- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Canon EOS DSLR topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Sickboy25
addikt
válasz
viktor2105 #3988 üzenetére
a tápon ne spórolj,mert megbánod!!
de egy Fsp táp az olcsó is meg nagyon jó coedegen az nem táp csak vmi amit annak hívnak
-
djtoomi
addikt
Hát akkor minek laptop...
340-ből egy csúcsgépet lehet összerakni:ASUS P5K Deluxe kb 38k
Intel Core 2 Quad Q6600 kb 50k
2x2GB Kingmax 800MHz kb 20k
eVGA 8800GTS 512MB kb 80k x2
500GB WD kb 22k
Pioneer 212D kb 7k
CoolerMaster 690 kb 15k
FSP Epsilon 600W kb 23k
CoolerMaster Hyper TX2Ez így 340.000, és ez sokkal, de sokkal erősebb mint az a noti. A most kapható két legjobb vga van benne(ott a 8800ultra, de ez húzással agyonveri azt...), 4 magos proci, 4gb ram, 750-es táp elég a két vga-hoz, szép ház, stb...
-
djtoomi
addikt
Szia!
Hát játékokhoz bőven enm jó, de jobb mint egy átlagos noti, játékokra asztali gép kell, de azok közül is a leggyorsabbat bőven megfogja a crysis, szóval az felejtős, cod4-re, wowra, meg ilyen kisebb játékokra jó lehet.
De ez nem egy kis notesz, ha jól tudom 17"-os, szóval nem épp' a hordozható kategória, mért nem veszel ennyi pénzért egy háromszor erősebb asztali gépet? -
djtoomi
addikt
-
vbbm
csendes tag
Hi all!
nah szóval az lenne a kérdésem h az MSI GX 700 jó játékokhoz?? (Crysis, Bioshock stb.) jah és az h GO8600 512MB (1 GB turbo memory) mit jelent??
köszi a válaszokat előre is -
wuuk23
csendes tag
válasz
viktor2105 #3988 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy szaki de ezeket ajánlanám (felejtsd el a Codegent
):
Intel Core Duo E2160/1M/800 dobozos gyári hűtővel 15900
Gigabyte GA-P35-DS3 1333 FSB SATA2 22500
2x 1 GB/800 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 3 év garancia 11000
Sapphire Radeon HD 3850 256 DDR3 dobozos 2 év ga 42900
Seagate 160/SATA/8 mega bontatlan fóliázott 1 év garancia AKCIÓ 10500
PIONEER 112D fehér 16X +/1 Dual Layer 1 év gar 5900
Chieftec 400W GPS-450AA 12cm fan 9900
ASUS fekete TA-9A1 9500
Összesen: 128100 Ft
Ezek az árak Gianni bazárából valók de ha hozzájutsz egy olcsóbb házhoz és egy 350Wos FSP táphoz surolja a 120-as határt
Szeretném kérni a hozzábbértők észrevételét ehhez a confighoz -
y05
csendes tag
Sziasztok!
Asus lapból melyiket érdemes megvenni Core 2 Duo E6750 alá?
Ahol a gépet raknám össze,csak Asus van sajna,míg mielőtt Gigabytét ajálnátok helyette -
viktor2105
csendes tag
Hello mostanában szeretnék összerakni gépet és ebben kérném a segítségetek max 120k van rá ja és a lényeg a jó videokari ,alaplap,proci,a többi lehet a legolcsóbb is példa nem kell 20k ház hanem elég egy 8k codegen szóval nem lényeg legfőkép játékra kellene és nem szeretném félév mulva csrelni a cuccokat ......
-
ladlac
tag
Gamer gépbe milyen alaplapot ajánlanátok? Mondjuk amiben x38-as chipset van, és támogatja az nVidia kártyákat...SLI-ben. Mert én eddig csak Crossfire-ös lapokat láttam. Vagy ilyen nem is lézezik?
(jah és nem gáz, ha belefér 4x1 giga 1200-as ddr2)
-
Vought
csendes tag
válasz
djtoomi #3973 üzenetére
Szia djtoomi!
Kösz agyors választ.
A korábna kiválasztott procit O.K. elfelejtettem, de az 3 GHz-es volt az általad javasolt meg 1,8 GHz-es. Hogy lehet az, hogy az utóbbi 6-7-szer gyorsabb? Nem a CPU órajele a mérvadó?
A hálózati kártya sem használható fel az új összeállításban?
Más: Ha az alaplapban (ASUS P5B-MX ) van FireWire csatlakozási lehetőség, ez nem azt jelenti, hogy mögötte van valami, ami az itt mebenő jelet digitalizálja?
Üdv
Ray -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Mit szoltok ehhez a konfighoz(elso sorban jatekra hasznalnam):?
Gigabyte P35-DS3L
Intel Dual Core E2160
Kingmax 2X1Gb 800 Mhz
Gigabyte Radeon HD 3850 256 MBAz E2160-t 3Ghz-en hasznalnam..
Esetleg tud valaki jobbat hasonlo arban?
Elore is koszi!
-
MZsoltee
veterán
De ha 3870enen is cserélsz hűtést akkor itt is belefér és aztért erősebb a 88GT, és fogyasztásban sincs olyan nagy különbség, de tégy belátásod szerint...
-
djtoomi
addikt
Szia!
Azt a processzort felejtsd el a régi gépből meg semmi enm menthető át. Processzorból inkább egy core 2 duo e2140, ami sokkal(legalább 6-szor,7-szer) gyorsabb mint a régi pentium 4,dobozos és nem dobozos között meg az a különbség, hogy a dobozoshoz van venti,de ehhez kell egy videodigitalizáló kártya minden tudomásom szerint, azokból meg a pinnacle javallot.Dvd íróból emg (mindegy milyen a kamerád)(digitális kamera?vagy sima dv kazettára rögzít?)egy pioneer dvr 212d javasolt. -
Vought
csendes tag
Hello Mindenki!
Segítséget kérnék egy hozzáértőtől.
Régi VHS felvételeimet szeretném PC-be töltve átmasszírozni és majd egy DVD-n lejátszani.
Tudom, hogy a jelenlegi gépem erre nem alkalmas, de néhány dolgot hátha át lehet menteni belőle az új ketyerébe.
- Video kártya: S3 Graphics Inc, Savage 4 (32 MB) ( a 32 MB talán kevés lesz)
- Hangkártya: Creative Audigy LS Audio Processor
- Hálózati kártya: Realtek RTL 8139 családú PCI gyors Ethernet NIC
- HDD : ST317221A 16 GB
- CD meghajtó: Toshiba CD-ROM XM - 6702B 48x
- Hajlékonylemez meghajtó
(a 3 db SDRAM már biztosan nem lesz alkalmas az átmentéshez)Kinéztem néhány alkatrészt az új géphez, erről is kérnék véleményt. Bevallom a beszerzési ár erősen motivált, de nem ragaszkodom mindenáron az alacsony árhoz.
ALAPLAP:--------------ASUS P5B-MX (A FireWire csati miatt)--------------13 487 Ft
Processzor:------------IntelPentium IV 630 3,0 GHz Boxed-------------------13 734 Ft
(hűtőventillátorral, mi a külömbség a dobozos
és a nem dobozos proci között?)
RAM:---------------------Kingston DDR2 2x1024 MB PC800-------------------12 384 Ft
DVD író:-----------------Sony NEC Opticar AD 7191A---------------------------- 6 178 Ft
(A video kamerám is Sony)
HDD:----------------------Samsung 250 GB (SP2514N)--------------------------12 780 Ft
Video kártya (esetleg) Asus EAH 2400XT/HTP/256MB PCIe--------------13 900 FtElőre is köszönöm, ha valaki segítene abban, hogy a buktatókat elkerüljem.
Üdv
Vought -
wuuk23
csendes tag
Na de jó kis vita van itt
Leírom hogy én a következő gépvásárlásomkor (még 2 hét ha szerencsém van) mit és miért veszek... (142e Ft a keretem)
Alaplap:
Gigabyte P35-DS3 <--- ez nem kétséges az emberek meggyőztek róla(főleg ez a topik és jó pár teszt)
Processzor:
Intel E4500 alacsony fogyasztás, ha kell akkor még tudok kifacsarni belőle egy kis kraft-ot, egy nagyobb hűtővel szinte hangtalan lehet
Memória:
Geil Ultra kit 2 GB <--- megbízható kis gyártó és ez is bírja ha kell még erő
Videókártya:
ATI HD3870 <---- szintén halk (37dB míg a 8800GT 45 dB) és talán jön majd ki rá valami jó kis Zalman kit de van belőle egy dupla ventillátoros gyártmány is de annak nem tudom a típusát , hűvösebb a GPU (talán tovább bírja, kis fogyasztás (88GT-hez képest) , ja és szebb a képe mint a GT-nek mármint azoknál a játékoknál ahol az nvidia csal a driverrel
Táp:
Chieftec 400W GPS-450AA <--- mert csak ez van gianninálFSP kellene mert az valamivel halkabb
Még hozzáteszem hogy nem fogok 2500*1500-as felbontásban játszani , 1280*1024-ben szerintem csak a crysis-nél kell visszavennem a grafikát very high-ról highra
-
diegho
nagyúr
válasz
djtoomi #3963 üzenetére
mi filléres gépbe codegent rakunk integrált cucc mellé vagy mercury-t, ha tudom hogy 100W felett fog fogyasztani a gép akkor 350w pnr, ha 250 felett akkor 400 feletti chieftec-et szoktam rakni bele, nálunk asrock, asus, giga, msi ami kapható, de nem mindig, nem rajtam múlik mi van készleten, nem én szerzem be az árut, most msi 690g-s lapok voltak LE nem tudom melyik procival meg 4000+ x2-vel meg persze e2140, 915d (nem én hoztam
) és giga lapok, de most semmi nincs, mindent elvittek
azért ez a 250-es q6600 asrock lappal dolog eléggé odavág
meg a monitor is
mi asusokat hozunk mostanában 19" wide 5ms ez van 45 körül, ezt hozzuk ha olcsó monitor kell, meg laptopot visznek elég sokat mostanában. most hoztunk egy msi-t próbaképpen elég pofás darab.
-
djtoomi
addikt
Szia!
Ez egy nagyon jó kis konfig lessz, az RC690 meg pláne jó.Alaplapnak ajánlom a Gigabyte P35-DS3R-t, nekem is ebben mennek azok a cuccok amit te is írtál.Ez kb 24.000
2GB ram ma már nem sok, legyen inkább 2x2GB Kingmax 800MHz-s
A táp nehéz kérdés, quad sokat fogyaszt, húzva pláne, ide egy Corsair HX620-at ajánlok, bár ez 30k, esetleg a Corsair VX550 ez 23k körül megvan
A procihűtő meg egy Scythe Infinity 2db 12cm-es ventivel, ez 14ezerből kijön.
A kisebb táppal számolva is 81, de ez ma már minimum, de a nagyobb táp(Corsair HX620) nagyon javallot húzott quad mellé, először is hangja nincsen, 620w-os, és még szép is...
-
sapek
csendes tag
hello!
Ezek már megvannak: Q6600, 2x500Gb HDD, 8800GT, CM 690,
Kellene :
- a procira egy hűtő (csak léghűtés) húznám amíg bírja
- 2Gb RAM (800MHz a többi még drága szerintem)
- tápegység (ha lehet ne túl hangos)
- alaplap (semmi extra esetleg dd3 bár szerintem mire megvenném a ddr3-at már nem ebbe a gépbe lesz)(kb 70.000Ft-ért, de tovább is lehet menni picit, ha muszáj, csak maximálisan ki tudjam használni a gépet a rendelkezésre álló pénzből)
Köszönöm a segítséget
-
djtoomi
addikt
Itt mikor nyáron shoppingoltam volna, mert b@sztam bemenni pestre, kerestem am2-es lapot, sehol nem volt,4 számtechbolt van.Bocsánat egyben volt, több darab, de az az asrock volt, nekem meg asus, msi vagy valami jobbféle kellett, asrockot cseréltem le rá,tuning miatt.Okés mondom legyen asrock, x2-es prociból mi vannak?3600+ x2, mondom, drágább?5200+,6000+, hát olyat nem hoztunk sose, és nem is fogunk.Később ismerősnek kellett gép, 8800gts 320/640mb van-e?Nincs, és nem is lessz, túl drága...8600gts hát egy darab van, 63k-ért(ez augusztus vége fele),és asus,nagyon jó minőség, ez máshol 100k...Mondom jah, pesti kiskerben 40k...
Itt is rengetegen vesznek ph-n agp-s karit, 939-es procit,478-as procit.De csak egy példa, egy hülye osztálytársam veetett karácsonyra géept, 250 volt moncsival eggyüt,auchan. Gépet felnyitom:
Q6600
512mb ddr2 533mhz
asrock 4coredual vsta
250gb maxtor ide
codegen 300w(figyelem 300w-os codegen q6600 mellé)
codegen putri
Gamer gép, 19-es lcd hűdenagyhűdevékonynoném 16ms-es moncsival,full noname, játékra....Jah játékra először is 2gb ram, 8800gt, és q6600 ds3-al ennyi pénzből vazz.... -
diegho
nagyúr
válasz
djtoomi #3957 üzenetére
az nem semmi, mi nem tartunk pl 20k feletti kategóriában készletet (20k nettó nagykert mondom) mert egyszerűen nem keresik, szegénység van somogyban
havonta elmegy 2-3 olyan gép amiben 20k feletti kártya kell (karácsonykor persze több). amúgy ha duplamagos procis gépet akar venni valaki akkor: (nagyker árakat írok) e2140 9990,- asrock/asus/gigabyte 945g lap 7-8.5k,- internetezni már inkább ilyent adunk mint 2+áfával többért 4000+ amd-t, egy az, hogy sokkal kultúráltabb egy olcsóbb inteles lap mint egy olcsóbb amd-s, nem is volt velük még gond soha, amdsekből meg már vittünk vissza párat. játékra tuning nélkül x2 megy, tuninggal e2160 és giga lap. vga-ból meg még mindig rengetegen keresnek agp-s kártyát, még tudunk szerezni 6600gt-t vagy 7600gs-t, amd-ből semmi ilyesmit nem lehet már szerezni emberi áron, ráadásul az új agp-s 2600-akhoz meg a gyári driver november végén nem volt jó, nem is ismerte a kártyát, akárcsak a 2900gt-t. (legújabb catalystről van szó) omega driver kell hogy menjen... vicc...
-
MZsoltee
veterán
Majd elválik mi lesz, de szeritned jobb döntés a 76GT/GS mint a 26PRo vagy jobb a 73GT mint a 24XT? És érdekesnek tartom hogy ez így van, mármint hogy több fogy ezekből a régiekből mint a jobb (DX10 +HD tudom nem ér semmit a DX10 ezeknél a kriknál, de akkor is)
És végezetül nem azt akartam mondani (ha ez jött le akkor sorry), hogy jobb az ATI/AMD, mint az Intel vgay az NVidia, csak annyit hogy vannak jó alternatívái az atinak azok számára akik megbízható gyors felszeret és nem utolsó sorban költséghatékony gépet szeretnének építeni, hangsúlyozom tuning nélkül!
Ezzel szemben én is Intel alapokon irogatok most és ha lesz elég pénzem és az árak is mérséklődnek akkor valszeg én is C2D +88GT combot fogok használni.
Üdv és a téma lezárva asszem...
-
MZsoltee
veterán
válasz
djtoomi #3952 üzenetére
Sok igazság van abban amit mondasz. Tényleg a legtöbb értéksített hardver nem a kiskereken kersztül kerül forgalomba, hanem úgy ahogy mondod, de én nem a serverpaicról bezséltem hanem arról hogy a hétköznapi embernek jó az amd és a hozzászólásod lehet hogy indulatból, de egy kicsit túl lőtt a célon...
Black Box: Jogos tényleg csak 1 kódot kasz és megfoszt attól az élménytől hogy legyen egy dobozod a polcon benne egy kis CD-vel. De pl és több játékot is vásároltam már és utálok CD pakolgatni, így vagy Imageban vannak venn és úgy használom vga y a legtöbb höz nem is kell lemez... Pl Steam CS, soha nem használtam a CD-t regeltem lejött a CS telepítette magát oszt kész egyszerűbb int lemez be telepít aztán update... Szóval szerintem ez nem egy nagy érvágás, de lehet hogy csak a lemez kivesz berak utálatomból fakad...
Tőkeerős nem tőkeerős, bevallom ez egy csöppet se izgat, nem azon gondolkodom, hogy részvényt vegyek hanem azon, hogy CPU/VGA-t, ha tönkre mennek azért a support annyira sak fog működni hogy adjanak egy újat a tönkre ment helyett és írjanak egy drivert (mellesleg ez törvényben rögzített kötelességük), amúgy meg nem hiszem hogy tönkre mennének...
Az utsó kiskeres gondolatodhoz meg annyit, hogy ez Magyarország és sajnos szégyenkezni kell PL én pécsi vok és talán ha van 3-4 bolt amibe beteszem a lábamat de oda se szívesen... -
diegho
nagyúr
válasz
MZsoltee #3949 üzenetére
így számtekboltosként elmondanám, hogy alig adunk el ati-t. 20 alatt inkább visznek 7600gs/gt-t minthogy megvegyék a 2600pro-t. olcsóbb régióban meg 7600gs/7300gt megy. 20 felett szintén jobban viszik a 8600gt-t. és ne a magyar piacból indulj ki mi egy ezrelék se vagyunk, hanem a külföldiből indulj ki, mondjuk egy németből, vagy francia, angol, amerikaiból. a legtöbb integrált vga-s lapot az intel és az nvidia adja el, nézd meg a nagyobb összeszerelők gépeit, dell, compaq stb. főleg intel procit forgalmaznak intel chipsettel. de nem értem minek vitázni, nézd meg az amd utóbbi 10 évenek a mérlegét és nézd meg az intelét/nvidiáét, mindent elárul.
-
djtoomi
addikt
Teljesen egyetértek veled midnen szempontban.
És azt sem szabad elfejelteni hogy AMD-t nem nagyon lehet húzni(300-400mhz max),ati-t úgyszintén,intelt lehet húzni, akár több gigahetzet is, pl egy e2140 alap 1.6ghz-ről 3.4-3.6ghz-en bőven elketyeg, ez majdnem 250%-os tuning, akár olcsó 5k-s hyper tx hűtővel.De a legtöbb intel procit 1ghz-el lehet feljebb húzni, mondjuk nem gyári hűtéssel de egy e6750 3600-3800-on vígan elmegy a gyári hűtővel is.
-
djtoomi
addikt
válasz
MZsoltee #3949 üzenetére
De ha jól megnézzük akkor a piac kb 10-20%-át teszi ki az a tipikus boltban vásárolós dolgo, a legtöbb eladást a komplett gépeknél csinálják,dell,hp, vagy valami gyárilag összeszerelt gép, és most mindenki átállt 8800-ra meg core2-re elég ha emgnézed dell xps-t.Okés, költséghatékony gépbe én is mindig amd-t mondok, de nekem senki ne mondja hogy at/amd most egy erős tőkéjű cég, ileltve erősebb a cucca mint amd/nvidainak vagy ati/intelnek.
Tudom, mindenki a elgoclsóbb karikat veszi általában, azért van még msot is sok embernek 17"-os monitora.ATI-nál sem kapod kézbe a blackboxot, kapsz egy számot, oszt tőcsd le, hát majdnem warez, csak anyni hogy hivatalos a kód, de úgyanúgy töltsd ele stb...De ha emgnézed, rengeteg ember most is emgveszi a celeront, emg a pentium 4-et mert most is az a elgjobb, meg 512mb ram bőven elég 6600gt-vel.....7600GT rengeteg embernél most is csúcskategória, rengeteg kiskerben pl drágább a 7600gt(30k-35k)mint a 8600gt(27-28k),és atit pl nem sok kiskerben kapni, csak az olcsóbbakban(nem bp-t mondom, vidék, kisebb városi számtekboltok,akik 8800gt-t,hd3850-et életükbe nem láttak).
-
bnss
veterán
válasz
djtoomi #3948 üzenetére
"összes core 2 lenyomja a legkisebb 15 ezres core 2 is a legnagyobb 60 ezres phenomot" - erre van konkrét eredmény? Én még nem láttam, de ezt tudjuk be az én figyelmetlenségemnek.
szerk.: azért átlag felhasználás (nincs tuning), ez nem igaz szvsz. Tuning megint más kérdés.
(#3949) MZsoltee: tökéletesen egyetértek veled.
-
diegho
nagyúr
válasz
Roland35 #3946 üzenetére
azt írtad értesz hozzá, akkor tudnád hogy az amd és az ati már több mint egy éve ugyanaz, tehát egy cég.
ha értesz hozzá akkor azt is tudod hogy az x2 6400-at egy 12k-s E2140-el úgy porba lehet gyalázni mint a pinty. (igaz én csak 6000+ról cseréltem E2140-re de olyan 20%ot nyertem legalább)
ha értesz hozzá akkor azt is tudod, hogy csak nálunk ilyen drága a 8800gt mert nem kapni, máshol 50k, sőt akár alatta is van, talán 5k-val drágább mint a 3870 és bőven jobb.
ha értesz hozzá azt is tudod hogy az a phenom óriási bukás lett, a kutyának nem kell mert hibás, ergó bukták az egész fejlesztést, súlyos dollár milliárdokat.nos tényleg értesz hozzá? nem úgy tűnik... szóval google a barátod.
-
MZsoltee
veterán
válasz
djtoomi #3944 üzenetére
Nah azért ennyire ne temessük egyiket se, mi nem vagyunk átlagfelhasználók és ezért látod így a dolgokat...
Átlagfelhasználó nem tuningol (szóval nme megy az E2*** 3GHzen...), így ha az alaplappal együtt nézzük akkor ha valki 40k-t szán alaplap +procira akkor, azért felszereltséget tekintve egész jól járhat az AMDvel!
Pl:
GA-MA69G-S3H 16k (ennyiért iylen felszerelt lapot nem nagyon kapsz intel alá, keress egy hasonló G33as lapot ésnézd meg az árát...)
4800+/5200+ 24k körül ami azért alapon egy szintúgy alapon lévő E4***al felveszi a versenyt...Vga kérdés:
Igen a legerősebb kártyái az NVidia-nak vannak, de ha bemész egy számtechboltba és megkérdezed az eladót hogy miylen videó kártyákat visznek a legtöbben akkor rájössz hogy nem az 50k+ a tipikus...
Szóval ólcsóság tekintetében a 2400XT és a 2600pro egész jó és ez a 20k alatti kategória amiből a legtöbben vásárolnak!
Feljebb jobb a 86GT mint a 2600XT, de a Black BoX azért csábító szóval itt se írnám le az Ati-t.
Kis pénzű gémereknek meg kiválló a lassan 40k alá süllyedő 3850, igen csak +15-25k és ott a 88GT, de ebből megkapja a gépébe a procit szóval sok tud lenni az a pénz.Szóval nem kell temetni az ATI/AMD párost igaz nem piac vezetők és vannak problémáik, de vannak jó alternatíváik, és szeritnem a fogyasztónak ez a legfontosabb!
A csúcson meg tényleg a 8800asok állnak, de ha az F1ben a Ferrari vagy a Merci nyer attól te még ugye nem veszel Mercit/Ferrarit?! Ugye? -
djtoomi
addikt
válasz
Roland35 #3946 üzenetére
ati-nak 3 kártyája van ha jól emgnézzük, 2600xt 24-ért, hd3850 40-ért, hd 3870 55-ért. nVidianak ott a 8600gt 24-ért, ott a 8800gt 60-ért, 75 -ért a 8800gts 512mb, felette 110 körül a 8800gtx, és 130-150 körül ha még valahol van az ultra. AMD szenved, kiadta a phenomot, nála olcsóbb a quad, és sokakl jobb, van egy népszerű általuk is elismert hatalmas hibája a phenomnak, és nem is javítják, x2 már erősen elavult, összes core 2 lenyomja a legkisebb 15 ezres core 2 is a legnagyobb 60 ezres phenomot, ati meg most talán-talán a hd3850/hd3870-el visszajön, és nm hal emg végleg, de amd teljesen szenved, nézd emg semmi ütőképes procija nicnsen, és a sz@r is drága...
-
Roland35
tag
válasz
djtoomi #3944 üzenetére
háát... igen 1-2 évvel ezelőttről beszéltem... azóta nemolvastam teszteket... mert nemjutottam gépközelhez... meg ha gépnél is voltam... akkor nem a teszteket olvasgattam... hanem a sulihoz tanultam...
,,,,,,,,,,, ezt nem is tudtam amugy hogy az AMD, és az ATI szenved... sztem az ATi az nemszenved annyira mint az AMD mert... van jó kárytájuk azért... csak az is olyan 55-75k
és,,, nemtom hogy akkor milyen gépet... veszek mert akkor lehet hogy 8800 as kártyát... veszek... de akkor még gyűjtenem kell egy kicsikét...
egy olyan 50k
-
djtoomi
addikt
válasz
Roland35 #3943 üzenetére
Hol élsz? Ezekszerint nem értesz te hozzájuk.
AMD hanyatlik, porban fetreng, szar az összes procija a vele egyárban lévő intelnél, szerinted mrét szenved?Ati úgyszintén, nincs egy erős kártyája. Geforcenál ott a 8800GT, 60k, és?Nincs egyetlen egy ilyen erős karija sem az atinak, ott van 40k-ért a HD3850, és?Feldughatod segg@dbe amikor a 8800GT kétszer oylan erős, és egy Quad meg egy G92 az összes 4 kártyát 8 amgos spider rednszert is földig alázza...Ilyen f@szságokat ne mondj. 40k az a középkategória, igen jó kártya, nvidianak itt nincs jó kártyája, neki ott a teljesítmény ketgóriája 60-ért ami 2-szer jobb mint a hd 3850, ovlass tesztet, és addig ilyen f@szságokat ne mondj.
AMD és ATI is szenved, nincsen semmi erős cucca, intel meg geforca sorra önti ki magából az erősebbnél erősebb cuccokat!
Hát kicsit régebben kb 1-2 éve lehetett...
-
djtoomi
addikt
válasz
sittes79 #3934 üzenetére
Itt a prohardveren oldalt van olyan hogy apróhirdetések, ott meg ha az bejött felül 5 ember ki van emelve pirossal, keresd meg Gianni bazárját, BandiT bazárját, és hammon bazárját, ha nem jön be ez a 3 elsőre, firrsítsd az oldalt és be fog jönni.
Illetve ipon.hu és aqua.hu amit érdemes megnézni az users.hu mellett.
-
rename
csendes tag
jólvan megtaláltam időközbe itt , szóval egy kalap kaki ez az ati kártya
tesztek alapján...
-
rename
csendes tag
tesztet valaki tudna adni erről a két kártyáról ?:
Radeon HD 3870 512Mb
8800GT 512Mb -
djtoomi
addikt
válasz
indianka #3928 üzenetére
Szia!
Bár a másik topikban írtam neked, ide is beírom.
E6700 régi darab, E6750 gyorsabb 1333-as FSB, modernebb, és ráadásul olcsóbb. Prociból mindneképpen ezt. Alaplapnak a Gigabyte P35-DS3 szériáját ajnálom, angyon jó, megbízható lapok.Ma már 3-4gb ram alá nem érdemes adni, ebből Kingmax 800-as 1GB-.s moduloakt mondok, darabja 5k, vga-ból emg sapphire hd2600xt full.Egyszerűsítve:Gigabyte P35-DS3 kb 22k
Core 2 Duo E6750 kb 40k
4x1GB Kingmax 800MHz kb 20k
Sapphire HD 2600Xt Full kb 23k
WD 500GB SATA2 kb 23k
Pioneer DVR 212D kb 7k
FSP 400PNF kb 8k
Valami szép kis kuckó, mondjuk CoolerMaster RC690 kb 16k
Ez 159k, de maximum a házon tudsz fogni 5-6k-t amit nem érdemes, vga maximum 2400XT ha nagyon le akarsz menni 15-ért, de az nem éri meg, vinyóból a 400GB kb 2ezerrel ekvesebb, és annyit ér plussz 100gb, szal ennél olcsóbban enm nagyon tudod megúszni. -
indianka
tag
sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni. A helyzet az hogy nagy filmbuzi vagyok, és mostanában rákattantam a hd filmekre, eszem megáll menniyre szép látvány a dvdv után...na mindegy
a lényeg hogy a 720p-s filmeket még csak csak elviszi a mostani konfigom, viszont a hang már sokszor akadozik satöbbi, plussz a jövőben az 1080p-s filmeket is szeretném megcsodálni, és tervbe van véve egy full HD lcd vétele is....
a lényeg hogy le akarom cserélni a mostani konfigomat, csak mivel annyira nem értek hozzá tanácsot kérnék...
a kiszemeltem egy core 2 duo e6700 lenne, ez mennyire jó proci? az én céljaimhoz jó lenne?vagy még ennél is erősebbet vegyek? a keret olyan 40k körül lenne rá...
ja, és bocs nem vagyok nagy technikai ember, 1066 fsb vagy 1333? ez mit jelent, és melyik a jobb?? az e6700 és a e6750 között mi a különbség? ezek mennyire jók, úgyértem nekem furcsa volt, hogy majd nem ugyanannyiba kerülenk mint a csak 2 ghz-es c2duók... :S bocs ha láma vagyok, de nem értem...
lenne még bele előreláthatólag 2 gb ddr2 ram, 400gb sata2 hdd, alaplap nem tudom milyen kellene, procit szintén nem, és hát a videokártyával is nagyon bajban vagyok....
légyszi tanácsoljatok valamit, hogy milyet vegyek. A lényeg hogy fussannak rajta a 1080p-s filmek, és ki tudjam majd tenni a leendő LG 37LF65 fullHD tv-mr a képét...játszani nem szoktam (max football manager, ahhoz meg nem kell erőgép), szóva az nem szempont, a fifa08-at meg még a mostani konfigom is viszi, szóval azzal nem lesz gondja majd az újnak sem valószínűleg...szóval, nem tudom hogy milyet kellene vennem, és mennyibe fájna, a keret olyan 120k körül lenne rá
úgy tudom az ilyen hd filmezgetés eléggé processzor igényes, most veszek, és kb 5 évig nem akarok újítani...szóval most olyat vennék ami vinni fogja a fullHD-s dolgokat, sé megbirkózik majd a bluray lejátszómmmal iselőre is köszi a válaszokat
-
djtoomi
addikt
válasz
sittes79 #3923 üzenetére
Szia!
125-rből a követelmény nem fog teljesülni, az én gépem ami 250 ami a duplája ezen fut olyan beállításokkal, de 1024x768-ban azon is futhat highon.Gigabyte P35-DS3 22k
Core 2 Duo E2180 18k
Sapphire HD3850 40k
2x1GB Kingmax 800MHz 10k
valami olcsó ház 8k
FSP 400PNF 8k
320gb wd sata 2 16k
Ez így 122k, meg még 12cm-es ventiből 3db az 125k. -
rename
csendes tag
Nah összeraktam a gépet , bár 160-ból megakartam úszni de 20-al több lett....remélem minden jó bennt....
ASUS EN8800GT 512M 3 év gar.
Chieftec GPS-400AA-101A Dobozos 400W ATX 2 év gar.
Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-12) XMS2 memória hutőbordával 99 év
Gigabyte GA-P35C-S3 alaplap LGA775 3 év gar.
Intel Core2 Duo-2,66GHz (E6750) LGA775
Mode Com Karma fekete ház (táp nélkül) 2 év gar.
Western Digital 320 GB SATA2 16MB 3 év gar. -
sittes79
addikt
sziasztok szeretnék új gépet, ez ami kéne
ház+táp
lap
memoria
proci
vga
hddmax 125e van rá
követelmény: crysis 1280x1024 ben fusson mediumban esetleg highban
Köszönöm -
leviske
veterán
válasz
leviske #3921 üzenetére
ezt a tesztet ... (kimaradt)
-
leviske
veterán
válasz
djtoomi #3917 üzenetére
Elnézést, az E9300-at elírtam.
Videokártyákról felesleges vitát nyitni, nem vga topik, azt viszont megjegyzem, hogy ritkán van 30%-os különbség az ATi és a gt közt...
ST-t csak ajánlottam, mindenki azt vesz amit akar végülis...
A p5k-ra csak ennyit tudok mutatni, bár lehet, hogy ez inkább over-éknek köszönhető, mint a lapnak.A konfigom meg azért nincs kitöltve, mert szegény meghalt...most nővéreméről vagyok, az új konfigom meg januárban lesz meg.
-
djtoomi
addikt
válasz
leviske #3914 üzenetére
HD3870 nem olyan jó, 49-ért mutasss egy helyet ahonann most elhozhatom nem fél év múlva...
8800GT-t érdemes venni,55-60 között van, és azért a 20% van néhol 30 is, meg minden nVidiara van optimalizálva...
E9300: Ó hogy már ilyen is van?Akkor kérnék kettő darab E9300-at, ami mellesleg Q9300, meg megnézem hol lessz az 55k...
Hadjad már a Super Talentet, ne mindekinek azt ajánlj, kingmax olcsóbb, és nincsen rajta borda, húúúúúú, inkább Crucial BallistiX vagy Geil Ultra...
Persze, mutass már nekem oylat ahol jobb a P5K....Kérdezd emg mondjuk dieghot vagy bárki mást itt a topikban a hozzáértőbbek közül, és emglátod, P5K sz@rt sem ér.
Mellesleg eldönthetnéd milyen konfigod van. -
leviske
veterán
ASUS Blitz Formula 57k
Intel E8400 ~45k ,vagy E9300 ~55k
SuperTalent 4GB 800MHz kit 25k
ASUS HD3870 512MB 49k (ha kevésnek bizonyulna, akkor vehetsz mellé még egyet, de jelenleg csak 10/20% különbség van max közte és a 8800GT közt...)NECA többibe nem szólok bele...nincsenek különösképpen kihatással a teljesítményre.
(#3913) adam84 : az 1GB ram a mostani játékokhoz édeskevés...inkább vegyél Supertalent 2GB kit-et és a procit is lekéne cserélni egy AMD 5000+ Black Edition-ra...vga-nak meg szerintem elég egy HD3870 512MB...
(#3912) Vandit.: a 4x1 ram nem fog majd vissza?
Tuning terén jobb volna, ha 2x2 lenne, monjuk egy ST 4GB kit...
-
Vandit.
addikt
Nah összeállt a gép
P35-DS3R
Q6600
Hyper TX
4x1 Giga Geil ultra 800-as
12db Samsung 320-as 16+2db Raptor 36-os
Házban kéne segítség.Táp az 450-es csifi lesz. -
djtoomi
addikt
Szia!
Ennek kb a felét felejtsd el.
Gigabyte P35-DQ6 kb 37k
Intel Core 2 Quad Q6600 kb 50k
Scythe Infinity kb 13k
FSP BlueStrom 2 500W kb 17k
CoolerMaster RC690 kb 16k
2x2GB Kingmax 800MHz kb 20k
500GB WD SATA 2 kb 24k
Pioneer 212D kb 7k
Gainward 8800GT Golden Sample kb 70k(amit írtál vga ennél sokkal gyengébb, egy 300ezres gépbe nagyon nem való)
Logitech G11 kb 15k
Logitech G5 kb 12k
Nova Killer kb 5kÉs még marad 14 ezred ventillátorokra(Zalman ZM F3) és amire akarod költeni.
-
adam84
csendes tag
Hi all
Szeretnék segitséget kérni, hogy melyik alaplapot vegyem meg.
ABIT AN-M2 (AM2,GeForce 7025/nF630a,Dual DDR2 800,GeForce 7025+PCI-E,4*SATA2, 1*IDE,Gigabit LAN,7.1 HD Audio,DVI) 2 évvagy:
ASUS M2N-MX (AM2,GeForce 6100/nF430,Dual DDR2 800,GF 6100 VGA+PCI-E,4*SATA2, 1*IDE,Gigabit LAN,5.1 HD Audio) 3 év garancia
thx a helpet..
ui: ha valaki mást is tud ajánlani azt is irja le lényeg hogy 20k alatt legyen az ára.Főleg játékra kéne majd a gép.
-
oh-he
csendes tag
helo mindenki,lelkes kezdő vagyok, segítséget kérnék: most szeretnék pc venni, van rá max 300k-m. ime 1 elképzelés:
Super-Flower 465
Super-Flower SF 610 Digimaster
HIPER 580WATT 4K580 Type-R Fekete Modular Dual Fan 18DB 24pin (NVidia SLI Certified)
Asus M2N32-SLI Deluxe Wireless
AMD 64 X2 6400+ SAM2 BOX
GigaByte GH-PDU22-SC G-Power Lite
Gainward 8347 GF8800GTS PCI-E 320MB DDR3
2* RAM DDR2 800MHz/2048MB GEIL KIT CL4
500GB Western Digital SATAII, 16MB
ViPower Mobile Rack VP-10LSFU-133, fekete
Pioneer DVR-212D DVD író, SATA, fekete, OEM
NEC ND-7170 SATA fekete OEM
Razer Diamondback Acid Green optikai egér, USB
Logitech Internet Pro PS/2
MANTA Compressor 2 Supreme
Thermaltake A2256 Gamma egérpadvéleményt e forumra v. atusmarcsi@freemail.hu -ra köszi
-
Jamboo529
senior tag
-
Jamboo529
senior tag
Szeretném "régi" elavult PC-met kissé felturbózni. Alaplap, proci és memóriacserére gondoltam első körben. (2. majd a következő fizunál, vga csere lesz valszeg)
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tanácsot adtok miből melyik a legjobb, mit érdemesebb venni és a pénztárcám se terhelje azért túlságosan.
Szóval maga a gép elsősorban játékra fog szolgálni (mily meglepő).
Tehát a kérdéseim: AMD X2 vagy Intel Core Duo? Négymagos még túl drága lenne.
/Én intelre gondoltam, ezt is tanácsolták, bár eddig csak AMD-m volt/
Ha Intel, akkor a P35 szériát gondoltam, azon belül Gigabite P35 DS3 vagy MSI P35 NEO3-F ?Esetleg valami egyéb ötlet?
Az Intel Core Duo közül E6750-re böktem elsőként, de nem nagyon tudom, hogy melyiket is vegyem. Valami okosítás is rámférne az FSB-ről, hogy az 1333 vagy az 1066 a jobb
Memóriát 2x 1Gb-ot szeretnék azt is 1066 Mhz-ből. Nem tudom, hogy nagyon nagy különbség van a cl5 és a cl4 között? Valamint fontos, hogy a párbaválogatottak közül vegyek? A memóriánál tanácsként a Kingmax, Corsair, vagy esetleg a Kingstont mondták. (Geil elvileg melegszik nagyon). Ezenkívül valakinek valami javaslat?
Ha valakinek van valami egyéb ötlete, azt is szívesen venném, csak passzoljanak egymáshoz az alkatrészek.
Ja és keretnek kb. rugót mondanék. Sokkal több nem igen lesz rá.
Egyébként a videókari előreláthatólag majd egy 8800 GT lesz. Vagy érdemes várni valami jobbra?
A segítségeteket előre is köszönöm!
További szép napot, jó hétvégét mindenkinek!
Aktív témák
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Óra topik
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Star Wars rajongók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest