- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- Vaku topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe2005
senior tag
válasz Impossible #12298 üzenetére
Szia,
csak teszt üzemben.Egyébként tényleg már megszűnt, sajna korábban rossz tapasztalataim voltak az ABIT-tal, kondik hamar elszálltak.
Én nem építenék rá már semmit."Have you tried turning it off and on again?"
-
bogyo33
tag
válasz Impossible #12298 üzenetére
Nagyon még én sem találtam róla infot, de sztem egy másik lapot is vehetnél mert nem valami jó lapok, meg úgy tudom hogy az abit meg fog szűnni!
XFX Play Hard!!!
-
Impossible
csendes tag
-
bogyo33
tag
válasz Impossible #12296 üzenetére
Hát igen azt jól teszed mert így én is úgy vehetem hogy még se kezeli jól a lapom a procit hiába megy vele minden gond nélkül mert húzni nem engedi!
XFX Play Hard!!!
-
Impossible
csendes tag
válasz bogyo33 #12295 üzenetére
Nekem is ugyan ez van ,nemrég frissítettem a BIOSomat a legfrissebb verzióra, és az enyémet se engedi már húzni, éppen ezért is gondoltam , hogy új procit veszek.
Akkor majd jobban utánnanézek, hogy mi az amit még legjobban ajánlott belehelyeznem...."Rise and Shine Mr. Freeman, Rise and Shine"
-
bogyo33
tag
válasz Impossible #12286 üzenetére
Hát az lehet, de javaslom hogy a gyártó oldalán nézz utána hogy milyen procikat kezel mert lehet hogy csak egy biost kell firssítened és jó is lesz, pl én amikor az e7300-as procimat vettem akkor nekem is kellett biost frissítenem hogy beismerje mert ez már 45 nm technológia előtte meg egy e 4400-asom volt, de ettől függetlenül hogy most tökéletesen megy a lap a procival húzni nem engedi!
XFX Play Hard!!!
-
Impossible
csendes tag
válasz Impossible #12286 üzenetére
Már nem akarok tolakodó lenni......
De erre a hsz-emre vmi gondolatotok nincs ?"Rise and Shine Mr. Freeman, Rise and Shine"
-
david21
csendes tag
válasz Impossible #12288 üzenetére
Intellel meg az a bajom hogy sose volt olyanom,es ugy tom ha intel procit veszek utana joval dragabb bele a tobbi cucc,annyi penzem pedig nincs:/
-
david21
csendes tag
válasz Impossible #12288 üzenetére
Hat igazabol holnap szeretnek uj gepet venni,es ehez a 9950es procihoz egy
Gigabyte R485ZL-512H HD4850 512MB PCIe DDR3 as vga-t + 2giga ramot vennek,
alaplapot meg meg nem tudom milyet vegyek...szal ez nagyjabol a konfigom
Ja es alaplap mennyire szamit hogy milyen ? A teljesitmenyre gondolok,szamit valamit? -
bogyo33
tag
válasz david21 #12287 üzenetére
A Black Edition-os procik annyiban másak hogy jobban bírják a tuningot mint a sima amd-ék, de sztem jobban járnál ha intelt vennél én nemrég váltottam amd-ről intel-re és én jobbnak látom az intelt mind programok és játékok alatt, igaz hogy akkor egy 5000+-om volt és most egy E7300-asom van
XFX Play Hard!!!
-
david21
csendes tag
Es ilyen procit megeri venni ?
45ezer FT
AMD Phenom Quad 9950 dobozos Socket AM2
Foglalat : Socket AM2+
Belső órajel : 2.6 GHz
L1 cache : 4x128 kb 45ezer FTebbol van ugyanennyiert black edition,az nem tom hogy miben mas
-
Impossible
csendes tag
Köszönet a válaszokért, de úgy hallottam ,hogy az e5200al problémáim lehetnek az alaplapom miatt, ezen belül pedig esetleges kompatibilitási gondokra gondolok.
Mert hát ugye nem mai darab.
állítólag fenn áll annak az esélye is,hogy nem tudja majd stabilan kezelni....
De javítsatok ki ha tévedek..."Rise and Shine Mr. Freeman, Rise and Shine"
-
bogyo33
tag
válasz Impossible #12283 üzenetére
Én a helyedben az E5200-at venném, egy kis tuning neki és jó is.
XFX Play Hard!!!
-
zsolt1129
addikt
válasz Impossible #12283 üzenetére
Jó lesz bármelyik,de akkor már az E5200-at venném. A legjobb az lenne ha egy 3-3.2GHz-ig felhúznád (simán meglesz). Az már tuti hogy elég lesz a VGA-hoz .
-
zsolt1129
addikt
válasz Impossible #12281 üzenetére
A jelenlegi procid is elég neki 2.8GHz-n .
-
Impossible
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni processzorvásárláshoz, mégpedig olyan processzort szeretnék venni ami kihajtja az 1GB-os EN8800gt-met, és még az alaplapom kezelni tudja, vagy esetleg vegyek egy új lapot?
A konfigom pedig ez:
alaplap: Abit AW9D(frissített BIOSsal)
CPU típusa: DualCore Intel Pentium D 915, 2856 MHz (14 x 204)
CPU órajele: 2856 MHz
CPU magok száma: 2 magos
memória típusa: Samsung 2x 1 gb
memória: 2048 MB
videokártya típusa: Asus EN8800GT
videokártya verziója: Shader Model 4.0 - DirectX 10
videokártya memória: 1024 MBVálaszokért előre is köszönet
[ Szerkesztve ]
"Rise and Shine Mr. Freeman, Rise and Shine"
-
david21
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez jo proci,erdemes most ilyet vennem ?
AMD Phenom X3 8650 dobozos Socket AM2
Foglalat : Socket AM2+
Belső órajel : 2.3 GHz
L1 cache : 3x128 kbvagy milyen procit ajanlotok?Foleg WoW hoz kene,de szeretnem ha jol futna rajta.
Elore is koszonom a valaszt. -
D.Orion
veterán
válasz Sziszifeca #12275 üzenetére
Hát ha tényleg játékokra kell, akkor én nem ajánlom a quad rendszert, mert kevés játék használja ki a 4 magot(a 08-ban megjelent játékok egy jelentős része még a kettőt se teljesen). Egy 3.8GHz-en járó proci helyett nehéz bármit is ajánlani, esetleg egy E8200-ot, de ott csak a nagyobb cache(4MB helyett 6MB) az előny(már ahol előny), plusz azt is fel kell húznod(2.66GHz-en jár az is). Szerintem maradj meg ennél a procinál, ha már így sikerül meghúznod. Ennyi plusz pénzért nem fogsz jelentős változást tapasztalni, esetlegesen még csalódhatsz is.
(#12276) Gyuri27: Ez sehogy nem jön ki +16K-ból, de még 26ból sem.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Sziszifeca #12275 üzenetére
E8400 4,4 giga fölé húzva + 4 giga ram összesen. Ha mindenképpen cserélni akarsz.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Sziszifeca
őstag
(#12257) Ebben valaki segítene?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
bogyo33
tag
válasz D.Orion #12273 üzenetére
Értem, mondjuk az 5000+-os se olyan rossz volt nekem is olyan procim igaz hogy Black Edition-os és én 3,2 húztam alapfeszen, úgy már elég kemény volt persze egy jó hűtő is kell akkor hozzá, én anno még egy 8800 gts 512-es hajtottam így!
Ja és én is elég sokat játszok minden játékal tudtam játszani egyedül a crysis-nál kellettt 1400-as felbontást használni!
[ Szerkesztve ]
XFX Play Hard!!!
-
bogyo33
tag
válasz D.Orion #12271 üzenetére
Hello
Én úgy tudom legalábbis a teszteket néztem és ott a 6000+-os amd az intel E6420-as van kb egy szinten, hol az egyik jobb hol a másik szerintem vegyen inkább nagyobb procit mint az 5000+-os, havernak a 3850-ese jobban ment a 6000+-al mint az 5000+-al!
XFX Play Hard!!!
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Barátom gépet szeretne venni és már össze is állított magának egy olcsó konfigot. Segíteni szeretnék neki, így megkérdezném tőletek, hogy a HD4670 alá elég lesz-e az AM2 5000+ proci? Illetve, hogy ez melyik Intel procival van kb. egy súlycsoportban? Csak, hogy legyen mihez hasonlítanom.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
DRCrain
csendes tag
válasz JimBeam007 #12264 üzenetére
HI!
Ha ilyen árkategóriában nézel CPU-t,én az i7-es mellett döntenék,ez egyértelműen a legjobb az összes közül.
Igaz,ez esetben jóval többet kell áldoznod memóriára és alaplapra is.
Ha nem akarsz 50+ért venni alaplapot alá,és 30+ért memóriát,és nem akarsz cserélni két évig,akkor viszont célszerű a szintén 4magos Phenomot választani,mert valószínűleg 1-2év múlva jobban ki fogják használni a játékok a több mag erejét,és akkor már lehet h kevés lesz a Core2Duo.
Az új Phenom ráadásul elég jól is tuningolható,az alaplap is olcsóbb hozzá,és DDR2-es memóriát kezel.
Summa summarum,szerintem az általad leírt szempontok alapján a legjobban a Phenommal jársz.
(Az E8600epdig nem éri meg a 8400hoz képest a plusz 30000forint többletkiadást,szóval ha már 2magos,akkor e8400,persze csak ha számít a pénz) -
Cheater666
csendes tag
-
sosperecek18
őstag
Ha 2 évre tervezel mindenképpen a 4 magos procik felé kellene tekingetned. Ha csak játékra lesz akkor vagy a phenom II-est vagy a Q9550-est ajánlom. (egy i7-es rendszert többől lehet kihozni, és játékokban az előbb említett procikkal szemben 2 évig meglátásom szerint nem lesz több fps a mindenkori középkategóriás vga-t használva)
Q9550-es kb. 3,8-4,0ghz-re húzható, míg a phenom eddigi tesztek alapján kb. 3.5-3,8ghz!
Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
sosperecek18
őstag
válasz Cheater666 #12265 üzenetére
Mindegyik proci jóval erősebb mint a d805. Ha játékra akarod akkor mindenképpen az e8400-ast ajánlom +egy kis tuning. Azt hogy mennyi fps növekedésed lenne, attól függ hogy milyen vga-t hajtanál vele. Mert ha pl egy 3650est akkor kisebb mértékű növekedés viszont felette jelentősen megugrana az fps játék közben. Szval a kérdés milyen vga alá menne a proc:?
-
bogyo33
tag
Ha hosszú távra tervezel én a C2D 8600-ost javasolnám, azért mert a játékok többsége nem nagyon támogatja a négy magot és ha játékra kell akkor ez a proci egy darabig elég lesz és a tuningot is bírja, akkor lenne érdemes négymagost venni ha nem csak játékra kéne hanem pl konvertálás meg ilyenek!
XFX Play Hard!!!
-
Cheater666
csendes tag
Hello mindenkinek! Van egy sima Asus P5B alaplapom 1602-es biossal.Szeretnék venni egy új procit a régi Intel pentium d805 helyére.
Ezek jöhetnek szóba:e7300,e7400,e7500,e8400,q8200. Melyiket érdemes a mostani játékokhoz,és melyiket kezelné
normálisan bios frissitéssel és tuning nélkül az alaplap.Az e8400 és a q8200 1333mhz fsb-je van de azt hallottam bios frissitéssel megy vele.És a választott proci hány fsp-el
jobb egy játékban kb mint a régi ezt is irja le aki tudja.A válaszokat előre is köszönöm. -
JimBeam007
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi Amd x2 5600+-ra épülő configomat szeretném lecserélni. A 3870-es karit se tudja rendesen kiszolgálni :S
Hosszú távra szeretném a köv gépet 2 évre. A kérdés melyik procira építsem az uj configot:
INTEL Core2 Duo E8600 3.33GHz
INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz
INTEL Core i7-920 2.66Ghz
AMD Phenom II 940 B.E
Mindegyik processzor jelnleg 60-70k-s tartományba esik.
A tuningolni szeretnék csak még kezdő vagyok a témában. ennek fényében melyiket javasoljátok.
Főleg játékra és torrentezésre kellene, vista rendszerhez.
Üdv Jim -
sgery
őstag
-
No-kia
addikt
a q8200-esek hog ymuzsikálnak tuningban?
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Ha az E6750(3.8ghz) + AC Freezer 7 pro -proci+hűtést el akarom adni, akkor helyette mire érdemes váltanom, hogy a játékok minél gyorsabban és simábban fussanak.
Max 16.000-rem van pluszban proci és hűtésre. Nem tudom quadot érdemes e,
Mit ajánlotok?
Segítsetek légyszi.
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Átlat felhasználásra, néha játékra is milyen cpu-t ajánlotok? Notit cserélem le asztali pc-re, ebben most egy T8300-as c2d van. Ha egy E7300-ast veszek az mennyivel lasabb? Vagy az 5200-as? Vagy amd jobb? kicsit le vagyok maradva mostanság és max 30-at adok ki érte..FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Omni
aktív tag
Van egy 4800+ X2 processzorom, amit 0.975V-on, 2000MHz-en használok. Nagyon elégedett vagyok vele, netezés alatt a gyári hűtővel állandóan szobahőmérsékletű. (ezért már ezt használom a helységben hőmérőnek )
Viszont van egy olyan cpu az Intel kínálatában hogy E2200. Mindenhol azt olvasom, hogy jól lehet tuningolni, de engem az érdekelne, hogy mennyire lehet alulfeszelni? Alulfeszelve menne passzívan a gyári bordával?
-
Hold
őstag
válasz Steve-0 #12248 üzenetére
Tunning nem lesz semmi, alapon pörög majd..
Giannitól veszek általában, elég jó áron dolgozik
De lehet megkockáztatok egy garis használtat
Mindjárt érdeklődök nála, elég öreg a listája[ Szerkesztve ]
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
L3on!d4$
tag
válasz jaja1981 #12243 üzenetére
Figyelgettem az árakat és egy E8400-as se lenne akkor rossz választás?
Már csak azért mert 35k-ért meglehet venni és az ugyebár 3ghz-es.OFF: A mostani E5200-asom szerintem hibás,mert már egy kevés húzással is instabil.Többféle fesz-el próbálva.Ezért is tervezem egy proc vételét.
-
L3on!d4$
tag
A közeljövőben beruházok egy processzorra.Ezt az egy újítást tervezem aztán nem szeretnék egy darabig a gépre költeni.Melyik az az inteles proci ami maximálisan kiszolgál egy 9800GT OC-t?Szerintem egy E8500-as lenne a megoldás.De várom jobban hozzáértő kollégák tanácsát.Köszi
-
kpal
nagyúr
Aszt megtudja mondani valaki hogy a Q6600 az többet vagy kevesebbet áramot fogyaszt mint egy P4 631 3ghz ? Mert eszt a procit cserélném ki a 4 magosra !
Köszönöm a segitséget !! -
kem
addikt
-
laceeek
aktív tag
Phenom2 vagy i7 proci a jobb?
thx a választ előre is -
proci985
MODERÁTOR
válasz sosperecek18 #12230 üzenetére
bocsi, nekem a teljes kétmagos széria kimaradt (celeronról quadra, fíl dö diferensz;>), a gyári hűtő elvileg eleget az alapján mondtam, hogy az e2xx0 szériánál úgy hallottam elég, ez meg annak az utódja.
aftermarket hűtés tényleg egy nagyon jó dolog, vagy sokkal halkabb, vagy sokkal jobban hűt, esetleg meg mindkettő egyszerre. hűtőkből én meg a quad miatt csak a highendhez értek, e5200ra meg TRUE kicsit erős lenne bár tény, hogy halk és tuningos is
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sosperecek18
őstag
válasz hidekazu #12225 üzenetére
A kollegával, proci985-el ellentétben én mindenképpen ajánlom, hogy rakj rá egy AC Freezer 7pro hűtést(4-5k), mert az a hűtés egyrészt nagyon kevés akkora órajelhez, vmint ha esetleg elég is lenne akkor maxon pörögne...ami ismerve az intel hűtőket elég durván szólna...
De rajtad múlik...[ Szerkesztve ]
-
-
jaja1981
addikt
válasz proci985 #12226 üzenetére
Az FSB-vel drasztikusan nő a hőtermelés.
Nekem volt 2,4 GHz CoreDuo-m 3GHz-re húzva az ugye 250MHz FSB. Ekkor alig melegedett.
Most van egy 4300-am, 1,8GHz alapból, és 3GHz-re húzva 333MHz FSB és sokkal jobban melegszik.
Feszültségek szinte egyformák, csak az FSB nagyobb. -
proci985
MODERÁTOR
válasz hidekazu #12225 üzenetére
elvileg elég a hűtő.
e5200 12.5x200==2500mhzn jár alapból.
12.5 a szorzó, 200mhz az órajel, ez szinkronban megy az FSBvel.
FSB strap to NB bepipálva, szorzót hagyod, órajelet emeled 240re, ramokat beállítod azok sebességétől függően, hogy a gyári értéket még ne lépjék túl (RAM to FSB ratio 3:2, 4:2, ilenek). save&exit.
ha nem bootol, adsz a CPU voltagenak az alaphoz képest +0.02 feszt. ha bootol, de windows újraindul, akkor adsz a CPU voltagenak alaphoz képest 0.01 feszt. primet letöltesz, prime small fft torture test mondjuk 15 percig. közben nézed hőfokokat, pl coretemp, Everest, de a topikjával megmondják hogy melyik a jó 5200hoz. ha lefut remek, ha nem, adsz neki +0.005 CPU voltaget. ha elsőre indul és lefut a prime is, akkor csökkented 0.005el a CPU voltaget. megint primeolsz, és ezt addig játszod, amíg még lefut a prime stabilan.
ez lesz a minimális prime stabil, tehát stabil fesz. itt fogyaszt a legkevesebbet/melegszik legkevésbé, és itt már betonstabil. végén még egy jó 3órát primeolj smallFFTvel, ha hibázik, emeld +0.005el/egy lépéssel a CPU feszt, és próbáld újra 3 órát.
hőfok ne nagyon menjen 70 fok fölé. ha eléred, és még nem stabil itt a proci, akkor csökkentsd az órajelet, gyári hűtővel 3.0ghz nem fog összejönni.
persze lehet 3.0 máshogy is, pl 10x300on, ez gyorsabb kommunikációt jelent az FSBn, ami néha nagyon jól jön, viszont az idle fogyasztás is picit nőhet. általában alacsonyabb szorzó és magasabb fsb mellett nagyobb fesz kell ugyanahhoz az órajelhez.
kb ezek lennének az alapok
CPU-Z megnézni hogy alapból mennyi fesz kéne neki, totyikban jobban fognak ezután segíteni
[ Szerkesztve ]
-
sosperecek18
őstag
-
hidekazu
csendes tag
Hello
Most van egy s478as alaplaplapom tudom kissé régi már intel pentium 4 3.0Ghz-s procival 1giga rammal(667mhz) és egy ASUS geforce 9600gt 512Mb-os videokártyával.
A kérdésem az lenne, hogy milyen alaplapot ajánlotok, meg procit, ahhoz, hogy a gép rendesen tudja kezelni a videokártyát. Mert ez a mostani konfig aligha elég arra, hogy kihozza a maxot a videokártyából.
Köszi
András -
proci985
MODERÁTOR
q6600.
vegyél g0ást, b3 egyrészt ritkább, másrészt jelenleg már kevesebb róluk a tapasztalat... de vannak azok között is baromi jól sikerültek (újabb g0ások közül pár valami eszméletlenül melegszik).
10ből 8 viszi a 3.6ot (bár oda már kell erőteljes hűtés is, szofisztikáltabbaknak xigma s123 vagy erősebb, kevésbé kultúrdaraboknak meg víz) a fóruma alapján. gyári hűtéssel default értékekkel sokáig nem fogsz tudni húzni, mert túlmelegszik, gyári hűtéssel és masszív alulfesszel egy tuningosabb és kevésbé melegedős darab talán még 2.7-3.0áig lehet húzható tippre. mivel magas a szorzója (9) és alacsony az fsbje (266), ramra nem nagyon érzékeny, fsb wallba se sűrűn lehet velük futni, de a lapok feszstaibilizátorait nagyon meg tudják terhelni, főleg húzva, bár giga ds3makkal is olyan 110Wos határig el lehet menni (ez olyan 3.0-3.2 a gyakorlatban kb), asrock lapokkal meg 1.31es real fesznél többet nem fogsz tudni nekik adni, bármennyit is állítasz be a biosban. értelemszerűleg egy stabil táp se hátrány melléjük.
[ Szerkesztve ]
-
sosperecek18
őstag
válasz metre1 #12210 üzenetére
Gyári hűtő sajna ehhez tuti nem lesz elég...ha olcsón megakarod úszni akkor egy CM Hiper TX2-est vagy Artic Cooling Freezer 7 pro lesz a neked való!
Balage21 Sztem egy sima borda tuti nem viszi el, mert mintha úgy rémlene hogy azok a cerkák elég melegedősek lettek vna, de ha egy nagyobb esetleg hőcsöves hűtőt ráteszel, akkor már tuti elég passzívan is rá.
[ Szerkesztve ]
-
ATISoft
tag
Tegnap meglett az új gépem, benne csücsül egy E5200-as.
Ma pedig ez a hír fogad: [link]
(azoknak akik még vásárlás előtt állnak)No comment
-
kpal
nagyúr
Melyik proci jobb választás hoszab idöre kb 2évre E7300.e7400 vagy Q6600 ? Pici tuning is lenne ?
-
Passape
tag
válasz zsolt1129 #12214 üzenetére
Köszi a választ, igazából a 2/4 mag értéke érdekelne mert oké hogy a majd kijövő cuccokba a 4 mag kell, de addigra meg i7 lesz
ez egy évig se lesz meg, akkor E8xxx széria, hát köszi, segítettél.
Akkor jön a E8600-osTitanfall 2 RULZ ... Ùjabb csalòt küldtünk börtönbe ... Legalàbb ne engem probàlj àtverni XD <3
-
zsolt1129
addikt
válasz Passape #12213 üzenetére
A COD4/5-höz eggyáltalán nem kell a Q9xxx széria.Oda elég egy E8200 is egy kicsit megcibálva. De mivel már elkezdtek kijönni azok a játékok,amik profitálnak a 4 magból. Én viszont azt mondom hogy Ár/érték arányban még mindig a Q6600 a legjobb. A helyedben én nem cserélnék. Próbáld meg 3.3.3.4Ghz-ig felhúzni,és nem lesz vele gondod. A Z600 meg nem rossz hűtő úgyhogy hajrá..
-
Passape
tag
A 35 ezres témához szeretnék becsatlakozni. Nálam nem számít az ár(lehet 35 fölött), de most nem akarok i7core-ozni egyáltalán, még korai. A cég nagylelkű velem, de nem videóvágással foglalkozunk. Van egy B3 steppinges Q6600-am a p5k Deluxe mellé és egy black dragon 2x2Gb cl5 ös ddr2 memória, 4850 1Gb vidkari, és ne nézzetek hülyének de azt szeretném kérdezni hogy CoD4, CoD5 höz érdemes-e Q9550 vagy Q9550s -t venni, vagy egy E8XXX lenne számomra ideális?! A procihűtő egy Z600-as 85 W-ot diszcipálna el passzívan, de két noctua 1300-as szellőzteti, elvileg tuninghoz ideális. Mindezek mellett az istennek nem jut időm videókat vágni, csak film/net/játékra használom. SSD lesz hóvégén, vízhűtés sosem lesz.
Szóval ezek mellett mivel lenne gördülékenyebb a játék E8XXX vagy Q9550? Ha lehet kérlek azt is írjátok meg, hogy ha 8xxx akkor melyik(8500-600-700) éri meg.
Előre is köszönöm, számítok a véleményetekre.
TiszteletemTitanfall 2 RULZ ... Ùjabb csalòt küldtünk börtönbe ... Legalàbb ne engem probàlj àtverni XD <3
-
Balage21
tag
Üdv!Szerintetek egy P4 Celeron 1,7Ghz (478) a gyári hűtőbordával mennyire bírná?Letöltő, netezős gépbe lesz és nem akarok semmi zajt.
-
metre1
tag
Milyen hűtőt javasoltok E5200-hoz a tuninghoz? Minimum 3GHz-re lesz felhúzva. Vagy elég a gyári hűtő ehhez?
[ Szerkesztve ]
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
redstar16
tag
Sziasztok nagy a dilemma.
Adott egy Asus P5Q SE, 4GB Geil 1066 ramokkal.
Melyik proci legyen bele?Xeon 3040 1,86 Ghz ,SLAC2 (2 x 1 Mb cache,FSB 1066 )
vagy
Core2 E6400???
Help még ma délelőtt döntenem kell!
T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
-
mv
aktív tag
válasz sosperecek18 #12205 üzenetére
Ez esetben elég lesz egy használt kétezres is. Kösz a segítséget.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
sosperecek18
őstag
válasz zeorsdfd #12203 üzenetére
E8400 jól megtuningolva - játékra
q6600-as vagy q8200-as - munkáramvElég rendesen visszafogja, ezért is írtam hgy 2xxx szériánál semmivel sem raknék bele nagyobbat, ugysem tudod ilyen lapban kihasználni. - Persze a te döntésed!
-
mv
aktív tag
Nomad.ph, kem: kösz a választ mindkettőtöknek!
A lap támogatja az E5200ast a legújabb biossal. 667es ramok mennyire fogják majd vissza?
Még valami: P4 gyári hűtő (s775) elég ehhez is?
[ Szerkesztve ]
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Koszonom Mindenkinek a segitseget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- EAFC 25
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Építő/felújító topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Digitális Állampolgárság Program
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Megoldások IBS/IBD-re
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest