet allitani, hogy a turbo mindig az összes magon maxon menjen, nem tudom, hogy ez mashol is megy-e.
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz CimbiX #63033 üzenetére
SLI-t aligha fogsz akarni, annak akkor van értelme ha kevés egy Titan-X és 2-3 kell, nem az elérhető kategória, mivel sajnos nem skálázódik jól, így inkább megéri egy erősebb kártyát venni az esetek 90%-ban.
A Z-s lapban a turbóig felhúzás pedig a 3-as szériáig volt lehetséges, ha jól tudom a Haswellnél már nincs ilyen sajnos.
*Sn0w
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Nem tudom hosszú távon mivel járnék jobban?
Intel Core i5 4570 vs AMD FX 8320
Játékra kellene egy 7870 es kari mellé, 2x4Gb 1866Mhz memóri társaságába.
A fogyasztás nem érdekel, a megbízhatóság és az időtállóság viszont igen!
Szerintetek melyik legyen?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
gtamate2
veterán
+1 i5-re
*Sn0w
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
két kérésem lenne hozzátok.1. asztali gépbe keresek procit.
alaplapom: Gigabyte GA-G31M-ES2L v2
E5300 dual-core a jelenlegi procim, ehelyett keresek olyat ami jobb, és jó az alaplapomba.
Elvileg ezek a procik valók az alaplapomba, de nem tudom ezek közül melyiket válasszam.2. ajánlanátok egy halk hűtőt, ami csendes de hatékonyan hűt?
A mostani procim nagyon gyakran felpörgeti a gyári változó ford.számos hűtőt, elég sokat pörög max fordulat körül, és mégjobban zavar hogy a zaj frekije is változik.
Böngészés közben is legalább 48-53 fokos a cpu, de a hűtő hangereje 50-52 fok felett számomra már zavaró, mert alapvetően halk a gépem.köszönöm. üdv, Peti
[ Szerkesztve ]
-
liaviolet
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációba ti milyen processzort választanátok (~20k körül)?
Asrock H97M Pro4 / Asrock H97M vagy ezek ATX verziói
Fury 2x4 GB 1600 MHz (bár az alaplapoknál ez pont nincs felsorolva mint támogatott a gyártói oldalon)
Fury 120 GB SSD
WD Blue 1TB HDD
videókártya talán később ha összegyűlik rá, egyelőre csak az integrált lenneCél: HD filmnézés, némi játék (MMORPG), képszerkesztés, kiadványszerkesztés, alkalomadtán egyszerűbb renderelés (pl. blender)
Megjegyzés: a gyártói honlapon ott van hogy melyik proci hány MHz-es memóriát kezel, ebből én arra következtettem hogy akkor olyan proci kell amihez oda van írva az 1600 MHz is különben nem használja ki a memória gyorsaságát - tévedek?
-
hubai1979
őstag
-
Kristof9094
senior tag
válasz hubai1979 #63045 üzenetére
Nem, nem fog vele együtt működni..
Az A10 széria amúgy sem éri meg, 41k-ért pedig kész vicc az egész. ~28k-ért van A8 7600, az éri meg egyedül FM2 fronton.
Játékra azonban korlátozottan alkalmasak csak ezek az APU-k. Milyen gépbe kerülne ez?
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
hubai1979
őstag
válasz Kristof9094 #63046 üzenetére
CPU típusa DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (16 x 200)
CPU alias Callisto
CPU stepping RB-C3
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A
Eredeti órajel 3200 MHz
Min / Max CPU szorzó 4.0x / 39.5x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 64 KB per core
L1 adat gyorsítótár 64 KB per core
L2 gyorsítótár 512 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)
L3 gyorsítótár 6 MB (On-Die, ECC, NB-Speed)
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 08/31/2011-RS780L-SB710-7A66CG0MC-00
Alaplap neve Gigabyte GA-78LMT-S2P v3
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa AMD K10
Valódi órajel 200 MHz
Effektív órajel 200 MHz
HyperTransport órajel 2000 MHz
Északi híd órajele 2000 MHz
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Unganged Dual DDR3 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 20:6
Valódi órajel 667 MHz (DDR)
Effektív órajel 1333 MHz
Sávszélesség 21333 MB/mp
Alaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1 Socket AM3+
Bővítőhelyek 1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16
RAM foglalatok 2 DDR3 DIMM
Integrált eszközök Audio, Video, Gigabit LAN
Fizikai formátum Micro ATX
Alaplap mérete 210 mm x 240 mm
Alaplapi lapkakészlet AMD760G
Egyebek DualBIOSMost ez van8GB ram 1600hz,meg a video kártya.
Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel