Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prsq
aktív tag
válasz
Churpik #55897 üzenetére
Kotortam valami régi telefont, anyósomnak jó lenne a Nokia, elég ütött-kopott flipes 2G-s telefonja van. Beugrottam Szegeden a Tescoban lévő T-hez, azzal a lendülettel ki is jöttem. Tucatnyi nyugdíjas állt sorba, nem kérdeztem őket, de nyilván ezért voltak ott.
Engedelmeddel kiemelnék pár részletet. (Nem kell, hogy SMS-t kapj, és nem kell feltétlenül SIM csere, de biztos vagyok benne, hogy lesz olyan ügyintéző, aki másképp értelmezi.)
"Mit kell tudnod a készülékcsere ajánlatról?
- Fenti készülékeink közül akkor választhatsz üzletünkben, ha te használod a készüléket, amire SMS-t kaptál az ajánlatról és azt felmutatod kollegánknak, vagy Telekom ügyfelünk vagy és leadsz egy régi nyomógombos készüléket.
- Meglévő Telekom ügyfélként egy készülék cseréjére vagy jogosult.
- A csere során le kell adnod régi nyomógombos készüléked.
- Hívószámod változatlanul megmarad. Új 4G-képes SIM-kártyát adunk díjmentesen a régi SIM-kártyád helyett, ha a kártyacserét te, mint a szolgáltatás előfizetője intézed.
Az akció a készlet erejéig érvényes." -
zsolt501
nagyúr
TCL 3189D-röl mi a vélemény, mennyire használható, idősnek menne, most egy régi Samsung nyomógombos strapa telefonja van, ami már le van strapálódva, ez a készülék jutott így lehetőségként elénk az akció miatt, csak kérdés tényleg mennyire használható, és mennyi ideig bírja az akkuja.
-
Churpik
tag
Azóta már kitették a kiegészítést:
"Mit kell tudnod a készülékcsere ajánlatról?
- Fenti készülékeink közül akkor választhatsz üzletünkben, ha te használod a készüléket, amire SMS-t kaptál az ajánlatról és azt felmutatod kollegánknak, vagy Telekom ügyfelünk vagy és leadsz egy régi nyomógombos készüléket.
- Meglévő Telekom ügyfélként egy készülék cseréjére vagy jogosult.
- A csere során le kell adnod régi nyomógombos készüléked.
- Hívószámod változatlanul megmarad. Új 4G-képes SIM-kártyát adunk díjmentesen a régi SIM-kártyád helyett, ha a kártyacserét te, mint a szolgáltatás előfizetője intézed.
Az akció a készlet erejéig érvényes." -
Churpik
tag
Összevissza írogatnak, egy másik topikban én is azt olvastam, hogy nem kell, hogy Telekomos legyél. Egy harmadikban azt, hogy 2 év hűségidőt kell kötni. Egy negyediken azt írják, hogy az ügyintéző elémondta, hogy már véget ért az akció...
Viszont a Telekom oldalán meg még mindig írva vagyon:
"Ha meglévő Telekom ügyfélként magad is régi készüléket használsz, de újabbra cserélnéd, akkor hozd be és régi készülékedet kedvezményesen, hűségidő nélkül újabb nyomógombos készülékre cserélheted."
Szerintem megint az van, hogy egyik üzletben így csinálják, a másikban úgy, az ügyintézők értelmezése szerint.Itt van egy hozzászólás pld.:
"- Nokia 110-es nyomógombos készülék érekelne
- Előhozza raktárból (így már nem mondhatja azt hogy nincs készleten)
- a készülékcsere akcióban szeretném ezt a készüléket cserélni erre a típusra
- ó, az az akció már lejárt
- de hát itt van az oldalukon az akció részletei (mutatom neki telefonon a honlapot)
- ó, az az 4G-s telefonra vonatkozik
- De hiszen pont azt a típus van a kezében (mutatom neki a holnapon a készüléket)
- ok, kapott sms-t, hogy jogosult a készülékcserére?
- ilyen feltételt nem írnak az akció oldalán (mutatom neki) az valószínű korábbi akció során volt csak feltétel
- kollega odaszól, hogy valóban nem kell ügyfélnek sem lenni.
és láss csodát, még feltöltőkártyát sem kellett vennem hozzá, hogy 0Ft-ért cseréljék a telefont."Katasztrófa, szarul megy már az egész megint. Szokásos Telekom. Engem elhajtottak egy Alcatellel, ami még Telekomos hálózatfüggő is (2018 előtti), de nem volt benne SIM kártya...
-
cocka
veterán
válasz
quailstorm #55888 üzenetére
Pedig az olyan jó, nekem van 3 db Nokia 1112-m is. Made in Hungary természetesen.
-
foxymaci
senior tag
válasz
quailstorm #55890 üzenetére
Üzemképtelen, akku nélküli teló volt, szó nélkül elfogadják.
@mjuti igen egy embert egyet tud, párommal voltam, bocsi rosszul fogalmaztam. -
foxymaci
senior tag
válasz
Churpik #55887 üzenetére
Én a kagyló TCL-t elhoztam meg egy nokiát is, megéri a 6 ezer forintot a TCL, bár az sem tökéletes.
Szép nagy IPS kijelző, könnyebben kezelhető menü, USB-C, jár hozzá a bölcső, van hangerő szabályzó gomb. Viszont fej nehéz, billen előre kinyitva, kamera ebben is tragédia, illetve kicsit csúszós, de a kijelző kárpótol. -
quailstorm
félisten
válasz
Churpik #55887 üzenetére
Szerintem a kagyló mindenképp megéri. A 128x160-as kijelző a Nokia 110-en az elég sovány. Én holnap fogok nekifutni, egy rommá kopott (de működő, benne van a SIM-em) Nokia 1112 lesz az áldozat ha csak üzemképes eszközt fogadnak el. Ha nem, akkor egy törött kijelzős 3110c.
Ha sikerül, akkor írok milyen a TCL, bár referenciának nem lesz ott a Nokia mellette. Viszont a proci (Unisoc Tiger T107) és rendszer ugyanaz bennük (Spreadtrum Mocor RTOS), úgyhogy a legnagyobb különbség a kijelző lesz.
-
Churpik
tag
[link] Nyomógombos telefon csereakció a Telekomnál
-
hbala
aktív tag
Megjött a Barbie: [link]
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
#31816946 #55881 üzenetére
Szívesen!
Milyen szempontból?A 8210-ben ott a 4G, tehát a hívások jobb minőségűek.
Ezzel szemben full műanyag és 4G hálózaton gyorsabban merül. (kapcsolható 2G-re is)
Full bumszli méretű is hozzá: 131mmA 230-nál fém a hátlap és ez is elég bumfordi, de azért kisebb: 124mm
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55879 üzenetére
Hogy mik vannak manapság... köszi a fejtágítást.
Gyümiléhez inkább a lassú prést javaslom. Nincs akkora hőhatás, így benne maradnak a vitaminok.Külföldről még mindig lehet szerválni új VW féle Nokia 515-öt. Akkor már ezerszer inkább az mint a kínai HMD csodák. Persze más árkategória...
-
válasz
Fancy-boy #55877 üzenetére
Nos, egyes modern turmixgépek már okostelefonos alkalmazásokkal is vezérelhetők, beállíthatók a kívánt turmixolási programok, sebességek vagy időzítések. Az okosotthon eszközök világában ez a két eszköz így összekapcsolódhat, és hatékonyabban készülhet finomabbnál-finomabb gyümilénk .
Igen, 235-öst nyomkodtam meg. De anyag használatban már megingott a hitem a vásárlása kapcsán, és egy vészharang kopogtatott agyam legmélyebb lepényesebb felén , hogy inkább ezt ne.
Lehet inkább 230 (2024) lesz inkább a kiszemelt, de az nem volt kiállítva , meg drága is a bevezetés miatt . Plusz nincs benne 4G , bár ez nem zavaró tényező számomra . -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55873 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy mi lehet a kapcsolat egy telefon és egy turmixgép között.
Mondjuk, ha hiányzik egy kis vas az étrendedből.
Egyébként a 235-öt tapogattad meg? -
-
törölt tag
Sziasztok!
Végül ez a kettő maradt: Nokia 230 (2024) és a Nokia 8210 4G. Ti melyiket javasoljátok?
-
qltsar
veterán
válasz
quailstorm #55872 üzenetére
Koszonom
!
Speedshoptol be is rendeltem egyet :)!
-
-
qltsar
veterán
válasz
quailstorm #55870 üzenetére
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Sencor P001S telefon akksija megadta magat, felpuposodott.
Itthon egy uzletet talaltam, ahol meg egyaltalan lehet kapni a modellt.
Nem ecsetelnem a miertjet, de fontos, hogy ugyanez a modell legyen, ehhez keresek akkumulatort elso korben kulon.
Van esetleg otlet, hogy honnet tudnek venni / rendelni hozza, vagy kenytelen leszek teljes keszuleket venni?
Koszonom
!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55867 üzenetére
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
#31816946 #55864 üzenetére
Szívesen!
Hogy értve "milyen lehet"? Nyomáspontra? Egyiket sem használtam.
Úgy nézem a 230 fehér kiadásnak matt a billentyűzete, ha ez számít.
Ha nagyon nem tudsz dönteni, akkor berendeled mindkettőt és az egyiket visszaküldöd/elállsz.Azt csak Te tudod, hogy milyen igényeid vannak, mire használnád, hogyan használnád és a a kapott infók birtokában melyiket választod. Én egyiket sem venném meg.
Luck Dragon a 235-el szemezik már egy ideje. Elég új készülék, kevés róla a visszajelzés."Miért lehet, hogy ez olcsóbb?"
Nyomógombosok között ritka az előlapi "selfie" kamera vakuval + alu hátlap kombó.
Más logikus magyarázat nincs az árkülönbségre. -
Sonja
nagyúr
válasz
Feketelaszlo #55816 üzenetére
Sziasztok!
Végül egy Panasonic KX-TU550EX telefon lett véve neki, köszönöm!
Sok minden találtam róla negatívot is, de kiderült, hogy ezek alaptalanok. Egy kivétellel mindent be tudtam állítani, ami negatívumként voltak feltüntetve.
Sorolom:
- nincs hívóazonosító kiírás - De van! Csak persze úgy kell eltárolni a számokat, ahogy a szolgáltató jelzi. +36701234567 formátumban kell elmenteni a telefonkönybe. Máris kijelzi, hogy ki hív a mentett név szerint, alatta a telefonszámmal (+ képet is lehet hozzá rendelni, nem csak egy alap ikont).- nem lehet felvenni kinyitással - Alapból ki van kapcsolva, de a beállításokban ott van az opció, csak be kell kapcsolni.
- Nem rezeg vagy nem rezeg és csöng egyszerre, ezek voltak írva - Be lehet állítani, hogy csak rezgés legyen, vagy rezgés majd csöngetés, vagy csöngetés + rezgés. Oké talán eldugottabb helyen van, vagy nem egyértelmű. Az alap profilt kell szerkeszteni, utána már meg lehet találni ezt a beállítást is.
- Nem lehet csengőhangot változtatni - Pedig bizony lehet. Igaz, alapból csak egy csengőhang van, ami a régi típusú telefonok csörgési hangja. Viszont, ha az ember tölt fel a belső memóriába vagy microSD kártyára (Audio mappába kell másolni), akkor ki lehet választani. Azt viszont nem próbáltam, hogy milyen formátumot kezel, de szerintem mp3 lesz. Ezt az opciót is az alap profilt szerkesztve lehet megtalálni.
Az az egy, amit valóban nem lehet állítani, az a fontok/betűtípusok nagysága. Elég nagy alapból is, de talán tényleg nem ártana egyel nagyobb. Nagyimnak így is elég nagy volt a 2.8"-os kijelzőn, szóval ez végülis (nekem) nem volt gond.
Nagyon hangos, jók a visszajelző led-ek is rajta a külső részén. Igazából kellemesen csalódtam én is ebben a telefonban. Oké, majd persze az idő eldönti, hogy milyen, de eddig nem rossz.
A kamera képe borzalmas, szóval azt felejtsük el. Talán egy fejet lefotózni, és azt hozzárendelni a számokhoz megfelelő, de na.
Szerk.: Lehet, hogy ez esetleg egy újabb sofware verzió miatt van, és régen tényleg nem lehetett ezeket veállítani, nem tudom. Minden esetre én be tudtam.
Hátha másnak is hasznos lesz, ezért írtam egy kis tapasztalatot!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
#31816946 #55859 üzenetére
Szia!
Itt egy összehasonlító táblázat: [link]
A 235 4G/VoLTE képes, erősebb proci és jóval több RAM
Matt a billentyűzete, így nem fénylik/tükröződik, nem látszik rajta a zsír, kosz, stb... Kültéren könnyebben látható.Hátránya: nincs előlapi selfie kamera vakuval. ( már akinek ez kell )
A hátlap műanyag, de legalább nem karcolódik olyan könnyen mint a fém.
(vagy nem látszik annyira )A "prémium" 230 hátlapjáról elég érdekeseket írtak: sorjás, meg könnyen leesik és ragasztani kell. Nem tudom a 2024-es változatnál módosítottak-e valamit.
De egyébként mindkettő kínai, csak álca Nokia felirat van rájuk nyomva.
Hamarosan már csak simán HMD lesz. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Nokia 230 (2024) és Nokia 235 (2024) között? Melyik a jobb?
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55855 üzenetére
Van. És nem Perwollal mosva, mivel valóban Új.
-
válasz
zsolt501 #55847 üzenetére
3 nap alatt 55%ra merült, végig 4G-n (kivéve amikor olyan sim volt benne amivel nem ment, néhány óra összesen max), volt kb 10 rövid hívás, setup miatti nyomkodás, néhány restart sim csere miatt.
Ez alapján 5-6 napot szerintem simán kibír, csak napi 1-1 hívással lehet, hogy egy hetet is.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
qltsar #55853 üzenetére
Az ilyen kérdésekhez/beszélgetésekhez (is) hoztam létre júliusban
A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője topikot.
Bár nem igazán indult még be, de ami késik nem múlik. Legalábbis rajtam nem múlik az biztos.
Így nem kell a továbbiakban itt offolni. -
qltsar
veterán
válasz
Fancy-boy #55852 üzenetére
Kicsit off topic, de KaiOS helyett nem korvonalazodik valami mas a feature phoneok vilagaban?
Par honapja kerdeztem be, hogy az Androidosokkal mi a tapasztalat, de az talan megretegebb felhasznalo bazissal rendelkezik, mint a KaiOS, amit 1 SIM-mel, es alig nyomogatassal megoltem 2 nap alatt legutobb, na meg a felhasznaloi elmeny katasztrofa.
Nem is kellene, hogy Google-os legyen, csak pluszban szivna a dolgokat, csak egy melysegekig lebutitott Android Go + egy okosorakba rakott processzor eleg lenne, es maris lehetne legalabb egy hetes uzemidot elerni, ami elegge vallalhato.
Galaxy Watch 6-om AOD-vel 2.5 napot megy, eSIM-mel 1.5-et, de emelle 425mAh-s az akksi, raadasul van Playstore, GPS, meg k eleg sokmindent fel tudsz rakni APK-bol, ha akarsz.
A legutobbi nyomogombos AKAImban, 2000mAhs akksi volt, ilyesmi kapacitasokkal egesz szepeket tudna menni egy ilyen eszkoz.
Csodalkozom, hogy nem probalkoztak meg legalabb a Snapdragon Wear SoCjaival ilyenekben, ha mar az Exynost nem vethetik be ilyen teruletre.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55846 üzenetére
Nem vagyok olyan.
Büszke vagyok rá, hogy Én vezethettem be az Aligátor készülékeit a köztudatba.
Ráadásul úgy tűnik, hogy használhatóak arra, amire kitalálták őket. -
válasz
zsolt501 #55849 üzenetére
szerintem érezhetően jobb a minősége 4g-n, a hangerőt maxra tekerve nem mondanám hogy kifejezetten hangosnak; a sárga gomb a kihangosítás, szóval ha esetleg kevés akkor könnyen át lehet nyomni (ilyenkor a hátsó hangszóró is szól)
A másik irányba sincs vele gond, nem mondanám meg h low budget telefon.
De aztán a hibák mindig akkor derülnek ki amikor a végfelhasználóhoz kerül - ha neki halk, mert már kicsit (vagy) nagyot hall, akkor lehet akármilyen a 4g-s hangminőség.
-
-
válasz
Fancy-boy #55843 üzenetére
az a baj, hogy ezzel a megkötéssel már nem is fontos a 4G - stabil 2G kéne, ha úgysem lehet 4g-n telefonálni akkor teljesen mindegy..De ahhoz meg lehet h nem másik telefon, hanem másik sim kártya vagy szolgáltató kellene..visszavonom: +4GHANG kód elküldésével a 1414-re Telekomos domino kártyával megy a VoLte
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55833 üzenetére
Kissé bóvli hatású, mint egy kínai Blaupunkt.
A kijelzőfelbontás kiemelkedő: 320x480 -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
pető bá' #55842 üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Sajnos akkor a lényeg nincsen meg.(VoLte)
Gondolom a menüben sem kapcsolható külön ez a funkció...
Esetleg a szolgáltatónál érdeklődni ezzel kapcsolatban.
Azért érdekes ez a dolog, mert ott van az A720-ról a teszt és írják a 4G-n tapasztalt kitűnő hívásminőséget. Azt pedig kétlem, hogy a Cseh szolgáltatók hivatalosan támogatnák az Aligator készülékeit, mégis működik...A fel-le nyilas kikötés + 4G eléggé leszűkítette a lehetőségeket. Navi pados készüléket könnyebb lett volna találni.
-
válasz
Fancy-boy #55830 üzenetére
megérkezett az Alligator A910
Elsőre egész jó benyomást keltett - gumis gombok, a navigációs gomb keményebb műanyag. A kijelző beltérben elég fényes, jól olvasható, egy-két próbahívás során nekem a hangminőség / hangerő is teljesen jónak tűnik, szóval ilyen tekintetben szerintem nincs vele gond. 4G kapcsolat gond nélkül működött elsőre (Voda és Telekom, Yettel valamiért nem ment), de le lehet venni 2G vagy 2G/3G-re is ha valaki takarékoskodna
Ezzel szemben a VoLte természetesen nem működik - már el is felejtettem, hogy okostelefonokkal is milyen szívás volt anno, a készüléken be kell kapcsolni és a szolgáltatónak is támogatnia kell (a készüléket), különben nem megy. Hát nyilván itt is LTE-re csatlakozik, de ahogy indul a hívás megy 2G-re
(LTE -> G lesz a térerő ikon mellett)
Amire viszont nem voltam elég figyelmes -az oldalsó csúszka, az a zseblámpa kapcsoló, a mostani Alcatel-en pedig emlékeim szerint azzal lehetett lezárni a telefont
Itt ugye a nokiás "Felold + * " van, amivel remélem nem lesz gond - lezárásra be lehet álltani a piros gombot (home screen-en rövid nyomás)A rádió működik (fülhallgató nélkül), autotuning is volt első indításra, a kamerát kár szóbahozni, az SOS setup elég részletes, de még nem foglalkoztam vele.
Van 3-4 durva félrefordítás, a beállításokban, de oda úgyis évente 1x kell betévedni.A dokkoló elég nagy, nem tűnik úgy mint ami fel akarna borulni, kényelmesen lötyög benne a telefon, szóval könnyen ki lehet venni egy kézzel, rugós érintkezőkkel csatlakozik, ennyi pénzért sztem ez is ok.
Ami fura - a kijelzőbe kicsit belelóg ez az Aligator feliratos fekete keret ha nem teljesen középről nézi az ember, és néhány sor pixel-t kitakar
nyilván aki használni fogja, nem is látja ilyen részletességgel (az LTE felirat tetejéből, vagy a menü választó gombok felirataiból tűnik el 1-1 sor pixel (pl. y karakter legalja)), de azért picit ez gagyinak tűnik..
Szóval ha 2G-n stabilabb lesz mint a mostani, és nem lesz gond a feloldással, akkor maradhat
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #55838 üzenetére
"Merthogy gyakran recseg/ropog a vonal hangja. Van amikor meg teljesen jó. Amikor recseg, néha elég lenyomni egyszer hosszan a "lerakó gombot" és utána megint tiszta a vonal. Ettől még tudom lehet simán az is, hogy pl. a telefonkábel van valahol megtörve, vagy akár az is, hogy maga a telefonkészülék döglődik már alapból..."
Igen, ez már valószínüleg készölékhiba lesz, mert már én is tapasztaltam a leírt jelenséget. Vagy simán csak a szolgáltatód ad pocsék minőségű vonalat. De ez nem túl valószinű!
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #55838 üzenetére
Ez a kábel korábban a lépcsőházi elosztó szekrényből jött be (valahogy), aztán váltott nálunk is a Digi a szolgáltatói ONT "dobozra" a lakáson belül, így már közvetlen arra kell rákötni a telefonkábelt. Viszont a telefon készülék az maradt a régi. Nomost lehet, hogy így nem kapna megfelelő minőségű/mennyiségű áramellátást ez a "régi" telefon? Ergo nem lenne teljesen "kompatibilis" ezzel az ONT-os megoldással?
Igen, ez pontosan úgy műkodik ahogyan leírtad.
Tehát eggyes készülékekbe valóban azért lehet egy plusz telep, hogy egy áramkimaradás esetén se vesszenek el a memórájukban betáplált adatok.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Attila0 #55837 üzenetére
Na akkor még jobban bonyolódik. Kifejtenéd mire gondolsz pontosan? A mi telefonunk (nem konkrétan, ami a képen van az csak egy példa) úgy is működik, ha csak simán a "telefonkábelt" dugom bele. Nincs is rajta semmilyen más "csatlakozó". Ez a kábel korábban a lépcsőházi elosztó szekrényből jött be (valahogy), aztán váltott nálunk is a Digi a szolgáltatói ONT "dobozra" a lakáson belül, így már közvetlen arra kell rákötni a telefonkábelt. Viszont a telefon készülék az maradt a régi. Nomost lehet, hogy így nem kapna megfelelő minőségű/mennyiségű áramellátást ez a "régi" telefon? Ergo nem lenne teljesen "kompatibilis" ezzel az ONT-os megoldással?
Merthogy gyakran recseg/ropog a vonal hangja. Van amikor meg teljesen jó. Amikor recseg, néha elég lenyomni egyszer hosszan a "lerakó gombot" és utána megint tiszta a vonal. Ettől még tudom lehet simán az is, hogy pl. a telefonkábel van valahol megtörve, vagy akár az is, hogy maga a telefonkészülék döglődik már alapból...
De szeretnék rájönni, mik a lehetséges hibaforrások, mielőtt még új kábelt, vagy telefon készüléket vennék...
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #55836 üzenetére
(Sorry, hogy egy ilyen Nooby-nak tűnő kérdéssel jövök, de hát ezt honnan is tudná alapból az ember...?)
Ehez képest teljesen jól látod a helyzetet, hiszen néhány évtizede már ezek a készülékek sem közvetlenül a fali csatlakozóból kapják a működésükhöz szükséges feszültséget. Hanem egy külső árraforást igénylő modemből.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ez itt most tudom, hogy nagyon OFF lesz, de jobb Topic nincs erre:
Szóval pl. egy ilyen jellegű "teljesen" vezetékes telefonba miért kellenek mégis (ceruza) elemek? Az első, amire gondolnék, hogy hát ezek azért mégiscsak tudnak pl. telefon számokat eltárolni a memóriába és ha esetleg áramszünet lenne, akkor az elemek révén addig is aktív tud maradni a memóriája. Ok, de ezen kívül van még valami? Gondolnám, hogy ha nem használjuk egyáltalán ezeket a "plusz", memóriát is igénylő funkciókat, akkor az elemek totál feleslegesek is bele?
(Sorry, hogy egy ilyen Nooby-nak tűnő kérdéssel jövök, de hát ezt honnan is tudná alapból az ember...?)
-
válasz
Fancy-boy #55831 üzenetére
köszi, nem igazán ismerem a márkát, gondolom valami matricázott kínai cucc
nem tudom be merjem-e vállalni, vidéki a rokon, ha gond van vele akkor azért nehezen tudom kezelni a problémát..
plusz ugye az alap probléma az, hogy mennyire erős az antenna.. de lehet rendelek egyet, aztán ha nagyon nem megy akkor visszaküldöm; ha meg jól megy, akkor ennyiért nem rossz. -
cocka
veterán
válasz
Fancy-boy #55831 üzenetére
Ez jó, mert a képernyő méretéhez képest a feliratok nagyok.
De a gyártóknak el kéne már odáig jutni agyban, hogy nemcsak az idősek szeme szar, ha egy nagyobb kijelzőt tesznek bele, a feliratok sokkal kisebbek lesznek, holott ezt semmi nem indokolja. Nagyobb kijelző, nagyobb felbontás következménye: mini felirat.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
pető bá' #55829 üzenetére
Szia!
Most találtam egy számomra idáig ismeretlen márkától két készüléket, ami talán megfelelne nektek.
Aligator A910 az Alzánál: [link]
- Két színben is elérhető,
- 4G/LTE/VoLTE támogatással
- Tiszta és különálló gombok, SOS funkció,
- Töltőállvány, USB-C.
- Fel-le nyilakkal. ( a közepe viszont nyomógomb )Vagy még egyszerűbb kiadásban az Aligator A720: [link]
- Kisebb méretű és felbontású a kijelző az A910-hez képest.
- Fel-le nyilak, közepén nyomógomb.Itt pedig megtalálod a gyártó oldalát Magyar nyelven: [link]
"VoWifi-s senior telefon kapható amúgy itthon?"
Nem igazán.
Talán ez a Gigaset GL7: [link]
Illetve az AGM M7: [link]Elvileg tudják, a gyakorlatban meg ki tudja.
-
sziasztok,
Idős rokonnak keresek telefont. Jelenleg valamilyen Alcatel-t használ ha jól emlékszem, 2g only. Annyi vele a gond, hogy nagyon gyér a térerő a környéken, néha szabadtéren is alig lehet vele telefonálni.
Mivel már amúgy is régi, nem kezdenék azzal, hogy végigpróbálom minden szolgáltatóval hogy esetleg érdemes-e számhordozni, hanem vennék egy 4G-s (lehetőleg VoLte) telefont, aztán a két telefonnal végignéznénk, hogy melyik telefon hogy viselkedik. Továbbá érdekelne, hogy VoWifi-s senior telefon kapható amúgy itthon? Legutóbb mikor keresgéltem, ezt találtam csak: Alcatel GO FLIP 3, nem tetszett megDe amihez konkrétan segítséget kérnék:
- Árkategória.
40-50k fölé már nem mennénk, jó lenne 30 alatt/körül
- Használt vagy új
új
- Hol vennéd meg?
webshop, független, új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel,
hosszútávra, 4-5 évet jó lenne ha kibírna
- Mire használnád?
telefonálás, semmi más
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
nincs ilyen igény, jó a zárt
- Milyen kialakítású telefont keresel?
jelenleg bar kialakítású, igazából a flip sem kizáró ok. Ami viszont jó lenne, ha nem D pad-os lenne, hanem csak "fel-le" gombok lennének középen (a jelenlegi ilyen, már megszokta)
- Továbbá
4G legyen benne.Családban van két flip Panasonic KX-TU466EX, azokkal nem volt gond, csak a dokkoló romlott el kb 2 év alatt, ebből pl van újabb 4G-s, de ezek már D pad-osak
Köszi a segítséget előre is -
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Daemon09 #55825 üzenetére
Szia!
Amennyiben az Evolveo vonal kiesik, akkor alig van választék.
A CAT telók mögött álló cég megszűnt.
myPhone, Maxcom, egyik sem túl bizalomgerjesztő brand.Esetleg ha külföldről bemersz vállalni régi készletből maradt CAT modellt.
Például B26: [link]
Vagy B35: [link]Kissé felokosítva KaiOS rendszerű Blackview N1000: [link]
A külföldi HMD shopban pedig még kapható a Nokia 800 Tough: [link]
De elég borsos az ára.Opció lehet még (ha mégis visszakanyarodunk) az Evolveo H1 csúcsmodell: [link]
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani strapatelefont, ami megbízhatóan működik még pár évig? Csak telefonálásra, SMS olvasásra lenne használva. CAT B25 feladta 8 év után, de sajnos már nem kapható. Rendeltem egy Evolveo X5-öt, amit küldök is vissza, mert gyári hibás(nem kapcsol be, csak rezeg).
Előre is köszönöm a segítséget! -
xymate
csendes tag
Sziasztok,
Az új, 2024-es Nokia 105-ről (bizonyos régiókban HMD 105 névre hallgat, ha jól látom) tudtok bármit, lesz kapható nálunk?
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55819 üzenetére
Egyébként igen, viszonylag új. Év eleji.
Készült egy Fold modell is: [link]
Ez az idősebb korosztálynak készült hajtogatós teló a gyártótól.
Trükkösek. Kívülről "olyan" mint egy Fold érintős készülék. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55819 üzenetére
-
-
cocka
veterán
válasz
Feketelaszlo #55816 üzenetére
Nekem a legtöbb kopás a kijelzőről meg a gombokról a nadrágzsebben hordás miatt keletkezett.
-
Feketelaszlo
senior tag
Panasonic KX-TU széria, lehetőleg 400-as számozástól felfelé. ThreadX-es operációs rendszer van rajtuk, könnyű kezelni, nem omlik össze.
Nagy betűméretet állíts be neki rajta. Ha szeret tárgyakat elpakolni, lakáson belüli paksamétákban és kupacokban elveszejteni akkor valamelyik világosabb színben vásárold meg a készüléket, amit könnyen kiszúr, ha keresi.
Van rajtuk vészhívó gomb amit szintén bekonfigurálhatsz neki, de nem igazán tudja véletlenül megnyomni, szerintem elég csekély a téves riasztás esélye. Ha nagyon sokat használja akkor pár év alatt lekophat a gombokról a festék, de normál hívás és SMS mellett ez elég valószínűtlen. -
Sonja
nagyúr
85 éves nagymamámnak szeretném lecserélni a nyomógombos, kinyitható Samsung mobilját (nagyon régi, épp hogy működik). Sajna típust nem tudom. Most nagyon jó, hogy volt mobilja, mert az este elesett, és mentőt hívott. Igaz, vagy ötödjére sikerült ezzel a telefonnal, ezért (is) akarom lecserélni neki!
- csak telefonálásra kellene neki (ha jön sms a szolgáltatótól, azt csak én nézem, ő nem).
- jól látható legyen a kijelző (normálisabb TFT legyen benne)
- Hangos legyen a csengőhangja, amennyire csak lehet
- ne haljon meg 1-2 hónapon belül
- márka mindegyÁrat nem írnék, mert ha drágábban van ilyen telefon (értsd 50-60eHUF körül), akkor is meg fogom venni.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
HoTaZo #55812 üzenetére
Szia!
Itt telókat ajánlunk, tehát szakmai kérdésekre inkább: Azonnali mobilos kérdések órája
Bár szerintem erre ott sem tudnak majd válaszolni. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Kaptunk az alkalmon és rögtön becseréltünk egy Nokia koppintást egy Nokia 110 4G-re (ezt adták) a Telekom akciójában.
Elfogadható a kezelhetősége (jó, az internet böngészés az vicc rajta).
Ami problémás, hogy az SD kártyára másolt kontakt képek nagyon pici én jelennek meg a hozzárendelt névjegynél.
Tudtok rá megoldást, hogy nagy vagy legalább értelmezhető méretben jelenjen meg a kép? -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #55808 üzenetére
Szívesen!
Remélem hosszútávon is beválik. -
-
Gabesz87
veterán
Apámnak szeretnék ajánlást kérni teló vásárlás kapcsán. Perpill egy Nokia 225 4G-je van, de utálja, mint a xart. Párszor földhöz is vágta már dühében. 2 Telekomos kártyával használja, de ezzel van talán a legtöbb gond. Sokszor nem lehet felhívni, nem elérhető. Most nem tudom, hogy egyik SIM sem, de szerintem mindkettő elérhetetlen ilyenkor. Néha az SMS-ek nem jönnek meg, vagy (na ezt mondjuk nem tudom hogy hogyan, miért, mit tapasztal ilyenkor, vagy csak ő benazik) eltűnnek
Pedig láttam hogy többnyire a 215/225/235 4G telokat szoktatok ajánlani. Egyik nap a MM-ban néztek 2 telót, egy Panasonic, de ez kiesik, mert nem DS, illetve egy 6310. Ez milyen lehet a fenti triohoz képest?
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #55799 üzenetére
"a fentebb ajánlott Nokia 6310 (2021)-re."
Ajánlani nem ajánlottam, de abban van amit szeretnél, az tuti.
Szerintem egy gyerekjáték az a teló. Nem mintha a többi mai annyira penge lenne.cocka
Nyilván ez egy üzleti stratégia része. Minél egyszerűbb, annál jobb.(gondolják)
Manapság úgyis a butítás megy minden irányból. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #55790 üzenetére
Nem szeretnék csalódást okozni, de nem iszom kávét.
Mielőtt mindenki elkezdene nekem kávét küldeni ajándékba...Intruder2k5 kolléga jól mondja. 20 évvel ezelőtt vásároltál egy új Nokiát, akkor kaptál hozzá egy elég vaskos használatit. Most adnak egy papírfecnit + egy hivatkozást, hogy a többit nézd meg a neten. Persze ott sem olyan részletesek már az infók, mint régen.
Tudom, környezetvédelem ésatöbbi... -
cocka
veterán
válasz
Intruder2k5 #55801 üzenetére
Meg olyan is van, hogy egy bizonyos termékből többféle kiszerelés, változat létezik és ezeket ömlesztve írják az értékelésekhez, ezért én az egyikhez oda is írtam, hogy ehhez és emehhez a verzióhoz írom a kritikát.
Amúgy Amazonnál ugyanilyen káoszos, mittomén ott vannak a szótárak. Kindle verzióról szóló vélemények érdekelnének, erre simán ugyanannak a nyomtatott verziójára is érkeznek vélemények ugyanoda. Kindle-nél ugye irreleváns, hogy túl kicsik a betűk, alig olvasható stb..
-
válasz
Luck Dragon #55802 üzenetére
Semmi gond.
-
válasz
Intruder2k5 #55801 üzenetére
Okés, csak gondoltam megosztom, segítek .
-
válasz
Luck Dragon #55800 üzenetére
Igen, ezt tudom, és én is így szoktam választani, lehetőleg eMAG, vagy ha nekik nincs, akkor magyarországi székhelyű magyar cég legyen, nagyon végső esetben esetleg lengyel. De román, bolgár, szerb stb. cégektől nem rendelek semmit. A gond azzal van, hogy adott linken simán változhat a forgalmazó, mert a link a termékhez kötődik. Tehát lehet ezek az értékelések egy pár hónappal ezelőtt másik forgalmazó által előadott telefonnak szólnak, nem pedig annak az eMAG által eladottnak, ami most látható ott. De mindegy is, mert most nem eMAG-ról rendeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- általános iskolai rendszergazda
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Revolut
- Próba
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Akvarisztika
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU