Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
jagyugyaerik #30789 üzenetére
Nem, félreétetted, nem arra mondtam - és nem is neked. Hanem, hogy még nem hallott róluk. Nyugodtan válassz AMD-t nincs vele baj.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
gabergabor #30781 üzenetére
Már mind1...
-
TazLeacher
nagyúr
Két idézet tőled...
-Megbucsáss nem vagyok tapasztalatlan
-belölem nem tapasztalat sugárzik
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Huvi00 #29888 üzenetére
Te elolvastad amit linkeltél?
Idézet, 1. hsz, amint megnyitottam a linket:
Szerény véleményem szerint jó válsztás lehet a számodra, ha nincs sok pénzed...
Tényleg elég felszerelt lapocska...
Az asrockról annyi a vélemyénem hogy,jó,olcsó,stabil,megbízható,
Pár asrock megfordult már nálam,és évről évre egyre jobbakat gyárt...
Szóval le a kalappal előtte.Aki meg azt mondja hogy nem jó lap,az szerintem nincs tisztában a dolgokkal,és nem járt nála 1 darab sem...
A tapasztalat beszél belőlem... -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Sang33 #27117 üzenetére
Több helyen olvastam már mind2 oldalon, viszont rögtön tudok ellenpéldát is mind2-re...Sárpac UD3P + OCZ hibátlan. De pont itt írta valaki, hogy sokat szívott az elején a Giga lappal, aztán cserélt OCZ-ről (mert mondták neki, hogy nem mindig jók együtt), azóta hibátlanok. Passz. Gigám volt már, OCZ-m sose.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
balajti #27053 üzenetére
Lényegében vagy egy olcsó 1066-os (kingmax?) vagy valami drágább jó ki tuningos 800-as. Mármint ha nem 500-as FSB a cél, mert akkor már javalott mindenképp az 1066-os, nehogy az legyen a cumi.
A KIT az mindig megy dualba, de a Kingamaxok nagy része is általában, főleg, ha együtt veszed.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
vzsryl #27049 üzenetére
Azt szépen benéztem...
Viszont van ilyen eladó. Nem mindennapi példányok...
Ja, és csatlakozom: 1600 (vagy inkább 1800) alatt DDR3-at nem szabad.
Szerk.: Aerocool - full műanyag, gynege anyagminőség, rossz illesztések. Én nem vásárolnék tőlük. Használtan, olcsón, jó állapotban esetleg jó vétel lehet. Újonnan sokkal jobb vételek vannak.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
bartucc #26061 üzenetére
Van az az új, az Armor+. Az így elsőre nem lehet rossz, de nincs vele gyakorlati tapasztalatom, es, ha rajtam múlik nem is lesz. Sajnos megfogadtam, hogy TT házat SOHA. Pedig, hogy meg voltam őrülve a Soprano-ért. Volt nekem sok házam a Codegentől a CM-ig Gigabyte, meg JNC, meg miegymás, de akkora szeméttel még nem hozott össze a sors. A világ legnagyobb átcseszése a Soprano. (A DX verzió már lehet jó, az jónak tűnik, de a képek alapján a sima is jónak tűnt...)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Sang33 #26056 üzenetére
Nem OFF.
Gigabyte jó minőségű házakat csinál, az jó döntés lehet, nekem m ár 2 félével volt dolgom.
Thermaltekeből 2 féle volt egy 17K-s, ami annyit se ért, mint egy Codegen, ero egy rakás szar, és 35K-s, ami kb egy 10-15K-s háznak felel meg. Tehát a TT házakat én NEM AJÁNLOM.
JSP-ről nem tudok semmit.
Nem Coolermaster mania van, csak elég jó az ár/érték viszonyuk.
Minőségi házakat az alábbi márkában még találsz, az árat úgyis Te tudod.
Lian Li, Antec, Coolermaster, Lancool, Gigabyte, Silverstone. Én nagyon mást nem vennék, bár van még 1-2 gyártó akik pengeélen táncolnak. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
CROKER21 #26051 üzenetére
Nem azért írtam, mert megszentségtelenítetted a magyar nyelvet, hanem azért mert egy árva szót nem értettem belőle...
Egy CoolerMaster 690 már jobb. Könnyebben szerelhető, jobb szellőzés, masszívabb felépítés. A dizájn meg szubjektív.
Hűtésben...nem tudom mennyit szánnál rá.
Szerk.: ja, és lehet most paraszt leszek, de jövő 7en szerintem kiderül, hogy mi lesz a lapommal, így lehet eladó lenne a Q9550.
Ha úgy jön ki, odadnám a Xigmatek S1283-al együtt 70K-ért. (maga a hűtő új - kb. 2 órát volt procin - a rajta lévő venti fél éves) -
TazLeacher
nagyúr
válasz
sanandreasfa #26038 üzenetére
Látom megy, hogy mindenhonnan kimásold a legdrágábbat...
A Q9650-es másfélszeres ára megéri szerinted a +5%-os teljesítménynövekedést?
A VX550 nem Seasonic belsős, így ezt én nem ajánlanám.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
CROKER21 #26035 üzenetére
Veszel közel 200K-ért egy konfigot, és sajnálod a +6K-t egy normális házra? Én mondjuk a Freezer7-et sem eröltetném a Q9550-re.
egy kis tuningoltlanul is elbírja a játékokat
Ezt a mondatot megmagyaráznád? Mert sem nyelvtanilag, sem sehogy nem tudtam belőle értelmes mondatot varázsolni. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
CROKER21 #26015 üzenetére
York alá nem javasolnék P35-öt. Eléggé visszafogja, nincsenek a legnagyobb pariba. Ha már egy ilyen szintű prockót szándékozol venni, akkor vegyél alá valami normálisabb lapot, hogy kit tudd aknázni a benne rejlőlehetőségeket...A Yorkok nagyon szeretik a P45-öt. Ajánlanék egy pár lapot, árban csökkenő:
GIGABYTE GA-EP45-DQ6
GIGABYTE GA-EP45-DS5
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
GIGABYTE GA-EP45-DS4Ezek jó apok, bátran venném bármelyiket.
Ja, igen: eszedbe ne jusson esetleg X48-at, vagy DDR3-as lapot venni.
-
TazLeacher
nagyúr
Még a 60K-val is jól járok, DE:
Annó volt nekem egy 8800GTS-em, amit 80K-ért vettem a megjelenés napján. Mit tesz isten, 1 évre rá jól megadta magát. Gondoltam mekkora bizniszt csinálok, hiszen azt az árat (80K) majd jó levásárolom, és veszek belőle valami csodát.
Ekkor megkérdeztem:
-A boltot
-Haveromat, akinek boltja van
-És a fogyasztóvédelmetMind3-an azt mondták, hogy jelen értéken kell elszámolni. Tehát akkor az a kártya újonnan olyan 38K volt, így az számít garanciális értéknek. Vagy a termék utolsó eladási ára. Nem voltam boldog. Most viszont fordult a kocka. Ha jelen értéken számolják el, még 70-80K is szép summa, akkor elég jól jártam. Már megvan a kiszemelt áldozat.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Redbullking #25904 üzenetére
Az első résszel nem vitázom, ezt mindenki maga döntse el...
A házzal kapcsolatban: nem rossz, de +6-7K-ért az sokkal jobb.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
skulll #25901 üzenetére
Nekem szimpi a cucc, DE:
-Ha rám hallgatsz, egy processzorhűtőt még belezsúfolsz a keretbe, mert halkabb, hatásosabb, és ne adj isten, ha lesz tuning...
-a helyett a ház helyett egy CM 690-est veszel. Ég és föld kategórai, és ilyen kategórájú gépet már nem raknék 331-esbe, és alig több pár ezressel. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Coolgrey56 #25631 üzenetére
Szia! Tedd meg, hogy elolvasod az 1. hsz-t, és utána egy kicsit konkrétabban kérdezel.
Megj.: 5-7K-ért szeretnék C2D procit...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
birozoli7800 #25555 üzenetére
A P35DS3 nagyon jó lap. De a P31DS3L is szóba jöhet, az olyan 15K körül mozog.
Ha ilyn 3850 körül VGA-kat nézegetsz, szerintem tök fölös a procicsere. Meg merném kockáztatni, hogy egy kitesztelt E21xx proci, ami viszi a 3Ghz-et tökéletes lenne neked.
Az én verzióm valahogy így nézne ki:
Gigabyte P31DS3L
E21xx vagy E5200 + valami normális hűtő
Radeon 3850
2Gb DDR2
Táp: ha marad lóvé, akkor akár az új 400-as Corsair simán jó lehetNem látom értelmét ilyan VGA mellé valami bitang procinak, úgyis a VGA lesz szűk keresztmetszet. Megveszed a drágább lapot, mellé év végén a drágább procit, és semmivel se lesz jobb neked.
Akkor inkább azt mondom, hogy vegyél egy P31-et egy 3-3,2-re húzott kisebb procival és a többit inkább told bele a VGA-ba. Sokkal többet kapsz azért a pénzért játékélményben.
Vagy vedd meg a fentebb elírt konfigot, és, ha van pénz, később először egy bitang VGA, madj egy új lap+proci kombó. Mind most, mind később sokkal többet fogsz belőle profitálni.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
FRENK1988 #24486 üzenetére
Félreértettél. Prociból sose vennék újat. (Na jó, nem sose, de inkább nem) Mert nem tudod mit kapsz a pénzedért. Egy kitesztelt proci az a tuti. Ott tudod mire számíthatsz.
A házadtól nem vagyok elájulva, de te tudod, ez már ízlés dolga...
Ja.: ha nem bírja a tuningot a proci, akkor igazából nem veszik vissza a boltba. Ez nem garanciális tétel...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
FRENK1988 #24474 üzenetére
Egon: A 470-es Giga táp az FSP beles.
Nem gondolkoztál abban, hogy inkább egy használt Q9300? Az új proci mindig lutri, hogy mit bír, és még drága is. Itt van pl. egy az aprókból, ez nem tűnik rossznak, és 10K-val olcsóbb. Nem egy tuti bajnok cucc, de garis, és legalább tudod mire számíthatsz.
Én vagyok az, aki mindig mindenből újat veszek. De prociból nem szívesen...60K-ért rizikózzon akinek 2 azonos nemű felmenője van.
Annü én is szerettem az ilyen egyforma dolgokat. Aztán az ember rájön, hogyha megveszi a sz@rt drágán, de legelább jól néz ki, az nem a legszerencsésebb pársítás...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ogre1019 #22495 üzenetére
Szépen sorjában:
A GTX280-as az egymagos, az X2 pedig CF kártya, tehát nem jó az összehasonlítási alap.
A CF mint tudjuk azért nem 100%.Mire nem elég egy GTX280/285? Én 1920*1200-ba használom, nekem mindenre elég...
A DX11-et sose fogja támogatni. Max a 10.1-et.
De a jövőben...mire eljutunk oda, addigra ezek a kártyák már sehol se lesznek. Ez a duma a 2900-as széria óta. De azóta se jött semmi. Később is mindenki azt mondta, hogy vegyél 3870-et, mert fejlettebb. Mikor lesz olyan játék? 1 év? Mire lesz akkor elég egy 3870? Semmire. Addigra a 4870X2 már annyit fog érni a játékokba, mint most egy 3870X2. A kutyának se kell már...mire eljutunk a technikai fejlődésben (játékokban) odáig, addigra kb. HD6870X2-es és GTX480-as kártyák lesznek...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #20774 üzenetére
Kicsit megkésve bár..
gigabyte ma770-ds3
Igazából néha belassul a gép, nagy ritkán fagyogat, és keressük az okát. Pont ez lenne, ami miatt érdekelne, hogy hogy alakulnak a hőfokok. Tök alapon fut minden, mégis rakoncátlankodik.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #20764 üzenetére
Köszi. Az everest akkor a valós értéket mutatja. Megnézzük akkor azzal. Hogy ez hogy nem jutott eszembe...
Most néztük everesttel és 16 fokot ír.
-
TazLeacher
nagyúr
Van itt 1-2 AMD barát...milyen progival tudom megnézni egy X2 4000+-os procinak a hőmérésékletét? A CoreTemp sajna csősöt mondott, feltételezem a TJMax nem jó. Ebből az apropóbolt vagy kellene egy jó program, vagy egy TJMax érték, amit a RealTemp-ben beálílthatok...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mitirjakide #20672 üzenetére
PÜ ment!
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
A legtöbb E8400-nak nem nagy kunszt a 3,8Ghz. Eléggé mellé kell nyúlni, hogy az ne legyen meg. Szintén valószínű, hogy kihajtja a VGA-t. Hogy vissza fognak-e állni az árak? Jó kérdés. Jan vége-febr. elejéig semmiképp. Legkorábban akkor lehet számítani csökkenésre. Akkor majd lehet már következtetni, de nagy valószínűséggel már a hardverek megjelenése óta eltelt idő is elég lesz ehhez a csökkenéshez.
Egy jó lapban (kezdésnek a Gigabyte-ot ajánlom) nem egy nagy dolog a CPU tuning. És minnél jobban megérted, annál jobban fogod még élvezni is. Lehetőleg ne DFI vagy nForce-os lappal indítsd a tuningkariered.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #19848 üzenetére
Ha meg akarod győzni a szüleidet, amit én ajánlanék:
Valamilyen formában tedd tönkre a tápot...utána kérd meg anyut-aput, hogy nézzenek meg valamit a gépen. Persze nem fogják tudni bekapcsolni...erre ezt mondod, hogy elviszed szervízbe. Elviszed. Mire haza jössz üres kézzel, hogy sajnos elvitted 2 szervízbe is, és mindkét helyen ugyan azt mondták:
A táp tönkrement (tudjátok, az a doboz, amibe belemegy az áram a konnektorból és abból kapja a gép az áramot). A táp tönkremenetleét túláram okozta. Ez lehet villámcsapás, de akár egy egyszerű áramszünet miatt is ezt így utólag nem lehet már megmondani. A lényeg, hogy a tápban keletkező túláram miatt sez ajnos tönkrement, és a csatlakoztatott kábelekkel a túláram bejutott az alkatrészekbe is. Az alaplapon keresztűl a videókárya a processzor és a ramok is megsűltek, egyedül a házat és a procihűtőt sikerült megmenteni. Ezért a sráctól kaptam x ezer forintot. Ezt odadom nektek...azt is megkérdeztem, hogy mit lehet ilyenkor csinálni. Azt monda, hogy vagy venni kell egy szünetmentes tápot, de az elég drága, de amit ő javasol, hogy inkább vegyek következőnek olyan tápegységet, amiben benne van a túláram elleni védelem. Ezeket már olyan 6-8 ezer forinttól lehet kapni...persze, így utólag könnyű okosnak lenni. Amikor vettük a gépet, ezt senki sem mondta...
Ezt a mesét szépen beadod, és akármilyen számítógépes szakembert felhívnak és elmesélik neki, simán azt fogja mondani, hogy igen, ilyen sajnos előfordúl...
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Neoteric #19837 üzenetére
Én annó a HTPC-s topic-ban összeraktam a HTPC tervet. Az nem volt bolthoz kötve, mindjárt kikeresem neked...
Meg is van:
Ház: Antec Fusion
Alaplap: Gigabyte MA78GM-S2H
Proci: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2
Procihűtő: Scythe Ninja Mini (esetleg passzívan?)
VGA: integrált
Memóra: 2GB
TV Tuner: Leadtek DVR3100 H
Hangkari: Asus Xonar DX
És persze egy merevlemez... -
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsolesz010 #19642 üzenetére
Én a helyedben befelyezném. Te is hülye leszel még a végén...ő már több éve foglalkozik számítástechnikával.
MOD: Kértem moderálást már az elején, pont e miatt:
A korrekt tájékoztatáshoz joga van minden fórumozónak.
Ritkán megyek bele ilyen vitába, de most nem fogom hagyni, hogy tévképzetek legyenek itt. Lásd DDR3 vagy a tápkérdés...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
E-Maxx #19636 üzenetére
Az a baj, hogy kevered a szezont a fazonnal.
A bibi ott van, hogy memóránál effektív órajelről beszélsz. Ez mind szép és jó. De akkor miért nem effektív FSB-ről beszélsz? Vagy mindig csak azt igazítod hozzá a mondandóhoz, ami éppen az érveid alátámasztásához kell?
Hozzáteszem, a kutya nem volt kíváncsi az effektív órajelre, és itt kanyarodtunk vissza a vita kiindítójához. A számítástechnikában elfogadott tény, hogy a ramok sebességénél nem az effektív órajelet veszik figyelembe, úgy, ahogy egy a CPU-nál sem az effektív FSB-t. De te ezt biztos tudod. Vagy, ha így van, akkor az egész PH! ill hasonló oldalak, a kereskedők, a ramgyártók (hiszen ők nyomják rá a ramra, hogy 1600) hülyék, csak te vagy az okos. De neked meg kellett szólalnod, és bele kellett magyaráznod, hogy a DDR3 1600-as, az csak effektív 800-as. Gratulálok! Megmutattad, hogy tudod, hogy mi az az efefktív órajel, cserébe meg jól megkavartad a kedves kérdezőt. Na, ehhez kell pofa. Ez sajnos nem volt nekem sose...
MOD: zsolesz010: köszönöm, ezzel eddig én tisztában voltam, de igazad van, ez már kellett ide. Hálás köszönet, legalább nem én írtam, így nem lehet megint lehülyézni valamiért.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
E-Maxx #19617 üzenetére
Akkor megint menjünk széen sorba:
1. Látom, te meg olvasni nem tanultál meg, mert sehol sem írtam, hogy több tíz éve. De így, hogy hülyeségeket írogatsz, megint bele tudtál kötni valamibe...illetve, ha már a számolási képességemet fíratod (hozzáteszem mindezt azért, mert már nem tudsz mibe belekötni, és még ebbe se sikerült korrekt módon, csak úgy hogy hazudozol és olyan dolgokat adsz a "számba", melyeket sosem állítottam), akkor a lenti hosszú hsz-edben bőven találnék elég komoly helyesírási, nyelvtani, ill. stilisztikai hibákat. Úgyhogy talán először a saját házad táján kelle körülnézni.2. A közepét el sem olvasom, mert nem érdekel a magyarázatod, rögtön a konklúzióra ugranék, mégpedig: Bocsánatot kérek, akkor az 1600-as az nem 400-on, hanem 800-on jár, de ezt pár hsz-el ezelőtt már leírtam, hogy duplázódik,v agy harmadolódik, akkor pontosan nem jutott eszembe. Pedig még tesztet is linkeltél. Egy biztos, a fene nagy tapasztalatodból ez eddig kimaradt. Csak a fikázásra marad energiád, arra, hogy utána nézz nem, de az észt osztod azért ebben a témában is. De akkor ha az 1600-as ram 800-as, akkor ezek szerint a 800-as 400-as, ugye? Akkor meg miről beszélsz? Mert az aláírásomban szereplő szövegedből egy laikus azt vonja le, hogy: veszek egy DDR2-es 800-as ramot, az DDR2-es 800-as, és veszek egy DDR3-as 1600-as ramot az 400-as (jó javítottad most, legyen 800-as). Tehát akkor semmi különbség órajelben a kettő között. Hiszen mind2 800-as...pedig nem így van.
3. Az,hogy össze tudsz rakni egy gépet,nagyon nagy szó ám. El kell menni a boltba, meg kell venni, össze kell rakni. Ehhez kell ám a szakértelem. De legyen, elfogadom, lehet (hangsúlyozom: lehet!), hogy többet tudsz a számítógépekről, mint én. De én legalább, ha nem értek valamihez, akkor:
A. Nem pofázok bele
B. Nem beszélek hülyeségeket, amikor fingom sincs róla
C. Végképp nem ajánlok (vagy nem ajánlok) másoknak olyan dolgokat, amiről fingom sincs.Az értelmes hsz-edet ez is tükrözi, idézem, egy hsz-en belül:
"Hmmmm, a dobozokon lévő infókat el sem olvasom, egytől egyig f@szs@g, kb annyira, mint amennyire a te hozzászólásaid."
"Egyébként nem feltétlenül f@szság amit a vga dobozkra írnak[...]"
Szóval el sem olvasod, mert f@szság, de mégis tudod mi van ráírva (a látnok!), ami nem is f@szság.
Na pont erről beszéltem. Egy hsz-en belül leírtad, hogy bár foggalmad sincs róla, hogy mi van a dobozra írva, de az f@szság, a végén meg lírod, hogy az nem is f@szság. El sem olvasod, mégis véleményt formálsz róla először f@szság, aztán mégsem az. Mégegyszer megkérlek, hogy olyan dologról, amiről foggalmad sincs, NE ALKOSS VÉLEMÉNYT! Ha legalább véleményt szeretnél alkotni, akkor olvasd el a doboz hátulján lévő dolgokat. Utána meg majd eldöntöd, hogy f@szság-e vagy nem. De akkor döntsd el, ne úgy, mint most...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
E-Maxx #19603 üzenetére
Én nem úgy hiszem, hanem én használtam, veled ellentétben, aki megvesz egy 1000W-os tápot, és utána azt hiszi, hogy egy GTX-hez min. 600W kell. Mégegyszer megkérlek, hogy ne a VGA dobozának hátulájáról legyél okos.
A DDR3-ra visszatérhetnék Mr. Nagyokos. Az aranyköpésed Mr. "én több éve hobbiként foglalkozok gépforgalmazással, picit több közöm van hozzá, mint neked" (huh már több éve!
) annyira megtetszett, hogy beraktam aláírásba. Okíts mester légyszíves a DDR3-ról! Mesélj nekem, hogy milyen is az! Hisz én csak hallomásból ismerem...Álodozok neked oh, számitástechnika nagy istene!
Az aláírásomban szereplő mondatra tobábbra is magyarázatot várok. Érvekkel alátámasztva. Nem teszszövegeket linkelve vagy idézve. Hanem a Te érveidet.
Sajnos minden hozzászólásodból süt az állítólagos szakértelmed. Mindent olyan jól meg tudsz magyarázni. Csak az a bibi, hogy ebben a topicban is ellőttél már néhány ilyen, és ehhez nagyon hasonló bölcsességet, mint a DDR3-as beszólásod, és így a hiteled már rég elvesztetted.
És, hogy mindezt a koroddal és a "hobbi számítógép" értékesítéseddel magyarázod vagy támasztod alá, az teszi fel az "i"-re a pontot. Mintha ezek bármennyit is nyomnának a lattban. Hosszú ideje figyelem az itteni ténykedésed, de ez a mostani betett. Aki ide betér tanácsot kérni, azzal szemben felelősséggel tartozik a válaszoló. Sajnos, amikor ilyeneket olvasok, hogy az 1600Mhz-es DDR3 igazából 400Mhz-es, illetve, hogy egy GTX-hez min. 600W-s táp kell, sajnálom azokat, akik laikusként esetlegesen az ilyen tanácsokat fogadják meg...
Szépen megkérlek, hogy a továbbiakban tartózkodj mások félrevezetésétől!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
E-Maxx #19600 üzenetére
Most nagyon jól figyelj rám:
1. Nagyon nem érdekel, hogy mennyi idős vagy, de nagyon remélem, hogy dupla annyi idős vagy, mint én, mert akkor már nincs sok hátra...
2. A kérdés nem az volt, hogy QX6700-essel elég-e az 520-as, hanem, hogy egy E8xxx-el. Úgyhogy megint hülyeségeket beszélsz.
3. Miért van HX620-asom? Mert 2K-val kerlt többe, mint a HX520. Köszönjük MSE, ülj le 1-es.
4. Kezdhezeted hozzávagdosni a betonhoz a tápodat, mert ha kicsit vissazaolvasol, a kedves fórumtársnak elvitte.
5. Attól, hogy valaki dinnyiét árul hobbiként, még nem lesz mezőgazdász vagy biológus.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
MmDorian #19595 üzenetére
Te se értesz hozzá. Hogy vitte volna el. Egy GTX280-hoz min 2000W-os táp kell. Az nem létezik, hogy HX520-al elmnet. A doboz hátára az van írva, hogy min. 600W táp. Akkor biza az kell hozzá. És az csak a VGA-hoz. Egy GTX280 SLI-hez már 2db 1000W-os táp kell minimum.
Ja, hogy Te kipróbáltad és láttad működni és nem csak a dobozról olvasod? Az senkit sem érdekel. Ezek szerint ennyit a Te szakértelmedről is...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
E-Maxx #19593 üzenetére
Muhaha! DDR3-am van muhaha! Hülyeségeket beszélsz muhaha.
Ebből látszik, hogy foggalmad sincs a dolgoról! Muhaha.
Egy HX520-as simán elviszi azt a gépet. Muhaha! Úgyhogy ne irogas hülyeségeket muhaha!
Spec itt egy kép egy PH-s tesztből.
Ebben egy komplett konfig 100%-on járatott fogyasztása van kiszámolva, amelyben QX9650 dolgozik. Úgyhogy hülyeségeket beszélsz muhaha!
Ja, és a Lidl-ben akcióban van a fogyasztásmérő. 2290 Ft. Ajánlom a megvásárlását, azok után talán nem fogsz hülységeket ajánlani másoknak. Egyébként grat az 1000W-os tápdhoz. Ebből látszik, hogy mennyi eszed van!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mitirjakide #19589 üzenetére
Táp helyett Corsair HX520. Messzemenőleg jobb táp.
Egyébként a Wattszám nem feltétlen eredményez nagyobb fogyasztást. Sőt!
Oprendszerből ajánlanék inkább OEM verzsönt, és szerintem egy Home Premium minden igényed kielégíti. Nekem is az van.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark KillerX #19583 üzenetére
Én is jónak találom az Inteles verzsönt, de azért egy 4850-essel meg lehetne lódítani a dolgot. Inkább vennék használtan pár hónaposat, de azt, mint egy 4830-ast...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
E-Maxx #19565 üzenetére
Ebből a szempontból pont tökmind1, hogy E8400 vagy E8500 vagy E8600. Ami belefér, azt kell megvenni. Ennyi. Mondjuk az áraknak talán egy kicsit utána kellene nézni, mielőtt ajánlgatsz. Nézted mennyi most egy Q9300-as?
A Q9300-as már eleve más tészta. Eleve nem vennék már Q9300-ast, amikor a Q9400-es kb 5K-vel drágább. miután megnézted, gondold végig, hogy bele fér-e...ráadásul a Quadtunig azért picit bonyolultabb, mint egy E84/8600-ost felrántani 3,6-3,8-ra. Ha meg nem tunuingolsz akkor a Q9300-assal kitörölheted a se**ed.
A 2 évre gépet meg el lehet felejteni. 2 év múlva semmivel se lesz jobb egy Q9300, mint egy E8400.
Vagy ma mennyivel jobb játékokban egy 3,2-3,4-re húzott Q6600, mint egy 3,6-os E6750?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
FoRTReSS #19559 üzenetére
Indúljunk fordítva:
Ház: CM 690 - 15K
Ram: A-DATA Vitesta EE 800+ 4GB 16KEsetleg, ha táp is kellene:
Táp: Corsair VX450 - 18KTehát maradt lapra és procira (ha tápot nem veszel) kb. 90K
Ebből először is beruháznék egy normális procihűtőre, ami mondjuk legyen egy Xigmatek S1283 9K-ért.
Tehát még mindig maradt 80K
Procinak megfelelő lenne egy E8400-as, melynek az ára 40K.
Már csak egy lap kellene, amire történetesen maradt 40K, így egy Gigabyte EP45-DS4 épp megfelelő lehet, melynek az ára 32K.
Így összesen: 112K
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
norbee2244 #19520 üzenetére
Asszem eggyezik a véleményünk...25 századmásodperc. Ennyivel megelőztél.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
RonciBonci #19519 üzenetére
Egyelőre ne nagyon huzigáld, amíg nem kapod vissza a tápod hagyd a fenéba. A 450-es Chifinek el kell vinnie azt a gépet (én azért a biztonság kedvéért 1 VGA-val használnám addig). A procit érdemes olyan 3hz körülre felhúzni. Minnél nagyobb a felbontás, annál kisebb szerephez jut a proci. 1920-ba már elég 3Ghz a 2 db GTS kihajtásához...én is így használom, csak nálam 3,4 ghz-n ketyeg a proci...
Töltsd ki a cuccok részt az adatlapodon, és van itt PH-n Tuning topic, ott tudnak segíteni. De azzal várd meg a tápot...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
RonciBonci #19517 üzenetére
Mennyit akarsz ideiglenes tápra költeni?
Egyébként a Quad normál esetben sincs húzva? Milyen felbontáson használod? Mert 1680-ig az alapon járatott Quad nem, hogy 2, de még 1 GTS-t sem nagyon hajt ki...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Borkai #19514 üzenetére
A proci: E5200 v. E8400. Mindkettő jó a saját kategóriájában, döntsd el mennyit szánsz rá. Azért van ott még egy E8200-es is alternatívaként.
Alaplap: 35K-ért már kapni korrekt lapot. Én gigát vennék, de az Asus se rossz. Viszont nem ismerem a konkrét típusokat, majd valamelyik Asus guru dob egy P35/45-ös konkrét típust úgyis, de ebben azért szereopet játszik, hogy melyik procit választod.
VGA: szerintem 4870-es a Te kártyád...
Ha van rá lecsó, mehet a 4GB. Nem eszeveszettűl fontos, de ha belefér, mehet. Ha az E8xxx szériás procit választod, akkor vagy valami tuningosabb 800-as, vagy valamilyen 1066-os ram kellene. Én a 800-asból még mindig a CSXO-t preferálom...
CPU hűtő: én meg vagyok elégedve a Xigmatek S1283-al, de az általad említett hűtő sem rossz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mave13 #19439 üzenetére
Ezek viszonylag olcsó cuccok...úgyhogy akár megvenném most is (meg néha van 1-2 jó cucc itt az aprókban), de a karácsony most betesz. A kettő együtt mrá sok...Pedig nagyon kíváncsi vagyok hogy muzsikál egy ilyen cucc, mint házimozi. Aztán lehet 1 hét után kivágom az ablakon...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
mave13 #19436 üzenetére
Pont ilyenb gépet építek januárba HTPC-nek (780G + 4850e). Keveset eszik, mennek rajta a HD filmek, és elvileg nem nagyon emlegszik, így egy passzív bitag hűtő elvileg elviszi a hátán az egészet. Alig várom már! Csak ugye gazdasági válság, és karácsony...ez van most.
Csak ajánlani tudom!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Veyron #19372 üzenetére
Első kanyarban a rendelkezésre álló pénzmagott kellene tisztázni. Sajnos nem vagyok teljesen tisztában az általad említett szoftverek erőforrásigényével, de ha röviden kellene összefoglalni, a lényeg, hogy nálad a 3D-s teljesítmény értéke szinte 0, ha jól értem. Részedről miért lenne fontos a DDR3 bővíthetőség? Fogyasztás számít? Egyelőre ennyi.
Aktív témák
- Politika
- Xbox Series X|S
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest