- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Laptop takarítás otthon? Így csináld biztonságosan!
Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Nem tudom, neked említettem-e, vagy másnak: saját tapasztalat alapján én nem vennék Kingston memóriákat, még fél áron sem, mert sz@rok. Többet is kipróbáltam, NEM mentek a névleges 1066Mhz-en.
GeIL Black Dragon, OCZ Platinum, Corsair XMS2 KIT-tel nem nyúlsz mellé. Sőt, a CSX is jobb szerintem...
MOD: hol olvastál tőlem olyat, hogy feltétlenül jobb?
Leírtam, hogy felhasználás függő, melyik a hasznosabb: gyorsabb 2 mag kisebb hőtermelés mellet, vagy a forró négy mag. Mindenki döntse el, neki melyik kell neki és azt vegye. Aztán majd kiderül, jól döntött-e. DE ismerve az árak csökkenését, nemsokára ugyanilyen árban lesz a utód 4 magos, ami kevésbé melegszik, és picit nagyobb az órajele, és nem kell 1 kilós rézhűtő a tuninghoz sem.
-
Reorx
tag
válasz
szasanyi #17297 üzenetére
Szerintem egyébként nem feltétlenül igaz hogy jobban megéri 2 mag. A 4 mag azért ma már nem ujdonság, ezt a játékfejlesztők is tudják és már ma vannak játékok amik kihasználják a 4 magot. Fél év mulva mégtöbb lessz, 1 év múlva pedig már az összes új játéknak illene. Én pedig ha most veszek egy gépet amiben azon filózom hogy lehet 4 magot teszek bele akkor azér az nem egy ótvar konfig azaz valószinüleg még 1 év mulva is használni fogom. Szerintem mindenképpen jó befektetés egy 4 magos proci, oké hogy többet fogyaszt de valamit valamiért.
-
Reorx
tag
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS összeállt
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX
35.131 Ft (ipon)GIGABYTE S775 Alaplap P35-DS3P INTEL P35
25.402 ft (argep...)Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-1066 HyperX Kit (x2)
23.000 HUF (argep...)Ati Radeon HD4870 512Mb GDDR5, PCI-e Gigabyte
52.000 Ft (argep...)Seagate 500GB (ST3500630AS)x2 28.000 iponon
Samsung 2243NW 41.254 Ft (argep...)
már csak 1 dolgot nemtok...ház és táp...Megéri durva tápot venni 15ért?(CORSAIR VX450W (ipon) 15.528Ft) Vagy elég egy GIGABYTE SUPERB 460W 7.996 Ft?? Esetleg valami ház amiben alapból van táp (mittom én kb 8.000)? Befolyásolja ez a teljesítményt? Vagy csak egy biztonságérzet hogy a táp nem barmolja szét az éppen nem olcsó hardware-eimet? Előre is köszi a válaszokat srácok ha ezt letisztáztuk elkezdem megrendelgetni a cuccokat
-
szasanyi
félisten
válasz
ProdyGee #17295 üzenetére
Ember mit nem értesz? Az ipon ára azok a nem általánosak. Olyan áraik vannak, amit többször csak egy nagyker tud hozni, és a legtöbb kiskerben szemeddel sem látsz olyan. Erre mondtam, hogy nem általános. És egyébként is írtam, HA vki olyan helyen vásárolna... te egyébként kötözködni jársz ide?
Egyáltalán nem biztos, hogy a Q6600 "éri meg jobban". Egyrészt sokat fogyaszt és nagyon melegszik. Másrészt ha az user által használt programok legalább fele nem használ ki 2 magnál többet, akkor a magasabb órajelű 2 magos gyorsabb lesz. Ezt a felhasználáti terület alapján lehet megmondani, melyiket érdemes választani. Játékra még mindíg az E8500 a jobb, mert jóval kevesebb game használ 4 magot, mint 2-t. Van amelyik 2 sem.
-
ProdyGee
csendes tag
válasz
bpmcwap #17293 üzenetére
A 32 bites XP/Vista elméletileg maximum 4GB memóriát kezel. Gyakorlatilag ebből lejönnek a különböző hardverek által lefoglalt címtartományok. Szóval, ha a videókártyádban 512 RAM van, akkor a VISTA max. 3,5 GB-ot fog használni a memóriádból, mert a több a vidókártyád címzéséhez kell. (Persze gyakorlatilag még kevesebb lesz, mert egyéb hardverek is lefoglalnak címtartományt.)
Ha 64 bites oprendszert használsz, ott a 4 GB (többnyire) kihasználható, viszont ott meg szoftver kompatibilitási problémáid lehetenek.
-
ProdyGee
csendes tag
válasz
szasanyi #17288 üzenetére
Én nem tudom mi az általános, az általad megadott linkre kattintva néztem meg a processzorokat és ott volt 400 Ft a különbség. Gondoltam valamiért jobb az a processzor és azért ajánlod azt.
--------------------------------------------------
E8500 hasonló áron van mint a Q6600, melyik éri meg jobban?
Szerintem a Q6600 jobban megéri hiszen 4 magos és tudtommal jól tuningolható. -
hardcase
csendes tag
válasz
bpmcwap #17293 üzenetére
erre kérdeztem én is rá, de nem kaptam választ akkor, szóval most megint engem is érdekelne.
illetve, mint leírtam, én azt hallottam, hogy minél több memória van, annál többet zabál a vista.
szóval kaptam egy olyat, hogy "bőven elég szinte bármire, ha 2 GB-t raksz bele". -
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok én az alábbi saját konfigba gondolkodom, de a PIII-nál leakadtam és érdekelne a nálam aktívabbak véleménye... Szempontok: kis fogyasztás az is halkan, folyamatos megterhelt üzemmód (napi 12-15óra munka), nagy memória igény lekezelése...
A konfig:
Processzor:
AMD Athlon 64 X2 6000+, 2 x 3000 MHz dobozos (AM2)Alaplap:
Asus M3A sAM2 alaplap vs Gigabyte GA-M56S-S3Memória:
2 x Kingmax 2GB DDR2 (800MHz)Merevlemez:
320 GB Seagate 7200 16MB SATA2Optikai meghajtó:
Samsung 22x SATA DVD író SH-S223F/BEBE Fekete SuperMulti OEMVideokártya:
Sapphire Radeon HD 2600PRO 512MB DDR2 PCI-EHáz:
MERCURY KM86 FEKETE 450 W LCDVéleményeket előre is köszönöm!
-
-
greatchaos
addikt
válasz
dangerzone #17244 üzenetére
nekem egy sratégiai játéknál egy minimum beállítás már elég...
abban nem adok igazat, hogy a laptopok drágák, hiszen 100k-ért már vehetsz kétmagos laptopot 15,4"-s kijelzővel...
ez alig drágább, mint egy full alap konfiguráció és hozzá a perifériák és egy 17" lcd monitor.
továbbá a laptop javára írható, hogy könnyű, mobilis
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok
Gigabyte ep45-ds3
C2D E8400+CM hyper 212
kingston hyperx 1066 2x1gb
ati hd 4850 512-es
gigabyte 460-as táp
Ez van a gépemben és a ram nem megy csak 800mhz-en.
1066mhz-en csomo hibát csinál kb 1perc után ramtesztelöben.Windows alalt állandoan kékhalált kapok.A ram 2.2v-on megy és semmi sincs felthuzva.
Szerintetek érdemes lenne egy másik ramra váltani? Vagy mi lehet a megoldás?
Elöre is köszönöm válaszotokat
by zoleee -
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
mave13 #17282 üzenetére
Játékra, és minnél jobb legyen teljesitményben!
Elsöre ezt néztem!ASUS P5K
E8400 3.00GHz
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5
SAPPHIRE HD4850 512MB TOXIC FULL PCIE
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
PIONEER DVR-215DBK Fekete
AEROCOOL AeroEngine II-BBP Jr Fekete
FSP BlueStorm II. 500Wszerintetek? alaplap terén esetleg valami változás? Ez 159.087 Ft.
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Egyik haverom gépet szeretne vásárolni, szerintem olyan 1 honap mulva kb!
Monitor nélkül, mindennel kell! 160k (lehetőleg az iponbol)
1 honap mulva kb hasonlo konfig volna, vagy majd ha aktuális a vétel, azelött 1 héttel nézzünk körül?THX
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #17279 üzenetére
Na jóvan', az zsír.
P5N-E SLI, nem olyan rossz az tuningba sem, csak a gyári hűtései ótvarok és emiatt melegszik. Idle-be is 35-37 fok.
Nem tudsz rá ajánlani valami faszántos NB- és SB-hűtést?WD vinyók bajairól még nem hallottam, én eddig csak az ExcelStor-ral és a Samsunggal szívtam.
Sokan fikázzák még a Maxtort, pedig nem is olyan rossz az. Én úgy vagyok vele, hogy inkább Maxtort veszek, mint Samut. -
szasanyi
félisten
válasz
Synthwave #17278 üzenetére
A WD vinyók jók (voltak), de az utóbbi időben hallottam velük kapcsolatos problémáról, igaz nem tudom az mennyire jellemző. Samsungra ráadásul 3 év gar van, ami meg nem hátrány... de ahogy gondolod.
Nem tudom, hogyan lehet egy árban ez a 2 CPU de akkor én az E6750-et választanám. Nem azt mondtam, hogy rossz a P5N-E SLI lap, de amennyire tudom nem bajnok tuningban, és az E5200 kihajtásához komoly FSB kell. Többek között ezért is jobb választás az E6750, mert ha tuning lesz is, az FSB400@3.2Ghz tuti menni fog mind CPU mind mobo részről, és az pillanatnyilag kellő számítási kapacitást nyújt mindenhez anélkül, hogy extra költségen brutál hűtés kelljen rá. -
szasanyi
félisten
Gigabyte EP35-DS3
Intel C2D E8200
2x1GB Kingmax DDR2-1066
Sapphire HD4850 512 Lite
320GB Samsung
Pioneer 215D - fekete
Coolermaster Elite 331 ház
Gigabyte SuperB 460WEz így kb. 130k és játékra tökéletesen megfelel, a táp bőséges teljesítménytöbblettel rendelkezik ami hosszú távra alkalmassá teszi. Ha nem tetszik nézz másik, esetleg drégább házat, vagy nagyobb vinyót, billentyűt és egeret. 150k-ba valszeg úgy is beleférsz.
-
Davcy
tag
Sziasztok,
új gépet szeretnék vásárolni 150k körül. Játékokra is használnám, olyan mértékig amíg a pénztárcám engedi - ha szaggat a legújabb 3d shooter, akkor ez van... Tulajdonképpen ilyen árkategóriában keresném a legjobb ár/érték arányt.
Tudnátok valamit ajánlani?
Előre is köszi. -
szasanyi
félisten
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Üdv megint.
Szerintetek melyik procit érdemesebb venni?
Intel Dual Core E5200 vs. Intel Core 2 Duo E6750ill.
Tudtok jánlani királyos NB és SB-coolereket Asus P5N-E SLI-hoz?
Esetleg 8800 GT-hez jó hűtést?Előre is köszi.
-
válasz
Bukta7 #17269 üzenetére
Üdv!
Mennyire tudsz, és akarsz tuningolni? Ha értesz a feszültség beállításhoz, és szereted a sok lehetőséget, vagy ha egyáltalán meg sem fordul a fejedben a tuning, akkor P45-DS3.
Ha tuning szóbakerül, de csak hobbi szinten, akkor inkább P35-DS3, esetleg a CF miatt X48.CF érné meg a P45, más előnye annyira brutális nincs.
Táp inkább Corsair 520HX, az már elég 4870 CF-re is.
-
Bukta7
tag
helosziasztok!
2 lehetőség:
GIGABYTE GA-EP35-DS3
GIGABYTE GA-EP45-DS3E8500-hoz lenne, HD4870-nel, késöbb mégegy ilyen kártya. ajánlott inkább a p45, vagy elég a p35?
még vmi: vx450 elég lesz neki a 2 kártyára késöbb, vagy vx550 ?
-
-
rien
senior tag
válasz
mave13 #17262 üzenetére
Oké. Akkor esetleg egy ajánlat jobb vga-ra?
Ahogy írtam nem az érdekel, hogy a durván 60 ezerből kijöjjön, eddig ahogy nézem az eredetileg tervezetthez képest "szinte" nullán vagyok, táp olcsóbb, cpu picit drágább, a ram amit ajánlottál 400 Ft-tal több a párNem ilyeneken fog múlni. Én tényleg nagyon nem értek hozzá, amit leírtok azt fogom megvenni
én hiszek nektek
És nagyon hálás vagyok a segítségért -
rien
senior tag
válasz
TomBoy1986 #17260 üzenetére
Hát nem fogok tuningolni az biztos
azt sem tudom, hogy kell
Egy ismerős állította össze mit akarjak, azt adtam oda egy boltos havernak, ő mondta változtat rajta mert szerinte nem jó. Őszintén meg se néztem mit változtatott, mert én tényleg nem értek hozzá. De mondom ha már ph-s vagyok megkérdem jó-e amit mondott?Vidéki vagyok. A vga PCIE és DDR3-as 13.337 Ft-ért pontosan.
És akkor ezen így amit írtál játék is fut normálisan ugye jól értem?És nagyon szépen köszönöm
-
TomBoy1986
veterán
A VGA megfelel. mave13 viszont RAM-ot is másikat mondott, bár mivel úgysem fogsz tuningolni, ezért baromira mindegy szerintem, szóval azt a 800-ast vedd, amelyik olcsóbb, KingMax, CSX, Kingston... ezek mind megfelelnek majd.
Tehát a gép így fog kinézni:
AMD Phenom 8450
Gigabyte GA-MA770-DS3
2GB valamilyen 800-as vagy 1066-os RAM (mert a Phenom azt is ki tudja használni, s elég olcsó)
FSP 350-PNF
Gigabyte 2600XT, de arra figyelj, hogy GDDR3-as legyen, mert különben drága 13K-ért vidéken is. És term. PCI-E-s.Ha nem vidéki vagy, akkor érdemes megnézni az ipon.hu-t és a pcx.hu-t, mert ezek elég olcsók.
De ha full nem lesz játék, akkor olcsóbban jössz ki egy integrált-VGA-s alaplappal.
Példának okáért... Gigabyte DS2H vagy akár az ASUS 780G-s lapjai is szóba jöhetnek, de ugyanúgy az MSI. ABIT-ot kerüld, mert már nem gyártanak lapokat.Nagyjából ennyi.
-
rien
senior tag
válasz
TomBoy1986 #17257 üzenetére
Köszi!
Akkor alaplap, táp amit mave13 ajánlott cpu Phenom és a videokártya?
Jó ez így amúgy együtt? Vagy így akkor minden változik? Egyáltalán nem értek hozzá -
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #17257 üzenetére
Itt van rá bizonyíték: [link]
-
-
rien
senior tag
-
Ge0rgio
csendes tag
Oké, köszi a segítséget!
-
rien
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni az összeállításról jó lesz-e így vagy esetleg jobb lenne valamin változtatni?
Gigabyte M56S-S3 nVidia nForce 560, AM2 13e
AMD Athlon64 AM2x2 BE-2400+ BOX 16e
Gigabyte HD2600XT 256Mb DDR3 13e
2db Kingston DDR2 800MHz CL5 8e
Trust 400 W Silent 7,5eKöszönöm!
-
Ge0rgio
csendes tag
Oké
Szóval:Alaplap: Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForc 12 972 Ft
Processzor: AMD Azhlon 64 6000+ 940 AM2 X2 DualCore DOB 19 872 Ft
Videókártya: Inno3D Geforce 9600GT I-H5GTCD 512 MB DDR3 TV PCIE 23 736 Ft
Merevlemez: SAMSUNG 500GB 7200rpm SATA-300 16MB 14 421 Ft
Memória: KIngmax 1GB DDR-II 800Mhz Mars (kettő megy bele) 4 001 Ft -
Ge0rgio
csendes tag
Sziasztok!
Összeállítottam egy számítógépet. Kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy milyen és megéri-e megvenni!
A konfig a következő:
Alaplap: Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForc
Processzor: AMD Azhlon 64 6000+ 940 AM2 X2 DualCore DOB
Videókártya: Inno3D Geforce 9600GT I-H5GTCD 512 MB DDR3 TV PCIE
Merevlemez: SAMSUNG 500GB 7200rpm SATA-300 16MB
Memória: KIngmax 1GB DDR-II 800Mhz Mars (kettő megy bele)Játékra is használnám. Szerintetek milyen?!
Összesen: 79003 Ft
Várom a véleményeket! -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #17244 üzenetére
Ja, és az x2300-as kari egy klasszissal jobb az nv-snél. Viszont abba a notiban csak 1 gb ram van.
Vagy gyűjtesz még tehát 40-ezret, vagy filmezel, netezel, képet szerkesztesz.. -
hardcase
csendes tag
bocs, nem szeretnék türelmetlennek tűnni, de megfordult a fejemben, hogy talán már túl mélyre került a 17235-ös hsz-em.
esetleg, valaki tudna valamiféle véleményt alkotni róla? ;) -
dangerzone
addikt
válasz
greatchaos #17241 üzenetére
Szerintem nem fogja fullon vinni. A radeon x2300-as kártya vmivel jobb ,mint a radeon 9600. 9600-zal meg még anno játszottam a cnc3-mal. Hát ...mikor mindent fullra állítottam,1024*768, akkor volt 5-6 fps-em, persze a proci is számít, de sajna ezek a vga-k 2004 előtti játékokra valók.
Ha játszani is akarsz a laptopon, akkor 160.000-ret ki kell rá adnod minimum. Ez van sajna...Laptopok drágák mint a disznó.. -
Talán arra érdemes figyelni, hogy azoknál a házaknál, ahol alulra kerül be a táp, hosszabbnak kell lennie a vezetékeknek. Egy CM 590-be nem lehet beletenni egy FSP 400pnf-et Gigabyte lappal, mert a 4 tás kiegészítő táp nem ér fel az alaplap tetejére.
Nem kicsit voltam boldog, amikor erre rájöttem. -
Steve-0
őstag
válasz
greatchaos #17239 üzenetére
erre a listára pillants rá: [link]
-
Reorx
tag
Üdv,
Oan kérdésem lenne hogy házvételnél kell-e valamire figyelnem vagy az mindenképpen jó ha jó tápot teszek bele?
-
mr.bullet
tag
válasz
ígyvanferi #16997 üzenetére
Üdv!
Nekem OPP-m LG Electronics GH-20NS van, szerintem ez elég jó. A max. problematika talán az lehet vele, hogy amikor pörgeti a lemezt, akkor kicsit hallani... De komolyabb problémám nem volt vele eddig.
Az ismerőseim azt mondják, hogy még nagyon jó ilyen árkategóriában aSony NEC Optiarc AD-7201S .
Billentyűzetnek a Logitech Classic Keyboard 200 ajánlom. Ilyenem van, és úgy vettem, hogy csak játszok a gépen. Ez teljesen megfelel, és mellé még jó érzés írni rajta + dizájnos + védve van a ráfröccsenő víztől.
Egérnek a Trust MI-6200 ajánlom. Kényelmes a fogása, teljesen jó.
Tápegységnek mindenképpen érdemes a LC-POWER LC6550 megvenni, mert nagyon olcsó, és elég jó.
Ház szerintem megfelel a Asus TA-863 olcsó, és kiváló ilyen árban.
Az ATX egy formátumot jelent. Azt nem tudom, hogy van-e különbség a mATX és ATX között, de szerintem nincs. Majd a többiek megmondják, akik értenek ehhez.
Na, szerintem ezekkel egy elég jó konfigot összeállíthatnál, és nem is drága. -
hardcase
csendes tag
kb két hete kértem tanácsot, azóta az újítás még mindig nem történt meg, mert újabb dolgok jutottak eszembe, és újabbakat hallottam.
- hallottam egy olyat, hogy a 4 GB ram kicsit sok, mármint felesleges. hogy se xp, se vista nem tudja normálisan kihasználni, és kezelni. állítólag 2 GB elég szinte mindenre.
én vistát raknék a gépre, és állítólag az úgy van vele, hogy minél több memóriád van, annál többet zabál. erről mit gondoltok?- ha már intel, és quad, akkor a Q9300 tud annyival többet a Q6600-nál, amennyivel drágább?
főleg, mint már korábban írtam, nekem játékra, és olykor-olykor videókódolásra kéne, egyik sem elsődleges szempont, és nem egész nap ezeket fogom vele/rajta csinálni, a játékkal úgy vagyok, hogy ha már jó gépem lesz, biztos kipróbálok ezt-azt. fő célom inkább csak az, hogy a HD-cuccokkal normálisan tudjak bánni a gépen (akár kódolni is), illetve, hogy megint egy darabig olyan gépem legyen, aminek nincs problémája semmivel, se új játékokkal, se semmilyen videóval, stb. (a mostani 3 GHz-s P4-emen az 1080p már kicsit beszaggat olyankor, amikor egyszerre nagy mozgás van a képen).egy ismerőstől kaptam ezt a leírást megfontolásra:
"A Core 2 Quad Q9300-ról mindaz elmondható, amit a korábban tesztelt 45 nm-es Intel lapkákkal kapcsolatban már kifejtettünk. A kisebb csíkszélességen gyártott processzor a házon belüli riválisával, a Q6600-zal szemben számos előnnyel rendelkezik: órajele magasabb, ugyanez elmondható a rendszerbuszról is, támogatja az SSE4.1 utasításkészletet, és néhány teljesítményt fokozó finomhangoláson esett keresztül, ugyanakkor kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik. Ráadásul minden valószínűség szerint az Intelnek is olcsóbb gyártani. Ugyanakkor vannak hátrányai is, hiszen a Q9300-ban a gyorsítótár mérete kisebb, szorzója alacsonyabb, ennél fogva jobb memóriákra van szükségünk, ha tuningolunk, és a túlhajthatóságától sem ájultunk el, ami természetesen példányról példányra változhat, de egy G0 steppinges Q6600 ennél többre lehet képes. Összegző grafikonunkról leolvasható, hogy a Q9300 az összes tesztelt programot figyelembe véve kb. 9%-kal ér többet, mint a Q6600, már csak az a kérdés, hogy Magyarországon ezt az árak mikor fogják visszaadni, ugyanis a Q9300 jelenleg jóval drágább, mint a Q6600. Reméljük, hogy az AMD minél hamarabb magára talál, mert amíg a Phenomból nem adnak ki magasabb órajelű változatokat, addig az Intel úgy játszik az árakkal, ahogyan csak akar, és ennek a vásárlók isszák meg a levét."kérdésem, na most akkor melyiket vegyem? van, amiben az olcsóbb az erősebb, stb. akkor ez hogy van?
-
ProdyGee
csendes tag
Sziasztok,
Új gépet szeretnék venni játékra/filmre/netezni. Fontos: Linux operációs rendszert használok játékon kívül mindenre (van hogy arra is), ezt a videokártya miatt írom. Nvidiával eddig nem volt gondom pár éve ATIval még szívtam (igaz akkor még win alatt is szívtam vele, csak az omega driverrel ment jól). A videókártyánál habár úgytudom teljesítményben az ATI jobb, de nekem a driverek és az egyéb szolgáltatások pl video dekóder, is fontosak. De sokminden változott azóta (pl ATI is AMD lett, amely cég termékeivel eddig semmi gondom nem volt) szóval, ha tapasztalataitok szerint az ATI, ilyen gondjai megszüntek akkor azt veszek.
Winyóból van egy nagy, így egy kicsi gyorsat szeretnék venni az oprendszereknek, DVD író is van. Házból, meg mindenből inkább márkásabb megbízhatót vennék.
100-120 e közötti pénzt szánnék rá.
Mit ajánlotok? -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok!
A gépem:
Gigabyte ep45-ds3
C2D e8400
kingston hyper x 2x1gb 1066mhz
asus hd4850
samsung 250gb 7200
CM hyper 121-es proci hütö......
Az miért lehet h állandoan kifagy a gép kb 1 óra használat után?minden alapon van nem huztam meg semimt sem.A ramnak adtam 2.2v-ot mert annyit kér 1066mhz-en.Van amikor kifagy még windows telepités közben.Kék halálkor memoria hibára hivatkozik valamikor emg tulmelegedésre.Nincs valaki akinek békés megyében ugyan ilyen lapja van és esetleg betudná állitani az én lapomat is?Vagy valaki más aki tudna tanácsot adni h mit tehetnék ennek érdekében?
Köszönöm elöre a válaszotok
byby -
válasz
Viperator #17231 üzenetére
Üdv!
Nem. P35-DS3P. Lesz tuning, és P45-ös lapok BIOSa jóval bonyolultabb, mint a P35-é. Ha valaki nem járatos a feszültségek beállításában, akkor elég rendesen meg tudja szívni a P45-tel.
Tehát, aki nem akar profi tuningot, annak jó a P35. Mondjuk, sok különbség nincs a két chipkészlet között. -
válasz
Steve-0 #17229 üzenetére
Nagyon jó gép lesz.
Az alaplap a gyenge pontja. Nem rossz egy E2180 alá. De E7200-höz nem venném. 108k a vége, tehát még van 2k. Kaparjatok össze valahonnan még 3k-t, és vegyetek egy P35-DS3-at. És akkor a tuninggal tuti nem lesz gond.
Unokaöcsém is hasonló helyzetben volt két hete. De megelőlegeztük neki a vinyót családilag, és végül összeállt egy nagyon hasonló gép.
Hűtő majd még kell rá, ha lesz tuning, de egyelőre nem fontos, unokaöcsinél sem húztuk még a cuccot, mert egyelőre elég neki alapon is. -
Steve-0
őstag
Hi egyik barátom kért meg h rakjak össze neki egy gépet játékra (hosszabb távra) teteje 110e Ft. Iponnál lenne rendelve, de ha egy másik helyről olcsobb akkor onnan ;) Ezt sikerült összeválogatnom:
Vélemények tippek?GIGABYTE GA-EP31-DS3L 12.612 Ft
INTEL Core2 Duo E7200 2.53GHz 775 BOX 22.440 Ft
PIONEER DVR-215DBK Fekete 5.028 Ft
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz 2 db 4.224 Ft
GAINWARD 9566 HD4850 512MB PCIE 34.574 Ft
GIGABYTE SUPERB 460W 7.836 Ft
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 10.500 Ft
ASUS TA-863 6.468 Ft (esetleg egy jobban szellőző házat)
össz. 107.906 Ft
-
-
A Gigabyte lapokban a P31, P35 esetében a legkisebb ramszorzó 2. Azaz, ha mondjuk 500-as FSB-vel hajtasz egy procit, akkor 1000 Mhz lesz a memória órajele.
Ennél a lapnál ez 2,66 a legkisebb szorzó. A procid alapból 200Mhz-s FSB-t szoroz meg max. 9 -el. Ha mondjuk 3.2 Ghz-t akarsz elérni, akkor 9*355 beállítás kéne. 355*2,66 pedig már 944 Mhz.
Az rendben, hogy a 800-as Kingmax elvileg megy 1000 Mhz-t, de mivel alig drágább az 1066-os Kingmax, minek kockáztatnál? 1066/2,66 az 400 Mhz. Ott ez a lap már szerintem FSB wall közelében jár, tehát ezzel a memóriával nem lenne gondod.E2160-ból a jó szériát vedd, mert ebből még kétféle stepping létezik.
-
A gép Deasunak ment, de örülök, hogy tetszik.
Egyébként én is LG párti vagyok, csak sokan fikázzák, így inkább megtartom magamnak.
.
50k-ért 4870 belefér, annál többet VGA-ra nem érdemes kiadni.
2*500GB jó ötlet, nekem is több vinyóm van.
Ház ízlés dolga, nekem 534 Centurion van, de szerintem jól néz ki az Elite, a CM 690, de a Gigabíte GZ-X5 is.
Ha tuningolsz, Q6700 nem éri meg. -
Reorx
tag
válasz
mave13 #17215 üzenetére
huh... Meg kell hagyni pofás összeállítás
De kicsit túllőttél a keretemen
A tuninggal nincsen semi gond az nekem teljesen beleférős csak alkatrészt cserélni nem szeretnék (tehát az hogy 3,2-3,4en járnak a procik arra énis gondoltam)
Q6600 (esetleg 6700)
alaplapot ajánlatok alapján akkor P35-DS3P
vid kártya még nem százas 4850 vagy 4870 de utobbi valószinübb
ramokban belefér az elképzelésbe amit írtál
winyóbol 2x500GB-t akarok...akármikor büthet a gebasz..
dvd lényegtelen majd lessz egy de én LG párti vok
hűtőt köszönöm
a ház viszont nem teccik és mégis csak több évig fogom nézniszal legyen oan ami tetszik annak utánnanézek.
Köszi a tippet! Ha esetleg ehhez a konfighoz lenne hozzászólás akkor örömmel fogadom
-
ádyz
addikt
Üdv.
Összeállítottam egy konfigot.
Giga GA-G31M-S2L
Intel Dual Core E2160
Kingmax inyBGA 1024Mb DDR2 800MhzLenne néha játék, persze ha lesz vga, meg zene, meg miegymás. Játékban a full graf.nemszámít.
Valamit változtatnátok?
-
Üdv!
Q9450-et nem éri meg venni, de mivel nem tuningolsz, ezért mégis ajánlottabb, mint egy Q6600, csak sokkal drágább.
Mondjuk:Gigabyte X48-DS4 45k
Q9450 + Hyper212 60k
Corsair Dominator 2*2 GB 1066 29k
HD4870 50k
SAMSUNG 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 28k
PioDVD 5k
Corsair 520HX 21k
CM 590 Centurion 12kJóval olcsóbban is ki lehetne hozni a gépet, de úgy érzem, hogy egy Q9450 mellé nem Kingmax RAMok illenek.
VGA-ból az X2 nem éri meg. Inkább majd később még egy 4870 a gépbe. De nem mostanában lesz még kevés ez az egy sem.Dell OK.
-
válasz
rumkola #17213 üzenetére
Már most is vannak játékok, amik kihasználják a több magot. DIRT, GRID, Assassins Creed, és még jópár. A most megjelenők közül is remélhetőleg több fog 4 magot támogatni. (Clear sky csak egyet használ, de egy ügyes alkalmazással megoldható 4 mag kiaknázása).
Mellesleg egy Q6600 3,6 Ghz környékére húzható egy jó léghűtéssel, és ott már van olyan erős, mint egy 4 Ghz-s E8400. Másrészt meg a nemrégen megjelent PH! tesztből kiderül, hogy jelenleg 3 Ghz-es kétmagos proci elég egy jó közepes VGA mellé.
Ha nagy felbontáson akar valaki játszani, mondjuk egy 22-es TFT-n 4870-el 1680*1050-en, esetleg nem veti meg a szűrőket, akkor nem fog procilimit jelentkezni még egy alapon járatott E7200 esetén sem. (Tapasztalat)
-
rumkola
nagyúr
válasz
dangerzone #17212 üzenetére
Mire valami kihasználja a 4 magot, addigra ezek a procik már kukában lesznek.
-
dangerzone
addikt
válasz
rumkola #17210 üzenetére
A 4 magos proci LEHET hogy jobban megérné hosszutávon. Kérdés csak az, hogy mikorra lesznek 4 magos procira optimalizálva a játékok,alkalmazások, mert még a két magnál sem tuti a helyzet. Ki vagyunk szolgáltatva a szoftverfejlesztőknek.
Szerintem 1-2 évig még a két mag lesz a nyerő,minél magasabb megahertzen, utána viszont már több mag is jöhet.. -
Reorx
tag
válasz
rumkola #17210 üzenetére
köszi, az ötleteket srácok! 8200-t nem veszek mert lehet hogy most még 2db erősebb mag jobb mint 4 de ez már nem lessz így sokáig és szerintem 4 húzott mag többet fog érni mint 2. Én továbra is gondolkodom a 6700-on mert szinte minden tesztben 5-10%-kal jobb. Asszem 5.000 huf külömbség van közöttük árban akkor pedig miért ne? Meg mostmár egy 22"os tft is kilátásban van arra meg talán azért jobb lenne a 4870 nem? a 4850 azért nagy felbontáson már nem olyan jó. Ha valami hiba a gondolatmenetben szoljatok
Köszi az ötleteket még 1-2 napig gondolkodom addig szivesen várok minden tanácsot!
-
rumkola
nagyúr
8400-el minden játék gyorsabb lesz, mint Q6600-al, ráadásul sokkal kevesebbet fog fogyasztani és jóval tovább lehet húzni is.
ITT a teszt -
Dicsa
csendes tag
http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html
ez a hűtő jó a q6600 hoz vagy inkább cm 212? -
Nyx89
aktív tag
Nem éri meg a felárat. q6600ot vedd és ha tuningolsz akkor egy jó hűtőt , pl CM hyper 212 . Ez bőven elbír vele.
(#17205) dangerzone:Érdekes kérdés.Tulajdonképpen ez attól függ hogy milyen órajelen szeetnéd használni a moduljaidat. Mert tulajdonképp ha tuningal elérsz 500-as(!!!) FSB-t akkor szükséged lehet egy 1066os ramra hogy 2es mem-cpu osztással tud tolni(azaz 1000mhz lesz a proc órajele).De ezt az órajelet 800as típusokból is ki lehet hozni az időzítések változtatásával.De persze használhatsz alacsonyabb osztást is , vagy még az is lehet hogy nem éred el az adott FSB-t
-
dangerzone
addikt
Nekem az a kérdésem lenne, hogy most procihúzásnál a 800 mhz-s ram vagy például az 1066-os ramok jobbak? Mert én eddig úgy hittem, hogy hát ha 1066 mhz-s a ram, akkor a procit jóval tovább lehet húzni. De gondolom azért ez mégsem így van teljesen. Szóval mennyire éri meg magasabb frekvenciájú ramokat venni? Milyen hatásai vannak a gépre nézve?
-
Reorx
tag
Intel Core 2 Quad Q6700 4x 2.66GHz Boxed
ő a maximum ami még belefér...Jobban megéri mint a Q6600? tapasztalat? Vélemény?
200-bol kellene kijönnie a gépnek. Amiben egy 30.000es monitor is szeretném hogy beleférjen. -
Reorx
tag
Üdv mindenkinek,
Szeretnék összerakni egy elég komoly gépet amihez egy ideig nem kell hozzányúlni. (kis tuning belefér késöbb de komolyabb hardware cserét nemnagyon szeretnék) Nézegettem Procikat:
Intel Core 2 Duo E8400 2x 3.00GHz Boxed
Intel Core2 Quad Q6600 4x 2,40GHz Boxed
AMD Athlon64 X2 6000+ AM2
AMD Phenom X4 9600 AM2+
AMD Phenom X4 9850 Black Edition AM2+ Boxed
AMD Phenom X4 9950 Black Edition BoxedIletve videó kártyákat:
Radeon HD 4850
Radeon HD 4870
GeForce 9800 GTJa...alaplap még nincs...szóval abban is várnék ötleteket!
Kicsit még bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban hogy 2 avagy 4 magos procit vegyek úgyhogy minden ötletet tanácsot szivesen várok. Kicsit Intel felé hajlok mert mindenhol azt írták hogy jobban húzható ami szerintem elég nagy fegyvertény hogy 1 év múlva még mindig vehetek bele 10kért erősebb hütőt és nem kell kidobni a procit. Szóval segítsetek
Köszi!U.i.: Kezd körvonalazódni hogy Q6600-am lessz meg 4870-em de ötleteknek továbra is örülnék vagy kritikának vagy valaminek
Nomeg 1 alaplapnak
-
daesu
csendes tag
[bump] Sziasztok!
Teljes gépcserét szeretnék (kivéve bill+egér), úgyhogy össze kellene állítanom egy új konfigot. Hosszútávra tervezek (a jelenlegi gépem évek óta áll minimális változtatásokkal, de mostmár tényleg őskövület szegény), a felhasználási terület 40% játék, 40% (hd-)filmnézés, a maradék időben kép- és videószerkesztés. A budget most rugalmas, nincs igazán felső határ (a realitásokon belül maradva, szóval nyolcmagokkal, tri-slikkel és Eizokkal azért nem szeretnék foglalkozni
)
A tuning nem igazán fontos (jelenlegi tapasztalatom a téren 0, úgyhogy valószínűleg nagy buherálásokra nem leszek képes, max. a legegyszerűbb szoftveres dolgokra), viszont a minél csendesebb működés igen.A Q9450 - 4870X2 proci-vga kettősben gondolkodom, erről kellene vélemény, illetve a többi alkatrészre ajánlat. 1 TB HDD-t és 24"-es monitort szeretnék, ez utóbbiból a PH-n is tesztelt Dell-t néztem, de ha van jobb választás, sikítsatok
Remélem mindent leírtam, előre is köszönöm a segítséget!
-
diegho
nagyúr
válasz
bluespirit #17194 üzenetére
Gigabyte EP35-DS3
Intel E2200
2*1GB 800-as kingmax
Sapphire 3870 512DDR3 lite
320GB Samsung 16MB cache
Pioneer 215D író
Coolermaster Elite 331 ház
FSP 350W PNFez 100k alatt van egy kicsivel.
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Politikai mémek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen NAS-t vegyek?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest