Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
válasz Dr.FantastiK #8698 üzenetére
Dr.FantastiK QNAP-ra ,. még nem ,. azt tudom hogy 2 lemezest akarok a lehető legalacsonyabb fogyasztás és legjobb teljesítménnyel így közeledtem a QNAP felé de kezdik megutáltatni úgy hogy még meg se vettem Ha DS213j hardverilag és fogyasztásilag azonos lenne TS-212P akkor nyugodtan a Syno-t választanám főleg hogy közeleg ez [link]
bbmt Baszki rámutatnál App Centerbe transmissionra hol van
-
Dr.FantastiK
őstag
-
Dragon27
senior tag
noklika köszi
bogabi QNAP használók most ez ennyire nehéz 1-2 képet készíteni hogy is néz ki ..
1. Tracker - Hozzáadás
2. Feladat - Megosztás , arány sebesség beállítás torrentenként
3. Letöltés után hogy átváltott feltöltésreHa ez natív transmission (utorrent,deluge ) app ami használható akkor legyen az .. de remélem egyszerű rátenni .. honnan lehet letölteni
Nehéz használható válaszokat kapni .,
bogabi Enyhe túlzás, hogy a Synology messze felülmúlja a QNAP-t. felhasználói segítségnyújtásban biztos Q... probléma esetén soha nem kapnák válaszokat nem tudtam hogy QNAP vásárláskor van titoktartási nyilatkozat
http://www.transmissionbt.com/download/ oldalon nincs QNAP fasza .. kezdődik de Syno.. az van[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Én is pont így érzem. Enyhe túlzás, hogy a Synology messze felülmúlja a QNAP-t. Gyakorlatilag majdnem ugyanaz a kettő. Mondom ezt úgy, hogy volt Synom , most QNAP van. Meg egy lesajnált DLink 325-ős, ami 2 éve hiba nélkül megy. Torrentre plusz etetni a mediaplayert tökéletes.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
bbmt
senior tag
válasz Dr.FantastiK #8688 üzenetére
Hát azért mintha enyhe elfogultságot vélnék kihallani
Nekem volt Syno most Qnap van, egyik kutya másik eb...A kanál a gyengék villája
-
Dragon27
senior tag
válasz Dr.FantastiK #8688 üzenetére
Synology probléma esetén legalább valaki válaszol .. QNAP használók hol vannak ennyire nehéz 3 képet készíteni ha egyáltalán ezek benne vannak
Ha volna felesleges + pénzem megvenném minkét márkát .....
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8687 üzenetére
nem, arról volt szó, hogy Te azt állítottad, hogy a Synology NAShoz ingyen van DDNS, míg a többihez (Zyxel) pénzért. Pedig pont fordítva: Synology szolgáltatásokért busás árat kell fizetni, Zyxel pedig egy ingyenes DDNS szerverre tud csatlakozni alapból és a vételárban sem kell erre plusz pénzt költeni. Na mindegy, mert hiába kértem, nem tudtál felsorolni olyan Syno szolgáltatást ami másnak nincs és hom-usernek hiányozna, közben meg megy az oltás, hogy majd megtanuljuk, hogy a minőség csak pénzért van.
Abban kérnék inkább tanácsot, mit műveljek a routerrel, hogy webről elérjem már ezt az olcsó és szar Zyxel NAS-t LAN-on keresztül megy minden, web-gui, ftp... de WAN felől eddig csak a webgui-ig jutottam. FTP nem elérhető. beállítottam a port forwardot a routeren és a DDNS is a router által van indukálva.
Valaki leírhatná a saját beállításait, please.Box's don't touch!
-
Hofeher
aktív tag
2 lemez és nasok közül mik az ajánlottak otthoni mindenesnek kenne és az se ártana ha fut rajta torrent kliens
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8685 üzenetére
ne legyünk már szemellenzősök, képzeld, regisztráltam (ingyen)! no-ip.com
ja, és a synoval NEM ingyenes, hiszen Te is mondtad, hogy ezekért a szolgáltatásokért fizeted meg a dupla vételárat. Tehát a synoval regisztráltál (pénzért)a beépített torrent kliens valóban max 10-est enged, de a transmissionban még nem találtam meg hol lehet ezt állítani.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8682 üzenetére
Hát ha igaz a 10 torrentes limit akkor könnyeimet morzsolgatom...
A ddns támogatás pedig működik.Box's don't touch!
-
Dragon27
senior tag
Qnap használók megnéztem sok képet videót [link] de sehol nem láttam ezeket mint a synology download station van ...
1. Tracker - Hozzáadás
2. Feladat - Megosztás , arány sebesség beállítás torrentenként
3. Letöltés után hogy átváltott feltöltésreEzek QNAP Download Station-ban csak biztosra szeretnék menni / hardver és fogyasztás , ár szerint QNAP lenne de mivel synology már megszoktam (csak a mostani gyenge) és tudom hogy jól működik így nagyon nehéz a döntés ....
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8672 üzenetére
első sor: mármint a syno nem visz? meg a syno fájlkezelő primitiv?
(mert ugye a syno jóságaira voltam kíváncsi)amúgy ha arra céloztál, hogy a Zyxel 325-ön futtatható 4 féle torrent app közül egyik sem tud egyszerre 10-nél több torrentet tölteni, akkor erre nem tudok érdemben válaszolni, mert még soha életemben nem töltöttem egyszerre 3-4-nél több torrentet, de általában inkább 1 vagy néha 2 jellemző, így ez nem igény nálam. (nem is tudom felfogni amikor itt sokan 100-as nagyságrendű aktív torrenteket írnak, ha ez mind tartalom fogalmam sincs mikor van idejük ezeket elfogyasztani...)
második sor: még csak fogalmam sincs mit jelentenek az általad írt rövidítések, így ez sem igény részemről.
Mint írtam olyan feature-ökre vagyok kíváncsi ami home user számára fontosak!
(#8680) Celtis
köszi az infót de sehol nem írtam, hogy a LAN címeket küldi a DDNS szerver felé. tisztában vagyok vele, hogy a WAN dinamikus címét fogja a DDNS szerver hozzárendelni a no-ip.biz névhez.
Ezeket mind tudom.
Azt nem tudtam, hogy ha a router végzi a DDNS címküldést akkor egyszerűen a portszámok alapján tudom a céleszközt kiválasztani, e mindjárt kipróbálom.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Celtis
veterán
válasz junkpod #8663 üzenetére
Ugyan itt egy picit off, de a DDNS-ben sem a .1 sem a .101 végű cím nem fog regisztrálódni.
Azok a te belső LAN-od IP címei, az internet felől nem elérhetők, úgynevezett privát IP címek.A DDNS-be a routered publikus IP címe fog regisztrálódni, amit az internet szolgáltatódtól kapsz. Egy ilyen IP címed van egyszerre. Ezen osztozik az összes eszköz a hálózatodban.
Hogy mi a publikus IP-d, azt pl a show my ipoldalon tudod megnézni. Ezt az IP-t fogja regisztrálni akár a router, akár a NAS. A DDNS lényege, hogy a regisztrált DNS nevedhez mindig megmondja, hogy mi az aktuális publikus IP címed.A port forwardok pont azért kellenek, hogy ugyanazon az IP címen a port szám alapján több különböző gépet vagy szolgáltatást is meg tudjál címezni.
Remélem világos.
[ Szerkesztve ]
-
balhmm
tag
válasz Dr.FantastiK #8677 üzenetére
Akkor ez van sajnos
Most üzemeltünk be egy ilyet: Western Digital 3TB 3,5" My Cloud Personal White USB 3.0 WDBCTL0030HWT-EESN
Nettó: 39ezer.. ugyanezen a hálózaton 60 mega felett másol mindkettő irányba.. media server mellett is
Lehet cserélni kellene a zyxelt is sajnos
-
balhmm
tag
válasz Dr.FantastiK #8675 üzenetére
De 4 hónapja ilyen mármint bármit csinálok ilyen marad.. ennyi idő lenne az indexelés?
-
balhmm
tag
Adott egy zyxel 310-as NAS. Miért lehet az, hogy ha bekapcsolom a Twonky Media Server-t, akkor egyből leesik a NAS-ról való másolása sebessége 22megára? Felfele ugyanúgy megy 40-42 megával.. ha kikapcsolom a Twonky Media Server-t, akkor újra mindkettő irányba jó a sebesség.. vélemény?
-
hogy7hogy
csendes tag
Iménti hozzászólásomhoz: QNAP HS-210 PLEX Media Server-el mindent szépen lejátszik a SAMSUNG. Pipa sokadik.
Boldog vitatkozást! -
Dr.FantastiK
őstag
válasz junkpod #8669 üzenetére
otthoni : 10 torrentnel tobbet nem visz. ,, filekezelo primitiv ,, +1001
uzleti : iSCSI Lun / iSCSI Target ,, Synology DDNS service ,, +1001
amit linkeltem ott boven van informacio, mert millio dolgot lehetne itt felsorolni !
[ Szerkesztve ]
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Alex91
félisten
válasz junkpod #8669 üzenetére
Az egy dolog, hogy mi van a "papirra" irva... A masik, hogy hogyan van megvalositva! Pl. ott van a mobilom: okos telo ez is, meg az iPhone is, de megse egy kategoria...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
nagyúr
válasz junkpod #8664 üzenetére
madre de mios, én azt hittem, hogy csak kiemeltem két mondatot, ami vicces módon egymás mellé kerülve teljesen más jelentéssel bírt. erre kiderül, hogy gonosz csúsztató vagyok?
ps: google "irónia"
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8665 üzenetére
háááát...
átnéztem a listát, de nem találtam olyat ami nincs a Zyxelben és szükségem lenne rá. Lehet felületes voltam. Syno-sok, tényleg soroljatok már párat ami szerintetek otthoni usernek hasznos többlet lehet.
A mostani igényeim:
- bárhonnan elérhető adattárolás (web, media player)
- fotó és video webes megosztás
- ütemezett backupok
- torrent letöltés, automatikus letöltés dropbox torrentről
(több most nem jut eszembeSzóval biztos vannak még dolgok amire eddig nem is gondoltam, hogy hiányozhat, mert nem ismertem.
Nos?Box's don't touch!
-
krealon
veterán
válasz stickermajom #8667 üzenetére
Ez dicseretes.
Ezek utan remelem alaptalanok voltak a felelmeim.
Hajra WD! -
stickermajom
addikt
válasz krealon #8666 üzenetére
Mindezt folyamatos torrent kliens futtatas mellett (barminemu kulso legaramlasi segitseg nelkul)?
Igen, a Transmission is 0-24 fut (ezért nem megy idle-be a winchester). A szoba átlag 24 fok, a My Cloud alá került ~1-2mm-nyi gumitalp a rezgés csökkentése miatt, illetve felette kb. 5 cm hely van. Nincs semmi ventilátor, de ahova rakva van elöl-hátul nyitott, szóval gondolom a levegő nem reked meg.
Nekem jelenleg ~500KByte/sec-es feltöltés mellett 44 fokos a winchester. BullZeye kolléga fél óra 44MB/sec -es átlagsebességű másolással is csak 47 fokot ért el.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz stickermajom #8661 üzenetére
"Na jó, de mi köze a Medion NAS-oknak a My Cloud-hoz?"
Csak annyi, hogy a doboz merete es a szelloztetesi rendszer azonos.
A Medionban levo Seagate Barracuda green (ST1500DL003) atlagos fogyasztasa 5.3W.
A WD-ben levo RED 2TB (WD20EFRX) atlagos fogyasztasa 4.1W
A tesztelesem soran (folyamatos torrentezes mellett) a Medionban a winyo 1 ora alatt elerte a 23 fokos szobaban az 55 fokos homersekletet.
Nyilvan masok ezt nem vettek eszre, ezert haltak meg sorban az eszkozok.Hasonlo felepitesu Mybook studioval (notebookra kotve, torrent tarhelykent tesztelve) hasonlo forrosodast tapasztaltam.
Ezek utan en nem fogok csodalkozni, ha 0-24 torrentezes miatt tonkremegy par eszkoz."Nekem pl. 2 hónapja megy a My Cloud 0-24 és 45 fokos hőmérsékletnél nagyobbat még nem láttam a SMART adatok között."
Mindezt folyamatos torrent kliens futtatas mellett (barminemu kulso legaramlasi segitseg nelkul)?
Ha igen, akkor a WD valami nagyon jot alkotott es emelem a kalapom elotte. -
Dr.FantastiK
őstag
válasz junkpod #8664 üzenetére
tessek :: az Otthoni vagy az uzleti szolgaltatasait soroljam ?
, majd rajossz hogy a penz nem szamit, cserebe annyi mindent kapsz !!
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Dr.FantastiK #8652 üzenetére
felkeltetted a kíváncsiságomat, a syno-kat nem ismerem és nagyon részletesen soha nem is nézegettem a leírásukat, egyszerűen ingerküszöb feletti áruk miatt, viszont érdekelne mik azok a szolgáltatások amik vannak egy syno-ban de nincsenek egy zyxelben. Ha tudnál ilyeneket felsorolni akkor mérlegelhetném, hogy érdemes-e későbbiekben syno felé törekedni.
köszi előre is.(#8654) gbors
amit csináltál (kiemeltél két egymástól független két mondatot és kapcsolatot sugalltál köztük) azt csúsztatásnak nevezik[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
ok, végül is logikusnak tűnik. DE, hogyan érem el a NAS-t ha a router regisztrál?
tehát a router az ennevem.no-ip.biz címre küldözgeti az ő WAN-IP címét.
A router LAN címe 192.168.1.1, a NAS-é pedig 192.168.1.101, a routeren pedig beállítottam virtualserver port forwardingot így: port 2000-2010 to 192.168.1.101, a NAS-on pedig bejegyeztem a 2000-es portot webes hozzáféréshez.Na ezt hogy érem el kintről?
nem az volt a kérdés, hogy mia jobb a .synology vagy a no-ip.biz dns regisztráció...
Box's don't touch!
-
nagyúr
igazad van, tényleg unalmas - leginkább az, hogy hiába igyekszem objektíven leírni, amit tapasztaltam (rosszat is, jót is), akkor is olyan marhaságokat kapok válaszként, mint pl. az utolsó bekezdésed. ennyi.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
stickermajom
addikt
válasz krealon #8647 üzenetére
Na jó, de mi köze a Medion NAS-oknak a My Cloud-hoz? Ő My Cloudról nyilatkoztatta ki, hogy fél év után elhalnak.
Nekem pl. 2 hónapja megy a My Cloud 0-24 és 45 fokos hőmérsékletnél nagyobbat még nem láttam a SMART adatok között. Na most elvileg direkt ilyen működésre optimalizált winchester van benne, mely a spec sheet szerint 0-70 fok közötti működési hőmérsékletre van belőve. (Más kérdés, hogy a 70 fokot én személy szerint nem hiszem el.)
Kétlem, hogy nagyobb probléma lehet belőle a következő 4 hónapban, hacsak nem teszem a radiátorra, vagy a szekrénybe pár ruha közé. -
Alex91
félisten
Ok, csak mondjuk hany eveig megy ez a frissites? Na, ez nem mindegy! Az en WD World-omre is jot par, de amint elkezdtek az utod modellt gyartani akkor mar ugye... Igy ma mar pl az iTunes szervere hasznalhatatlan, mert az Apple valamit bekavarhatott. Vagy lehet, hogy a tobbi protokoll is fejlodik stb. Vagy az alapb funkciokban is lehetnek esetleg bugok,amit vagy javitanak, vagy nem a termek ciklusanak vegeig.
Persze lehet azt is mondani, hogy majd hamarabb cserelem az olcsobb cuccot, ha mar nem felel meg az igenyeimnek. Vegulis ez is jarhato ut, ha az embernek megfelel az, amit a termek nyujt, vagy az ar elleneben elnezobb a termek szolgaltatasaival, minosegevel stb.-vel szemben.
Csak en azt tapasztaltam, hogy sajnos a jot meg kell fizetni, sokszor az olcso eleg kompromisszumos...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
hogy7hogy
csendes tag
Sziasztok!
Néhány napja használok egy QNAP HS-210-es NAS-t, előtte egy NetGear ReadyNAS Duo-t nyúztam, még az 1. szériából. Amiért váltottam az bejött, ez a dekoratív "vas", itt mellettem, teljes csöndben van. A NetGearnek híresen rossz volt a hűtése... ventillátora. Nem volt nagyon jó mellette élni/tanulni. Ez tehát pipa.Transmission kliens fut(hat) rajta, megy is szépen, nincs vele gond. ReadyNAS-nál is így volt ez. Másik pipa.
Eleinte gond volt, hogy a NAS-on keresztül hogyan ébresztgetem a PC-et varázslatos csomagokkal (magic packet), de némi turkálás után elég egyszerű és hatásos megoldást lehet találni. Gyakorlatilag SSH-n a NAS-ba lépve, egy ismert macaddress birtokában, wakelan paranccsal indul minden szépen, mindez kintről/bentről, Iphone-ról. 3. pipa. Ő maga is ébreszthető WOL módon, de nálam 7/24 megy. Valószínűleg a diskeket lekapcsolja, mert nagy a csend ... még az sem ketyeg.
A támogatott HDD-k listája megtalálható a weboldalukon, de én nem olyannal használom. 2 darab green 2TB-os WD (WD20-EARS) megy benne, RAID1-ben, nincs gond. A rendszermonitor nagyon szépen és átláthatóan mutatja mind a NAS, mind a HDD-k fizikai állapotát, LAN forgalmat. HDD-ket maga is tudja tesztelni - a gyors teszt kb. 2 perc. 4. pipa.
A menü egyébként szintén áttekinthető, nagyon kultúrált, nekem jobban tetszik, mint a NetGear. Érdemes megnézni a honlapjukon található bemutató videót. Pipát kiraktam.
Az appok azok amik a weben fent vannak. AppStore-ból tölthető le hozzá 1-2 alkalmazás, ezek mennek iPhone-on.
Fényképeket és videókat, webet még nem osztottam meg rajta. A file/kvt megosztás kiválóan megy, Win és OSX alatt is. SSH van, próbáltam, megy, routeren port forward. FTP-t még nem tudom. Külső portokon megy szépen. Külső diskkel nem próbáltam. Backupot tud, elvileg Timemachine is támogatott, még nem próbáltam.
Kezdeti beüzemelési lépések érthetőek, könnyen követhetőek. HDD nélkül nem indul el ... ez már csak ilyen ... Talán beszél magyarul is, de ebben nem vagyok biztos, magam az ENG nyelvet választottam.
Levelezni tud veled, ha beállítod, a riasztási módok beállíthatóak. Mintha láttam volna, hogy ő maga is tud DHCP srv lenni.
DLNA: ez a rész amit nem egészen értek. (Ha vki érti - tapasztalt ilyet - mondja meg!) Egy DLNA Media Server (Beta - írják) fut rajta. A SAMSUNG LE40B650 TV-m gond nélkül látja, a könyvtárak szépen tallózhatóak. Ha az adott könyvtárban lévő .mkv filet akarom elindítani, akkor a TV kiírja, hogy: "ismeretlen fileformátum" Ha azonban ugyanezt a file-t a PC-men osztom meg DLNA segítségével, akkor a TV lejátsza ... Ha ennek a file-nak a .avi változatát osztom meg a NAS-ról akkor gond nélkül megy. Le kell szokjak 720p és 1080p .mkv file-okról?! Erre még nem találtam választ.
Összességében szeretem.
Remélem tudtam segíteni! Ha van kérdés (esetleg válasz a DLNA kérdésemre) írjatok!
Gy -
Egon
nagyúr
Fel nem tudom fogni, mit lovagolsz ezen.
Elmondtam, mire használom a NAS-t: fájlszerver, médialejátszó etetése (nem DLNA, szimpla fájlmegosztás alapon). Rendkívül kíváncsi vagyok, hogy ezen funkciók vonatkozásában, mégis milyen "fejlődést" hozhatna egy frissítés: sebességben aligha lehet ennél többet kihozni (a hasonló vassal szerelt Syno-k sebességéből kiindulva), más meg mégis mi fejlődhetne?!?
Egyébiránt a Zyxel szoftverét is frissítik: egy év alatt emlékeim szerint 3 frissítés érkezett).Arról nem is beszélve, hogy (tegyük fel) ha a tutkó frissítések következtében, mondjuk 60 MB helyett 70-re gyorsulna az írási sebesség, nekem az sem érne meg dupla árat, szóval a kérdést igen könnyen rövidre lehet zárni...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Alex91
félisten
Ez a plusz szolgaltatas se mindig igaz, mert lehet, hogy egy kvazi az olcsobban levo alap szolgaltatas is fejlodik, es ha ezt nem koveti a frissites...
-
Egon
nagyúr
Kiemelheted ezt a két mondatot, de ilyet én is tudok: nálad erősen szubjektív (pontosabban igen keveseknek fájó) szempontok miatt bukott meg a dolog (fogyasztás, sleep: ami utóbbit illeti, nekem meg pont az fáj, hogy max. 300 percre lehet állítani a tétlenség időszakát, miután a vinyók leállításra kerülnek: nem igazán használ az élettartamnak a sok leállás).
Ami pedig a nem tökéletes jelzőt illeti: a Syno sem tökéletes (ahogy semmi sem).
Részemről a témát lezártam (kicsit uncsi volt már a fikázás, pláne olyanoktól, akik percekig használták max. az eszközt, illetve olyan szempontjaik vannak, amik száz emberből max. ha egyet érdekelnek, a többieknek ötvenedragú "problémának" mondhatók)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Nyilván ezt fizeted meg a QNAP és társai húzósabb árában.
Ha a Zyxel is olyan szintű szoftverrel lenne ellátva, mint a drágább konkurensek, ki venne Synology-t?Mint mondottam, ha nincs szükséged a plusz szolgáltatásokra, akkor teljesen felelslegesnek tartom a plusz pénzért megvehető plusz funkciót, ennyi.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nagyúr
ha nem haragszol, ezt kiemelem:
Egy normális venti hangja, a töredéke csak egy vinyó hangjának.
A Zyxel mint márka pedig korántsem tökéletes.a két mondatból össze is áll, hol a hiba amúgy korábban írtam is, hogy a ventillátor-zajjal még kiegyeztem volna (vszleg idővel én is nekiesek, és cserélem / hekkelem), a fő gond a fogyasztása volt, ill. a specifikációban behazudott sleep hiánya.
ha valaki torrent-kliensnek akarja, és sikerül elsuvasztania valahová, ahol nem zavar senkit, akkor valóban jó vételek ezek. nálam nem ez volt a cél.
-
Alex91
félisten
De, a folyamatos szoftver frissites igen is fontos lehet! Mert elkepzelheto, hogy a vas meg megfelelo lenne bizonyos funkciok ellatasahoz, csak eppen a szoftver miatt nem megy.
-
Egon
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #8650 üzenetére
Max. a hozzád hasonló, nyilván rendkívül tapasztalt és hozzáértő Syno-fanok nem fognak "eggyetérteni" (helyesírás LOL).
Aki (hozzám hasonlóan) pusztán fájlszervernek, illetve a médialejtászó "etetésére" használja a NAS-t (VPN szervert tud a routerem is), azt halál hidegen hagyja a folyamatosan frissülő firmware (feltéve ha problémamentesen működik az eszköz - a Zyxel nálam bő egy év alatt így tett...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Dr.FantastiK
őstag
'' a QNAP/Synology kettős meg kétszer annyiba kerül (ehhez mérten nyilván jobb is - de annyival biztosan nem, mint amennyivel drágább). ''
Ezzel itt nyilvan, (majdnem) senki nem fog eggyeterteni. En sem.!
a Synology orult draga, de ugyanakkor mindent visz !!
> enyhen fogalmazva, fenyevekkel elorebb van, tekintve foleg az allandoan frisulo Softwer-ét ! ![ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Mint Zyxel-tulaj, ezt már nem állom meg szó nélkül...
Vettem egy NSA320-at, akkor, amikor az edigital-ban valamiért 10K-val olcsóbb volt, mint bárhol máshol (emlékeim szerint bruttó 23K-ért vettem). A nappaliban van a router, a sarokban egy könyvespolcon (ott jön be a net), mellette volt hely a NAS-nak is. Az asszony ott etette-altatta a kisebbik gyereket, a sarok mellett elhelyezett fotelban. A router-ben levő venti hangos volt, zavarta őket.
Szétszedtem a cuccot, és láttam, hogy szabvány méretű, szabvány csatlakozójú venti van benne (tehát szükség esetén gond nélkül cserélhető), de sajnos keskeny kivitel (ha jól rémlik, 60*60*15-ös). Ebben a méretben nehéz halk ventit kapni, vastagabb venti pedig nem nagyon fér el benne a kialakításból adódólag (20 mm vastag még neccesen, de elfér, 25 mm vastag nem fér bele). Volt otthon egy ezeréves Zalman potnéter, azzal lecsavartam kicsit (a 2000 RPM feletti fordulatszám leesett 1600-1700 közé), így már a család sem reklamált, és engem sem zavar.
Tudni kell, hogy meglehetősen kényes vagyok a csendre. A gépemben anno 4K-ba kerülő, 800 RPM-es S-FLEX ventik vannak; tápból is az egyik leghalkabb (léggel hűtött) típust vettem, a proci és a vga hűtés összesen cca. 40K-ba került (nem említve a hangszigetelt házat). Ha a vinyók nem mennének a gépben, fele hangja sem lenne. És itt a lényeg. A büdös életben soha nem lesz hangtalan egy NAS, legalábbis addig biztos nem, amíg vinyó üzemel benne. Egy normális venti hangja, a töredéke csak egy vinyó hangjának.
A Zyxel mint márka pedig korántsem tökéletes. Viszont jóval problémamentesebb, mint a D-Link, a QNAP/Synology kettős meg kétszer annyiba kerül (ehhez mérten nyilván jobb is - de annyival biztosan nem, mint amennyivel drágább). Szerintem a kérdés az, hogy kinek milyen szolgáltatásokra van szüksége, és hogy (adott esetben) mennyit hajlandó "barkácsolni", cserében súlyos tízezrekért (hardveresen és szofveresen egyaránt). Az én esetemben minimális kompromisszumot kellett kötni: kb. fél óra alatt megvolt a szerelés, és elrontani sem nagyon lehet (ennnyi nekem belefért). Ami nem mindegy: 60 MB/sec körüli tempóval tudok írni a NAS-ra (olvasni meg 70 mega körül), ami azért elég jó százaléka a gigabitnek, és a jóval drágább eszközök sem gyorsabbak szignifikánsan.
Akinek csak fájlszerverre, esetleg torrentezésre van szüksége, az jól jár a Zyxellel, akinek kell a Syno bővített tudása (a VPN szervertől kezdve a kutyafüléig), annak úgysem alternatíva a Zyxel (mondjuk olyan igényekre személy szerint inkább vennék microservert azért a pénzért).
Uff.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz krealon #8647 üzenetére
WD My Book Live-ban is passzív volt a hűtés, de 3 év alatt ilyen hullámról nem hallottam, hogy sorozatosan mentek volna tönkre a vinyók benne.
És ő nem vont le sehonnan semmit, azt mondta konkrétan a My Cloud ment tönkre sorozatosan 6 hónap után és nem a Medion.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
krealon
veterán
válasz stickermajom #8646 üzenetére
"De lehet, hogy 4 hónap múlva sorozatosan pusztulnak majd a Red-ek! Ne vitatkozz Marty McFly-jal!"
Esetleg levonta a konzekvenciat a rosszemleku Medion NAS-ok esetebol. Ott is sorra doglottek be winyok, mert a passziv hutesu NAS-t nem 0-24 torrentezesre valo.
Hozzaszolasaim a temaban, osszefoglalo
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Véleményem szerint a DDNS szolgáltatás csak az IP cím feloldására szolgál, az pedig a router WAN portjának az IP címe, amin az internet felől elérhető. Ez egy darab IP cím. Mindegy, hogy melyik eszköz regisztrálja az eredmény ugyanaz lesz. A routeren illik beállítani.
A port forwardot ugyanúgy be kel állítani a NAS elérésehez.
-
Patice
nagyúr
válasz junkpod #8642 üzenetére
Ha a routered kezeli a DDNS-t, akkor a host cím után mindig meg kell majd adnod, hogy melyik porton akarsz bemenni".
A NAS-od bizonyos szolgáltatásaihoz (gondolom én) különböző portok vannak rendelve gyárilag és/vagy ezek kézzel állíthatóak. Ha lehet változtatni, akkor adj meg egyéni portokat. Viszont így meg kell majd jegyezned a portokat, hogy melyik, melyik szolgáltatáshoz tartozik.
Ha a NAS-odra bízod a DDNS kezelését, akkor talán egyszerűbb lesz a dolgod, mert a host cím böngészőbe pötyögése után a NAS fogad, ha jól állítottad be a port forwardokat a routeren.
(Gondolom a Zyxel is használ egy portot legalább a kezelőfelületéhez.)
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
junkpod
veterán
egy gyors kérdéem van: létrehoztam egy no-ip hostot, a router is és a Zyxel is kezeli ezt a szolgáltatást. Melyiken aktiváljam?
1. a routeren aktiválom, akkor kintről elérem a routert, ezután ezen hogy tudok átmászni a NAS-ra?
2. a NAS-on aktiválom, a routeren beállítok egy port forwardot (milyen portot állítsak és milyen protokollt, http esetleg, ftp esetleg? mindkettő) és akkor közvetlenül a NAS érem el?Ti hogy csináljátok?
Box's don't touch!
-
BullZeye
veterán
Azt megnézném, mikor alig 3 hónapja jelentették be és nagyjából 2 hónapja kapható De biztos igazad van
Elég sok fórumot olvasok Wd My Clouddal kapcsolatban is, eddig 2 esetet olvastam, ahol a vinyó ment tönkre, és az is első napokban (piros led)
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
A WD My cloud még nincs is fél éves termék.
Menyibe is kerül egy NSA-310s? 22.276Ft, Menyibe is kerül egy 2TB/3TB WD RED? 25.640/32.808 Ft. Ez együtt 47.916/55.084 FtMennyibe is kerül egy WD My Cloud 2TB/3TB? 45.829/58.725Ft.
Kapacitástól függően hol az egyik, hol a másik olcsóbb, de verhetetlen ár/érték arányról beszélni a Zyxle javára erős túlzás.Ehhez egyértelműen jobb "érték" kellene, de az is erősen vitatható, hogy melyik a jobb.
Ha például a fogyasztást, zajt, USB port sebességét nézzük. Természetesen vannak a Zyxelnek is előnyei, de mindenki eldönti, hogy neki mi a fontos. -
-
phaser
csendes tag
válasz Zjunior #8634 üzenetére
WD-Cloudra Amazonon panaszkodnak, hogy ~fél év után többeknek elpusztult benne a lemez. Maga az ötlet jó egyébként, mert akinek semmi más nem kell, csak a HHD-t szeretné elérni, megoldást jelenthet.
NAS ár/érték arány szempontjából egy lemezes kategóriában a Zyxel verhetetlen: NSA-310S.
WDCloud helyett inkább ezt venném. Az "S" típus új, javított változat, a régi (NSA-310) ugyan sok helyen kapható , de nem érdemes keresni, mert nekem pl a WakeOnLan funkció egyáltalán nem működött. Az újnak már elvileg nincs ilyen gondja.
Teszt: http://uk.hardware.info/reviews/5091/zyxel-nsa310s-review-entry-level-quality-nasNAS HDD: WD Red, NAS-ra van optimalizálva, tökéletes kompromisszum és nem kell izgulni a Green HDD-knél jelentkező (még mindig!) fejparkoltatási problémák miatt sem.
Plex: aki Plexet szeretne használni (pédául AppleTV 3-mal) annak ajánlom figyelmébe a Plex weldalán a követelményeket NAS-sal szemben. A problémamentes működéshez a transcoding miatt min. Corei3 kell. Ez számításigényes feladat, mely egyik NAS-nak sem erőssége soho/home kategóriában.
Innentől kezdve kész NAS-t venni értelmetlen, mert ezek min. 4 lemezes változatban kaphatók méregdrágán. Megoldás: Építeni kell, semmiképp nem lesz olcsó, de még mindig ez az ésszerűbb (mini-ITX lap + 4th gen. Corei3 v. 5).- Olcsó NAS + médialejátszó: kinek mi az igénye... Megoldható, WDTV Live Streming nem rossz választás ehhez. Működik, ahogy kell, habár nem lesz olyan, mint egy XBMC. Láttam egy viszonylag új cuccot egyébként, melyen egy optimalizált XBMC fut linux alapokon, "Little Black Box" névre hallgat, 100 angol font körül mozog az ára: http://www.thelittleblackbox.nl/en/
Összességében:
A médialejátszók felülete nem túl minőségi, ha komolyabb, igényesebb felület kell, akkor viszont csak XBMC vagy PLEX jöhet szóba, de ezekhez már komolyabb befektetés kell. Apple TV 3: 30k, épített NAS Haswell alapokon: 100-130k -
Zjunior
veterán
Végül abban maradtam, hogy Wd My Cloud+ Wd live streaming párosra ruházok be!
Ez így már versenyképes gondolom.Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz #35090688 #8631 üzenetére
Bar sokmindent visz/vinne a TV, megis en leginkabb amolyan megjelenitokent hasznalom. Van egy 15 meteres HDMI kabelem es azon tolom a PC-rol a BD filmeket.! CyberLink PowerDVD-vel. ez igy Tuti.
Ha csak 1-2-3 Gb egy film akkor ONLINE beolvastatom a NAS-rol.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr.FantastiK #8629 üzenetére
Én még egyelőre a funkciók szétválasztásában hiszek (majd lehet hogy ez később megváltozik): a NAS csak megoszt, a lejátszó csak lejátszik, a TV csak megjelenít, és így tovább. Meggyőződésem, hogy - normál árak mellett - csak így fog rendesen működni a rendszer. De persze lehet olyan TV, ami mindent visz, nem vitatom, csak nem biztos, hogy számomra elfogadható áron.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz #35090688 #8625 üzenetére
Igen, megérte mert boo 30% -al olcsobban jutottam hozzá mint a kereskedelmi 'listaára'.!
Gyonyoru kepet ad, mindent tud amit kell, csak a gombok elrendezese a taviranyiton nem tetszik.!> Multibit :
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz junkpod #8623 üzenetére
... és @Multibit is:
azt egyáltalán nem írtam, hogy a routernek a hálóba kell kerülni - de ha csak oda tudod tenni a modemet / hgw-t / akrámit, akkor sanszos, hogy ott lesz. nem mindenki épít új lakást NAS vásárláshoz
azt sem írtam, hogy a NAS a router mellé kell kerüljön, hanem azt, hogy jellemzően oda fog - ha nincs bekábelezve a lakás (falban), akkor irdatlan macera átvinni egyik szobából a másikba. ha be van, akkor jobb a helyzet, szabad csatlakozó kérdése.miután nem mindenki egyedül lakik, az éjszakai NASolásra igen egyszerű a use case: nejem 10 körül már alszik, én inkább éjféltájban fekszem. hétvégén meg 1-2 órával korábban kel, mint én. szerencsére nem a hálóban van a hgw
-
Multibit
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #8624 üzenetére
Jó szórakozást!
-
törölt tag
válasz Dr.FantastiK #8624 üzenetére
Nem egy olcsó darab!
Megérte? Komolyan kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz junkpod #8613 üzenetére
'' Nézett már bárki killa samplet másfél órán át? Az egy szarul kodolt video, nem értem miért hssználják tesztelésre.''
Jelentem Igen !
Nallam akarmeddig megy ez a Sample..
> nem akad ki a TV, egy SONY KDL-55HX850.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Ezt most nem értem:
1. miért KELL a routernek a hálóba kerülnie? (azért egy wifi antenna mellett közvetlenül aludni véleményes...
2. miért KELL a NAS-nak oda kerülnie ahol a router van? Nem lehet kapni hálózati kábelt 1 méteresnél hosszabbat? A PC-d is a hálóban van, meg a TV-d is, meg a házimozid is, meg minden? akkor az nem háló
3. nehezen tudok elképzelni OTTHONI felhasználásban olyat amikor éjszaka elengedhetetlenül fontos a NAS-hoz a hozzáférés.De a te életed, úgy éled ahogy akarod. Hogy én hogyan képzelem el, hát így:
1. Router ott van ahol bejön a kábel a lakásba, ezt pedig direkt egy középponti helyre kértem, ahova szekrényt építtettem.
2. a routerből minden szobába vezet egy bekábelezett kiállás amire a hálózatos eszközök (médiaplayer, tv, pc...) csatlakozhatnak. Ebben az esetben viszont a NAS-nak tényleg a router mellett találtam legjobb helyet a szekrényben de nem azért mert szerelmes a routerbe, hanem mert ott nincs szem előtt.
3. éjszaka meg aludni szeretek és ha voltam olyan kegyes, hogy adtam másnak hozzáférést az én NAS-omhoz (pl távol élő rokon) akkor elvárom, hogy fogadja el a nyitvatartási órákatTehát ha zúgna, sem hallom (mert halk és szekrényben pihen), de ha alszom úgyis ki van kapcsolva, akkor meg még hallkabb
Box's don't touch!
-
törölt tag
Én most már használtam QNAP-et és Synology-t is. Ha nem kell neki transzkódolni, csak fájlokat oszt meg (médialejátszót szolgál ki SMB-n keresztül), egy pisszenésnyi hangja sincs, pedig három RED vinyó van benne. Proci 0-5%-on, ventillátor alig forog vagy akár áll, ha úgy van programozva. Az olcsóbb NAS-okat nem ismerem, de aki lakásban lakik (pláne garzonban, mint én), az tudja, milyen kardinális kérdés a zajszint.
-
nagyúr
válasz junkpod #8616 üzenetére
a NAS jellemzően nem oda kerül, ahová "való", hanem oda, ahol a router van. ha pedig a router valamilyen okból a hálóba kerül, akkor a NAS is oda fog. az pedig igen korrekt megoldás, hogy ha valaki alszik, akkor a többi lakó ne férjen hozzá a NAS-hoz...
nekem amúgy nem a hálóban volt az NSA-310, de ezzel együtt is zavart. azt meg nehezen tudom értelmezni, hogy "hibás igény"."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
junkpod
veterán
válasz spiky03 #8615 üzenetére
ugye ha jól emlékszem a ZyxelNSA310-es állandó fordulatos ventivel van szerelve, ez persze, hogy hangosabb mint a ford.szám szabályzósok.
Egyébként ezek a venti zaj panaszok is tipikus hibás igények miatt vannak: NAS nem hálószobába való, de ha már ott van akkor minek megy éjszakára?
Box's don't touch!
-
spiky03
veterán
válasz BullZeye #8612 üzenetére
én. pl boldogan használok egy 310-est.
megy rajta rendesen a töltés, meg a filmeket elerem a bd lejátszóval.
én az nfs megosztast használom ehhez.
úgyhogy amire nekem kell arra teljesen jó
a ventije lehet, hogy egy picit hangos, de nem zavaró, kint van a nappali sarkában.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
junkpod
veterán
válasz BullZeye #8612 üzenetére
Engem aztán nem bántottál meg. Azt viszont szeretném, hogy tanácsot saját tapasztalat alapján adj. Az internetes fórumokon összegyűlt tapasztalatok összefoglalására ott a kereső és a google, semmi szükség nincs arra, hogy még egyszer leírd, hogy mit olvastál valamiről, csak egyel több hsz, ami bár véleménynek tűnik, de csak szajkózás.
Magamat (s másokat sem) akarok meggyőzni se a Zyxelről sem másról. Amit vettem az igényeim és a lehetőségeim mérlegelése alapján vettem (mint sok minden mást is) és remélem beválik majd. Amit eddig a Zyxelről írtam az nem is vélemény hanem tapasztalati tény volt. Sőt én voltam aki először megkérdőjelezte a kolléga választását, pedig az én bejegyzésemre reagálva rendelte meg.
Ez viszont vélemény: a NAS-okkal szembeni (bármelyik termék) negatív tapasztalatok fele a hibás elvárásokból, másik fele pedig a hozzá nem értésből fakad. Sokszor már az alapoknál elvérzik az egész. pl. transzkódolva DLNA-n nézni filmeket eleve elvetélt ötlet, a DLNA-t nem erre találták ki, hanem pl a mobilodról tudj tartalmakat kijelzőkre továbbítani. Full hd 23,976 filmet nincs értelme transzkódolni, akkor inkább le kell szedni a camera verziót 300MB méretben és a tv lejátszójával usbről megnézni.
A NAS adattárolásra és elérésre való, a többi mind vakítás.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz junkpod #8611 üzenetére
Egyszerű következtetés, van benne ventilátor, ventilátor pörög, aminek hangja van, ergó hangosabb. Ehhez még látnom se kell képet róla, elég egy manualt elolvasni. (és a beszámolók róla nem arról tanúskodnak, hogy teljesen hangtalan lenne)
Gyári DLNA szerverek NAS-okon (ahogy tudom, de ezt már régebben olvastam, lehet azóta változott) licenselési problémák miatt használnak olyan DLNA szerver-t ami nem támogatja a külső feliratokat, szóval ebben sem lesz jobb.
Vinyó nincs benne, azaz amennyivel olcsóbb, annyival lesz drágább, ehhez se kell látnom még képet sem.
Net tele van sírásokkal, hogy Zyxel milyen rossz, ehhez megint csak még képet se kell látnom róla, elég elolvasni miket írnak róla.
Vagy most magadat akarod meggyőzni, és nem engem? Mert engem nem különösebben érdekel, hogy ki mit vesz, és hogy használja, de tényleg.
Nem viccből írja mindenki, hogy ha normális NAS kell akkor QNAP vagy Synology, ha olcsó meg WD My Cloud.
Ettől függetlenül eszem ágában sem volt a lelkedbe gázolni ilyen "felelőtlen" kijelentésekkel, amiket alig pár hónapos olvasgatás előzött meg. :\
Remélem boldogan fogod használni hosszú távon is a Zyxel-t és tényleg nem lesz semmilyen problémád vele, és meg leszel elégedve vele.
-
törölt tag
Tapasztalatom szerint nincs olyan NAS, ami problémamentesen, tényleg minden létező formátumot fullHD-ig átkódol. Csatlakoznék azokhoz, akik komoly multimédialejátszót javasolnak inkább. Nekem egy - átkódolásra nem képes - NAS-hoz egy Dune HD Smart B1 típusú, bluray lejátszóval kombinált multimédia player csatlakozik, és szó szerint mindent visz, egészen az 50 GB-os bluray ISO-val bezárólag.
-
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Otthonra tervezek egy NAS-t vásárolni, melynek a filmek tárolása mellett olyan szerepet is szánnék, hogy a fényképeket biztonságban tudjam. A képeket szeretném tükrözve tárolni, ez azonban filmeknél és más pótolható, nem érzékeny fájloknál felesleges lenne. Az árakat figyelembe véve a 4 lemezes NAS más túl van a lehetőségeimen, így az kérdés merült fel bennem, hogy 2 lemezes NAS-nál megoldható-e az alábbi:
Ha veszek pl. két 2TB-os HDD-t, akkor 750GB lenne tükörben és a maradék 2x 1,25TB egyben vagy külön elérhető legyen filmtárolásra. Így lenne 750GB + 2,5TB tárhelyem (most tekintsünk el az 1000/1024-es szorzóktól)
Két NAS-ban gondolkoztam: a DS2013J és a TS-212P típusban. A QNAP felé kacsingatok az erősebb hardver miatt, szoftveresen valószínűleg kiszolgálna mindkettő, ahogy néztem a live demokat olyan irdatlan nagy különbségek nincsenek (vagy csak én nem láttam
A Synology support már válaszolt, hogy felejtős a fenti elgondolás. A QNAP tudhatja ezt? Nem tudom mennyire földtől elszakadt az igényem, raid-hez teljesen hülye vagyok.
A felhőbe mentésnél csak azokhoz szolgáltatókhoz lehet menteni, amiket felsorolnak (QNAP-nál 3 db). Ha lehet máshová is, akkor több is futhat egyidejűleg? Például több szolgáltatónál ingyen pár GB-s acc és mindre feltenni pl. 1-1 könyvtár tartalmát? Na jó, ezt talán még én sem gondolom komolyan. -
fabias82
tag
válasz stickermajom #8605 üzenetére
Az Biztos megfektetné a tévé lejátszóját
-
Multibit
nagyúr
válasz Zjunior #8602 üzenetére
Jól értem? kiadnál 100 kHUF-ot egy NAS-ért a transzkódolás miatt, de nem akarsz olcsóbban venni egy NAS+mediaplayer párost. Érdekes. Te tudod, a Te pénzed.
Esküszöm a legjobb megoldás a külső winyóra felrakom a cuccot és beledugom a TV-be.
Megeszik mindent!
Ugye ezt Te sem gondolod komolyan! -
Patice
nagyúr
válasz Zjunior #8600 üzenetére
Túl új ahhoz, hogy igaz legyen...
Érdekes dolgok ezek.
A médiaszerver részéből érdekes, hogy a licenszdíj miatt vették ki a transzkódolás lehetőségét. Bár mélyebben belegondolva lehet elég nagy összeget kellett volna fizetniük.Plex és XBMC szerintem fogja követni a hardveres változásokat és idővel lesz kompatibilis szoftver.
De amúgy tényleg idegesítő tény.
Ha most kezdeném ezt az egész hifis, médialejátszós zenélgetős ipart, akkor kicsit másképp állnék hozzá a mostani tudásommal.
Mindenre célgép, de saját építésben....
NAS-t is lehet sajátot csinálni, HTPC-t is, zenelejátszó PC-t is, csak mindre külön gép kell, mert mindegyiket szarrá lehet optimalizálni, de így csak azokra a célfeladatokra lesznek csak alkalmasak, mint amire szánta az ember őket, másra nem.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 12 Pro max 256Gb (sok tartozék!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest