Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.:LoMAX:.
aktív tag
Szívesen!
Örülök, hogy jókor tettem fel a lépéseketiftop
wget -N http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/{uClibc-0.9.33_git-arm-1.txz,uClibc-solibs-0.9.33_git-arm-1.txz,libpcap-1.1.1-arm-1.txz}
funpkg -i libpcap-1.1.1-arm-1.txzAz uClibc-0.9.33_git-arm-1.txz (vagy a uClibc-solibs-0.9.33_git-arm-1.txz) csomagokat akkor telepítsd, ha nem megy.
A libpcap-1.1.1-arm-1.txz csomagot feltettem, és megy, nem is néztem, hogy függősége lenne bármelyik csomagnak, de így menni fog---
Jogokkal tényleg probléma lehetett, én a könyvtárat (torrent) NAS alól hoztam létre (és ott tudom megfelelően állítani is a jogokat, hogy kik férjenek hozzá a mappához), csak a download mappa jött létre nálam putty alatt
Meg kéne próbálni, hogy FFP nélkül indítani a rendszert, és a torrent mappának jogokat adni, vagy putty alól jogokat hozzárendelni, mert most csak a root-nak van joga. -
Bucy
aktív tag
válasz
.:LoMAX:. #96 üzenetére
Köszi!
Pont jókor jött a leírásod, épp ott tartottam, hogy nézegettem az aktuális csomag verziókat a letöltéshez, amikor megláttam a leírásod, már másoltam is a putty-ba.
Megy szépen, már tudom kezelni a tabról is, most állítom be a portforwardot a távoli eléréshez.
Egy gondom van még, át akartam helyezni a torrentjeimet a TM-ös download könyvtárba, de se a NASsal, se TC-vel nem volt hozzá jogom. WinSCP-vel megy, ennek kell még utánanéznem. -
aktív tag
FFP - Transmission telepítése
(csak a lépések, magyarázat nélkül, de itt a leírást tudjátok követni, csak a parancsokat az általam írtat használjátok, és úgy működni fog)Telnet hozzáféréshez kell:
http://192.168.1.2/r34814,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor
Telnet
chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
/ffp/start/sshd.sh start
exit
SSH
root/root
/ffp/start/telnetd.sh stop
chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh
passwd
cd /ffp
mkdir /ffp/pkg
cd /ffp/pkg
wget -N http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/{glib2-2.30.2-arm-0.txz,htop-1.0-arm-0.txz,iftop-1.0pre2-arm-0.txz,libevent-2.0.16-arm-0.txz,mc-4.8.1-arm-0.txz,nmap-5.51-arm-0.txz,screen-4.0.3-arm-0.txz,transmission-2.42-arm-0.txz,python-2.7.2-arm-1.txz,nmon-14g-arm-1.txz}
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/curl-7.21.4-arm-1.txz
funpkg -i *.txz
cd /ffp/
mkdir /ffp/tm
cd /i-data/md0/
mkdir /i-data/md0/torrent/download
cd /ffp/start
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/torrent/download -t -u TMuser -v TMpassword -a *.*.*.*
leállítás "Ctrl-C"-vel
chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
/ffp/start/transmission.sh start
/ffp/start/transmission.sh stop
cd /ffp/tm/.transmission-daemon/
mc
szerkeszteni: settings.json
https://trac.transmissionbt.com/wiki/ConfigurationParameters
cd /ffp/start/
mc
megváltoztatni: transmission.sh
configdir=/ffp/tm/.transmission-daemon
user=rootÚjra kellett húzni az FFP-t mert volt egy file rendszer sérülésem, és nem tudtam mit kezdeni vele, csak újra húzni, így össze tudtam írni pontosan a lépéseket, amivel a Medion-on mehet a TM.ezés
Használjátok egészséggel -
krealon
veterán
Az SCP es SFTP -hez opensshd szukseges. Ez a gyari firmware-ben nincs, de FFP-vel megoldhato.
A gyari FTP nem alkalmas a fenti modra.
A backdoor-al telnet hozzaferest tudsz letesiteni a NAS-sal. Nem jelenik meg semmi, viszont utana pl PuTTY-al karakteres hozzaferes aktivalodik.
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
Távolról szeretném elérni a Medion Nasomat, biztonságos SFTP vagy SCP kapcsolattal, router mögül.
Ehhez már a routerben egy dns szolgáltatót már be is állítottam, https-n keresztül sikerül is elérnem. (A routerben a NAS-nak adtam statikus IP-t persze.)
Viszont winscp programmal SFTP, SCP-vel se jutottam zöldágra.
A Medionra is kellene telepíteni külön SFTP klienst? Egyébként kintről a 2222-es porton szeretnék bejönni a NAS 22-es ssh portjára routeren keresztüli port átirányítással, de ez nem működik.
A Medion gyári adminos beállítási oldalán ugye van egy ftp kapcsolat engedélyezési lehetőség, az be van pipálva, a 22-es portot adtam még meg ott is. Vagy ez csak ftp-t tud?Írtátok korábban ezt a backdoor-os bejelentkezést.... ez mi? Nálam azt a hivatkozást (az elején a saját nasom nevével átírva) hiába adom meg böngészőben, látszólag a sima medionos bejelentkeztető oldal jelenik meg.... Mit kellene látnom?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
siva
aktív tag
Itt a leírás, én pár dolgon változtattam
fontos, hogy előtte csinálj backdoor -os bejelentkezést, hogy be tudj telnetelni.
http://nas-server/r34814,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoornas-server a te nas-od neve, vagy ip-je
megnéztem, androidról (v845) teljesen jól működik...
-
3szli
tag
Üdv mindenkinek
jól hangzik ez Transmissionha megoldható valaki el magyarázná hogyan kell telepíteni? (elég kezdő vagyok az ilyenekhez)mivel jár a telepítése? mi törtözik ha elrontok valamit? meg ha nem nagy hülyeség akkor egy képet mégis hogy nézik ez a dolog
meg próbálkoztam elérni a szervert telefonon(Vodafone 848 Android-os cuccon) keresztül de sehogy nem jártam sikerrel valakinek van valami tapasztalata ebben ?
-
aktív tag
Leszámítva, hogy olykor a hálózati vezérlő "túlcsordul" és nem érhető el a NAS, ritkán fordul elő, de szokott, akkor csak ki-be kapcs segít.
TM-ben jelenleg 99 torrent áll seedben, és ami még jó a TM-ben és a gyári nem tudta, hogy amit uTorrent-ben szedtem le, azt is belehet állítani már seedbe.Vannak kisebb kellemetlenségek az FFP miatt, azt korábban írtam, de összességében még így is megéri
-
zso73
veterán
Nekem akkor rakja kompletbe,ha pause-olva van egy napot,vagy a seed idő lejár. Egy nagy szar a torrent kliens a cuccba. Már sokszor fel akartam tenni a fun plugot. Várok áprilisig, mert akkor várható a keményítés a torrentek miatt. Feleslegesen nem akarok dolgozni vele......
-
Bucy
aktív tag
De komplettbe nem rakhatja -1 -1 esetén, tehát ha átállítás nélkül átrakta, akkor csak volt valami hiba nálad is.
Nem állítottam rajta egyedit soha.
A másik, hogy hiába indítom vissza pár beragad a komlettbe és a torrent fájlja is eltűnik valahol a rendszerbe.LoMAX: Kellene már időt szakítanom a tm felrakására.
Megy szépen, hányat bír egyszerre? -
Bucy
aktív tag
Van egy érdekes gondom. Eddig nem sűrűn fordult elő, de ma 2x.
Történetesen resetelődik a torrent beállításom -1, -1-ről 0, 60-ra.
Minden torrentet átdob completedre.
Összefüggésben lehet a torrentek törlésével, rendezésével, mindig utána történik.
Tapasztalt valaki hasonlót? -
aktív tag
iotop telepítése:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/python-2.7.2-arm-1.txz
funpkg -i python-2.7.2-arm-1.txz
wget http://guichaz.free.fr/iotop/files/iotop-0.4.4.tar.gziotop-0.4.4.tar.gz kicsomagolása után, belépve futtathatjuk:
python2.7 iotop.ph
Linkek:
python
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/
iotop
http://guichaz.free.fr/iotop/
http://freecode.com/projects/iotop -
zso73
veterán
-
3szli
tag
helló nekem egy olyan problémám van hogy próbáltam beállítani a http://dyndns.hu/ nas-t de csak egy ideig jó /max egy óra/ és nem igazán tudom mi lehet a baj valaki tud segíteni?
-
aktív tag
válasz
.:LoMAX:. #75 üzenetére
Ismert hibák/problémák FFP mellett:
Webes felületen jogosultsági gondok
Both partitions of the stick will show up twice in the webinterface. (It might be three times for the 3x0/Medion)
User quota might not work. It's not working on the Medion P89626/P89630
[link]Hálózati kártya meghajtó gond [link], "fagyás" után, csak ki/be kapcsolással lehet újra hozzá férni.
-
aktív tag
A telepítést meg a Zyxel nsa-210 logout alapján csináltam meg, csak figyelni kell, hogy milyen file-okat tölt le, elméletileg javítva van már, de ha nem, akkor a FFP wiki-t érdemes bogarászni kicsit
Ami fontos, hogy az FFP0.7 csak a txz kiterjesztésű csomagokat tudja kezelni.
Csomagok
FFP-stick wiki
FFP0.7 erről az oldalról tölthető le, file neve: FFPStick-2012-01-31.zip
Mijzelf féle csomagokamiket telepíteni kell a torrenthez
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/libevent-2.0.16-arm-0.txz
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/transmission-2.42-arm-0.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/curl-7.21.4-arm-1.txz
funpkg -i curl-7.21.4-arm-1.txz
funpkg -i libevent-2.0.16-arm-0.txz
funpkg -i transmission-2.42-arm-0.txz -
aktív tag
Valaki már feltette a FFP0.7-et a Medion-ra?
Érdeklődnék, hogy másnál volt-e már kapcsolat vesztése?
Nálam szokott lenni, és olyankor elérhetetlenné válik a NAS (hálózat vezérlője szállhat el a sok kapcsolattól) és olyankor csak NAS ki-be kapcsolása segít csak. -
rakama
csendes tag
Én megoldottam egy darab 5 voltos 40x40x20mm ventilátorra. Alulról megy a hűtés eddig a legmelegebb 33C volt, és dolgoztattam rendesen. De nem bízom a véletlenre, és egyből két darab ventilátort rendeltem készülve a nyárra
A keretet amiben lesznek a ventilátorok , és tartja a nas-t most agyalom, hogy milyen legyen. A tápot usb-ről kapja.
-
3szli
tag
-
a8l
aktív tag
Tegnap megnéztem sima filmlejátszás alatt 54 fokig felmegy a hőfok, semmi terhelés csak egyszerű lejátszás.
Aláraktam pedig 2cm-s valamit a két végéhez, tehát mindenképp kell a venti mert meg fog főni. -
3szli
tag
ma felkínálta a 1.01(UZD.0)_20120203 frissítést vagy mit és miota felrakta azóta a böngészőből azóta egyáltalán nem tudom elérni illetve ha véletlen sikerül elérni akkor is a betöltésnél megakad és ami rajta volt adat azt mind lekaparta :@ ez az egyik ami nem jó
másik még amíg rendesen működöt addig is csak hálózatban tudtam elérni de valahogy interneten keresztül is ellehet nem ?
-
zso73
veterán
Nekem is venti van rajta. Egy 12V-os 5V-ról. Hangja nincs,és max 36C .
-
Bucy
aktív tag
Én megemeltem a talajtól 2 centivel a lábainál alátámasztva, így szabadabb a légáramlás alulról és a kürtő hatás jobban érvényesül. Így 42-43 fokos általában. Nem tudom nyáron elég lesz-e.
-
a8l
aktív tag
54 fokig ment fel de performance good-ot írt meg healtly-t, nem tudom mit kéne vele tenni hogy ne melegedjen ennyire, valószínű ez a seagate ennyire szar cucc ami benne van alapból ilyen.
A gépemben egy wd black 2Tb-s van és az is meleg de csak 43 fokos, max volt 50 eddigi életében, 24-ről indul mindig bekapcsolás után, és egy elég rossul szellőző házban van nem túl sok házventi , meg combos radeon táraságában.
Az egyetlen lehetőség a hűtésére talán egy kis a ház tetejére rápattintható ventillátor lenne, de hogy néz már ki ventivel a tetején.
Szerencsére lekapcsol a hdd 3 perc után ha nem csinál semmit, így talán sokáig tart mert van hogy napokig nem nézek róla semmit, azt túlélte hogy rámásoljam az 1Tb-t, most meg már nem sokat van használva, ha behal majd kicserélik vagy visszadják a pénzt, akkor veszek valami rendes nas-t.
Igazából azért vettem mert kellett valami, hdd-t meg nem lehetett kapni, szinte hdd árban volt, meg jól is néz ki szerintem, és végülis jól működik amire nekem kell azt (majdnem) tudja, a nyomtató is rá van kötve, tök jó hogy az összes gépről tudunk nyomtatni.
Ami problémám volt vele az , hogy amikor rámásoltam a cuccokat, időnként megállt, kiírta a TC , hogy szüntesd meg az írásvédettséget, ilyenkor újrainditottam a másolást ami egy 15-20Gb-s mkv esetében eltartott egy ideig a 12MB/s-os tempóval.
Ezt nem tudom míért van a router-re gondoltam, hogy az tiltja le, de talán túlmelegedett a hdd időnként és amiatt állt meg, nem tudom, most már figyelni fogom a hőfokot.
Azért biztos ami biztos másik vinyón is megtartom az adatokat amiket felmásoltam rá. -
a8l
aktív tag
Na sikerült végre.
Egy csomószor loginoltam, volt ki be kapcsolás is, utána egyszercsak felajánlotta az új fw-t, frissítettem, ami után persze kb 5 perc múlva kellett megint egy ki be kapcs mert nem tért magához.
Eztuán végre be tudtam lépni az administration oldalra, ahol persze volt storage meg a többi halom menüpont, a könyvében már előtte megnéztem hogy mit kellett volna látnom az üres oldal helyén.
Ezután installáltam a smartot ahogy írtad, felment simán, de előte nem volt rajta.
52-53fokos a hdd benne ami elég sok tekintve hogy nincs is terhelve, nem csinál semmit, pedig a ház elég hűvös, nem forró, max langyos.
Akkor be fog szarni benne a hdd hamarosan? -
a8l
aktív tag
A storage -nak is az admin-on belül kéne lennie?
Mert ilyenem sincs sehol.
Próbáltam google chrome-al az is ugyanaz.
Töröltem a cachet, meg mindent engedélyeztem de akkor se jelenik meg semmi az administratoron belül.
Volt már hasonló a kamerás rendszerem beltérijébe ha IE-ből léptem be akkor üres, nem volt menü csak üres oldal belépés után, de a többiből ment, ez meg sehonnan.
A többi menüpontba be tudok lépni mindenhova van :
-System azon belül settings meg administrator
-Application Zone ,Applications
-File Browser , Shared Folders
-Favorite, Shared Playlist
-Video, Folder, All
-Photo, Folder, Date, All
-Music, Folder, Artist, AllEzek a menüpontok vannak belépés után, semmi más
A címsorban meg: http://192.168.1.3/r32694,/playzone,/#
Az administrator menüpontba belépve meg ez van:
http://192.168.1.3/r32694,/adv,/admin/index.htmlEzen kívül van még a NAS server utility program aminek a configuration menüjében az administration-ra kattintva ugyanúgy behozza az üres ablakot jelszavas beléptetés után.
-
zso73
veterán
-
a8l
aktív tag
Sajna Firefox-ban is üres a system - administration oldal, nincsenek további menüpontok vagy bármi egyéb kiválasztható dolog a képernyőn.
Nem lesz smart-om, ha csak nincs más mód a feltelepítésére.
1.00fw-m van nem lehet hogy csak az újabbaknál van ez az opció?
Más ötletem nincs.
Torrentra nem használom , így nincs terhelve , néha 1-1 film lejátszást meg kibír a hdd. -
a8l
aktív tag
Üdv
A hdd hőfokot milyen progival(hol található) tudom megnézni a medion nas-nál?
Én nem torrentezek de jó lett volna ha ftp-ről tudna letölteni kikapcsolt pc-nél, de nem tudtam beállítani pl jelszót meg user nevet se lehet sehol megadni így marad a pc total commanderrel.
Esetleg van akinek sikerült FTP-ről jelszóval védettről használható módon letölteni ezzel a nas-al? -
zso73
veterán
Új FW érhető el a NAS-ra !! 1.01(UZD.0)_20120203
Változást nem látok semmit. Most is 5 torrent a max -
aktív tag
Van hír, kint van
leírás
Letöltendő: FFPStick-2012-01-31.zip 366773 01-Feb-2012 19:55Eddig meg folyamatosan egyeztettem, meg a felmerülő problémákra kérdeztem rá, hogy mi miatt lehet, amik voltak gondok:
- webinterface jogosultság kezelésnél a Quota beállítás nem ment, erre írt 5letet, de nem teszteltem még
- a másik, hogy sok adat mozgatásánál a rendszer elvesztette a kapcsolatot, se ssh, se webes felület, semmi elérhetőség nem volt, csak egy NAS ki-, bekapcsolás segített, erre mondta, hogy lehet, hogy sok tcp/ip kapcsolat miatt a Medion nem kezeli le jól a kapcsolatokat, és túlterhelődött, és emiatt összeomlott a hálózati vezérlő, de ő is találgatott -
zso73
veterán
Akkor nyomj neki egy két sípos resetet. Talán az megjavítja.
Nekem is előfordul, hogy eldobja magát. Hálón akartam leszedni róla egy ISO-t.(4GB) Ettől kifeküdt, csak kikapcs, és vissza után tudtam tallózni a rendszert. Viszont a fájl darabolást engedte TC-vel hálózaton keresztül. Így le tudtam szedni az ISO-t is.
-
krealon
veterán
Ha nem csinaltal hozza aktiv hutest (ventilator), akkor gyakorlatilag megfozted a winyot. Errol korabban a Milyen NAS-t vegyek? topikban irtam.
Nagyon megorultem, amikor meglattam, hogy van S.M.A.R.T. figyelo kiegeszito a Medion NAS-hoz. A winyok nem birjak sokaig az 50 fok feletti homersekletet.
-
Bucy
aktív tag
Azt hiszem elhalálozott a NAS-om.
Párszor már előfordult, hogy pillanatnyilag elérhetetlenné vált, betudtam túlterhelésnek, (5 aktív 13 torrent készenlétben), mert semmi gyanús jel nem volt, restart után ment minden rendesen.
Tegnap este nyomtam neki egy restartot és utána semmi nem elérhető, és azt írja volume down.
Már elkezdtem rá átköltözni, de semmi komoly pótolhatatlan nem volt rajta, kevés hangfelvétel talán.
Nem tudom lehet-e valamit kezdeni vele, szerintem csak a partíciós táblája sérült, de nem akarom szétszedni, csak ha tuti nem ugrik a gari miatta.
Azt sem tudom telnettel be tudok-e rá most menni (régebben próbáltam, ment), már nagyon késő volt és fáradt voltam, este megpróbálom.
Valami ötlet, javaslat? -
aktív tag
Működik szépen a transmission, a letöltött file-t bemásolva, és megetetve vele a torrent file-t, elkezdi ellenőrizni és vissza tölteni
A letöltés is szépen megy, a Transmission Remote GUI és a transmission-remote-dotnet gond nélkül csatlakozottMára meg ennyi, holnap meg írok a srácnak, hogy mik a tapasztalatok.
-
aktív tag
válasz
.:LoMAX:. #30 üzenetére
Lejárt az időm közbe, hogy módosíthassak.
Szóval sajna ennél a verziónál is fent áll az a hiba, hogy a NAS admin kezelőjében a felhasználóknál a Quota állítása után az Apply-ra kattintva végtelen homokórázás következik, és nem lehet így a Quota-kat állítani, csak ha a usb-kulcsot kihúzzuk
Legalább is én nem tudom, hogy mit kéne állítani, nem vagyok linuxos guru én ebben nagyon kezdő vagyok
-
aktív tag
na sikerült tovább jutni, vannak még gondokra váró probléma megoldások, majd még figyelni kell, mert NAS restart után nem akar elindulni a transmission, de kijelenthetem, hogy a webes felületre sikerül belépnem
Többi tesztelgetés még csak most jön.Én se reméltem, hogy valaki ezzel foglalkozni fog, de németeknél csak sokat eladtak, és elég jó árban is volt, szóval csak jönnek szép lassan az okosságok remélem
-
aktív tag
Ezt akartam már javítani
Telnet engedélyezés(#27) zso73
Még csak próbálkozok, első install nem volt jó, NAS ki is akadt, olyat sípolt hogy csak na
A telepítő még nem publik, és a srác megkért, hogy ne adjam senkinek oda, de lassan szerintem publikus lesz
De fejleményt adok, ha megvagyok, csak mennyen fel a Medionraupdate1: sikerült második nekifutásra, telnet is beengedett
és nincs sípolás
-
krealon
veterán
-
zso73
veterán
válasz
.:LoMAX:. #21 üzenetére
Találtam még egy érdekes oldalt. Sajnos német.
Medion hack -
aktív tag
Az nem is fog menni, mert D-linkhez van.
Mijzelf csinálja a telepítőt, ami Zyxel és Medion NAS-okhoz jó, azért tettem be a linket, hogy ott jelenik meg a telepítő, a csomagokat arról az oldalról szedi le a telepítő, de magában a telepítőben más útvonalak vannak megadva, ami számunkra jó, és emiatt nem megy nálad, mert nem ahhoz a NAS-hoz van elkészítve. -
zso73
veterán
válasz
.:LoMAX:. #19 üzenetére
Itt meg már ott is van a 7-es
Ezt szedtem le, de nem műxik rendesen. Nincs telnet. -
aktív tag
Mijzelf írt, hogy hamarosan elkészíti az FFP 0.7 portját (Zyxel, Medion), és remélhetőleg új lendületet ad majd a csomagok készítőinek is. Az FFP 0.6 egy teszt volt, és nem volt dokumentálva sem, de az új FFP-hez remélhetőleg hamar elkészül a Transmission is, és akkor Medion-on is lehet majd használni.
A remény hal meg utoljára -
aktív tag
Beszéltem egy emberkével, aki próbálkozott FFP 0.6-ra portolni Transmission-t, de sajna nem járt sikerrel, szóval egyelőre nincs Transmission.
Mondjuk nem lenne rossz, ha lehetne rá rakni más OS-t, mondjuk a FreeNAS-t, de nem találtam róla infót, hogy lehetséges
-
rakama
csendes tag
Nekem is a routerbe van bedugva és csak ezen a gépen tapasztaltam e jelenséget. Ezt azóta csinálja, hogy hozzá csatlakoztattam a nyomtatómat. Igaz ezen a gépen 64 bites rendszer van a másik gépekkel amivel még kipróbáltan 32 bites a rendszer. Olyan mint ha keresne a gép valamit rajta,(és nem találja mivel nincs bekapcsolva) és ez 15 perc is érdekes. Én is csak a total commandert használom igaz én a google chrome-ot használom hozzá. A saját dolgait le is szedtem ami a cd-n volt. Amúgy jól dolgozik szerintem, igaz a nyomtatás kicsit lassan megy.
-
zso73
veterán
DSajnos ebben nem tudok segíteni. Nekem nem csinálja. Semmi programot nem raktam fel hozzá. Benyomtam a resetet rajta. Majd bekonfigoltam egy böngészőből. Azóta így használom. Total commanderrel mozgatom a fájlokat, és Mózillával menedzselem.
Esetleg: Rá van dugva a gépedre a NAS ? Akkor csinálhat ilyet szerintem. Nekem routerbe van bedugva. Így nem keres semmit a PC.
-
rakama
csendes tag
Hali!
Nekem egy olyan problémám van, hogy ha ki van kapcsolva a Nas akkor a gépem indulásakor a vezeték nélküli hálózati kapcsolatok ( az óra melletti ikon) folyamatosan keres, és a sidebar sem indul el ill. a hálózati, és megosztási központot sem tudom megnyitni sőt még internet explorer-t sem! De kopra 15 perc múlva minden helyre áll! Persze ha nincs kikapcsolva a NAS akkor minden elindul rendesen! Érdekes viszont hogy közben tudok netezni másik böngészővel (az IE-t nem is használom) és nincs is sebesség csökkenésem.Remélem érthetően írtam le.
-
zso73
veterán
Gyári torrent kliens használhatóvá tétele.
Ha a fájlokra kattintva, a preferencees,bittorent fülön:
upload/download fülnél: -1
or seeding time is: -1
Akkor megy a visszatöltés !
Ha az inactive fülnél kijelölöd a fájlokat, majd play gomb, akkor cseréli is a fájlokat töltés során. Egy baj van. Ha újabb fájlokat akarsz hozzáadni a listához, akkor mindet le kell pause-olnod. Majd újra elindítanod. -
aktív tag
Érdekesség:
Transmission, curl csomagok telepítéséig eljutottam, de ezeket már nem tudtam telepíteni kompatibilitási gondok miatt.
Viszont amit tapasztaltam, hogy a NAS saját rendszerében, míg boot állapotban volt, addig a felhasználók Quota-ját nem tudtam kezelni, egy végtelen töltődésbe fulladt az Apply után, ha újra töltöttem az oldalt, akkor semmi változás nem történt, ahogy a pendrive-ot eltávolítottam, és újraindítottam, egyből minden rendben működött, azaz a Quota-t tudtam állítani.Más tapasztalt ilyet netán?
-
aktív tag
kis helpet kérnék:
Transmission-t szeretnék telepíteni, minden lépés meg volt jól, de amikor telepítenék az nem megy:root@NAS-SERVER:/e-data/309d9bf3-4db4-46dd-af27-f4c69cfb5f13/ffproot/ffp/pkg# funpkg -i curl-7.18.1.tgz
Skipping curl-7.18.1.tgz: Invalid package filename
root@NAS-SERVER:/e-data/309d9bf3-4db4-46dd-af27-f4c69cfb5f13/ffproot/ffp/pkg# dir
Transmission-2.42-1.tgz curl-7.18.1.tgz packages
root@NAS-SERVER:/e-data/309d9bf3-4db4-46dd-af27-f4c69cfb5f13/ffproot/ffp/pkg#Sehol sem találtam magyarázatot, hogy miért nem tudja telepíteni
-
zso73
veterán
SSH Dropbear
SSH official DropBearTelnet :
http://nas-server/r32694,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor
Vagy
http://192.168.xxx.yyy/r32694,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor
xxx.yyy Értelem szerűen az IP cím részlet. -
aktív tag
Meg pár részlet a kicsikéről, hogy ki is ő valójában
Medion Life P89626/P89630 aka NSA-212 (ZyXEL) -
zso73
veterán
usb_key_func.sh tartalma a Medion Life P89626 esetén
Exe_USB_KEY()
{
# Check model name
model_id=`cat /zyxel/mnt/info/modelid`
if [ "${model_id}" == "A403" ]; then
export MODEL_NAME="STG100"
elif [ "${model_id}" == "A803" ]; then
export MODEL_NAME="STG211"
elif [ "${model_id}" == "AB03" ]; then
export MODEL_NAME="STG212"
fi
# Scan USB disk for HW test.
any_usb=`ls /sys/block/ | grep sd`
echo "${any_usb}"
if [ -n "${any_usb}" ]; then
/bin/mkdir /mnt/parnerkey
for usb in ${any_usb}
do
echo "checking ${usb}"
#Get the number of question marks
qmark_num=`fdisk -l /dev/${usb} | grep "^"/dev/${usb} | grep -c "?"`
partition_num=`fdisk -l /dev/${usb} | grep "^"/dev/${usb}`
if [ "${qmark_num}" == "4" ] || [ "${partition_num}" == "" ]; then
mnt_point=/dev/${usb}
echo "Trying to mount ${mnt_point}"
mount -o iocharset=utf8,shortname=mixed,ro ${mnt_point} /mnt/parnerkey
else
mnt_point=`fdisk -l /dev/${usb} | grep "^"/dev/${usb} | awk '{print $1}' | sed -n '1p'`
echo "Trying to mount ${mnt_point}"
mount -o iocharset=utf8,shortname=mixed,ro ${mnt_point} /mnt/parnerkey
fimount_SUC=`cat /proc/mounts | grep /mnt/parnerkey`
if [ "${mount_SUC}" != "" ]; then
#Currently, we don't need it.
# if [ "$1" == "FW_UPGRADE" ]; then
# ls -la /mnt/parnerkey | grep "${MODEL_NAME}_fw"
# FW=$?
# ls -al /mnt/parnerkey | grep "${MODEL_NAME}_pwr_func_check"
# PWR=$?
# if [ $FW != 0 ] && [ $PWR != 0 ] ; then
# umount /mnt/parnerkey
# fi
# fi/sbin/check_key /mnt/parnerkey/${MODEL_NAME}_check_file
if [ $? == 0 ]; then
#/mnt/parnerkey/usb_key_func.sh
script_path=`cat /mnt/parnerkey/${MODEL_NAME}_check_file | sed -n '1p'`
${script_path}
${script_path}
if [ $? == 0 ]; then
exit 0
fi
fi
umount /mnt/parnerkey
else
echo "Fail to mount ${mnt_point}"
fi
done
rmdir /mnt/parnerkey
fi
} -
zso73
veterán
Ezzel a témakörrel nem foglalkozik egy fórum sem.
Medion 89626 NAS.
Torrentezni szeretnék több szálon. Transmission,és SSH,Telnet elérés a cél.
A csoda Fun Plug Nas cuccot hívjuk segítségül. (szeretném )
Hasonló NAS lfeírás
FFP letöltés
Medion fórum
Link a Medion Usb key func.sh, és leírásSajnos elég gyér az angol tudásom. LInuxot már kapisgálom..........
Ha valaki tud segíteni baüzemelni, tegye meg, mert kétségbe vagyyok esve.....Egy hete túrom a netet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED Mario Red Limited Edition Garanciális
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest