- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
rendzso
tag
Sziasztok!
A napokban láttam az egyik webshopban a Benq GW2320-as monitorát. A hasonló méretű társaihoz képest úgy tűnik bomba áron van most, ráadásul IPS panellel szerelt. Ezt látva erősen elgondolkodtam rajta.
Laptopot használok, és ugye annak a beépített kijelzőjét. Ez pedig egy 15,4"-es LED háttér világítású panel. Ezt egy év használat után is nagyon kicsinek érzem (Otthon van egy régi asztali gép, és annak a 19"-es monitora megváltás tud lenni), és ha sokat olvasok akkor megfájdul a szemem, meg ritkán a fejem is. (sok jegyzet csak gépen van meg a tanuláshoz)Mire használom/nám az sok olvasás, illetve böngészés. Film nézés is van sok, illetve közepes mennyiségű játék. Amennyi infót sikerült találnom róla, abból kiderült, hogy villódzás mentes a kép, és valamilyen szinten szemkímélő is.
Erről szeretnélek megkérdezni titeket, hogy milyen tapasztalataitok vannak a Benq GW2320-assal kapcsolatban. Megbízható-e, van-e olyan jó, hogy megérje a pénzét. Átfutottam a fórumon, de nem sokat találtam róla.Előre is köszönöm a segítséget!
-
a fórumban írta valaki, hogy az L nélküli a matt. de mondjuk ha nem lehet kapni, akkor úgyis akadémikus a kérdés.
nekem az ablak derékszögben van, és alig 1 méterre a monitortól, úgyhogy ha gép mellett vagyok, akkor jellemzően félig leeresztem a redőnyt.nem marad más, mint megnézni, hogy zavarja-e a szememet a PWM. köszi
-
zippofcy
senior tag
-
-
zippofcy
senior tag
Ezzel:
"Összességében (built quality, mechanika, elektronika, pixelhiba policy, support) jobbak, mint amennyivel drágábbak, s ez már régóta így van. Ár/érték arányban a legjobbak,"Ellentmondasz önmagadnak. Mert a mondatod első felében azt mondod hogy annyival jobbak amennyivel drágábbak. Én is ezt mondtam.
A második felében viszont ebből azt a következtetést vonod le hogy ár/érték arányban a legjobbak.
Márpedig ez így önellentmondás. Mert ha annyival jobbak amennyivel drágábbak akkor pontosan ugyanolyan ár/érték arányt képviselnek mint a többi. Akkor lennének jobbak ár/érték arányban ha kevesebbel kerülnének többe mint amennyivel jobbak.
-
Isual
veterán
válasz
zippofcy #48839 üzenetére
"1. 27-est keresett. Van is árban megfelelő. Erre te 24-est ajánlasz." - Ember, az első mondatban két 27-es monitortípus ajánlottam, elsőként. Olvasás csak nem megy?
Nem csak beszűkülten kell azt ajánlani, amit a kérdező kér. Célszerű felmérni a tényleges igényeket, s ha indokolt, formálni a kérdező hozzáállását, a látóköre tágításával. Így található meg mindig a legjobb kompromisszum. Olvasd el párszor a hsz-em, abszolút logikus mit, miért, mennyiért ajánlottam.
"2. Nincs azzal baj ha egy termék forgalmazója elsősorban az általa legnagyobb haszonkulccsal eladott terméket propagálja" - Ezzel tényleg nincs, főleg, hogy én semmit nem forgalmazok.
(Arról megint nem szólva, hogy LG-BenQ az elsődlegesen ajánlott 27"-es termék a szóban forgó hsz-emben. )
"Amennyivel jobb a képük a kategóriatársakénál annyival drágábbak is." - Összességében (built quality, mechanika, elektronika, pixelhiba policy, support) jobbak, mint amennyivel drágábbak, s ez már régóta így van. Ár/érték arányban a legjobbak, s ezen egy vélemény nem változtat, te bármennyire túlértékeled a sajátod - ami nem először fordul elő veled. Kérdezd a sok elégedett Dell-tulajt.
-
Milka 78
nagyúr
Mint egyszeri felhasználó én is egy Benq 2760HS-t ajánlanék.HDMI-vel gondolom megoldható a setbox,DVI-n meg a PC és az egy gombnyomásos váltás is megvan.Nekem is itt ajánlották és meg kell hogy mondjam nem csalódtam benne(miután beállítgattam,elhelyeztem). Játékra és netezésre használom és néha letolok vele egy filmet. Vannak szebbek,jobbak,de ennyiért elég korrekt/használható csomagnak tartom.PWM mentes,tényleg nem vibrál még alacsony fényerőn sem(olyan fényereje van,hogy elég keményen vissza is kellett vennem),pedig nekem elég gyenge a szemem,hamar elfárad.24-es FHD monitorról váltottam de meglepően nagy a méretbeli különbség(kisebbre számítottam),viszont kell is neki a távolság,mert elég határeset ez a méret ebben a felbontásban és közelről nézve bizony pixelesebb a látvány(90-100cm-ről számomra tökéletes).
-
zippofcy
senior tag
Szvsz te kötekedsz.
1. 27-est keresett. Van is árban megfelelő. Erre te 24-est ajánlasz.2. Nincs azzal baj ha egy termék forgalmazója elsősorban az általa legnagyobb haszonkulccsal eladott terméket propagálja. A gond azzal van ha ezt agresszívan, mindenáron teszi.
Szal azt ajánlom neked amit te ajánlottál nekem: kicsit visszavehetnél a tempóból
Nem csak a Dell monitorokból áll a világ. Amennyivel jobb a képük a kategóriatársakénál annyival drágábbak is.
-
Isual
veterán
válasz
zippofcy #48837 üzenetére
Vegyük sorba, kicsit túlpörögtél, a válaszidőről meg továbbra sincs megfelelő képed, ami a paneltechnológiákat (azok közötti különbségeket, helyes gyári gtg értékek interpretációját) illeti.
"Egyetlen 27-es Dell amire rá tudja kötni a set top boxot is, a S2740 90 ezerért." - 27-es kategóriában fel se hoztam a Dellt, olvasd csak el kicsit figyelmesebben: "tartsuk magunkat a 27"-hoz és ilyen áron van pár LG IPS, BenQ-ből nemrossz VA, 60-70k körül, ami jó erre is, arra is." Ugye nincs benne Dell.
"24-esben konkrétan nincs olyan amin lenne DVI és HDMI csati is." - Nem is kell, mert STB megy HDMI-ről, s ha elovlastad volna a hsz-t, amire válszolsz, akkor bizonyosan feltűnik, hogy a VGA Sapphire HD 7770, amin van DP kimenet. Így egy U2414H, amin van DP és HDMI tökéletes opció, s elég gyors IPS monitor játékra is.
"Egy gyerek nem hiszem hogy annyira értékelné a kicsivel szebb képet mint a gyorsabb response time-ot." - Erre nincs is mit mondanom.
Kicsit vegyél visszább a tempóból, mert kezd a racionalitás kárára menni a kompetitív személyiséged. A szakmai hiányosságokról nem is beszélve.
(#48836) gbors: "- az S2740-ből mindenhol csak az L-es verziót látom, a matt felületű simát nem" - létezett egyáltalán ebből matt? Nekem nem rémlik.
"- ezeken kívül van érdemi különbség a képük között?" - Az S2740L a glossy bevonat miatt szubjektíve kicst élesebb képet produkál, kontrasztosabbat, viszont tényleg botrányosan tükröződik, így körülményes az elhelyezése, gondot kell rá fordítani. P2714H-nak rendben van a képminősége, nem durván matt a bevonat, világosabb szobába, vagy ha az ablak nem a monitor mögött van, inkább ez ajánlott. -
-
no, lemondtam a 32"-os monitorról, maradok a 27"-nál. kilyukadtam a két szokásos Dell mellett (S2740, P2714), és lenne 1-2 kérdésem:
- azt látom, hogy az egyik nem PWM-es, a másik igen, ezt élőben úgyis jobb lesz megnézni
- az S2740-ből mindenhol csak az L-es verziót látom, a matt felületű simát nem - ez nem is beszerezhető már? amúgy a gloss nem feltétlen gond, viszont szükségem biztos nincs rá.
- ezeken kívül van érdemi különbség a képük között?a dilemmám az, hogy vszleg jobb lenne a nem-PWM-es, viszont a DisplayPort miatt a P2714 felé hajlanék. miért is lenne bármi egyszerű
-
Isual
veterán
Kérdés, hogy mennyit TV-zne? Mert ha sokat, akkor tartsuk magunkat a 27"-hoz és ilyen áron van pár LG IPS, BenQ-ből nemrossz VA, 60-70k körül, ami jó erre is, arra is.
Ha a TV-zés nem elsődleges a felhasználás során, akkor egy 24"-es Dell IPS már egy szinttel jobb minőség, szintén 60-70k-ért. -
-
hoffman_
nagyúr
köszi szépen. van bent egy dell monitor, sajnos nem tudom milyen, nem találtam meg annak idején a típust neten, és bár csak 19-es, messze a legkellemesebb képe van, az új 23-as samsung c300-akat háromszor körberöhögi. azoknak csak a méretük az előny.
úgy lenne az igazi, ha a mostani mellé be tudnám rakni az újat, hogy összehasonlítsam, de ez nem hiszem, hogy egy egyszerű feladat lenne. köszönöm a tippeket, az u2412m nagyon szimpatikus darab!
-
Isual
veterán
válasz
hoffman_ #48829 üzenetére
Az "új" Dell U2412M referencia szintet kepvisel 100 ezer alatt. Nagyon nincs nála jobb, s 100 ezer felett a wide gamutos U2413 az, ami ez után szóba jöhet. Előbbi (pixelgarival, kalibrálással) minden bizonnyal egy elég időtálló konstrukció, jó kezekben!
Érdemes lenne előben megnézned, esetleg U / P2414H-ra is vethetsz egy pillantást! -
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
egyelőre csak érdeklődés szintjén kérdeznék, mert bár régi a monitorom, nagyon elégedett vagyok vele, és nagyon szeretem. ez egy 20-as P-MVA paneles Belina 102035W, 1680x1050-es felbontással. melóban el vagyunk halmozva 23-24-es gépekkel, és nem tagadom, meg tudnám szokni azt a méretet.
azt szeretném kérdezni, hogy van-e 50-60 ezer körül ajánlható 23-24" körüli monitor? igazából örülnék a 16:10-nek, tehát 1920x1200, de ha csak FHD van, üsse kavics. milyen technológiát érdemes nézni, értem ez alatt, hogy IPS mellett van más alternatíva ilyen árban? ha nincs, mi a következő lépcső? mérettől függetlenül a 20-30-40 ezres 19-24" közötti TN monitoroktól kifolyik a szemem, émelyítően rosszak. azt tudom, hogy a jelenlegim annak idején simán 100 ezres tétel volt, ennél lejjebb nem szeretném adni semmiképp, napi 25 órát el tudom nézegetni gond nélkül, szuper darab.
köszi előre is!
ui.:
felhasználást tekintve nagyon sok böngészés, kevés film, némi játék, illetve munka(office, pdf, CAD, stb)
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Fiam 22"-os megjelenítőjét szeretném cserélni.
Elvárás, hogy rá lehessen kötni tv-t (set-top-box jelenleg t-home, de lehet iptv-s lesz, de gondolom ott is stb-n jön), valamint adott egy pc melyre lenne kötve:
Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
Ram: Apacher 2x2gb 1333-as
Vga: SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ
ezen kellene, megjeleníteni, lehetőleg fullhd-ben a játékokat.TV-re használva ne kelljen vezetéket kötözgetni, hanem egy kapcsolás és menjen a tv a pc helyett.
Ár: 60ezer körül. (ha nem lőttem be túl alacsonyra)
Méret jó lenne 27" vagy nagyobb.Többet kell szánnom rá, esetleg kisebb megjelenítőt kellene néznem? Esetleg inkább tv-k között nézelődjek és ne monitort?
-
Brekk
addikt
válasz
zippofcy #48824 üzenetére
Ez sajnos eleg nagy hulyesegnek hangzik. Kalibralom a monitorokat es latom a reportokat. Minden monitor mas es mas. Egyik az egyik szinnel van van elcsuszva masik masikkal, hol kicsit hol jobban. Ha ezt profillal kompenzalom es ratoltom egy masik monitorra siman lehet, hogy ott a bizonyos szinen nem javitok hanem tovabb tontom azt. Ez sztem barki szamara teljesen erthetonek kell lennie, nincs benne semmi ordongosseg. Ezert javasolom mindenkinek a gyari profil hasznalatanak mellozeset. Vagy sajat profil vagy semmi.
Tessek szepen elfogadni.Ja, eszembe jutott meg egy dolog. Kalibralas utan betoltott profillal felteszem a kovetkezo monitort kalibralni, es ameg melegszik van h le kell kapcsolnom az elozo ugyanolyyn monitor profiljat mert snnyira rettenetesen elrontja. Szoval van tapasztalat boven.
-
marco0007
aktív tag
Annyit kérdeznék még a kedves kollégáktól, hogy melyik csatlakozás a jobb? DVI vagy HDMI?
-
zippofcy
senior tag
-
Rasiel
senior tag
válasz
zippofcy #48820 üzenetére
Egyet kell értenem Isual-al abban, hogy azért erős rá az a kifejezés, hogy felesleges.
Én sem szoktam senkire sem ráerőltetni a kalibráltatást, ha érdekli az illetőt, akkor szívesen leírom róla a véleményemet, illetve ebben az esetben úgyis utána fog olvasni, kérdezni itt-ott, aztán majd eldönti, hogy szüksége van-e rá.
Azt meg szerintem badarság kijelenteni, hogy a Dell-ekben a legjobbak a gyárilag beállított színprofilok. Pl. az U2410-nek az alap beállításai nem valami jók és akkor még finoman fogalmaztam. U2312HM esetében is szépen lehet látni változást kalibrálás után, pedig hozzáteszem a default értekei nem rosszak. Akkor mondok még egy példát: EA231WMi (igaz ez nem Dell). Alap beállításokkal zöldes beütésűnek, valamelyest fakónak éreztem a képet. Kalibráció után bőven lehetett látni különbséget. Vagy említhetném még az U2412M-et ugyanígy, ahol kékesnek láttam a képet alap beállításokkal. És még sorolhatnám...
Én mindig azt mondom, aki a tökéletességre törekszik és a legtöbbet ki szeretné hozni a monitorjából, annak ajánlom a kalibrálást. -
Isual
veterán
válasz
zippofcy #48820 üzenetére
Csakhogy nem csak grafikai munkánál jönnek jól a pontos színek, megfelelő gamma, fehéregyensúly. Durva az, hogy felesleges. Nem muszáj. De _sose_ felesleges.
Gyári profilokat meg mi alapján dicséred? Szemre? Vagy vannak reportjaid, hogy melyik gyártó, milyen IPS-e, mennyire pontatlan, vagy kevésbé az a gyári profiljukkal? Nem gondolom, hogy megalapozott a véleményed.
-
Isual
veterán
válasz
zimi1991 #48806 üzenetére
Dell P2414H egy elég gyors cucc!
(#48810) Lajkó: Ez jól sejtem, hogy TV? És azt, hogy ez a monitoros topic?
(#48811) kidboy_46: Ajánlott!
(#48813) zippofcy: "Dell-eket egyenesen felesleges (gyári színprofiljaik ezeknek a legjobbak)." - ez továbbra is ordas böszmeség.
(#48814) helltp: Dell P2314H
-
Marvinyo
aktív tag
Asztali DVD lejátszó képe Scart -> VGA (D-sub) kábelen keresztül mennyire csúnya (bár ez szubjektív, csak 640x480-as felbontást írt az egyik bolt az ilyen kábelhez...) egy 23"-os monitoron (LG 23MP75HM)? (Rendes, "gyári" műsoros DVD-t feltételezve)
Egyelőre ezt az utat találtam az összeköttetésre, de ha nagyon élvezhetetlen a kép, akkor mélyebbre kell ásnom :-)
-
zippofcy
senior tag
válasz
helltp #48814 üzenetére
Még mindig:
Benq GW2450 vagy 60, 45-50 ezer Ft VA panel, DSUB - DVI - HDMI bemenetek
LG 23MP75HM 50 ezer IPS 2x HDMI bemenet
Dell S2340L ez tükrös, IPS, DSUB - DVI 50 ezer FtA VA panelen a legjobb a fekete, az IPS kicsit jobb response time-ban, a Dell meg a legprofibb cserébe a legdrágább.
Vedd az elsőt az csak 45 ezer és nekem bejött -
helltp
aktív tag
Sziasztok. Monitort szeretnék venni vegyes felhasználásra. Max ár 55e Ft. Legyen legalább 22-23"-os, de inkább 24, a lehető legjobb panellel. Felbontásban fullHD kellene hogy legyen. Sajnos egyáltalán nem vagyok képben monitor fronton, max a mobil kijelzők alapján vannak elképzeléseim (ips jobb mint a tn). VGA vagy DVI csati kéne rá merrt az van a 8600 ason, és hdmi minden másra. Előre is köszi a javaslatokat.
-
zippofcy
senior tag
válasz
#91166208 #48811 üzenetére
Nyilván aki csinálja annak fontos a pluszbevétel
Én mint független fél azt mondom:
Ha nem grafikai munkára kell akkor nem muszáj, Dell-eket egyenesen felesleges (gyári színprofiljaik ezeknek a legjobbak).
De ha nem vág az a 3 ezer Ft a földhöz akkor érdemes mert rosszabb nem lesz tőle a monitor képe, csak jobb. Annyit megér szvsz.De csodát nem érdemes tőle várni, pl. aki a túlszaturált vagy más módon természetellenes képet kedveli annak egyenesen kevésbé fog tetszeni a monitora kalibrálás után.
-
Rendo84
senior tag
válasz
#91166208 #48811 üzenetére
Attól függ mire használod.
Szerintem általános felhasználás, netezés, stb. emiatt nem, de ha fontos a grafikai megjelenítés, munka, játék stb. miatt, akkor megéri mindenképpen. Persze úgy érdemes, ha viszi az ember a saját gépét a vga-val.
Összességében laikus emberek, mint például én is, különbséget egyébként számottevően nem fogsz észrevenni. -
törölt tag
sziasztok... Ajánlott vagy nem ajánlott kalibrálással rendelni a monitort? Nem értek ehhez bocsánat.. de ennyire számít ha kalibrálnak egy monitort ?
-
Lajkó
őstag
Sziasztok!
Egy Philips 32PFL3008H/12 jó választás lehet 65000 ért , ha Anyuéknak lenne? Nem fontos a felbontás, nem kell bele semmi extra... Vagy akad jobb ajánlat ezen az áron? -
zimi1991
aktív tag
Melyik a piacon kapható leggyorsabb Monitor 22-24 collban?
-
AMDaZERG_1
senior tag
Én TN feketéjét annyira nem favorizálnám...
Eddig ahány TN paneles monitoron néztem a fotóim a feketék már rég bebuktak, míg az IPS paneles monitoron még láttam a sötét területeken lévő részleteket. Tehát TN pl. fényképekhez kerülöm.
Samsung, HP monitorokon néztem, de mind messze nem produkált a sötét területeken. Fekete volt az tény, de a fekete sem egysíkú fekete (nálam) -
zippofcy
senior tag
A TN is ugyanakkora szögből látszik mert azok vannak két oldalt, a VA meg középen.
Az okés hogy a mostani IPSek már jobbak. Ettől nem nehéz
De ne legyünk gonoszak.
Az biztos hogy a 2009-es LG TN-em színhűsége nem létező volt a betekintési szög miatt de a mostani TNek már csak jobbak, azok is fejlődtek, nem?
A VA meg az IPS is 45-50 ezer Ft körüli monitor. A plazma meg ott lesz mellettük viszonyításnak (bár lehet inkább a CRTt kellene odarakni, az ucsó generációs pana feketéje jobb már mint a C7000-emé, de hogy mennyivel fogalmam sincs.
Csak azt nem tudom a fehéregyensúlyt melyikhez állítsam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest