Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FishAir
senior tag
Nálam egy 110j duruzsol már vagy 4 éve. Torrentre és tárolásra nagy ritkán FTP-re használom, illetve a filmek is innen mennek. BD3D, BD50 minden megy róla. Csak kikapcsolni nem tudom, mert drága jó anyámat egyszer megkértem, hogy kapcsolja be és túl jól sikerült. Gyakorlatilag benyomta a házba a gombot. Még jó, hogy van rajta olyan, hogy áramszünet esetén újraindul. Az viszont kár, hogy nincs rajta WOL.
iDontcare
-
pomk
őstag
Otthoni teljesen alap felhasználásra: torrentezés, dokumentumok tárolása, itunes szerver, max 2TB-ig melyik ajánlott? Használtan találtam 2 típust, ami szóba jöhetne: Syno DS110j vagy Syno DS211?
-
FishAir
senior tag
Nálam a DSM felajánlotta ma frissítésre az 5-ös verziót? Ezek szerint már nem béta? A honlapon még az, de a download centerben meg már megint nem, akkor most mi van? Na nem mintha rohannék frissíteni, mert semmi kedvem mondjuk flexgetet visszakínlódni. Meg általában jobb ezekkel várni egy kicsit. Ha jól emlékszem a 4-es verzióra váltás is elég szépen összegányolta egyeseknek a masináját.
[ Szerkesztve ]
iDontcare
-
félisten
Köszönöm, megnézem ezt a Synology-féle szinkronizálást. Csak kár, hogy ennyie drágák a cuccaik...
Biztonsági mentéssel amúgy jól állok. A legfontosabb 200 GB-om nyolc példányban van meg, a maradék másfél TB is háromban, csak jó lenne egyszerűsíteni...
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Patice
nagyúr
válasz MaCS_70 #9692 üzenetére
Én Synology NAS-t használok, abban van egy olyan saját programjuk, hogy CloudStation.
Ez azt tudja, hogy ha beállítod a gépedre, akkor figyeli fojon a megadott mappát és ha van bármilyen változás, azt követi a NAS-on.
Ha a szinkronizált mappák pl. ugyan azok az otthoni PC-den és mondjuk egy laptopon, akkor megoldható egy ilyen NAS-sal a folytonos szinkronban tartás.
Interneten keresztül is működik a szinkron, csak ott az internet sebessége szab határt. Attól függ mekkora adatmennyiséggel növekszik naponta az állományod. Ha nem sokkal, akkor én csak ajánlani tudom.
A NAS-ról meg tudsz külső, USB-s HDD-re rendszeresen biztonsági mentést készíteni. Csak létre kell hozzá hozni egy automatikus backup feladatot és azt is intézi a NAS automatán utána.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
félisten
válasz junkpod #9688 üzenetére
Erre sajnos pénzem, és szerintem szükségem sincs.
Mindegy, nagyobb gondom sose legyen...
Az igazi az lenne, ha a NAS tényleg kiváltaná a felhős tárolást/szinkronizálást, de erre engem legalábbis meglepő módon még nem láttam igazi megoldást. Ezért is kérdezgetek mindig az OwnCloud felől, de a jelek szerint nagyon kevés NAS-ra telepíthető, nem éppen egyszerűen.
Üdv: MaCS
-
Tonyk
veterán
Az nem a wol, de tudja a kívánt funkciót. (Mármint azt hogy leállítja a hdd-ket. ) De ha torrent fut rajta, nincs értelme, ill nem is nagyon fogja csinálni, mert állandó fejmozgást jelent a torrent. gen, a tv fel tudja ébreszteni. Nem a nas alszik, hanem a hdd.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Alex91
félisten
válasz MaCS_70 #9687 üzenetére
Azert nagyon kivancsi lennek, hogy itt hany ember cipeli a nas-at?
Amugy mindig vannak ilyen elvetemultek, akik usb-t is keresnek a nas-on. Altalaban a TV-juk miatt, mert azon csak usb-van. (Mondjuk nem tudom ext file rendszert eleve hany tv tamogat?)
Amugy volt (van) nehany medialejatszo, ami mindket modon elerheto. De azok altalaban 100-as lan-nal szereltek, igy valahol ertheto is.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
félisten
válasz junkpod #9681 üzenetére
Az a külső HDD, ami már egy NAS kapacitását nyújtja, szintén külső tápos.
2,%-es, USB-táposból meg legalább kettő kellene, ha nem három. Ez persze megintcsak sok extra költség és macera, hogy még egy helyre szinkronizálja az ember az állományait.
Tehát szerintem lenne létjogosultsága egy olyan megoldásnak, ami egyszerre működik NAS-ként és külső meghajtóként -- különösen, hogy ennek a kivitelezése semmilyen nehézségbe nem ütközne.
Én még nem tartozom ebbe a körbe, de látom, hogy megy ez a NAS-hordozgatás.
Erősen vacillálok is rajta, hogy kell-e nekem NAS, vagy maradjak a fiókos és hordozható HDD-k hordozgatásánál. Elég nagy mennyiségű, pótolhatatlan anyagom van, amit igyekszem legalább három, független helyen tárolni. A fő hely a gépem, ahol két RAID1-be kötött HDD őrzi őket, csak éppen tök felesleges, hogy ezek mindig beinduljanak, ha bekapcsolom a gépet. Ha fizikailag le tudnám kapcsolni a tömböt, nem lenne gond.
A másik hely másik gép, szintén egy RAID-tömbbel, ami viszont sokkal ritkábban van bekapcsolva, ezért nem féltem annyira. A két gép között fiókos megoldással tartom a szinkront, de az két kisebb HDD-t jelent.A NAS-nak azért örülnék, mert vele kiválthatnám a Sugarsyncet meg a Dropboxot, amikért azért rendesen fizetek. Ezért ha lenne egy olyan NAS, amin OwnCloudot tudok futtatni, nem is tökölnék többet.
-
félisten
válasz Elemental #9679 üzenetére
Hogyne lenne -- esetemben vagy lebontom a fél asztalt vagy beküldöm alá a páromat, aknek elég kicsi a keze ahhoz, hogy hozzáférjen.
Amint írtam, minden megoldható, csak éppen tudom, hogy a közvetln USB-kapcsolat sokak életét MEGKÖNNYÍTENÉ. Nem létszükséglet, csak sokaknak jelentene könnyebséget, tehát azért nem feltétlenül marhaság.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Multibit #9601 üzenetére
Sziasztok,
..és ha lemondok a Wifi-ről 30-40k környékén mit javasolnátok? Nyilván fontos a csekély fogyasztás, és halk működés. 2 HDD hely bőven elég.
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
n-tek
aktív tag
Azt is szeretném, de ez csak most ugrott be, hogy néztem a nsa325v2 doksit, hogy ha nincs használva (nem megy torrent, tv-zés, fájlmegosztás), akkor kikapcsoljon, legalábbis még kevesebbet fogyasszon . Vagy ez a wol funkció ? Csak pl a tv fel tudja ébreszteni ilyen módon?
Illetve ne legyen zajos a készülék, ez is jó lenneEscape is Just the Begining
-
n-tek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan nast keresek, ami:
-nincs hdd, hanem én tudok bele rakni 2-t
-gigabites lan
-dlna
-samba
-transmission
-megbízható
-jó ár/érték arány (olcsó)Maximum 2 tv használná egyszerre (de ez ritka) és nem sok torrent menne rajta.
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
Escape is Just the Begining
-
Mezga Aladár
veterán
válasz junkpod #9674 üzenetére
Nem ugrott be. 214se 44500.-
Ezen kívül, nincs olcsóbban teljesértékű. Múltkor egy netgear 102 -vel szórakoztam, jó kis vas, de a szoftveres része, finoman fogalmazva is gyengus. A syno op.rendszerében, eddig nem találkoztam olyannal amit ne tudott volna. Ha valami bajom volt, írtam a supportnak, és jött a válasz illetve a segítség. Az olcsó sokszor drágább. Hozzáteszem, nem ismerem a többi nas-t kézközelből.(#9679) noklika: Nincs tisztában, az eszközcsoportra jellemző tulajdonságokkal.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz junkpod #9675 üzenetére
Persze, van megoldás, pl. egy USB-LAN adapter.
A direkt UTP-csatlakozás pont nem lenne járható nálam, mert nem az a gond, hogy nincsenek RJ-45-ös lyukak, hanem az, hogy nincs belőlük szabad példány (a nagybani adattárolás jellemzően nem notebookokon, hanem PC-ken megy, ahol a hálózati csatlakozó ugye hátul szok' lenni), meg aztán egyszerűbb csak bedugni valamit, mint variálni a trükkökkel meg az IP-címekkel.Úgyhogy az USB-s csatlakozási lehetőség hiánya nem komoly probléma, csak amolyan kényelmi hiányosság, ami ugyan eleve nem sokakat érint, de azért lenne kereslet a megoldásra.
-
junkpod
veterán
válasz Mezga Aladár #9672 üzenetére
Az utolsó feltételt nem olvastad?
Amugy ezek az árat kivéve a nasok alapképességei, mindnek.Box's don't touch!
-
félisten
Ez másoknak is jól jönne, magamat is beleértve hárman vagyunk az ismeretségi körben, akik ezt kihasználnák.
Nálam rendszeresen előfordul, hogy nagy mennyiségű adatot kell mozgatni, de a fogadó oldalon nincs hálózati kapcsolódási lehetőség.
Persze megoldható, de egyszerűbb lenne, ha a NAS-t lehetne simán USB-n csatlakoztatni.Üdv: MaCS
-
TechRobot
aktív tag
- SATA HDD-nek hely
- nyomtatószervert tartalmazzon
- hűtse a HDD-t rendesen
- torrenthez seedre képes legyen, pc nélkül.
- Lehetőleg minnél olcsóbbmondom h nem értek hozzá.
átgondolva.[ Szerkesztve ]
Dikk egy százas...
-
Elemental
addikt
válasz TechRobot #9665 üzenetére
tudjon automatán, időzítve vagy legalább gombnyomásra töredezettségmentesíteni
Úgy tudom, a nasok általában ext3 ext4 fájlrendszert használnak, oda nem kell töredezettség-mentesítés.
- lehessen USB porton keresztül PC-hez kötni
A nast a routerre kell kötni, és onnantól az összes routerhez kapcsolódó eszköz használhatja.
-
félisten
Halihó!
Én is NAS-t keresnék. (Meglepő, ugye?)
A Torrent nem igazán érdekel, ami viszont annál inkább, az az, hogy OwnCloud-kiszolgálót tudjak rajta futtatni.
Nagyjából az NSA325-éhez hasonló tudású és árú készülékben gondolkodnék.
Köszönettel: MaCS
-
TechRobot
aktív tag
Sziasztok, segítség kellene.
Milyet vegyek vagy milyet tudok, nem sokat értek hozzá de ami fontos:
Ami nekem kell:
- SATA HDD-nek hely
- tudjon automatán, időzítve vagy legalább gombnyomásra töredezettségmentesíteni
- legyen rajta USB-port
- nyomtatószervert tartalmazzon
- lehessen USB porton keresztül PC-hez kötni
- hűtse a HDD-t rendesen
- torrenthez seedre képes legyen, pc nélkül.
- Lehetőleg minnél olcsóbbLétezik ilyen egyáltalán?
Dikk egy százas...
-
pomk
őstag
Fő szempontjaim: torrentezés, iOSről torrentek kezelése, középkategóriás, médialejátszóval hálózatban tudjak róla filmet nézni.
Ha esetleg van rajta iTunes szerver az csak hab a tortán.
Ezeken kívül szinte semmire nem használnám. Esetleg még annyi, hogy a dokumentumokat tárolni. De ezért ezt gondolom bármelyik tudja. -
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9655 üzenetére
Nem mertem bevallalni. Mikor meglattam az ios appot tele kinai irással megijedtem tőle
Még csak másolok rá szoval még messze vagyok -
Alex91
félisten
Alapvetoen szinte minden nas ki tudja szolgalni az iOS-t is megfelelo App-ok hasznalataval. Az mas kerdes, hogy egyes nas-ok eseten van specifikus App/szolgaltatas iOS-re is.
A My cloud is jo lehet, de itt nincs alapban p2p (2 lemezesben mar igen, de ez Syno arban is van). Az 1 lemezes jo arban van, es passziv hutesu. Van hozza kulon iOS app is. En egy World-ot hasznalok, alapvetoen torrent machine, es errol megy a filmlejatszas is gepen keresztul. iOS alatt igazan nem erem el, nem szoktam rola pl. filmet nezni, de kiprobaltam anno, dlna megy pl.
En azt mondom, hogyha olcson akarod meguszni, akkor WD, vagy a zyxel, merlegelve, hogy neked milyen szempontok a fontosak. Ajanlom, hogy mindketto hasznalatijat olvasd at, ha valami nem vilagos, akkor specifikus topicban rakerdezni a dontes elott. (Papir sok mindent elbir ugye... )
Ha meg vakon kvazi biztosra akarsz menni, akkor Syno, Qnap, bar ezeknek az arat is megkerik...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
pomk
őstag
válasz mamago1972 #9656 üzenetére
Zyxel alkalmazást írtad, hogy van?
Akkor így Zyxel is ki tudja az iOS-t használokat szolgálni. Nem szükséges Synologyt venni.
WD Myclouddal van valakinek iOS tapasztalata? -
pomk
őstag
válasz Zjunior #9643 üzenetére
Engem is érdekelne.
iPad 4, iPhone 5.Ha jól értelmeztem a korábbi hozzászólásokat, akkor a Zyxel-el is tud működni iOS. Dropboxban létrehoz egy könyvtárat a NAS magának. Oda csak be kell másolni a torrentet és már indul is a letöltés. Tud erről valaki valamit? Jól értelmeztem amit írtak?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz junkpod #9651 üzenetére
Nem korlatozza, bejon, csak erintokepernyore nincs optimalizalva a webes felulete a TM-nek, igy nem szazas a hasznalata.
A masik gond lehet, hogy az iOS nem a hagyomanyos modon kezeli az adatokat, igy pl. ha nem URL-ben adnad meg a torrent file-t, az ugy kicsit nehezkesebben megy. De mondjuk ebben a temaban annyira nem vagyok expert .Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
junkpod
veterán
Most ez komoly, hogyaz apple még azt is korlátozza, hogy egy html alapu weboldal nem lehet akármilyen tartalommal bíró?
Ha egy apple gépről beírod a tr webcimét az nem töltődik be? Eszem f@szom megáll... Eddig sem voltam ifan, de ez mindenen túl megy ha igaz...Box's don't touch!
-
Zjunior
veterán
-
bigdady
nagyúr
válasz Zjunior #9641 üzenetére
Rufusz. 92 volt egyben.
Vegul azert vettem synologyt mert csak pozitivat hallottam rola es ios eszkozon appon keresztul sajat bongeszoben elinditva a torrentet megy is otthon. Szoftver tamogatottsaga nagyon jo allitolag meg ios-szel nagyon egybe nőtt.
Gondoltam veszek egy kicsit dragabbat de nekem ne szaggasson a film a tv-n ha fut a hatterben a torrent vagy ipaden nez mast a gyerek.
Amugy pont egy kissebb pc-t csereltem le (van egy elado brazos-om )[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Végül vettem egy Synology ds214se-t ismerősi körnben az van és ajánlották Köszi mindenkinek
Megy is bele a wd red. Bár még nem tudom hogy kell teleiteni, ra kell dugni a routerre es kesz nem? Vagy elobb lanon telepiteni laptoprol a rendszert?[ Szerkesztve ]
-
Thronks.90
tag
Sziasztok! Ezzel kapcsolatban tudn valaki segíteni?
-
pomk
őstag
válasz mamago1972 #9636 üzenetére
Értem. Akkor ez Zyxel specifikus dolog.
-
törölt tag
válasz #54715584 #9632 üzenetére
Szóval, ez lett volna a kérdés:
Mi a különbség mondjuk egy D-Link DNS-320 és 320L között?
Vagy egy ZyXEL NSA310S és sima 310 között?Ha telefonról szeretném elérni a tartalmakat kell a DLNA vagy lehet olyan megosztást eszközölni, mint a Windows alatt a nyilvános mappák? Vagy erre is jó a netes felület?
Bocsánat a láma kérdésekért
-
pomk
őstag
válasz mamago1972 #9630 üzenetére
Ha jól értem, akkor ezt a mappát maga a NAS hozza létre a Dropbox fiókban?
Akkor úgy gondolom hogy ez NAS típus specifikus dolog lehet. -
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9630 üzenetére
Koszi
-
törölt tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz runner 125 #9608 üzenetére
+A Wifi nélküli alap NAS hátsó USB csatlakozójára gyakorlatilag bármilyen USB-s Wifi stick-et rádughatok, amit felismer és tudom csatlakoztatni a hálózatra?"
Van amelyik csak ad-hoc hálózatként tudja használni, és van hogy a rendes AP-ként -
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9628 üzenetére
Azt irtad be kell rakni egy mappába
-
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9626 üzenetére
Odaig ertem csak hogy az ios eszkoz feltolti dropboxba.
Utana be kell lepnem a nas rendszerebe es masolgatni kell a fajlt egy szinkronizalt dropbox mappabol egy masik adott mappába?[ Szerkesztve ]
-
pomk
őstag
válasz mamago1972 #9623 üzenetére
Köszi!
Más:
Korábban már tárgyaltuk ezt a NAS iPad vezérelhetőség és kompatibilitás témát. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Synology a SynoDS ios app-al eddig a befutó. Viszont számomra továbbra sem világos, hogy ugyan azokat a funkciókat meg tudom-e tenni WD appjával is, amit SynoDS-el?
WD árban sokkal kedvezőbb, mint Synology. WD 2TB-os kerül kb. annyiba, mint egy 1 tálcás Syno HDD nélkül. -
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9621 üzenetére
Hogyan teszed bele a torrent fajlt pontosan a zdownload mappaba es milyen eszkozon? Dropbox?
[ Szerkesztve ]
-
mamago1972
tag
válasz bigdady #9619 üzenetére
Kerestem médialejátszót, de nem találtam megfelelőt és hiányzott volna az optikai meghajtó. Ezért hosszú keresgélés után találtam rá a pioneer bdp 450-re. Kiváló készülék, ugye adott az optikai meghajtó és bizonyos okosítás után teljes értékű médialejátszóvá válik. wifi-n megy majd ez is.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
válasz mamago1972 #9618 üzenetére
Na próba meg volt. A leírásban szereplő zDownload könyvtárba betettem a torrent fáljt, átküldte nasra és a saját p2p alkalmazásába (tehát nem TM-be) belerakta és elindította a letöltést.
Do I make myself clear?
-
pomk
őstag
Ez a funkció Zyxel specifikus vagy Dropbox minden típusú NAS-al tudja ezt?
-
bigdady
nagyúr
Kosz.
Amugy nalad a mediakejatszoval hogy lesz osszedugva a zyxel nalad?
Milyen erkezik jovo heten?[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9615 üzenetére
Kosz. Jol ertelmezem
Hogy amit bedobok telon dropboxba az automatikusan elindul a nas-onn pl utorrentben? (bar utorrent nem inditja auto vagy igen?)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Még egy kezdő kérdés: azt olvasom folyamatosan, hogy netes felületről lehet kezelni a NAS-okat. A filemásolás nem működik intézőben vagy TC-ben?
Vagy csak a NAS beállításához kell böngésző? -
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9611 üzenetére
Koszi. Hogy nyitod meg pontosan a dropboxra toltott torrent fajlt rajta?
-
mamago1972
tag
válasz bigdady #9610 üzenetére
Nekem bejön a kezelőfelülete, könnyen áttekinthető, értelmezhető. Ipad-et még nem csatlakoztattam hozzá, de ha gondolod este, hétvégén megnézhetem. TV, laptop minden állítgatás nélkül, simán csatlakozik rá, meg androidos telefon is.
Torrentet könnyen hozzáadod webes felületen. Van dropbox támogatás, csak egy kattintás és máris létrejön vele a kapcsolat, dropboxban létrehoz egy nas mappát.[ Szerkesztve ]
Do I make myself clear?
-
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9604 üzenetére
Ez a 325-os zyxel tenyleg erosebbnek tunik.
Mennyire jo a kezelofelulete? Bonyolultabbnak hallottam mint a synology. Ipad iphone vezerlessel hogy all? Abban synology eros allitolag. Kicsit gagyi appja van store-ban ha jot nézek. Lenyeg hogy torrentet konnyu legyen inditani rajta: vagyis valahogy a telefonrol feltoltott fajlt (pl felho) megnyissa konnyen vhogy (dropbox vagy box ilyesmi) hogy megy ez?[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz runner 125 #9608 üzenetére
A Wifi nélküli alap NAS hátsó USB csatlakozójára gyakorlatilag bármilyen USB-s Wifi stick-et rádughatok, amit felismer és tudom csatlakoztatni a hálózatra?
Igen, amit felismer és amit hajlandó használni! Elvileg bármilyen USB stick jó, gyakorlatilag meg... -
runner 125
nagyúr
Ez világos, csak sajnos a modem és router egy másik épületrészben van, nem lehet kábelezni és nem szeretném, h ott legyen a NAS. Ezért gondoltam arra, eleve Wifi képest kellene választani.
Multibit
Köszi.
Hm, 90k kicsit húzós, ennyit azért nem szánnék rá.
A Wifi nélküli alap NAS hátsó USB csatlakozójára gyakorlatilag bármilyen USB-s Wifi stick-et rádughatok, amit felismer és tudom csatlakoztatni a hálózatra?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Multibit
nagyúr
Tudom, lásd a hozzászólásom második bekezdését! A laptopjaim nekem is wifi-vel kapcsolódnak a hálózathoz (bár most, hogy BD-ket archiválok NAS-ra, ideiglenesen drótra van kötve a lapos ), de a NAS-t én mindenképpen vezetékkel vinném a routerhez. Nálunk sem örült az asszony a kábelcsatornának, de vannak dolgok, amiben nem alkuszom
(#9605) AiRLAC:
Gondolom azért, mert ő már a NAS-tól a routerig sem akar kábelezni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz runner 125 #9600 üzenetére
Miért baj az hogy nem wifi képes? Bármelyik NAS wifi képes ha egy wireless routerre kötöd
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bigdady
nagyúr
válasz mamago1972 #9599 üzenetére
Koszi.
Ti melyiket vennetek: synology ds214se vagy ds112j.
Fontos hogy halk legyen. Varhatoan egy lemezes lesz. Kicsit felek hogy a nagy hangosabb viszont az 256 ram-os. a nagyobb vmi lebegopontos de csak 800-as cpu-s meg tud dlna-t[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Multibit #9601 üzenetére
Szerintem meg egyszerűbb egy wifi nélküli NAS + erősebb (közepes) wifi-s router.
Nekem laptopra is fel van csatolva a hálózati könyvtár a NAS-omról és ha wifivel együtt kapcsolom be a laptopot, akkor kapcsolódik egyből a hálózati mappához is.
A korlátozó tényező meg a lapos és a router wifi kapcsolat sebessége úgyis.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Multibit
nagyúr
válasz runner 125 #9600 üzenetére
Nem sok olyan NAS-ról tudok, ami gyárilag wifi-s. Az egyik ilyen a Synology DS213Air. Drága jószág, tehát lehet, hogy jobban jársz, ha - csináld magad alapon - magad keresel wifi sticket egy olcsóbb, gyárilag wifi-mentes NAS-hoz. Nem lesz egyszerű.
Miért wifi? Tudom, nem lehet kábelezni. Mindig lehet A wifi-vel lassabb és instabilabb a kapcsolat a hálózat többi elemével, ezt vedd figyelembe!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 12 Pro max 256Gb (sok tartozék!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest