Aktív témák
-
MmDorian
őstag
válasz
mitirjakide #21246 üzenetére
Win 7 még legalább egy év. Valahol 2010-et olvastam.
GTX295 meg szerintem nem földi halandóknak való, Laraxior el fog vele bíbelődni de Ő ért hozzá, nem kicsit nagyon.
Ugyanaz lesz szerintem mint a Core 2 Extreme széria. Tuning-tuning-tunig. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
mitirjakide #20672 üzenetére
PÜ ment!
-
Tibord
senior tag
válasz
mitirjakide #20672 üzenetére
-
Tibord
senior tag
válasz
mitirjakide #20651 üzenetére
Ezt szerintem kis nézelőddéssel a neten te is meg tudtad volna nézni.
Egyébként IGEN belefér. Az 590-essel lehet hogy gondban lennél, (kb 0,3-4mm) de a 690-esbe simán belemegy.
Egyébiránt hogyhogy nem mondjuk ATI 4870x2? Nem kötekedni akarok csak kíváncsiságból.
mod.:
mave13: Jól megelőztélEgyébként a szélesség az nem egyezik meg a beépíthető dolgok magasságával. (-szerelőlap, -alaplap, -proci)
De persze teljesen igazad van -
válasz
mitirjakide #20651 üzenetére
Üdv!
Szerintem bele. A CM 690-en méretei ezek: 20.6 x 8.4 x 19 inches 1 inch = 2,54 cm, ha jól tudom. A V8 méretei: 120 x 128 x 161.1mm. Még ha 161 mm magas, akkor is belefér.
-
laci06
senior tag
válasz
mitirjakide #20450 üzenetére
Adnak hozzá merevitőt, amit az alaplapot "mereviti"...
Nem para, nekem nehezebb hütőm van, és semmi gondom vele... -
hemaka
nagyúr
válasz
mitirjakide #20436 üzenetére
5-7év nagyon-nagyon sok a számtech-ban, ennyire előre tervezni nem lehet.
Főleg, hogy ha játékra kell a dolog, ahogy mostanában jönnek ki a játékok szépen kb. 0 optimalizálással... -
celeron
senior tag
válasz
mitirjakide #20436 üzenetére
Ember!!
Kurva jó ez a gép.. megveszed.. 2 évet adok neki és valamit cserélni kellessz benne..
3 év múlva meg már alsó kategória..
Méghogy 5-7 év hol élsz te fiu -
MmDorian
őstag
válasz
mitirjakide #20409 üzenetére
Attól függ, mire kell, az ilyen lapokba nehéz a tuning, főleg kezdőknek.
A többi stimmel.eastrider P43-DS3L nem a legjobb lap, egyenesen nem jó
Inkább P35-DS3.És én nem nagyon szeretem (lehet, hogy ez csak az én véleményem) a passzív tápokat.Valahogy olyan furák, mintha a gyári hűtőn nem lenne ventillátor.Ettől függetlenül, lehet , hogy nem rosszak.
szasanyi ha elmenne a 4850-em, ennyi pénzért szívesen kipróbálnám
-
Tibord
senior tag
válasz
mitirjakide #20290 üzenetére
Mi játszódik le?
A "relék" (IC-n belüli igen kicsi kapcsolok, nevezd tranzisztorok) gyorsabb működésre vannak kényszerítve.
A hatások:
Sima alapfeszes tuningnál a gépednek sok baja nem lehet max azt mondja hogy nem megy és lekapcsol. Ezután kicsit visszább veszi az ember és megy. Így kisebb tuningot lehet elérni. Ennek hatására a proci kicsit jobban melegszik és a fogyasztása is menő kb lineárisan a húzás értékével. Persze az alaplap fogyasztása is megnő de ez már igazán nem jelentős.Ha már a processzor magfeszültségét állítod akkor kicsit komolyabban oda kell figyelni. Ez már károsíthatja is a processzort ha az ember túlzásba viszi. De ezzel viszont nagyobb tuningot lehet elérni. A processzor fogyasztása (ami hő formájában jelentkezik) jelentőse megnő. Egyrészt a húzás mértékével lineárisan (a freki miatt) másrészt (és ez a jelentősebb) a feszültségemeléshez viszonyítva négyzetesen. Igy ide már egy jó hűtő is elkelhet.
Alapvetően igen rontja az élettartamot. Ez azonban extrém tuningot leszámítva senkinek nem okoz majd problémát mivel az eredeti mondjuk 20 éves élettartam lecsökken 15-re.
Ennyire meg nem fog megállni a fejlődés hogy 15 év múlva is ezt keljen bárkinek is használnia.Az emberek nagy töbsége nem mer vagy nem akar vagy nem tud tuningolni. Az itt a PH ahol azért nem az átlag képviselteti magát. De ha valaki ért hozzá akkor nem fog venni 2,8GHz-es procit ha ezt el tudja érni egy olcsobb 1,8-as prociból is.
Persze a tuning az kicsit szerencsejáték is.
A közhiedelemmel ellentétben a processzorgyártók nem gyártanak külön-külön minden procit hanem válogatnak. Ez annyit takar hogy bemérnek egy pár darabot hogy sikerült és utána mondjuk az egész aznapi gyártásból az lesz. Így előfordulhat hogy egy gyengébb proci (1,8GHz) valójában megfelelne 2,4GHz-esnek is. Csak a gyártó letiltotta így 1,8-as lett belőle.Tuning legfőbb hozzávalója az alaplap. Második egy jó hűtő szellős házban. Harmadik hogy ne legyünk telhetetlenek
A hűtő kb 0,5-1W-ot fogyasz és lehet hogy akkor már sokat mondtam.
remélem így egy kicsit érthetőbb
-
MmDorian
őstag
válasz
mitirjakide #20286 üzenetére
Üdv !
Szerintem inkább a Quadot. És ekkora tételnél már ne spórolj a CPU-hűtőn, +-5 ezer már nem sokat számít, Egy CM212-vel már a quadot is húzhatod elég szépen. -
Tibord
senior tag
válasz
mitirjakide #20286 üzenetére
hali.
Ha a gépet csak játékra használod akkor elég az E8600 is.
De ha tuningolsz akkor szerintem a 4 magos a jobb választás. legalábbis én azt választanám.
Meg azért a jövőben a játékok jobban ki fogják használni a 4 magot. Ez biztos.
-
MmDorian
őstag
válasz
mitirjakide #20197 üzenetére
Üdv !
A 2 gyártó csúcskártyájáról van szó, így egy darabig egyiket sem kell cserélni.
Én, ha tehetném Az nVidiát venném, de csakis azért, mert ATi-, már voltDe az ATi gyorsabb jelen esetben. Így ha a teljesítmény számít, még pedig mi más, akkor a 4870X2-t vedd, de viggyázz, mert ehhez már nem elég az átlag táp( gondolok itt Giga 460W, FSP400W, és társaira) ehhez elég komoly erőmű kell, na de hogy túlzásokba se ess, nem kell megvenni a Corsair HX1000-t.
g50v MSI lapok nemhogy kezdőknek nehéz, de szerintem a guruknak is
Egy Gigabyte P35-DS3- DS4 sokkal jobban tuningolható egy kezdő számára.
-
MmDorian
őstag
válasz
mitirjakide #20074 üzenetére
Ilyen gép mellé egy 22-24 colos, a nagyobb esetében ugye Full HD-s monitor dukálna, ami nem 35k.
mave13 érdekes
FullHD Analógon
kituggya...lehet, hogy műxik
-
lsc
nagyúr
válasz
Mondjuk abból az összegből vehetsz egy 16xx felbontású monitort, szép páros lesz a gtx 280-nal
. Ahhoz egy 4830-as radeon is elég . Ja és ez a milyen gépet vegyek topic, van milyen monitort vegyek, a kérdésed inkább oda tartozik .
-
gergobaby
aktív tag
válasz
Helló, szerintem ehez a géphez egy 20 "-os 1680x1050 felbontású monitor illene!
pl egy ilyen: ASUS VW202SR
MOD: ezen pont nincs DVI, de elég jófajta ;) Egy átalakítóval megoldható, ha olyan kimenet nincs a kártyádon mint a monitoron!
-
Alex91
félisten
válasz
DVI legyen rajta, azt hali...
-
Ari18
őstag
válasz
mitirjakide #19679 üzenetére
Vegyed nyugodtan a Qvad-ot és azt húzd meg 3,2-re és vígan el lesztek.
Ha 1hétig nincs probléma egy proccal akkor az elkövetkezendő 10évben sem lesz.Amelyik játék nem ismeri/kezeli a 4magot az a 2-öt is alig,főképpen az általad említett 4éves FPS-ek sem. -
MmDorian
őstag
válasz
mitirjakide #19679 üzenetére
Én inkább a Kvadot venném, de ha 4 éves játékkal játszol, akkor arra elég lenne az E2160 is
-
E-Maxx
tag
válasz
mitirjakide #19618 üzenetére
Senki nem beszélt 1000W-ról, csak a kolléga keveri a szezont a fazonnal...
Húh, hát amit leírtál, abban is sok okosság van.
DDR3-nak sok értelme van, de a 4 magos proci az f@szság.
hadd gratuláljak ehhez az értelmes megállapításodhoz.
Egyetlen olyan játék sem lesz, amiben a DDR3-as ramon jobban fog futni valami, mint a DDR2-esen, de olyan már VAN, amiben jobb az azonos órajelű 4 magos, mint a 2 magos....És 2 éven belül, sokkal több ilyen lesz.
És inkább 8gb ram DDR2 800MHz-1066MHz, mintsem 4GB DDR3 1600MHz..... -
E-Maxx
tag
válasz
mitirjakide #19589 üzenetére
Szia!
520-as táp nem bírja el, ha ennyi pénzed van, min 600W....
Szintén nem ilyen ház illik ehhez a géphez, min egy 690, de annál is jobb simán megéri.
DDR3-ból az 1600-as az CL7-ben jó, fölötte egy nagy kalap sz@r.
Szóval az is felejtős.Meg normális DDR3-as lap nincs 50k alatt.
Vista Ultimate fölösleges, egy home premium bőven elég.
1600mhz az nem 1600mhz, hanem 400mhz, mert ddr3....
Prociból inkább egy 4 magos, meg itt kapásból ha rám hallgatsz, simán megspórolsz olyan 50k-t, egy 4 magos jobban megéri, pl annyiból már egy Q9450 vagy akár Q9550 is kijön...
Nem a tápon múlik a villanyszámla, hanem amit a táp elvisz, konfig, az fogyaszt sokat, nem a táp.
DDR2-as lapból meg egy P45-DQ6. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
mitirjakide #19589 üzenetére
Táp helyett Corsair HX520. Messzemenőleg jobb táp.
Egyébként a Wattszám nem feltétlen eredményez nagyobb fogyasztást. Sőt!
Oprendszerből ajánlanék inkább OEM verzsönt, és szerintem egy Home Premium minden igényed kielégíti. Nekem is az van.
-
gooool
őstag
válasz
mitirjakide #19388 üzenetére
Helló!
Én ajánlanék neked egy konfigot:Ezt.
A Vistát nem kell megvenned csak belinkeltem,hogy melyikkel járnál a legjobban.Ez a konfig jó darabig bírni fogja,főleg ha kicsit húzol a procin,amit egy ASUS Silent Knight-tal könnyen megtehetsz.Remélem minden kérdésedre válaszoltam. -
szasanyi
félisten
válasz
mitirjakide #19375 üzenetére
Nézz szét a témában. Pölö itt azt írják, hogy nem elég ilyen DDR3 sebesség a jó teljesítményhez. Ha meg úgysem számít az ár, akkor főleg. A 4GB RAM bőven sok, több nem kell, a CPU meg legyen 4 magos Quad. Ha lúd, akkor legyen kövér.
Aktív témák
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest