- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Most tesznek egy ilyen cuccot hangszigetelt rosszul szellőző mATX házba:
VGA Gigabyte PCIe AMD R9 280 3GB GDDR5 - GV-R928WF3OC-3GD
CPU Intel s1150 Core i7-4790 - 3,60GHz
TÁP FSP 550W 80+ Raider
HÁZ Cooler Master Midi - Silencio 352 - SIL-352M-KKN1Ráadásul nem moduláris táppal.
-
aktív tag
Sziasztok.
Valaki erről a kuckóról tud véleményt mondani?
Thermaltake Urban T31
http://www.aqua.hu/thermaltake-urban-t31-tap-nelkuli-fekete-haz-ca-1a5-00m1nn-00-286089.html -
Rica
senior tag
válasz tranceplanet #47895 üzenetére
Miutan vegignyalaztam egy rakas tesztet, ugy dontottem, hogy a FDC 3000 lesz a befuto. Kulon koszonet ShellKretor-nak a tesztjeert, ami vegul teljesen meggyozott.
Front also 12-es ventinek mit ajanlanatok?https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Rica
senior tag
válasz tranceplanet #47895 üzenetére
A Corsair tetszik a legjobban a harom kozul. Jo tagas kis kuckonak tunik, gondolom kell a levegot rendesen mozgatni benne. Keresek par tesztet hozza. Koszi szepen!
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
tranceplanet
addikt
A "a jo oreg CM HAF 912 Plus" egy gyengén szellőző ház, nem ajánlott, 290X kártyát semmi esetre sem raknék bele. Tri-X jó hosszú kártya, középen kivehető vinyó keretes ház kell tényleg. 20 ropi körül inkább ezekből válassz:
-ZALMAN ZM-Z5 Plus
-CORSAIR Carbide Series 300R
-Fractal Design Core 3300--------------------------------------------------
(#47894) AxBattler
Csapnivaló a hűtése, nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
félisten
válasz ricsi8800gt #47891 üzenetére
Zalman Z3 Plus is jó ebben az árkategóriában...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Epitek egy konfigot, aminek a lelke egy R9 290x Tri X videokalyha lesz. Nem latom a listaban a jo oreg CM HAF 912 Plus-t. Nekem mar regota faj ra a fogam. Kidobom belole a 4-es rekeszt elol, a front venti pont telibe fuja a vga-t. Lehet, hogy teszek egy befujot oldalra es egy kiszivot felulre is. Minden tanacsot elore koszonok. (6 eve nem raktam ossze gepet).
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
addikt
válasz ricsi8800gt #47891 üzenetére
Szemezz inkább ezzel... Itt a gyártói link is...
Ebbe 165 mm magas hűtő megy be, az általad linkelt sharkoon házba max 160, az cinkes lenne a noctua hűtőnek...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Potzee
addikt
válasz ricsi8800gt #47886 üzenetére
A gyári oldal szerint befér a D-14.
A 4.5kg nem utal valami komoly anyagminőségre...
ebben az árkategóriában a Z9 best buy.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
addikt
Termék link
Max. 170mm magas cpu hűtőt lehet bele tenni...Noctua NH-D14 link
160x140x158mm - tehát belefér...Egyébként véleményem szerint is gyenge minőségű ház...
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Mate
nagyúr
Mikor házat vettem személyesen megnéztem párat. köztük ezt is. Eszméletlen gagyinak tűnt számomra, nagyon vékony anyagból van.
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok.
Kinéztem ezt a kuckot pcx-en és olyan kérdésem lenne hogy egy Noctua NH-D14 szépen bele e fér a magassága miatt.
Ház:[link]
Vagy akinek ilyen háza van annak mik a tapasztalatai.Üdv.
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
alfiboy
aktív tag
válasz Devilhun_HUN #47880 üzenetére
Előtte Nanoxia DS5 házam volt abba vettem Nanoxia DS pwm 140mm 1400rpm ventiket, ott tetszett nagyon, ebbe áthozva szintén hangja 0, hűtés is tökéletes (2 elől, 1 hátul). Felül H110 Viper ventikkel.
...
-
alfiboy
aktív tag
válasz Devilhun_HUN #47875 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van teljessen elégedett vagyok! Jól szerelhető, elegendő kábelhely, vízhűtésre kihegyezett, jó hűtés (bár a gyári ventiket kise próbáltam cseréltem), jó porszűrők.
sokan talán az anyag vastagságot hozzák fel, de beköltözve stabil....
-
JohnK
aktív tag
A 3300-ról kérdezett, de tény hogy az is drágább lett. +negatívum, hogy alapból csak 2 ventilátor van benne, a sima 3000 3 dbjához képest.
[ Szerkesztve ]
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Corsair Obsidian 750D-rol vélemény?
Érdemes megvenni 41k-ért, van annyira jó?Youtube csatorna: Devilstudio 2015™
-
JohnK
aktív tag
válasz paavoo #47872 üzenetére
Megnéztem FD3K tulajként, és ami nekem szembetünt:
Alulra és hátra most már 140 mm-es ventilátor is tehető
Szélesebb, ezért a kábelek jobban elvezethetők, magasabb CPU hűtő fér bele.
Az eleje zárt, ezért kevésbé szedi a koszt, kérdés ez a hűtésen mennyit ront.
Viszont a középső HDD keret nem kivehető + forgatható.
Eleje baromi könnyen levehető.
Alul végig porszűrő van.Nem ennyi tünt fel elsőre, de biztos van még egy csomó különbség...
https://www.youtube.com/watch?v=ZVdwYt05eGM
[ Szerkesztve ]
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok
Fractal Design 3300 mivel tud többet mint a régi 3000-as?A következő konfighoz keresek házat ami nem rezonál és zörög 20k körül max:
Asus M4a77td-pro
AMD Phenom 955 (CM Hyper TX3 hűtéssel)
AMD 6870
Asus Xonar DS
Samsung 840 evo ssd
Samsung 500 gb 7200 rpm hdd[ Szerkesztve ]
-
tikhunter
tag
válasz patomi #47869 üzenetére
Én olyanokat olvastam róla, külföldi teszteken is, hogy hűtésben ugyebár elmarad, nem annyira átgondolt ház mint a másik kettő. (praktikumot tekintve)
De ez igazából mind szubjektív dolog a hőfokot leszámítva.
Még talán az dönthet nálam ,hogy a Fractal és az Arctic talán régebb óta vannak benne a ház témában.
Kicsit a Corsair olyan nekem mintha külső beszállítótól venné a koncepciót, nem saját tervezés.
De itt most lehet nagy marhaságokat írok.
Azt mondják az öregek ,hogy cipőt a cipőboltból, házat talán nem a memória forgalmazótól kéne venni.
Pedig aláírom.Jó dolgokat árulnak, és kinézetre talán ebből a házból lehetne a legpofásabbat összehozni, pár piros ventivel/kábelharisnyával, fekete komponensekkel.[ Szerkesztve ]
A lényeg ,hogy tapadjon a bélyeg!
-
smokiii1
aktív tag
Sziasztok!
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4711#ov
Ezt az alaplapot szeretném venni. Tudnátok ajánlani ehhez egy jó házat? Nagy igényeim nincsenek, 1 vinyót használok, 1 dvd írót. Annyi kikötésem lenne, hogy a proci hűtőm férjen bele, egy Artcic cooling freezer pro 7 rev 2-ről van szó! Köszi a válaszokat előre is!szerk.: elfelejtettem, hogy max 20 ezerig, tépegység nélkül!
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz tikhunter #47867 üzenetére
Ugyancsak Fractal, tehát +1, de ezt nem értem:
(játszott még régebben a Corsair 350D is ,de ezekhez képest egy nagy minőségi szinttel lejjebbb van.)
Ezt kifejtenéd? Ha volt ilyen házad kíváncsi lennék a véleményedre. Ennyire rossz minőség lenne? Mert shellkretor tesztjében nem olvastam sok rosszat róla max. a hűtésben csúszik hátra(ettől még jó minőség lehet).Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Mate
nagyúr
corsair obsidian 550D mennyire ajánlott ház?
Nagyon tetszik, minden igényemet kielégítené. Viszont teszt kevés van róla.
ShellKretor árul most egyet, le is csapnék rá.
-
törölt tag
válasz lalawr #47863 üzenetére
Ez az alaplap csak 6 fázisos, kissé kevés:
- 4 +2 Phase Power Design
Egyébként meg a 8320-at is ugyanúgy lehet húzni.[ Szerkesztve ]
-
lalawr
tag
Hello be férne minden ?
Processzor:AMD FX-8350 Black Edition 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo) + Scythe Ninja 3 rev. B
Memóriaingston 2x4 GB
Videókártya:Gigabyte R9 270X OC 2GB DDR5
Alaplap:Asus M5A97 R2.0
Merevlemezestern Digital 1TB
Ház: Zalman Z9 Plus fekete
TápegységSP 600W FSP600-50ARN 88+ OEM
Egér: A4Tech Bloody v7
Egyebekzone Rock egérpad - Sony MDR-XB200A két legfontosabb nap az életünkben, a születésünk napja, és a nap, amikor rájövünk, miért születtünk.
-
beroch
tag
sziasztok új gépházat szeretnék venni követelményeim : atx, oldal plexi, fekete vagy fekete-piros, mit ajálanátok?
-
félisten
válasz tikhunter #47857 üzenetére
+1 a Fractal-ra!
Nekem volt a Silverstone tesója (TJ08-E), de abba szvsz nem nagyon fér el kényelmesen egy durvább konfig, víz meg pláne nem! Persze léteznek elvetemültek...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Corsair Obsidian 750D-rol vélemény?
Érdemes megvenni 41k-ért van annyira jó?Youtube csatorna: Devilstudio 2015™
-
tikhunter
tag
Tapasztalt fórumtársak, tisztelt ShellKretor!
VS
Döntésben szeretném a segítségeteket kérni.
Matx méretben gondolkodok.
2 db ház maradt a játékban.1. számú versenyző : Silverstone PS07
2. számú versenyző : Fractal Design Arc Mini
(játszott még régebben a Corsair 350D is ,de ezekhez képest egy nagy minőségi szinttel lejjebbb van.)A tervem, hogy egy kis fogyasztású konfigot tennék bele.(először)
Majd az egyéves terben van egy (i5 + R9_270X) szintű upgrade.
De ha elgurul a gyógyszer akkor a három éves tervbe belecsúszhat egy szorzózármentes i7 + felsőkategóriás Videokártya is.
Ezt már vizezni szeretném legalább kipróbálás céljából is egy kompakt rendszerrel.
(Ígéretesnek tűnik nekem ilyen téren a Swifttech H220-X CPU Liquid Cooling Kit nevü megoldása, amit bővíthetnék még egy 360-as radiátorral)
De ennek a témának még adnék egy-két évet mert még gyerekcipőben jár.Szerintem:
A Fractalt sokkal jobban lehetne a jövőben vizezni, mert belemegy 1db 240-es és 1db 360-as radiátor is.
A Fractal viszont jobban hűt és időtállóbb.A Silverstone viszont alapból több ventivel érkezik, van benne CPU hűtő alátámasztó.
Erős léghűtésben ezért jobb választásnak tűnik.(ami rövid távon jó)
+a Silerstone-nak jobb a design-ja.Kérdés
Mennyi időre vesz eggyáltalán az ember házat?
Milyen tapasztalatotok van szerelés, ventiszabályzás , és egyéb dolgok terén ezzel a két házzal kapcsolatban?
Melyik a minőségibb? (Az ár differencia nem érdekel)ShellKretor oldalát már alaposan átnyálaztam.
Most az érdekelne ,hogy milyen pozitív / negatív tapasztalatok ugranak be a két márkával / típussal kapcsolatban.
Remélem tudtok észérvekkel segíteni a döntésben.[ Szerkesztve ]
-
makett 46
csendes tag
A fenébe nem tudom mi lehet a géppel a gyerekem játszik a bf4 el. Kb2,5 óràja egyszer csak leáll ! ??àram van drótok jók . A gép oldala januàr óta le van szedve meg cseréltünk hütőt is a procin . Szoba hő 25 fok .Na demost a fiam bekapcsolta gépet de csak ugy tudta hogy pover bekapcs semmi ! majd táp hàtul ki majd be aztán bekapcsolt ! Na ez mi a vihar ??
[ Szerkesztve ]
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Erről a házról mi a vélemény? CM Elite 343
Ez a konfig lesz benne:
Asrock H81H-HDS
G3220
4/8GB Ram
DVD-iró
2 satás HDD
FSP Hexa+400
Hátulra tervezek egy 90 mm-s ventit,így jó lesz a szellőzés? Asztalon fog állni a gép.
Ha esetleg tudnátok ajánlani hozzá halk ventit azt megköszönném.Nem vagyok normális. Na és?!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a SilentiumPC Aquaris X90-es házat nem lehet beszerezni itthon sehol? Csak Lengyelországból?
Köszi szépen!
Bogyorisz
-
félisten
Sziasztok!
Van valahol táblázat vagy lista a ma kapható, esetleg régebbi ATX házakról, amiben szerepel, hogy max mekkora VGA fér beléjük?
Radeon 6990 és húzott FX-8350 számára keresek kuckót minimál áron.
Lehet 10 éves típus is, ha nagy és szellős.Chieftec dragoon-ról álmodtam mindig is, de sajna hiába nagyon magas a ház, ha a táp pont a lap felett van, így a táp feletti részt nem tudom a proci és a lap szellőztetésére használni.
Alsótápos ház kizárva, mert a padlószőnyegre szeretném tenni a gépet, és nem tudom, hogy mit szólna hozzá a táp, ha onnan kellene szívnia a levegőt.Tényleg fontos az ár, mert a mostani ház is megfelelő, ha a VGA miatt faragok rajta. Ezt a faragást viszont szívesen megúsznám, de csak ha olcsón találok nagyobb házat.
Bármilyen tanács jól jön.
Kössz![ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
PNP
őstag
válasz #98593280 #47834 üzenetére
Érdemes lehet PWM-eset venni (alig drágább), még akkor is, ha jó eséllyel nem lesz kihasználva ez a funkció? A 4 pines csatlakozó rádugható a 3 pinre? Azért kérdezem, mert lehet, hogy számítógépházon kívül valamire majd akarom használni a PWM funkciót (Arduinoval fordulatszám vezérlés, bármi)
-
tikhunter
tag
-
makett 46
csendes tag
Egy kábelen(usb) 2 dugalj van kötve ? Az nézem jó lehet a konfigem hez a cm storm elöl kinyitós háza ? :enforce .
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz csucsbicep #47842 üzenetére
Zalman Z9, ~15K. Plus változat nem tudom megáll-e 20 ropiba? 290mm VGA fér el benne max. Dobj bele még Xilence Red Wing 12cm ventiket.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
csucsbicep
nagyúr
15-20K-ig keresek házat. Dizájn másodlagos, minél masszívabb legyen és jól szellőzzön. ATX méret és alsótápos, némi kábelmenedzsment illetve lehetőleg fekete legyen. Jelenleg nincs semmi időm keresgélni és ezzel foglalkozni, köszi.
-
makett 46
csendes tag
usb 2 szükséges elöl mert nincs az alaplapon usb3
-
makett 46
csendes tag
sziastztok nekem egy jól hütő ház kellene lehetőleg ablakos , 2-3 ventis , usb 2-3 kb 18-25000 között. fx 8350 , asrock fx 990extreme3 ,scythe grand kama cross 2 !!! ,2db.4gigás corsair 1600 mhz., tápot is vennék hozzá max 650 est nem tul drágát ami megbizható , vga marad gts450 msi . ?????? valaki ha tud javasolni egy két házat megköszönném . a zalman z9u3 z11plus , cm n600 windowe , tt urban s31 ezeket is néztem .
-
tikhunter
tag
Mi a véleményetek a Corsair 350D házról?
A letisztult dizájn és az első ránézésre jó szellőzése miatt tetszik.Eredetileg érdekes kialakítású MATX házakat nézegettem mint a Corsair Carbide Air 240 és társaik. HAF XB és kis testvéreik. Valami fekvő kialakításút. De sajnos valahol mindíg kompromisszumot kell kötni ezeknél a házaknál.Lehet jobban járnék egy normális mATX házzal.
Az alap ötlet az volt ,hogy szeretném a PC-t elsuvasztani valahova a HI-FI/álvány vagy tévé alá. Lényeg, hogy kis helyre. Állványokon polcokon korlátozott a gépház magassága.
Azért néztem fekvőt mert volt egy régi rossz tapasztalatom.
Egy Schyte Mugen 2 a nagy súlyával annyira húzta a lapot, hogy a proci többször produkált érdekes dolgokat. Meghülyült a hőmérséklet szenzor stb.. Vízszintes helyzetbe minden ok. (Lehet csak az alaplap volt gyenge anyagból, és a mostani proci felfogatások jobbak már mint a régi 939-es socket volt.)És sajnos mai fejemmel is ha esetleg valami új procinak nem jön be a gyári hűtője tuti nem fogom egy Brocken alá tenni a mércét.
Jó szellőzésű házat keresek amiben a VGA hűtő lesz a leghangosabb komponens előreláthatólag.
A keret max 50, de szívem szerint 30K nál többre nem tartok semmilyen házat. Max ha kávét is tud főzni, és behozza az újságot[ Szerkesztve ]
-
szyLord
csendes tag
Hello, ezekről mi a véleményetek?
ENERMAX Thorex
LCPOWER Gaming 975B
CORSAIR Carbide Series SPEC-01 ablakosXFX TS Series 550W Bronze ez a tap jo hozza?
Koszi
-
törölt tag
újra van XILENCE RED WING hűtő:
http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/475-hazhtes-12cm/flypage.tpl/23912-xilence-red-wing-12cm-hazht/
mint azt tudjuk, ez egy igen hatékony, halk és olcsó 12-es venti...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tiempo #47831 üzenetére
- Cooler Master RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 - 10,389 Ft
Puritán, reklám hadjáratos, parasztvakítós
- Cooler Master N400 NSE-400-KKN1 - 13,202 Ft
- Cooler Master N500 NSE-500-KKN2 - 13,136 FtElcseszett Collermájszter N sorozat
- Fractal Design Core 1000 - 9,775 Ft
Felső táp, kábel menedzsment nélkül
- Gigabyte GZ-G3 Plus - 13,202 Ft (külalakra ez a nyerő számomra)
- Gigabyte IF133 fekete - 13,301 FtFapados Giga házak
- Sharkoon Vaya II Value 4044951014071 - 12,469 Ft
Irreálisan drága, a sima Vaya most jobban megéri 5500 Ft-ért
- Thermaltake Commander GS-III - 10,988 Ft
- Thermaltake VN400A1W2N Commander MS-I - 13,136 FtVékony lemez, TT zörgős feeling
Zalman Z9 - 13,974 Ft
Ez kell Neked!
Minőség, stabilitás, jó szellőzés, kábel menedzsment.[ Szerkesztve ]
-
tiempo
tag
Hello!
Van egy ilyen configom, kell még hozzá ház, max 14 000FT-ig, felsorolok párat, érdekelne, hogy ti melyikeket ajánljátok, vagy melyiket nem, illetve van-e olyan ami nincs benne a felsorolásban, de jó lenne. Ami fontos számomra:, a jó szellőzés és, hogy elférjenek benne a cuccok, ezek után a külalak
PCX.hu-ról vásárolok, lehetőleg onnan ajánljatok majd házat, ha van, amit nem soroltam fel. . KÖSZI!kinézett házak:
Cooler Master RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 - 10,389 Ft
Cooler Master N400 NSE-400-KKN1 - 13,202 Ft
Cooler Master N500 NSE-500-KKN2 - 13,136 Ft
Fractal Design Core 1000 - 9,775 Ft
Gigabyte GZ-G3 Plus - 13,202 Ft (külalakra ez a nyerő számomra)
Gigabyte IF133 fekete - 13,301 Ft
Sharkoon Vaya II Value 4044951014071 - 12,469 Ft
Thermaltake Commander GS-III - 10,988 Ft
Thermaltake VN400A1W2N Commander MS-I - 13,136 Ft
Zalman Z9 - 13,974 Ft[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
Keresek olyan házat amibe belefér egy 4x12 cm vízhűtő radiátor? 540mm kb. Valakinek van ötlete? Láttam drága megoldásokat azok nem érdekelnek
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Erről a fractal node 804-ről van esetleg valakinek tapasztalata?
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Felsö tápos házat szeretnék.A lényeg:elö lapi usb3 csati.,ATX,vagy mATX méret,minimum elöl,és hátúl 12 cm-es venti hely,és hogy 158mm magas proci hütö beférjen.Semmi extra ,a legolcsóbb válalható kategóriából.ha lehet több lehetöséget is kérnék.Köszi elöre is.
-
JasL
senior tag
válasz Old FatBoy #47826 üzenetére
Ha ennyire ritkán használod az ODD-t, vehetnél külsőt is. HDD-knél szintén azt mondom, vehetsz külső rack-et, ha ritkán kötöd rá őket, plusz ha veszel külső ODD-t, akkor már van 2 db belső rack-nek helyed. Ventiszabályzó alatt mit értesz? ASUS MAXIMUS HERO VII lesz, BIOS-ból állíthatók a házventik. Szerintem jó lenne ez neked, külső ODD-vel! Persze, ha nem akarsz váltani annyira, te dolgod. Én úg konfigot veszek, és kell a hely, valamint überbrutál jól néz ki. Jövő héten meg is jön.
-
Old FatBoy
aktív tag
Közben lejárt a szerkesztésre szánt időm.
Innen folytatom:
Pont ezért hoztam fel példának a CM HAF XB-t mert az számomra ronda ráadásul a hot swap fiókok és a hátra kilógatott táp között is kevés a hely a kábeleknek/jelenlegi fekvőházamban is hasonló a helyzet ebből kifolyólag sikerült is amortizálnom a Thermaltake rack-em sata tápcsatijának hártyavékony müanyag csativezetőjét./+ a kábelmanagmentje is elég gyenge az XB-nek.
A Corsair sokkal szebb de rossz az elrendezése.
Sokan már teljesen leírták az ODD egységeket én még igaz ritkán de használom viszont ebbe elég nehézkes lenne a lemezkezelés annak ellenére,hogy így is lehet használni ezenkívűl szükségem van a 2db sata mobilrackre is mert alapból ssd-ről megy a rendszer a hdd-t csak akkor csatlakoztatom ha szükség van rá/minek pörögjön feleslegesen?/valamint a családi fotóinkat is több HDD-re archiválom és rack-el sokkal egyszerübb mint a ki be huzogatással.
Ha ezt a házat veszed szükséged lehet egy ventiszabályzóra is ami szintén hülyén néz ki állítva.
De persze mindenkinek más az igénye ha neked megfelel vedd meg én csak kifejtettem,hogy nekem miért nem jó.
Csak az bosszant,hogy milyen jó is lehetne ha az igényeimnek megfelelő kialakítású lenne de nem az és sajnos nem is találok fekvő ill cube házban olyat.
Az XB-t pedig nem veszem meg akkor inkább marad a régi.Audiophile Troll
-
JasL
senior tag
válasz Old FatBoy #47822 üzenetére
Nekem ez az "álló-fekvő" dizájn pont az, amiért tetszik, ugyanis így bazi sok mindent bele lehet lapátolni, és alapterületével kevesebb helyet foglal el, nem baj, ha magasabb, oda már úgyse tudok lépni a padlón ahol van.
Előlapon engem nem zavaz, hogy nicns több hely, egy szem DVD íróm van, amit az elmúlt 3 évben 1-szer használtam, amikor SSD firmware-t upgradeltem gyári lemezről. Ki van ez halva rendesen, nálam legalábbis.
Az, hogy függőleges helyzetűek az 5,25"-ök, nekem sem tetszik, de mivel az életben nem fogom használni őket, nem zavar. Valószínűleg még a DVD írót sem fogom beszerelni, meglátom hogy tudok élni nélküle (szerintem nagyon, ha mégis kellene 3 évente egyszer, na bumm, megnyitom az oldalát).
Engem a hot swap sem érdekel különösen, van elég gyors netem, nem kell haverokhoz hurcolni belső vinyókat, letöltöm helyben ami kell Fix gép lesz, mint az eddigi is. Soha nem érdekelt a hot-swap.
-
törölt tag
válasz adamkaa777 #47815 üzenetére
A hivatalos oldalon 316,6 mm van:
http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/k380/
279 biztos hogy nem, ránézésre is sokkal több ennél. -
Old FatBoy
aktív tag
A CM nekem sem jön be a Corsair sokkal esztétikusabb de mint írtam a kivitelezés technikai részletei nem tetszenek.
Miért nem fekvő ház lett?miért nem került az előlapra több 5,25" hely?miért jó ha az 5,25" helyek függőleges helyzetűek?miért rakták olyan idétlen helyre a hot swap helyeket?...stbAudiophile Troll
-
JasL
senior tag
válasz Old FatBoy #47807 üzenetére
Na megnéztem a CM-et, nekem nem jön be külsőre, a Corsair letisztultabbnak a tűnik, a CM meg olyan upgrade-retro-nak. Marad a Corsair.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz DonThomasino #47814 üzenetére
Nem lesz gond vele, ugyanúgy ventilátorral lefelé építed bele (amúgy a csavarhelyek ház hátulján megengednék fordítva is). Így jobb is a hűtése, mert nem a prociról szívja le a meleg levegőt, hanem a ház alól, ahol azért valamivel hűvösebb van. Majd szépen a táp hátulján távozik a meleg, így nem kavar be a ház hűtési rendszerébe.
-
Räzul
újonc
Sziasztok!
A sima Zalman Z9 ház mennyire éri meg? A két venti megfelelő hűtést eredményez-e és mennyire hátrány a ventilátor szabályzó hiánya? -
adamkaa777
senior tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni tőletek .Kinéztem egy gépházat Coller master k380 viszont nem tudom eldönteni belefér e a vga kártyám mivel a hivatalos oldalon 2 info is szerepel egyszer hogy 279 mm , leírásánál pedig 316 mm (a vga-m amúgy 297 mm)
El. Psy. Congroo.
-
DonThomasino
veterán
Erre vki?
[link]
Alsó tápos házzal nem lesz gond?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
15 és 20 ezer forint között milyen házat tudnátok ajánlani nekem?
Tetszenek az ilyen kis kocka kialakítású házak is,nem az úgymondd hagyományos midi torony házak.
Csak azt nem tudom,hogy például az R9 270X VaporX-em azokba belefér-e,meg a Hyper T4 procihűtőm.
Fontos lenne a jó szellőzés. -
atee
őstag
Sziaosztok!
S.O.S kelelne számítógépház.
10 ezer van rá. Mi a lehető legjobb amit ebből ki lehet hozni. És ami be is szerezhető mondjuk a héten úgy, hogy postával ide is ér.
D-day 2002-01-04 01:54
-
Unari
csendes tag
a zalman Z11 plus, és a Z9 plus között mindössze 1600Ft különbség van. Melyiket vennétek meg?
-
Old FatBoy
aktív tag
Ezzel én is szemeztem.
Tökéletes fekvő ház lehetne HA:az előlapra még két 5,25"-ös helyen csináltak volna (hely van benne bőven hozzá) + a beépített idétlen helyen lévő 2X hot-swap akár ide is kerülhetett volna, és fekvő elrendezésűre tervezik.
A CM HAF XB méltó alternatívája lenne.Audiophile Troll
-
JasL
senior tag
Nekem ilyen házam lesz: [link]
-
JohnK
aktív tag
válasz vick33 #47803 üzenetére
Milyenek a hőfokaid? Ha elégedett vagy velük felesleges, nem tudom a merevlemezeket pl. hova tetted, ha alulra és ott nincs venti elől oda lehet érdemes. Esetleg felülre is, hogy jobban távozzon a hő. Én az FD3K-t inkább teleraktam és így alapállapotban lelassítom mind, így alig van hangjuk mégis megfelelő a szellőzés.
-
szix96
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan gépházat ajánlani amiben elfér 2db 240-es radiátor.
A válaszokat előre is köszönöm. -
vick33
tag
Beköltöztem egy Fractal Design Arc Midi R2-be. Hát a noname ház után eléggé másvilág. Van benne 3 venti érdemes még bele tenni többet? Valamint annyi, hogy a régi ház ingyen (ha valaki jófej 1 sörért ) elvihető. Pm-ben szivesen küldök képeket.
-
törölt tag
válasz hszilard666 #47790 üzenetére
Hát ha tippelhető, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt
http://www.szerencsejatek.hu/ -
Old FatBoy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai