Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Milka 78

nagyúr

Üdv Urak!
    Pár szóban a Cougar Panzer-ről...
    Először is szép házikó,jópofa,hogy mindkét oldallap edzett üvegből van.Az üveg oldallap lekapása viszont agyrém.4 csavar tartja oldalanként és alul 2 db "fülbe" ül bele.Az üvegen fel van tüntetve a leszerelés metódusa,mégpedig csavarok ki,majd 45 fokban üzeg kibuktat és úgy tudod levenni.Simán el lehet pattintani az alját ha nem figyelsz,szerintem nem egy jó megoldás.
    A váza olyan amilyen.Nem egy nyeklős darab,de azért több ponton (elő és tetőlapok alatt papír vékony a lemez) látszik,hogy ez nem egy békebeli Corsair minőség.Én egy 450d-ről váltottam ami sokszor túlárazottnak van titulálva.Annak a váza elbírt további károsodás nélkül egy 110 kilós embert( oké nem életszerű,de akkor is...)míg ez kb szétrogyna egy ilyen terhelés alatt.Elég sok mindent a műanyagok és az oldallapok merevítenek.Persze ettől nem válik gyenge minőségűre,de nálam 10/7 maximum.
    Előre akármilyen kiépítésben elfér akár egy 360-as radi is P/P-ben.Elől rácsos kialakítás,de az előlap alatt van még egy 360-as,mágneses szűrő.A vázon kívülre is elfér egy 25mm-es venti úgy hogy nem ér hozzá a rácsos előlaphoz,ha valaki így szeretné beépíteni a gép elejét.

A tetejébe már érdekesebb szitu van.Elméletileg ugyan elfér egy 360-as kompakt,de csak úgy ha a radit belülre telepíted és a ventiket a vázon kívülre,szívóba/pull-ba rakod.Push-ba nem fér el semmilyen venti sem ilyenkor,beleér a memóriába és még egy rakat dologba.Ez nem valami jó megoldás szerintem.
    A vázon kívülre ugyan elfér a 360-as radi,de nem lehet a blokkrészt levezetni,bár egy kis flexeléssel ez is megoldható.
    240-es radival kicsit más a helyzet,mert itt rongálás nélkül le tudod vezetni a blokkot/csöveket.
    Push/Pull-t normál 25mm-es ventikkel el is lehet felejteni,mert nem fér el :(

Alternatív megoldásként nálam kipróbálásra kerül egy vegyes P/P,mert úgy fest egy 120-as slim venti elférhet a radi tetején és mindez a vázon kívül,de ez még tesztelés alatt van (a 80-as slim ventik elfértek).

A hőfokról egyenlőre nem tudok nyilatkozni,mert a gép igen csak félkész állapotban van,de próbakén igen tekintélyes légáramlást tudtam produkálni 7db ventivel,így nem hiszem,hogy gond lenne a szellőzéssel.
    A HDD-k elrendezése ötletes,bár a hűtésükkel kapcsolatban vannak kétségeim,mert légáramlás nem éri őket.
    Összességében (bár pár ponton egyértelmű gyengeségei vannak a háznak)elégedett vagyok a kuckóval.Tágas és kis matekkal,el lehet benne férni és a 25 ropis árát figyelembe véve,nem is rossz választás.
    Bocsi a fotók minőségért,de csak mindenféle takarítás nélküli próbaüzemmódra volt időm :R

Új hozzászólás Aktív témák