- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Canon EOS DSLR topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
bnss
veterán
válasz
TriliaN1 #16045 üzenetére
Először is, légyszíves legközelebb ne másold be a specifikációkat, túlságosan hosszú, áttekinthetetlen lesz tőle a hsz-od.
A ház valószínűleg jól szellőztethető, révén elöl és hátul is 12 cm-es ventilátor (hely) található.
Intel platformokban nem vagyok igazán otthon, de ahogy látom, Foxconn lapot nem iagzán ajánlottak eddig, inkább Gigabyte.
CPU jó, memória is jó (tuningban kevés lehet), VGA egyértelmű, táp is elég.
-
bnss
veterán
válasz
ricsy888 #15947 üzenetére
Nem Te ajánlottad a 3850-et, a kolléga nem beszél ilyen VGA-ról.
Ezeket a "kevés lesz a CPU" hsz-kat annyira díjazom.(#15950) Madarame: Variációk 780G-re; Gigabyte GA-MA78GM-S2H
szerk.: nem, nem mindegy milyen CPU van egy iylen kvalitású VGA mellett, csak ilyen kijelentésektől falra tudok mászni, hogy kevés a CPU. Milyen játékok esetén, milyen felbontás, milyen szűrők esetén. Ezek után egyértelműen kijelenthető a CPU limit.
-
bnss
veterán
válasz
szasanyi #6856 üzenetére
Ezt az IGP-t kihajtom ~2GHz környékén, sőt. Írjak egyet csak neked?
(#6857) djtoomi: ez az egész hidegen hagy, amire nekem kell a PC, arra elég egyelőre az IGP és 3,2GHz megspékelve 2Gb Crucial memóriával.
szerk.: most nézem, mit műveltem az előző hsz-omban, gyönyörű.
-
bnss
veterán
válasz
djtoomi #6794 üzenetére
Figyelj, nem arról van szó, hogy az AMD jobb lenne, hanem arról, hogy a G2-es CPU-k azért szépen mennek. Ennyi. Az E21xx valóban gyorsabb, ez tény.
szerk.: szerintem ezt is fejezzük be, semmi értelme, lerágott csont ez a vita.enter11: vagy az említett DS3-as Gigabyte lap vagy a hamarosan kapható Abit AX78 szvsz a nyerő ilyen árfekvésben.
-
bnss
veterán
válasz
Birsinator #5370 üzenetére
Talán kezd valami alakulni, a G2-es X2-k már tuning barátabbak, bár ez még mindig kevés a E21xx szériához képest (K10 alapú X2-k talán jobban muzsikálnak majd). Ha nem tervezi kétkártyás rendszer építését, akkor felesleges CF/SLi lapot venni. Persze a jövőre lehet előre tervezni.
-
bnss
veterán
válasz
Birsinator #5365 üzenetére
Azért a chipsettel nem értek egyet, az AMD 690-as chipsete és az új, 7xx széria igenis jónak mondható. A hasonlat tetszik, csak akkor van baj, ha az illető nem szokott arrafelé vonattal közledni (nem mintha a többi vonal TGV normál sebességére alkalmas lenne).
"ami mondjuk a Gf8800 nem is tud kihasználni, mert CrossFire támogatás van nem SLI" - egy szál 8800GT-hez miért kellene SLi?
-
bnss
veterán
Épp erről beszélgettünk ebben atémábannem is oly rég, sajnos 8800GT kihajtásához nem elég ez a CPU, csak egy 3,4GHz és felette járatott X2 teljesítménye lenne elég. Ez az összeállítás nem rossz elgondolás, csak a 8800GT-hez kevés. Szvsz inkább HyperTX2 a Freezer 7 helyett. Tuning szóba jön?
-
bnss
veterán
válasz
TazLeacher #5304 üzenetére
Annak ellenére, hogy X2 van jelenleg, tisztában vagyok a helyzettel. Tetszik vagy sem, el kell fogadni.
-
bnss
veterán
válasz
TazLeacher #5300 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok, ezért írtam, hogy sanyarú a helyzet. A 5000+ BE csak egy példa, hogy hogyan skálázódik az órajel. 3,4-3,6GHz-et előcsalni X2-ből nem egyszerű, sajnos.
(#5302) jer1cho: én nem szenvedek, nekem elég az X2, átlagos használat mellett 2600 körül, ha kell kakaó, akkor 3000-ig mehet a móka, felette már plusz fesz kell.
-
bnss
veterán
válasz
TazLeacher #5292 üzenetére
"Jelen álláspont szerint 3,2-3,4 Ghz-es C2D kell hozzá" - ezekszerint tévesek az információim, ezekszerint sanyarú a helyzet. 5000+ BE, ami általában értelmes fesszel megy 3,2-3,3GHz-et.
(#5297) MZsoltee: nade a 8xxx szériában nem kis tuningpotenciál lakozik.
-
bnss
veterán
válasz
TazLeacher #5289 üzenetére
"Nincs olyan AMD proci, amelyik kihajt egy GT-t..." - ennyire nem kellene gyűlölni az AMD-t, helyesen nincs olyan AMD CPU, ami _alapjáraton_ kihajtja a GT-t.
-
bnss
veterán
válasz
Csaby25 #5267 üzenetére
A Freezer 7-et is használják többen, szvsz valamilyen szintig elég, valamennyi gyakorlati tapsztalatot olvashatsz a totyikjában, sajnos elég sivár . Ha mégis sikerülne beszerezni a TX2-t, akkor azt vedd.
-
bnss
veterán
válasz
Synthwave #5157 üzenetére
Gondolom a felső 5000+ Black Edition akar lenni, azok mennek 3-3,2GHz-et. Én ezt venném jelenlegi állás mellett, főleg, hogy 21-22k környékén kapható.
(#5159) [oWn]f4te: 36xx a 2600-as szériát hivatott kiváltani, ha jól tudom. Nem sokkal erősebb, árban meg biztosan több.
-
bnss
veterán
E2180 tuningeredményeket elnézve, 3GHz-et szinte kivétel nélkül mennek, a cache méretbeli különbségét szvsz játékoknál nem lehet érezni. A Geil Ultrák CL5-ben elmennek 1000-en 2,1V-al, max visszaosztod őket. A táp bőven elég.
(#5152) Blood Mage: nem csak nv van a világon... Az Ati megoldásairra is gondoltam.
(#5154) diegho azért egy olyan játékban pl, amelyik támogatja a 4 magot, kíváncsi lennék hogyan alakulna a helyzet egy E2180@3GHz és egy Phenom 9500 között.
(#5156) TBone: általában igen, gyakorlatilag kiderül, amikor nekiállsz tuningolni.
-
bnss
veterán
válasz
Blood Mage #5149 üzenetére
Ezt senki nem tudja megmondani. Gondolok itt az új jövevényekre, ezek hatására csökkeni fog a kártyák ára.
-
bnss
veterán
válasz
feel good #4445 üzenetére
A csilivili hűtéseket nem díjazom, azokkal sem lehet túlhűteni. Nem kötöszködöm, de nem kellene 100 fokokat írni, amikor ez nagyobb kárt okoz, mint az általad emlegetett "túlhűtés". Részemről ennyi.
(#4444) djtoomi: így van, de én az alapbeállításra gondoltam, ezt inkább ne húzzuk fel.
-
bnss
veterán
válasz
feel good #4436 üzenetére
Ebben igazad van/lehet, de nem véletlenül találták ki a hűtést, ha értesz al elektronikához, tudod, hogy mit jelent a hő az alkatrészekre, azoknak élettartamára és a működésre nézve.
"Tudom, hogy mindent divat túlhűteni" - valószínűleg az átlag felhasználó stock cpu hűtővel túlhűti a rendszerét... Elég valószínű.
-
bnss
veterán
válasz
feel good #4429 üzenetére
"gyári órajelen pedig 120 fokon is stabil nagyjából." - ezt nem gondolod komolyan. Minek kell zöldséget írni ide? Ezt veszi alapul egy - a PC-hez és lelki világához kevésbé értő júzer - és nem foglalkozik a hőmérséklettel, aztán majd jön sírni, hogy itt azt olvasta, hogy ennyin megy simán, pedig neki még ennyire sem melegedett, és mégis megsült...
(#4432) djtoomi: 75 fok környékén szvsz lekapcsol a CPU, nem?
-
bnss
veterán
-
-
bnss
veterán
válasz
donpel0 #4083 üzenetére
Miért kellene 10k-val többet áldoznia, amikor evvel a VGA-val is elérhető a 3870-es vagy azt azt igencsak megközelítő teljesítmény?
(#4082) bzsolt99: Intelhez nem értek, a lapot és CPU-t majd valamely illetékes kollega véleményezi. Kell a csili-vili Black Dragon memória? Tuningolni fogsz?
RAID-be szeretnéd kötni a HDD-ket? Szvsz FSP (350 vagy 400PNF esetleg Bluestorm II) tápot nézz, halkabb mint a csifi, minőségben egykutya a kettő.
-
bnss
veterán
Ház - 8,5k, tápnak FSP 350PNF, drágábban Bluestorm II.
(#4076) Sickboy25: azért azt vedd figyelembe, hogy ez a 3850 gyárilag emelt órajellel kerül ki, még egy kis tuninggal 3870 környékére húzható. Persze itt már hűtés cserén is elgondolkozhat a kollega.
-
bnss
veterán
válasz
djtoomi #3948 üzenetére
"összes core 2 lenyomja a legkisebb 15 ezres core 2 is a legnagyobb 60 ezres phenomot" - erre van konkrét eredmény? Én még nem láttam, de ezt tudjuk be az én figyelmetlenségemnek.
szerk.: azért átlag felhasználás (nincs tuning), ez nem igaz szvsz. Tuning megint más kérdés.
(#3949) MZsoltee: tökéletesen egyetértek veled.
-
bnss
veterán
válasz
nova001 #3402 üzenetére
Kitöltenéd az adatlapod, megspóroltad volna nekem azt a kérdést, hogy milyen alaplapod van. Én úgy tudom, hogy SATA1-es lappal is megy SATA2-es vinyó minden gond nélkül.
WD/Hitachi/Seagate ezek között nézelődj. Én egy WD 3200AAKS-t használok, ez az eddigi legcsendesebb HDD-m, ráadásul hűs is.
-
bnss
veterán
válasz
nova001 #3399 üzenetére
Elméleti különbség van, a sávszélesség nőtt meg a SATA2 esetén, ez a gyakorlatban nem igazán érezhető.
#3400) Dashes: nem bunkóságból mondom, de majd akkor kérdezz, ha aktuális lesz. Ha alapfeszen szeretnél tuningolni, akkorr igazából az Intel jöhet szóba, bár az én X2-esem is megy alapfeszem 3GHz-et.
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
válasz
Dzsiforsz #3232 üzenetére
Ha igényesebb (bár ez igen szubjektív kérdés) házat szeretnél, akkor a következőt ajánlom: COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite (8k) + PSP 350PNF (6k).
(#3236) marsu: ha jól tudom az asus tápok átmatricázott FSP tápok. Ha arra gondolsz, hogy asus táppal is vdrop-pol, a válasz igen.
-
bnss
veterán
válasz
Vadafak #3213 üzenetére
Ez így jó. Nézz be az alaplap totyikjába, és keress rá a wow-ra, ha szerencséd van, akkor valamely tulaj tesztelte az IGP-t, hogy mire képes a wow-val. A dobozos procihoz természetesen jár a gyári hűtő.
A Samsung HDD-t akkor venném, ha a következő típusok közül az egyik: HD501IJ, HD502IJ (elméletben ilyen az általad kiszemelt HDD), HD503IJ.
(#3215) énvok.: ha csak a VGA piac némi stabilizálódását vesszük lapul, kakor már megéri várni. Ha valóban elcsúszik addig a vásárlás, akkor most még nem tartom szükségesnek egy konfiguráció ajánlását, addig elég sok minden változni fog.
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #3207 üzenetére
Remélem igazad lesz, de amíg konkrét infó nincs, ami nem csak spekuláció, addig a már meglévő erőforrásokból ajánlok csak VGA-t.
(#3208) dbala: én nem olvasnám át a totyikot, csak azokat a részeket, amik téged érintenek (kerső segítségével nem tart sokáig).
(#3210) zolikaka: említetted is, hogy egyben tudsz csak konfigot venni, elnéztem. Esetleg 8600GE vagy Sapphire 2600XT GDDR3-as.
-
bnss
veterán
150k a költségvetés, ebbe szvsz elég szűkösen fér el egy quad rendszer, az Intel-hez jobban értők majd segítenek, nem kontérkodom bele. (A Válasz gombot használd légyszíves.) Egy 8800GT-vel felvértezett konfigon a crysis-nek is szépen kell futnia magas beállításokkal.
(#3205) zolikaka: nem győzöm ismételgetni magam, ha januárba veszel egy HD3850-et, akkor jóval nagyobb lesz a játékélmény, mint egy 8600GT-vel. A többi alkatrész megfelelő.
-
bnss
veterán
válasz
Vadafak #3202 üzenetére
Azért mondtam, hogy nem kell VGA, mert azon a lapon van int. VGA, CoD2 megy vele relatíve szépen. Ebben az esetben nem kellene "feleslegesen" VGA-t venni januárig, ez lenne a leggazdaságosabb megoldás (én is így oldom meg a kérdést).
Miért kellene drágább lap, amikor ez is tökéletesen kiszolgálna? Tudok mondani drágább Gigabyte-ot, de nem látom értelmét.
Tápnál szvsz nem kimondottan számít, hogy dobozos vagy zacsis. (Nem tudom, hogy Chieftec esetén is így van-e, de lehetséges, hogy ha a termelés nem ér el egy minimális küszöböt, akkor nem indul el, kérdezz erre rá a tápos totyikban.)
(#3201) dbala: tuningolni fogsz? A költséghatékonyságból gondolom a válasz igen. A quad CPU teljességgel felesleges játékra. 8800GT-t ahol kapni, ott nagy valószínűséggel meg is kérik az árát, tisztelet a kivételnek. Ha van türelmed, akkor várj a VGA vásárlással januárig.
-
bnss
veterán
válasz
Vadafak #3199 üzenetére
Alaplapból én Gigabyte-ot vennék (Gigabyte GA-MA69G-S3H vagy S2H), még mindig az a best buy a kategóriájában. Ebben az esetben nem vennék most VGA-t, hanem januárban egy HD3850-et, DVD-íróból a NEC nem nyerő, olvasási problémák akadhatnak.
Ház pl. [Coolermaster - 8k], tápegységből elég egy 400W-os is bőven.
-
bnss
veterán
válasz
gumisxxx #3187 üzenetére
#3174-ben ajánlottam egy konfigot, ami belefér a 120k-s költségvetésbe, szvsz az egész jó ár/érték arányú lenne, 5200+-ra kellene a cpu-t cserélni.
(#3188) djtoomi: előre láthatólag nem tuningol a kollega, de ha megjön hozzá a kedve, akkor valóban nagyobb valószínűséggel megy majd 3GHz környékén.
-
-
bnss
veterán
válasz
webdeejay #3180 üzenetére
Keress rá ebben a totyikban a gigabyte szóra, és meglátod. Februárig elég sok minden változni fog, kár addig számolgatni is, max a konfigurációra szánt összeget. HD36xx megint más tészta, majd meglátjuk mire lesz elég.
80k netto elég szőkös keret, a Logouton van egy-két konfig ajánlós írás, olvasd el őket.
-
-
bnss
veterán
válasz
gumisxxx #3171 üzenetére
Attól, mert ~15 percenként megkérdezed, nem kapsz előbb választ.
Ha nem tuningolsz, akkor AMD-vel jársz jobban, és a sokat emlegett Gigabyte GA-MA69G-S3H lappal.
szerk.:
- CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 BOX 25k
- memória: GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT 12,5k
- VGA: HD3850 ~40k
- HDD: WESTERN DIGITAL 160GB 7200rpm 8MB SATA2 11k
- DVD-író: Pioneer 212D 7kÍgy 112,5k összesen, ha nincs normális tápod, akkor számolj mellé még egy FSP 350PNF-t 6k-ért.
-
bnss
veterán
válasz
webdeejay #3161 üzenetére
CM = CoolerMaster (pl. ~8k). Februárban nem hiszem, hogy ilyen VGA-t fogsz venni. A kodegány házakkal csak annyi a probléma, hogy gyenge minőségi alapanyagból készül, láttam már néhány igencsak rondára sikeredett házat - pl. hézag maradt az oldallap és a ház teteje között, az egész szerkezet nyeklik-csuklik.
-
bnss
veterán
válasz
zolikaka #3148 üzenetére
Táp: FSP 350PNF - 6k, ha nem tuningolsz, akkor lehetne a S2H-ra végződő lap is, vagy esetleg az mATX-es változat, árban differencia inkább csak az mATX-es.hez képest mutatkozik, ugyanis a másik 1-1,5k-val olcsóbb csak. Maradhta ez a lap is, rosszúl biztosan nem jársz vele.
(#3149) Dm1980: DVD-író nem az igazi, a NEC olvasási problémákkal bír, nézz inkább egy Pioneer-t. Floppy minek kell 2007-ben? Tápból elég egy 400W-os is.
Aktív témák
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Óra topik
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Star Wars rajongók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest