-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devas
őstag
válasz
Viktorka070 #67030 üzenetére
24 colosnal nem fogsz ralatni az egesz kepernyore, csak 1 meterrol. Ha kozelebb ulsz, akkor en inkabb 21,5 col korulit valasztanek a helyedben.
-
Abysmal
aktív tag
Köszönöm a választ!
A P2417-nek van valamilyen hátránya a P2414-gyel szemben? Elnézve csak előnye van, egy picit olcsóbb, jobb válaszidő, és a HDMI csatlakozó is szimpatikusabb rajta, mint a DVI.
Mennyire jellemző a monitoroknál (különösképp a P2417H-nál), hogy kibontáskor/pár nap múlva hibás legyen a kijelző? A leírás alapján számomra nem egyértelmű, hogy ez a "ritkán előfordulhat" kategóriás probléma, vagy komolyan számolni kell-e vele.
-
Vinrael
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Nemvagyokhülye boltba elég olcsón vesztegetik - legalábbis a többi magyar árhoz képest - de sehol egy tesztet nem talál róla még szegény gugli barátom se. Megér vajon ez 40k-t? Esetleg valaki ismeri milyen panel lehet benne? Input lagja vajon tűrhető játékra?
-
KillerL4dy
csendes tag
Hali érdeklődni szeretnék a ASUS VX248H után ha tudtok jobb 24" monitort ami játékokra való és 200€ bévül van akkor várom őket.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS VX279Q a monitor jó lenne 50% játék és 25-25% film-munka használatra?Annyira nem vagyok otthon a monitorokban, a 144 Hz-t nem tudom megfizetni és akkor úgy gondolom, hogy a minimum az IPS panel. Jól érzem?
köszi
-
Brekk
addikt
-
RaVal
tag
Sziasztok!
Tervezem lecserélni a jelenlegi monitoromat, egy LG 24" MB56HQ-B. Részben VGA upgrade miatt (1070 FE lesz), részben pedig a filmek alatt és sötétebb képeknél tapasztalható kissé zavaró ips glow miatt.
Az új monitor játékra, netezésre és filmezésre lenne használva.
Mindenképp szeretnék 1440p-s 60Hz-es monitort, 25" vagy 27" méretben. Ahogy olvastam 1080p 24" felett már nem az igazi pixel sűrűség szempontjából, illetve a VGA-ban is több maradna kihasználatlanul.
Olyan 70-100 cm-ről használom játékhoz, ezért nem vagyok biztos, hogy a 27" kényelmes lenne.
Amiket eddig kinéztem:- DELL UltraSharp U2515H
- ASUS PB278QRA Dell-nél ami érdekelne, hogy a bevilágítás filmeknél mennyire zavaró? Tudom, hogy a vékony kávásoknál ez jellemző. Illetve 70 centi távolságból mennyire lennének aprók a betűk?
Az Asus bevilágítás szempontjából ahogy olvasom az egyik legjobb, itt igazából a méret ami miatt bajban vagyok, hogy nem-e túl nagy olyan közelre, ahonnan használom.Vagy esetleg valakinek van más javaslata, akár VA vagy PLS panellal?
-
Viktorka070
csendes tag
hát igen pont ezért nem szoktam játszani újabb játékokkal mert a videókártya nem bírja elég fpssel meg, hogy szép is legyen játék. és jelenleg is inkább ez a problémám ,hogy 60 hertzes a monitorom ,de a videókártya nem mindig bírja 60 fpssel ezért elég lassúnak tűnik a játék pl.: csgohoz képest , ami miatt én nem élvezem annyira a játékot és nem is játszom ilyenekkel .a g.sync nemlétének a hátránya nem naagyon zavart inkább a kevés fps a zavaró nekem .
És igen lehet sokat kell dolgozni a vganak,hogy meglegyen a 200-300 fps de ha beállítom fix 60 ra akkor meg olyan mintha az egér beleragadt volna valamibe és nem gördülékeny a játék .
És tehát ,hogy ne legyen off: kinéztem 2 monitort egyik az lg24gm77 a másik meg a benq xl2430T ezek közül melyik lenne jobb választás? nem tudom a benq megérné e a felárat vagy nem tud többet. néztem még a
benq xl1124Z-t is viszont azon meg nincs display port csatlakozó . És tényleg inkább csgo-ra lenne használva mint más játékokra. -
Devas
őstag
válasz
Viktorka070 #67026 üzenetére
Ha le tudod venni a monitoron 60 hz-re gta kozben a frissitest, es nem esik le a minimum fpsed 60 ala, akkor felesleges a g-sync. Viszont ez ma van, de mi lesz 1-2 ev mulva, ha kijon egy ujabb jatek, ahol mar beesik 60 ala?
Ha 300 fpsel hasznalsz egy 144 hzes monitort akkor is csak 144 kepkockat latsz masodpercenkent, de ezek a kepkockak idoben frissebb jelenetet mutatnak, mintha csak 144 fpsed lenne, de a koztuk eltelt ido mar nem egyenletes. Pelda: a veled merolegesen elrohano celpont, picivel elorebb jar a frissebb jelenetnek koszonhetoen, de a mozgasi sebessege valtakozo, nem allando, igy nehezebben becsulod meg. Plusz a hardvered is gozerovel duborog, okadja a hot. Szerintem tobbet art, mint hasznal, de ezt te erzed, neked mennyire fekszik a dolog.Ha meg lehetne hackelni, hogy fixen tartsa a 288 fps-t a 144 hzes monitoron, na az lenne a tokeletes, mivel idoben frissebb jelenetet latnal, es a kepkockak kozti ido is allando lenne.
-
Teaway
veterán
válasz
Viktorka070 #67026 üzenetére
Milyen videokártyával lenne hajtva?
-
Viktorka070
csendes tag
szia(sztok)! én is monitort szeretnék venni és általában csak CSgoval játszom amiben 180-300 körüli az fps 144 alá nem láttam még leesni. Ha meg játszanék mással is pl gta 5 amiben csak 60-70 fps-em lenne akkor meg levenném a képfrissítést 60hz re a monitoron, de igazából ez nem is annyira lényeges .Ehhez így érdemes g-snyces monitort választani vagy nem? mert ha jól értem nem igazán tudnám kihasználni, sőt CSGOban még nem is jó ha lekorlátozza az fps-t 144 re .
-
tibee77
őstag
Szevasztok!
Szeretnem a mostani monitoromat lecserelni (Benq SyncMaster S23B300) valami komolyabbra.2-3 eve hasznälom mär es nem volt vele semmi gond (ha csak a szemfäjäst nem soroljuk ide) de ideje cserelni.Maradnek ugyanugy a full hd felbontäsnäl, meg a meret se fontos, hogy nagyobb legyen (ha van nagyobb elfogadhato ärban akkor persze az se baj), viszont jo lenne ips paneles, 120-144 hz-es peldänyt a magamenak tudni.Letezik az, hogy 60-70k-bol kijön egy ilyen monitor?Elöre is köszi a segitseget. -
Thermaltake
tag
Üdv Ph tagok!
Segítségre van szükségem. Tegnap a Samsung SyncMaster931BF típusú 4:3-as monitoromnál (DVI, 2ms,
75Hz) a következő hiba jött elő: játszottam, majd ~kiléptem, és ~ 30 perccel később az ebédből visszatérve, sötét képernyő fogadott, egérre nem éledt fel, tehát nem energia takarékosba rakta magát. Ki-be kapcsolásnál ezekután már csak 1 másodperce adott képet, aztán sötétség. (utána olvasgattam kicsit, ez 2. leggyakoribb hiba a monitoroknál) Felhívtam egy monitor szervizest, aki említése szerint 5-7000-ért tudja megcsinálni. A dolog további érdekessége, hogy este meccs nézés után kipróbáltam és... igen most is használom. Szóval most megint működik. Mi lehet a baja? Túlmelegedett a panelházi hőben? Eddig nem csinált ilyet.
Ezen elkeseredve (tudom ,hogy 4:3-as és 19"-os, meg régi de szeretem és ha nem muszály nem vennék másikat)
A kérdéseim: A közeljövőben vennék majd új gépet, és a monitort is akkor szeretném leginkább cserélni. Mi lenne az okosabb ha addig ez a Samsung mégis megadja magát? Megjavíttatni vagy használtan egy ~ 21"-t venni, esetleg egy teljesen újba ölni a pénzt?
A fontos lenne számomra: alacsony válaszidő, min. 75 Hz, digitális csatlakozó aljat, max. 22"-ig.
nézegettem hogy 50K alatt vannak IPS paneles Philipsek (is), Lg, és a többiek. Érdemes lehet ezekből nézni valamit, vagy enniyért ips-el nem szabad foglalkozni? Szöveg olvasási funkció- (ami 1 gombnyomásra leveszi a fényerőt, kontrasztot azt minden mai monitor is tudja) van az enyémbe is a legtöbbet ebben a módban használom. Játéknál felszoktam venni gaming módra. Tudom ,hogy 50 alatt hülye kérdés, de használnám kép szerkesztésre is. A fentebb felsorolt kritériumok alapján mi az a márka , típus, megbízhatóság amit nyugodt szívvel ajánlanátok? Amivel szimpatizálok alapból az a BenQ, Philips, Lg.
Asus? Acer?Samsung?
tudom kicsit hosszú lett, köszönöm előre a segítségetek.
üdv -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Van egy Dell U2715H monitorom és az lenne a "probléma" vele, hogy a hozzá adott DP kábellel néha gondol egyet a monitor és elmegy a kép, aztán visszajön és így tovább.
HDMI-vel semmi gond nincs, most így használom.
Ez mitől lehet?A másik kérdésem pedig az lenne, hogy miként lehetne a 60Hz-es frissítésből 75Hz-et csinálni?
Hallottam, hogy lehet, de nem találok róla érdemi információt.
Köszönöm a válaszokat!A monitor egyébként gyönyörű és nagyon szép képe van.
Ajánlom mindenkinek, aki 1440p-ben gondolkodik. -
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Én is segítséget szeretnék kérdeni monitor választáshoz. Elsősorban programozáshoz, netezéshez, filmnézéshez, és ehhez hasonlókhoz kellene, minimálisan ritkán játékokhoz. IPS monitort szeretnék, a kevés játékból adódóan a 60FPS-sel megelégszek. Méret: 24" Egyelőre a laptopom másodlagos kijelzőjeként üzemelne, de később asztali géphez kapcsolnám.
Eddig 2 monitort néztem, a DELL SE2416H-t és a DELL P2414H-t, de kissé nehezemre esik a választás. Ezzel nagyjából az árat is belőttem, hogy mennyit szánnék rá kb.Mit ajánlanátok?
Továbbá: eléggé félek attól, hogy pixelhibás monitort kapok. Elég keserű szájízt tudna okozni, ha az új, 1-2 napos monitoron egyszer csak lehal 1-2 pixel. Mennyire jellemző ez, és mit lehet tenni, ha bekövetkezik? Látom, hogy garanciában csak bizonyos mennyiségű pixel után cseréli a gyártó, de azt is írják, hogy általában az első pár napban szoktak a pixelek meghalni, vagy már eleve hibásan kapom meg. Ilyenkor opció az, hogy netes vásárlás esetén (pár napig) szimplán elállok a vásárlástól és megy vissza a boltba?
-
kristoph08
csendes tag
Sziasztok!
Maximum 50 ezer forintért szeretnék FHD, IPS monitort vásárolni, főleg játékra. Ki is néztem a visszaolvasások alapján kettőt, melyiket ajánlanátok?
LG 23MP67 vagy ASUS VX239H?
Előre is köszönöm a választ!
-
fardem
tag
nézegettem oazisnál ezt a két moncsit:
Eizo EV2450
DELL UltraSharp U2417H Infinity Edge24 colos full hd-s kellene, sajnos limitált a hely, nagyobb nem fér el a szekrényen. melyik javasolt jobban? irodai munka, meg játék is olykor-olykor.
-
Michell
tag
Üdv.
Bár nem nekem ajánlottátok itt az Asus PB278QR monitort, ráadásul én az utóbbi héten már nem is követtem a topikot, de a fiam aki használni fogja, magától ezt választotta (rábíztam a döntést).
Most látom, hogy az azóta keletkezett kb. 200 hozzászólásban vagy négy ajánlásban is szerepel.
(Szerdától lesz majd csak használatba véve.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest