Új hozzászólás Aktív témák

• Lord Soth

tag

válasz MaCS_70 #18546 üzenetére

Hát eddig úgy éreztem, mintha legalább egy kicsit érteném, de most kezd egyre kuszább lenni. Az előző kolléga azt írta vannak olyan NAS-ok, amin van telepítve lejátszó (KODI). Ebből indultam ki, amikor arra gondoltam, hogy esetleg telepíthető-e más NAS-ra is. A kérdésem lényege igazából annyi, hogy milyen NAS-t vegyek erre a célra, milyen egyéb komponensek kellenek hozzá és milyen plusz programokra lesz szükségem (és ez az egész kb mennyibe kerül).

Az biztos, hogy az én megfogalmazásom elég pongyola, nem szakszerű. A Plex működési elve nagyjából tiszta volt, olvastam róla sokat. Hogy mi az az SMB meg NFS, arról még mindig lövésem sincs...

Ahogy írtam korábban is, én magam is WD-vel szemezgettem, vonzott a megoldás, hogy minden egyben van, nem nekem kell tökölnöm az egyes elemek kiválasztásával és összeszerelésével. Csak kicsit aggódok amiatt, hogy nekem kell majd közös munkára bírjak egy Linuxot futtató NAS-t és egy Windows 10-et futtató PC-t/Androidot futtató telefonokat és tabletet.

Új hozzászólás Aktív témák