- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
djtoomi #4393 üzenetére
Én a Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1-ről beszélek (ár: 3-4k). Az nem szar. 1 millió kvéker nem tévedhet...
Raksz az aljára valami skatez-t v. hyperglide-ot, veszel hozzá egy normális szövet/Fibertek padot és igen f@sza lesz...(Nekem is volt már egy-két egerem, többek között Terratec Mystify Mamba, Razer Diamondback Magma (nem Salamander, csak már nem tudtam javítani...
), Logitech G5 refresh, Talán a razer picit jobb volt olyan szempontból, hogy pörgősebb volt, viszont nagy rántásokra meg aim-re jobb a MS WMO.)
-
Rambovits
senior tag
válasz
hendrixsl #4394 üzenetére
AMD - Athlon 64 X2 4400+ AM2 BOX 17400 FT
Alaplapot ajánlanak majd sztem a kollégák, 20k (nem ismerem a chipseteket melyik jobb melyik gyengébb)
VGA: ASUS EAH3850 G HTDI 256MB 42K vagy 512es 47-ért
Táp: FSP GreenPower FSP400-60GLN 11300 FT
Ház: COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 8.5KEz így 99 ezer FT, nemtom most a winyo az van vagy 250es akarsz bele?
Ha bármi kikötni valot találtok szóljatok nyugodtan.
-
hendrixsl
csendes tag
Hello jatekokhoz milyen gepet ajanlatok 100-ert?
Hangkartya,eger,bill,dvdromom van.Tuningolva nem lesz.250es hdd-vel.
koszi. -
djtoomi
addikt
-
Rambovits
senior tag
válasz
#97544192 #4389 üzenetére
Egyik haveromnak mx 1000-e van. Anno 14k-ért vette és még mindig nagyon jól bírja. Másik haveromnak mx 518-a vagy legalábbis nagyon hasonloja van, és neki is tökéletesen müködik már 3 éve. Ebből én azt szűrtem le hogy nem muszály megvenni a legdrágábbat legszebbet, a lényeg hogy minőségi legyen, akkor nem lehet gond.
De akkor már rögtön meg is cáfolom az állításomat, mert én meg egy delux bill-t és egy genius egeret használok már 2.5 éveIlletve az egér csak 1.5 éves.
-
törölt tag
válasz
Lord bIron #4366 üzenetére
"Logi billhez Logi egér"
Hát, szerintem ez nem így van, szvsz Razer jobb, mint a Logitech. Nekem Diamondback Plasma-m van, és eddig még semmi gondom nem volt vele. 500 Hz-n megy, és kb. 1 éves.
Szerintem jó egér, de nekem mind1, hogy mit veszel. Különben ha G5-öt akarsz venni, inkább MX518. Logitechből az jobb szvsz. -
oh-he
csendes tag
a gainward 8800 gts? vlki-nek van tapasztalata, véleménye?
-
oh-he
csendes tag
kingmax helyett geil citt?
ööö,meg
800 mhz, vagy 1066mhz? -
oh-he
csendes tag
djtoomi! köszönöm a javaslatod!
Gainward 8347 GF8800GTS PCI-E 320MB DDR3
és erröl a vga-ról vlki tapasztalatot?
(úgy hallottam , jó cuccaik vannak...) <--?: -
djtoomi
addikt
Ez egy nagyon jó táp, de ezt nem kell már off-ba rakni, ez szakmai kérdés. Monitor kell majd bele?Ha nem kapásból ezt tudom mondani:
Gigabyte P35-DS3
Core 2 Quad E6750
4x1GB Kingmax 800MHz
Galaxy 8800GT 512MB
WD 500GB
CoolerMaster RC690
És vagy olyan táp mint amit írtál, vagy Corsair HX520 moduláris. -
oh-he
csendes tag
van 200k -m gépre, és nem igazán értek hozzá! szeretnék seígtséget kérni knfigba?
HIPER 580WATT 4K580 Type-R Fekete Modular Dual Fan<--erről
hallottatok már ? vélemény? -
oh-he
csendes tag
jó estét kívánok mindenkinek!
-
Lord bIron
csendes tag
Mégegyszer kösz mindenkinek a segítséget
-
Rambovits
senior tag
válasz
#56573440 #4365 üzenetére
Elég sokat megy a gép és igen a fogyasztás is számít de nem elsődleges. Meg a srác a 6000+-os amd-re mutogatott, mondván hogy ez jó proci és alig fogyaszt. Ennek ellenére én ugy tom hogy azok is esznek 120 wattot. (vagy közeli értéket). Amugy meg a kis 2180-as kevesebbet fogyaszt mint az nem tudom ez tuningnál mennyivel változik de sztem nem nő meg annyira.
-
djtoomi
addikt
válasz
razerek teljesen mások, meg logi billhez, logi egér. De razerek nem olyan jók játékra, bár a copperheadet nem ismerem, nekem deathadderem, és kraitem volt. Kénytelen voltam G5-öt venni.
-
donpel0
aktív tag
válasz
hi!
configod fa*a lesz!
egérből ajánlanám még az mx518-at, nekem az van, bevált! -
Lord bIron
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Rambovits #4355 üzenetére
hát szerintem a fogyasztás számít igenis, nem tudom otthon laksz e vagy külön, én már egy ideje külön, és volt itt már minden. a gtx sli+ e6600@3700@3.6 vízhűtés minden fulltuningon most meg shuttle minikocka e6600@ 1500MHz@1.1V. nem mindegy hogy csak a proci eldisszipál 130-150W-ot, vagy az egész gép 80-at. persze ha valaki nem 24/7 ben hajtja annak szinte mindegy, de nekem ez jött be, és most úgy érzem egy BE amd is elég lenne az igényeimnek
de ez én vagyok -
djtoomi
addikt
válasz
Lord bIron #4362 üzenetére
Szia!
Majdnem tökéletes!
Vinyóból egy WD sokkal jobb lenne, egérből meg logitech G5 vagy MX Revolution. (Nekem wave billentyűm van, nagyon jó!) Illetve házikóból néz meg a CoolerMaster RC690-et.
Centruion nem olyan jó mint a 690.
-
sgergi
veterán
válasz
Lord bIron #4362 üzenetére
Jó gép, vinyóból inkább WD-t nézzél.
-
Lord bIron
csendes tag
Erről mi a véleménye a tisztelt nagyérdeműnek?
Jól kiegyensúlyozott?
Alaplap Gigabyte P35-DS3P S775
Processzor Intel Core2 Duo E6750 2.66Ghz s775 box
Videókártya Galaxy 8800GT 512MB PCI-E HDTV
Memória RAM DDR2 800MHz/2048MB TwinX Corsair kit 2db
DVD-író PIONEER DVR-212D OEM fekete SATA
TV-tuner Leadtek TV2000XP Expert
Winchester Samsung S-ATA2 500GB 16mb
Egér Razer Death Adder 1600dpi USB
Billentyűzet Logitech WAVE HU
Ház Cooler Master Centurion 534 Black
Táp Corsair 450VX 450W 12cm FAN -
NeRo01
csendes tag
De a monitorral eggyütt kéne kb 200 000 Ft, amúgy köszi olyan vga-m van nekem is
(plusz gépház, táp, stb...)
-
NeRo01
csendes tag
Jó estét mindenkinek!
Segítségre/véleményre lenne szükségem!
Barátom számítógépet szeretne venni monitorral maximum 200 000-210 000Ft-ból.
Arra lennék kiváncsi, hogy milyen konfigot ajánlotok.Köszönöm
-
Rambovits
senior tag
válasz
#56573440 #4350 üzenetére
Nah igen, de az eladó van a vevőért. A vevőnek a dolga hogy hülye legyen az eladóé meg hogy értsen hozzá. De ez mindenkinek egyértelmű sztem... ezt a sztorit azért írta le, hogy ez is egy példa legyen mindenki előtt hogy tényleg oda kell figyelni... egyébként a srác ott elkezdte nekem mutogatni hogy mennyivel kevesebbet fogyasztanak az amd-k mondom magamba már ameik, meg hogy itt a 4400-as ami 2300 Mhz-en megy... mondom neki az nem minden de nem is mondom tovább mert abba a fél órába amit ott megéltem leizzadtam vagy 3x
Mzsoltee: én ezt most egyelőre nem teszem meg emrt ott veszem a konfigot de nem fogom magam elbizonytalanítani...
Majd viszem a kinyomtatott táblázatot hogy mit kérek bele azt csókolom... én emgrendelem ők meghozzák. Azért mert gyík az eladó azért nem fogom a boltot elítélni mert az áraik nekem megfelelnek...
-
djtoomi
addikt
válasz
Synthwave #4352 üzenetére
Na ilyet légyszíves ne! Lehet hogy sz@r lapod volt, lehet hogy sz@r procid volt, lehet hogy te baxtad el(
), de P4 óta(core 2) intel sokkal jobb mint akármelyik amd, szal ilyet ne mondj hogy AMD vegyen, ne P4-et, mert akkor olyan leszel mint az a boltos akit Rambovits linkelt...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"400W FSP400-60GLN Active PFC - 13000" ---> ez a Green Power, de lehet ezt olcsóbban is...
VGA: ha mán mindenképpen DX10-es csodát akarsz, inkább valami Radeon HD2600XT.
Hagyod magad lebeszélni az AMD-ről...Ejnye-ejnye...
Eddig ahány Intel-es gépem volt, mindegyikkel SZOPTAM, hol így, hol úgy...
Szerintem amíg lesz AMD, inkább azt veszek. Lehet, hogy "lassabb", nem annyira "tuningbarát", de legalább megbízom benne...S939-POWAAAA!!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Rambovits #4345 üzenetére
Sajnos van ilyen...
Efán ősszel Pécsen: Bemegyek xy boltba mondom van X1950XT tek nincs sajna, de vegyél 8600GTS. Mondom az ég és föl, erre ő: Meg vagy bolondulva még jobb is hiszen támogatja a DX10-et is. Megköszöntem a segítségét és kimentem az üzletből. Azóta se jártam ott és nem is tervezem legfeljebb CD-t vagy hasonlót... -
törölt tag
válasz
Rambovits #4345 üzenetére
cad és más progik amik jellemzően hardver kulcsosok nem nagyon szeretik ha drasztikusan megváltozik a telepítéskor megkapott hardver. ennek ugye érthető az oka.
amd vs c2d-t úgy meg ne hasonlítsunk össze hogy órajel+gyorsítótár. teljesen más felépítés más struktúra, más gyártástechnológia, a veréb is akkora mint egy egér akár a tömegük is egyezhet, csak az egyik meg nem szereti a sajtot
sok boltban vannak akik nem értenek hozzá, de én már találtam olyat is aki nem kicsit volt ott a szeren. persz ő nem alkalmazott volt hanem övé volt a bolt, de ez nem zárja ki egymást. több idióta vevőt láttam életemben mint idióta eladót, szal a túloldalról is meg lehet szórni a népet rendesen. hányszor hallottam én is ezt "és milyen gépe van? - XP-s" "milyen vga kéne? - 256 megás" és társai hidd el a vásárlók is tudnak olyat mondani, hogy nem értem a kollégák hogy nem fordulnak be az asztal alá
-
Rambovits
senior tag
Uram isten!!! ma bent voltam ez egyik számítógépes boltban, és érdeklődtem a készletek felől mert új gépet akarok venni...
Mondom neki, hogy 8800GT van-e azt mondja hogy egyelőre nem tud biztosat mondani, mert a nagykeren múlik hogy van-e. mondom jó lenne ha lenne mert nem akarok HD3870es karit rakni a gépbe ha van 8800GT is. Aztmondja ő sem mert sz@rok. Mondom mert? aztmondja mert itt vannak a 8600-as geforceok amik jobbak náluk mondom hehe. én úgy néztem a teszteket hogy a hd3870 erősebb mint a 8600gt. Aztmondja hogy a gt-nél lehet de a gts-nél nem. nah nálam már itt tele volt a bizonyos pohár, mert hát egy látszólag hozzá nem értő srác akart rám tukmálni vmit...
Mondom neki a gép többi részét, azt mondja hogy jah kéne egy 550es táp... mondom ájj!!!
Egy 450es chieftecet néztem aminek böven elégnek kell lennie, ilyetszol hát igen az kevés.. mondom nah szép mindenkinek elég a 400as még ha tuningol is na mind1. A következő gondja a ramokkal akadt neki.. Mondom 2*1 giga kigmax elég lenne ilyetszól mért nem vezsek inkább 1 2gigás modult... Mondom mert a 2 giga is elég aztmondja neki már most sem elég, mert ő a Crysist ugy játszotta MAXON hogy a 2 giga mellé be volt téve még 4 giga... mondom jah
Jah meg a 2180-ba is belekötött hogy mért nem veszek amd-t mondom mert ez olcsobb és jobban tuningolható. Aztmondja minek tuningolok... mondom mert teljesítmény növekedést okoz... iIyetszól hogy őnem tuningol mert akkor kifagy neki a CAD. Mondom a 2180 3 gigáig hibamentesen huzhato... aztmondja hogy érzékeli a CAD ha huzva van a proci és azonnal kifagy mondom jah oks persze végülis...(Auto meg ilyen-olyan CAD-et nem használok de ezt elég nagy hülyeségnek tartom)
Azthittem ott helyben kiröhögöm...Konklúzió: nagyon figyelj oda kinél veszed azt amit, mert az ilyen "szakemberek" miatt nagy meg lehet szívni, és plus ezreket kidobni.
Ezért isten áldja a PH!-t.
Remélem lessz aki elolvassa... -
djtoomi
addikt
-
Eagle16
addikt
válasz
djtoomi #4338 üzenetére
Ezek nyári adatok voltam ám
(nem mikor kánikula volt, csak olyan jó 30 fok)
Procihűtés AC Freezer 7 Pro, meg egy 7200.10-es SG Barracuda a vinyó.
Igen, az első venti kicsit hangos, de még elviselhető szerintem. A hűtési teljesítmény viszont kárpótol mindenért(egyszerűen rá lehet kötni akár 7V-ra is, és akkor már tényleg alig hallani)
Az én Inno3D 8600GT-men lecseréltem a gyári hűtést, mivel tuningolva van a vga és panelben lakom. (értsd: nyári kánikula idején 40 fok fölötti értékeket lehet mérni a lakásban...)
-
Eagle16
addikt
válasz
djtoomi #4334 üzenetére
"borzalmasan sz@r a gyári hűtése, hangos, forró, nem jó"
Akkor ezt rögtön meg is cáfolnám, mert csak bekapcsolásnál hangos, utána elcsendesedik, és játék alatt se hallani a hangját nagyon (legalábbis egy aerocool aeroengine II-es házban) - de persze kinek mi a hangos...-,
nálam max. 62 fokig ment gyári ventivel a vga, szóval nincs semmi baj azzal a hűtéssel...tuningnál persze érdemes lecserélni. A vga-val meg végképp semmi gond, már vagy 5. hónapja megy vígan tuningolt órajelekkel. -
SAIKON
tag
A lap tetszik
A kari viszont nem annyira
Az INNO3D-vel rossz tapasztalataim vannakEgyszer 2 db 6600GT-t is vissza vittem, mert gázos volt a képe.
Ugyanott verrem 6600 ASUS-t az tökéletesen megy a mai napig is.
Meg régebben is volt 32MB-s korszakban INNO karim és azzal sem voltam megelégedve.Egyébként az Ipontól lehet személyessen is vásárolni, v csak kiszállítással?
-
bnss
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
djtoomi #4322 üzenetére
A CRT-ket azér' "dobja" mindenki utánad, mer' a látványra igénytelen júzer TFT-t akar mindenáron, még akkor is, ha 5x annyiba kerül, 2 collal kisebb és 4xrosszabb a képe...
Venni kell egy IBM P260/P275-öt vagy egy Eizo E931-et vagy valami 5xx-es Sony-t, aztán beállítani mondjuk karnyújtásnyira + egy pici a szemedtől, úgy, hogy az orrod a képernyő közepén tükröződjön és ne világítson be napfény, aztán beállítani pölö 1280x1024-et 100 Hz-en felbontásnak.
-
Kazimír
őstag
válasz
djtoomi #4322 üzenetére
Hát nem tudom. A munkahelyemen egy Belinea CRT-t nézek, otthon pedig egy Samsung TFT-t. A színhűség az előbbi mellett szól, míg a képélesség az utóbbi mellett. Én 50-ből 49-szer a Samsungot választanám, több okból is, melyeket nem ismétlek.
De mindenki válasszon ízlésének, szempontjainak, pénztárcájának megfelelően! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mindenképpen DDR3!
lap: nézz szerintem valami Abit KN9S/KN9 Ultra-t.
proci: jó lesz az az X2 4400+
RAM: tegyél még hozzá egy ezrest és vegyél Ősembertől 2*1 GB Super Talent T800 4-4-3-8 -at!
VGA: szerintem jobban jársz egy használt X1950PRO-val (25k)..
táp: Inkább egy 400w-os FSP Green Power, olcsóbb is 1,5k-val, meg halkabb is. -
SAIKON
tag
Üdv!
100k -ból szeretnék egy gépet összerakni. Játékra kellene. Eddig 3000+ -os Sempron volt 7600GS-sel.
Amik megvannak: Ház, HDD, DVD
Ami kellene:
Memória: GEIL 2GB dual Kit 800MHz (vagy ultra?) - 13000
Táp: Chieftec DT450A2 - 13000
vagy ASUS A-45GA 450W - 15400
Proci: Athlon64(AM2) X2 4400+ BOX - 18000
vagy Athlon64(AM2) X2 4600+ Dobozos - 20500
VGA PCI-E Asus EN8600GT MAGIC/HTDP/512M - 27500
Alaplap? ebben kérnék egy kis segítséget.Ill. 30k körüli videókari kellene, de nemtom mi a jobb párosítás 256MB DDR3, vagy 512 DDR2?
Előre is köszi a segítséget.
-
galca
csendes tag
Sziasztok ! Asus vagy Acer laptopot szeretnék venni.
Szerintetek melyik a megbízhatóbb ? Csak alap dolgokra (internet, szövegszerkesztés, filmnézés) használnám, de szeretnék egy jó gépet venni kb 180-200 e ft-os árban. Én úgy néztem, hogy a felszereltségük nagyjából azonos, viszont az Asus-ra 2 év garanca van... Az annyival jobb, megbízhatóbb lenne ???
És még egy: AMD vagy Intel processzor ?
Köszi: galca
-
diegho
nagyúr
200k keretből ezen kívül más ötlet?
LG L1953TR-SF 52k
GIGABYTE GA-P35-DS3 23k
INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX 18k
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT 13k
ASUS EAH3850 G HTDI 256MB 43k
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 18k
PIONEER DVR-212D SATA Fekete 7.2k
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 8.4k
FSP BlueStorm II. 400W 12.6kwd vinyó nem volt iponban...
-
feel good
aktív tag
válasz
TazLeacher #4299 üzenetére
Azt, hogy használható lesz, kifejtenéd bővebben?
Muhaha.
Tudjátok mit? Leszarom, megveszem, belerakom, és hadd szóljon. Nem fogok azért egyhetes gépet komplett kicserélni, mert a klérus majdhogynem lebasz amiért ilyen alaplapot vettem.. -
diegho
nagyúr
az a táp egy hulladék... se túlfesz védelem, se túlmelegedés védelem, semmi. 12V-on 16A, egy normális újabb táp 20A felett kezdődik és az 350W, az 500W közeliek már 30A környékén tudnak leadni 12V-on, de ha ilyen bátor vagy hajrá. reméljük majd megtapasztalod a csodamárka előnyét, ugyanis ha a csodatápod megvágja a géped dobhatsz ki mindent, garancia nincs erre... persze lehet te jobban értesz hozzá mint az olyanok akik ebből élnek
-
törölt tag
az egész nagy baj. én nem bíznék rá egy ilyen gépet, főleg hogy 12V-on eszik elég sokat, arra meg nem hiszem hogy fel lenne készítve. ha csak simán elpukkan egyszer és nem lesz semmi baja semminek akkor csidálkoznék.
annyira nem drága egy chieftec 350W-os és az le is adja ami rá van írva, nem úgy mint ez a hátő elektromos levélnehezék
egy új gépnél egy modern táp alap dolog, én még egy márkés 3 éves tápot sem tennék bele, bár lehet hogy csak én vagyok paranoiás, én azért 3 évente winyót cserélek, ne vesszen el semmi... ha fizetnének akkor sem tenném bele -
diegho
nagyúr
powerlab táp?
ezt ugye komolyan gondolod mert viccnek biza nagyon erős lenne... és megkérnélek, hogy ne ajánlj senkinek ilyen ipari hulladékot...
Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EAFC 25
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest