Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• G@bi90MR

aktív tag

Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni! Tegnap tönkrement a laptopom, helyette szeretnék venni másikat. Tudtam pótolni, így a vásárlást ki tudom tolni 1-2 héttel, de utána muszáj leszek vásárolni egyet.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Egy, maximum két héten belül.

(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
    130e Ft-150e Ft

(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
    Internetezés, Adobe Photoshop, Lightroom, CAD, zene, film, kocajátékos vagyok, de nem gamer gépre vadászom, filmvagdosás FHD-ban.

(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
    Kocajátékos, főként autós és lődözős, néha stratégia, a lényeg, hogy fusson, de főleg régebbi, 2008 - 2012-es játékok.

(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
    Az arany középút. :) De a teljesítményt jobban preferálom. Sokat van hurcolászva a laptop, sokat repül, fontosabb, hogy bírja a strapát.

(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
    Nem létszükséglet, de szeretem az SSD-vel ellátott gépek sebességét.

(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
    Fényes, matt mindegy, felbontás is, 15,6 nekem bevált, nagyobbak tetszenek, csak kényelmetlen hordozni, de ha megéri nem zárkózom el tőle.

(8) Notebook tömege?
    Mindegy, edzeni is kell valamivel. :D

(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
    Oprendszer nélkül.

(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
    320GB-tól a HDD, SSD-s laposom még nem volt, RAM min 3GB, optikai meghajtó mindegy, néha jól jön, de nem létszükséglet.

(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    Lehetőleg minél több USB port.

(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
    AutoCAD, Photoshop, Lightroom, Sony Vegas, aránylag nagy Excel táblák makrókkal

(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
    Egyelőre itt vesztem el, sokat változott a piac a legutóbbi laptopom vétele óta. Abban i3 370m proci volt.

(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
    Új, de kihagyhatatlan ajánlat esetén használt is, garival csak.

Előre is köszönöm a segítséget! :R

mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.

Új hozzászólás Aktív témák