- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Eszedbe ne jusson AMD.
Az alap ugyan az, mint amit elötted részleteztem, egy-két módosítással:
-Alaplapot lehet bonyolítani +1-2K-val, ha szükésges.
-Procinak mehet egy E8400.
-Mehet egy Hyper TX hűtő, picit csendesebb, esetleg valmi komolyabb, bár fölösleges.
-Memóból a lentebb leírtak szerint...
-Vinyó lehet nagyobb...
-VGA: 8800GTS 512MB
-Táp: szerintem belefér már egy FSP Bluestorm II. 400W
-Ha már ennyit költök valami normálisabb ház 15-20K-ért. Csak egy 200K-s gépről van szó. -
TazLeacher
nagyúr
Hali!
Ha egy 8800GT kihajtása a cél, akkor a MINIMUM 3,2. Ez ugye 400-as FSB, szóval elvileg mindegy milyen 800-as ram van a gépbe, bírnia kellene (talán kiv. Kingmax). A Geil Ultrák is bírják a 900-at. Ugyanakkor abban a prociban kiaknázandó lehetőségek vannak. 500-as FSB-ig meg se állj! (Ez ugye 4Ghz)
Ekkor a Ramok 1000-en ketyegnek. Lehetőségek:
Valami komolyabb 800-as, ami bírja a 1000-et. (A-DATA EE 800+ ELVILEG, de Super Talent, G.Skillek)
Valami "gyengébb" 1066-os, mondjuk Kingmax.
Valami komolyabb 1000 v. 1066-os, ez a legtutibb.Ez viszont zsebbenyúlós...Illetve veszel egy normális 800-ast monjuk egy fentebb említett A-DATA-t, és addiíg húzod a procit, amíg bírja a ram.
-
netkoo
senior tag
Az én kérdésemre valaki választ?
[link] -
TazLeacher
nagyúr
A legnagyobb részében egyetértek az elöttem szólóval, egy-két eltéréssel. Azt mondtad +10% mehet, tehát én ezt ki is aknáztam.
Alaplap, procival egyet értek, esetleg érdemesebb várni az E8200-esre, mert jó áron, jobb a proci, én ezt tenném, esetleg, ha sűrgős, akkor egy jó árú E6750-es is szóba jöhet. Ha bevállalod a tuningot, (kb. 5 perc alatt elmagyarázom a lényeget) akkor mindenféleképpen kell egy jó hűtő, meg halkabb, és jobb is, mint a gyári. A ram az teljsen jó, illetve ha körülszaglászol az aprókban rá lehet bukkanni hasonló árban A-DATA EE 800+-os KIT-ekre, az klasszisokkal jobb és kb +1.000 Ft. Írtad, hogy viszonylag nagy méretű moncsit veszel, felteszem Te is 1680*1050-be szeretnél tolni mindent, akár a Crysis-t is, ezért veszel ilyen moncsit. Ehhez sajnos édes kevés a 3850-es, e helyett egy Inno3D 8800GT 512Mb. Amennyiben hangos számodra a ventije később 7-8K-ból lecserélheted, ez a Te döntésed. Vinyóból vagy Seagat vagy WD, én WD-t íram, az jobb. Sajnos egy ilyen gépnek már necces a 350-es táp, minimum 400-as, a márkával tökéletesen egyet értek. Háznak én is a Centuriont írtam, a hátránya mindössze, hogy kicsit nehéz...én ezt venném. Ezzel a géppel jelenleg MINDEN játék megy maxon 1680*1050-be, a Crysis "csak" High beállításokkal.
Alaplap: Gigabyte P35-DS3 - 23.136 Ft
Processzor: Intel Core 2 Duo 6550 - 35.910 Ft
Processzorhűtő: Artic Cooling Freezer 7 Pro - kb. 4.000 Ft
Memória: GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT 13.919 Ft
Videókártya: INNO3D 8800GT 512MB GDDR3 HTD PCIE 52.679 Ft
Merevlemez: WESTERN DIGITAL 320GB 7200rpm 16MB SATA2 17.712 Ft
Táp: FSP ATX-400PNF 8.651 Ft
Ház Cooler Master Centurion kb 8.500 FtÖsszesen: 164.500
-
Traxx
őstag
Lapnak Giga P35-DS3 23K
Procinak E6550 37K vagy E8200 41K körül, de az utóbbit nem tudom pontosan (meg hogy hol is szerezhető be, mert még nincs sok helyen...)
Memónak 2x1 giga Geil Ultra 14K
Vinyónak 320-as WD AAKS 17K
Ház+táp: Asus ház 350-es FSP táppal 13K, vagy Cooler Master Elite ház8,5K+az említett FSP táp 6K.
Valami DVD 7K (pioneer, Asus, NEC)
Vidkarinak egy Radeon 3850 256 mega RAM-mal 37K.Ez így 152K az E8200-al számolva.
Tuningolni meg több, mint érdemes a kórókat
-
cotag
senior tag
válasz
TazLeacher #5892 üzenetére
mit javasolsz?te mit vennél 150ért?
-
TBone
tag
Hi!
Milyen memóriát ajánlanátok egy e8200 - p35-ds3 párosításhoz, hogy egy 3-3,2 ghzig stabilan felmenjen? egy 8800gt kihajtása lenne a cél... Konkrét típusokat tudnátok mondani?
Előre is köszi
-
cotag
senior tag
Mostmár nemtudom mit vegyek,AMD-s gépet szeretnék és 150ezer forintom van rá.Azt szeretném kérni hogy ti mint hozzáértők rakjatok össze nekem egy ilyen gépet.Játékra és internetre kellene,illetve azt kéne figyelembe venni hogy a 22" samsung 223BW monitort már kinéztem magamnak(a moncsi ára nincs benne a 150ezerben,arra van elkülönitve zsé)Tuningolni nem szeretnék,és minimum 2évig szeretném használni a konfigot.(bill,egér,hangszóró van.) Minden más kellene. Előre is köszönöm annak aki segit nekem.(+10% belefér)
-
netkoo
senior tag
Üdv mindnekinek.Hozzá jutotam eg ykis zséhez .
Kérdésem Gamer gépet kéne vennem amin a Crysis mega COD NFSPRO elmegy van 200.000am
Kérdés Eddig inteles voltam legyen AMD? -
marsu
veterán
Szia!
Nézz be a Kivel érdemes üzletelni topic-ba ...
Személy szerint még én sem vásároltam tőle, de eddig nem volt rá panasz ...
-
TBone
tag
sziasztok!
valószínű nem a legmegfelelőbb helyre írom a következőt ezért bocs az offért!
Azt szeretném kérdezni, hogy akinek már volt dolga Giannival boltolni az el tudná mondani, hogy hogyan is zajlik ez? Csak mert egy kicsit bizalmatlan vagyok
Csak hogy semmi bolt, üzlet vagy vmi, hanem simán átadja a cuccokat...
Korrekt, megbízható?
nem akarok személyeskedni, de új vagyok ilyen téren és szeretnék informálódniMég1szer bocsi de egy új konfigot akarok összeállítani és egy csomó mindent tőle vennék és szeretnék biztosra menni, és sztem kicsit érdekesen nézett volna ki ha ezeket a kérdéseket Gianni bazárjához írom:s
előre is köszi!
-
Traxx
őstag
Nem. A neten lévő wattkalkulátorokat úgy ahogy van, el lehet felejteni...az általuk kidobott értékeket ha elosztod 2-vel, kb reálisat kaphatsz
Idle-load állapotot meg végképp nem tudnak.
Konnektorba dugható fogyasztásmérő viszont létezikNem is drága egy olyan, és hiteles.
-
Mappa
addikt
létezik valami program amivel meglehet mérni a rendszer Watt fogyasztását ? üres illetve 100% ??? vagy ez hülyeség inkább műszerel ?
-
diegho
nagyúr
válasz
Birsinator #5881 üzenetére
én fehéret vagy szürkét veszek csakazértis
(szürkét ritkábban kell takarítani)
-
Birsinator
tag
válasz
Norbi_01 #5879 üzenetére
A Glaciator hűtőről fogalmam sincs, de a tipped jó, gddr3-as a jobb és elég a 256-os is. Később a penryn procik belemennek, már van is hozzá bios, egyébként ez a P35-el megegyezik, csak a P35 ICH9-et használ, ebben meg ICH7 van ami kevesebb USB2.0-át támogat (csak 8-at) és a Raid-et is elfelejtheted. De ha picit többet szánsz rá, akkor egy GA-P35-DS3 jobb választás lenne. A videokari HD videóhoz nagyon jó, a mostani játékok közepes kompromisszummal azért elmennek vele. Én a Sapphire márkát ajánlom (mondhati ez az eredeti ATI)
-
Mappa
addikt
válasz
Birsinator #5878 üzenetére
Ez a ház krva jól néz ki,hát ha összerakom majd a gépem maradok ennél tetszik a kék világítás is szolid,meg hát nekem sem kell csicsás ledesneonosvilágitotorony házikó mivel lent van a lábamnál a gép. jóez jóez
-
Norbi_01
csendes tag
válasz
Birsinator #5874 üzenetére
Köszönöm!
Ha a későbbiekben szeretnék bővíteni akkor kompatibilis-e az általad javasolt alaplap a penryn procikkal?Vga-ből melyiket mert több alternatíva is van az ipon kínálatát nézve.Gondolom gddr3-as jobb választás. 256-os vagy 512-es-t?Elég a kisebb ugye? Asus 3650-es kártyáján van glaciátor hűtő, bár fogalmam sincs h mire jó.Te inkább a sapphire-t ajánlod?
-
Birsinator
tag
A 3-as szériát nem ismerem... Itt a bővítő kártyákat is egy leszorító pánttal lehet rögzítne, tehát nincs szükség csavarra, valmint a hdd-ket dvd-ket is egy speciális minden slothoz tartozó kütyüvel lehet lehet rögzíteni 8kicsit trükkös, de teljesen stabilan fogaj a dolgokat, bár ha valaki nem bízoik meg ezekben a cuccokban nyugodtan használhat csavarokat is. Ezen a fórumon korábban már közöltem néhány képet amiket hirtelen készítettem a házról, kb 1,5-2 hete. De azok egy kicsit homályosak (mobillal készültek) és csak kívülről vannak fotózva.
Itt a link:
[5466-os hsz] -
diegho
nagyúr
válasz
Birsinator #5875 üzenetére
én is néztem GZ-X szériát igaz a 3-ast inkább, azon nincs kék csík, tegnap raktam össze egy tritont és nagyon megtetszett ezért is gondoltam, hogy cserélni kéne házat. amúgy asztalban van a gépem szóval nem hinném hogy a monitorba belevilágítana mivel 1m függőleges távolság van a 2 között
tény hogy 9.4k és ez nagyon baráti ár.
-
Traxx
őstag
Nekem ha minden igaz, ma jön meg a kiszemelt kuckó: [link]
Elöl-hátul 12 centis ventik, 12-es hely a procc és a vidkari magasságában. A bővítőhelyek nem csavarmentesek, de a többi igen...Csicsa nem sok van
Akiktől érdeklődtem a ház milyenségéről, azok dícsérték...a felső elrendezésű csatlakozók és bekapcsgomb meg sztem jó, nekem legalábbis egyértelműen előny. -
Birsinator
tag
Én a saját giga GZ X2-es "burokról" tudok véleményt mondani, nagyon jól szerelhető, csavarmentes, csak az alapalapot kellett csavarozni. Két 12cm-s venti van benne egyik elöl lent, a másik a táp alatt hátul, ezáltal elég jó a szellőzés, viszont egy csatin van a két venti. A procihoz külön levegő be/kiömlő cső van, perforált lyukakkal a ház oldalán, valamint a PCIe csatik fölött is perforált az oldallap a jobb szellőzés miatt. Rengeteg vinyó hely van benne, 4 nagy hely van kivezetve az előlapra, egy kifejezetten a dvd meghajtók számára, hogy még befér simán a dvdmeghajtó de egy a házhoz tökéletes illő lappal el van takarva a külvilágtól, ami lehajlik ha kijön a lemeztálca, és alul van egy sötét plexi csík amit alapból alig vesz észre az ember, de e mögött jól látni a dvd működését jelző fényeket. Nincs rezonancia, de mivel fényes fekete ezért a por könnyen meglátszik rajta. Az oldallapokat is természetesen csavarhúzó nélkül nyithatjuk, mert kézzel csavarható csavarokkal van rögzítve. Ha akarjuk le is zárhatjuk a külvilág elől a gépet, mert lakatolható az oldallap. Az egyetlen negatívum (ami lehet hogy éppen pozitívum ha úgy nézzük), hogy a bekapcsoló gomb mellett jobbra és balra a ház teljes szélességében egy kék csík fut végig egészen az oldallapokig, ami ha bekapcsolt állapotban van a gép, akkor világít. Jól néz ki, de mivel az előlap széle ívesen csatlakozik az oldallapokhoz ezért nem csak előre szórja a kék fényt, hanem esetleg a monitor is kap belőle, ami zavaró lehet. Előlapján van két USB kivezetés, egy hang ki és egy mikrofon bemenet, valamint egy firewire csatlakozó is helyet kapott. Igényes, elegáns, jól szerelhető, jól szellőző ház jó áron. 10-ből 9 pontot adnék rá, ha ez egy teszt lenne
És a leginkább foglalkoztató kérdés az ár, különböző helyeken lehetnek eltérések de 10K körül megkapjuk ezt a házat.
-
Birsinator
tag
válasz
Norbi_01 #5865 üzenetére
Alaplap: Gigabyte P31-DS3L ~ 16K
Proci: Intel DualCore E2160 ~ 15K
Memória: 2giga Kingamx 800Mhz ~ 10K
VGA: Sapphire Ati HD3650 ~ 20K
HDD: WD 320GB 16Mb Cache ~ 17K
Blu-Ray olvasó/DVDíró: PIONEER BDC-202BK ~ 33K
TÁP: FSP 350W PNF ~ 6K
Ház: Valami szimpatikus( pl Gigabyte GZ X2) ~ 10KÍgy benne vagy a 130-as keretben.
Ha viszont 5.1-re akarod kötni a gépet, akkor kell hozzá egy hangkártya is, mert a sima szeteróban még elviselhető az integrált hangkártya, de ha már rendes hangrendszerre rakod, akkor borzalmas ésa Bluray pedig azért nem sztereoban az igazi, tehát veszünk valami olcsóbb házat (mondjuk egy Asus házat 8K-ért egybeépítve FSP 350W PNF táppal tehát nem kell külön táp), így a fennmaradó összegből:
Hangkártya: Creative X-Fi Xtreme Audio OEM ~ 10K
És még ez is éppen a 130-as árban benne van. -
diegho
nagyúr
házakról ki tud konkrétabb dolgokat? lehet rászánom magam a közeljövőben és lecserélem a codegen házam valami normálisra. 15k-ig akarok elmenni kb. ebbe már belefér elég sok típus. (nem fogok házas topicba menni mert ott elég alacsony a színvonal úgy láttam
) nekem a ház külseje nem számít, csak a belső: jó szellőzés, jó szerelhetőség, csavarmentesség stb ezek amik kellenek. parasztfény és hasonló csicsák nem kellenek. néztem giga gz-x3, triton, posseidon, isolo házakat, ezekkel van csak tapasztalatom, meg chieftec-el, többit nem ismerem konkrétabban, tud valaki valami jót mondani?
-
-
Traxx
őstag
válasz
TomBoy1986 #5868 üzenetére
Kiegészítés: nem én linkeltem a lapot
Marsu mondta, az AMD-s konfigban szerepelt...Amúgy meg AMD alá is Gigát pakolnék...az SLI-t meg tudom, hogy a csúcskategóriát leszámítva hülyeség
-
marsu
veterán
válasz
TomBoy1986 #5868 üzenetére
Köszi szépen!
Azt hiszem alszom még rá egy párat ...
-
TomBoy1986
veterán
Na.
8800GTS 640, 320:
Ilyet újonan nem érdemes venni, mert biztos hogy nem kapod meg olcsóbban, mint egy 3850-est vagy 3870-est, ami meg erősebb nála (szintúgy 8800GT 512).Ha 8800GT-t választasz, akkor abból csak 512-eset érdemes venni (legutóbbi itteni tesztet is figyelembe véve). Ha annál nagyobb kell, akkor sajnos jobban zsebbe kell nyúlni (a GT 50-55K, míg a GTS 65-75K körül mozog). Ha ennél is több pénz van rá, akkor pedig egyértelmű választás a 3870X2.
AMD:
Nem tudom, de gondolom az SLI miatt linkelt a kolléga ilyen lapot. Én az tuti, hogy nem venném meg. Arra akartam utalni, hogy célszerű vagy ASUS M3A vagy a Giga 770-es lapját venni vagy egy olyat mint az enyém (MSI K9A2 CF), de ebben az esetben nem NV kariba célszerű fektetni - legalábbis ha később szeretné az ember a CF-et kihasználni. Ezek a lapok mind a ~20K-s kategóriában vannak, s mind Phenom kompatibilisek.Phenomot igény szerint, de a jelenlegi programok mellé egy 5000+ BE is megteszi, ami 25K. Ez szorzólockmentes, s ált. 3.2GHz+ -t visznek. Amúgy a 65nanós AMD-k sem melegedősek
Intelt fentebb írták már.
-
Traxx
őstag
Hát, én a magam részéről kilőttem a Chieftecet, egyszerűen nekem olyan, mintha a dizájnereket 6-7 éve hibernálták volna...nem igazán tetszik az a formavilág. Jól szellőzik meg minden, de NEKEM külsőre nem jön be...
Meg más kérdés, hogy a gépem elrendezésének sajátosságai miatt szinte ez az i-cool+ maradt nekem egyedöli alternatíva...
-
Traxx
őstag
Grrrr....
Meg a vinyót is.
Vinyó...bár ez 320-as, de sztem megér +2K-t...és én WD AAKS-t vennék...2 tányéros, kevésbé melegszik, és állítólag megbízhatóbb.
Így a végösszeg intelnél 190K, AMD-nél 199K
Csodálkoztam is, hogy elég olcsó a gép...persze, lecsíptem majd 20 rugót
A TT Mambo ház helyett meg lehet elgondolkodnék egy Aerocool i-cool+ kuckón, ha nem kell plexi...16 rugót megér sztem, meg nekem is ilyen lesz, csak ezüstösben, ez a hivatalos honlapon rajta van
5K-val több, mint a Mambo, de sztem megéri...
Ezt beleszámítva, házzal együtt az intel 200 (i-cool 205)K, ill. 209 (214)K
-
Traxx
őstag
Mondom az inteles árakat:
Lap
Procc, az E8200 ugyanennyi lehet kb...nem sok helyen van még...
Memó x2
Procchűtő
Táp, de megfontolnám a Corsair VX450-et...az egyik leghalkabb táp, és árban ugyanott van.
Vidkari, bár Galaxy-t vennék, azon normálisabb hűtő van...de pár ropival drágább is
Pio 110D-t nem láttam, de számoljunk rá7K-t.
Ház, ha jól emlékszem, adott.Ez így 173K, 55-öt számolva a vidkarira.
AMD-ben a lap 37K, a procc 34.
Így ez 182K úgy kb...
Mod.: a DVD-t kihagytam.
-
Norbi_01
csendes tag
Hali
Légyszíves ajánljatok vmi konfigot a lehető legolcsóbban amivel hd filmeket tudnék nézni +office és net.Köszönöm -
marsu
veterán
válasz
TomBoy1986 #5858 üzenetére
Ennyire nagy a különbség?
8800GTS?
Nem feltétlenül ragaszkodom az AMD-hez, nekem jó a Core2Duo is ... Az nem annyira melegedős proci, ha igaz ...
-
Traxx
őstag
Szvsz. intellel jobban járnál
Mondjuk egy Giga DS3 lap, mellé meg E6750 vagy E8200, mindez vagy 5K pluszt jelent, de ennyit simán fogsz is a Deluxe-os Asus vs Giga lapkettősön....
Aztán meg húzod a procit rogyásig3,2 GHz legalább benne van, az meg kihajtja a vidkarit
Ami viszont tuti, hogy a régifajta GTS nagyon nem éri meg. Inkább a sokat emlegetett 8800 GT.
Többi szerintem
Mod.: 4 giga ramhoz meg ugyebár 64 bites oprendszer dukál, ha használni akarod teljesen mind a 4-et...
-
marsu
veterán
Sziasztok ....
Gép vásárlás előtt állok (ismét) ...
Erről a konfigról mi lenne a vélemény?
- ASUS M2N32-SLI Deluxe WiFi AP
- AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX
- Cooler Master HyperTX2
- DDR2 4X1 GB 800MHz CORSAIR XMS2 Twin2X CL 4-4-4-12
- ASUS EN8800GTS 640 MB PCI-E
- Western Digital Caviar 250 GB SATA-II 16 MB
- FSP Blue Storm II 500W ATX
- Thermaltake Mambo (Fekete, ATX)
- Pionner DVD-RW DVR-110D (Fekete)Érdemes? Nem érdemes?
-
cotag
senior tag
köszönöm az eddigi segitséget.Azthiszem prociból a dobozost veszem inkább,és videókarit is 8750 vagy 8800gt veszek.
-
TBone
tag
Ez egy ilyen köztudott dolog, hogy a p35-ds3 imádja a kingmax ramokat? mert egyre több helyen látom...
-
Birsinator
tag
Én azért a programok betöltésekor, a Win töltődésekor, és a nagy adatokkal foglalkozás alatt éreztem a különbséget. Játékban valóban nem volt különbség.
Az E8200/E8400 vacsi új idei cucc, és csak néhány bolt rakja ki(nagykerben már van) mert a régi cuccot is el kell még sózni. -
Mappa
addikt
válasz
donpel0 #5848 üzenetére
donpel0 akkor ds3 nál maradok most így, viszont ezeket a e8200/e8400 procikat sehol sem találom még a neves üzletek weboldalán sem vagy ez annyira új ?
második kérdésem az hogy 2 giga vagy 4 giga RAM-nál nincs is különbség egyik TV műsorban volt hogy 4 GB "felesleges" beletenni mert nincs jelentős változás?! Ti ezt hogy látjátok ???
-
-
Birsinator
tag
Van eltérés bőven, az első kettő proci 4 mega cache-el van felszerelve, ami alkalmazásokban jól jöhet(tömörítés, videokódolás), viszont játékoknál észre sem lehet venni hogy az E4500-ban csak 2 van. Viszont a tuning már érdekesebb, alapból az első két proci 333-es órajelen megy, ezt szorozza fel 7-re illetve 8-ra, így leszenk az adott Ghz értékek. Ez azt jelenti, hogy egy átlag 800-as memóriával a proci fsb-jét nyugodtan fel lehet vinni 400-ra és így egy kicsi tuning létrejön (az E6550 esetében 7*400=2,8Ghz, E6750 esetén 8*400=3,2Ghz) utánna már ram függő, hogy mennyit bír, mert a procikban azért még van nafta bőven. Viszont az E4500-as meg kisebb órajelen megy viszont magas szorzóval (200*11 ha jól tudom), ezért efektíve átlag rammal is komolyabb tuningra ad lehetőséget, bár kicsit hátrányból indul.
Szóval ha a tuning nem nagyon játszik be, akkor az első két proci közül kell választanod. Bár ha bejátszik, akkor is talán jobb kiinduálsi alapok ezek a procik, mert csak jó ram és megfelelő hűtés kérdése, hogy feszültség emeléssel mennyit bír kihozni belőlük az ember. -
Mappa
addikt
Tegnap este egy csomó cikket olvastam a 4 magos procikrol és arra döntésre jutottam hogy nem kell 4 mag bőven elég a 2 is.
szóval maradok a dupla magosnál de akkor abbol milyet ? több mint valószinű hogy maradok a 8800 GT-nél valami erős procit tudtok hozzá ajánlani
eddig aAlaplap : Gigabyte GA-P35-DS4 alaplap s775 36,733 Ft Ft
Proci.: Intel Core 2 Duo 2.33 GHz (E6550) LGA775 ???? 37,160 Ft
Intel Core2 Duo-2,66GHz (E6750) LGA775 ???? 41,109 Ft
Intel Core2 Duo 2,20GHz (E4500) s775 ???? 26,607 Ftúgy ezek közül melyik? mekkora eltérés van közöttük?
a tuning az egyenlőre távol áll tőlem is lehet hogy abszolút nem élnék vele
-
válasz
donpel0 #5842 üzenetére
Ez is igaz! Nekem is ilyen tanács volt. Pénteken kiderül, hogy műxik-e. De bízom benned.
A teljesség kedvéért: 8800GTS 512 Inno3D most 66655 az iPonban. Érdemes meggondolni, Cotag!
Tuningolni meg énse tudok... még.
(Remélem nem grillezni fogok pénteken) Meg procihűtőt se tettem még fel ilyen típusut, csak S478, meg S462-re... De remélem nem lesz gáz.
-
donpel0
aktív tag
szerintem nincs rendben.
22-es moncsihoz nehogy 3850et vegyél.
és ne költs annyit procira, fölösleges. vga-hoz kell procit választani és nem fordítva (még szerencse, hogy a 6400be kihajtja a 3850et)
giga p35 ds3 ~ 22k (ennek jó a kingmax ram nagyon)
e2180 ~ 16 k
cm hyper tx2 procihűtő ~ 5ktunigot másik topicban egy délután alatt megtanulod (teljesítményben ott leszel kb, mint egy amd 6400+), és így bőven marad pénzed venni egy sokkal jobb kártyát, pl egy
8800gt-t (galaxy cooler master, vagy gainwad GS)
-
Mint laikus, részemről ok a konfig. Mivel 6400+ BE-t akarsz venni, felteszem, tuningolni szeretnél. Ez esetben jobb választás lenne talán egy E8200 proci. Ha nem kell RAID, akkor hozzá egy Gigabyte P35-DS3, ha kell, akkor DS3R... Árban egy kicsit drágább, viszont az E8200 hűsebb, és jobban húzható. Persze, ez csak egy egyéni vélemény.
-
cotag
senior tag
Sziasztok.Én mint laikus összeraktam egy konfigot,szeretném ha véleményeznétek. net+néha játékra lenne(játéknál szeretem ha szép a grafika)
-Samsung 223BW 22" LCD monitor
-AMD A64 X2 6400+ Black Edition AM2 processzor
-Asus M3A AM2+ alaplap
-LG GSA-H58N DVD-újraíró
-Sapphire Radeon HD3850 512MB FULL VIVO PCI-E VGA kártya
-Samsung 250GB SATA2 merevlemez
-2 DARAB KingMax 1GB 1066MHz DDR2 memória
Ez igy 207.700ft. Szerintetek megvehető? Ha valami nem jó,légyszives irjátok meg. -
Mappa
addikt
válasz
Birsinator #5835 üzenetére
Értem én csak tudod azért legyen valahol egy határ, arra gondolok,hogy most összeállítók egy gépet akkor az maradjon a kereteken belül mármint alkatrészekben gondolom nem pénzben szóval hogy legyen egy jó ki indulási alap,mert ezzel az erővel hetente váltóztathatnám meg a konfigot mert mindig jön újjab és újjab nyalánkság piacra
még úgyis fogók erről veletek beszélni mert csak 1-2 hónap múlva jutok el a kasszahangig
addig meg csak marad a tervezés.
Egyébként most egy 17' Xerox TFT monitorom van ami 1280*1024 üzemel. De a mostani konfiggal ilyen 800*600 ban játszom mert ennyit bír tehetném följebb is csak akkor lassulna a mulatság játék alatt de szerintem új géppel sem mennék 1024*768 fölé mert nekem úgyis tökéletes. tehát ilyen 1600*.. meg nemtudom milyen felbontás én meghagyom azoknak akikenk 19"-től 22" (widescreen) akkor már inkább TV
-
cucka
addikt
válasz
Birsinator #5833 üzenetére
köszi a választ
a lájtos tuningot úgy értettem, hogy nem szeretnék plusz pénzt költeni a tuningolhatóságra, tehát nem fogok 10k-s procihűtőt meg drága tuningos alaplapot venni, viszont ha alap alkatrészekkel is megoldható, akkor végül is miért ne?
p35 és p31 chipset között milyen érdemi különbség van? a fő cél a költséghatékonyság, p31 vagy g31-el szerelt alaplap van már 15 magasságában is, valami ilyesmi [link].
vga-ból valamilyen 20k környéki kártyára gondoltam, (8600gt, hd3650, ilyesmi), ennél többet nem akarok játékra költeni, legfeljebb később majd lecserélem valami erősebbre. (bazárból vásárlás pedig nem játszik, szükség van tréfás számlára..) -
Birsinator
tag
válasz
Birsinator #5833 üzenetére
bocsi a félregépelésekért, de fogorvostól jöttem és még eléggé sajog a pofám, és még kába is vagyok.
-
Birsinator
tag
A minden menjen rajta tökéletesen nem fog összejönni, pláne ha megnézed a napokban készült HD3870X2 tesztet. Van olyan játék amiben az Nvidia 2db 8800GT SLI-be kötve jobb mint a HD3870X2 van ahol rosszabb, általában véve a Hd3870X2 jobb (és fizikailag csak egy kártya. Persze az sem mindegy, hogy milyen felbontásban játszol. Full HD-ben még az SLI 8800 Ultra és a CF-be kötött két HD3870X2 sem biztos, hogy produkálja az 50FPS-t a Crysis végén, vagy a most jövő új játékoknál (FarCry2). A tökéletes futás pedig egy belső nézetű gyilkolászós játéknál az 50FPS-t jelenti.(szvsz)
Egyébként meg a 8800GT vagy GTS jó választás manapság, de ki tudja mit hoz a geforce 9-es széria. -
Birsinator
tag
A tuningolni nem szeretnék, esetleg csak lájtosan érdekes, mert az E2180-as proci amit példának írtál, vagy akár az E2160-as is extra tuning barát. magyerán az E2180 ami alapon megy 2Ghz-et ha jál emléxem feszültség emelés nélküli tuninggal, gyári hűtővel (magyarán lájtos tuninggal) könnyen eléri a 2,8-3Ghz körüli értékeket, sőt nem kevés példa van ennél magasabb órajelekre alapfeszültségen. Ezért ha azt kérdezed melyiket éredemes, akkor mindenképp az Intel a nyerő. Ha viszont abszolute nem tuningolsz, akkor nagyjából egy szinten vannak bár az AMD picivel gyorsabb.
Intel gép alá mindenképp P35-ös chipre épülő lapot ajánlok, mondjuk a Gigabyte GA P35-ös családja jó. AMD-hez meg ajánlott AMD chip-es lapot rakni.
Az új játékok kérdése pedig azért érdekes, mert a proci teljesítményétől és a videokártya teljesítményétől közösen függ. Ami manapság a leg költséghatékonyabb megoldás, az a következő:
Intel DualCore E2180 (16K) (tuning)
Gigabyte GA-P35-DS3 (21K)
2giga kingmax 800mhz (10K)
Ati HD3850 256Mb (36K) (Bazár!)Természetesen lehet kompromisszumokat kötni, és butább alaplapot venni (GA-P31-DS3L), valamint régebbi VGA-t (2600XT DDR3 és 8600GT DDR3 alá nem szabad menni), és azokkal a gépekkel sem lesz semmi okod panaszra, de az új játékok, pláne a most megjelenők nagyon meg fognak vele szenvedni, míg a HD3850-el 1024*768-ban (esetleg 1280*1024-ben is még) nem túl sok butítással jó sebességgel lehet játszani egy 3Ghz körülre felhúzott E2180-al.
-
Mappa
addikt
válasz
Birsinator #5831 üzenetére
Hát azért 120K egy VGA-ra
nekem nem hightech gép kell de minden menjen rajta tökéletesen, jó ez most lehet nagyképűen hangzik de egy erős gépet szeretnék ami kitart 2-3 évig kb
-
Birsinator
tag
Ha játék melett film szerkesztés, konvertálás is sokszor van, akkor akkor ezt érdemes megnézni:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3R ~ 24K
Proci: Intel Core2Duo Q6600 (G0) ~ 56K (tuning!)
Proci hűtő: CoolerMaster HyperTX2 ~ 6K
Memória: Kingmax Mars 1066 4GB ~ 24K
VGA: 8800GT(S) (valami rendes hűtős fajta) ~ 65K
HDD: WD 360Gb SataII 16Mb cache ~ 16K
ODD: Pio 212D ~ 7K
Táp: FSP BlueStormII 400W / Corsair VX450 ~ 14K
Ház Gigabyte GZ X2 ~ 9KMondjuk, ha tényleg pár hónap múlva akarsz csak gépet rakni, akkor sok változás lesz.
Újabb Intel procik, újabb alaplapok, újabb AMD Phenom procik, újabb VGA-k.
Azért figyelembe kell venni, hogy ha mai árakon össze akarsz rakni egy játékra kihegyezett gépet, akkor a 220-230-ba még bikább gép is belefér.
Pl:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3 ~ 21K
Proci: Intel Core2Duo E4500 ~ 26K (tuningra fel!)
Hűtő: CoolerMaster HyperTX2 ~ 6K
Memória: Kingmax Mars 800+ 2GB ~ 10K
VGA: ASUS 3870 X2 ~ 120K
HDD: Hitachi 250Gb SataII 8Mb ~ 13K
ODD: Pio 212D ~ 7K
Táp: FSP BlueStormII 500W / Corsair VX450 ~ 16K
Ház: Gigabyte GZ X2 ~ 9K -
cucka
addikt
sziasztok,
ha minden jól alakul, 1 hónapon belül szeternék vásárolni egy költséghatékony kétmagos asztali gépet. nézegettem az árlistákat és néhány kérdésben szeretnék segítséget kérni.
- processzorból a lehetséges alternatíva lenne egy olcsó c2d (pl. e2180) vagy egy amd x2 (pl. 4000+ vagy annál picivel jobb). szerintetek teljesítményben melyik lenne a jobb választás? ebben az árkategóriában az amd procik valamivel olcsóbbak, megéri azt a plusz 2-4 ezer forintot egy intel-es megoldás? tuningolni nem szeretnék, vagy csak lájtosan.
- alaplapnál szintén tanácstalan vagyok - melyek azok a chipsetek, amelyek ajánlhatók a fenti procikhoz illetve mire figyeljek oda?
- néha szeretnék játszani is a géppel. a fent említett procikban van elég erő, hogy viszonylag modern játékok is élvezhető sebességgel fussanak rajtuk? (tudom, hogy elsősorban videókártya-függő a dolog).köszi a válaszokat
-
Mappa
addikt
Hát a gép abszolút játékra kéne, amúgy dvd írás,filmek konvertálása, hangvágások,stb szokásos dolgok. Na most ezért is fordultam hozzátok mert ahogy feljebb említettem régi a gépem és akkor még szagoltam valamit a témához
. De manapság ezek a dupla magos ,meg 4 magos processzorok, a jobbnál jobb VGA-k stb hát zöldfülű vagyok ehhez (hiába haladni kell a korral
).
De mivel most már lesz lehetőségem PC fejlesztésre,így azért gondoltam erre a konfigra, tehát ezért úgy számolok vele hogy egy 2-3 évig azért tartós legyen, bár ahogy a technika fejlődik kitudja....
-
donpel0
aktív tag
szevasz!
a kérdés: mire szeretnéd használni a gépet? (hogy értsük, hogy miért 4 mag és miért nem e8200/e8400)
mem: vagy legyen 2 giga, vagy válts 64 bites oprendszerre, akkor viszont vegyél 4et
mod: lapból én giga p35 ds4et raknék
fentebb ahogy írta Traxx a tápot, meg a vga-t
-
Mappa
addikt
Sziasztok !
1-2 hónap múlva szeretnék egy teljesen új gépet beszerezni úgy 200-220e Ft-bol (tehát csak gép) mert a mostani közel 6 éves már elavult szegényke
Alaplap: ASUS P5K PRO
Processzor: Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz (Q6600) LGA 775
Memória: Kingmax 1 GB (1066MHz) / 3 darab
VGA: ASUS EN 8800GT 512 M vagy ASUS EAH3870 512 M
Táp: Chieftec GPS-550AB-A 550W BULK ATX
Optikai m. : Pioneer DVR 212
Merevlemez : 320 Seagate 7200 16 MB SATA2ezt sikerült összeállítani de szeretném kikérni a hozzáértők véleményét is hogy jó-e ?
a választ előre is köszönöm -
Mappa
addikt
Sziasztok !
1-2 hónap múlva szeretnék egy teljesen új gépet össze állítani,úgy 200-220e Ft-bol (tehát csak gép) mert a mostani közel 6 éves gép már elavult szegényke
itt <br><a href="http://www.ipon.hu/?product_id=19153" target="_blank">Alaplap</a><br><a href="http://www.ipon.hu/?product_id=9631" target="_blank">Memória</a><br><a href="http://www.ipon.hu/?product_id=17456" target="_blank"összeállítottam már egy konfigot de szeretném a hozzáértők véleményét is ki kérdezni előre is köszönöm.
-
y05
csendes tag
Egy E8200 procis, Inno 3d 8800Gts-nek elég az FSP BlueStorm II. 400W tápja? Vagy egy CORSAIR VX450W lenne jobb?
A proci húzva lenne 3,2 körül.Előre is köszönöm a segítő válaszokat -
donpel0
aktív tag
én tennék egy egy hypertx2 hűtőt, gyárival nem használnám.
irány a yorkfield, wolfdale topic, ott vannak a tapasztalatok a tuningról!majdnem elkerülte a figyelmemet a következő:
azért 500as fsb simán benne van a pakliban, ennyit azért nem tud a 800as kingmax. mindenképpen tápabb ram kell neki!
-
TBone
tag
gigabyte p35-ds3
c2d e8200
2*1 gb kingmax mars 800
galaxy 8800gt cm
wd 160gb
fsp bs2 400azt szeretném kérdezni hogy mennyire kiegyensúlyozott ez a konfig? gyári hűtővel alapfeszen kb menynit várhatok ettől a procitól? mert ugye az a 2,66 nem igazán elég egy 88gt-nek
egybként legfőképpen játékra használnám...
Előre is köszi
-
Ezer kösz mindenkinek, különösen Donpel0-nak.
Gép rendelés leadva, elvileg péntek délután tudok érte menni Pestre.
Végleges konfig:DS3 22201 iPON
E2180 16980 iPON
Cooler Hyper TX2 5375 iPON
8800GTS Inno3D 512 66655 iPON
400GB WD 21828 iPON
450W Chieftec 11280 iPON
GZ-X5 fekete 9635 iPON
Kingmax 1066 13440 Alien167904 lett a végösszeg. Kíváncsi vok erre a 8800GTS-re... Ennyiért mindenképpen jobb választás, mint egy 8800GT, márcsak a hűtés miatt is.
-
szasanyi
félisten
válasz
Makaveli #5810 üzenetére
Alapvetően kigyensúlyozott, jó konfig.
Két megjegyzés, vagy vélemény ha úgy teszik:
- Kell neked a DDR3 memória foglalat? Mert ha nem talán ezt, ha nincs rá ennyi, akkor pedig ezt jobb lenne. Persze ez nem jelenti azt, hogy a te válaztásod nem jó, csak azt, hogy nekem felesleges a DDR3 foglalat ezért én nem azt választanám.
- Proci jó lehet, ha nem tuningolsz.
- A videókártya jó, különösen a ficsörök és a HD mozi tekintetében, de a 3D teljesítménye nem teszi játék-kártyává. Alkalmas arra is, de esetenként már csak komoly kompromisszumokkal. Nem tudom, hogy milyen felbontásban, mennyit és mivel játszol, tehát jó lehet ez is.
Ha viszont fontos szempont a játék, akkor ennél a HD3850/8800GT jobb választás lenne - sajnos a vele járó árcédula már nem annyira.Ha jó emlékszem 100k-t írtál konfigra, így ha az nem változott, akkor ezek sajnos nem férnek bele.
djtoomi: picit megelőztél.
-
djtoomi
addikt
válasz
Makaveli #5810 üzenetére
Alaplapot, és tápot, na meg a procit felejtsd el!
Alaplapból ezt
Tápból ezt
Prociból eztProcibiól ne vedd az E4600-at, drágább, alig nagyobb az órajele, és nem húzható annyira mint az E4500, abszolút rossz vétel az E4600.
Alaplapból EP35-öt felejtsd el, sima P35-DS3R-t vegyél.Tápból amit linkeltem sokkal halkabb, nem csak 2 darab SATA csatija van, és sztem jobb is.
-
Makaveli
senior tag
Ez a végleges:
Alaplap
Memória
Hűtő
Tápegység
Processzor
VideókártyaVéleményeket várok.
-
TBone
tag
hallottam pletykákat arról hogy az e8xxx-es szériának vmi gond van a hőérzékelőjével. ez igaz?:S mert szeretnék beruházni egy e8200-ra...
-
zsotee82
csendes tag
Szóval te inkább az msi-t és a galaxi-t ajánlod, gainward? Msi hűtése?
-
donpel0
aktív tag
válasz
zsotee82 #5801 üzenetére
megéreznéd a gts nagyobb órajeleit, csak vétek azért 30k-t adni egy 8600gtsért.
8600gt-k
[OFF]
Az MSI túlhajtott 8600 GT-jén 1,4 ns-os Samsungmodulok vannak, melyek elvi csúcssebessége 715 MHz (effektíve 1430 MHz). Gyári órajelük ezzel szemben nem kevesebb mint 800 MHz! Érdekesen alakultak a GPU ütemei is. A 8600 GT-k referencia-órajele 540/1190 MHz (a számolóegységek magasabb frekvencián dolgoznak), ezzel szemben az MSI 580/1508 MHz-et állított beMemóriamodulok területén jobban áll a Galaxy. A 8600 GE-n telivér, 1 ns-os Samsung chipek sorjáznak, melyek referencia-órajele 1000 MHz (effektíve 2000 MHz), és ennyin is hajtja őket a gyártó. Alaposan, egészen 600 MHz-re emelték a GPU alapórajelét, amihez viszont a szokásos 2,2-es szorzó, így 1320 MHz-es streamprocesszor-frekvencia tartozik.[/OFF]
-
zsotee82
csendes tag
A Gainward 8600 gts 256MB-el 34000e-ért már kapható! Még így sem éri meg, vagy maradjak a sima gt-nél?
-
donpel0
aktív tag
válasz
old gray #5799 üzenetére
itt minden infót megtalálsz a lapokról: [link]
ha 8as a szorzó (8*450), akkor igen, 900on kell a memónak mennie.
azt elég jól kiválogathatod, ha találsz ilyet, de járj szerencsével
én inkább 10*360ról meg ilyesmikről tudok, amik stabilak, de ne legyen igazam. amihez viszont szintén elég a 800as ram.ha mindenképpen 450es fsb-t akarsz, akkor azt mondom, hogy érdeklődj utána az ősember féle supertalentnek (13k 2*1 giga), azok 100%, h gond nélkül viszik a 900+t
-
zsotee82
csendes tag
válasz
donpel0 #5800 üzenetére
kb.30-33e max a keret vga-ra, gondolkoztam még az msi-n is azon az oc-sen de azt mondják gagyi zajos hűtéssel vannak szerelve, és órajelben is lemarad a gainwardtól(msi 8600GT 256Mb:570,1400,gainward 8600GT:625+,1800+, míg a gts nek 675, 2000MHz)megérezném azért a gts által fellépő órajelkülönbséget, vagy elenyésző?
Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EAFC 25
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest