Aktív témák
-
kmarton
tag
Üdv
Fel akarom újitani a gépem, segitséget kérnék 100 ezrem van rá. Alaplap proci vga és memória kéne. Tudnátok ajánlani valamit intel/amd is jöhet.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20695 üzenetére
Sajnos majd csak január vége,február elején lesz esedékes,mert nemrég jött az új noti,utána az lcd tv,és elvileg most az 5.1.
Annyi kérdésem még lenne,hátha tudtok segíteni,hogy ugyebár ezen az alaplapon,amit ajánlottatok van integrált hang és videókártya,valamint hdmi kimenet.
Szóval ha én hdmi-vel az lcd tv-be vezetem a hangot,onnan optikai kábellel bele az 5.1-be,akkor nem csak,hogy nem lesz veszteséges a sok átvezetés,hanem az se számít,hogy integrált a hangkártya a minőség szempontjából?
Gondolok itt arra,hogy hdmi-n keresztül tisztán a digitális hang adat fog menni változtatás nélkül bele az 5.1-be,aminek elvileg van saját dekódere(logitech z-5500 van kinézve).Nagy butaságot mondtam?
-
Zirowe
nagyúr
Jól van,VaniliásRönk és Tibord,köszönöm a segítségeteket,meggyőztetek,sok tapasztalattal lettem gazdagabb ma,valamint jelentősen csökkent a htpc-m ára
Köszönöm szépen a segítséget. -
korner83
tag
Sziasztok!
8 magos gépet szeretnék venni, milyen configot javasolnátok? Alapvetően Intel párti vagyok jelenleg. Csak ram és CPU legyen a gépben erős, VGA elég csak valami alap (akár alaplapi, de komolyabb lapokban úgy sincs).
Kb a következőket szeretném, csak az alaplap (LGA771-es vagy 775-ös, skulltrail esetleg?) és processzor pontos típusával vagyok gondban (Xeon vagy sima Quad, esetleg Corei7?)
RAM: min 2x2 giga ram
CPU: 2xQUAD CORE valami (2,2-3Ghz között)
ALAPLAP: max bruttó 100e legyen - fogalmam sincs mi lenne jó 2 CPU-hozAki tud olyan weboldalt ahol 8magos gépeket teszteltek renderelő programokkal az írja meg PLS!
Olyan oldal is érdekel ahol 2 magos gépet lehet online összerakni és megrendelni.
Az egész configra a pénzkeret kb. bruttó 350-450e Ft, ebből kéne minnél nagyobb számítási kapacitást kihozni.
Használt gép/gépek is érdekelnek, akár 4 magos szerver is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
KoRner
-
Zirowe
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20689 üzenetére
Hát,nekem a FOXCONN DH045 jön be.
Szóval az alacsony profilú kártya nem azt jelenti,hogy csak régi "sz*r" kártyákat fogad el!De ha majd akarok bele venni kártyát ez a "Félmagas nyákra van építve" megoldású kártya nem rikta és drágább,ugye?
Azt olvasom az ati oldalán,hogy elvileg ez a hd3200-as támogatja az avivo-t(dxva)+a tesztben is jól teljesített az 1080p-s videónál,szóval engem meggyőzött.
Akkor meg maradok az alap 3gb ramnál 4 helyett,és 800mhz-n.
Hát,ugye lenne,hogy amint 10k körülre esik a blu-ray olvasók ára,veszek bele egyet,és onnan játszaná le a filmet,de gondolom ezzel csak megbírkózik ez az integrált kártya,nem?
És akkor elvileg meglesz az alacsony fogyasztás így,nem?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zirowe #20688 üzenetére
DVI-HDMI témában sajnos nincs tapasztalat.
Ha szabvány BluRay filmet nézel akkor simán, viszont az IGP UVD egysége még nem olyan ami a HD4000-ekben van, mkv-ba gányolt cuccokat nem gyorsítja, ott marad a 4850e.
Felesleges a 4GB, nem kell 2GB-ot rendelni az int. VGA-nak, pláne ha absz. nem lesz 3D-re használva akkor a min. is elég lesz.
Ha nem akarod az int. VGA "erejét" igénybe venni, akkor nem kell drága RAM, sima 800 CL5 megfelel. 1066-hoz egyébként is piszkálni kell (12.5x200 -> 10x267), alapesetben azt csak a K10-ek támogatják.
A ház ízlés dolga (csak egyszer kell majd összerakni), de szerintem a Chieftec nem csak drága, hanem ronda is... az alacsony profilú kártya az alacsony profilú kártya.Félmagas nyákra van építve, hogy vékonyabb házba is elférjen.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Tibord #20687 üzenetére
Hát, sikerült meggyőznöd!
Olvasva a tesztet rájöttem,hogy ez az alaplap tökéletes választás: jól teljesít,alacsony fogyasztás,egy darabig nem kell majd bele vga,stb.
Köszönöm szépen!
Egy olyan kérdésem lenne az alaplappal kapcsolatban,hogy vki mondta,hogy az ilyen integrált megoldásoknál nem lehet egyszerre használni a hdmi-t és a dv-i-t,ez igaz?(lcd tv-re lenne kötve hdmi-vel film nézésre,és egy lcd monitorra dv-i-vel a napi használathoz)Elképzelhető,hogy 1080p lejátszása alatt így 100watt alatt maradjak?
Az általam választott proci akkor bőven elég,nem(AMD Athlon64 X2 4850e)?
Mivel az integrált vga a ramot eszi,célszerűbb 4gb-t rakni bele 3 helyett?
Mennyivel érdemesebb htpc esetén 800mhz-s ram helyett 1066-osat használni?
Ez a hd3200-as támogatja az avivo-t?Jó lesz majd a blu-ray olvasóhoz?És akkor már csak a házzal kapcsolatos problémámba kéne segítség [l#20681]
-
Tibord
senior tag
válasz
Zirowe #20685 üzenetére
Inkább rossznak találja.
Sok mert nem játékra kell, de kevés mert nem igazán támogatja a VideólejátszástAz ATI ezen a téren sokkal jobb választás (ezen IS)
Pl. Vehetsz egy integrált VGA-s lapot (eddig HTPC-be mindenkinek jó volt az, nem hiszem hogy te annyiban különböznél tőlük) Vagy egy olcsó 4ezres szériás VGA-t
De én amondó vagyok hogy az első variáció a megfelelő neked mégpedig egy GIGABYTE GA-MA78GM-S2H személyében. Itt egy teszt is róla.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mitirjakide #20672 üzenetére
PÜ ment!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20684 üzenetére
Htpc-->nem lesz vele játszva.
Notimba van ilyen és 2,1ghz-s procival dxva-val 10-20%os a proci terheltsége 1080p alatt.
Akkor mit ajánlasz: 8600gts vagy 8800gt?
Nekem mindegy,csak ne fogyasszon sokat,legyen rajta hdmi csatlakozó és purevideo támogatás.De az első kérdésemre is várom a válaszokat!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20682 üzenetére
1080p lejátszása dxva-val és majd blu-ray-hez.
Legalább 5évre raknám össze a gépet.
Miért,soknak vagy kevésnek tartod? -
Zirowe
nagyúr
Nah,alakul a htpc-m:
cpu: AMD Athlon64 4850e
gpu: Gainward Bliss 8600 GT 256 MB HDMI SilentFx vagy Galaxy GeForce 8600GT HDMI Version
ram: 3gb 800mhz kingstonEgyedül ami hiányzik,az egy jó microATX alaplap, tudtok ajánlani egyet?Igény: alacsony fogyasztás és optikai kimenet,max 13k.
Valamint a microATX-es ház.
3házat néztem ki,szerintetek melyik jobb htpc-re:
[1.]
[2.]
[3.]Őszintén nekem a 3. tetszik a legjobban,de mit jelent a 2. és 3.nál ez a felirat: Alacsony profilú grafikus kártyák fogadására alkalmas. ??
8600gt nem való bele,vagy mi? -
válasz
<.RicHarD.> #20679 üzenetére
Vegyük bele, hogy egy két magos Athlon 64 kb. 10-20%-al lassabb azonos órajelen, mint az Intel kétmagosa. Tehát, majdnem tökéletes patthelyzet.
Szerintem, tök mindegy, hogy melyiket veszed. Intel mellett talán anniy, hogy van benne sok tuninglehetőség, ami később még jól jöhet, és nem melegszik annyira, mint az Athlon 6000+. De mindkettő megfelelő választás lehet.
-
JColee
őstag
hali itt vagyok megint
el kéne döntenem, hogy e5200at vagy 6000+t vegyen egy gyerek
nem akarja húzni a procit szval alapórajelen használná
az amd 1000sel drágább
én az intelt venném, szerintetek? -
válasz
Balinov #20674 üzenetére
Üdv!
Szerintem elég. Mindent húzva is.
ITT láthatod, hogy Q9650-nel társítva a 4870 100% terhelés mellett is "csak" 264W-ot kajált. Ennyit a vx450 röhögve lead. E5200 és 4870 szénné tuningolva sem hiszem, hogy megizzasztaná a tápot. Q9650 + 4870 szénné húzva már rázósabb lenne. -
Balinov
titán
Urak,
erdeklodnek, hogy egy Corsair VX450-es tap eleg lenne egy P45+E5200 huzva+ HD4850 neadjisten HD4870 kombohoz vagy inkabb egy 500W-s OCZ Stealthstream lenne az idealisabb.Koszi
Balinov -
Tibord
senior tag
válasz
mitirjakide #20672 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
Lúzer Júzer #20669 üzenetére
Nekem a Gigabyte P31-DS3L lapokkal csak jó tapasztalatom van. Alapon is gyors, és megbízható, és - bár nem szempont - tuninngban is bőven megállja a helyét ebben az árkategóriában.
De ilyen áron ez a legjobb választás, ha kapsz és meg tudod bővíteni kicsit azt az anyagi keretet. -
Rawlings88
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Gep vasarlas elott allok, kigondoltam egy gepet, de mielott megrendelem gondoltam kikerem a velemenyeteket!
Szoval a GEP:
Haz; Antec P182 Link
Alaplap; MSI x48c Premium Link
CPU: INTEL E8400 3GHz
MEM; OCZ Technology 2X2GBKIT REAPER 240PIN PC2-6400 DDR2 800MHZ a CL4-es Link
GPU: Sapphire ATI 4870 512MB [link]
HDD; Western Digital 500GB Caviar Black SATA-II 32MB Link
A monitor mar meg van, HP w2408h (1920*1200, 24 inch)
Szoval ez lenne a gep, minden velemenyt/otletet illetve epito jellegu hozzaszolast szivesen varok, nem szeretnek tobbet kolteni mint 900 euro, de vegulis mindegy. Az alabbi ket oldalon tudok vasarolni, dabs.ie , pixmania.ie !
Meg annyit, hogy a gepet fokeppen Medieval Total War 2-hoz epitem, nagy felbontas nagy csatak
Elore is koszonom!
Szabolcs -
Lúzer Júzer
csendes tag
Sziasztok,
milyen alaplapot ajánlanátok Intel CPU alá kb. 15-20 ezer forintig, ha a megbízhatóság és a garancia szempont, tuning egyáltalán nem...
Köszi
lj -
szasanyi
félisten
Játékra pénztárca és igény függvényében, és ilyen ajánlási (teljesítmény) sorrendben javaslok VGA-t:
1. Leadtek GTX260 896MB 56k
2. Zotak 9800GTX+ AMP! Edition 512MB 45k
3. Galaxy 9800GT OC Xtreme Tuner 512MB 30kHa szereted az ATI kárytáit, akkor ezek lehetnek jók:
1. Sapphire HD4850 Dualslot 512MB 35k
2. Sapphire HD4830 512MB 28kTe tudod milyen gamákkal játszol, és mennyit tudsz/akarsz áldozni a 3D oltárán erre a célra.
-
flurider
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #20666 üzenetére
nekemis kodegenny volt, most adtam el a konfigot
-
flurider
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #20663 üzenetére
Jó igen, de volt egy gépem régebben ilyen 1.7 P4 MSI lappal MX440 128VGA (!!!), megilyen 266-os ramokkal és 4 kb évig faszavolt, mert jól lehetett húzni midnent. Nem most akarom feszegetni a határokat, hanem később nem akarok tápot venni, mert kevés.
Azt szeretném, hogy ne legyen gondom ilyenből.
-
flurider
aktív tag
csakmeregy haverom mondta hogy felakarja huzni a 3GHzes duojat 4GHzre, meg a VGA-t is, es ahhoz jobb ha ilyen Baromallat tap van (ővalami 600ast vett
.
Én is mindent szeretnék húzni egy idő után, meghát biztonság ügyileg is, hamár kiadok ennyit a gépért, akarok egy fasza tápot...Mindenhúzásnális elég a 450?
vigyázat lámaveszéyl !!
-
Nyx89
aktív tag
válasz
flurider #20659 üzenetére
Itt ha megnézed a teszt konfigurációt rájössz hogy felesleges a Giga SuperB 460asnál nagyobb táp.Ha mindenáron jobba szeretnél maximum csak halkabbat fogsz kapni ezért a pénzért pl.: Corsair VX450 több abszolút felesleges
(húzott quad és 4870x2 teljesítmény igénye talán indokolná)
Inkább hűtésre vagy márkásabb ram-ra költenék(esetleg több ram,ami tetszik).
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #20655 üzenetére
Ezt azért írják rá a VGA-k dobozára, mert nagyon sokan megveszik occsóér' a sokszáz "W-s" tápnak titulált valamiket, azokból meg nem árt ha ekkorát veszel.
-
flurider
aktív tag
Hi !
Milyen tápot ajánlotok a lenti konfighoz, olyan 15-17k ig
Későbbi húzásügyileg vennék nagyobbat mint a G Superb 460-asGA-EP45-DS3 (775) Intel P45, ICH10R, FSB 1600/1333, 4xDDR2/1066/800 dual channel, PCI-Ex16, 2xPCI, 12xUSB 2.0, 7.1 AU, 2xGiga-LAN, 3x1394, ATX
KINGMAX 2GB DDR-II/1066 Mhz ×2
Ati Radeon HD 4870 512Mb 256bit DDR5 PCI-Express /Sapphire/
GIGABYTE Superb 460W
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite
Intel (775) CORE2 DUO (E8500) 3.16Ghz 6MB DOBOZOS 1333MhzKösz előreis
-
Flomaster88
csendes tag
Helló mindenkinek!
Szeretnék nézni magamnak egy új konfigot, de nem tom hogy most ünnepek, karácsony előtt, vagy inkább januárba. Talán ilyenkor magasabbak még az árak a karácsony miatt, és ünnepek után lehet lejjebb mennek, nem tudom ti mit gondoltok. Nekem azért számít plusz-mínusz pár ezer Ft. Előre is köszi a véleményeket!
-
Sziszifeca
őstag
Üdv.
- Lcd monitorban tudna valaki tanácsot adni? 1280x1024-es felbontásban melyik ami tuti jó 40e körül??
- Valamint érdemes-e lecserélnem az E6750-es procimat E8400-ra? Játéknál számít?Köszi.
-
Csapi007
veterán
Hy
Aktuális konfigom: Gigabyte P35-DS3P | Intel Core 2 Duo E4400 @ 3000Mhz | MSI X1950Pro 256MB | 2 X 1GB Geil Ultra @ 833 CL4ATI 4830-ra upgradelek, kérdésem hogy érdemes-e bele venni még 2GB RAM-ot?
Egész gépet most biztos nem fogok venni (egy darabig...). -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #20645 üzenetére
[OFF]Huhh, kezdek megnyugodni.
Pedig a vga dobozára valóban az van írva "minimum system requirements" címszó alatt, hogy "450W or greater power supply recommended (30A, 12V)". Amikor olvastam kezdtem nagyon nem érteni a dolgot, mert azért ez elég brutálisan hangzik, de az eladó szavát támasztották alá. Bár gondolom inkább arról van szó, hogy szakmai hozzáértése hagy némi kívánnivalót maga után, a dobozra meg a gyártók olyan értéket írnak rá, hogy bármi gebasz van beléjük ne lehessen belekötni, ő meg leolvasta és kész. Rossz szándékát kétlem, szerintem inkább segíteni akart.
A bolt valóban az ipon volt, és én is fogok még náluk boltolni, de befogott füllel.
A környék tényleg nem 19:30 körüli gépvásárlásra való, de már legalább ki volt táblázva a cégnév az utcafronton. Hogy minek mentek oda, azt én sem nagyon értem, kb ugyan akkora a hely, mint volt, ha nem kisebb...[/OFF]
Szóval akkor a dobozra írt szöveggel szemben maradunk a "nekem higyjél ne a szemednek" megoldásnál.
Kössz pajtások!
-
Tibord
senior tag
válasz
mitirjakide #20651 üzenetére
Ezt szerintem kis nézelőddéssel a neten te is meg tudtad volna nézni.
Egyébként IGEN belefér. Az 590-essel lehet hogy gondban lennél, (kb 0,3-4mm) de a 690-esbe simán belemegy.
Egyébiránt hogyhogy nem mondjuk ATI 4870x2? Nem kötekedni akarok csak kíváncsiságból.
mod.:
mave13: Jól megelőztélEgyébként a szélesség az nem egyezik meg a beépíthető dolgok magasságával. (-szerelőlap, -alaplap, -proci)
De persze teljesen igazad van -
válasz
mitirjakide #20651 üzenetére
Üdv!
Szerintem bele. A CM 690-en méretei ezek: 20.6 x 8.4 x 19 inches 1 inch = 2,54 cm, ha jól tudom. A V8 méretei: 120 x 128 x 161.1mm. Még ha 161 mm magas, akkor is belefér.
-
mitirjakide
csendes tag
Hi!
Érdekelne, hogy a CoolerMaster V8-om beférne-e a CoolerMaster Centurion 690-be.
Egyébként egy XFX nFORCE 790SLI + Intel Core Quad Q9550 + XFX GTX 280 1024MB XXX lenne hozzá, csak ugye ha nem fér be a házba... -
MmDorian
őstag
válasz
VaniliásRönk #20649 üzenetére
én nem rég voltam egymás után 2x is, viszont amikor először mentem nem az volt az A4es-re írva, hogy iPon, hanem hogy most nem tudnak kiszolgálni, mert elb@szták a rendszerüket...mehettem vissza másnap. Dalolva...arra a környékre...bár nem olyan vészes.Igaz, amikor először voltam, és sétáltam vissza fele a villamoshoz, 2 benga állat meg akart agyali egy (szvsz gyros árus) kisebb formát.
Elég az OFFbólA tápos kérdéshez...ilyenkor ne hallgass a bolti eladó csókákra, kérdezz Minket !
mégegy saját sztori, de ígérem mára ennyi : amikoör még a régi gépem volt, és "zenész" voltam, az 1,5ös szempron, 7300gt, 1db ram modul, egy vinyó, egy odd mellé beajánlottak egy 450es KODEGÁNY tápot... én meg zenész fejjel elfogadtam, ráadásul 10 ezerért.
-
válasz
VaniliásRönk #20647 üzenetére
Az kemény. Mondjuk, árak miatt oda én is visszamegyek.
A régi helyük kicsit igényesebb környéken volt, amikor először mentem az új boltba, nem akartam elhinni, hogy ilyen helyen egy számtech nagyker működik. Sötétben felejtős a környék.
Egy előnye, hogy a Keletihez közel van, nem kell a fél városon keresztülvillamosoznom, majd vissza, vagy Kelenföldre.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
mave13 #20646 üzenetére
Szerintem ez az iPon volt, az áraik miatt azért én visszajárnék (bár az új üzlethelység olyan helyen van hogy sötétedés után legközelebb nem megyek...), csak nem kérnék tőlük vásárlási tanácsot.
Épp tegnap vettem ott egy CX400-at, egy srác az orrom előtt vitte el a GTX 260-at egy HKC táppal, ha jól emlékszem talán 550W-os volt, nem adok neki fél évet.
-
válasz
Sebaj Fóbiás #20644 üzenetére
Tök jó, hogy ilyen arcok melóznak, mint eladó. A Commodore 64-em közelébe nem engedném, nemhogy a gépemhez...
Köszönd meg a tanácsát, aztán ezután kerüld a boltot, mert vagy át akart vágni, vagy tényleg segg hülye a szakmájához. Durva, hogy lépten-nyomon ilyen esetekbe botlok.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #20644 üzenetére
Az FSP PNR szériája valóban nem egy izom kategória, de...
1. Annál a 450W-s szemétnél amit rád sózott volna biztosan jobb, ez garantáltan elvisel 200-250W-ot 12V-on, egy "márkás" 450-es ettől jó eséllyel eldurran rövidtávon.
2. A konfig max. terhelés alatt kis túlzással alulról fogja nyaldosni a 100W-ot, innentől kezdve "bátrak" akár egy 230W-os P3 tápra is rábízhatnák...
Legközelebb az ilyen okostojást nyugodtan mosolyogd meg.Szerk.: A VGA TDP-je 45-50W.
Szóval a konfig úgy 120-130W körül lesz max.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #20402 üzenetére
VaníliásRönk: Üdv, na ma sikerült megvenni a hyperhurka gépet (AMD Sempron LE-1200, ASROCK ALiveXFire-ESata2, BUFFALO 1024MB DDR2 800Mhz, MSI RX2600PRO-T2D256E/D2 PCIE, WD 250GB 7200rpm 16MB SATA2) és hozzá ahogy valaki javasolta FSP ATX-300PNR tápot. Vásárláskor viszont közölte az eladó srác, hogy "- ehhez a géphez lesz a táp? - aha - mert ehhez a (vga)kártyához minimum 450-es kell, ez (bök a tápra) nem ad le 300-at."
Namost a nemrég lezajlott tápvitából gondolom, hogy ok, lead az 300-at ha kell, csak konektorból eszik többet hozzá, de ezzel a 450-nel rámijesztett a csóka. Kérdésem kézenfekvő, kevés vagy elég lesz ennek a gépnek ez a táp?
Előre is kössz!
Fób -
mitirjakide
csendes tag
Hi!
Érdekelne, hogy a CoolerMaster V8-om beférne-e a CoolerMaster Centurion 690-be.
Egyébként egy XFX nFORCE 790SLI + Intel Core Quad Q9550 + XFX GTX 280 1024MB XXX lenne hozzá, csak ugye ha nem fér be a házba... -
szasanyi
félisten
Egy kártyás rendszerhez Gigabyte P43-DS3 , két kártyáshoz Gigabyte P45-DS3.
Kártyát nehéz javasolni, ha nem tudom milyen célra lesz. Esetleg preferált gyártó, márka? -
Zin
őstag
Intel Quad 9450 alá mien lapot?mien VGA-t?
-
szasanyi
félisten
-
Tigrincs
tag
válasz
MZsoltee #20637 üzenetére
Az alaplap chip készlete szempontjából P35-P45-X48 mik a különbségek.
Nyilván mind a három más, de gondolom, hogy nem csak a kezelt memória tekintetében van különbség.A 64 bit az azt jelenti, hogy az egy teljesen más xp? Vagy egy normál xp amit lehet így is úgy is telepíteni?
Bocs a hozáá nem értő kérdésekért!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Tigrincs #20636 üzenetére
Bocsi összekevertelek valaki mással, akinek 4 gép kellett darabonként 250kért...
Hát én nem vettem észre nagy különbséget 800 és 1066 között, de ha igényed van rá akkor vehetsz 4*2GB 1066os ramot is csak ne felejtsd el beállítani!
Hűtő nem rosszak bőven elegek csak van akinek hangos így ha kell akkor lehet venni másikat de nem fontos.
Pio 216D Egy dvd-író.
Nem csak az számít hogy sata 2es hanem hogy milyen tipus ha a sebesség számít akkor F1es samsung.
Oprendszer: igen csak is 64bit én is most jártam utána azt hittem a vista 32bit is támogatja de sajnos nem!
Én inkább ati párti vagyok de a két vga teljesítménye kb azonos.
-
Tigrincs
tag
válasz
MZsoltee #20633 üzenetére
Azt mondta, hogy elvileg nincs nagy jelentősége hogy NV vagy ATi. Amit elvileg preferálna az úgy is nagyon drága.
Monitor, bill, egér, ilyesmi nem kell mert van. Saját részre kell a gép.
A CPU hűtőknél nem megfelelőek a gyári hűtők (dobozos procik)? Érdemesebb inkább egyedű hűtést venni?
Ram órajale? mekkor a különbség egy 800MHz-es és egy 1066 MHz es ram között?
Inkább nagyobb méret alacsonyabb órajallel, vagy inkább kevesebb méret magasabb órajallel. 4G felett 64bit-es op rendszer kell?HDD nem kardinális kérdés, halk legyen. Ezért gondoltam egy samsung sata2-es -re.
Lemearadt az ODD egy sima Pio 216D ?
Ezt (ODD) nem teljesen fogtam hogy mi...Köszönöm az eddigi segítséget!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Tigrincs #20632 üzenetére
A CAD-os kollégát megkérdezhetnéd hogy melyik gyártó VGAját kedveli jobban a program NV vagy ATi.
Monitort nem ajánlok abban nem vagyok annyira otthon, de a milyen 22" TFT vegyek topicban kérdezősködj.
Mivel nem cél a tuning ezért elegendő bőven egy P35-ös lap. A lappal szemben milyen elvárások lehetnek: RAID, csatalakozók száma firewire, maximálisan támogatott memória 8GB ennél sztem több nem kell majd de ha másért nem akkor esetleg ezért lehet érdemes a P45ön elgondolkodni (16GB). Ezen igények függvényében lehet választani. 20-30k
Processzor:
Nem emléxem hogy a Cad támogatja-e a 4magot ha igen q8200 ha nem akkor E8500 mind2 40-45k.CPU hűtő: Coolermaster hyperttx2 5k
Memória: Ha az mondta hogy min 4 GB akkor legyen 8GB ddr2 (ehez oprendszer is kell...)
Nincs tuning fő a stabilitás akkor egy teljesen egyszerű kingmax is megteszi 4*2GB az kb 20kTápegység: Halk legyen és vigye a konfigot CORSAIR VX450W 18k
Ház: Hát ez lehet egyedi ezt akár minden munkatárs kiválaszthatja magának tetszés szerint. Annyit mondanék hogy legyen benne rendesen szellőzés egy keresztirányú huzat. 15k
Egér bill: Hasonló mint a ház kinek mi áll kézre kettő együtt 15k
Merevlemez: Kell-e raid mekkor tárhely kell? Lesz egy WD Mybook pl és akkor ott lesznek az adatok(mindenki könnyen és gyorsan hozzáférhet) és a többi gépbe csak a rendszernek kell hely vagy mindenki külön tárolja a munkát. Én egy My Book World Edition II 1 vagy 2TB 40 v 80k plusz gépenként egy WD 320GB AAKS 12k.
Vagy mindenkinek egy 640GB-os AAKS-t és akkor 16k és így olcsóbb. Vagy raid de nem tudom mik az igények!
VGA:
Ha a válasz ati egy 4830ast érdemes beszerezni valami olyant aminek jól lehet szabályozni a ventijét.
Ha nv a válasz akkor egy 9800GT-t
30kEz 175-185k gépenként + monitor 70-75k körül sztem egész jókat kapni ennek utána kell nézni
+a WD My Book World Edition 40(1TB) vagy 80k(2TB)-ja illetve router. Ezzel a 4gépnél olyan ~1,1MHUFnál járunk.Vagy mindenkinek saját vinyóval (640GB tényleg nem tudom mekkora helyre van szükségetek)
Akkor 180-190k +monitor router.Lemearadt az ODD egy sima Pio 216D 6k
-
Tigrincs
tag
MZsoltee'
A 20.591-hsz-ra végül is van javaslatod? Az írtad hogy a procit nem ajánlod, de te ebben az árban (250e) milyen konfigot raknál össze. Nem cél a tuning, egy stabil gép lenne a cél ami főként munkára van használva (CAD). A CAD-es kapcsolat azt mondta, hogy főként a memóriára érdemes áldozni (min 4G), és a videó kártyára (de abból sem érdemes a legdrágább, árszint 30-40e), bár azért a proci sem baj ha nem a legrégebbi.
Más javaslatát is megköszönöm! -
-
MZsoltee
veterán
P35-DS3 22,5k
E5200 20k
HIS HD4670 512MB DDR3 PCIE 23,5k
SAMSUNG 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 26k
FSP ATX-400PNF 8k
Jah a memó lemeradt 2*1GB kingmax 1066Mhz 6kakkor már 106k
-
mrvikiboy
csendes tag
Sziasztok!
Lecserélném 7 éves gépem. Igyekeztem minél többet visszaolvasni és a következő konfigot gondoltam:
E7300 CPU
EP45-ds3 Alaplap
2×1024MB Geil Black Dragon 800MHz RAM
Samu HD103UJ 1Terrás HDD
FSP450 Táp
CM Elit 331 HázA videokártya a maradék pénz függvénye lesz. Ez úgy 100.000 Ft
Mi a véleményetek erről az összeállításról?
Segítséget, hozzászólást előre is köszönöm!
-
Tigrincs
tag
Bár már korábban kérdeztem, hogy szerintetek januárban lesz-e árcsökkenés, most gondoltam felteszem újra a kérdést, mert látom több hsz.-ben felvetődött a téma.
Az elmúlt évek tekintetében mi a tapasztalat, a karácsonyi hiszti után szokott jelentős árcsökkenés lenni? -
black87
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra tervezek laptopot vásárolni, mivel jelenleg az asztali gépre már túl sok felhasználónk van. A cél egy játékra is alkalmas konfig lenne, kb. 130k-ból. Nézelődtem már egy két helyen, de nem vagyok nagyon képben a hardveres dolgoknál. Tudtok ajánlani valamit?
-
mg105
senior tag
sziasztok!
új gépet szeretnék venni (zenehallgatás, filmnézés és WoW (directx9es játék)), erre gondoltam:Intel Core2 Duo E5200 2,5/800/2M
Kingston DDR2 2GB/800
Sapphire Radeon HD 4830 512 DDR3alaplapnál 3 között vacillálok:
ASUS P5K/EPU
Gigabyte GA-EP35-DS3L
MSI P35 Neo-Fszerintetek melyik alaplapot? egy árban vannak.
előre is köszi -
Bandee2
tag
válasz
Cheesy #20586 üzenetére
hello, nem biztos h amit mondok, az olyan, mint amikor egy program úgy használ ki 4 magot, hogy eleve arra lett tervezve, de van olyan segédprogram, ami "munkára kényszeríti" az összes magot.. a neve CPU Control. Elindítod a CAD-et, meg ezt a programot, és beállítod az .exe-t így. Csak az a hátránya, hogy minden cad indításkor be kell állítani.. de gondolom van olyan program is, ami megjegyzi h mindig 4 magot használjon egy bizonyos program/játék.. remélem tudtam segíteni
szerk.: amíg feledésbe nem merül.. #20544-45-re vki válaszolna? thx
-
Tibord
senior tag
Óvatosan az OEM-es alaplappal mert még csak kábelt sem adnak hozzá.
És szerintem ramból inkább KIT-et, mivel ez nem annyival drágább mint amennyivel jobb.
Más.
Phenom: Hát ha szerencséd és jó hűtőd van akkor 4GHz elvileg elérhető lesz. De ez nem kézpénz. Akkor hidd el ha te húztad fel 4GHz-re
VGA:
fi.gom sincs ahogy szerintem nagyon másnak sem lehet (legalábbis pontos elképzelés). De azért halkan megjegyezném: Mennyi külömbség van mondjuk egy 3870-es és egy 4870-es közt? -
loki22
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy érdemes-e most gépet venni, vagy várjak vele egy kicsit mert olcsóbbak lesznek vagy technológiai változás lesz vagy valami a közeljövőben ?
Ugyanez a kérdésem lenne Netbookkal kapcsolatban is
-
g50v
csendes tag
válasz
Nagynozi #20605 üzenetére
Hali mondanék egy amd-s és egy inteles verziót.
AMD:
[link]
Inteles:
[link]
Szerintem ha van még pénzed akkor plussz 1Gb ramot bele tudsz tenni.
De szerintem érdemesebb használtan beszerezni a cuccokat és akkor egy ütőssebb konfigot lehetne csinálni.De a te választásod.Remélem újonc ellenére nem állítottam össze rossz gépet, de majd az okosak kijavítanak.
Nekem is lenne pár kérdésem:
A januárban megjelenő 3 Ghz amd procit biztonsággal fel lehet majd húzni 4 Ghz-ig?
(Ha jól emlékszem egy ilyet húztak fel 6,2Ghz-ig)
Másik:
2009 június végén fog megjelle az ati rv870 és ennek változatai.Nagy különbség lesz teljesítményben a hd4870x2 és a rv870x4?
A válaszokat előre is köszönömSzerk.
ocs rosszul linkeltem ezért az egér és bill. helyett egy 250Gb merevlemez és intel celeron 440 2000 vagy AMD sepron LE-1300 processzor
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! 50ezer Ft-ért MAX kéne egy számítógépet összeállítanom karácsonyra, nincsen kikötésem, h játékos vagy stb. , a lehető legjobb gépet szeretném összerakni ebből az összegből a barátnőmnek, csak 50k van rá és csak újonnan az alkatrészeket. Segítsetek! Előre is köszönöm!
Igen és még hozzátenném, hogy monitor nem kell hozzá, viszont ház, táp stb minden beleértve az optikai meghajtót is! -
Aktív témák
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Ryzen 7 CPU-k
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest