- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz csucsbicep #31593 üzenetére
Nem az a fő cél, hogy olcsón kijöjjek.
Hanem hogy _időtálló_ legyen a foglalat, alaplap és memóriacsere nélkül bővíthető sokáig és ár/érték arányban jó.
Nem muszáj most kaphatóra gondolni, inkább az érdekelne, hogy melyik középkategóriás cpu-ra, foglalatra érdemes várni a jövőben? -
DjMayaBoy
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! A sógoromnak van egy alaplapja : asus p5g-mx ! az asus honlapján azt írja, hogy a pentium dual core procit E5200-ig kezeli! Szerintetek az IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz, 2600 MHz-es procit már nem vinné az alaplap? Valami tapasztalat ilyen téren?
Köszönöm válaszaitokat!
-
-
pepe_g
tag
Sziasztok!
Az aktuális konfigom(adatlap) cserére érik már.
Kérdésem az lenne hogy mire érdemes váltani (a lehető legkevesebb ráfordítással), ami többet tudna mind a jelenlegi... Tehát i3 (LGA1155) kilőve? És csak i5?
Persze játékok szempontjából érdekelne főleg a dolog.http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
attiati
veterán
Van most olyan platform (akár amd, akár intel) amit ár/érték arányban érdemes most megvenni, és időtálló / bővíthető lesz később?
Kb fél évvel ezelőtt néztem körbe, akkor az AMD FM1 első hírnöke kiesett, mert az gyengécske volt, és nem bővíthető.
cél: net, néha film, + egy kis játék (civ 5, settlers 7, FPS)
Max fél évet még tudnék várni. Melyik chipsetet érdemes bevárni? (már nem vagyok elfogult AMD-s, jöhet mindkettő)
-
ForexGuru
aktív tag
Hello
45 ezer forint maximumért mit vennnétek? játékra lenne
köszönöm
-
senior tag
Sziasztok!Procit szerettem volna cserélni,de az AMD FX széria várakozáson aluli szereplése elbizonytalanitott.Most egy PhenomII X4 965-öt hajtok 3870 Mhz-en egy Asrock 990FX professional lapban 2 db HD6950 karival.Érdemes ezt a procit 6 magos PhenomII-re vagy FX-8150-recserélnem?Gyorsulna a vas?Csak szórakozásra használom a gépet,semmi meló.Előre is köszi a választ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Atlantis #31576 üzenetére
Az előző konfigot mindenképpen cserélnem kellett, elavult volt és elég gyengén muzsikált mind az AUTOCAD, és néha kedvenc játékaim terén is. Sokszor akadozott, melegedett, sokat is zabált. Tudni kell, hogy távmunkában, egy vidéki kisvárosból melózom, saját gépen, a cég csak a programot biztosította számomra. Így a villanyszámla sem mellékes dolog. AM2+, os kőbuta ASUS alaplap, 2x2GB DDR2-es ram, és egy Athlon II-X4-640 volt a leváltandó félkonfig (a VGA és az SSD az már meg voltak). Mivel teljes platformcsere előtt álltam, így mindkét gyártó egyenlő eséllyel rúghatott labdába, nem kötött semmi az AMD-hez (hacsak a 9 éves AMD-s múltamat nem vesszük annak).
Lehetett volna valami drágább, komolyabb AM3+-os alaplapban gondolkodni és várni a Bulldozert, vagy szétnézni a "sötét oldalon". A Bulldozer akkor még nem volt kinn, de már rengeteg infót össze lehetett szedni róla a neten. (várható teljesítmény, brutális fogyasztás, stb.) Így szétnéztem Inteléknél, és éppen akkor akciózták a nem K-s, sima i5-2500-at az egyik ismert webáruházban. Előtte az i5-2300-at néztem ki, pusztán anyagi okokból. Tuningot nem akartam, megbízhatóság mindenek felett, hiszen ez a kenyérkereső eszközöm. Így olcsó, de szinte "mindent tudó" (USB3, SATA3) alaplapot választhattam hozzá. Memória az 8 GB lett, ebben lehettem volna bőkezűbb, már utólag bánom (2 RAM-slotom van, így a bővítés teljes cserét jelentene). Időközben a régi monitort is leváltottam egy IPS-panelesre.
Szóval sokkal jobb most melózni a gépen, soha nem akad semmi, és 70W-tal kevesebb a fogyasztás: nem mese, a fogyimérő állandóra be van kötve a szünetmentes elé. 50W-tal kevesebbet eszik a gép, 20W-tal a monitor, mint a 22"-os elődje.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bulika25
csendes tag
válasz csucsbicep #31572 üzenetére
köszönöm
-
Atlantis
veterán
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Atlantis
veterán
válasz GaborGh #31571 üzenetére
Fogyasztás nem érdekel, csak a CAD-teljesítmény. Tudom, ez egy szűk érdekeltségű terület, ezért a korábbi kérdés inkább arra irányul, melyik oldal tesztjét lehet objektívnek tekinteni?
Ár sem érdekel, amit a vámon nyerek, azt elviszi a rév. Jelesül az alaplapon adott esetben vissza lehet spórolni az AMD jelenlegi drágább árát.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
-
bulika25
csendes tag
hello.
mi a külömbség/a árán kivül/ a i3 2100 és g860 közöt.melyeket érdemes megvenni?közönöm. -
daniele
aktív tag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Melyik a jobb proci a kettő közül?
Intel® Pentium® Processor E2180
(1M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB)vagy
Intel® Celeron® Processor E3400
(1M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB) -
Laci2277
senior tag
válasz DonDennis #31562 üzenetére
Az biztos, hogy a mostani procid nem hajtja ki a videókártyád, ez alá már egy négy magos kellene. Azokban a játékokban amelyek kihasználják mind a négy magot ott biztos profitálni fogsz belőle és egyéb programokra is jótékony hatással lesz. Kérdés mennyit kell ráfizetned a jelenlegi procidra. Én még Q6600-ról is váltottam QX9770-re, mert hosszabb távra tervezek, főleg játékokban kamatoztatom e szörnyeteg tudását, oda még az ebben lévő teljesítmény is bőven elég.
Ja, és belemegy a lapodba az a cpu a megfelelő biosszal megtámogatva.
[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok ebbe a fórumba is megírom hátha itt gyorsabban kapok segítséget!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem most van egy Intel Core 2 Duo E8500-om egy LGA775-s ASUS Maximus Formula II alaplapban 4gb 800mhz es GeIL Ultra rammal és egy Asus 6950 2gb DCII-vel. Kicsit erősíteni szeretnék de pénzmegtakarítási okból azon gondolkoztam hogy nem cserélem le az egész gépet csak a CPU-t kicserélem egy QX9770-re. Erről mit gondoltok? Megéri? Érezhetően erősebb és gyorsabb lesz? Valamint gond nélkül bele megy a Maximus Forumula II-be? Főleg HD videó vágásra és kis BF3-re használom a gépet.
Válaszotokat előre köszönöm, és nagyon sokat segítenétek"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Atlantis
veterán
Melyik procitesztnek lehet hinni? 2500K-2600K és FX 8150 között vacilálok.
Alapvetően CAD-es, de mindent egybevetve egy általános célú gépet raknék össze. Ennek megfelelően nem érdekel a játékokban mutatott teljesítmény és a video/audio szerkesztés sem nagyon. Neten látni mindenféle teszteket, hol az Intel, hol az AMD a jobb, kinek lehet hinni? Ami nekem mérvadó, az a Speciewperf teszteredmény, ez sem tökéletes, de legalább egy objektív mérőszámot ad különböző CAD (és nem CAD)-szoftvereket szimulálva.Az lenne jó, ha PH is tesztelné a procikat CAD-re de erre évek óta várni kell....
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
lebesgue
tag
Üdv!
Nem olvastam vissza sokat, úgyhogy lehet, hogy a válasz már megvan valahol.
Új gépet szeretnék, ami nagyrészt mindennapi használatra lenne, de mondjuk fusson rajta egy fifa12 szintű játék. Videót nem vágok, tömörítek és a számításigényes feladatok kimerülnek abban, hogy néha eclipse, vagy visual studio fut, szóval fejlesztésre kell, de ott sem kell semmi komolyra gondolni inkább hobbiprojektekre. Illetve szeretném, ha elbírná, ha fut 8-10 kisebb program és nem kell várni.
Szeretnék relatíve időtálló befektetést. A keret monitorral együtt 220 lenne max.Amit tudok, hogy biztosan SSD lesz benne, de az más topik és 4GB RAM.
Amire gondoltam az vagy egy i5-2500k lenne, vagy i3-2100. Az i5 teljesítményét nem használnám ki, bár ár/értékben eddig a legjobb szerintem és sok évig nem kellene beruháznom másikba. Az i3-hoz nem jár tuning és szimpatikus is, de nyilván lassabb és esetleg már 2-3 év múlva váltanom kell.
Érdemes-e tuningban gondolkodni? Milyen alaplapot vegyek, hogy ne fogja vissza a proci teljesítményét? Egy Radeon 6790-et tervezek mellé. Sok-e ez egy i3-nak vagy kevés egy i5-höz? Esetleg AMD alternatíva?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
bluyoo
nagyúr
válasz naszvalo #31551 üzenetére
Egyértelmű 1155-
[link]
Pl:Intel Celeron G530 @ 2.40GHz vs Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz.
CPU List[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
naszvalo
tag
Sziasztok. Esetleg valaki tudna segíteni,vagy egy linket adni hogy teljesítményben hová tartozik az 1155-ös, Intel Celeron G530, a core 2 procikkal szemben.Kb melyik Core 2 vel van egy szinten a Intel Celeron G530?Új gépet szeretnék össze rakni, a lap,a proci, a 4GB DDR3 lenne az új,a többi alkatrész( ati hd4650, 250 GB vinyó,táp,ház meg van) nem tudok dönteni hogy 1155, vagy 775 legyen.A proci teljesítményétől függne.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Majkee84
aktív tag
-
::Trunks::
senior tag
vsgy esetleg egy i3, i5 el jobban jarnek? a simaval,nem a sandy-vel.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Jim-Y
veterán
válasz ::Trunks:: #31546 üzenetére
X4-955 Black Edition, használtan kapsz ennyiért, tuningpotenciál, jó proci
-
::Trunks::
senior tag
sziasztok. processzort szeretnek valtani.
Amd haza tajan nezegetek.
Azon belul AM3 foglalatosat.
Mit ajanlanlanatok? 20 ezer lenne a keret HASZNALTAN! Minel nagyobb teljesitmeny kene,egy E5200 at valtana,amit 3500 on kergetek!::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
bluyoo
nagyúr
válasz Garghi #31538 üzenetére
Az i3-2100 2 magos 4 szál.
Az i5-2320 valós 4 magos.
i5-2320
jóval erősebb mint az i3-2100.
A videótulajdonságok ugyan azok Intel® HD Graphics 2000.
Graphics Base Frequency:850 MHz
Graphics Max Dynamic Frequency:1.1 GHz
Most fejlesztek hasonló dilemmában voltam én az i5-2310 mellett döntöttem.
De akkor megint kérdés mire használnád?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Garghi
csendes tag
Halihó , lenne egy kérdésem...
érdemesebb egy core i5 2320-öt vennem vagy inkább egy INTEL Core i3-2100 3.10GHz ?
Mi a különbség?
Köszönöm a válaszokat!Parapppapppapapapaaaa....
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a G530-as proci a DDR3-as ramot csak 1066 Mhz-en tudja használni vagy belehet állítani 1333-ra is ?
Most vettem egy hete a procit, de nem csalódtam benne. A BF3-at egy HD4770-el 1280*1024 felbontáson és közepes beállításon 4*-es élsimítással nagyon szépen vitte.
Üdv.. -
naszvalo
tag
Sziasztok. 775 core 2 procit szeretnék venni,használtan. teljesítményben melyik a jobb választás közel azonos áron? Intel® Core™2 Duo Processor E6600[link]vagy Core™2 Duo Processor E6400[link] egy G41-es lapba lenne amibe 1x4GB DDR3 van. Azt látom hogy az E6600 ba 2mb -vel több L2 cache van,és az órajel is magasabb.De viszont ez 65 nm-es proci,az E6400 meg 45nm-es,modernebb proci.Valamint az E6400-nál ez kivan pipálva:Embedded Options Available: jes /ez nem tudom mit jelent/. Légyszi segítsetek E6400, 9000FT, E6600, 10000ft lenne. melyiket válasszam?
[ Szerkesztve ]
-
Majkee84
aktív tag
Egy kis olvasnivaló. Sok sikert!
Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
DIMITRIUS
tag
-
nisor
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném négymagosítani a procimat.
a gépigényem:
Operációs rendszer
Windows 7 Professional 64-bit Szervizcsomag 3
CPU
AMD Phenom II X2 555 40 °C
Callisto 45nm technológia
RAM
4,00 GB Dupla-csatorna DDR3 @ 803MHz (11-11-11-29)
Alaplap
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-880GM-D2H (Socket M2) 43 °C
Grafika
W1934 (1280x1024@75Hz)
ATI Radeon HD 4250 (Gigabyte)
Merevlemezek
977GB Western Digital WDC WD10EALX-229BA0 (SATA)A procit azért szeretném ha négymagos lenne mert szeretném hogy a battlefield 3 highon fusson,ami menne is hd 6850-el,de én 6870-et szeretnék meg jó lenne ha 4magos lenne a proci. Tehát, milyen processzort vegyek?
!
-
Jim-Y
veterán
válasz Sh@dowMAN007 #31523 üzenetére
Én egy PII X4 955BE-t cseréltem egy i3-2100-ra és nem bántam meg, igazából erősebb picit, kevesebbet fogyaszt emiatt halkabb is, de mondjuk én nem tuningolok, így nekem megérte lecserélni. Ha tudod, hogy tuningolni fogsz akkor 955BE. üdv
-
Sh@dowMAN007
tag
Sziasztok!
A közeljövőben fejleszteném a gépemet.
Lap+cpu+ram, a VGA marad.A mostani gépem:
CPU típusa DualCore Intel Pentium E2180, 2900 MHz (10 x 290)
Alaplap neve Gigabyte GA-P35-DS3
3D gyorsító ATI Radeon HD 5770 (Juniper)3 verzió mozgatja a fantáziám.
Alaplap és memória típust még nem írok mert először a platformot kéne eldöntenem. (szvsz)
Még 1 fontos dolog a pénz. cpu-ra kb-max 30.000ftTehát a kérdés a következö. (nem fontossági sorrendben)
1: I3 2100 (ami tudtommal nem tuningolható)
2: AMD Phenom II X4 955-965 Black Edition (kb. 3700-4000Mhz-ig)
3: AMD FX 4100 (kb. 4500Mhz-ig mennek)Viszonylag sokat gamolok új játékokkal. (COD, BF és az örök CSS )
Melyik lenne a gyorsabb masina, ami kihajtaná az 5770-et.
Kb. 2-3 évig nem szeretnék fejleszteni és sajna szűkös a keret.Én leginkább az FX felé hajlanék a tuning miatt és hát új technika.
Köszönöm előre is.
üdv: Sh@dowMAN007
-
-
Garghi
csendes tag
válasz bluyoo #31517 üzenetére
Köszi! De nem az ár számít. Inkább az ár-érték-viszony. Ugyan laikus vagyok, de anyunak celeronja volt és minden bajunk volt vele. Lehet, hogy ez már jobb, újabb generáció, de a neve sajnos erősen bevésődött a " "-Kategóriába. Más javaslat?
Teljes PC összeállítás nem kell. Egy vinyót tudok venni, asszem
Inkább a proci-alaplap érdekel, mert ehhez hozzá sem tok szagolni...
A mostani gépemben egy Bartonmagos AMD van, a mai napig jól bírta, de kevés benne RAM, meg nagyon lassúúúú, meg elavult, nem? Ha beviszem a szerelőhöz, a gatyám is ráfizetem, 60 Euró óránként! Csak a munkadíja...Jobban járok egy újabb géppel.Parapppapppapapapaaaa....
-
bluyoo
nagyúr
válasz -Rahan- #31516 üzenetére
Intel Core i5-2310 @ 2.90GHz 45e.
Most újítottam én is....
Hopp elfelejtettük a szerk. gombot[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Garghi #31515 üzenetére
Szerintem az AMD-t hanyagold ..
Netezésre bőven elég:
LAP: ASUS P8H61-M LX REV 3.0 16k
CPU: INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX 12k
RAM: KINGMAX 2048MB DDR3 1333MHz 3k
VGA: processzorba integrált
HDD:
ODD: NEC 7263S 5k
TÁP: FSP FSP350-60APN 9k
HÁZ:
Összesen: ~45k
De itt az igényeid és a pénzedhez mérten tudnak segíteni:
Milyen asztali gépet vegyek?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-Rahan-
tag
válasz Bogyó bá' #31336 üzenetére
Leírtam részletesen, hogy játékok és filmnézés maximális grafikai beállításokkal, ahhoz szerinted elég egy integrált vga kártya a processzorban? Megnézném, goy mit csinálna például a Battlefield 3 alatt. Mivel ennek a topicnak a neve: milyen processzort vegyek? és nem írtam, hogy alaplap is kell, miért gondoltad, hogy az árban az alaplap is benne van? Akkor a milyen gépet vegyek? topicban tettem volna fel a kérdést.
-
Garghi
csendes tag
válasz GaborGh #31514 üzenetére
A boltot ARLT-nak hívják. Én külföldön élek, és itt senkit sem ismerek, aki értene a pécékhez. Amit a boltban mondtak, annak meg nem hiszek, mert az ürge azt sem tudta megmondani, mi a különbség a Phenom és az Athlon között. Nem mintha én tudnám, de azért az feltűnő, ha ő se tud semmi mondani...
A boltban összerakják, amit én kérek, de náluk kell megvenni a komponenseket. Ők ezt ajánlották:
AMD Athlon II X2 220 (2,8GHz) Proci, 2048 MB RAM, 320-GB-Vinyó (nem kevés?), NVIDIA GeForce 7025, Windows 7 Home Premium 64 (ez egy kész gép, csak el kell hozni)Még mindig hálás vagyok a segítségért :-)
Parapppapppapapapaaaa....
-
Garghi
csendes tag
Sziasztok! A téma adott. Szeretnék egy új gépet. 6 évvel ezelőtt vettem a régit, nem magyon ismerem ki magam. TI biztos tudtok segíteni
Milyen processzort ajánlanátok? (És alaplapot...) A gépet leginkább munkára és internetezésre használom. 3D-s játékokat nem használok.
Köszönök minden segítséget!Parapppapppapapapaaaa....
-
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a legjobb teljesítmény/ár arányú processzor a piacon?(játékra)
Az i5 2500k 50+k ért azért elég sok és a legtöbb játék ki sem használja.
Érdemes gyűjteni egy 2500k ra? Esetleg vegyek egy G840et?
Jó lenne, ha 1-2 év múlva nem kellene újat vennem, így a tuningpotenciál is elég fontos.
Melyik proci lenne a legjobb választás szerintetek?Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest