- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Aktív témák
-
priest92
csendes tag
Sziasztok!
Véleményet szeretnék kérni tőletek erről a gépről:
ACERas5750zg-b953g50mn
Processzor: Intel Pentium Dual Core B950 (2M Cache, 2.1 GHz)
Chipkészlet: HM65 Express
Memória: 3 GB DDR3 1066 MHz
Winchester: 500GB SATA 5400rpm
Videókártya: GeForce GT 520M 1GB DDR3
ár:130 000ft.Igazából ezt a gépet alapszintű AutoCad-ezéshez és esetleg egy két játékhoz használnám( persze nem full grafikán), csak nem ismerem ezt a processzort. Az tény, hogy nem egy i3-as proci, de szerintem azért csak nem lehet ez annyira rossz...nektek valami tapasztalat esetleg róla?...tervezőprogramokhoz jó lesz ez?..(ezt megtudnám venni részletre, azért lenne ez most fontos nekem)
Köszi a válaszokat
-
pzg
tag
Lenne egy elméleti kérdésem az ASUS laptopokkal kapcsolatban:
Kíváncsi lennék, mi okozza a tetemes tömegbeli különbséget az N55SF (2,7 kg) és a G53SX (3,92 kg) között. Hardverben csak a videocsipben (GT555--GTX560), a képernyőben és az akkumulátorban különböznek. Az első kettő azonban, érzésem szerint nem indokolja ezt az 1,22 kg-nyi többletet. Csak az akkuja lenne ennyivel, az össztömeg 45%-ával nehezebb? Vagy sokkal jobban melegszik a GTX560, és ennyivel több hőelvezető fémet kellene beépíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Van egy hp 311c szubnotim és egyre kevesebb a türelmem az atom procihoz ezért gondolkozom rajta, hogy lecserélném egy normális méretűre de gyorsabbra. A nagy kérdés, hogy 60-70k körül használtan kapnék-e olyan erős gépet ami az általános felhasználásra elegendő-e lenne? Mármint biztos elegendő, de van-e olyan gyors, hogy 10 lap megnyitása mellett lehess még mondjuk egy másik kijelzőre egy videót kiküldeni?
Kiemelném, hogy csakis abban az esetben szeretnék csak váltani ha cserében tényleg egy pörgös gépet kapnék ami például a flashes weblapoktól nem döglik le.
Mit gondoltok mekkora lenne a teljesítmény különbség?[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz bartrender #30893 üzenetére
Szerintem a HP vagy a milyen netbookot vegyek topicban nagyobb sikerrel járnál.
Nincs kerítés.
-
bartrender
csendes tag
sziasztok
szeretnek egy netbookot , egy HP 2133 assal szemezgetek ,
volt már HP-m 2 kulonbozo tipus is , egy DV 6 os es egy 630 as is ,
mindkettovel voltak kisebb bajok , videokartya , tolto , akksi ,.(egyszer a kijelzo is elromlott DV 6 nál)
ezek jellemzoek lesznek a netbookra is vajon?
üdv ,a csapos: )
-
runner 125
nagyúr
válasz Davserer #30885 üzenetére
Értem.
Ha, fontos szempont a mobilitás, és későbbiekben külső monitorra kötnéd, akkor szerintem 14"-ost próbálj ki.
..ezt passzolom, keress rá google-ban, vagy youtube-n."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
lacu95
csendes tag
Én a hp mellett tettem le a voksom és most kicsit meginogtam. Azért mert a hp processzora kb. 32 hellyel előrébb van a listán, de csak 4 hellyel van hátrébb a VGA. Emellett erős aksija van és USB 3.0 ami a lenovon nincs.
-
doser0717
aktív tag
válasz lacu95 #30886 üzenetére
Szerintem itt 80%-ban már emocionális a döntés.....
Hasonló teljesítmény (az i5 erősebb, de ha a játék a leghardverigényesebb felhasználás, akkor nem használod ki, ellenben a GT555M picit talán erősebb a Lenovo-ban).
HP matricázott bill.-es. (aminek egyébként semmi hátrányát nem látod)Én a Lenovo-t venném. Mert jobban tetszik és mert arról több pozitív visszajelzés van.
FK8, Valoriani Baby 75
-
endruboy1
senior tag
-
wikings2
őstag
válasz doser0717 #30887 üzenetére
Nem célzás volt. A kérdésem oda akart kilyukadni ,hogy miért venné meg azt 200 ért mikor 150 ért közel olyat kap, de akkor ezek szerint nincs a közelében teljesítményben. Próbáltam választ kapni a kérdésemre amire rá se bagózott senki sem , de legalább sikerült
Mellesleg, 150 környékén mit ajánlanál játékra? Elég ha a mostani játékok mediumban futnak rajta.
(azért írtam azt a gépet, mivel akciósan hozzá tudnék jutni az Aréna plázában és ahogy láttam youtuben, egész jól viszi a játékokat)Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
doser0717
aktív tag
válasz wikings2 #30884 üzenetére
Igazad van, lehet az én stílusom kicsit agresszív volt, ellenben a tiéd meg azt tükrözte, hogy 'mindenki hülye aki többet ad laptopért mint ez, mert ezen is lehet játszani...' - ez sem jobb!
Leírtam már többször itt, hogy ennek a fórumnak az lenne a 'hivatása', hogy a segítő szándékú hozzáértő emberek próbáljanak a vásárló szándékú, de hozzá nem értő embertársaiknak vásárlási tanácsot adni annak igényeit figyelembe véve (felhasználás jellege, designe, minőség és az ár is ilyen tényező), nem pedig megváltoztatva!
Ha valaki azt mondja, hogy Ő 200.000Ft-ot akar laptopra áldozni és azért az elérhető legjobbat akarja, akkor miért javasoljanak neki 150.000Ft-ért gyengébbet, rosszabb minőségben???
Nekem pedig nem a jézuska hozza a teli zsákokat, hanem megdolgoztam minden Ft-jáért a gépemnek... - ha ezzel rám céloztál!
FK8, Valoriani Baby 75
-
lacu95
csendes tag
Szerintetek Lenovo Ideapad Y570 i3 vagy HP Pavilion dv6 i5?
Konkrétan: http://www.laptopdiszkont.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=14187&op=details&mode=laptop_uj
vagy
http://hardverapro.hu/apro/hp_pavilion_dv6-6150sl_steel_gray_gamer_notebook_c_5/hsz_1-200.html
? -
Davserer
csendes tag
válasz runner 125 #30883 üzenetére
Szia!
Igazabol par lenyeges dolgot nem irtam le, ahogy nezem..Fosuli mellett dolgozok es mondjuk az en taktikam annyi lenne, hogy ha kemenyebben el kezdem uzni a melot stb, akkor vennek otthonra egy kulso LCD-t..Jelenleg nem az az elsodleges szempont..de a mobilitas elegge..mondjuk jelenlegi beallitasaim mellett acad-ban pont elferek 800px magassagon es ahogy nezem az ujak mind 768-al jonnek..Amik meg nagyobb felbontasuak, azok nem az en zsebemre valoak De jo lenne egy osszehasonlito kep 15,6 es 14, esetleg (mar nem valoszinu, hogy ilyen lesz) 13,3-as notirol -
wikings2
őstag
válasz doser0717 #30882 üzenetére
Én csak azt írtam amit láttam a videóban amit linkeltem. Ahogy láttam 270 ezer forint körül mozog az a lap top , de jó legyen 200 ezer.
Nem gondolom hogy ugyan annyit ér a két kártya, de én nem tartozok a "Ultraübermegagiga HD ban kell tolni a játékot mert csak úgy játék a játék" játékosok közé, és ahogy néztem a kolléga akinek címeztem a kérdésemet nem azt írta hogy Ultraüber módban szeretne játszani, hanem azt írta ,hogy játszani szeretne. Szerintem nem ugyan az a kettő.
Ati Radeon Hd 4670 512vram on is van mostani játék amit itthon High on futtatok 1366x768 as grafikán, ezért mertem feltételezni hogy akkor a Hd 6470 es talán többre képes, és felesleges kiadni +100ezer forintot a laptopért.
Szimpla kérdés volt, gondoltam azért van a fórum, hogy normális hangnemben tudjon ilyenről kérdezni....
Elhiszem ,hogy sokaknak a jézuska hozza a zsákokat tele 20 ezressel, de van olyan is akinek a pénztárcája véges, főleg így az ünnepek környékén és szeretne ilyen dolgokon spórolni amennyit csak lehet...
[ Szerkesztve ]
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
runner 125
nagyúr
válasz Davserer #30878 üzenetére
Szia,
Őszintén, nem nagyon értem a taktikád. - Rajzolni minél kisebb gépet akarsz venni?!
Egy építész barátom hasonló cipőben járt, ő 15,4"- alá soha nem adná (munkára), így lett belőle végül 17"-os notebook, amire így is sokszor monitort köt.
Viszont utazások során is kényelmesen (nyilván nem az autóban) tud dolgozni rajta. Szvsz ilyen jellegű munkánál első sorban a használhatóságot kellene figyelembe venni - majd utána mobilitáson, praktikumon gondolkodni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
doser0717
aktív tag
válasz wikings2 #30880 üzenetére
Először is, milyen 300eFt-ról beszélsz, mikor itt 200eFt-ról van szó.........
Másik pedig: hasonlítsd már össze a 6470 és a GT555M fps értékeit.... Szerinted egyforma? Hogy a 270-280eFt-os 560M-ről ne is beszéljünk..... (ami még mindig 300eFt alatt van - amennyiről most szó sem volt!)
Te őszintén azt gondolod, hogy az a 2(3) kártya ugyanannyit ér, ugyanarra képes????
Nem mindegy, hogy valami low beállítások mellett 1366x768-os felbontáson hoz 70 FPS-t, vagy ultra beállításoknál 1920x1080-on 40-50-et ugyanazon a játékon!
Arról nem beszélve, hogy egy 1-2 éves játékon ma hozza a 6470 low-on az élvezhető fps-t, de mi lesz jövőre az akkor friss játékokkal??? Semmi, mert el nem indul majd rajta.... Megnézném, hogy a Bat3 hogy fut rajta fullon?!? Kb. diavetítő szinten, vagy még úgy sem....
Egy GTX560M meg még 2 év múlva is jó közepes kártya lesz, amin még el fognak menni élvezhetően az aktuális game-k......FK8, Valoriani Baby 75
-
wikings2
őstag
válasz kuzma88 #30876 üzenetére
Szia
Miért fizetnél 300 ezret azért a laptopért amikor"HP Pavilion G6-1213EH
AMD A6-3400 quad-core
4 Gb ram
HD 6470M 1Gb
750 Gb HDD"
Kollega 4 oldallal ezelőtt lefikázta ezt hogy nem jó játékra.
Teljesen hasonló konfig és szerintem eléggé jó játékok futnak rajta felvétel közben is viszonylag szép Fps el. Felvétel nélkül kérdeztem a srácot kb +5-10fps e van és ahogy elnéztem High on tesztelte a játékokat. Nekem Meden is bőven elég lenne ha ilyeneket tudnék futtatni. Ez a gép arra elegendő akkor?kb 20 hsz ezelőtt olyan gépről írtam és mutattam videót amin kb minden mai játékkal high on lazán játszik az ipse?
Nem támadás meg semmi, csak mivel én nem kaptam választ a kérdésemre (mert általában mindenki fikázza a gépeket amelyek nem kerülnek 500 ezerbe hogy azok nem is jók játékra) közben itt van ez amit 4 oldallal ezelőtt lefikáztak, és youtuben a srác fullos grafikán játszik rajta mostani játékokkal, és csak a videófelvevés miatt van fps csökkenése, amúgy 50fps el stabilan tud bármit játszaniTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Davserer
csendes tag
Hali!
Notebook meretben nem tudok dontest hozni, desktop replacement geprol van szo, net,zene,film neha kis jatek,jelenleg munkahelyen autocadben dolgozom, eddig meg nem kellett hazavinnem melot, de kitudja mi lesz a jovoben Szoval 15,4-em van most es a 14" fele kacsingatok...
Esetleg tudna valaki linkelni egy kepet ahol egy 13,3-14-15,6"-os gep van egymas mellett? -
kuzma88
tag
sziasztok.
laptop-ot szeretnék venni 200ezer ft keretböl. játékra és filmnézésre fogom föleg használni.
két jelöltem van eddig:
- lenovo ideapad y570a (core i3-mal)
mellette szól az erösebb vga.
-acer aspire as7750g (core i5-el)
mellette szól a 17"-os kijelzö és az erösebb proci.
a fenti két konfignál melyik vga-cpu páros a legoptimálisabb? illetve melyiket ajánlanátok? esetleg lenne-e még amit ajánlotok?(a 17"-os kijelzö jó lenne, ha beleférne)
elöre is köszi. -
lacu95
csendes tag
Értem, köszönöm még egyszer a sok segítséget.
-
lacu95
csendes tag
Köszönöm a sok segítséget! ktommy91 ez a HP nagyon kecsegtető, mivel sok hasznos extrával van és bővíthető is. A VGA és a CPU is előkelő helyet foglalt el a toplistán. Egy kérdésem lenne még, hogy ez a HP notebook mivel i5-ös processzora van igényel valami plusz hűtést? Komolyabb játék hosszabb futtatás közben gyorsan túlmelegszik?
-
csƵ
addikt
Ha a notebookstore-tól veszek egy notit, akkor mi az utolsó rendelési határidő, hogy még idén kiszállítsák vidékre?
-
PainKiller13
őstag
-
MODERÁTOR
válasz Draken #30860 üzenetére
Nekem is Dellem van, annak ellenére, hogy nincs vele semmi komolyabb bajom, ennyi pénzért én sem venném meg. (Amikor én vettem az N5010.et akkor az volt az ún. best buy kategória)
A HP-val szerintem az a baj hogy (teljesen saját vélemény mielőtt a többiek megköveznek), hogy nagyon melegszik.
Én a helyedben Asus, és Toshiba gépet néznék.[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
lacu95
csendes tag
Draken én úgy hallottam, hogy Dell-t nem igazán érdemes venni, de ettől függetlenül aggaszt a Gt525-ös mivel ez már most sem a legjobbak közé tartozik később még rosszabb lesz.
Doser0717 az asussal az a problémám,hogy az i3 kategóriában 20-30 ezerrel drágább de a lenovoval gyakorlatilag egy szinten van. Az i5 és i7 meg már túl drága és avval a hűtés a gond. Továbbá az asus notebookoknál a kijelző nem egy hosszú életű.
A lenovóról van valakinek tapasztalata, véleménye? -
Draken
őstag
Értem, köszi, tehát akkor kb ilyen jellegű konfigra gondolsz mint ez
-
runner 125
nagyúr
válasz Draken #30860 üzenetére
Játszani szerintem válassz erősebb VGA-val, de gyengébb procival gépet. (Szvsz i5 bőven elég)
Alapvetően az Inspiron sorozat nem a best buy kategória - sajnos elég silány minőséget képvisel a ház. (Gagyi, kikönnyített műanyagok, könnyen törős bill., stb.. )"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Draken
őstag
sziasztok!
200k környékén ez mennyire tartozik az ajánlott vétel közé?
-
lacu95
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném ki notebook vásárlás terén. Várhatóan 1 hónap múlva vásárlok. Az erre szánt összeg 200.000 Ft környéke. Olyan laptopra lenne szükségem amivel az új játékokat is ki tudom próbálni, de esetleges programozásnál is megállja a helyét. Tehát erős VGA és CPU kellene. Személy szerint én a Lenovo IdeaPad Y570 i3 típusú notebookot néztem ki magamnak erről is kérnék véleményeket.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Segítsetek, hogy milyennotit vegyek, ha max 100-110 ezer forintom van rá, játék nem megy rajta majd csak net, meg office.
Operációs rendszer nem szükséges rá, mert van Campus-os Windowsom.
Ami feltétlen kéne az a nagy képernyő méret (15"+) és a használható billentyűzet.
A képernyő kimenet is szükséges lenne, hogy LCD-re köthessem.Sürgős lenne, köszönöm a segítséget!
-
wikings2
őstag
"HP Pavilion G6-1213EH
AMD A4-3400
4 Gb ram
HD 6470M 1Gb
750 Gb HDD"
Kollega 4 oldallal ezelőtt lefikázta ezt hogy nem jó játékra.
Teljesen hasonló konfig és szerintem eléggé jó játékok futnak rajta felvétel közben is viszonylag szép Fps el. Felvétel nélkül kérdeztem a srácot kb +5-10fps e van és ahogy elnéztem High on tesztelte a játékokat. Nekem Meden is bőven elég lenne ha ilyeneket tudnék futtatni. Ez a gép arra elegendő akkor?Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Vadafak
tag
válasz PainKiller13 #30847 üzenetére
Ez a Lenovo G570 nem tűnik rossznak, hol látom hogy van e raktáron?
-
MODERÁTOR
válasz PainKiller13 #30847 üzenetére
Van olyan subnoti amiben van optika sztem.
Ha hurcolászni akarja ide-oda akkor érdemes elgondolkodni rajta.
Nem erőgépek az biztos, de ha csak internetre kell...20 éve a Prohardveren
-
PainKiller13
őstag
válasz Vadafak #30843 üzenetére
Lenovo G570 89900 ft-ért ez messze bestbuy. Érdemes rákérdezni van e, biztos hogy sokáig kiszolgálja
-
Vadafak
tag
Sziasztok!
Barátnőm szeretne venni egy notebookot, 110ezer a keret! Csak netezésre használná, se játék, se szerkesztő progik (csak a facebook!)
Tudnátok ennyiért valamit ajánlani?! Az se baj ha van épp raktáron!
Köszi előre is, jóéjt -
izomhod
őstag
sziasztok!
dell inspiron duo gép 2gb ram, dual proci
a baj a következő:
ha youtubeot nézek és kiteszem fullscreenre, akkor reccsen a hang vagy 1-2 mpig
legujabb active x meg flash player van rajta, passzolom mi lehet a bajtippetek van?
-
GaborGh
őstag
válasz Silvestris #30834 üzenetére
HP ProBook 4530/4330
Dell Vostro 3550/3350
-
Sickboy75
tag
Péntekre már itt (Debrecenben) kellene lennie a cuccnak, úgyhogy aránylag sürgős lenne a dolog
Edigital-unk, Media Marktunk van ha minden kötél szakad De hátha lesz valami jó (jobb) ajánlat addig
-
Sickboy75
tag
Sziasztok,
max 115 -ért (de inkább 100 körül) kellene huginak egy noti, netezgetésre, office használatra, semmi különös. Mit ajánlotok?
Pl Lenovo Ideapad G570GH 59-310108 notebook + Ajándék Lenovo hátizsák 110-ért ?
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz alapz@j #30828 üzenetére
Kódolás közben ritkán kellenek ezek a toolbarok, így amikor kódolsz rányomsz Eclipseben a kódolós ablak jobb sarkában a kis téglalapra és az egész területet felszenteli a kódodnak. Innen ha épp mégis kell a project explorer u.így egy kattintás elővarázsolni. A böngészőben az api reference így viszont elfér akár fele képernyőn is, miközben a kód a képernyő másik felét teljes egészében elfoglalhatja az általam bemutatott hatalmas feature használatával. Ez nálam még simán kényelmes kategória. ÉS cserébe nem kellett a 15-17 colos monstrumot végig cipelnem a fél városon. De te biztosan otthonra akarod vagy mittomén.
-
alapz@j
tag
válasz endruboy1 #30818 üzenetére
A mostani gépemen 1280x800 felbontású a kijelző. Amikor az Eclipse IDE fut, és nyitva van benne a project explorer, az outliner, az output és mondjuk az api reference, akkor magának a kódnak marad egy féltenyérnyi felület. Én nem kétlem, hogy a gigahekkerek karakteres képernyőn debuggolják a windows kernelt, de nekem a kényelmes munka legalább 1680x1050, inkább 1080p felbontáson megy. My bad.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz PainKiller13 #30820 üzenetére
Nyilván jól jön, én is szívesebben kódolok a 24"-os fHD monitoromon, de simán megoldom u.ezt a 14"-os 7**p-s noteszemen is.
MMkezdő: Az általad említett felhasználási területek közül nem a játék használja ki legjobban a CPU-t. Ott a VGA számít, amiből a legdurvábbat is kihajtja egy i3-as CPU. A kijelző méretétől és felbontásától függetlenül.
-
doser0717
aktív tag
válasz MMkezdő #30805 üzenetére
Szerintem (is) felesleges ilyen felhasználáshoz az i7!
2-3 év múlva (vélhetően) inkább a GT555M lesz az elavultabb, mint az i5 proci!
Tehát nyugodtan választhatsz ennyi pénzért i5 procit erősebb vga-val, vagy i5-ös procit olcsóbban ugyanilyen minőségben, vagy i3-i5 procit 280-300eFt-ért üzleti (minőségi) kivitelben!
Ha nem akarsz játszani, én a 3. variációt választanám. Hosszú távon azzal jársz a legjobban. (főleg ha azt is beleveszed, hogy 3-4 év múlva mennyiért lehet eladni majd.....)FK8, Valoriani Baby 75
-
-
MMkezdő
csendes tag
válasz endruboy1 #30816 üzenetére
Köszi válaszod, igazából azért gondoltam erős VGA-ra, mert most még csak egy sima 18,5"-os monitort kötnék hozzá, de később, amikor komolyabb terveket kell készíteni, akkor lehet beruháznék egy nagyobb, HD monitorra, és szeretném, hogy azt is bírja.
És nem arról van szó, hogy egyáltalán nem játszanék, mert azért nyilván néha arra is használnám... -
doser0717
aktív tag
válasz alapz@j #30807 üzenetére
Szia!
Nekem G74-esem volt (az ugye a G53 17,3"-os változata). A kérdés első részére éppen ezért nem tudom a választ, de ha egyszer kell a 1080p, akkor kell!
A 2. rész: nagyon masszív a gép, nagyon jó hűtéssel, jó anyaghasználattal, jó billentyűzettelFK8, Valoriani Baby 75
-
endruboy1
senior tag
válasz MMkezdő #30815 üzenetére
Na most az van hogy ha nem játékra kell akkor nem értem minek neked az ütős hardver? A CAD programok, meg az internet akkor is reccenés mentesen futnának még évek múltán is, ha vennél egy fele ilyen erős VGA-val és akár i3-al egy notit. Az a baj, hogy a legtöbben akik nem találkoztak még az új Intel procikkal azt hiszik, hogyha nem a legdurvábbat veszik az biztosan gyenge mert nem 3 GHz-en pörög és a számok bűvöletében élnek. Mondok egy rövid példát hogy képbe kerülj: egy SB-s i3-as notebook processzor kb kétszer olyan gyors mint egy asztali AMD X2 5400+ (2*2,8GHz).
Amúgy a kérdésed ezzel remélem meg is válaszoltam: bőven-bőven elég lesz hardveresen az a gép. Csak az a helyzet, hogy ha nagyon hosszú távra veszed, lehet hogy találsz minőségibb összeszereléssel, de gyengébb hardverrel ebben a kategóriában (üzleti) gépet, ami többet számít hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
-
MMkezdő
csendes tag
Sziasztok!
Kérdeztétek, hogy mire kell i7, hát nem tudom, meg mivel amit kinéztem, az max január vége felé lesz újra raktáron, ezért elgondolkoztam ezen:
[link]
Szerintetek mennyire gyengébb az i7esnél, esetleg hol jöhet elő ez a 40ezer Ft különbség?
Tudom, hogy fura kérdés, de évek múlva is ellennék ezzel az i5ös, 8Gb Ramos, GT555-2GBos laptoppal?Köszönöm válaszaitokat és a türelmeteket!
-
dJ Peer
aktív tag
válasz runner 125 #30813 üzenetére
Valahogy éreztem
Az 520MX-el akár még játszani is lehet egy csöppet, nemdebár? -
dJ Peer
aktív tag
Erről mi a vélemény?
-
-
Torry
addikt
válasz GaborGh #30808 üzenetére
Én is megosztanék egy gondolatot, Lenovo n200-t (anno nagyon ajánlották itt) vettem, mai napig megvan a gép, teljesen bírja a strapát, nincs vele gond, DE kiderült, hogy a venti szériahibás(mindegyik gépnél előjön), pár hónap után talán csapágyas lesz,a lényeg az, hogy furcsa a hangja. Ahol most szolgál a lapos nem egy nagy probléma,de én anno megőrültem a hangjától csendes szobában.
-
alapz@j
tag
Sziasztok! Jövő év elején vennék egy új notebookot, olyan 300e körüli összeget szánok rá. Igazából már kinéztem az Asus G53SX típusát, mert egyrészt kell az 1080p (programozáshoz), másrészt elég masszív gépnek tűnik. A kérdésem az lenne, hogy 15 colhoz nem túl nagy-e ez a felbontás, ha nem filmet nézek rajta, hanem betűket olvasok, illetve hogy ez a típus élőben is annyira stabil, masszív-e, mint ahogy a képeken kinéz?
-
MMkezdő
csendes tag
válasz doser0717 #30731 üzenetére
Legfőképpen nem játékokra szeretném használni (Lenovo Y570, i7, 8Gb, 750Gb, GT555-2Gb) csak úgy vagyok vele, hogy ha már veszek, akkor egy ütős laptopot vegyek, főleg CAD programoknak, néha játékoknak, filmnézésre, és persze plussz monitort hozzákötve használnám.
Azért gondoltam az i7re, mert szeretném, hogy még 3-4 év múlva is megbírkozzon a feladatokkal, és kevésbé legyen elavult pár év múlva, gondoltam így ez a legjobb választás.
Azt meg csak remélni tudom, hogy hétköznapi használatnál (wifi, film, zene, dokumentumok kezelése) nem meríti lényegesen gyorsabban az i7, mint mondjuk az i5.
De ha valaki erre választ tud adni, annak megköszönném -
Borote
addikt
válasz Kornel #30769 üzenetére
Akksinál nem nagyon számít, hogy consumer, vagy business. Az akku élettartam két dologtól függ, egyik, hogy ki gyártotta és milyen minőségű, a másik pedig, hogy a user hogy bánik vele.
Ha vigyázol rá, nem töltögeted fölöslegesen, akkor sokáig fogja bírni. Így is lehet persze peched, de hát ilyen ez a popszakma
Aktív témák
- ASUS ROG STRIX G17 17.3
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- 6 gen i5 Lenovo E51 Laptopi5-6200u/8 gb/240 gb ssd
- 15.6" slim 40pin matt laptop LCD kijelző HD (1366 X 768)