Aktív témák
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Aztaa... De hülye vagyok
Igazatok van, tesztekben rosszul néztem, a 280 SLIben volt...
Hát akkor a 4870x2-es a nyerő befuto, márcsak márkaügyileg melyik volna a jobb?? E-Digitalbol, ha lehet.
Van náluk: ASUS GIGA SAPP!
Én a SAPP-ra szavazok, mert olcso, játékok meg ilyenek nem kellenek nekem, csak ami fontos! LCDTV-re kötéshez a kábel megmás kb nem is kell!mod.: Most néztem, h. miket adnak hozzá, és inkább a GIGA a nyerő, több minden +1év gari! Bár pénzügyileg a SAPP jobb lenne..
A SAPPnál az átviteli sebesség 256bit, másik kettönél meg 512! Elirás vagy tényleg annyi?
-
AMD Power
titán
válasz
szasanyi #18089 üzenetére
Szerinted egy "sima' 17" TFT-el nem járok jobban? Árban szinte ugyan annyi de én picit félek ettől a Wide dologtól.
Pl: BENQ G700AD
-
BemAnyó
senior tag
-
repasil
csendes tag
válasz
BemAnyó #18086 üzenetére
nagyon köszönöm. A monitor nem téma, 2db 24" EIZO CG241W-em van, most is azon dolgozok, de később szeretném a 30"-osokra lecserélni (brutál drága, már fájdalmas, most a gép jön előbb). Most 1920x1200-on dologozok (ezek ezt tudják), majd a 30"-on a 2560x1600 kell. A ház, amit írtál nagyon tecc! Szép és úgy látom elég komoly is.
Kössz mégegyszer!
Anyone else?
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Lehet, hogy lesz egy ilyen lehetőségem, hogy ezekre cseréljem a kártyámat!
Egy kérdésem lenne! Az árral ne foglalkozzatok, az szinte mind1!
Melyik videokarit érdemesebb megvenni?? (Sztem a 280at)Sapphire HD4870 X2 2GB GDDR5 Full Edition videokártya
XFX GTX280 640M "XT" 1GB PCIe videokártya vagy Gigabyte N28 1G GTX280 videokártya!!
Tessék,különbségEgy másik kkérdés! A két 280 között Mhzben és gariban van különbség!? Érdemes megvenni az XFX-et? (Gondolom nem, mert a GB 3 évet ad, és azt os fel lehet huzni arra a+Mhz-re)
Valakinek érve, ellenérve?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
repasil #18050 üzenetére
nem értek a professzionális képszerkesztéshez, de szerintem nincs szükséged 2-300K (quadrofx, fire gl) videó szerkesztőre, azok inkább 3d animációkhoz vannak, sokkal inkább a multi GPU s rendszer lesz a nyerő rengeteg rammal, esetleg egy 2db 9800 gx2 ez egy quad megoldás lenne így 2gb video rammal (magonként 512mb), az megvan 120k ból, mindenképpen érdemes odafigyelni arra hogy HDMI kimenetes legyen és a monitor is tudjon fogadni hdmi -t, a 30" os elképzeléssel lennének komoly gondok mert azok 250K tól indulnak felfele, a professzionális pl eizo az 800k -tól felfele, 26" osak vannak 120 körül egész jók, jó lenne tudni hogy mi a kivánt felbontás, procinak egy 9550 es elég szerintem vincseszternek a samu F1 sorozata ajánlott, tápnak seasonic , vga seasonic betétes corsair, háznak most jelent meg egy CollerMaster ház ami abszolúte letisztul Mac es külsőre hajaz, a vízhűtés sem feltétlen halk, a Scithy nek vannak egészen halk hűtői, húzni úgysem fogod majd mindegy melyik lényeg a leghalkabb, ram ha akarsz nagy sávszélt (nem tudom hogy képszerkesztésnél erre mennyire van szükség) akkor (2 gb -s modulok) ddr3 kingmax 1333Mhz 15,6k (az ugye 62,4K) az 1600 os meg 19,8K/2gb (79,2) vagy DDRII 800 as 15,6K ért (62,4K) DDRII es ből én úgy tudom hogy csak 800Mhz ből van 2gb modul azt kapsz kingmaxot vagy csx et 5,5K ért (vagyis 22K a 8GB) wifiből, és kártyaolvasóból tippem sincs igazán.. kb ennyi jutott eszembe erre már lehet 5letelni
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok tudna nekem valaki segiteni uj gépet akarok venni de már nemvagyok otthon a témába lényeg 245ezerig kell gondolkodnom ami biztos 4giga ram zotac gtx 280 vidkari meg intel Q9550 2.8Ghz a többibe kéne segíteni hogy milyen lenne jó pl ház táp stb
köszönöm
legjobb az lenne ha egy komoly szaki felvenne msn-re
csak előtte irjon nekem privit.
pápá
-
repasil
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a hozzászóláshoz senkinek sincs ötlete: #18050 ?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
ígyvanferi #18081 üzenetére
Vincsiből inkább végy samu F1 est, abból elvileg a 640 es a legyorsabb mert az csak 2 tányéros, de itt van 750 es is :
Samu F1 640 15K
Samu F1 750 17,6K -
bpmcwap
senior tag
Átalakulhat az AMD
Nem volt túlságosan bőszavú a vállalat közleménye, csak annyi derül ki belőle, hogy az AMD vezetője, Dirk Meyer fontos bejelentésre készül október hetedikén, kedden. Mivel konkrétum nem hangzott el, csak a pletykák maradnak, de sokan máris igazoltnak látják azokat a híreket, hogy a vállalat megszűnik jelenlegi formájában. Az már korábban elterjedt, hogy az AMD kiszervezi a gyártást egy új cégbe és a fontos vállalati bejelentések mögött általában nem egy új termék bemutatása áll. Mindenesetre a Wall Street Journal megerősítette a gyártás megszűnésének hírét. Amint megtudunk valamit, jelentkezünk.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Untamed #18075 üzenetére
bocs nem vettem észre hogy ez 256 os amit linkelek, az nem szabad venni bocsi
az asus al konkrétan nincs gond csak a ref hűtés nagyon rossz a 8800 asokon, ha alapon hagyod a ventit akkor idönként ki is fagyhat mert simán túlmelegszik, ha meg picit megpörgeted akkor olyan hangja van mint egy turbinának,
-
Untamed
csendes tag
válasz
BemAnyó #18074 üzenetére
Az 512 ram miatt néztem ki azt az Asus-t, mert pár game igényli most már. És ha jól elfutna, akkor nem szeretném, hogy amiatt akadjon, mert nincs elég videomemória.
Mi a baj az Asus hűtésével? Ha nem húzom, akkor se jó?A monitor tippet kösz ^^ Egyébként részletre akarom venni, szóval igazából olyat akarok, aminél jobbat már egyszerűen nem érdemes venni, és úgy is kb 60 ezerig. Amit linkeltél, az valóban jónak néz ki. Ja és persze 21"-os wide lenne.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Untamed #18072 üzenetére
szerintem az egyik legfontosab rész a monitor, egy picit többért inkább ezt venném Samsung t200, az MSi lap nem biztos hogy jó sajna, de konkrétat nem tudok csak azt hogy sokan szidják mostanság, a videókarihoz meg ha ragszkod akkor inkább ez a gigabyte ugyan ennyiért egy rendesebb hűtéssel,
-
szasanyi
félisten
válasz
AMD Power #18066 üzenetére
19" colos a jobb, sőt (!) wide monitorból KELL is, mivel az csak olyan magas mint egy 17"-os, csak szélességben nagyobb. Az, hogy mire használod majdnem mind1, mivel azt nézed, így a lényeg ez. Élénk színű, és éles képet kell látnod ami nem csak esztétikailag fontos, hanem a szem kímélése miatt is. Ha játszol, akkor az 5ms tökéletes, kontraszt meg dinamikus esetén 2000:1 fölött lehet jó, bár itt is nagy a szórás. Érdemes megnézni vásárlás előtt. Amit javasoltak/tunk azzal biztosan elégedett lennél, de ha annyit nem tudsz rászánni, akkor elfogdható 32k környékén az Acer 193W - fiamnak ilyet vettem, és a net+game+film terén megállja a helyét, noha az említett LG W1952xx sorozata esztétikailag és képminőségben is sokkal jobb. Csak hát nekünk sem volt rá több...
Viszont azt mondom, hogy ennyit meg is ért.
Ha 4:3 monitort akarsz (mert ha jól emlékszem nem említetted melyiket preferálod) az még többe kerül. -
Untamed
csendes tag
válasz
TazLeacher #18069 üzenetére
Nem mondtam, hogy sok a 8k 2GB ramért
Prociból kéne azért a 2.5ös.
Alaplapot néztem egy másikat: MSI P6N SLI-F V2
Szóval később vennék még egy vga-t bele SLI-be.
Asrockot azért néztem, mert most is az van, és jóDe MSI tuti jobb persze.
A hangkari extra, az lesz az utolsó, amit veszek. Eddig még mindig alaplapi volt, akarok végre egy jót. Az úgyis időtálló dolog.
Akkor az árak:
MSI P6N SLI-F V2 11k
Intel Core 2 Duo E7200 22k
CSX CSXO-D2-SO-800-1GB 4.4k *2
ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M 25k
Creative X-Fi XtremeGamer 19kSamsung 2053BW 44k
Jah, és húzni nem nagyon akarok, szóval alapból szeretnék egy olyan gépet kihozni, ami jól/tűrhetően futtat minden mai cuccot. És szeretném boltban venni ezeket
A jelenlegi configom is használtan van, de most így szeretném ^^
-
BemAnyó
senior tag
válasz
TazLeacher #18069 üzenetére
szerintem is 8800GTS használtan garival az jó vétel lehet, 2*1GB csx meg van 6K ért, a hangkarit meg én se értem, a szerkeszteni kell akkor nem ez a jó választás, ha meg az EAX kell meg nagyobb dinamika akkor vegyél audigy 4 est 4 - 5K ért használtan, nemigen mennek tönkre, gari miatt nem kell aggódni..
AMD power : 17" es teljesen jó netezni, de játékra én a nagyobbat venném
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Untamed #18063 üzenetére
Nekem kicsit sántít a dolog...
A 7k-s lap elég gyenge eresztés lenne, ráadásul Asrock. 12K körül már vannak jó lapok.
Ilyen költségvetésű gépbe bőven jó egy E5200-es proci.
Memóból 2x1Gb-s ramot kapsz már 8K körül. Az nehogy már sok legyen 2Gb ramért...
Ragaszkodsz a GT-hez? Akkor már inkább itt PH-n vegyél egy pár hónapos 8800GTS-t vagy 9800GTX-et, ha már NV.
Megkérdezhetem, hogy minek ilyen hangkari? Mire fogod használni?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Untamed #18065 üzenetére
CSX, kingmax, olcsóbbak és jobbak is, főleg a kingston nál, szerintem a pqi vel nincs nagy gond, nekem volt 2db 667 esem mentek pariban 900 on gond nélkül, de lehet csak jókat fogtam ki... ha irsz árakat is akkor jobban lehet pontosítani hogy ki mit mennyiért ajánl, pl 8800GT kapsz 24 ért meg 35 ért is...
-
Untamed
csendes tag
válasz
zsolt1129 #18064 üzenetére
Azt hittem, a PQI jó. 2x1GB lenne amúgy. Hogy vegyem akkor? Válogatottat párban? Az meg drága. Vagy 1x 2GB? És akkor milyen márkát?
A-data, vagy Corsair volt még hasonló árban, azt hiszem. Esetleg Kingston.
ATI-t tényleg nem szeretnék. Volt már pár darab nálam, és eddig csak gondom volt vele. Nvidiával soha. -
Untamed
csendes tag
Összeállítottam egy configot, ami kb 83 ezerből jönne ki + monitor 44 ezer. Véleményt kérnék, ha van, negatív, vagy pozitív, hogy jó-e, amit összeszedtem
Így néz ki:
alaplap: ASRock Wolfdale1333-D667 R2.0
proci: Intel Core 2 Duo E7200
ram: PQI DDR2-800 1GB CL4-4-4-12 (x2)
vga: ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M
hangkari: Creative X-Fi XtremeGamermonitor: Samsung 2053BW
AMD vs Intel és ATI vs Nvidia nem téma... Intelt akarok, Nvidiaval ^^
Egyébként milyen erős táp kellene ehhez? Vagy bármi egyéb plusz? HDD, bill, egér meg lesz persze
-
szasanyi
félisten
válasz
BemAnyó #18061 üzenetére
1et értek, bár a DVI csatolós változata jobb, bár sajnos drágább is. 30k szűk környékén nincs igazán jó monitor.
Én úgy tudom, nincs jelentős különbség, mert igazából ez sem tud 2ms-ot, sem 10000:1 kontrasztot. A kb. 5ms és a 8000:1 érték a reálisabb DE így is, úgy is pende képe van. -
Tibord
senior tag
válasz
bumper #18058 üzenetére
CPU: (2500MHz)
Megnevezés: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 BOX
Egységár: 13.320 Ft (11.100 Ft)
Táp:
Megnevezés: FSP ATX-300PNR
Egységár: 4.260 Ft (3.550 Ft)
Alaplap+VGA:
Megnevezés: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
Egységár: 16.416 Ft (13.680 Ft)
RAM:
Megnevezés: KINGSTON 1024Mb DDR2 800Mhz KIT
Egységár: 4.294 Ft (3.579 Ft)
ODD:
Megnevezés: NEC AD-5200S-0B Fekete
Egységár: 4.896 Ft (4.080 Ft)
HDD:
Megnevezés: WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
Egységár: 11.160 Ft (9.300 Ft)FIZETENDŐ ÖSSZESEN: 54.346 Ft
Szerintem ennél lejjebb nagyon nem éri meg menni.
3GH-es CPU?
HTPC-be? Miért?
-
bumper
senior tag
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék összerakni 45e-ből!
Ami kell még bele:
-min 3ghz CPU
-1 gb 800Mhz ram
-Egy dvd író vagy olvasó
-occsó és halk HDD
-hasonszőrű táp
-és integrált GPUs alaplap, HDPC támogatással
a többit megoldom.Mivel (1080p) filmet néznék rajta, fontos hogy halk legyen.
Mit ajánlotok?
üdv
Bumper -
ígyvanferi
addikt
válasz
mave13 #18056 üzenetére
Ez alapján választottam első körben ezt a kombinációt. A tesztben igen szépen skálázódik a H-CF.
Nem is kell nekem brutál gép, ennyi bőven elég lesz.
Úgy érted még plusz két giga RAM? A többi cuccot direkt nem részleteztem, azok kiválasztásával megbírkózom (talán). 2 giga 800-as Kingmax RAM-ra gondoltam egyébként.
De leírom a többit is:FSP ATX-350PNF 5.880 Ft
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 8.916 Ft
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz 3.432 Ft kétszer
PIONEER DVR-215DBK Fekete 5.148 Ft
WD 750GB 7200rpm 16MB SATA2 25.932 Ft -
válasz
ígyvanferi #18055 üzenetére
Üdv!
nem lesz egy brutál gép, de a WoW-t fogja vinni. Az már más kérdés, hogy a WoW, illetve a Catalyst van-e elég inteligens, hogy kihasználja a HybridCF-et. Ennek kéne utánamenni, hogy WoW alatt megy-e a Hybrid-CF...
Remélhetőleg a gép hűvös lesz, és kellően gyors. Vistával nem lesz gondja, az tuti, bár 2 giga 800-as RAM nem ártana. -
ígyvanferi
addikt
Üdv mindenki!
A kérdés az, mivel járnék jobban: AMD Athlon 64 X2 4450e AM2 BOX 12.252 Ft + GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 16.416 Ft + HIS X3450 256MB 64bit DDR2 iSilence PCIE 6.480 Ft. (a lényeg itt a 780G chipsetes lap hybrid CF-ben egy 3450-nel)
Esetleg ezeknek alternatívája Intel oldalról.Játék csak WoW lesz, illetve annak a kielégítő futásához igazítom a gépet. Persze biztos eljátszadozom még néhánnyal, de tudok kompromisszumot kötni. Na, nem ez a lényeg. Ezen kívül csak a szokásos műveletek, film, zene, net...
A pénz: a fent felsorolt cuccok 35K-t kóstálnak. Mivel komplett gépet veszek, kb. 40K-ig mennék el, ennyiből kéne összehozni tehát a lap+proci+VGA triót.
-
szasanyi
félisten
válasz
_balázs_ #18053 üzenetére
Egy lehetőség:
Gigabyte P31-DS3L
E1200
2x1GB Kingmax DDR2-1066Videókártyában én inkább ezt ajánlom. Ha esetleg lenne több a 30k-nál, az E1200/1400 CPU helyett ez sokkal jobb választás!
-
_balázs_
csendes tag
Sziasztok!
Lassan négy éves lesz a mostani gépem(cel2,4,radeon 9600 pro,768 ram) úgyhogy azt hiszem ideje a váltásnak
.(El vagyok vele,de már hangoskodik + már a sport gamék is csak lowon mennek,tűrhetetlen
)
Netre,filmnézésre , "kis" játékra használnám ,elsősorban sport játékokkal játszom(nfl,nhl,pes6,2008,2009
, stb.),néha,néha fps
.
Amit megtartanék:ház,350 chifi táp(ha elég),a wincsim(250 samsumg,ata),pioneer dvd író
Szóval kb.~30k lenne lapra,procira,memóriára/ha kell új táp/ha kell proci hűtő/
Látható ,hogy elég low-cost megoldás lesz.
Amire én gondoltam:
CPU:daul celeron E1200 húzva erről már kérdeztem itt:[link],de jöhetnek más ötletek is
Lap,Mem:fogalmam sincs...
,arról is kérdeztem,ami lényeg:
PCI Express x16 slot,Intel® Core™ 2 multi-core , 45nm támogatás,Dual Channel DDR2,IDE(a mostani hddnek,dvdnek)integrált vga->
VGA:csak akkor tudok venni ha eladom a mostani cuccaim,ezért kell integrált a lapra,régi monitorom van tehát egyelőre nem fontos a nagy felbontás,1024*768-ben jó legyen,én egy használt 7600 gt-re gondoltam.
Előre is kösz!!!
-
szasanyi
félisten
válasz
leonaprofi #18047 üzenetére
A Vista Ultimate sztem fölösleges ha nem használod ki, azért javasoltam a Home-ot (pölö Professional). SP1 frissítéssel kitűen működik, én nem szívesen váltanék vissza XP-re. Ha megnézed a konfigom nagyon hasonlít arra, amit most veszel, úgyhogy nem lehet gond.
És nem annyira terheli a rendszer erőforrásokat, hogy ne tudj vele játszani. Nálam is vidáman megy a Crysis és a Crysis Warhead is 1280x1024 felbontásban, közepes grafikai részletességgel. Magas (játékos) beállításokkal meg akad Vista alatt is meg XP alatt is, úgyhogy tökmind1. -
repasil
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy célgép összeállításához:
Felhasználási terület: professzionális képfeldolgozás - PhotoshopCS4,IllustratorCS4 (40-300 MB-os képfájlok több rétegen), IviewMedia Pro, Bridge, Lightroom, TV nézés munka közben
, játék soha!
Anyagiak: különösebben nem számít, de mondjuk legyen max. 4-500k között (de nem kell feltétlenül kitölteni
)
Igények: a legjobb képszerkesztéshez kapható videókártya (már nem a Matrox az szerintem, pontosabban nem ebben az árkategóriában), kétmonitoros nagyfelbontású üzemmód (akár 2x30 col), sok USB 2.0, FW 400,800, a leggyorsabb CF kártyaolvasó, Wi-fi, BT, 2x1TB vinyó RAID1-ben archiválásra, 2-3 kiméretű gyors vinyó RAID 0-ban ideiglenes swap és page file-okhoz a gyors elérés miatt, 1 kisméretű gyors vinyó a rendszerhez és programokhoz (C:\
), (külföldi fotós fórumon olvastam ezt a vinyó összetételt), 8GB RAM, erős sokmagos Intel proci (az aktuális legjobbnál egyel gyengébb, mert az már nem irreálisan drága), de gondolkoztam a többprocesszoros többmagos megoldásban is, mint a MacPro (ha jól tudom, azok olyanok), erős és csendes táp, csendes procihűtés (felőlem lehet folyadék is), csendes videókari (napi 8 órában nem árt ha csendes a cucc), Vista Ultimate 64 bit, TV tuner, minimalista letisztult nagy ház (a Mek tecc pl. de a fentiekkel legalább 8-900k lenne
). És ami a legfontosabb mindezt nagyon jó minőségben, stabil megbízható cuccokból (2 évig napi 8-12 órát fog menni).
Nagyra értékelném, ha valaki össze tudna szedni nekem egy konfigot (vas szinten leírva), mert képtelenség kiigazodni az alkatrészek világában.
Hangsúlyozom, hogy nem vagyok informatikus, és (majdnem) teljesen hülye vagyok a témához, én csak bekapcsolom, használom és kikapcsolom a cuccot, tehát ha most valami nagy baromságot írtam esetleg, akkor inkább magyarázzátok el, mintsem lehurrogtok (de az se baj, ha nem magyarázzátok, mert az itteni dumák 90% elolvasni se tudom, nemhogy megérteni
).
Nagyon köszönöm előre is!
-
F-ECT$
titán
válasz
KIRKJE #18048 üzenetére
Ha játékra is kell (márpedig a GTX260-ból erre tippelek), akkor a 3-4 év kicsit erős, annyit semmilyen gép nem bír ki alkatrész csere nélkül, ha a legújabb játékokat akarod élvezni teljes szépségükben.
Ha már VGA, akkor én az Ati 4850/70-et ajánlom, érdemes megnézni 1-2 PH!-s tesztet.
A Vista-hoz meg szerintem nem árt 4 GB ram.
-
KIRKJE
csendes tag
Sziasztok ez így mennyire van rendben?
- Asus 550W A-55GA AktívPFC 12cm
- Gigabyte s775 GA-EP45-DS3R
- LGA-775 Core2 Duo E8400 3.0/6M/1333 BOX
- ASUS sAM2/s775 SILENT SQUARE PRO
- Crucial Ballistix BL2KIT12864 - spec.: 2x1GB 1066 5-5-5-15
- XFX PCIe GTX260 640M 896MB DDR3 XXX
- Asus SATA-20B1LT
- WD 500GB 7200RPM 16MB CACHE SATA-II/300
- Coolermaster RC-1100-KKN1 Cosmos SVista Ultimate fog futni rajta és kb. 3-4 évet kellene kibírni.
-
leonaprofi
tag
Köszönöm a válaszokat.Én nem szeretnék két oprendszert.Valamint én Vista Ultimate-re gondoltam,de nem fogja nagyon leterhelni a gépet,azért lehet rajta mondjuk egy Crysis-t nyomni?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
leonaprofi #18044 üzenetére
Szerintem XP SP3 mindenképp, és mellé még tehetsz egy Vistát is, simán xp alol fel tudod installálni, a boot menüt is megcsinálja magának, csak ne felejts el külön XP és Vista particiókat csinálni,
-
szasanyi
félisten
válasz
leonaprofi #18044 üzenetére
Vista Home valamelyik változata (igény szerint) jó, az SP1 nagyon sokat javított rajta! Én pölö emiatt tettem fel, és eddig nem bántam meg. Természetesen az erőforrásokat így is jobban emészti, mint egy XP SP3 de ennél a konfignál nem lesz gond. És persze csak itt van DX10, és sok más tekintetben is jobb, szebb, okosabb - egy próbát mindennképpen megér, ráadásul semmibe sem kerül.
Mivel az XP-t már biztosan ismered, én azt javaslom válaszd a Vista-t, és majd a saját tapasztalataid alapján el tudod dönteni marad-e, vagy inkább visszatérsz az XP-hez. -
leonaprofi
tag
Na sziasztok megrendeltem a konfigom remélem a héten meglesz,viszont egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek Windows XP-t sp3-mal vagy Vista-t sp1-el rakjak föl rá?Inkább a játékok miatt érdekelne,hogy melyik használja ki jobban ezt a konfigot.Előre is köszönöm a válaszokat.Tehát akkor a gép:
Alaplap GIGABYTE GA-EP45-DS3
Processzor INTEL Core2 Duo E7300 2.66GHz 775 BOKSZ
Videókártya GALAXY 9600GT 512MB DDR3 DDVI/HDTV PCIE
Merevlemez SAMSUNG 250GB 7200rpm 16MB SATA2
Memória CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
Optika meghajtó NEC AD-7203S Fekete
Tápegység GIGABYTE SUPERB 460W
Ház COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite
Monitor SAMSUNG T200 -
szasanyi
félisten
válasz
pilsner #18031 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz az AMD platformhoz, itt egy jó Intel konfig:
Gigabyte P31-DS3L
C2D E5200
2x1GB CSX 1066 KIT
Sapphire HD3650
FSP 350X PNFEz kicsit több mint 50k, de ezzel biztosan meg lennél elégedve.
-
Tituszazeb
tag
Igen...az örök kérdés: HD4670 vagy HD3850?
könnyen lehet, hogy én is ezek közül választok VGA-t -
pilsner
aktív tag
sziasztok!!
meghalt a gépem a múlt héten, béke poraira. új gépet kell vennem, kb. 50 000-em van rá, ebből a keretből a következőket gondoltam venni (házam és vinyóm van): fsp atx-400pnf táp; asus m2n-vm dvi/hdmi lap; amd x2 64 5000+; corsair 2x1024@800Mhz twinX cl4 ramok; és esetlegesen egy galaxy 8600GT. nem játékra kell, keveset játszom, a legfontosabb, hogy stabil, megbízható és gyors legyen. nem szándékszom húzni benne semmit, de olvastam olyanokat, hogy a 5000+ az melegszik, és a hűtője veszett hangos; érdemes lenne vennem egy jobb procihűtőt? és úgy általában, jónak látjátok ezt az összeállítást?
-
will5
tag
Szuper.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
will5
tag
No akkor úgy látszik összeállt a kép...
GIGABYTE GA-MA770-DS3
AMD Athlon 64 5400+ X2 Dual mag Dobozos (AM2)
Sapphire Radeon HD 3850 512M GDDR3 PCI-E
2GB 800 MHz DDR2
250 GB SATAII 16MB vinyó
DVD író
CM Elite ház
FSP ATX-400PNF tápUgyebár fontos dolog a hűtés. A gyári hűtők elégnek bizonyulnak vagy kell venni valamihez jobb hűtőt?
-
diegho
nagyúr
válasz
TazLeacher #18023 üzenetére
pont erről beszélek, 633-as cerka bent figyel a boltban 15k-s házban, hozták csináljam meg. Szomorúan közöltem velük, hogy semmilyen alkatrészt nem tudok bele adni, akkor megkérdezte miért, hiszen most raktuk össze annak akitől vette. Mondom mivan? Hja egy üres új csicsás házat vett a srác akitől vette, aztán rásózta súlyos tízezrekért az egész gépet ami 10k-t nem ér
-
diegho
nagyúr
válasz
AMD Power #18020 üzenetére
Mi ezt a kollégákkal parasztháznak hívjuk, tipikus csak csicsa semmi anyag, de világít!!!, ez kell a "parasztnak" mert lehet vele menőzni a szomszéd pistike előtt, hogy az ő gépe jobban világít. A legjobban azokat szeretem akik megveszik az ilyeneket és beleraknak egy rakás fos gépet egy 300-as codegennel... jajj mennyit adtam már el ezekből és egyikbe se ment értelmes gép, mindegyiknek csak az volt a szempont, hogy világítson, csicsás legyen. Persze ízlések és pofonok, de én el nem tudnám képzelni, hogy egy ilyen valamibe rakjam a gépemet. Ez kb olyan, mint egy 1.0-ás swift-re rárakni 195-ös gumikat, szárnyakat stb
-
AMD Power
titán
válasz
TazLeacher #18019 üzenetére
Egy baba Aerocool Aeroengine II az igazi.
-
válasz
gooool #18017 üzenetére
P35 azért jó, mert nagyon könnyű benne tuningolni. Ha valaki nem ért a tuninghoz, akkor a P35 a jó választás.
Hűtőhöz tényleg még annyi, hogy a HyperTX2-nél a P35-DS3 rev. 2-es lapjai nem tudják a nem PWM-es ventilátoros hűtőket szabályozni, mindig maxon pörögnek. Engem ez nem zavar, mert átkötöttem az egyik Fan csatlakozóra, és így most halk, de ha nem akarsz ezzel játszani, akkor inkább egy AC Freezer pro 4k-ért, vagy ha tuning várható, akkor mondjuk egy ASUS Silent Square érné meg 8k környékén. -
gooool
őstag
Én szerintem vegyél egy Gigabyte EP43-DS3 alaplapot,a RAM helyett pedig egy CSX Overclocking Desktop 2Gb 1066MHz DDR2 KIT-et.Amúgy a többi rendben van,bár egyre több panasz van a Hiper TX2-re,mert egy idő után eltörik a ventije.De jó kis gép lesz ez ha elkészül.Ez csak az én véleményem,majd a szakik kijavítanak ha tévedek.
Most látom MAVE13 kolléga hozzászólását és szerintem is egy 22-es monitor jobb választás lenne. -
Üdv!
Jó elgondolás, ami szerintem megfontolandó, hogy egy 19-es monitor mellé felesleges HD4870. A másik, hogy alaplapból az ASUS az drága, a Gigabyte meg integrált VGA-s, amit kinéztél. Részemről inkább a P35-DS3-at ajánlanám 18k-ért.
P35-DS3 18k
E8500 33k
HyperTX2 4k
Geil Black Dragon 2 GB 1066 KIT 12k (jobb, mint a HyperX)
Gigabyte HD4870 52k (www.argep.hu alapján)
Crsair vx450 14k
CM Centurion 590 13k
Monitorból valami 22-es wide ajánlott lenne, mondjuk egy Samsung 2253BW 52k-ért.Ez így 198k. Ez így egy jó darabig rendben lesz, és tuningpotenciál is van benne bőven.
-
tru3
csendes tag
Sziasztok!
Új konfig vásárlása előtt állok és kéne egy kis segítség.
Ezt terveztem(a legfontosabbak):Ház: Cooler Master Centurion 590
Monitor: 19: LG W1952TQ-PF
Tápegység: Corsair VX450
RAM: 2x Kingston DDR2-RAM 1GB PC2-1066 HyperX
Processzor: Intel Core 2 Duo E8500 2x 3.17GHz
Videókártya: Gigabyte Radeon HD 4870
Processzorhűtő: Cooler Master Hyper TX2Szóljatok ha valami kilóg a sorból, esetleg túl kicsi lesz hozzá a táp vagy valamelyikből van jobb azon az árszinten. Az alaplapot még nem döntöttem el, vagy Asus P5Q Deluxe vagy Gigabyte GA-P35-S3G. Van köztük 20.000 FT és nem tudom, hogy az én általam tervezett konfighoz számít-e ennyit ez a különbség. Az egészre olyan 200.000 FT-ot szánok. Előre is köszi!
-
will5
tag
válasz
TazLeacher #18009 üzenetére
16-18 K összesen a kettőre.
-
will5
tag
Hali!
Nagyjából már megvannak az elképzeléseim, már csak a ház és a táp kérdéses.
GIGABYTE GA-MA770-DS3
AMD Athlon 64 5400+ X2 Dual mag Dobozos (AM2)
Sapphire Radeon HD 3850 512M GDDR3 PCI-E
2GB 800 MHz DDR2
250 GB SATAII 16MB vinyó
DVD íróTuningolva nem lesz a gépezet, valami megbízható táp kéne.
Gigabyte Superb 460W-ot néztem. Ház pedig valami olcsó LCD kijelzős fekete.Várom az észrevételeket és ajánlatokat, hogy ez a konfig megfelelő-e.
Köszi.
-
Mellizom
tag
Hali!
Tudna valaki linkelni nekem egy átfogó notebook tesztet? Már az is mind1, hogy 15 vagy 17"-osokét csak lássak már valami értelmes összevetést mert így nem lehet laptopot venni.Anno nem volt gond, mikor még járt a Chip magazin, kinyitottam aztán ha vinyó kelett megnéztem a nagy vinyó tesztet és megvettem a tesztgyőztest
Előre is kösz annak aki tud segíteni -
BemAnyó
senior tag
válasz
leonaprofi #17994 üzenetére
Szerintem nagyon jó konfig, az enyém ennél egy hajszállal lehet erősebb, aa is használhatsz a legtöbb játékban full grafika mellett, nekem nativban 1680*1050 közel full grafikával aa nélkül ment a krizis, csak egyik pálya volt pici szaggatós, ahol repülgetni kell, ez a legújabb játékokhoz is jó lessz, 1680*1050 ben már nem is kell igazán aa,
Aktív témák
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- I7 6700k 16GB DDR4 512GB m.2 SSD
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- Igényes Fehér Gamer PC - Ryzen 5 3600/16GB DDR4/1TB NVMe/RTX 2070 Super/BeQuiet Gold/RGB/Garancia
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest