Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
saxonb76
csendes tag
válasz
SeniorTilla #164298 üzenetére
Ok köszi. Nem vennék az USA-ból notit. Csak a vpn miatt dobta fel ezt a találatot.
Tudnál valami használhatót ajánlani a fenti igényekkel: 160-200K között mondjuk?
Mi most a menő iskolai használatra egy tinédzsernek?
Köszi,
SaxonB -
-
válasz
saxonb76 #164296 üzenetére
Nem. Ez a gép alsó-közép kategóriás cucc, főleg egy ryzen 3-al.
Szép dolog az usa és az amazon, de olvasd el, hogy amit te néztél, az valszeg a used - like new (79% pozitívval, ami nagyon sovány), a következő 499-ért pedig szintén, blue screen megjegyzéssel (88%-kal) van. Én nem biztos, illetve biztos, hogy nem bíznék meg egy ilyen hirdetésben a tengerentúlról. Max. ha ott laksz, és tudod érvényesíteni a vásárlói jogaidat, ha átb*sznak. Mert a mex*kóiak és a többi latínó át fognak
-
saxonb76
csendes tag
Sziasztok,
Kellene egy kis segítség.
16 éves lányomnak szeretnék laptopot venni és most akadna is egy ami tetszik (árban) de vajmi keveset tudok a specifikációról szóval szeretném kérni a gurukat hogy segítsenek egy picit.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanság a napokban ha pozitív válaszokat kapok.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 160 000 Ft. körül
(3) Felhasználás? iskolai felhasználás, tehát jó lenne ha futna rajta néhány app, szokott filmet és sorozatot nézni, játszani de csak olyan játékokkal játszott eddig ami egy IPAD-en elfutott. Chat meg hasonlók amit egy tinédzser lány szokott használni.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? háát ezt nem tudom, amit kinéztem annak: frameless four-sided NanoEdge display boasts an ultraslim 5.7mm bezel, 15.6 inches(lentebb belinkelem a laptopot amit kinéztem)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? sokat lesz használva, főleg suliban ebből adódóan igen hurcolászva lesz
(7) Operációs rendszer? Win 10 Home S van rajta bármit jelentsen is ez az S (de tehetek rá mást is)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? gondolom kellene minél nagyobb (256GB SSD van a kiszemelt áldozatban)Szóval a kinézett gép: Asus Vivobook
Nem ezt az amazonost venném de full uez van egy másik boltban olcsóbban. Talán e miatt a Win Home S miatt olcsóbb. Illetve amit én kinéztem abban csak 4GB RAM van. Elég ez?
Lehet ezekben upgradelni a RAMot?Szóval szeretnék kérni egy megerősítést hogy ez a laptop egy 16 éves lánynak kiszolgálja e az igényeit (mondjuk legalább 2-3 évig).
Minden segítséget előre is köszönök.
Üdv,
SaxonB -
-
Tikakukac
titán
válasz
stracker06 #164290 üzenetére
Huh, na akkor lépjünk a konkrétra. Mi a pénz amit el fogsz tolni erre a bulira?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
SeniorTilla #164285 üzenetére
Mondom hogy jól működik.
[link]
Tika.
Legyen igazad. Hardveresen kibirta, és a mai
napig vigyázva van rá, talán azért sincs semmi baja még. -
stracker06
aktív tag
válasz
Tikakukac #164289 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Találtam egy Ryzen 5-tel (3500u) szerelt Lenovo-t, ami még az elfogadható ársávban van. A Lenovokon viszont ahogy néztem, kicsit fakóbbak a színek a kijelzőn, mint például egy hasonló árkategóriájú Asus, vagy HP esetén. Ennek mi az oka, beállítással lehet-e vajon javítani rajta?
Ha nem lehet, akkor mennyivel gagyibb egy i3 (1005G1), mint a fent említett Ryzen 5?
(A teljesítménykülönbség miatt érdemesebb a Ryzent válsztani a kevésbé szép színeket produkáló kijelző ellenére is?) -
Tikakukac
titán
válasz
stracker06 #164288 üzenetére
Ryzen 5 az más szint mindenben. Veheted de az tényleg pokol erős lesz ehhez képest.
-
stracker06
aktív tag
Köszönöm!
Ha jól értem, akkor ennél egy mai i3 is jelentősen combosabb lesz. (Ez jó hír.)
Mi az, ami már picivel nagyobb előrelépést jelentene? Egy Ryzen 5 esetleg? -
Tikakukac
titán
válasz
stracker06 #164286 üzenetére
Egy i3 vagy alap AMD is kukára rakja ezt a procit, szóval nagy igény nincs akkor
-
stracker06
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi laptopom (Sony Vaio Svt1312V1ES) lassan 8 (!) éves lesz és elgondolkodtam azon, hogy hamarosan érdemes lenne beszereznem egy újat.
A mostani gépben egy Intel Core I5-3317u processzor (integrált HD Graphics 4000 videókártyával), 6GB RAM, illetve egy 128 gigás AXM14S3 SSD van.Ha nagyjából ugyanazt a teljesítményt szeretném, mint amit eddig ez a konfig adott, akkor a jelenlegi kínálatból milyen hardverekkel szerelt laptopot érdemes választanom?
Amiben előrelépést szeretnék az a kijelző felbontása (az új gép legyen Full HD).
A segítségeteket előre is köszönöm! -
-
Tikakukac
titán
válasz
bobalazs #164283 üzenetére
Van nálam egy T61. Anno is tudtuk róla, hogy gyártási hibás, kivételesen ezt el is ismerték, hivatalosan is. Ma is tudjuk, hogy az. Működő NV GPU-s gyakorlatilag nincs. Nálam mégis van most egy. És megy. Változtat-e ez valamit azon, amit tudunk? Nem. Változtat azon valamit, hogy az a medion gép "nevetség" tárgya volt x éve? Nem. Örülünk neki ha megy, ettől függetlenül azt kiajánlani, hogy 19-re húzzon mindenki lapot, mert neked épp kijött a 21
-
MrRL19
senior tag
Csaó Sziasztok !
Faternak keresnék laptopot thinkpad és társait keresném , milyen széria számokat keressek mostani árakban?
KERET: 40-50k
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mister X #164273 üzenetére
Ha sokat hordozza, a helyében lemondanék a 15-ről és vennék egy ilyet: [Zenbook UX431FL] 15-öst se egy vonaton, se egy előadáson nem lehet normálisan használni a mérete miatt. És ezen még egy-két játék is elszaladgál. Persze vigyázni kell rá, mert nem egy atombiztos valami. De ebben a kategóriában minden gépre vigyázni kell. Nem kell dobálni meg nekicsapkodni semminek. És ezen van Windows is.
-
Mister X
tag
válasz
#45687808 #164272 üzenetére
Köszi segítettél eddig is.
nincs sértődés részemről ha jogos a dorgálás. Akkor lássuk.
1. Mikor venném? - Akár azonnal,de max két hétig még ráér.
2. Mennyit szánok rá? Na ez változott az utóbbi öt percben jó irányba,250e-ig el tudok menni.
3. Felhasználás : általános főiskolaihasználatra kell,képszerkesztés,játék,tervezés nem.
4. -
5. Kijelző : 15,6 jobb lenne ips,de ha nem akkor nem.
6. Hordozva szerintem aránylag sokat lenne,mivel egy főiskolásnak lesz.
7. Oprendszert megbeszéltük,de win 10 természetesen.
8. Tárhely ssd min.256 max.512.
9. Ezen igények mellett 4gb ram nem elég ? vagy legyen mindenféleképpen 8?
10. Inkább új kellene,mert lehet hogy még plussz garanciát is vennék hozzá. -
törölt tag
válasz
Mister X #164270 üzenetére
Szia.
(elsőre csendben jegyzem meg, hogy szerintem elég szomorú, hogy az iskolában csak a Windowst tolják az arcába az embernek...)
Kicsit össze-vissza fogok válaszolni, de bízom benne, hogy tudok segíteni.
Az a teljesítmény, amire te gondolsz, te nézel, nem mérvadó, mivel a felhasználási környezetben ez úgysem igazán jelentene semmit, hiszen iskolai környezetről beszélünk.
Az általad kinézett gép alapján kb. 200k körül szeretnél gépet venni, és az iskolai használat is kimerülne gondolom böngészés, Office használatban. Ha tévedek, kérlek egészíts ki.
Ha ez így van, akkor egy i5-ös processzor 8 GB RAM és egy 256 GB-os SSD társaságában megfelelő lehet (SSD ne legyen ezen az áron mérvadó, később teszel bele nagyobbat, ha szükséges).Ha ebben a keretben gondolkodunk, akkor kapásból Windows kilőve, mert mint mondtam megdobja az árat. Szemét laptopra meg nyilván nem akarsz kiadni 200k-t, amit 2 hét után az első kukába hajítanál ki. Érthetően: Windowst bármikor tudsz venni, gépházat, processzort, supportot stb-t meg nem.
Két verzió van:
Ha új, vagy hozzáadsz a gépre szánt összeghez +30-40k-t, és kijön esetleg egy normális(abb) minőségű masina.
Vagy veszel használtat pl. HA-n (vannak számlával, garanciával ellátott masinák).Ha nekem kellene iskolai használatra laptop, én Acer Swift, HP Probook, vagy Dell Latitude-ben gondolkodnék (utóbbi 2 használtan).
Ebben az árszegmensben főleg, nagyon sok a Fóti szemétégetőbe való laptop sajnos.
Viszont a fentieket azok hiányában állítom, hogy nem ismerem a konkrét igényeket. Az "iskolai használatra kéne egy gép" nem igény. Tehát ha bővebben szeretnénk belemenni, akkor ahhoz a kérdőívben feltüntetett kérdésekre kell választ adni. Persze enélkül is lehet, de szerintem senki nem örülne neki, ha az egész fórum a kettőnk beszélgetéséről szólna (ezt kérem ne bántásként fogjuk fel).
-
pajinka
tag
Sziasztok!
Anyós-após szeretne új laptopot a Telekomtól (ez fontos, oda van 200k kedvezmény)
pénteken vennének
350.000 Ft körül (ebből jön le a 200 kedvezmény)
Apósom használ rendszeresen Photoshopot, más erőforrásigényes felhasználás nincs (youtube, szövegszerkesztés, böngészés, email)
Ami fontos: min 8 Gb ram, 512 Gb SSD, előnyben részesített a 15,6 colos kijelzőAcert és Dellt ismerős javaslata alapján nem szeretnének (ami egyáltalán Acer lehetne itt az ez [link] ).
Mit javasoltok erre a Telekom masszív 42 gépes választékából?
Jelöltek:
Asus Zenbook flip 14 [link]
Asus Vivobook S15 [link]
Lenovo Ideapad Flex 5 [link]Jól érzem, hogy ezekből a Zenbook a legjobb kivitelezésű? Ajánlott inkább ezt venni mint VivoBookot (a kisebb kijelző elfogadható, ha a gép amúgy jobb).
-
Mister X
tag
válasz
#45687808 #164268 üzenetére
Linux szerintem kilőve,tudomásom szerint csak windows volt az eddigi két laptopján. Meg szerintem gimiben informatika órán is win-t használnak,gondolom én. Jó akkor Lenovo nem,esetleg más nem ajánlott gyártó van még ? Huawei ? Tőlük találtam egyet ami még talán árban belefér és az legalább ips kijelzős. És még valami,amit tegnap is kérdeztem,hogy az egyik nagy laptop áruház rak be processzorok teszteredményeiről kis képet amin a teljesítmény számokban van kifejezve,ezek mennyire mérvadóak? Teszem azt ha látok laptopot i5-ös procival aminek a teljesítmény 6500,és látok egy másikat amiben az amd teljesítménye 7100 hát akkor nekem egyértelmű a választás. Lehet nézni ezeket a számokat?
-
törölt tag
válasz
kusztax #164263 üzenetére
Szia.
Mi az a 3 gép, amit kinéztetek?
Linkeld be azokat kérlek.
Mit jelent a "legyen csinos, csajos"? -> Legyen rózsaszín? Legyen RGB világítás itt-ott?
Azért kérdezem, mert ami nekem csinos, neked nem biztos, és így tovább.
Lehet, hogy találunk egy megfelelő gépet, és pont arra lesz majd válasz, hogy "ez nem csinos".
Konkrét igény, vagy elképzelés kell, és akkor tudunk továbblépni. -
törölt tag
válasz
Mister X #164265 üzenetére
Szia.
Szerintem nem. A Lenovo összeszerelési és anyagminőségét kétségbe vonom, ahogy a support minőségét is, és a szememet még a 2 év garancia is böki rendesen. Mondjuk Windows 10-el előretelepített gépet alapból nem vásárolnék, mert az megdobja az árat legalább 30k-val. Én valahol Acer Swift 3 körül nézelődnék, és operációs rendszernek Windows helyett Linux, vagy ha előbbihez ragaszkodsz nagyon, aprón találni bőven olcsóbban licencet, a laptop mellett. Olcsóbban kijössz.
-
Izuk
újonc
Sziasztok!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2020 dec 12 vagy 19
(2) A gépre szánt összeg forintban?
400k-600k-ig ft ban
(3) Felhasználás?
Játék, tervezés(solid egde 2020, Edgecam 2019) hobbi szinten
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
High grafika, részletességet lehet nem tudom pontosan 😃 nem kell minden fűszállat látnom, 1920x1080,
metro exodus, league of legend, portal 2, minecraft, gtfo
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs kritériumom, emberi méret legyen 1920x1080 (csak leírtam egyet)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Semmenyire. Max évente 4 alkalommal télen 2 szer nyáron 2 szer télen. Nem használom utazás közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 TB minimum SDD hely, RAM 16gb minimum, CD DVD olvasó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Legyen rajta usb csatlakozó egérhez és vagy billentyűzethez, laptop hűtőventillátornak amit a laptop alá teszek kiegeszítőt, Fogja a wi fi-t.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép :D
Itt a link amit én, kinéztem magamnak. Ezt is véleményezhetitek tippek trükkök használatával.https://www.amazon.de/-/en/Acer-Nitro-17-3-inch-43-9-cm-Gaming/dp/B0873PTTKT/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=laptop+gtx+1660+ti&qid=1607438213&refinements=p_n_feature_fifteen_browse-bin%3A8321956031%2Cp_n_feature_browse-bin%3A14725842031&rnid=392660011&s=computers&sprefix=laptop+gtx+&sr=1-3
Hollandiában élek szóval jah. :) Nem tudom pontosan mivel jár ez az infó.
Köszönöm a hozzászólásokat! Erőt, egészséget nektek!Zoli
-
Mister X
tag
Sziasztok. [EZ] megéri a pénzét ? Főiskolásnak lenne iskolai használatra. Ez jó vételnek tűnik. Nekem...
-
-
kusztax
tag
Helló
Tehát laptopvásárláson törjük magunkat. Segítsétek kérnék.
Először is válaszolok a kérdésekre:
(1) A vásárlás még a héten esedékes.
(2) kb. bruttó 250 000 Ft +/- 50 000 Ft
(3) Otthoni és iskolai felhasználás, tanulás, filmnézés - legalább a következő 5 évre
(4) Szinte semmilyen játékra nem használnám.
(5) IPS, matt, minimum FullHD.
(6) Eléggé hurcolva lenne, minél könnyebb annál jobb (lány cipelné), minden aljzat használva lesz sokszor.
(7) Win10 Home vagy nagyobb.
(8) Optikai nem kell. Memória minimum 8 GB, Tárhely: OS menjen SSD-n (minimum 128 GB) és legyen benne tárhely még. mostani gép: 128 GB SSD, 1000 GB HDD - hasonló lenne az elképzelés tárhely tekintetében
(9) HDMI, nem muszáj, de nem baj, ha van benne UTP csatlakozó, USB-ből minimum 2
(10) csak új számlával
(+1) csajnak lesz, számít hogy legyen szép.Szóval.
Néztünk már ezt-azt, de elég gyenge a választék (elsősorban a szépség tekintetében).Egyelőre ellentmondásokba ütköztünk IT-s szakemberek között. Valaki nagyon nem javasolja az Asus-t, valaki meg javasolja. Én azt tapasztaltam, hogy körülöttem lévő emberek Asus-jának mindig valami baja van, még a 2 évvel ezelőtti 500 eFt-os szériának is (újratelepítés után is).
A Lenovoról senki nem mondott semmit. A Dell az inkább javasoltak között van, HP is elmegy:
- A Lenovo ajánlotta eddig a legjobb specifikációt, viszont nincsenek csajos laptopjai.
- Az Asus szép, de benne van a para, hogy elromlik, amikor drága.
- Acer nagyon túl van árazva.
- HP-ről semmi gondolatunk nincs, csak hogy nem találtunk semmit.Abban gondolkoztunk a belsejét illetően:
- minimum 4 mag, 8 szál
- minimum 8 GB ram + bővíthető a jövőre nézve
- grafikai meghajtó szinte mindegy (nem baj, ha külső UHD képernyővel is képes dolgozni, ha úgy van)
- jelenleg ~200 GB-nyi helyet foglalunk a gépen OS-sel és mindennel, de nem akarunk szűkölködni, legyen bővíthető, a legjobb az lenne ha belepakolható egy HDD - külső HDD kizárva.Külsejét illetően:
- legyen csinos, csajos!
- matt képernyő
- magyar billentyű
- numerikus mindegy
- 13-15 col
- 2 kiló alattTi mit ajánlotok? Néztünk már ezt azt, már le vagyunk szűkítve 3 gépre, de kíváncsi vagyok ti mit dobtok be.
-
Joe1
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék laptopvásárlásra. Keret 250 ezer.
Főbb paraméterek: 15,6 FHD, Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD, VGA lehet integrált is.
Ezek amiket kinéztem, ugyan megfelelnek a paramétereknek, de márka, tartósság, megbízhatóság, szerelhetőség szempontjából melyiket ajánljátok?
Vagy hasonló kategóriában mit ajánlanátok?HP 15-dw2001nh 1G8S4EA#AKC 15.6" FHD notebook, ezüst 252 ezer
HP 250G7 14Z83EA notebook, szürke 240 ezer
Lenovo V15-IIL 82C500NPHV Grey NOS Laptop 240 ezer -
-
róland
veterán
Az alábbi két notebook közül melyiket ajánalnátok?
ASUS VivoBook 15 M513 (15,6", 250nit, 8GB/256GB, de bővíthető mindkettő ~300.000,- Ft)
vs.
ASUS ZenBook 14 UM425 (ehhez egy másik link is, mert az ASUS leírása sokszor nem jön be) (14", 400nit, 16GB/1000GB, csak az SSD bővíthető, ~420.000,- Ft) -
hallador
addikt
válasz
LeventeV #164254 üzenetére
Szia,
Ha megnézed: Olcsó Dell, Fujitsu, HP Intel Core i5, Intel Core i3, AMD Ryzen 5, AMD Ryzen 3
Én ezekből választanék, sajnos azok a gépek, amik nyugodt szível ajánlhatóak lennének 260 - 280 000 környékén indulnak, ha nincs Covid19, akkor ezek 200 000 Ft körül indulnak, amik pedig ma 180 000 Ft-ba kerülnek megkaphatók 130 - 140 000 Ft-ért. Sajnos emiatt a legalsó kategória a HP255,250, Dell Inspironok fognak ennyiből kijönni, esetleg valamilyen HP 15. Nagyon semmi már ami értelmesebb lenne.
Sajnos a HP 250,255 is minőségben sokat ment le a G4/5 generáció óta, az Inspiron meg régen nem önmaga, de ennyiért új a mai helyzetnem nem lesz jobb semmiből.Az Acer még lehet középút, de Aspire 3-at nem biztos, hogy vennék, Lenovo-t, ASUS VivoBook-ot én ennyiért nem vennék magamnak sem.
A HP ProBook 450 lehetne ajánlható itt, de az újban 260 000 alatt nem lesz.
-
LeventeV
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A napokban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150 - 220 000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Internetezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játékra használva.
15 inch, jó minőségű kijelző, IPS preferált, de nem zárkózom el mástól sem.
Házon belül alkalmanként, pont annyira, hogy a PC már nem jöhet szóba.
Nem fontos, de a Windows előny.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD kell mindenképp, 128 GB minimum, 8 GB RAM, optikai meghajtó nem kell.
4 magos procival szerelt kellene.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép jöhet szóba. -
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok!
Óvónői munkához keresnék céges laptopot ismerősnek (több darabot).(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövő év elején
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Ahogy nézem 200k körül van a belépőszint, nem is mennék fölé csak amennyivel muszáj
(3) Felhasználás?
Irodai (Word/Excel/videólejátszás gyerekeknek)
-
14" elég
Előny ha strapabíró mert óvodában lesz használva
Win 10
Jó lenne ha lenne SSD, de kell tárhely is mert képek/videók lennének rajta tárolva (tippre 500gb elég)
VGA csatiról lesz rádugva kivetítő, de ehhez ma már gondolom mindent átalakítózni kell
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak is új, számlás gép -
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Néhány hete kértek tőlem segítséget laptop vásárlásában, és találtam is 180 körül egy olyan HP típust ami az illetőnek tökéletes volt. 15"-os kijelző, 8GB RAM, 250GB SSD, 10. gen intel proci. Most ugyanilyen tulajdonságokkal +30k környékén vannak nem csak HP gépek, de más márka gépei is. Karácsony miatt ennyire felnyomták az árakat?
-
Vismajor01
addikt
válasz
SeniorTilla #164246 üzenetére
Haha, tényleg!
Esetleg átlehet matricázni minőségileg? TEhát amin átjön a bill fény, meg igényes.
-
válasz
Vismajor01 #164244 üzenetére
160-ra? Akkor nem sok Spectre-t láttak
Amúgy a magyar billentyűzet is ugyanaz, mint az usa. Egysoros enter van rajta, és az í jobb oldalon, mint minden konzumer gépen már néhány éve
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Szüleim szeretnének laptopot vásárolni, ebben szeretnék segítséget kérni, mivel én az utóbbi években nem figyelem a piac alakulását.
Ha találunk egy jó gépet akkor akár azonnal.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100.000 Ft. környéki összegre gondoltam, de ha többet kell rá szánni nem baj, ár/érték arány a fontos első körben.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Csak internetezni fognak vele, youtube videók és office programok.
Nem lesz játék.
15,6" van most is, így akkora lenne ideális.
Keveset lenne hordozva, azt is csak lakáson belül.
Nem fontos.
SSD-t szeretném hogy legyen, RAM gondolom kellene 8 gb hosszabb táv miatt.
Nincs.
Használt is szóba jöhet megbízható helyről.Köszönöm szépen!
-
Vismajor01
addikt
válasz
SeniorTilla #164241 üzenetére
Mintha én is ezt irtam volna
Akkor új volt ennyi, azt gondoltam most használtan van ennyiért jó. Végül is noti beárazós topikba az én spectremet is 160-ra árazták be, ha látnék egyet ennyiért magyar billel le is csapnék rá azonnal
Még durvább, hogy akkori árfolyamon 197 ezer ft jött ki+szállitás.
-
-
blue_23
senior tag
válasz
Vismajor01 #164240 üzenetére
741 dollár az 220e forint + 5 éve volt annyi, azóta kevesebbet ér a pénz. Nem meglepő, hogy drágább, egy normális mobil 100e forint, ez pedig laptop...
-
válasz
Vismajor01 #164240 üzenetére
Ha usából vásárolsz, akkor ott keresgélj most is, ez más piac. Te is tudod.
-
Vismajor01
addikt
válasz
SeniorTilla #164211 üzenetére
Használtan gondoltam van ennyiért. Az idő rossz vagy az ország? 2016-ban 741 dollárért vettem Hp spectre 13-at, persze az USA.
Azt gondoltam használtan 150-200 körül már találni értelmes laptopot.
De most nézem egy surface go is 255 ezer és akkor 4gb ram és 64gb ssd...
-
Pá
addikt
válasz
SeniorTilla #164237 üzenetére
Köszi, esetleg ebben az irányban tudnátok javasolni valamit?
Hol érdemes nézelődni használt üzleti gépek után és melyik modell passzolna bele leginkább ezekbe a követelményekbe?
-
-
válasz
Mikulásbá #164233 üzenetére
Találtam újabb szériát már a 10gen procival.
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-5-82b30038hv-p579372234/
úgy nézem ez megfelelő lesz.
Köszi! -
válasz
MasterDeeJay #164231 üzenetére
Legion Y540 vagy 740-t nézd meg.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
1. Ideális esetben Karácsony előtt.
2. kb 120 000 Ft
3. Teljesen fapados felhasználás, 60-as nőnek. Internet és filmnézés.
4. nincs játék
5. Közepes méret, 15" körül, sima TN is jó.
6. Utazás közben nem használja. Csak otthon.
7. Jó lenne hozzá windows.
8. CD nem kell, HDD meg RAM semmi extra, amennyit kijön a keretből.
9. nincs speckó igény
10. Csak új.köszi előre is!
-
Még karácsony elött(2) A gépre szánt összeg forintban?
400-500eft körül max, nem baj ha kevesebb(3) Felhasználás?
Munkagép lesz nagyrészt webes alkalmazások, pár speckó program aminek nincs nagy gépigénye. Videókártya is lehet integrált is akár(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17"-os Matt és minél jobb minőségű de csak FULLHD mert régi progik nem skálázódnak jól ez felett.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
ritkán lesz nagyobb távra hordozva de lakáson belül lesz cipelve, 2-3 órát azért bírjon(7) Operációs rendszer?
Win10 Pro 64 bit (szerencsére minden program ami miatt kell azt megoldottam hogy menjen 10-esen is)
Ha nincs gyárilag az sem gond mert van eredeti kulcsos matricám.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
512gb SSD, minden egyébre van már külső 3tb-os hdd.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, webkamera, mikrofon legyen rajta. Full billentyűzetes.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak és kizárólag új, céges gép leszMost egy Acer Nitro 17" black edition van ami kezd kissé szétesni, kiszolgálta az idejét. Teljesítményre nem volt vele gond (i7 4720HQ, 8gb ram), így olyan nagy igény nincs most sem. De ne legyen gémőr RGB búcsús kinézete, hanem rendes egyszerű fémházas üzleti gép legyen vagy lehet gémer is ha nem túl csicsás.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Irodába kellene nekem 2db gép. Elvárások:
- 15,6 FHD IPS (esetleg 14")
- 8GB RAM
- 256 vagy nagyobb SSD
- Legalább 4-5 órás akksi
- Intel i5 és Intel grafika
- 300k körül álljon megMit ajánlanátok? Dell és HP előnyben!
-
edhelharn
csendes tag
Sziasztok!
Szülőnek (62 éves) szeretnénk karácsonyra új laptopot venni, maximum kb. 150-170 ezer magasságában. Böngészésre, YouTube videók + fényképek nézegetésére, Skype-olásra lenne használva főleg, szóval semmi komoly. Hordozgatva nem nagyon lenne. Semmi egyéb speciális igény, mindössze annyi még, hogy legyen rajta Win10.
Mit javasolnátok? (Vagy mit semmiképp sem?)
Köszi!
-
Zalaym
tag
Sziasztok!
Páromnak keresek lapost.
1. Január végén- február elején lenne esedékes.
2. 200K körül
3. Főleg levelőprogramok, Word, Excel táblák, meg filmnézés. (Semmi tervező, szerkesztő vagy játék program)
5. 15.4" körül, ha lehet inkább matt legyen, de nem feltétel. Panel mindegy.
6. Szinte mindig töltőről megy, nem szempont a nagy akksi.
7. Legyen hozzá Winfos 10
8. Legalább 512GB SSD legyen és min 8Gb Ram. Optika nem szempont.
9. Ha lehet legyen fekete és legyenem lekerekitett sarkai!
10. Csak új gép, számlával.Volna erre valami tuti ajánlat mostanság?
Köszi! -
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #164223 üzenetére
Egy jó aktív 20 évem van így az iparágban. Automata OC/DC még soha az életben nem csinált értékelhető eredményt. Soha.
És itt tegyük mellé, elég ronda dolgokat szoktam vízzel húzni és hűteni, ahol a laptop BIOS az a szint ami a default és onnan még 2 emelet van fentebb. Ez HTK a userekre nettó. -
válasz
SeniorTilla #164212 üzenetére
De olcsóbb mint egy hasonló gép, és nem volt hibája. Én áldoznék rá, ha olyan. De ez már nem opció, azaz övé.
-
válasz
SeniorTilla #164222 üzenetére
Mennyire jó hogy én csak stratégiát nyomok... Különben nem lenne elég a 60hz kijelző... Total War Warhammer 2 60 fps mellett is tökéletes.
-
válasz
SeniorTilla #164222 üzenetére
Nekem is az ilyen játékok jönnek be, az elődjei megvannak, de ezt is felteszem.
(játszani csakis fullon szabad) -
-
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #164218 üzenetére
Omen 17 árszinten (is) elvárnám, hogy a pénzemért a srácok gurítassák le a lapokat úgy a Foxconntól, hogy ne lehessen még tizedeket faragni a core feszből. Mert ez így megint az, hogy dolgoztatjuk a vásárlót a pénzünként, mindezt úgy, hogy leöntjük egy olyan marketing mázzal, hogy nálunk még ilyen is van, ha akarod megteheted ezt is! Ezer meg egy ilyen funkciót engedélyezhetnének akkor, nyilván nem ok nélkül pont ez van bedobva
-
válasz
SeniorTilla #164218 üzenetére
Inkább olyat kellett volna venni, amit nem is kell UV-zni soha.
-
-
Mister X
tag
Sziasztok. Adott egy régi [link] laptop ezt kellene lecserélni mert lassú. Egy főiskolásnak lenne iskolai célokra,semmi játék,semmi képszerkesztés. A keret rá 200 e. ft. ha nagyon akarom és megéri akkor el tudok menni 220-230-ig. Nézegettem egyébként,és ebben az árkategóriában sokban ugyanúgy kétmagos processzorok vannak,viszont ssd a háttértár. 4gb RAM elég iskolai felhasználásra vagy legyen mindenféleképpen 8 ? Annyi a lényeg
hogy gyorsabb gép kellene (ÚJ). És még valami,érdemes nekem mint laikusnak a procikat ez alapján összehasonlítgatni ?
Köszi a választ ! -
agabe
addikt
-
agabe
addikt
válasz
Tikakukac #164213 üzenetére
Ok ertem.
Akkor a jelenlegi kinalatban levo FHd-s 7480 inkabb jobb vetel 250-ert mint az FHD-s 5470 230ezerert ?
Ha magamnak keresnek szepen elolvasnek, megneznek minden tesztet aztan varnek mikor lesz olyan ami tok jo es arban is kedvezo, de most nem ez a helyzet, ismerosnek "holnapra" kell vmi. -
Tikakukac
titán
válasz
agabe #164210 üzenetére
A csak 2 év gari meg számla az ami instant beadja a horgot, mert ez itt a legnagyobb kívánság.
HD-s verziót semmiképp, szerintem arra már elsütöttem minden jelzőt és hasonlatot, hogy mennyire ipari hulladék mind. Nem konkrétan a 7480-ban hanem amelyik gépet még szerelik ilyen TN-es agyhalállal.
-
-
válasz
Vismajor01 #164205 üzenetére
150 körül Yoga, zenbook, spectre, xps? Elég nehéz a feladatod
-
agabe
addikt
válasz
Tikakukac #164199 üzenetére
Biztos akad jo 7480-as, csak persze ismeros most akar venni azonnal (korabban egyszer mar akart, de akkor alabbhagyott a keresesi laza), es most csak sima HD kijelzoset latok [link] , vagy valamivel dragabban 1080P-s [link]
Nem fogja megtalalni a legjobb vetelt, de ha jobb a 7480-as FHD-s akkor akar azt is megveszi, vagy mas hasonlo kategoriat (nem ragaszkodik markahoz, meg elado ceghez sem, csak legyen 2ev gari meg szamla) -
válasz
Vismajor01 #164207 üzenetére
Bocsi az kimaradt nálam. Valami jó probook vagy lati lenne neked jó, szoktak lenni itt a ha-n szép példányok. De SeniorTillával vagy Somasz kollégával is beszélhetsz. Segítenek neked. Remélem így maradhat ez a hsz.
-
jss8
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi paraméterekkel keresem ár/érték szempontjából a legideálisabb laptopot:
Ár: max. 250ezer ft.
Felhasználás: tanulás, munka (word, excel, powerpoint), böngészés, filmnézés
Kijelző mérete:14-15.6"
Tárhely mérete: 256GB-os SSD elég lehet.Fontos szempont, hogy minél vékonyabb és könnyebb legyen.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Vismajor01 #164205 üzenetére
Szia. Miért nem veszel hozzá egy billentyűzetet magyar kiosztással, szerintem örülne annak is.
Valószínűleg nem lesz olcsó, de ha meg van elégedve a lapossal, akkor talán nem kell másikra költeni
-
Vismajor01
addikt
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karacsonyra
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200e max
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Word, facebook, bongeszo
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Ios vagy windows
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használtan sztem jobb?Menyasszonyomnak szeretnek egy uj laptopot karacsonyra. Nekem egy hp spectre x360 van es azt imadja, sajna viszont USA a billentyuzet igy munkára neki nem jo.
Hasonlot keresek csak ertelemszeruen magyar kiosztassal. Innen aprorol vadasznek inkább, csak nincs otletem merre induljak. Dell Xps 13, yoga vagy zenbook? Ha viszont kpra van akkor inkabb 150 korul max.
-
válasz
tibi970307 #164191 üzenetére
Ha 17-esről és dell akkor ez a kategória a precision. Én az M6600-at használtan kihagynám, volt nekem 6 évig, nagyon szerettem, de használtam a szuper garit (gúny nélkül, tényleg másnap házhoz jöttek) többször is. És ha mégis akkor ne AMD videókarival (az halt meg másodszor 6 évesen = gazdasági totálkár).
Én ebből azt vontam le hogy többet nem veszek egy adott házban első generációs precisiont (lásd (m6600), 6700, 6800, (7710), 7720, 7730, 7740 a generáció sor 17-esnél a zárójeles az új "ház" most jött éppen a 7750 újra új házban ha jól emlékszem a típus megnevezésre). Most egy 7740 van tapasztalatokat majd átadom remélem sok év múlva, eddig pöpec (2 hónaposan durva lenne ha nem).
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #164201 üzenetére
Nem járnak más idők, 3 hónapja pont a létező legergyább piac volt. Sima, script mentes, egyszerű mezei kereső az ember barátja. Ja, hogy már azonnal kell a tuti fogás? Na az viszont sosem fog menni. Vagy fehér holló szinten max.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Total Commander
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DOOM - The Dark Ages
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!