- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
jozefgucci1 #7598 üzenetére
Mert nem fogyaszt kevesebbet, de legalább többe kerül
-
Isual
veterán
válasz
jozefgucci1 #7596 üzenetére
Ezt az LG monitort legelőször is feljetsd gyorsan el és vegyél egy Dell U2311H-t minőségi IPS panellel, ráadásul olcsóbban!
Szebb színek, jobb színtartás és betekintési szögek, alacsony input lag és a 8ms-os válaszidő ne riasszon meg, tökéletes játékra, kérlek olvass vissza a topicban és jópár ezt igazoló hsz-t!(#7595) Zollee: Az U2410 képminőségben ugyanazt tudja, mint a kiszemelt ASUS csak ~25k-val olcsóbban! Az ASUS csak akkor éri meg, ha kihasználod azt az 1-2 spéci tulajdonságát, de egyébként ugyan azt tudja az U2410 is. (Erről volt egy átlagos minőségű PH!-s teszt is, de az Értékelés része az jó és helytálló!)
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok !
Monitorvásárlás előtt állok és a következő terméket néztem volna ki : LG W2486L-PF Led
Leginkább játékra , netezésre és néha filmezésre kellene . A gépem az adataimnál van.Köszi a választ előre is .
-
Zollee
tag
Most még lehet lenne lehetőségem egy DELL 2709W megvételére (használtan).
Az S-PVA paneles. Keresgéltem melyiket preferálják jobban (S-PVA vs S-IPS), de mindenhol a játékokon lovagolnak, válaszidő, utánhúzás, stb.. nekem ezek nagyon nem számítanak, mert grafikai munkára szeretném használni.
Ez lehet opció?
Jah és a Dell U2410 mit tud, amit írtál? -
Zollee
tag
Sziasztok!
Van egy 26"-os LG W2600-om, S-IPS paneles. Már egy kis ideje megvan és annak rendje-módja szerint elvittem bekalibráltatni. (számítógéppel együtt természetesen) Meg is csinálták, sokat javult a megjelenítés, de a monitorra jellemző egyfajta vörös túlszaturáltság, amit még a kalibráció sem oldott meg. (valamelyest csökkent, de még mindig zavaró) A kérdésem az lenne, hogy lehet-e tenni ez ellen valamit? Van-e rá eszköz, amivel megoldható hogy színhelyesebb képhez jussak? (már lassan ott tartok hogy lecserélem
egy Asus PA246Q-ra, mert mindenki odáig meg vissza van tőle) Mondjuk azt meg nem láttam még soha, nem tudom annak lehet-e hasonló baja, de sehol nem tértek ki a vélemények erre, úgy hogy nem hiszem.
Vélemények??
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Bálint85 #7591 üzenetére
"HDMI -nél éles szép képet ad ezt onnan tapasztaltam , hogy haveromnak van xbox 360 és mikor rákötötte hdmi-re a monitort akkor sokkal szebb lett a kép, "
De gondolom előtte analógon próbálta. Mit csodálkoztok?Egyébként képileg ugyanaz a HDMi, mint a DVi, ezen ne aggódj.
"A Dell jobb minőség mint az LG?"
Szerintem igenPersze egyik gyártó sem szent, elromlik mind, ezzel nem lehet előre kalkulálni. Legalábbis nem biztosra.
-
Bálint85
senior tag
válasz
dabadab #7585 üzenetére
HDMI -nél éles szép képet ad ezt onnan tapasztaltam , hogy haveromnak van xbox 360 és mikor rákötötte hdmi-re a monitort akkor sokkal szebb lett a kép, élesebb stb. LED - est meg aztért mert azok keveset fogyasztanak.
(#7584) Isual
A Dell jobb minőség mint az LG?nem megy olyan hamar tönkre, mert nem akarok gariztatni folyton.
-
Teaway
veterán
válasz
zuzu000 #7588 üzenetére
"Ha egy monitornak a natív felbontásánál alacsonyabbat állítok be(nem bírja a gép pl.),akkor homályos lesz,lesznek bajai ?"
1. bajai nem lesznek, mármint a monitornak, te viszont életlen, mosott képet fogsz látni
2. ha ezt nem akarod, akkor ne tedd teljes képernyőre a kisebb felbontást, ekkor viszont fekete keret lesz körben, pl: 1920x1080 helyett 1280x720 -
zuzu000
őstag
Helló
Szeretnék tanácsokat,ajánlatokat kérni,hogy milyen monitort is vegyek:
Néhány kikötés:
-LED
-Max 35k(lehet használt is)
-21'-24'-col ig
És egy kérdés:
Ha egy monitornak a natív felbontásánál alacsonyabbat állítok be(nem bírja a gép pl.),akkor homályos lesz,lesznek bajai ?
Előre is köszönöm -
Isual
veterán
válasz
Bálint85 #7582 üzenetére
Ha a HDMI nem létkérdés akkor már a mozgékonyabb LG IPS231P-t vedd (állítható magasság (110mm),dönthető (Tilt -5/15 down/up), forgatható (356°),pivot), ne azt az ocsmány verziót (bár ez másodlagos és van akinek bejön, de funkcionalitásból elégtelen).
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy mi ez a környezettudatosság, ami miatt muszáj LED-esnek lennie, illetve a HDMI az miért kell mert Dell U2311H-t (H-IPS, FullHD, d-sub, DVI, Displayport ~20W körüli fogyasztás kalibrálva, 46'900-) én nyugodtabb szívvel tudnám ajánlani (összeszerelési minőség, elektronika miatt) ha hajlandó lennél kompromisszumra. Meg a W-LED backlight miatt kicsit szűkebb a gamutja az LG-nek, de ez azért alig észrevehető.(#7580) katras: Bizony, az U2711, amiért érdemes pénzt adni WQHD-s monitorok között! A látvány lenyűgöző!
-
borisz_B
tag
válasz
Bálint85 #7582 üzenetére
A kritériumaidnak egyedül az LG IPS236V-PN felelne meg (23"os IPS panel, FullHD, 21W, HDMI)
-
Bálint85
senior tag
milyen márkájú és típusu led monitort ajánlotok ami játékra, filmnézésre, 19 - 24" ,nem TN panel -es, 20w körüli a fogyasztása vagy kevesebb, hdmi van rajta, Full HD, 1920x1080 ?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
katras
tag
Sziasztok!
Gamer monitort keresek, felbontása legyen 2560x valami, mind1, hogy 16:10 vagy 16:9. Lehetőleg jól is nézzen ki
Ára annyira nem fontos 200 alatt legyen, köszi!
-
Isual
veterán
válasz
szaszlaci #7578 üzenetére
Értelek és elfogadom, amit mondasz. De ez az egész a vélemény/tapasztalat megosztására épül. Szóval nem tudom, hogy miért baj, ha negatívumot is lehet olvasni. Tény, hogy mostanság sokan írtak negatívan az LG-ről és nyilván nem ennyire rossz a helyzet, és nem biztos, hogy holtbiztos az alap, de azért az valamit mégis jelent, hogy ha ennyien elégedetlenek, ilyen-olyan, friss vagy régebbi kellemetlen tapasztalat miatt. És szvsz az LG-nek kéne megvédeni magát azzal, hogy pl.: monitorok terén többet ad a minőségre. De mondom elfogadom, amit mondasz!
-
szaszlaci
addikt
Nem is azért mondtam, hogy változzon a véleményed, ne értsd félre. De mintha divat lett volna írni a negatív dolgokat, ha valaki meghallja a márkát. Holott nem garantált, hogy holtbiztos alapja van.
A Panát is megvédeném ilyen esetben, pedig azzal is éppoly gondok vannak, mint mással.Szvsz még mindig tartja magát az elavultnak hitt mondás, hogy bármi, ami Japánban készül, az jó. A magas minőségbiztosítás Kínában előny, de nem minden.
-
Isual
veterán
válasz
szaszlaci #7576 üzenetére
Nekem személy szerint elsősorban a monitorjaival van gondom (főleg erre utalva írtam az előző hsz-omat), de a környezetemben rendre szívtak az emberek az LG dvd lejátszóival, tv-ivel, telefonjaival. Lehet, hogy manapság jó tv-ket, dvd lejátszókat gyárt, de én semmi pénzért nem vennék most már LG-t, se monitort, se mást. Úgy gondolom, hogy ehhez a véleményemhez jogom van. De ettől még lehet, hogy neked van igazad és manapság már tv, dvd-lejátszó terén jó termékeket gyárt, de pár éve ezek szerint még nem tette. A telefonjairól nem is beszélve.
De nekem elsősorban a monitorjaival van bajom, úgyh elfogadom a kiigazításodat, de a véleményem tartom más LG-termék terén is.
(Maradok a Panasonic tv-knél)
-
szaszlaci
addikt
-
Isual
veterán
válasz
ilyen_85 #7574 üzenetére
Semmi gond. Az LG márkával kapcsolatban félelmetesen hasonló a véleményünk
, csak ezen a panelesdin kicsit besokalltam. Ennyire azért nem kell túldimenzionálni a dolgot, nagyon jó IPS paneleket gyárt. Szét kell választani az LG által gyártott monitorokat, tvket, számtech termékeket... az általa gyártott, de más gyártó által (is) (fel)használt (IPS) panelektől. Bárcsak az LG termékek minden aspektusban olyan jó minőségűek lennének, mint az általuk gyártott IPS panelek. Sztem ez esetben egyikőnk sem irtózna ettől az ördögi hangsortól (~LG)...
-
ilyen_85
senior tag
Köszönöm!
Akkor megerőszakolom magam bár úgy hogy Dell felirat van rajta egy picit jobb érzés.
Nézd én nem tudom mennyire megosztó monitor gyártó az Lg, de tudom mennyire vacak (inkább más szót használnák szívesebben) tv gyártó, ezért szeretném amennyire csak lehet kerülni a márkát. De ti jobban értetek hozzá, így megveszem.Isual, mi a probléma? a számítógépem leginkább filmnézésre, esetleg némi játékra, és nagyon ritkán netezésre használom, miért túlzó a legtöbbet használt funkcióra vásárolni kijelzőt?
-
Isual
veterán
válasz
..:Ateee:.. #7572 üzenetére
Ahogy gondolod
-
Isual
veterán
válasz
..:Ateee:.. #7569 üzenetére
Nem úgy értettem. A 30-35k-s TN-es kategóriában jó, ajánlható a G2222HDL, nyilván a TN technológia azért a teljesítményét/képminőségét limitálja, csodára nem képes, de elfogadható. Csak hát ár-érték arányban még így is fasorban sincs az U2311H-hoz képest, de az meg árba egy kategóriával azért tény, hogy feljebb van és inkább manapság a 23-24"-es TN-eseket öli meg, de azért egy próbát megért, hogy hátha valahogy össze tudnád szedni rá a plusz pénzt, mert nagyon kifizetődne.
Szóval 30-35k között a kinézett BenQ-val nem lősz bakot.(Az Samsungot, LG-t, ASUS-t én elfelejteném monitorok terén
)
-
zooltan8
csendes tag
Tv monitorokból valakinek valami tapasztalata, hasznos tanácsa? Méretre 22"-24"-ig, ár max. 75K! Köszönöm előre is!
-
Isual
veterán
válasz
..:Ateee:.. #7567 üzenetére
Annyira azért nem jó a BenQ, de ha valami nem megy, akkor nem megy.
-
..:Ateee:..
csendes tag
Azt a 40 ezret is úgy izzadom ki. Szóval sehogy nem tudok összeszedni 47 ezret. Ebből kéne monitort vennem. Most akkor jó az a BenQ vagy van más ajánlat is?
-
Isual
veterán
válasz
..:Ateee:.. #7564 üzenetére
40-et semmilyen 23-24"-es TN csodára nem érdemes költeni, szvsz vagy vegyél valami BenQ G2222HDL félét jóval olcsóbban, vagy ha minőségi monitort akarsz a 23-24-es kategóriában akkor valahogy még izzadd ki azt a 7 ezret a 40-hez, mert azzal járnál a legjobban, ha az ár-érték arányt figyeljük.
-
szaszlaci
addikt
válasz
..:Ateee:.. #7564 üzenetére
Van 40 ezred, és sajnálsz még 6-7 ezret, hogy egy jó monitorod legyen?
-
Isual
veterán
válasz
..:Ateee:.. #7561 üzenetére
Ebben az árkategóriában jónak mondható ez a BenQ, de van annál sokkal jobb is csak ahhoz +10k-t még rá kéne szánnod, de nagyon megérné! Szóval, ha esetleg nem égetően sürgős a monitorvásárlás, akkor szvsz hozd valahogy össze azt a plusz tizest mert 46'900 HUF-ért már hozzádvágnak egy IPS-paneles Dell U2311H-t, ami mindenben oktávval felülmúlja a kiszemelt BenQ-t.
-
..:Ateee:..
csendes tag
Sziasztok. Új monitor vásárlása előtt állok. A lényeg hogy 22" Full HD LED legyen. Főleg játékokhoz és filmnézésre fogom használni. A Keret 30-35.000 ft. BenQ G2222HDL monitort néztem ki. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Jó ez a Benq vagy van ennél jobb is?
-
gaben22
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek ilyen monitora: Samsung T27A550. Vélemények róla. Egy konkrét kérdésem volna is, users manual nekem eléggé félrevezető, szóval rá tudok kötni USB-s winchestert (Samsung S2 portable 1tb USB 3.0) vagy sem, mondom mit írtak ezzel kapcsolatban:
only supports USB Mass Storage Class (MSC) devices. MSC is a Mass Storage Class Bulk-Only Transport device. Examples of MSC are Thumb drives, Flash Card readers and USB HDD (USB HUB are not supported)
pár mondattal előtte:
USB (HDD) is not supported.
Most akkor mi is van?
-
BioNiCMaN
addikt
Még 93 szavazat az U2311H-ra.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hidd el, nem véletlenül ezt a két monitort ajánlották, de hozzávehetjük a listához az LG IPS236V-t is!
Ha "tartósságot" nézzük és minőségibb összerakást, akkor a Dell U2311h monitort válaszd, meg egyébként is jelenleg ez a "BestBuy" a kategóriájában - ne is keresgélj tovább szvsz! -
BiP
nagyúr
válasz
zooltan8 #7552 üzenetére
"Két kérdést ne tegyél fel, a 8ms-esesest meg"
Pedig megmondtaNe aggódj, nagyon jó az a 8ms. Amit olvastál, az biztos TN panelre vonatkozott, ennél az IPs-nél kicsit más a mérce, talán még gyorsabb is. Szóval no para, az a lényeg.
---Általánosságban egy kérdés: Mit tud az a HDMI, hogy ennyire rá van gerjedve mindenki?
(jó,jó, hangot is viszi. De ez nekem nem elég ok) -
zooltan8
csendes tag
válasz
BioNiCMaN #7550 üzenetére
Néztem a tulajdonságait, és az a 8 ms az jó nekem ha full felbontásban játszani fogok vele pl.? Mert olvastam valahol hogy azok a monitorok a jók, amiknek 5 ms alatt van az értékük. De ha nem így van akkor én kérek elnézést. Meg ahogy olvastam a hsz-eket sokan mondják ezt a monitort. Mitől olyan jó ez a monitor, vagy mivel jobb mint pl. az LG vagy a Samsung? Köszönöm előre is a választ!
-
159
tag
Sziasztok!
Lassan gépet szeretnék venni, és teljesen amatőr vagyok a témához. A gépajánló topicban ajánlották ezt ill. ezt a monitort. Melyik legyen? Vagy van bestbuy mostanság? Jó lenne min. egy tizessel olcsóbban megúszni (tehát max 35-40.000-ből). Szempontjaim:
- full HD
- alacsony energiafogysztás
- szemkímélés
- ár/érték arány
- min. 22", max. 24"
- tartós legyen
Előre is köszi a segítséget! -
zooltan8
csendes tag
válasz
szaszlaci #7547 üzenetére
Rendben! Nagyon szépen köszönöm a válaszait! Tehát eddig rá voltam függve, hogy milyen tv monitort vegyek. Az új cél akkor most már egy HDMI csatlakozású "sima" monitor beszerzése. http://www.lg.com/hu/szamitastechnika/monitor/LG-led-monitor-IPS236V.jsp pl. ez akkor jó lenne? Köszönöm a választ előre is!
-
Sondi1986
addikt
Valaki tud valami jót mondani erről a monitorról HKC 2412?
Mert válaszidő nem rossz, a led kijelző sem, na meg az ára csábító!
Csak a márkálya nagyon zavar! -
zooltan8
csendes tag
válasz
szaszlaci #7544 üzenetére
Mondjuk most nézem és az újabb típusú beltériken van HDMI csatlakozási lehetőség http://hu.upcdirect.com/pdf/DSR8111_belteri_egyseg.pdf http://www.digiportal.hu/page.php?82 ez lenne az. Az utóbbinál megtalálható a hátlap. Tehát ha ilyen beltérim lesz, akkor ehhez jó a "sima" tuner nélküli monitor? És a funkciói (mint pl.: a megállítás, felvétel, visszatekerés stb.) ugyanugy működni fog rajta? Köszönöm előre is a magyarázást!
-
szaszlaci
addikt
válasz
zooltan8 #7541 üzenetére
Nincs HDMI a beltérin? Esetleg kérhetnél egy olyat. (Ha akadékoskodnak, kitalálsz valamit. TV-n rossz minőségű a SCART. Monitoron nincs, csak HDMI. Projektoron nézed, nem lehet elvinni..)
Szóval ha ez megvan, akkor olyan monitor kell, amin van HDMI vagy DVI. Legjobb, ha mindkettő, akkor a PC is digitálissal köthető rá. De ha utóbbi VGA, akkor sem dől össze a világ.
Láttam már AV csatis monitort is, de szerintem elenyésző.Szóval tuner nem kell legyen a monitorban. Konkrét típust meg majd valaki más, a monitorokhoz nem értek.
Ja igen, a váltás. Van, amin külön gomb van rá, van, amin menüből kell tökölni..
-
zooltan8
csendes tag
válasz
szaszlaci #7540 üzenetére
De a U*C Direct beltéri egységnek nem scart csatlakozója van (vagyis a TV-n az AV-hoz kell kapcsolni, ha nézni akarom a U*C-t)? Vagy ha jó a sima monitor, akkor a monitoromnak milyen csatlakozónak kell lennie, hogy tudjam a U*C Direct beltérit rákötni, vagy azt hogy lehet megoldani? Meg akkor hogy kell váltani a TV és a PC üzemmód között? És ha jó a sima monitor, akkor abból milyet vegyek, max 100K-t szánok rá, és min. 23" legyen! Előre is köszönöm a válaszokat! (És elnézést az értetlenkedésért!
)
-
zooltan8
csendes tag
Már régebben elromlott a Siemens 19" LCD monitorom és most készülök lecserélni. Mindenképpen TV monitort szeretnék, mert U*C Direct beltérit is szeretnék rajta nézni, meg ugyebár ha éppen nem tévézek rajta akkor meg játszok vagy filmet nézek rajta. Én kinéztem 2 típust, az egyik a(z) LG M2550D / M2350D, a másik meg a(z) Samsung T24A550 / T24A350. [ Méretben 23" fölött akarok mindenképpen, árban azért a 100k-t ne haladja meg!
] Azt szeretném megkérdezni, hogy Ti melyiket preferáljátok inkább, vagy esetleg van valami jobb alternatíva is? Esetleg valakinek valamelyik monitorral kapcsolatos tapasztalata, pozitív/negatív benyomása? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
dabadab
titán
Nekem van U2410 is, meg U2311H is, így van némi rálátásom:
Azért itt nem csak egy hüvelykről van szó (ami igazán nem is úgy egy hüvelyk, hiszen a 2311 16:9-es, a 2410 meg 16:10-es, szóval szélességre gyakorlatilag megegyeznek, csak az utóbbi magasabb): az U2311H az olcsóIPS: némileg butított IPS panellal, elég egyszerű képfeldolgozó elektronikával, korlátozott bemeneti lehetőségekkel, egyszerűbb kivitelben. (Persze mindezt kérik a helyén kezelni, ez a 2410-hez van így, a 2311 még így is veri ezeken a területeken a Samsung / Benq TN-es monitorokat.)Hogy megfizethetetlen-e a 2410? Talán egy éve vettem, akkor baromira örültem, hogy csak 130k-ért ilyen monitort kapok - most meg utánad dobják 115-ért.
Hogy megéri-e a plusz pénzt a 2311-hez képest? Átlagusernek valószínűleg nem.
-
BiP
nagyúr
válasz
szaszlaci #7527 üzenetére
Netezésre kb. tökmindegy, én úgy vagyok vele. Ha a függőleges pixelszám ugyanannyi, akkor hótmindegy, hogy a szélén van-e üres rész, vagy nincs, ugyanannyi tartalmat látsz.
(wide-on meg legalább elfér baloldalt a bookmark, ha valaki épp úgy szereti).
Mondjuk apukám netezős gépéhez 5:4-est vettem (hogy a fentiekkel ellent is mondjak egyből), neki _csak_ netezésre kell, és így olcsóbb volt, meg ő nem tudná megszokni a wide-ot.
Amúgy én azért szeretem a szélest, mert így pont elfér egymás mellett 2 weboldal, 2 oldal dokumentum, etc.
Filmekhez meg játékokhoz meg egyértelműen jobb a wide. -
DeFranco
nagyúr
Megint nem megy a válasz gomb:
@szaszlaci: nekem az is tökéletesen megfelelene, sőt, inkább azzal szimpatizálok, csak kérdés, hogy mennyire lesz ez a képarány támogatva a jövőben. Nem akarok úgy járni, hogy azért kell később cserélni, mert kényelmetlen, hogy mindent szélesre optimalizálnak. -
szaszlaci
addikt
-
Szólista
senior tag
Lenne egy kérdésem: Asus 4670 1GB(D-SUB/DVI/HDMI) vga-hoz méretben,felbontásban milyen monitort ajánlatos használni?Általános felhasználás mellett(net,néha játék),magyarul milyen monitort tud kihasználni.Egy tól-ig határt kérnék,a min 19"(18,5) a max "? Az,hogy TN vagy IPS az most mellékes.
-
DeFranco
nagyúr
OK, akkor 1440x900 -on, vagy 1680x1050 20-22"-on maradunk. Talán az előbbi jobb lenne...
Itt (ezeknél) mi az, ami ajánlható, megbízható, jó vétel? Nem ismerem sem a márkákat, sem azt, hogy melyikben kitől származik a panel, majdnem teljesen tök vagyok a mostani monitorokból.
Ha lehet, fenntartanám, hogy kérnék szépen tippet TN-re és valami jobb panelre is.
-
BiP
nagyúr
válasz
ilyen_85 #7519 üzenetére
Lehet, hogy az LG monitorgyártóként megosztó, ellenben panelgyártóként nagyon is jó. Az általad kiszemelt Dell U2311h jó választás.
"(Pana 42G20-as plazmát már 140k körül vesztegetnek ha van tapasztalat vele kapcsolatban és úgy gondoljátok jól használható monitorként akkor inkább gyűjtögetek még )"
Ha mégis ilyen megoldásban gondolkodsz, akkor itt érdeklődj a tapasztalatokról.(#7521) DeFranco: Én mindenképp a széles monitort javasolnám. Játékra is jobb, és adott méretben olcsóbb is, és persze nagyobb a választék is. Netezésre meg tök mindegy.
1440x900-as felbontás inkább 19"-ban jellemző., de az alacsonyabb, mint egy 17"-os sima, így min. 20" javallott.
Írtad, hogy felbontásban nem szeretnél nagyon feljebb menni, 1600x900 a max. Léteznek ilyen monitorok, bár ezeket nem ismerem (meg szerintem a kevés függőleges pixelszám miatt nem is ajánlanám a net miatt). Szóval inkább 1680x1050, az még szerintem nem fogja megfektetni a gépet. Ebből viszont 20-22"-os méretben bőven találsz. -
veze
őstag
ezzel van már valakinek tapasztalata?
bár még megfizethetetlenül drága
és az az egy coll különbség ( a 23-hoz képest) még egy monitor árába kerül.. -
DeFranco
nagyúr
Szerényen UPolnám a kérdést:
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy monitort a gépemhez, milyen monitort ajánlanátok, ha:
- a gépemet, a közeljövőben fejleszteném, tehát a full hd felbontás, vagy az 1920x1200-as is szóba jöhet
- szeretnék kb 2x "-es monitort, olyan 23-24 inchben gondolkozom
- nem azt mondom, hogy az ár mindegy, de ha valami 5 ezer forinttal többe kerül mint egy másik ajánlott akkor inkább veszek egy jobbat, csak ne legyen vele minőség, vagy megbízhatósági probléma
- nem szeretnék LG-t
(ha jól tudom az általam kiszemelt Dell U2311H-ban Lg panel van
)
- a felhasználási terület: általános, tehát net, film, játék bár csak ritkán, mert nincs rá időm.
Van esetleg valakinek bármilyen tapasztalata a Hp ZR24w-el kapcsolatban? Lehet azt tudni, hogy ki gyártja hozzá a panelt? Ha Lg akkor sajnos felejtős
Vagy... ez egy picit off topic, de ha esetleg bárkinek lenne tapasztalata 42"-es Plazmával kapcsolatban... mennyire használhatók ezek monitorként, általános célra (filmre természetesen tökéletes, de pl. netezésre?)
(Pana 42G20-as plazmát már 140k körül vesztegetnek
ha van tapasztalat vele kapcsolatban és úgy gondoljátok jól használható monitorként akkor inkább gyűjtögetek még
)
-
nuke7
veterán
igen, pontosan eyefinity-hez kellene.
mivel nem grafikus vagyok, ha nem tul nagy a késleltetése a monitornak a játékhoz, nekem tökéletes a tn+film panel is...
és mivel 22"-on nekem bőven elég az 1680-as felbontás (Arrol nem is beszélve, hogy eyefinity jobban bírná ugye)
nekem nem kell fullHD+ szuper IPS panel, egyszerűen nem ez a fontos nekem, inkább veszek eggyel jobb vga-karit, játék közben jobban számít az, ha fel tudom tolni a grafikát, mintha egy egy pixelhalmazt néznék nagyon szép és élethű ips-es panelen...
persze a késleltetés az max. 5ms vagy annál kisebb lehet, hogy ne mosodjon el a kép, ez még fontos... -
Isual
veterán
Én még ilyen embert nem láttam, aki az alapján néz monitort, hogy 1-2mm-rel szélesebb/vastagabb kávája van a típusnak...és ebből a 4-esből (~Dell 2209WA. Samsung 2243BW / B2240W, LG W2246T-BF) vmelyik TN-es Samut választja...
De te tudod... én a képernyőt szoktam nézni használat közben és abból szeretnék minél jobb minőségűt...
Nem tudok kimondottan ilyen típusról.
Egyébiránt elárulhatnád a szándékod (Eyefinity?), keretet, preferenciákat. -
BiP
nagyúr
Így ránézésre a felsoroltak picivel vékonyabbnak tűnnek. Sajna tényleg nincs konkrét méret a káváról, de ha kikeresed a nagyfelbontású promóképeket ezekről a típusokról, akkor össze tudod hasonlítani.
Vagy a legtöbb adatlapon megemlítik a teljes méretet és a megjelenítési méretet is. És akkor már csak szimpla alapművelet -
nuke7
veterán
hali!
tud valaki vékony kávás tft monitort 22" körül? -
Ulf
tag
Sziasztok!
Milyen 22"-os 1920x1080 felbontást tudó, megbízható monitort ajánlnátok 30e-35e környékén? Tudom ennyiért csak sz*r TN paneles van, de most ennyi a keret.
Köszi
-
Peetör
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van valami tapasztalata, vagy véleménye a SAMSUNG E1920NW monitorról?
Nagyon sürgős lenne, köszi. -
DeFranco
nagyúr
Köszi a választ!
1600x900 fölé nem mennék, mert a jelenlegi konfigot már nem igazán akarom fejleszteni, és a processzor és a videokártya erre a felbontásra még kb. elég, fentebb nemigen.
Összeget szándékosan nem írtam, ha innen nézzük, akkor egy fillérem sincs rá, ha onnan nézzük, akkor bármennyi van, nagyon függ attól, hogy az adott árért mit adnak.
Nem valószínű, de nem kizárt, hogy megvennék akár egyet a sokat dícsért Dell U2311H-ből, ha nem lenne full HD felbontása, ami nekem sok.
Egyébként ma már "kötelező" a wide, vagy érdemes még 5:4-ben gondolkodni?
Tulajdonképpen le sem cserélném a mostani monitort, de már erősen sötétedik a képe, driverből kell vagy 10%-ot ráhúzni a gammára max hardveres fényerő mellett ahhoz hogy a normálishoz közeli képet kapjak, és nem tud többet 1024x768-nál, ami már talán egy picit kevés, bár én nagyon jól elvagyok ezzel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest