Aktív témák
-
Drughi
addikt
-
Drughi
addikt
Akkor biztos jó, de ennyit tuti nem adnék érte.
Anno az enyémet 10eből hozattam haza, akkor még 15-18ezerbe került itthon. Nem a hűtés a lényeg nekem, mert hálistennek nincsenek iylen gondjaim, de mikor nyáron rövidnaciba gépeztem az ágyba, akkor bizony, volt hogy a hátamon is a víz folyt, mert azért a 50-60fok is meleg. Nameg a lábát az embernek tudja fűteni.
Ezzel meg nincs ilyen gond.Xiaomi 14T
-
Chaser
legenda
3 év helyszíni üzleti gar, USB3, HDMI 1.4, DP, 400k alatti kategóriában a legjobb JBL hangszórók és a vele járó hangzás, lekapcsolható diszkrét vga, alu borítás, precíz szerelés, HD kamera - skype certified-, remek touchpad és nem kiemelkedő, de problémamentes bill.
Ezért ennyi az ára. És bár ennyiért vannak erősebb vga-val megáldott gépek, azért nem mindennapi jószág és a 3 év nbd gar magáért beszél. Ez egy multimédia gép igényes köntösben és modern megvalósítással- de szépen mondtam-, még egy kicsit olcsóbb lenne akkor tényleg bestbuyszerk: StanDup: A GB jó lapokat csinál, nem kizárt hogy jó notebookot is. De sajnos Mo-n nem erőltetik a GB gépek elterjedését, jómagam azt se tudom van-e itt szervize, a garancia meghosszabbítható-e, driverek terén hogy áll. Lutri Vannak jól bevált gyártók akikkel nincsenek ilyen kérdőjeles részek, azokat kell választani.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dhcodoki
senior tag
Ez is jónak tűnik.. Vajon van HDMI?? A burkolat alunak látszik, de biztos nem az.
Én ezzel szemezek most: Dell XPS L501x elvileg HDMI-s, csak itt elírták..
[ Szerkesztve ]
-
Brown ügynök
senior tag
Én meg biztosan nem venném meg drágábban (Dell/Toshiba) ha olcsóbban és ua. minőségben kaphatom.
Amikor 2 éve nézegettem a notikat a Toshik meg a Dellek is sokkal drágábbak voltak (pl. az Asus-nál) és nem volt rá okuk. Így maradt az Asus.
Embere válogatja...[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
Igen, elég sajnálatos az eseted De ugyanakkor ott van az én esetem is: beadtam egy szerda délután a pécsi szervizbe winyócserére, mondták, hogy felküldik a hibásat Pestre, ott ellenőrzik, majd küldik az újat. Kedden jött a telefon, hogy mehetek a gépért, vagy ha nem tudok, akkor elküldik nekem futárral. Szóval úgy nem volt egy hét, hogy Pestre fel a hibás alkatrész, utána onnan vissza az új, és még hétvége is volt közben (karácsony előtti utolsó hétvége).
Szerintem bármelyik gyártónál előfordulhat ilyen (tapasztalat egy acer pda-val), sajnos nem köti őket törvény határidőhöz...i are robot: bármelyik géppel előfordulhat valamilyen probléma...Ezért kell használt gépet venni - azt már letesztelték helyetted Viccet félretéve, lehet veszel egy x típusú gépet, hazaviszed, és be sem kapcsol, mehet vissza a szervizbe...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
i are robot
senior tag
Uhh, honnan lehet tudni, hogy melyik gépben van ilyen szériahibás hdd? Van erről valami hivatalos hír vagy nyilatkozat, hogy milyen gépeket érint a probléma? Egy DELL Vostro 3700-at néztem ki, és abban egy 500GB/7200rpm-es vinyó van, de konkrét típust nem szoktak írni, a neten meg most így hirtelen találtam infót róla.
-
thomeef
őstag
Úgy érted a radiumtól rendeltél már, garanciáztattál náluk úgy hogy nekik küldted el a notit és ő pedig tovább a szervíznek?
Úgy nem lehet hogy fogod magad és beviszed a notit a legközelebbi lenovo szervízbe? Mondjuk tőlünk 20km-re van is egy itt vidéken"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
trollreign
tag
Nem fog jobbat találni 14"-os kijelzővel ennyiért, főleg, ha az ASUS-szal szimpatizál. (Én is jókat hallok róluk egyébként hardverügyileg, a külső borítás már inkább törik/kopik, bár az sem erre az árkategóriára jellemző).
Ennyiért ilyen méretű kijelzővel van i3+HD5470 Sony Vaio, Dell Vostro i5-el és GT310M-el, Thinkpad Edge i5-el és HD5145-el. Egyiket sem mondanám jobbnak, abszolút várárlói preferenciától függ szerintem, hogy kinek melyik tetszik jobban.
-
cantus
tag
Kis mindenes lenne.
Dolgoznék vele irodában, meg a vonaton (sokat utazom) és otthon (word). Plussz filmnézés, netezés. Nap 12 órát biztosan menne. Asus márka minőségéről megoszlanak a vélemények, én a magam részéről nagyon elégedett vagyok velük, mivel a 6 éves Asus M6800N gépem mai napig tökéletesen fut. Akkoriban mondjuk piszok drága volt... Ma pedig jó, ha az ár 10%-át megkapnám érte.A csendesség, a minőség, hordozhatóság és a hosszú aku a lényeg. Lehet nem a legolcsóbb ebben a kategóriában, de talán minőségibb darab lenne ez az U30JC.
Az árán kívül van valami hátránya? Van vkinek ilyen gépe?
-
Chaser
legenda
Ezt speciel eltalálták, igaz régebben csak az elit gépek voltak lifebookok, de felőlem notepadnak is hívhatnák az A530-at Jó gép jó áron. Az alap P6100-as modellnél 25k-val drágább az i3-as +2GB rammal, 320 helyett 500GB hdd-vel +W7-tel, ami magában kb br 25k lenne külön. Így kell csinálni Úgy látszik kis hazánkban felpörgött a notesz vásárlás, nem csak nyugatabbra.
szerk: spyduck: Nagyon helyes, régebben ez az olcsóság nem volt jellemző. Tudom, egy bill-t akartam venni, a fuji shopban volt a legdrágább
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Nekem a DV6 Argetno baromi nagy csalódás volt. Azt hittem, h tök jó lesz meg minden és egy csomó idegesítő dolog volt benne. A Dell is átment totál gagyiba, kb 99%-ig biztos vagyok benne, h az L501 is hurka.
A Sony gépeiben nagyot csalódtam, pozitívan Ha konzumer-t vennék akkor Sony-t vennék. Viszont mostanában elkapott az "alma" láz....
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Jól tudod, melegszik ám
Idézek magamtól
"A touchpad szerintem nem vmi használható, a bill alátámasztás is elég ramaty. A VGA a touchpad bal oldalán, a csuklótámasz alatt van, játék közben süti a kezed. Ezeket leszámítva korrekt.Ha integrált VGA-val használod nagyon jó, ha a HD5650-el akkor lanygos a gép fentebb említett része. A HD5650 játék közben elég tüzes, magával az értékekkel nincs gond csak egyszerűen rossz az elhelyezés."
-
rizso
addikt
-
rizso
addikt
Minden i5-ös Y560-nak ilyen lilás-nonfiguratív-mintás a fedlapja?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
taky87
csendes tag
igen, tudom...nekem nm is ezzel van problémám, hanem magával a feelinggel...volt pl alig használt mobilom, de valahogy sosem éreztem teljesen a sajátomnak és ez roppant módon bosszantott...ezt pedig nem szeretném újra (bár tény,h használtat is el lehet adni újként,de ebbe most ne menjünk bele) mondjuk ez valszeg csk az én defektem,h ilyenen problémázok,de ezzel nm tok mit kezdeni... de tényleg köszi még 1x,h ajánlottad
-
SShadow
aktív tag
Nem tom én csak ezen az oldalon nézegettem és ott kettő volt:
http://www.laptopolis.hu/index.php?tpl=subcat&ckID=3&setGYID=237
Dell Inspiron N5010 INSPN5010-51
i3 2gb 320gb vinyó 5650 és 3év gari ez volt 197ezera másik:
Dell Inspiron N5010 INSPN5010-23
i5 460m már 500as vinyó és 4gb ram ami 204ezer voltÉn erre mondtam hogy inkább az utóbbi mert a RAM többe kerülne a többiről nem is szólva!
Itt nincs 20ezer közötte.bár lehet az előbbit máshol olcsóbban adják nem tom.Amúgy nem teljesen igaz hogy a gyorsabb procitól nem lesz nagyobb az fps-ed csak itt a két proci között elenyésző a különbség:
mondjuk egy i7+ 5730-nál már bőven érezhető a különbség.
A másik meg hogy az 5730 is csak annyiba különbözik az 5650től hogy magasabb a core speedhttp://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html
De amit írtál igaz tényleg jobb egy i3 5730-al, de szvsz ott semm nagyon veszel észre különbséget
Jogos most olvastam vissza hogy 170ről volt szó így már más a helyzet!!!!!!!!!4
[ Szerkesztve ]
-
SShadow
aktív tag
Köszi a linket háát akkor tényleg kamu a TURBO BOOST))
Amúgy tök igaza van mindenkinek aki azt mondja hogy az i5-ért nem érdemes felárat fizetni.
Én álltalába a CPU sebességeket a www.cpubenchmark.net oldalon szoktam nézegetni van itt minden aszali és mobil is, és egész jó mert nem kapsz 20féle számot amit utánna neked kell kielemezned, hogy mi mit jelent!
Ezt főleg a notebookcheck.net-es VGA benchmarknál szoktam észrevenni.
Van 20féle teszt, 3dmarkt, vantage, stb és álltalába több féle felbontásba, ahol természetesen az adott VGA egyszer gyengébb, egyszer erősebb.
Ezek után meg próbáld eldönteni hogy az általad választott videókártya mennyire jó.Én most pl azon vacilálok hogy érdemes e az 5650-et lecserélni 5850-re(DDR3-al)
Mert a tesztek nem valami meggyözőek( -
rizso
addikt
Nem mindegyiknél. Mikor megvolt az 5820TG-m (i5-460m), akkor megnéztem, és talán csak az új Medal of Honor alatt kapcsolt be, a többinél nem igazán...Talán még videókódolásnál ment a TB.
-
frei0018
csendes tag
erre gondolsz http://www.laptopolis.hu/dell-inspiron-n5010/P23191 ? Mert ha igen akkor úgy tudom ezzel is van egy kis baj :S méghozzá az h ebbe a vga Underclocked és undervolted ami azt jelenti h az órajele 450-re van csökkentve és húzni se nagyon lehet a volt csökkentés miatt... :S
-
Chaser
legenda
Most panganak a boltok, de 205k volt a legolcsóbb amit találtam, pl a dellshopban. Sztem hamarosan növelik az árát, vagy csökkentik az inspironét. Az i3-as ins. gyengébb 4570-nel van 165k-ért kb, xps elég jó gt420-szal 205k. Ez 40k..de az xps-ben vannak a legjobb JBL hangszórók, USB3, DP. alu külső, eltalált design - bár ez szubjektív- nagyon jó Tpad, bill, precíz szerelés mint a vostroknál és nem szerviz, hanem helyszíni gar...ez megér 40k-t bőven. Remélem az inspiron ára fog csökkenni
-
rizso
addikt
Detto...Mondták a srácok, hogy ezt szó nélkül cserélik garanciában.
-
milbo
aktív tag
Lehet hogy nekem szerencsém van de az enyém tuningolva is csendesnek mondható. Itt látható milyen hőfokon üzemelnek. Tegnap este 665/915 és 72C. Igaz akkor nem szűk két óra játék volt hanem öt óra. Elmondom neked hogy a 5730-at is húzni fogják mert jól jön az a kis plusz teljesítmény. Ha tuningoltál már akkor gondolom hogy tudod, fesz emelés nélküli tuningnál a hőfokok is csak minimálisan emelkednek. Noti esetében pedig ritka hogy bios-ban emelni lehessen a feszültséget.
(#3123) Tommee
SetFSB és persze a fizetős verzió. -
trollreign
tag
Ezzel egyetértek. Mindkét gépet próbáltam, és valóban, ha csak a számokat nézzük, akkor nem tűnik számottevőnek a különbség, de sajnos nagyon kritikus kategóriában mozognak a kártyák a mai játékokat illetően.
Valóban, a HD5650-el a kompromisszumokkal jól élvezhető kategóriába esik a Dell, a HD5730-al pedig látványosabb grafikával is játszhatóak a játékok. A Dellen jellemző élsimítással, natív felbontáson az akadozás, a Lenovo pedig éppen hozza a minimálisan elvárt FPS-t még így is. -
milbo
aktív tag
Az 5650 és 5730 gyakorlatilag azonos. A különbség annyi hogy az 5730 gpu és memória órajelei gyárilag nagyobb értékre vannak állítva. Tuningban kb. hasonló max eredményt tud mind a kettő tehát a végeredmény szinte azonos. Ez az egész csak arra jó hogy azonos dolgot el tud adni két néven is az AMD.
-
mrsitn
csendes tag
Megjött a laptop. N5010 HD5650. Raktam bele még 2G RAM-ot. Amiért picit mérges vagyo, hogy alapból 1066MHz van benne, és 1333MHz-t adtak. Mindegy nagy galibát nem okoz.
Nekem nem tűnik rossz gépnek így elsőre, sőt. A fényes szálcsiszoltra hajazófelület kevésbé vonzza az ujjlenyomatot mint a Toshi amit megnéztem. De a problémát gyorsan kiküszöböltem, rárakattam a védőfóliát amiről már írtam. A billentyűzet előtti rész, a tuchpad két gombja,és a külső borítás kapott védelmet. 2800ft volt, és kb20 perc alatt megoldották.
Érzésre nekem tetszik a gombok dinamikája, nem zörög, nem lötyög.ASpace az hangosabb a többinél.
Felületi vagy összerakási problémát nem látok, a monitor körül futó káván látható néhány fénytörés, de engem nem zavar.
A win7 élményindexe 5,4 lett, de csak a hd kapott ennyit, a ram 5,9et és minden más 6,7et.
Benchmarkolni nem tudtam, mert vmi netes választ ígért a futtatás után a 06os verzio, de az végül nemelérhető lett, és nem volt kedvem vele szuttyogni. Ha vki tud gyorsan lefuttatható ilyen jellegű progit akkor azt szívesen lefuttatom.
Öcsémnek volt FuSi Toshi Lenovo céges laposa már, neki ez a gép mindnél jobban tetszik. Igaz a pontos verziószámokat nem tudom.
Ha lesz még vele tapasztalat megosztom, eddig csak ajánlani tudom.Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
Kobe
veterán
létezik, csak szerintem felesleges 100 ezrekkel többet költeni egy olyan gépre, ahol a vga többlet teljesítményét másik 5 tényező eliminálja (akksi, kis felbontású kijelző, stb)
Elitebook: 320-ért egy tervezésre szánt 5100M-es videókártya az elitebookban, játékra használva....ágyúval verébre lőni kategória, a tesztek is mutatják h bivalyerős kártya, csak épp nem játékra való, így egy középkatos "átlagos" kártya is odaver neki
HP Envy - jó teljesítmény, baromi drága, de cserébe 1 év garanciával adják, így jó sokat kifizethetsz pluszba és rimánkodhatsz h 1 évnél tovább bírja
Más, 240-280 közötti gépek, gyártótól függetlenül: nincsenek sokkal jobb VGA-val szerelve, envyket kivéve kb 5730-5650 a határ, de annyival többet nem nyújt teljesítményben mint amennyivel drágább, és jönnek a hátulütők - gyorsabban merülő akksi, nagyobb képernyőméret de azonos képernyőfelbontás esetleg zavaró lehet....szerintem az egyetlen gép ilyen kategóriában a HP argento streames dv6-3120sh ja 270 ért, amin érdemes egyáltalán elgondolkozni (meg egy nagyobb akksin +30-35K-ért mert sajnos az új széria nem szerepel fényesen üzemidő terén - ez így kb pont 300, és van egy 5650es i5ös géped nagyobb akksival). Esetleg még a lenovo y560, azon tényleg látszik h erre találták ki, bár kitalálnának végre olyan akksit amivel képes egy ilyen gép 3 órát közepes használat mellett elfutni akksiról
én figyelembe vettem az ár-érték arányt is, és annál az asus k42-nél jobb gép nem nagyon van mostanság:
A 14 colra pont elég a képernyő felbontása, a vga pont képes kiszolgálni ezt a felbontást (a 335 azért nem áll annyira rossz helyen egy 5650hez képest pl), a kisebb kijelzővel pont annyit lehet spórolni az akksin h kellemesen lehessen használni egy utazásnál is....szóval minden passzol mindenhez kb és az eredeti keret alig több, mint feléért, 2 év garival. Ja, és optimus hadvezér is befigyel a gépben, ami szintén nem elhanyagolható.Legalábbis én ritkán látok olyan "gyönygyszemet" ahol ennyire egymáshoz illő cuccokat pakolnak a gépekbe. Tény, hogy nem egy 800 ezres alienware, de nálam pl többet nyomna a latba hogy spórolhatok 130 ezret.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Egy kis segitseg a fogyasztovedelem forumából.
Gyáva népnek nincs hazája!
Aktív témák
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6