Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #55799 üzenetére
Az eMag esetében érdemes mindig ellenőrizni a "Forgalmazza és szállítja" részt.
Ha eMag van megjelölve, az a legjobb, mert ebben az esetben általában magyarországi, garanciával ellátott terméket kapsz, és nem másod- vagy harmadpartnertől.Az eMag ugyanis egy nagy marketplace. Például a Nokia 6310 esetében több partner is szerepel, mint az Ofisitebg vagy a Mobi Store, de tőlük soha nem rendelnék. Az eMag jelzésű termékek közül is csak azokat választanám, amelyeket az EXTREME DIGITAL-EMAG KFT. forgalmaz. Így nagy eséllyel magyar nyelvű , megfelelő garanciával ellátott telefont kapsz.
-
Mindegy, most töröltem a délelőtt leadott Nokia 225 4G (2024) rendelést, és leadtam egyet a fentebb ajánlott Nokia 6310 (2021)-re. Úgy látom ez a magyar nyelv hiánya probléma eMAG-on okozott keveredést, gondolom valami román vagy bolgár forgalmazó által importált telefonnal, de azokat alapból is kerülöm. Az nem gond ha nem lehet 10 lépésben állítani a betűméretet, ha van egy normál és egy nagy méret, az már jó. Sajnos én is azt látom, hogy egyre inkább lebutítják ezeket a telefonokat, nekem utolsó ilyen nyomógombos készülékem egy Nokia 6300 volt, hát annak ezek a maiak a nyomába se lépnek testre szabhatóság terén. Bár ahogy néztem a videókat, ez a 6310 (2021) azért még valamennyire megközelíti talán.
Ha megérkezik majd visszajelzek, hogy mik a tapasztalatok.
-
cocka
veterán
válasz
Fancy-boy #55795 üzenetére
Jajj de kis trükkös ez a HMD vagy minek hívják.
Annak mi értelme van, hogy folyamatosan ugyanazon modellszámok alatt újabb és újabb telefonokat dobnak piacra, miközben pár év azért eltelik a modellek közt. Miért nem lehet másik modellszámot adni neki?
Vagy mondjuk ha pl. vesszük a Nokia 150-et, ha megjelenik belőle egy újabb 150, akkor nem lehetne akár betűvel is jelölni?
Mondjuk 150a, 150b, 150c stb... ha már basznak így számozni: 150, 151, 152 stb..?
225 4G (2020), 8210 4G, 6310 (2021) stb... Itt is látszik, hogy még külön zárójelben oda kell írni az évszámot, holott elég lenne csak egy betűjel, ha ennyire nem akarják szegény felhasználókat "összezavarni".
Intruder: állítható betűméret
Valahogy sejtem, hogy annyi a fene nagy állíthatóság, hogy nagy vagy kicsi slussz. Gondolom eszük ágában se volt számozott betűméretezést használni.
-
válasz
Fancy-boy #55795 üzenetére
Kezd komikus lenni, hogy mindegyikkel akad valami gubanc. Most nézegetem ezt a 6310 (2021) verziót, hát eMAG-on azt írják többen is, hogy nincs benne magyar nyelv. Ez azért elég gáz. Ezen videó szerint ugyancsak nem támogatott a magyar nyelv. Akkor ez így kuka!
szerk.:
Na jó, itt meg benne a magyar nyelv. Akkor így vegyél valamit.Lehet csak az eMAG árul valami szürke importos vackot.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #55789 üzenetére
A helyettesem pontosan tájékoztatott.
Nem változtatható a gombok funkciója.
Viszont a bal oldali gyorsmenü funkcióit variálhatjuk és átrendezhetjük.Dr. Lucky azt is ügyesen észrevette, hogy a Te általad nézett 225 az a régi modell.
Tehát nem a 2024-es kiadásról linkelted videót.
Abban még változtatható volt. Nézd meg jobban. 2 éves a feltöltés...Szóval akkor, hogy egyértelmű legyen: Egyik 2024-es modellben sem változtatható meg.
Akár 3210 4G, akár más.De a régi modellek tudják: 225 4G (2020), 8210 4G, 6310 (2021) stb...
-
válasz
Luck Dragon #55793 üzenetére
Akkor megpróbálom összefoglalni, bár néha már én is belezavarodok.
Elvárások, feltételek:
- Nokia legyen.
- Ne legyen csillagászati ára, jó lenne 20-25k körül megúszni, de nagyon max. 30k.
- Mindenképp konfigolhatók legyenek a jobb és bal gombjai.
- Lehetőleg lehessen szövegméretet állítani.
- Lehetőleg minél nagyobb kijelzője legyen.Amik ezek alapján képbe kerültek, az nálam is a 215, 225, és a 235, 4G (2024) változatai.
Nokia 215 4G 2024
Olcsó, adott a nagy, 2.8"-os kijelző, de nem találtam róla infót, hogy a jobb és bal gombjai testre szabhatók-e, illetve lehet-e szövegméretet állítani benne.Nokia 225 4G 2024
Netes videók alapján elvileg minden elvárásomnak megfelel, de a három közül ennek van kisebb kijelzője. (1 órája meg is rendeltem, de persze ez még lemondható).Nokia 235 4G 2024
Még ez is beférne a keretbe, meg is felelne mindennek, nagy kijelző, betűméret állítható, de a jobb és bal gombok testre szabhatóságáról itt sem találtam infót.Szóval ezek alapján eddig a Nokia 225 4G 2024 a befutó.
-
válasz
Intruder2k5 #55791 üzenetére
Akkor összekuszálóm még jobban a dolgokat, akkor ne mondj le a nagyobb kijelzőről , válaszd 235 4G modellt . Ez is 2.8” kijelzővel rendelkezik .
Ugyanis a modellek ;
215=2,8”
225=2,4”
235=2.8”225 vs 235
215 vs 235
215 vs 225Közben leesett , hogy te másik modellre gondoltál . Vagy második link tévedés ?
-
válasz
Intruder2k5 #55791 üzenetére
Hogy a gombok pittyegését nem tudta kikapcsolni a videóban az ember...
-
válasz
Luck Dragon #55790 üzenetére
Mindegy, végülis tegnap óta ezen agyalok, és lehet mégis marad a Nokia 225 4G (2024). Édesanyámnak lesz a telefon, és szerencsére a szeme még jó, szóval meg fog felelni az a 2,4"-os kijelző is. Inkább tartom fontosnak azt, hogy a gombok konfigurálhatók legyenek, egyrészt a főbb funkciók könnyű elérése miatt, másrészt mert mondjuk ne indítgassa el akaratlanul random a rádiót, vagy a kamerát, amiket nem is szokott használni, de legalább macerás kilépni belőlük. Szóval azt hiszem inkább beáldozom azt a 0,4"-t a jobb testre szabhatóság miatt, mert azt már sikerült kideríteni, a 225 4G (2024)-ben a gombok funkcióját és a szöveg méretét is lehet állítani.
-
válasz
Intruder2k5 #55789 üzenetére
Nem tudom mi volt ez előtt 30 éve (még nem voltam)
De elhiszem neked .
Fancy-boy ha megitta a reggeli kávéját (elképzelés ), úgy is majd segít
-
válasz
Luck Dragon #55788 üzenetére
Köszi!
Igen, ezt a pdf-et néztem én is, de nem láttam benne sem azt, hogy változtatható lenne a gombok funkciója, sem azt, hogy nem. Sőt igazából nem is ír róla semmit, csak annyit, hogy "right selection key", de a pdf-ben rákeresve az FM vagy a radio szavakra, nincs erről semmi infó.
Ez sem olyan már mint 30 éve, amikor egy gombelemhez is kaptál egy legalább 50 oldalas mindenre kiterjedő manuált.
Kb. 2-3 éve is hasonló dilemmában voltam Nokia 225 és 230 kapcsán. Arról azóta tudom, hogy a 230-ban fix a jobb oldali selfie-kamera gomb, de a 225-ben elvileg tetszőlegesen változtatható mindkettő. Simán jó is lenne az is, csak hát a 2,8"-as kijelző miatt mégis erre hajlok.
-
válasz
Intruder2k5 #55787 üzenetére
Szia!
Nem programozhatók szabadon (elvileg). Ezek a gombok fix funkciókkal rendelkeznek, és például a jobb oldali gomb az FM rádió funkcióhoz van rendelve. Az eszköz használati útmutatójában és specifikációiban nem szerepel olyan információ, hogy ezek a gombok felhasználói beállításokkal megváltoztathatók lennének.
Gyártó [katt ide]
De azért várd meg Fancy-boy kolléga válaszát , ő itt a doktor. Magam részéről tévedés jogát fenntartom .
-
Sziasztok!
Újfent "buta" telefon vásárlás előtt vagyok. Nagyjából le is tisztult már a kép, és a Nokia 215 4G 2024 látszik befutónak. Arra nem találok még választ, hogy vajon a bal és a jobb gombja (left & right selection key) programozhatók-e szabadon, vagy ott fixek a funkciók, pl. a jobb gombon az FM rádió?
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
#85128448 #55784 üzenetére
Amennyiben nincs szükséged kamerára, akkor a Nokia 215 4G 2024: [link]
Most akciós 14-ért, kártyafüggetlen.Pár ezressel drágábban elérhető a sokszínű Nokia 3210 4G is: [link]
Kék, sárga, fekete színekben.
Szintén akciós 20 körül, több üzletben.Nagygombos, kinyithatósban a Beafon: [link]
Nagygombos, viszont hagyományos kialakítású Doro: [link]
Illetve Evolveo: [link]
-
törölt tag
Hagyományos butatelefont szeretnék venni. Nincsenek kikötéseim. Mindössze szeretném, ha magyar garancia lenne rá és viszonylag olcsó lenne.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55779 üzenetére
Egyet a jobb, a másikat a bal zsebbe és akkor kivagy egyenlítve.
-
Churpik
tag
válasz
Fancy-boy #55776 üzenetére
A pénztárgépek is 2G-n kommunikálnak (MobilAdat), pld. a "közkedvelt" Flexy. A kisvállalkozókat most/bármikor újra pénztárgép cserére kötelezni kb. kormánybuktató dolog. A 2G-nek szerintem így bő 15 éve van még, egészen addig, amíg a pénztárgép gyártók elkezdenek olyan modellekkel kijönni amelyek 4G kommunikácó képesek, és utána még keresletet is kell rá generálni, mivel muszájból két opció közül mindig az olcsóbbat fogják választani a zemberek.
-
-
-
almi
senior tag
válasz
Fancy-boy #55776 üzenetére
"233 g a H1
"
Igen, közben megnéztem a méretét és a H1 a legnagyobb a 3 közül. Ezt elfelejtettem írni, hogy már a Z1-re is érkezett ilyen kritika, hogy nagy!Így akkor marad egyelőre a Z6 és meglátjuk.
De egyébként a H1-es már tényleg egész korrekt telefonnak néz ki. IPS kijelző, 500 névjegy, 5000mAh-s akksi, stb. Egy 4G-t még mondjuk elbírt volna!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55774 üzenetére
233 g a H1
"2G kivezetése vajon mikorra várható?"
2030 után, de szolgáltató függő is a dolog.
"Már leadtam a rendelést Alzánál, de végülis visszaküldhető 60 napig a Z6."
Ott a törlés gomb is. A H1 nagyobb teljesítményű akku + IPS kijelzős.
-
almi
senior tag
válasz
Luck Dragon #55774 üzenetére
Wow, köszi, eddig erre nem bukkantam rá. Azt írják, hogy 500 névjegyet tud tárolni
Már leadtam a rendelést Alzánál, de végülis visszaküldhető 60 napig a Z6.
-
almi
senior tag
válasz
Luck Dragon #55772 üzenetére
Reméljük, hogy így is lesz. De igen, talán nem olyan egyszerűen kivezethető, mint a 3G hálózat.
Köszönöm a tippeket, megrendeltem az Evolveot StrongPhone Z6-ot. Ezzel együtt indul majd az érintősre való átállás sugallása is!
Üdv.,
almi -
-
almi
senior tag
válasz
Fancy-boy #55768 üzenetére
Eddig is 2G-t használt a Z1-es, szóval szerintem ezzel megbarátkozott
Igazából tényleg 95%-ban telefonálásra lesz használva a teló, abból viszont van bőven. SMS is elvétve.Marad a névjegy limit, ami elég fájó, de majd egy kis kompromisszummal megoldjuk.
2G kivezetése vajon mikorra várható? Bár lehet, hogy a teló hamarabb adja meg magát..
-
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55764 üzenetére
-
almi
senior tag
Végül még egy átbeszélés után nem bonyoltjuk a helyzetet, Evolveo Strongphone Z6 lesz az új teló. Így nem kell új menüt és "okos" dolgokat megszokni. A telszámokat pedig 700-ra redukáljuk 2 SIM = 500 + 200 telefon memória, a többi a gépen megtalálható lesz, ahogy eddig is..
Remélem, hogy a Z6-os is bírni fogja a következő 5 évben, mint az elődje.
-
almi
senior tag
válasz
Luck Dragon #55764 üzenetére
Pozitv értelemben?
-
-
almi
senior tag
válasz
Fancy-boy #55762 üzenetére
Szia!
Sajnos én is ezt látom, hogy nem nagyon van ebben a kategóriában manapság nagy választék, de ez nyilván értheő is 2024-ben..
. Sajnos a por és ütésállóság az fontos a munka miatt, eléggé igénybe van véve ilyen fronton. Ezért is nem szeretnénk ennél a ~30k-nál többet költeni telóra. (Samsung B2100-akkal vagy 10-12 évig kihúzta, de sajnos ezek kikoptak már a használt piacról is
)
De valósznűleg most egy BlackView lesz, megpróbáljuk ezt az N1000-et. Alzánál 1800 Ft a 60 napos visszaküldési gari. 2 hónap alatt kiderül, aminek ki kell derülnie.
A legnagyobb szívás a contactokat mozgatni A-ból B-be ezeken a random telókon.
Talán ha valahogy Gmail-be felvarázsolom, akkor KaiOS-en Gmail-ről le tudom szinkronizálni a telóra. LEgalábbis remélem.Vagy marad a SIM-en másolgatás 250-esével, ahogy Evolveora is költöztünk annakidején
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
Az KaiOS rendszerű. Ennek minden előnyével és hátrányával.
Amennyiben semmi extrára nincs szükségetek, akkor az csak plusz teher lenne.Viszont ha az Evolveo vonal kiesik, akkor alig van választék.
A CAT telók mögött álló cég megszűnt, pedig a B26 / B35 páros nem volt rossz.
myPhone, Maxcom, egyik sem túl bizalomgerjesztő brand.Esetleg ha lemondanátok az ütésálló kialakításról, akkor az új Nokia/HMD modellek között érdemes nézelődni. 1000 névjegyet gond nélkül tárolnak.
A BlackView még túl új, így nem igazán találni róla véleményeket.
Legfeljebb visszakülditek, ha nem tetszik. A rendszer okán valószínűleg nem egy villám. -
almi
senior tag
Sziasztok!
Édesapámnak keresek nyomógombos, por-csepp-ütésálló telefont, mert a jelenlegi Evolveo Strongphone Z1-es felmondta a szolgáltatot. Az Evolveo vonalat elhagynám, mert folyamatosan gond volt már a névjegy limittel.
Semmi extrára nincs szüksége csak telefon és sms-re. (+ kb 800-1000 névjegy)
Esetleg BlackView (Pl: N1000) tapasztalatok esetleg valakinek?
Köszi!
Üdv.
almi -
qltsar
veterán
válasz
quailstorm #55757 üzenetére
IPS helyett esetleg egy eInk. Van elvileg szines, ilyen kicsiben csak nem lenne olyan draga.
Bar lehet a csoda Unisoc keptelen kezelni azt is
.
Mas: Megfekudt a backup dumbphoneom, nezegettem milyen alternativak vannak nyomogombos vonalon.
KaiOS-t elengedtem, viszont talaltam par Androidost, amibe talan a Google Accountomba be mernek lepni az a Xiaomi F21/22 Pro, bar vannak fenntartasaim itt is.
Bar nem teljesen hagyomanyos telefon, de van esetleg itt tapasztalata valakinek ezekkel?
F22 Pro-ert sajnalom a felarat, ezert inkabb valami akcios 3/32-es F21 Pro lenne mukodokepes.
-
cocka
veterán
válasz
quailstorm #55757 üzenetére
Akkor másképp kérdezem, mióta nem érdek a hosszú készenlét?
-
cocka
veterán
Csak azt nem értem, ha a Nokia HMD vagy mi eljutott odáig, hogy kiad egy kamera nélküli telefont, akkor mi a szarnak színes kijelző? Gondolj bele mennyivel jobb üzemidőt lehet elérni színes kijelző nélkül, monokrómmal!
-
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok
Most látom van új strapa teló az Evelvotól [link] mi a vélemény erről a készülékről, még nem láttam tesztet, van e értelme a Z6-os mellett ennek a készüléknek, ahogy nézem az akku nagyobb de üzemidőben rövidebb időt bír.
Jó lenne egy alaposabb összehasonlító teszt. -
K53TA
tag
Sziasztok,
Idős szüleim csak telefonálsra használják a mobilt (80 év +). Eddig egy Doro 1360 használtak., de az vele a baj, hogy nagyon halk a beszéd (hangszoró?), egy forgalmas út mellet már nem halják a beszélgetést.
A legfontosabb 1: hogy jó hangos és elfogadható minőségű legyen a beszéd hang. 2: A nyomogombokhoz lehessen hozzá rendelni gyors hívás funkciót.
Elöny még a kézre álló nyomogombok és nagyon egyszerű hívás fogadás, tárcsázás.
Minden más funkcíó nekik értelmetlen..
(Nokia 150 néznem, és Evolveo StrongPhone modelleket is, de passz) -
Fancy-boy
Topikgazda
-
cocka
veterán
Az ilyen "bókolós-udvarlós" köröket nem hagyhatnánk ki?
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55747 üzenetére
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
Látom felpörögtek az események.
Egy kis Memoriter: -
Lameh
csendes újonc
válasz
Luck Dragon #55743 üzenetére
Nagyon köszi Mindenkinek a kimerítő és sokoldalú válaszát, ötletelését, szerintem vmelyik Nokia 2X5-ös lesz ezek alapján!
-
-
Churpik
tag
válasz
Luck Dragon #55741 üzenetére
Jaaaa?
Azért ajánlottam a 215-öst, mert azon nincs kamera, és ezért olcsóbb.
-
-
Churpik
tag
válasz
Luck Dragon #55739 üzenetére
-
Churpik
tag
válasz
Luck Dragon #55734 üzenetére
Bocs, én ezt vettem alapul, meg az Árukeresőt, ténylegesen nem volt a kezemben
-
cocka
veterán
válasz
Luck Dragon #55734 üzenetére
Nekem is, pedig még bőven nem vagyok 75 éves.
Ezért is kerestem mindig az alacsony felbontású kijelzőt, mert ott nagyobbak a betűk. És vicces, hogy pont egy elsősorban telefonálásra vagy SMS-ezésre szánt eszközön kell hangyapöcsnyi betűket olvasgatni, holott lényegében huszadrangú kérdés, hogy mekkora felbontásban nézegetsz rajta képeket vagy hogy ne 9 hanem 25 ikon férjen el egy képernyőn. Mintha a lapozást nem találták volna fel.
-
cocka
veterán
Valaki mesélje már el nekem, hogy miért kell kötelező jelleggel az a qrva fekete keret a kijelző köré?
Ennél hogy sikerült megoldani, hogy ne legyen?
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55715 üzenetére
Így a jó. A Tökéletesség Unalmas.
Örülök, hogy ilyen sikere volt a kvíznek. Remélem mindenki élvezte az eredménytől függetlenül.
Én mondjuk nehezebbet állítottam volna össze... -
-
Churpik
tag
válasz
Luck Dragon #55729 üzenetére
Ha nem kell a kamera, akkor van ugyanaz a Nokia 215 4G 2024 néven, csak olcsóbban.
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
A HMD féle új Nokiákon akár 2000 kontakt is elfér.
De az fontos, hogy ezeknek nincs sok köze a régi Nokiához. Sem kezelhetőségben, sem semmiben.
Tegyetek próbát valamelyik új modellel, aztán hátha bejön. Érdemes online rendelni, hogy meglegyen a 14 napos visszaküldési lehetőség.Bog nem rég tesztelte a 3210 4G-t: [link]
30.000 Ft alatt már kapható: [link]Kicsit régebbi modell a 8210 4G, valamivel olcsóbban: [link]
Ez még micro-usb csatlakozású, tehát nem Type-C, mint a többi.Plusz még pár készülék, ami mostanában megjelent:
Nokia 225 4G: [link]
Nokia 235 4G: [link]Ráadásul segítségnek még itt van Maxentius kolléga, aki pár napja vásárolt 235 4G-t.
Tőle akár kérdezhetsz is: [link]Mindenesetre tudásra elég hasonlóak.
Szerintem azt vegyétek, amelyik dizájnra, méretre szimpatikus. -
Lameh
csendes újonc
Sziasztok!
Aktív, munkája okán is rendkívül aktív apumnak (75éves, de napi 1-2órát telefonál munkaügyben és min. 1 órát magánügyben is) keresek hagyományos nyomógombos "butaphone"-t.
- Árkategória. mindegy (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
- Használt vagy új mindegy, bár az újat preferálná (új aksi, gari, stb)
- Hol vennéd meg? Mindegy, Telekomnál vannak az előfizetéseink, de ez nem kell Telekomtól venni
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? a legjobbat
- Mire használnád? - csak telefonálás és sms, NEM fotóz, viszont fontos, hogy min. 1200 kontakt elférjen a telefonkönyvben!!!- valamelyik márka fanja vagyok, olyat szeretnék: igen, elsősorban mindig NOKIA-i voltak, azt a menüt, logikát ismeri leginkább, így talán ezért az lenne szerencsés, de lehet más márka is, ha viszonylag könnyen megtanulható a menüje (csak hívásindítás, SMS olvasásra használja, nem fogadott hívások visszakeresése, telefonkönyv, kb. ennyi)
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? mindegy!
- Milyen kialakítású telefont keresel? (bar, slide, flip, stb..) Eddig is bar, nyomógombosai voltak, slide-ot kizárnám, esetleg a kinyithatót említette még, hogy a zsebében elférjen. Ezek közül a hagyományos telefonok közül egyébként sztem egyik se iPhone 15 Max méret, egy sima zsebben kényelmesen elférnek, neki pont ilyen kell
-
Off off!
Köszi! -
cocka
veterán
Ráadásul a nagyinak később lett mobiltelefonja
Az én nagyanyáim előbb meghaltak semhogy mobiljuk lett volna. Ennyit meg a mobilozásról.
Már elég nagy voltam, hogy nem hülyegyerekként kezdtem a PC-s korszakot,
Hmm.. akkor te minimum 10 évvel idősebb lehetsz nálam. Én még hülyegyerekként kezdtem a PC-s korszakot, 7 éves voltam.
A dial-up nettel asszem 14-15 éves koromtól ment a szenvedés. Bár utána kb. egy másfél évre belekóstoltunk a szélessávba is, aztán sóher okokból egy masszív 4 éves szünet következett a következő UPC-s netig, mely alatt tovább folytatódott a dial-upos szenvedés.Még tudom mi volt a videomagnó,
Én is, csak időközben tönkrement, elkezdte becsemegézni a szalagokat és megint csak sóher okokból nem lett másik, sőt a DVD felvevős korszak is kimaradt. Aztán a kb. 60 darab videókazetta digitalizálása miatt kb. 3 éve kénytelen voltam egy normálisan működő videomagnót venni. Mondjuk az a bizonyos tönkrement cucc annyira gagyi volt, hogy még egy longplay kazettát sem tudott lejátszani.
tekertem vissza ceruzával magnókazettát,
Hát én nem voltam ennek annyira híve, inkább csak ujjal.
De azért magnókazetta digitalizálóm is van.
vannak floppyjaim (valahol, bár nagyon elvétve használom)
Na ha valamit nem sajnáltam, hogy tönkremegy vagy az enyészeté lesz, az pont a floppy volt. Róluk másolni még talán szenvedősebb volt, mint a dial-up.
írtam sok CD/DVD-t
Én már nem írok, csak BD-t, de a bluray topic-ban nemrég posztoltam egy minőséginek hazudott verba MID-es BD lemezt, amit olvasás közben az az író tört szét, amivel megírtam. Azt se értem hogy a lótúróba pöröghet túl egy lemez.
tudok IDE vinyót jumperelni
Na az is egy szopás volt. Ha most kell IDE vinyót olvasni, simán rádugom egy USB-IDE konverterre és akkor abszolút lényegtelen, hogy van jumperelve.
átéltem a (buta)mobiltelefonok hajnalát, a mobilnet létrejöttét
Én is, de valahogy ez az okostelefónia engem felidegesít. Mikor ilyen appok vannak, hogy wifi LAN speed tester MÉRÉS KÖZBEN bedob egy reklámot. (mert biztos nem befolyásolja a mérési eredményt ugye LOL)
Felhőt meg hagyjuk: maradok a több vinyós megoldásnál.
-
prsq
aktív tag
Ráadásul a nagyinak később lett mobiltelefonja, mint nekem, szóval ennyit a snake-ezésről.
Egész pontosan az én nagyszüleimnek sosem volt mobiltelefonja, de ez az én hibám, túl öreg vagyok. (Mostani nagyigenerációnak meg én vettem a telefont.)
Bár valójában úgy érzem, inkább szerencsés. Már elég nagy voltam, hogy nem hülyegyerekként kezdtem a PC-s korszakot, mire internet lett, már a tinédzserkorból is kinőttem, a mobiltelefonnál meg már önálló felnőtt voltam.
Még tudom mi volt a videomagnó, tekertem vissza ceruzával magnókazettát, vannak floppyjaim (valahol, bár nagyon elvétve használom), írtam sok CD/DVD-t, tudok IDE vinyót jumperelni, átéltem a (buta)mobiltelefonok hajnalát, a mobilnet létrejöttét, de már okostelefont (is) és felhőt használok. Egy generáció alatt elképesztően sokat sikerült megélni a technika fejlődéséből. -
-
cocka
veterán
válasz
Fancy-boy #55714 üzenetére
Pár megjegyzés a "cikkel" kapcsolatban.
Nem értem a Nokia 1100 hogy lett olyan népszerű, mikor iszonyat ronda és tudtommal csak monofonikus csengések vannak rajta és egy olyan korszakban jött ki, amikor a polifonikus már alap volt.
Nem értem. Mai napig 1112-t használok, az valahogy sokkal szebb meg van polifonikus csengés is, bár igazából nem sokat számít.
Anno a Nokia 6310i "népszerűségét" se értettem.. papíron üzleti telefon volt, de sok évvel a megjelenése után is még horror árakon árulták (aminél két hangsúlyos elem is van: egyik, hogy egyáltalán árulták, másik, hogy horror áron) meg látszólag teljesen értelmetlenül tartották fenn a hype-ját, míg a sokkal vagy akár csak néhány funkcióval többet tudó üzleti Nokia modelleket HAMARABB "kukázták" mint a 6310i-t.Gyerekként megállás nélkül nyomtad a snake-et a nagyi telefonján, vagy már az okostelefonoddal együtt szült meg édesanyád?
Ez a kérdés, meg bizonyos korosztályokra nézve egyenesen sértő. Gyerekként csak a tárcsás telefonnal tudtam szórakozni. Kb. 15 lehettem, amikor egyáltalán szóba került a snake-mánia.
-
-
qltsar
veterán
válasz
Luck Dragon #55715 üzenetére
80%. A csokit felrenyomtam
a masik hiba jogos volt.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
Retro telefon kvíz: [link]
Akinek van kedve játszani. Nyeremény nincs.
Az enyém 100%-os lett.( 10-ből 10 )
-
hbala
aktív tag
Ha esetleg valakit érint, most jó áron a myPhone UP Smart az Euronics-ban. 13.989.-
[link] -
Maxentius
addikt
válasz
quailstorm #55709 üzenetére
Teljes játék a Snake Xenzia. A demók a következők (zárójelben az ingyenes menetek száma): Racing Attack (3), Blackjack (5), Doodle Jump (3), Arrow Master (5), Crossy Road (3), Football cup (3), Ninja Up (5), Air Strike (5).
A fizetés 10 db nemzetközi SMS-sel történik. App áruház nincs rajta. -
-
Maxentius
addikt
válasz
Luck Dragon #55706 üzenetére
Amire most így hirtelen tudok válaszolni:
2: kellően hangosnak érzem.
4: kicsit gyenge, de a célnak megfelelő.
5: villámgyors.
7: kicsit kopogós műanyag, a billentyűzet hajlamos a 0-ás gomb környékén ropogni.
8: nem a saját töltőjével töltve kb. másfél óra volt feltölteni, de nem nulláról. -
válasz
Maxentius #55705 üzenetére
1 Térerő
2 Hang minőség , hangerő
3 üzemidő
4 billentyűzet világítás , láthatósága?
5 menü gyorsasága
6 kihangosítás hangereje , minősége
7 milyen a felhasznált műanyag a készülék ház esetén
8 Milyen gyorsan lehet feltölteni a kütyüt ?Röviden hirtelen ennyi , köszönöm .
-
Maxentius
addikt
Sziasztok! Én tegnap vettem egy Nokia 235-öst, várom a kérdéseket.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55701 üzenetére
A hatalmasról jut eszembe.
Ezek szerint keresed a CAT B26 utódját? -
hbala
aktív tag
válasz
Luck Dragon #55699 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Synology NAS
- Horgász topik
- általános iskolai rendszergazda
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Revolut
- Próba
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!