-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Abból nem lesz HD+, ha 12-13" a történet. Vga max igp, akku sikerülhet. Legközelebb talán ez a fuji áll az elképzeléseidhez. FHD, elvileg IPS de azt passzolom. Backlit bill, könnyű, 13". Zenbookot én hanyagolnám ha tényleg dolgozol rajta. Csilli kijelző hát az csilli. Sok féle van abból is, legjobb megnézni. Ha antireflex akkor jó, persze nem kültérben. Belül viszont jobb mint a matt.
Khelben Én az ágyban szeretek dolgozni legjobban
ha kifáradok nem kell felkelni lefeküdni...
-
Khelben
nagyúr
Akkor a programozást kb. elfelejtheted. Az ultrabookok max. médiafogyasztásra valók, nem komoly munkára. Amúgy is, fotelben programozni?
(#84993) csiga8: Ha egy kicsit hozzá tudnál tenni, akkor HP Probook 450 nagy ugrás lenne minőségben a belépő szintről. Ha nem, akkor Fujitsu A544-re érdemes várni, mert az is jobb, mint a belépő 120k-s gépek, csak most hiánycikk. Ha nem akarsz várni, akkor Dell Inspiron 3542, ami minőségben elég alja, de legalább rendes garancia van mögötte. Kb. ennyi a választék ebben az árkategóriában. Esetleg a kifutott Fujitsu A512-t lehet kapni még pár helyen, de az előző generációs gép.
-
csiga8
senior tag
válasz
Khelben #84974 üzenetére
Köszönöm, kiigazítom magam:
1., A vásárlás legkésőbb kettő héten belül lenne
2., 100.000-120.000 Ft, nagyon-nagyon max a 150.000 Ft
3., Internet, Facebook, internetes egyszerű játékok
4., Az internetes, facebookos játékokra ( komoly, vagy komolyabb játék semmiképp)
5., 15”-16”
6., nincs hordozva, ágyban laptoptartón van használva
7.,Windows7-em van, azt tudok rá varázsolni
8. 250Gb már elég lenne. Az SSD nagyon vonzó, de azt csak 128 Gb-ig láttam, 4Gb memória bőven elég. optikai meghajtó kell
9.,semmi extra igény
10.,ajándékba lesz, inkább újat, garanciával.A megbízhatóság a fő szempont, ne garancia után 2 nappal adja be a kulcsot.
-
Khelben
nagyúr
-
Pimpő
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 300e(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Programozás(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem, de alapvető 3d képességek kellenek (tudja vinni a játékokat alap beállításokkal)(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minimum HD+, Matt, nem touchscreen(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Fontos a hordozhatóság, a 6-8 órás akus üzemidő könnyű terhelés mellett.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux vagy semmi a preferált(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8GB RAM, SSD preferált, a HDD vagy SSD legyen cserélhető(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
A fő Linux disztribúciók (ubuntu, fedora) lehetőleg hackelés nélkül menjenek rajta.
Minőségi, merev kialakítás, jó billenytyűzet és touchpad (gombmentes multitouch).(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.Eddig nekem az [Asus Zenbook UX303 LA] tetszett a legjobban. Azonban ennek tükröződős monitora van és a Linux-ot is hackelni kell hozzá a touchpad miatt.
-
notafa3
tag
válasz
Chaser #84987 üzenetére
Nem írta senki, hogy sürgős. És pont arról beszélek, hogy rohadtul nem vállalható, mert nem éri meg egy régebbi generációra beruházni. (A megfelelő tudás-ár arány máris kilőve, amire rákérdezett.) Egyáltalán, munkaeszközökön kívül, hogyan lehet sürgős egy notebook vásárlás?
-
-
makoss
veterán
-
Paloczi95
tag
Sziasztok!
A Fujitsu A544 kategóriájában (tudás, ár, felhasználás, stb.) mi az ajánlott még? Csak mert most ugye nem kapható.
-
laszlobak
tag
-
Speede05
tag
válasz
domojko #84975 üzenetére
Nincsenek vele személyes tapasztalataim. De ha anyaghasználatban esetleg jobb minőség is, akkor is ott van az, hogy ebben csak Ivy Bridge CPU van a Haswell helyett... bár ebből jó eséllyel nem éreznél semmit netezés közben, de ha esetleg néha valami kisebb játékot elindítanál rajta, akkor a HD4000 ezt nem bírja. Illetve USB3.0 nincs benne, csak 2.0...
Szerintem jobb vétel semmiképpen nem lehet. Próbálj ki egy A544-et valahol, hogy neked kényelmes-e. Ha igen, akkor vedd azt nyugodtan, de csak kipróbálás után. Szerintem egy belépőszintű Dell a hosszabb garancia miatt jobban megéri, mert minőségben az is hozza ezt a szintet, és kényelemben még jobb is.
Talán ez
-
domojko
senior tag
válasz
Speede05 #84947 üzenetére
Szerinted hasonlo igények mellett a [Fujitsu Lifebook A512 A5120M73A5HU] jobb alternatíva lehet mint az A544? Ezzel a géppel kapcsolatban is vannak személyes tapasztalataid? Pentiummal 100k-ért még ajánlott volt. i3-al 11xk-ért már nem az. Tudom h kifutó széria de még kapható. Viszont senki sem ajánlja már. Miért?
-
Khelben
nagyúr
válasz
csiga8 #84973 üzenetére
Tudnánk árban hasonlót, ha kitöltenéd az összefoglalót. Amúgy ennél a kettőnél kb. bármi jobb.
(#84975) domojko : mert kifutó széria. Lassan már jönnek az 5. generációs cpu-k, ez meg 3. generációs. Utána kell olvasni, hogy mi a különbség az A544 és ez között, lehet hogy voltak szerkezeti változások is.
-
csiga8
senior tag
Anyósnak kellene egy új laptop.
Több mint 4 évet elment egy olcsó Toshiba, de elszállt a vinyója.
Internet, Facebook, meg azok a hülye szántok-vetek, meg mit tudom én milyen internetes játékok mennének róla.
Ezt a két típust néztem ki neki:
1., Lenovo B50-30 59-439663
2., Toshiba Satellite C50-B-15JMindkettő Pentium N3540-es procival szerelt.
Melyiket tartjátok jobbnak? Árban szinte ugyanaz.
Esetleg egy jobb típust tudtok ajánlani hasonló árban?
-
redwhite78
aktív tag
-
Speede05
tag
válasz
Khelben #84967 üzenetére
Ennyire rossz lenne az Asus hűtése? Az az i7 játéknál soha nem fog 100%-on pörögni, én inkább 60-70%-ra tippelek a videókártya miatt. De tény, hogy egy nem U-s i5 jobb vétel lehet, ha csak játszani akarsz.
@nahunn: flash játékok, és 2010 előttiek egy ilyen gépen is elmennek, sőt még a tavalyiak egy része is minimum grafikán. Nem játszik mindenki nextgen játékokat
Egy BF3 elment nekem anno i3-as procival gt740m-el (512MB!!!) és 4 gb memóriával minimum grafikán... de simán végigtoltam rajta, igaz SSD volt, de nem hiszem, hogy sokat javított volna a játékra szolgáló teljesítményen. Crysis 2 viszont pl. simán közepesen ment. BF4, Crysis 3 pedig nem indult el
-
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
3 hete már kértem tanácsot és egy Asus N550-et javasoltatok.Sajnos csúszott a vásárlás,ezért még nem vettem meg,de most már tényleg aktuális a dolog.
Abban kérnék tanácsot,hogy érdemes-e kicsit több pénzért beruházni egy G551-esbe. Ami ideális lenne,de sajnos az a baj,hogy ha jól tudom nem IPS a kijelzője.Ami azért érdekes,mert az ASUS honlapján azt írják,hogy IPS kijelzős.
Tud erről valaki infót? Persze,ha 300.000-ig van jobb vétel,ami Core i7,legalább GTX 850m,és FULL HD IPS,akkor az érdekelne.Erre kérnék tanácsot:
(1) A napokban venném.
(2) 250.000 Ft körül,de maximum 300.000 Ft.
(3) Játékra, netezésre, filmezésre.
(4) A legújabb játékok is menjenek rajta,persze nem max. beállításokkal.
(5) Mindkettő
(6) SSD-t később tennék bele,de persze nem gond,ha ennyiért alapból van benne
(7) A kijelző legyen Full HD,jó minőségű IPS
(8) Tömeg mindegy
(9) Operációs rendszer nem szükséges.
(10) Min. 500 Gb HDD és min. 4GB memória, optikai meghajtó nem gond,ha van benne,de anélkül is jó.
(11) Egyéb kívánság? magyar billentyűzet
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot!ASUS G551JM itt 300.000 Ft,csak az a gond,hogy nem IPS
ASUS N550JK
itt 235.000 Ft-ért ez tűnik a legjobb vételnek(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #84961 üzenetére
Rakd fel ezt yt-hoz. Állíts force flasht.
szerk: link
-
tothjozsi96
addikt
Egy Lenovo T400-at szeretnék cserélni, elegem van mert akadozik a böngésző és nem tudom miért.
Kérdéses hogy mire cseréljem vagy megéri-e.
Nem tudom hogy +4GB RAM meg egy SSD megoldaná-e a problémámat, mert nagyon szeretem ezt a laptopot.És azért érdeklődök hogy mire vagy mindegyik laptop ilyen hogy a háttérben 1 youtube videó így megakasztja?
-
b.kov
senior tag
válasz
notafa3 #84949 üzenetére
Rendben, akkor inkább úgy írom, hogy igen takarékos vagyok hely szempontjából, így 500GB/1TB-os lemezméret nekem teljesen értelmetlen lenne. Ha ezt felválthatom már vásárláskor extra költség nélkül gyorsabb háttértárra, akkor már megfontolandó egy ilyen masina beszerzése.
-
D@ve89
tag
válasz
Tikakukac #84957 üzenetére
Én még most is a 8510p-t használom 2008 június óta. Imádom, a proci már néha kevéske tud lenni mondjuk, de még egy évet biztosan kihúzok vele, ha ő is úgy akarja. Igazán erőforrásigényes dolgokat úgyse ezen futtatok. Ami nekem nagyon hiányzik mostanság az új gépekről (és erről a 850 g2-ről is), az a középső egérgomb. Sokat használom, és az ilyen duplaujjas gesztusos megoldásokat nem nagyon bírom. Nem értem, miért nem fér el, van ennek valami racionális oka vagy ez is csak szimpla hülyeség?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kmate07 #84954 üzenetére
akkor felületes voltam, sry.
a 820 és a 840 mehetne így, ahogy van, a 850 kaphatna numpadot. csak akkor nem lenne egységes ugye a családkép.
szerk.:
numpad amúgy olyan, hogy vagy kell, vagy nem. az asztalin megszoktam, hogy van, gyorsan tudom használni, de nélküle is elvoltam. a Logiteh vezeték-nélküli numpadja fasza volt, azt mellécsapod, és kész, ha szükség van rá. kár, hogy már nem gyártják.
-
kmate07
csendes tag
válasz
hoffman_ #84952 üzenetére
A dvga opció megmaradt. R7 m260x-et ír a Kijelző és grafika között. (Bár sajnos csak 1 gb ddr3.)
A gép tetszik bár nem tudom mekkora fejlődést jelent az új genes cpu + igp.(?)
Én is jobban szeretem a numpadot, de ha így jobb/ kényelmesebb billentyűzetet lehet csinálni, hát legyen. -
hoffman_
nagyúr
jé, sokat nézegettem a hp oldalát, ma volt egy kisebb fennakadás, kiderült miért. jönnek a 850 g2-k, 5. generációs cpu-kkal.
bocsesz, ha csak nekem új
-
explo1
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni notebook vásárláshoz!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - legkésőbb áprilisban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - kb 200.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) - irodai, suli, játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - DOTA 2 medium minél magasabb felbontáson
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 13" - 15"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - viszonylag sűrűn utazna a gép, de jellemzően nem használom közben
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 0.5-1TB HDD, 4giga RAM, opt. meghajtó nem feltétlenül szükséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - HDMI, webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - mindkettő (inkább új)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Speede05
tag
válasz
QwErTy42 #84931 üzenetére
Nekem nem a különálló billentyűk hiányoznak róla, hanem ahány ismerősöm megvette, annyi hozta át ezzel a hibával, amiről youtube videó is van:
[link]Én sokatokkal ellentétben nem szervizes vagyok, hanem csak fejlesztő... nem bontom szét a gépet ha nem muszáj, így mindenkit szervizbe küldtem a géppel, miután kiderült, hogy nem szoftveres hiba (drivertől függetlenül csinálja, ha a gép elkezd melegedni).
Visszajelzést keveset kaptam, de aki visszaszólt, annak javították a hibát cserével, viszont van olyan, akinek az új is rossz...
A klaviatúra pedig tényleg kritikán aluli... nem a kiosztással van gond, az még kényelmes is... de az, hogyha finoman gépelsz, és nem csapkodod, akkor nem vesz be minden karaktert szerintem bármilyen olcsó géptől vicc. A legolcsóbb 90e Ft-os Asust nagyobb élmény használni (addig ameddig nem kell böngészésnél komolyabb dologra használni
).. de ergonómiára azok is jobbak szerintem.
Egy bt bill+egér kombó megoldás, a számomra nem megfelelő (de egyébként nem olyan rossz) kijelzőre egy monitor, és akkor már van is egy gyenge asztali géped 130-ból
-
b.kov
senior tag
válasz
szabonagyur #84943 üzenetére
Igen azt láttam. Nyáron tervezek majd beújítani egy új gépre.
Minimum 3 évre tervezek vásárolni. A ram nem feltétlenül szükséges, nem igazán gondoltam még át, de lehet, hogy fejlesztői munkára nem ártana (programtervezés leginkább).
-
notafa3
tag
Ár-érték arány győztes. SSD nélkül még olcsóbb, vagy láttad?
-
szabonagyur
félisten
Pár héten belül lesz csak elérhető ezt vedd figyelembe. Van benne SSD ami nagy plusz, garancia is működik. Masszívabb mint bármelyik ebben a kategóriában ha újakat nézünk.
+4GB ram mihez kell amúgy? Nagyon kevés dolog lehet aminél megéri egy ilyen teljesítményű gépbe még ramot rakni. Átlag dolgokhoz a 4GB elég szokott lenni.
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Erről a laptopról tudnátok valami kis véleményt írni esetleg?Nagyra tartom azt, h SSD van benne.
+4GB RAM-mal pedig nagyon tetszetős számomra.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Khelben #84935 üzenetére
Microsoft Surface Pro 3
Kicsit nagyobb lett, 12", így beleférhet talán a notik közé az erős hardver miatt. Tavaly 2-3 hétre kaptam kölcsön egyet MS-nél dolgozó ismerőstől és nagyon tetszett. Mobilitás szempontjából lenyűgözött. Hosszabb munkára persze nem ajánlott a mágnesesen rögzülő és pillanat alatt levehető billentyűzet, de a könnyű és vékony volta ellenére meglepően jól tudtam használni. Képernyő pazar, a felbontás viszont túl nagy a win 8-nak, ezt mondjuk úgy néz ki a 10 orvosolja. Csak kicsit lehetne olcsóbb...
-
notafa3
tag
válasz
szabonagyur #84938 üzenetére
Nem teszek próbát még sehol, csak gondoltam linkelem, hogy más is lássa.
-
MzperX07
tag
Szerintetek a közeljövőben [fél éven belül] lesz olyan laptop, amiben IPS kijelző van és egy tisztességesebb processzor, valamint Dell, vagy HP márka? Vagy nem érdemes várni erre?
-
notafa3
tag
Találtam még egy használt cuccokkal is foglalkozó üzletet. laptophaz.hu
Valaki ismeri?
-
Khelben
nagyúr
válasz
YouriRevenn #84934 üzenetére
Erő is meg könnyű gép is együtt nem lesz, az remélem tiszta. 15-ös gép pedig nem a mobilitásról szól, max az egyik asztalról másikra átrakásról. Szóval gyúrd még egy kicsit a feltételeket és döntsd el, hogy erő kell vagy mobilis gép.
Ha erő, akkor egy Asus G551 lehet jó választás, ebben van minden, ami kell. De ezt tényleg csak szobán belül érdemes mozgatni.
Kihajtható gépet ebben az ársávban nem tudok mondani, mert csak a Lenovo Yoga 2 van, de az a garancia hiányosságai miatt csak kalandvágyóknak ajánlott. -
YouriRevenn
újonc
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget.
Be szerettem volna újítani egy Asus Transformer TP500LN-D****
típusú laptopot, de azt az infót kaptam, hogy nem gyártják tovább, ezért nem is lesz beszerezhető.Szóval egy hasonló képességű laptop/tablet kombót keresek.
Fontos, hogy rá tudjam hajtani az aljára a monitort 360', ha van ilyen egyáltalán a piacon még. :/Ár: 300.000 ft ig, max picit több.
Kép: min 15" 1920-1080min
Grafikai teljesítmény. Lehetőleg erős (3ds max stb) Min nvidia 840m
Lehetőleg utazás közben is használnám, de ha viszonylag merülős típus az sem baj.
Kimondottan számítana a mobilitás, mert itthoni gépem van.
Oprendszer mindegy. Ha jól láttam úgyis csak win8 van az ilyenekre min.Jó lenne minimum ha: i7 processzor és 4gb Ram lenne benne.
És új gépben gondolkodnék főleg.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
QwErTy42
addikt
válasz
Speede05 #84928 üzenetére
Öltözz fel! Itt a tél.
Hardveresen az a gép minden csak nem gyenge.
A billentyűzete köröket ver a kategóriatársaira...
A különálló billentyűket én is hiányolom a tapipadról de egy percig sem rosszabb, mint ami 150 alatti gépeknél lehet kapni.
A hűtése és a ház kialakítása, szerelhetősége, átgondoltsága megint csak jobb, mint bármely másik gépé ennyiért. Csatlakozókínálata is párját ritkítja. Szoftveres támogatottságával sincsen különösebb gond.Furcsa mód a Te véleményed az egyedüli, ami ennyire ekézi ezt a gépet. A legtöbb visszajelzés pozitív mind a vásárlók, kereskedők, szervizesek és tesztek oldaláról.
Amit most leírtál nem több, mint puszta hangulatkeltés. Ami teljesen felesleges, mert a party-hangulat már így is megvan.
A "nem akarok vitatkozni erről" a legviccesebb. Nem kell vitatkozni de hadd reagáljunk arra, amit leírtál.
-
Speede05
tag
válasz
QwErTy42 #84901 üzenetére
Mindig kiráz a hideg, amikor ezt a gépet ajánljátok
Nem tudok megbékélni vele, hogy egy hardveresen gyenge, rossz billentyűzettel, és még szörnyűbb touchpaddel rendelkező gép ajánlott lehet.
Legjobb lenne, ha mindenki kipróbálná, mielőtt berendel belőle bárki, mert hatalmas csalódás lesz. Az itteni elveket követve, hogy rosszat nem ajánlunk (nem ajánljuk az azért az összegért legjobb vételt) nem szabadna ezt a gépet ajánlani. Nem vagyok Dell párti, de akkor a 3 év garancia miatt, már tényleg inkább azt.
Szándékos az off amúgy, nem akarok vitatkozni erről, csak szörnyű, hogy egymás után 4-en beírtok egy ekkora ....-t.
-
válasz
redwhite78 #84920 üzenetére
Túl sok pin kell a normális szélességű pcie-nek azt kivezetni nagyon drága, szerintem jó néhány réteggel dobná meg a nyákot.
(#84922) hoffman_ +1 Jók a konzolok. Most öcsémmel beszereztünk egy ps2-őt meg egy nes-t, többet játszunk rajtuk mint pc-n. Meg az exkluzív címek is jók, szerintem jobban megéri mint ezzel az egpu-val szórakozni, pl.: egy ps3.
-
Tikakukac
titán
válasz
redwhite78 #84920 üzenetére
Leírtad miért nem éri meg. Ez már x éves dolog és régen is kegyetlen macera volt ma is az. És marha komplikált.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Tikakukac #84915 üzenetére
Mondjuk igény sztem lenne rá, valamiért biztos nem éri meg a gyártóknak.
Pedig milyen jó lenne, ha Pl. a dell, hp gyártana kifejezetten kulcsrakész és optimalizált eGPU-kat az általuk forgalmazott bizonyos típusú laptopokhoz. (Pl. igpu-s Elitebook irodában munkagép, otthon rádugva az egpu-t játékgép.) -
Béci.
csendes tag
válasz
Tikakukac #84915 üzenetére
Hát, ezzel gyorsan lehűtöttél
Eddig egyébként ez a vas tűnik alkalmasnak hozzá Dell E6430 (látom, hogy jelenleg elfogyott, de még nem sürgős, csak körbejárom a dolgot)
Pedig olyan jól elképzeltem, hogy jönne ki, ha nem lenne ilyen macerás, egy igazi gamer notebook árából kijönne 2 vga+(fapados)adapter is ÉS egy sokkal hordozhatóbb lapos.... (ráadásul nem kéne egybe megvenni őket. De ha ennyire buktatós, akkor félre teszem ezeket a gondolatokat, amíg lesz kockáztatható pénzmag
Köszi a gyors választ! -
Tikakukac
titán
Az eGPU kb. az AMD dual grafika szintje, buktató hegyekkel. Plusz kell hozzá egy gép is EC-al ami szépen kopik is kifelé.
13-14"-ban nincs rendes 4 magos procis gép. A nincs alatt értem azt, hogy az Edge az első 300k-ért ami egyáltalán ad Q-s procit.
Használtban meg nyilván tied a piac, de most onnan túrni szintén hasonló eredményt ad főleg árkorlát nélkül nehéz.
-
Béci.
csendes tag
Sziasztok!
Először is, itt még meg sem köszöntem a segítségetek (tavaly nyár végén, végül is egy g56-osom lett)
Amiért most írok, azóta egy barátom betetette a fülembe a bolhát ezzel az egpu-s (külső videókaris) dologgal, (amiről magáról van is itt egy topic )
Igazából azt kérdezném, hogy, van e valami különösebb oka, amiért itt sosem merül fel opcióként ez a megoldás?
Illetve mi lenne a legolcsóbb ajánlható laptop, ami ~13 colos, jobb esetben Express Card slottal, de minimum a wifi mellett +1 mPcie slottal rendelkezik, plussz valami "bika" procival, ami a lehető legtovább kihajtja a külső vgakat, vagyis valami nem u-s 3-4 generációs i7?
Terméseztessen elsősorban használtban gondolkodunk.
És ha ez számít valamit, ne engedjetek a trolloknak, én is szoktam ide irányítani embereket, és ezt annak reményében teszem, hogy nem "jó lesz ez neki" hozzáállással rásóznak valami gagyit, mint egy MM-es eladó tenné -
Chaser
legenda
válasz
redwhite78 #84905 üzenetére
+ átlag FPS nem mérvadó, 820m valszeg jobb min. FPS-ben, de cpu is erősen befolyásolja az értékeket ahogy mondtad. Azért a max 10-20%-ért amit ad kár szenvedni vele.
nahunn 1 hsz-be...
-
hoffman_
nagyúr
a szerelése ennek a gépnek pofon egyszerű, egy belevaló 120-as ssd kb 25k. mivel m2 foglalatú, csak be kell dugni, kvázi, mint egy ramot. egy pöcök megnyom, leemeled az alsó panelt, bedugod az ssd-t, és kész. teljesen laikus is meg tudja csinálni. a hdd-n lévő gyári rejtett partíciót át kell rá varázsolni, ez viszont nem feltétlenül alap usernek való feladat, nem tudom, hogy megcsinálják-e, ha boltban történik a a bővítés. gyárilag ssd-vel sajnos aránytalanul drágább a legtöbb gép, ez is többek között.
egyébként igen, megéri, olcsóbban nem nagyon fogsz találni hasonló igényekkel és minőségben.
nahunn:
nem úgy volt, hogy te nem írsz ide többet? már legalább kétszer írtad az elmúlt napokban, és egyszer sem sikerült betartani. én itt 99%-ban read-only vagyok, de már engem is zavar, amit leművelsz - annak ellenére, hogy nem mindig értek egyet a topic "lakóival", nevetséges, amit Roli5-el együtt leművelsz.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
nahunn #84886 üzenetére
Köszi a választ, megnéztem.
Annyit megjegyeznék azért (az általad kiemelt játéknál maradva), hogy ezeket az FPS értékeket nem egy U-s pentiummal produkálta a 820M, hanem egy i3 3110M-mel. Gondolom egyetértünk abban, hogy ez valójában a pentiummal kevesebb lesz. (i3-mal pedig a gép nem 130k)De a lényeg: a 820M egy hajszállal valóban erősebb a HD4600-nál, de én azt gondolom, hogy jelenleg nincs létjogosultsága már ezeknek a kártyáknak. Annyira elhanyagolható az előny amit az integráltakhoz képest ad, hogy nem éri meg a felárat, a plusz hő és hibaforrást. Szerelői tapasztaltaid alapján talán meg is tudod erősíteni, hogy a dgpu-k elhalálozása milyen gyakori probléma.
Jelenleg valahol a GT840M-nél húznám meg a határt, ennél gyengébb dedikált kártyával szerelt gépet játékra nem tartok indokoltnak. Annak aki 820M-mel tud játszani, egy HD 4600 is megteszi, pár éves címek ezen is elmennek. -
bokormt
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozok, hogy le kellene cserélni a mostani notebookomat és egy erősebbet vennék helyette. Én ezt néztem ki. Leginkább játszásra kellene, de nem kell, hogy a legújabb meg a még meg nem jelent játékokat is vigye, azokra ott van a PS4-em. Régebbi játékok közül egy pár amikkel biztos játszanék: Batman Arkham Origins, Alan Wake, L.A. Noire, Crysis 3, Tomb Raider (2013). Maximum felbontáson (ebben az esetben FullHD) és közepes részletességgel tudná futtatni ez a notebook a felsorolt és hasonló gépigényű játékokat. Vagy esetleg 150 ezerrel bezárólag lenne jobb választás is?
-
redwhite78
aktív tag
válasz
floax94 #84892 üzenetére
Ez megfelelhet még, leszámítva, hogy a HDD 500GB-os és csak 4GB memória van benne. Utóbbi mondjuk az általad írt felhasználás mellett bőven elegendő lesz. Az 1 terrás hdd + a 8 GB-s változata már 230k körül van, de annyit nem ér. 230k-tól már az ASUS N550 az ajánlott gép.
#84899 Roli5: Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest