- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Aktív témák
-
válasz
Szomj4s #19831 üzenetére
Üdv!
A Gigabyte lap jó lesz, hang ma már mindegyiken van, tehát ez innentől lényegtelen. Egyébként, szépen szól.
Proci jó, ha tuningolsz, akkor E8400 is elég. Ha van olyan progi, ami használja a 4 magot, akkor Q6600, meg egy Hyper212-es hűtő, és tuning úgy 3,4 Ghz környékére. Az már elég mindenre.
RAM: inkább valami 1066-os, lehet Kingmax, de akár márkásabb is, pl.: CSX, vagy Geil Black Dragon.
-
nnnnn
tag
Üdv!
szeretnék egy gépet amit játékra használnék, az ára kb 100 körül legyen, tudnátok pár tippet adni hogy nézzen ki? Intel vagy AMD legyen?
-
Szomj4s
tag
[Erre] esetleg még valaki(k) tudna(/-ának) postolni?
-
hothpapa
csendes tag
Hali
Szerintetek ez jó konfig? passzol is?
alaplap: MSI K9N6PGM2-V
ram: KingMax 1GB DDR2 (800Mhz PC2-6400) memória 2x
HDD
estern Digital 320 GB SATA2 16MB
proci: AMD Athlon 64 5200+ X2 Dual mag
ház:ASUS TA-B71-ebbe nem vagyok egyáltalán biztos vmi olcsó ház kéne 5-6k ami jól hűt
lehetőled pcx-röl
táp: Fortron Factory ATX-300PNF remélem elég
videókártya:Asus EAH4670/DI/512MB PCIe
Hát ez lenne. Kéne vmit változtatni? ha igen plíz oylat ami a pcx-en is megtalálható és hasonló árkategóriába van mint ezek
Előre is köszönöm!!
-
Wandamme
tag
válasz
elfelejtette #19884 üzenetére
tudom, ebben igazad van.valószínűleg a tápot és a hűtőt az ipon-ból veszem meg,de a többi cuccnál nem kell kompromisszumot kötnöm a hiányosságok miatt szerencsére, így azok olcsóbbra jönnek ki.
-
PaniC_
csendes tag
válasz
mave13 #19886 üzenetére
igen a RAM az Kit lesz.Igen proci hűtőre én is gondoltam csak a hardver része a dolognak nekem mindig sok fejtörést okoz :$ezért is köszönöm h tanácsoltál egyet amit meg is fogadok.Még 1 kérdésem lenne: az iPon gépösszerakónál már meg csináltam mindent de ott nem lehet külön hűtőt választani.azt a rendelést le kell mellé adni még akkor?
-
-
PaniC_
csendes tag
Üdv.
Szeretnék 1 új gépet venni,ezt állítottam össze légyszi mondjátok meg ha sántít vhol:Alaplap: GIGABYTE-GA-EP45-DS4
Proci: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz
Memória:2db GEIL Ultra 2048 DDR2 1066Mhz CL5
Vid.kari: Sapphire HD4870 X2 2GB GDDR5
Vinyó: Samsung 750GB 7200rpm 32MB SATA2
Ház: Coolermaster RC 690 KKN1-GP
Táp: FSP Epsilon FX-700-GLN 700WFőleg játékra ÉS video felvétel/vágásra kell a gép. Ez olyan 330k körül van(megpróbáltam 1-2 helyen lefaragni) kb ennyi vagy egy kicsit több lenne rá a keret.Köszi előre is. ^^
-
elfelejtette
veterán
válasz
Wandamme #19883 üzenetére
Akkor gondolkozz:
1. Megveszed a gépboltból a Mave13 által linkelt cuccokat, mivel a többi általuk árult holmi még gagyibb.
Táp (a linkelt FSP): nettó 15310 HUF
Hűtő (a linkelt Zalman): nettó 9550 HUF
Plusz benzin: ? HUF.
2. Bemész az IPON-ba.
Táp (az ajánlott Giga Superb): bruttó 10115 HUF
Hűtő (az ajánlott AC Freezer): bruttó 4592 HUF
Plusz benzin: ? HUF.
3. IPON Webshopból rendelsz.
Táp (az ajánlott Giga Superb): bruttó 9913 HUF
Hűtő (az ajánlott AC Freezer): bruttó 4500 HUF
Plusz házhozszállítás 2400 HUF.
Melyik éri meg jobban? -
Wandamme
tag
válasz
elfelejtette #19882 üzenetére
áfa nélkül tudom megvenni a dolgokat, plusz a benzinpénz amiért felmegyek érte pestre
-
-
barnam_
nagyúr
-
válasz
Wandamme #19870 üzenetére
Szerintem hallgass MZsoltee-ra. Nem jársz rosszul azzal a gépeel. Esetleg a több csatlakozó miatt (FSP nem lenne elég a VGA-hoz, és a 2-2 HDD/ODD-hez) egy Gyigabyte Superb 460 ajánlott 10k-ért, a maradékból pedig vegyél egy tisztességes hűtőt az E5200-re, mondjuk AC Freezer 7 pro-t, és kész. 100k-ért ennél jobbat bajosan kapsz. E7200 nem rossz, de ehhez a konfighoz már drága, ráadásul HD4830 mellé azt is húzni illene, amihez pedig hűtő nem árt.
-
DanielMurphy
tag
Sziasztok!
Pesten hol érdemes full gépet venni (tehát mondjatok létszi 1-2 olyan boltot, ahol jók az árak és ha azt mondom, hogy x ezer ft-ért szeretnék egy gépet, akkor nem basznak át és korrekt konfigot raknak össze)? (pl. Lord-ról tud vki vmit?)
Másik kérdés: 100e Ft körüli gépnél, játék célra AMD vs Intel illetve Nvidia vs Ati? melyiket érdemes?
köszi -
barnam_
nagyúr
válasz
TazLeacher #19865 üzenetére
Szerintem olyan 150k-ig nézve a pc árát - még inkább azt játékra; felette inkább konzolt vennék.
-
Zin
őstag
Fél gépemet ki akarom cserelni!4 alkatrészt!
Lap: Asus P5Q3 Deluxe WiFi 55k kb
Cpu: Core2 Duo E8400 BOX 40 k ?
Cpu cooler: Cooler Master Hyper 212 8k
Memória: OCZ DDR3 1600MHz 2GB KIT Platinum 34k?
VGA: Sapphire 4870 512 DDR5 60k?19-es monitor jo ennek a konfignak vagy kevés a 1280 felbontás?:S
Mondjuk ha VGA-t nem veszek akkor 1950PRO az vicc ilyen jo cuccokhoz sztem!Szal azt is muszály lesz
-
MmDorian
őstag
válasz
wic008 #19854 üzenetére
Üdv !
Ez így elég sánta. nem baj segítünk rajta.Alaplap : Gigabyte P45-DS4
Proci: Intel Core2Duo E8400 ezen nincs hűtő.
Procihűtő :Ha tuningolnál CM212, ha nem Freezer 7
RAM : Corsair Dominator 2*1GB 1066 Mhz
Videokártya: SAPPHIRE 4870
ODD:Pioneer 215BDK
HDD : WD 640
Táp :Corsair VX550
Ház: CM 690 (ha kell)Ez összesen 235k iPon-ról a drágább hűtővel. Ram esetleg mehet bele mégegyszer ennyi, ha el akarod költeni a pénzt.
-
TazLeacher
nagyúr
A legtöbb E8400-nak nem nagy kunszt a 3,8Ghz. Eléggé mellé kell nyúlni, hogy az ne legyen meg. Szintén valószínű, hogy kihajtja a VGA-t. Hogy vissza fognak-e állni az árak? Jó kérdés. Jan vége-febr. elejéig semmiképp. Legkorábban akkor lehet számítani csökkenésre. Akkor majd lehet már következtetni, de nagy valószínűséggel már a hardverek megjelenése óta eltelt idő is elég lesz ehhez a csökkenéshez.
Egy jó lapban (kezdésnek a Gigabyte-ot ajánlom) nem egy nagy dolog a CPU tuning. És minnél jobban megérted, annál jobban fogod még élvezni is. Lehetőleg ne DFI vagy nForce-os lappal indítsd a tuningkariered.
-
g50v
csendes tag
Hali újra.
Lenne még pár kérdésem.Az első:
Akinek van e8400 procija az fel meri húzni 3,8Ghz-ig?Ha igen az milyen szaktudást követel.(Még kölök vagyok és fél éve még kevertem a memóriát és vga-t,de halá annak hogy megtaláltam a ph-t mostmár kezdek képbe lenni)Még lenne pár kérdésem.A 3,8Ghz kihajtja teljesen a hd4870x2?Most a gazdasági válság kezdete után kezdtem gépet keresni tehát nem tudom milyenek voltak a régi árak.Azt tudom hogy az e8400 +10k-ba a 4870x2 +25-35k-ba kerül.Szerintentetek van rá esély hogy nyárra visszaálljanak ezek az árak?Mert azt is elhnném ha erősödik a forint még akkor is maradnak az árak.
Erre tudom nem kaphatok biztos választ de ha van valakinek jó ötlete van az írjon.(ha valaki a tenyeréből vagy kártyából olvassa ki a jövőt az please ne írjon)
Előre is köszönöm a válaszokat. -
wic008
csendes tag
Üdv mindenkinek! Én még kezdő vagyok egy gép összeállításában mondhatom teljesen sötét ezért is jötem ide, hogy a nagymestereket megkérdezzem!
Szeretnék venni egy gépet úgy 250 000 Ft körül (persze nem azonnal, mert még kel egy kis pénz
) és szeretném, hogyha segítenétek összeállítani egy jó erős játékokra szakosodott kemény gépet, ami kijön ennyiből.
Megkérdezném még hogy a mostani gépemet mivel tudnám újítani, esetleg tunningolni, de ehhez mondjuk nem értek!
(alkatrészek adataimnál)
Amúgy én már nézegettem alkatrészeket, csak nem tudom hogy passzolnak e vagy kihagytam volna valamit belőle vagy túl cifrán válogattam láma módjára!
Alaplap: Sapphire PC-AM2RD790 [link](lehet, hogy inkább ASUS kéne?)
Proci: AMD Phenom X4 9350e Boxed [link]
Memória: Corsair XMS2 Dominator DDR2-RAM 4GB PC2-1066 Kit [link]
Videó kártya: Sapphire Radeon HD4870X2 2GB PCIe [link] (mondjuk ez egy kicsit drága)
Meghajtó: Pioneer DVR-212 [link]
Merevlemez: Western Digital RE3 250GB [link]
Tápegység: azt nem tudom hogy milyen passzolna ide.
Ennyit tudtam!Remélem segítetek. Előre is köszi akármit mondtok
-
CsiguszMaxim
senior tag
Ja valami én is ilyenre gondoltam. A lóvé is meglenne a gépre nem tenné sírba a családot, meg amúgy is az én pénzem csak a hozzáférhetőség van lekorlátozva de azt nem lehet mondani hogy csak a játék miatt kell mert akkor azt mondják, hogy hülyeség. Bonyolult ez. Független vagyok már otthonról csak anyagi értelemben nem. Dolgozni dolgozok sokat de az a rezsire elmegy szóval passz. Lényeg a lényeg, hogy akkor megeszi a táp a motyót és azt meg megveszi a mumus aki szétsült cuccokat reggelizik kb. 5 ezerért.
Ennyi. Kösz szépen.
Tudom én is, hogy gáz ez így. De hiába van meg az anyagi keret a gépre vagy bármi másra nem lehet vele élni mert más a gondolkodás mód. Nem arról van szó, hogy elkényesztetett kölök még ezt is ki akarja csikarni. A mostani gépet is én pakolgattam össze nagyrészt. Csak annyi, hogy muszáj trükközni mert ha őszintén nyitok akkor a nézetkülönbségek miatt vagy elhajtanak, vagy pedig úgy valósul meg a dolog, hogy minden lesz benne csak örömöm nem.
-
Szomj4s
tag
[Erre] esetleg még valaki(k) tudna(/-ának) postolni?
-
Kaoru
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #19848 üzenetére
azt mondod elszállt a táp és magával rántott mindent, elvitted gariztatni, ahol ez a konfig már nem volt készleten, de beszámolnák új cuccokba (ha őrezentálni kell vedd ki azalaplapból az elemet, vagy félig szedd le a procihűtőt, esetleg húzogasd ki az ide kábeleket is).
Elmész beszámoltatod gianninál, vagy a bird pcnél a cuccokat és kész.
Alternatíva: diákmunka és összerakod rá a pénzt.jericho megelőzött
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #19848 üzenetére
Ha meg akarod győzni a szüleidet, amit én ajánlanék:
Valamilyen formában tedd tönkre a tápot...utána kérd meg anyut-aput, hogy nézzenek meg valamit a gépen. Persze nem fogják tudni bekapcsolni...erre ezt mondod, hogy elviszed szervízbe. Elviszed. Mire haza jössz üres kézzel, hogy sajnos elvitted 2 szervízbe is, és mindkét helyen ugyan azt mondták:
A táp tönkrement (tudjátok, az a doboz, amibe belemegy az áram a konnektorból és abból kapja a gép az áramot). A táp tönkremenetleét túláram okozta. Ez lehet villámcsapás, de akár egy egyszerű áramszünet miatt is ezt így utólag nem lehet már megmondani. A lényeg, hogy a tápban keletkező túláram miatt sez ajnos tönkrement, és a csatlakoztatott kábelekkel a túláram bejutott az alkatrészekbe is. Az alaplapon keresztűl a videókárya a processzor és a ramok is megsűltek, egyedül a házat és a procihűtőt sikerült megmenteni. Ezért a sráctól kaptam x ezer forintot. Ezt odadom nektek...azt is megkérdeztem, hogy mit lehet ilyenkor csinálni. Azt monda, hogy vagy venni kell egy szünetmentes tápot, de az elég drága, de amit ő javasol, hogy inkább vegyek következőnek olyan tápegységet, amiben benne van a túláram elleni védelem. Ezeket már olyan 6-8 ezer forinttól lehet kapni...persze, így utólag könnyű okosnak lenni. Amikor vettük a gépet, ezt senki sem mondta...
Ezt a mesét szépen beadod, és akármilyen számítógépes szakembert felhívnak és elmesélik neki, simán azt fogja mondani, hogy igen, ilyen sajnos előfordúl...
-
CsiguszMaxim
senior tag
Na nemtudom találkoztatok már ennél hülyébb kérdéssel de azért felteszem.
Adott a profilomban lévő config + egy 2043 BW. Egy új gép kéne de arra csak akkor lesz pénz ha ez tönkre megy, vagy otthon úgy tudják, hogy tönkre ment a mostani. Egy olyan alternatívára lenne szükségem amivel a mostani gépet pénzzé tehetem. Az otthoniak pedig teljes bizonyosságot nyerjenek, hogy a gép elromlott (vagyis technikailag megállja a sztori a helyét és arra is ésszerű magyarázatot adjon, hogy miért nincs már meg a tönkrement cucc). A monitort természetes megtartanám. Ötlet valakinek?
Jól van na! Bevallom! Egy technikai információkkal megtűzdelt atomnagy hazugsára van szükségem!
-
Neoteric
addikt
válasz
TazLeacher #19845 üzenetére
az viszont úgy már lehet nem fog tecceni faternak..
na mind1, köszi a segítséget
-
Neoteric
addikt
válasz
TazLeacher #19842 üzenetére
akkor az azt jelenti hogyha sima tvzés közbe a hangrendszeren akarom hallani a hangot akkor bekell kapcsoljam a pct is?
-
TazLeacher
nagyúr
-
Neoteric
addikt
válasz
TazLeacher #19839 üzenetére
köszi
tv tuner nem kéne mer tv az van.
alaplapi hang nemjó? mer ott a hangrendszer, viszont vhogy úgykéne megoldani hogy a tv is arról szóljon ill a HTPC is. mer a HTPC nem lesz bekapcsolva ha csak tv megy, viszont ha htpc megy akk tv is bevan kapcsolva. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Neoteric #19837 üzenetére
Én annó a HTPC-s topic-ban összeraktam a HTPC tervet. Az nem volt bolthoz kötve, mindjárt kikeresem neked...
Meg is van:
Ház: Antec Fusion
Alaplap: Gigabyte MA78GM-S2H
Proci: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2
Procihűtő: Scythe Ninja Mini (esetleg passzívan?)
VGA: integrált
Memóra: 2GB
TV Tuner: Leadtek DVR3100 H
Hangkari: Asus Xonar DX
És persze egy merevlemez... -
Neoteric
addikt
válasz
TazLeacher #19833 üzenetére
aza bajom hogy olyan bolt kéne ami győri, vagy legalábbis van boltja győrben.
szal ha találsz más győri boltot ahol van, akkor azt is várom
faternek kell és neki fontos hogy garancia legyen mégpedig helyben, ne keljen pl pestre menni.
mod: vagy akkor adj egy konfigtippet azzal a bolttal, ahol van, hogy szerinted mi lenne a legmegfelelőbb erre a célra,köszi
-
MZsoltee
veterán
válasz
Dark KillerX #19830 üzenetére
Nem rossz konfig de fölös sztem a p45 elég egy
P35-ds3 is bőven 22k
E5200 21k
2*1GB kingmax 1066 7k
4830 34k
FSP 400W 9kÖsszesen 93k
Ha esetleg van kis plusz keret akkoe egy E8000as procit érdemes még beletenni -
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném perifériák vásárlása ügyében. Elsősorban grafikával foglalkozom, kiadványszerkesztés, de azért ha úgy tartja kedvem, játszanék is.
A vidkari az, amin nem szeretnék változtatni /1950XT/ (egyelőre), csak alaplap, proci, illetve memória.Alaplap:
[Gigabyte GA-EP35-DS3 s775 alaplap] Ezt ajánlották, de alaplap ügyében sík buta vagyok. Audió nem kell, azért a gigás lan kell, usb-ből elég 8, illetve a minél magasabb fsb, ill memória freki támogatása a lényeg.Processzor:
- CPU Intel Core2 Duo E8500 BOX E0 3 év gar: 42.990,-
vagy
- CPU Intel Core2 Duo E8600 BOX E0 3 év gar: 49.990,-
Gianninál.Memória:
Xp-t használok, így csak két gigára lesz szükségem.
Ezeken gondolkodtam:
[Corsair Dominator TWIN2x 2X1024-8500C5D]
[GEIL ULTRA DDR2 PC8500 1066MHZ 2048MB KIT CL5]Szerintetek megállná a helyét?
A keretösszeg maximálisan 85.000 HUF lenne rá, e fölé nem szeretnék menni.Remélem érthető voltam, és előre köszönöm a segítségeteket!
-
Wandamme
tag
Hali mindenkinek!
Gépet szeretnék fejleszteni. A keret 100e Ft.Leginkább játékra kéne.Ezekre kellene elosztani ezt az összeget:
-alaplap
-CPU(intel)
-Ram
-VGA
-Táptuning annyira nem érdekel
minél több véleményt szeretnék meghallgatni
előre is köszi -
válasz
bijesz #19825 üzenetére
Üdv!
Alaplap inkább GIGABYTE GA-EP45-DS3R 29k-ért.
Proci jó, arra még egy AC Freezer 7 pro (4k), ha nem nagyon lesz tuning, vagy egy Hyper212 (8k), ha lesz komolyabb.
RAMon lehet spórolni, de azért ennyire ne. GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL4 KIT 15k-ért szerintem elég jutányos, és gyors.
Plextor DVD író kicsit luxus, de végül is jó cucc. 5-6k-ért egy Pioneer, vagy LG szintén jó választás.
Táp elég, csak ez egy kicsit hangos, de ha nem zavar, akkor jó.Hangkártya mennyire létfontos? Inkább várj, hogy hogy szól az alaplapi, aztán, ha nem vagy vele kibékülve, akkor vedd csak meg az X-Fi-t. Egész jók az integrált hangkártyák mostanában.
-
Neoteric
addikt
üdv
kéne nekem egy HTPC, és lehetőleg minél olcsóbban szeretném megúszni.
a lényeg hogy a 1080p-s HD filmekkel is elbánjon, szétcsúszás, akadás nélkül.
ill legyen neki legalább egy 250gigás winchestere + azse ártana ha halk lenne.ebből a boltból kéne összeválogatni a dolgokat.
minden kéne (ház, táp, bill egér stb)
tuning most nem játszik, szal minden alapon lesz.szívesen fogadok minden ötletet, tanácsot.
köszi előre is
mod: még azt ha vki megtudná mondani hogy a TVt is meg a HTPC-t is rátudom e kötni a házimozirendszerre, akkor hálás lennék. (legfajább az lenne ha a házimozis dvd lejátszó is rátudna menni, szal 3 cucc 1 hangon)
-
Tibord
senior tag
Már megelőztek a mesterek a válaszokkal.
Én egyébként is inkább AMD-s oldalon állok (a sötét oldal)
De azért pár ötlet tőlem is. (ha már volt valami akkor bocs)
Ha tuningolsz akkor inkább E8400-ast vegyél. Tuningot ugyanúgy bírja és 3k-val olcsobb. Igaz nem sok de ezt hozzá lehet tenni mondjuk a CPU-hűtőhöz.
Memóriábol tényleg felesleges jelenleg a DDR3, de ezt már kivesézték.
VGA: Én a sapphire mellett döntenék.
Merevlemez: WD az jó választás. Esetleg még a samu lehet alternatíva. Teljesen értem a 2 vinyós dolgot csak szerintem rossz a felosztás. Pl.: egy 320-as és egy 750-es.
DVD-író: SAMSUNG legyen.
HÁZ: Kiváló válsztás bár én inkább az 590-est választottam. Az ok teljesen szubjektív: Nekem nem tetszik ha egy házon a tetején (majdnem középen) van a bekapcsoló meg az USB. Mellesleg el sem fér. Amugy az 590-es is rendelkezik egy nagy hibával de az egy fekete filctollal orvosolható (erős a led fénye).
Táp: FPS nem lehet rossz.Cpu hűtés: ezt is kivesézték már
MmDorian: Ha nem szolsz észre sem vettem volna. Ugy látszik már fáradok mára.
-
bijesz
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi gamer konfig lett a 300-as keretből.
Amiben kicsit bizonytalan vagyok, hogy az 550-es chieftec elviszi -e.
Mit gondoltok?Asus P5Q 29,412
Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX 44,054
RAM DDR2 4096MB 800Mhz Transcend KIT (2048*2) 11,724
Samsung 1T 26,460
DVD-ÍRÓ PLEXTOR PX-820SA/T3 (18X) SATA 13,110
Sapphire HD4870 512MB GDDR5 FULL PCIE 71,594
ATX Táp 550W Chieftec 12cm DTG550 aktív PFC 16,212
SHARKOON Rebel9 Value Fekete 14,352
Logitech Cordless Desktop Wave Magyar 16,662
Sound Blaster X-FI Xtreme Gamer 23,880
Logitech G51 28,620
Messenger 310 4,188
Total $300,268 -
skyny
tag
koszonom szepen azt a kurva sok segitseget amit irtatok.akkor mi afaxnak forum?????????
udv skyny -
válasz
MmDorian #19820 üzenetére
Nagyon egyre gondolunk.
2*500 GB akkor lehet talán jó, ha adatmentés kell. Egyszerre nem hal meg mindkét HDD remélhetőleg.
Az.
Sajna Pécs környékén kábel TV meg net egybe nincs nagyon más. DigiTV még épül, már kábel van, csak még jel nincs, Vidanetet meg holnap hívom fel, hogy hogy állnak Uránvárossal.
-
g50v
csendes tag
válasz
MmDorian #19815 üzenetére
Hali köszi a választ igen is segítettél.
Azért szeretnék 2x500 mert az egyikre menne a játék a másikra a többi cucc.
És estleg valami más hűtő plusszba nem kell?Mert kezdő létemre szerintem kéne valami a hd4870x2 mellé.Ja és milyen monitort ajánlotok 50-60k körül úgy 22-24 colos lenne az ideális.Vlamit tudtok az amd új processzorairól?mikor fognak megjelenni?Ezek lesznek 4 magosak és 3ghz?És milyen árban lesznek?Köszönöm a válaszokat előre is. -
MmDorian
őstag
Szerintem a lap jó lesz, ha majd a későbbiekben szeretnél bele DDR3at.
Proci jó, jól tuningolható.De ha tuningolni szeretnél, mindenképp vegyél hozzá egy jó hűtőt.Pl. ilyet.
Vinyó, hát nem tudom. A WD az egyik legjobb, de miért 2*500 ? 1* 1 TB nem jó ? kifizetődőbb.
Ház jó nagy elférni benne, és szép is.
Táp, FSP r(l)évén nem lehet rossz, de elég olcsónak tűnik, szvsz jó vétel.remélem segítettem.
Tibord grat. a senior tagság-hoz
-
Szééép.
Procira elég hűtés, mondjuk egy Hyper212 8k-ért bőven jó.
Kezdő tuningosnak a P45 kemény dió, de segítséggel majd megoldod. DDR3-as kombó lap szerintem felesleges, 1333-as DDR3 nem gyorsabb, sőt akár lassabb is, mint egy 1066-os DDR2. Egyelőre felesleges, de Te tudod.E8500-öt ezzel a hűtéssel 4 Ghz fölé lehet húzni, de felesleges. 3,6-3,8 Ghz bőven elég mindennek, mindenre.
Nem vagyok én okos, csak jól okoskodom.
-
oilver1
tag
válasz
TazLeacher #19812 üzenetére
Ja, elnézést mindenkitől!
-
oilver1
tag
Szörnyű, hogy ennyire lement az Athlon 2500+-ok ára!
Olyannyira, hogy már bagóért sem tudom eladni, pedig már 1,5 g ramot meg minden anyámtyúkját adok hozzá...
Pedig tavasszal még kapkodták, mert egész sok mai játékkal is jól megy, és olcsó.
-
g50v
csendes tag
Hali szeretnék egy gémer gépet összerakni.Ezt néztem ki.Még az lenne a kérdésem hogy még nem tok tuningolni de majd szeretném a procit felhúzni annyira hogy kihajtsa a videokártyát.Mennyire lehet biztonsággal tuningolni ezt a procit?Nem tom mi a véleményetek erről az alaplapról de nekem tetszik mert ddr2 és később úgy kb. 1 év múlva mehet bele a ddr3.Videókártyából SAPPHIRE néztem de lehet hogy GAINWARD lesz mert ugyanannyit tud de jobban néz ki
.És még egy két okos embertől szeretném megkérdezni hogy milyen hűtés kell ezekre és mi annak az ára.(gondolok most Tibordra és mave13,de mindenki megköszönném az építőjellegű hozzászólását.)
Alaplap GIGABYTE GA-EP45C-DS3R 33.390 Ft
Processzor INTEL Core2 Duo E8500 3.16GHz 775 BOX 46.987 Ft
Memória OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Reaper KIT 26.796 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD4870 X2 2GB GDDR5 FULL PCIE 130.838 Ft
Merevlemez WD 2x500GB 7200rpm 32MB SATA2 38.015 Ft
Optikai egység PIONEER DVR-216DBK Fekete 6.172 Ft
Ház COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP 17.328 Ft
Táp FSP Epsilon FX-700-GLN 700W 21.072 Ft
322.399 Ft -
kem
addikt
Értem. Viszont mire megjön a Phenom Il és jó áron lesz, addigra remélhetőleg már nem leszek az országban, úgyhogy a Q6600 és az EP35 DS3P 1.1/2.0 mellett döntöttem az első ütemben, a másodikban pedig veszek olyan ramot amilyet csak tudok, a lényeg a szinkron FSB. Azért élek-halok
-
adamr_
csendes tag
Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem.
Új gépet szeretnék összerakni, régebben eléggé benne voltam a témában, mit hol érdemes venni, mi éri meg, de úgy 1-2 éve elvesztettem a fonalat
A billentyűzet, egér, monitor adott. Tehát nekem az egész alapgép kell ezen kívül
Az egér, billentyű PS/2-n, a monitor D-subon csatlakozik.
Ami bonyolítja a helyzetet, hogy a lakásban wifi van, így jó lenne bele a wireless "gyárilag". Játékgépnek szánom, úgyhogy valami igazán izmosat szeretnék összedobni
130 ezer forintot szánnék rá. (plusz mínusz 10ezer)
Köszi előre is a segítséget -
Nyx89
aktív tag
Hirtelen nem tudom milyen felindulásból a q6600 tűnik a legbarátságosabb megoldásnak , talán a lap ára miatt.
DE az AMD mellett szól az hogy a jövőbeli CPU-jai(am3) elvileg bele fognak menni az am2+os lapokba , és hamarosan jönnek a 45nanos Phenomok am2+ba,azt lehet érdemes lenne megvárnod.És am3-as CPU-kban lesz ddr2-es és ddr3as memória vezérlő is,így a memória típusa a használt alaplaptól fog függeni.
(#19800) mave13
"Q6600. Azonos órajelen is 10% körül gyorsabb, mint a Phenom" Ezt én így nem jelenteném ki. A használt programoktól is függ erősen. -
Kaoru
senior tag
válasz
MZsoltee #19802 üzenetére
a keret 300 euró volt, amibe vga-n kívül egy 500gbos hddnek is benne kell lennie.
4850-nél tettük le a voksot, nagyjából 150 euróért már jót lehet venni német e-bayen, és 50 euro egy samsung, szóval bőven kijött. Erősebb vga-t gondolom nem érdemes venni, mert proci limites lesz.Thanks mégegyszer
-
bnorci71
addikt
-
Kaoru
senior tag
Sziasztok megint hozzátok fordulnék egy kis segítségért
Van a következő konfig
proci: a64 x2 6000+
ram: 4gb 800mhz ddr2
vga: 8600gt
lap: msi 7369 (nforce 560)És hozzá egy 22" moncsi natív 1680x1050es felbontásban, a cél az lenne, h ezen elfusson mondjuk a farcry mid-high/high beállításokon élvezhető fps tartományban (40-60-80 esetleg).
Én úgy látom hogy leginkább egy VGA cserére szorul, tunning nem lesz rajta.
Ehhez lehet párosítani egy ati HD4850, vagy esetleg más vga-t ajánlanátok? A cél az lenne, hogy még 1 évig nagyjából bírja az adott felbontáson a játékokat.
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politikai mémek
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest