Új hozzászólás Aktív témák
-
nonozoom
tag
válasz
RetepNyaraB #18514 üzenetére
Milyen igaz!
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy alap kérdésem, az alaplapi hangkártyának a beállításai között megtaláltam az alapértelmezett formátumot és lenne egy kérdésem hogy melyiket érdemes beállítani 16 vagy 24 bit és mi a különbség az egyes khz-ek között? És melyiket állítsam be alapnak?
Mit tudtok az SMSL m6 rol?
Köszönöm!
-
nonozoom
tag
Már csak az a kérdés mit is tud egy alaplapi hangkártya...
Az én Mac mini (2014) gépemről nagy nehezen ezt találtam.
Audio in/optical audio in port:
The Audio In port accommodates both digital optical input and analog audio input.
Analog audio line input is accepted through a 3.5mm mini phone jack. The sound input port accepts line-level stereo signals up to 24-bit stereo 44.1-192kHz sampling rate. It also accepts a stereo miniplug-to-RCA cable adapter for connecting stereo equipment to the computer.
Optical audio input is SPDIF format and uses a standard TOSLINK cable with a TOSLINK mini-plug adapter, accepting up to 24-bit stereo and 44.1-96kHz sampling rate.Headphone out/optical audio out port:
The headphone/line out port accommodates digital optical audio output, analog audio output with a 24-bit, 44.1-192 kHz D/A converter, digital audio output up to 24-bit stereo and 44.1-192 kHz sampling rate and supporting encoded digital audio output (AC3 and DTS). For analog headphone / line output, use a standard audio cable with 3.5mm metal plug. For digital audio, you can use Apple iPhone headset with microphone or a standard TOSLINK cable with a TOSLINK mini-plug adapter.Illetve találtam a gépben ilyen beállítást, ezt érdemes buherálni? Alapból 44.100 Hz van.
-
adam520
tag
válasz
schawo #18504 üzenetére
De érdekel. X-fi XtremeMusic kártyám van. Pont a tiszta hangzás miatt. El akarom adni, mert újabbat akarok venni és kivettem, most az alaplapi fut.
Tehát a "milyen hangkártyát vegyek" kérdésre a válsz:
Egy olyat aminek a DAC átalakítói magas minőséget biztosítanak, de semmi többet nem várhatunk a kártyától. Tehát, ami 10 éve is szépen szólt az ma is. Minden más feature csak csicsa.
-
-
adam520
tag
Olvasva a prohardveres cikkeket, ami az PC audio jövőjét illeti, úgy érzem helyes az a megállapításom, hogy nekem (talán senkinek) abszolút nem érdemes semmilyen hangkártyát vásárolnom. Ha az előző generációsok már nincsenek kihasználva (EAX, kisebb CPU terhelés), akkor az alaplapihoz képest csak egy tisztább hangzást kapok, de semmi többet.
Én 20-30 eFt között akartam egy hangkártyát venni, de úgy látom most egy átalakulás közepén vagyunk, ahol egy most vásárolt hangkártyát valamilyen új, jobb technológia miatt 2-3 éven belül le kellene cserélni, és ráadásul nem tudnak többet a mostaniak mint a 10 évvel ezelőttiek.
Tévednék?
-
nonozoom
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, érdemes-e befektetni egy külső hangkártyába? Nemrég vettem, egy jobb minőségű aktív hangfalat. (Presonus Eris 4.5) Használom ezen a rendszeren Mac Mini 2014. Igazából semmi gond nincs, gyönyörűen szól minden, (de lehet, hogy még jobb lenne?)
Illetve ha már a hangfal tudja a szimmetrikus csatlakozást is, lehet az előnyösebb lenne azon használni? Jelenleg Jack-RCA kábellel van összekötve. Szóval ha már hangkártya akkor lényeges lenne, hogy legyen rajta szimmetrikus kimenet is,TRS illetve USB-s legyen a kártya persze. -
gigollo
tag
Sziasztok!
Tudtok USB hangkártyát ajánlani ami viszonylag megbízható? Teamspeakhez kellene elsősorban wowra, nem hardcore FPS gamingre. Olyan 5000 Ft körül keresgélnék.
A választ előre is köszi!
-
spanglee001
addikt
válasz
takacsbotond #18493 üzenetére
a strixet nem tudom, de a xonarral elégedett vagyok. viszont a strix mivel belső vehet fel zajokat, nemkéne neki de sose lehet tudni.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
A kettő közül melyiknek van jobb hangja?
-Asus Strix Soar
-Asus Xonar U7
Egy stereo erősítő, és egy csöves fejhallgató erősítő lenne rákötve. -
milkabrams
őstag
és valami olyan hangkártya nincs, akár használtan, ami nekem nagyjából megfelene és nem kell rajta OPA-t cserélni? nem igazán értek ezekhez és épp elég lesz beimátkozni a gépbe, vagy mégjobb lenne egy usb hangkártya pl asus xonar u7
-
sirály12
őstag
válasz
schawo #18488 üzenetére
Ezen is gondolkodtam, de nem egy szép megoldás, és nem is fejleszthető tovább.
Inkább maradnék az eredeti tervnél. Helyiségenként egy normális minőségű sztereo kimenet. elvileg 2 vagy 3 hangkártya elég.Akkori inkább az lenne a kérdésem, hogy olyan hangkártyát keresek, ami linux alatt is jól használható, és legalább 3-4 sztereo kimenete van.
-
Legolas91
csendes tag
Sziasztok!
Munkahelyemen szeretnék kicsit minőségi(bb) zenehallgatás lehetőségét megteremteni.
Ehhez néztem egy fejhallgatót illetve egy hangkártyát.CREATIVE Aurvana Live!
CREATIVE Sound Blaster Play! 2Nem tudom, hogy ez egyáltalán jó párosítás-e, valamint hogy lenne-e észrevehető változás azért?
Árban nagyjából a kettő összegében gondolkodtam, tehát dupla ennyi pénzem nincs rá.
Igazából a munkahelyi gépembe bele tudok tenni "normál" kártyát is, de az usb-s verziót jobban preferálnám, mert így egyszerű elrakni a fülest és a hangkártyát is a szekrényembe, mikor hazamegyek.
Ha meg az alaplapra rakom rá, akkor be kell mászni minden egyes nap kihúzni a gép hátuljából a fülest, nagyobb a kábelrongálódás veszélye/elhasználódása is.Illetve gondoltam egy zene streamelő szolgáltatás előfizetésre is, nem tudom a youtube-on pl. milyen minőségű a zene, de gondolom azért csak más.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
sirály12
őstag
válasz
schawo #18486 üzenetére
Nem a minden ponton más zenén van a hangsúly, hanem azon, hogyha egy adott szobában vagyok, akkor ott szóljon a zene, máshol nem. És persze bármilyen hang megszólaltatható lesz, ezzel így kiváltható több dolog. Például hallom bárhol is vagyok a kapucsengő hangját.
Kösz a segítséget.
-
Tomacko
őstag
válasz
milkabrams #18476 üzenetére
10ezerért semmit sem kapsz ami igényesebb zenehallgatáshoz való. ÉN a helyedben keresnék HASZNÁLTAN valami Xonar DS vagy DG hangkártyát és kicserélném rajta az OPA-t. Mert amíg ezekben nincs kicserélve az OPA addig nagyon gyatra minőséget produkálnak. A Xonar DS és DG nagyjából ugyanazon kártya, a különbség az köztük, hogy az utóbbinak van fejeserősítése. Én is nagyon sokat hallgatok thrash zenéket.... az első hulláma óta ('80-s évek közepe) ez a kedvenc műfajom, az asztali gépemben ahol kevesebbet hallgatok zenét ott egy ilyen Xonar DS dolgozik amiben kicseréltem az OPA-t egy bkercso által készített OPA GREEN-re, így egész korrekt hangja lett, asztali pc-hez pont elég kategória, mivel kevesebbet hallgatok rajta minőségi zenét.
-
sirály12
őstag
válasz
schawo #18474 üzenetére
Ez egy ház komplett audio rendszere lenne. A hangminőség nem túl magas, lévén álmennyezetbe épített hangkeltőket fog kiszolgálni. Azért jó lenne nem dobozhangot létrehozni.
Nem kell feltétlenül 1 kártyában gondolkodnom, akár lehet 2 egyforma is. Most épp ezen gondolkodom, mert linux alatt elvileg meg lehet oldani, hogy a csatornákat külön kezelem. -
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Van 10 ezer forint környékén olyan usb hangkártya, ami megfelel igényesebb zenehallgatáshoz?
Vagy ha ez nem elég mennyibe kerülne? -
Fehi85
tag
Hali!
Creative sound blaster x-fi surround 5.1 pro
[link]Az lenne a kérdésem, hogy 250Ohm-os fejeshez elég-e, és ha nem, mit ajánlanátok helyette?!
Előre is köszi! -
válasz
sirály12 #18473 üzenetére
8-10 sztereó kimenet? Tehát összesen 16-20 csatorna? Mihez kell ennyi? Ahhoz vastagon a pénztárcába kell nyúlni. A legolcsóbb megoldás, hogy használtan veszel egy ADAT Lightpipe képes eszközt 8 kimenettel, és hozzá egy Behringer ADA8000/8100-at még plusz 8 kimenetért. Ez összesen kábé 100-120k használtan, és kapsz 16 független kimenetet. Ha ez az összeg belefér, folytathatjuk a részletekért: szoftverek, mert egy akármi nem tud kezelni ennyi csatornát, kábelek, mert ha magad forrasztod, akkor is minimum 10-20 k ennyi csatorna. Ha viszont csak egy hirtelen ötlet volt, akkor inkább tegyél le róla. Viszont ha hangminőség is kiemelten fontos, akkor 1 milla az induló.
-
sirály12
őstag
Tudnátok ajánlani nekem olyan hangkártyát, amin minél több sztereo kimenet van, és linux alatt is használható?
-
Nabuu
újonc
Köszönöm Bodz és MeroM!
Belső hangkártya sajnos nem játszik, nincs hely konkrétan a gépházban. 20-25k-m lenne max rá, szóval kicsit drága nekem egyenlőre a (Scarlett Solo, Steinberg UR12). Esetleg a Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB külső hangkártya vagy a Creative Sound Blaster X-Fi HD nem lenne alkalmas a célra? Erről neten sok jó kritikát írnak, bár a részleteket nem tudok laikusként.
Egy Auna MIC 900B meg már úton van felém, szóval a mikrofon meglesz hamarosan oldva.
(Egyébként külső hangkártyát külön kell telepíteni, majd az integráltat törölni a gépről?)
-
Tomasz1
csendes tag
Sziasztok!
Elöljáróban leszögezném, hogy soha nem volt még hangkártyám és nem igazán értek hozzá.
Kinéztem egy ilyen Headset-et:
http://www.hyperxgaming.com/en/cloud/h3cl
De alaplapomon csak a leggyengébb hangchip van, ASROCK H81M-DGS. Gondolom ez nem tudná kihozni belőle a maximumot. De ami az ASUS B85 Gamer alaplapon van, elég jónak tűnik, kérdésem, elég lenne-e hozzá? Ez így kb. 25k lenne, és csak ezért cserélnék alaplapot.
Vagy inkább megérné venni egy Asus Xonar U5-öt, ami csak 20k, és jobb is? Ti hogy döntenétek és miért?
Olvasgattam korábban a témáról, van, aki szerint a belső hangkártyák nem jók, mert felvesznek minden zajt a gépben, csak a 40k körüliek, annyit pedig biztosan nem költenék rá. Mások azt mondják, jobb a belső, mert a külső "lassabb". Ugyanakkor az U5-öt amazonon nagyon lehúzzák, iponon meg dicsérik.Köszönöm!
-
Nabuu
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Szóval hangom szeretnék rögzíteni, nem zenét, éneket, inkább párbeszédeket, vagy egy solo "beszédet". Azonban sajnos a felvételek borzalmasak. Sistergős, zajos, ami még a kisebb probléma, mivel ki lehet szedni programmal, azonban a hangomat annyira torzítja hogy mintha egy pösze etióp kisgyerek lennék gyakorlatilag nem is az én hangom. Így tehát a felvétel élvezhetetlen!
Vettem új mikrofont pár napja... semmi változást nem hozott, - 1500 forintos kínai f*s - ugyan az azzal a külömbséggel hogy kicsit jobban hall. Aztán arra gondoltam hogy nincs popfilterem azért lehet, mivel elég komolyan érezni hogy az Sz, S hangoknál van a legnagyobb probléma, de szerintem ezen a popfilter nem segítene ezen.
Ekkor gondoltam arra hogy lehet kevés hozzá a hangkártya, utána olvasva rájöttem hogy az alaplapi integrált (realtek) hangkártyák nem a legjobbak. Megérné hangkártyát vennem, így? (Ha igen milyet? Max 20-ból?) Vagy van egyáltalán külömbség az alaplapi és a külső között? Esetleg inkább próbáljak egy komolyabb mikrofont beszerezni? Mi lehet a megoldás erre a "torzulásos pöszeségre"?
Előre is köszönöm a választ!
-
zoldy
tag
Köszi, a tegnapi nappal okafogyottá vált a dolog. Kiderült, hogy hibás a TV. Visszavittem és 5 másik helyben kibontott után megállapítottuk, hogy szériahiba. Végül megvettem egy másikat. Annál már figyeltem az analóg kimenetre. Most már a headphone-ról közvetlenül kapják a Mackie-k a jelet.
Még egyszer köszönöm a segítséget. : )
-
Sziasztok!
Prodigy X-Fi NRG kártyát használ valaki Win10 alatt?
-
MeroM
senior tag
Üdv!
Mivel nem kaptam választ csak kipróbáltam, win 10 alatt tökéletesen működik.
Ami különbséget látok win alatt:
Ezt eddig "csak" 24 bit ig lehetett felrakni. -
raczger
őstag
Haverom szeretné a laptopját összekötni a hifijével, ezt meg is tudja tenni rca-jag kábellel, csak hát ugye azért a laptop hangkártyája olyan, amilyen...
Szóval egy usb-s hangkártya kellene, hogy minél jobb minőségben vigye át a hifire a hangot. Árban 100k is belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest