Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
Aktív témák
-
malwy
senior tag
Helyesbíteni szeretnék az itt leírtakkal kapcsolatban.
Mediacoder régebbi verziójával lekonvertált zenét sikerült valahogy elbaszarintanom. Frissített porgrammal, különálló kódolóval, más programmal nem tapasztalom a 44,1 és 88,2 közötti különbséget. 192ről lekonvertálva nem tudnám megkülönböztetni. Valamit csúnyán elszúrtam a konvertálás során. -
válasz
killerjohn #24994 üzenetére
Ugyan, fél év múlva lesz más bajod is
Nézz körül a itt. Két éve még csak egy-két 30ezernél drágább fejhallgató volt összesen a topiclakóknál. Most meg...
-
válasz
killerjohn #24992 üzenetére
Fél év múlva majd érzékeled. Most még nem biztos
-
válasz
killerjohn #24990 üzenetére
Csak 48kHz van rajta, ezért a zenét átkonvertálja.
-
Bodz
nagyúr
válasz
killerjohn #24986 üzenetére
Nem tudom, hogy olvastad vagy mondtuk e, de usb-n nincs 44,1 khz az X-Fin. Nem mintha olyan nagy gond lenne, csak gondoltam megemlítem.
-
válasz
AD700-hoz az XFi jobb lesz.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Jobb, ha az X-Fit már most megrendeled...
-
killerjohn
addikt
válasz
schawo #24974 üzenetére
Hmm. Nekem is a DG-t mondtátok, és pont tegnap néztem, hogy ott van a DX, ami (szemre) mégis csak egy bizalomgerjesztőbb kártya. Azért ajánljátok a DG-t, mert abban van Dolby Headphone, és a DX-ben nincs?
Sebaj, már 2x is azt írtátok, hogy az XFI HD USB jobb a DG-nél, szóval úgyis azt fogom venni az AD700-hoz - csak lenne már meg a keret...
-
dudika10
veterán
válasz
szakibá... #24980 üzenetére
Ugyan miben jobb a csavaros átalakító mint a sima?
Nem tudod külön kihúzni őket, de más előnye szerintem nincs.
Sima csatlakozó meg sima átalakító is tökéletesen működik. -
dudika10
veterán
válasz
bigmasterg #24978 üzenetére
Attól függ mennyit enged a feléből, mondd neki, hogy javíthatatlan, semmit nem ér és keressen engem, mert veszek rossz füleseket.
-
ntomka
nagyúr
válasz
deathtania #24981 üzenetére
Ahogy előttem mondták!
-
válasz
deathtania #24981 üzenetére
Igen, nagyon jól jársz vele. Hozasd el vele nyugodtan, nem fogod megbánni. Aztán ha valamiért mégsem tetszene, veszteség nélkül simán továbbadhatod.
-
-
szakibá...
senior tag
Tud valaki arról, hogy lehet-e és hol kapni olyan szerelhető 3,5-ös sztereó csatlakozót, amihez rácsavarható 3,5-6,3-as átalakitó tartozik, igy párban?
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #24978 üzenetére
Én szívesen megveszem erősen ár alatt
-
nano222
csendes tag
Kösz az infót SCHAWO
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
Predator2 #24966 üzenetére
Beyerdynamic DTX 710. Ha van rá lehetőséged füleld meg valahol. A DT 235-nél bőven jobb és sokkal kényelmesebb is. 668B-nél nem valószínű hogy jobb, de akár jobban is tetszhet.
Leültettem ma a mutert zenét hallgatni a DT 990-nel. Fogalmazzunk úgy, hogy kissé átértékelte a saját fejesét (ATH-T300). Ez zsebbe nyúlós lesz...
-
nano222
csendes tag
A hangkártyát és a fejhallgatót leginkább játékhoz és zenehallgatáshoz használnám.
-
válasz
nano222 #24971 üzenetére
Se a hangkártyát, se a fejhallgatókat nem ajánlom fejhallgatózáshoz.
Ha a hangkártya valami más célra is kell, akkor oké, de ha a fejhallgató a felhasználási terület, akkor inkább egy fejhallgatóerőítős Audiotrak HD2.
Fülesnek meg sokkal inkább az előző hsz-ben is említett Superlux HD668B.
Ugyanannyi pénzből nagyon sokkal jobb hangzást kapsz.
-
nano222
csendes tag
Üdv
Veszek nem sokára egy Asus Xonar DX hangkártyát és milyen fejhallgatót ajánlotok hozzá csak azért szeretném tudni mert én Sennheiser HD448 vagy Sennheiser HD203 vagy Pionner SE-390-est akarom megvenni.Ha tud valaki infót a hangkártyáról és a fejhallgatókról és melyiket érdemes meg venni.És fejhallgatót mindenhez használnám.
Köszönöm mindenkinek
-
válasz
Predator2 #24966 üzenetére
Benne vagyunk, teljesen.
Két ilyen fejhallgatóm van.
Megbízhatóság: Fizik adatai szerint az eddigi 200-250 fejhallgatóból 2db hibásodott meg.
Igen, szerintem megéri a 668B a pluszt. De azért hallgasd meg, mert lehet hogy jobban tetszene a 681 (sima) erőteljesebb mély kiemelése.
Ebben az ársávban egészen 20ezerig nem találsz jobb fülest. A 681, 681B és 668B igen kiemelkedő. Ha mégis valamiért nem jönne be a hangja, mert esetleg kevesebb mély tetszene inkább, akkor a Beyerdynamic DT235 az ajánlott, amíg Fiziknek meg nem jön a 681F, a HD330 és a HD660.
(#24969) dudika10 ezek még nem hozzáférhetők.
-
Predator2
addikt
válasz
schawo #24886 üzenetére
köszönöm bár az igazat megvallva több választ/lehetőséget vártam de gondolom ebbe az árkategóriában nem vagytok annyira benne (több alternatívát
)
Superlux
Van valakinek ilyen fejhallgatója? Vélemény? Tapasztalatok? Megbízhatóság? Hangzás?
Látom h van belőle több változat is mit takar a "B" és "F" jelölések?
Megérné egy halandónak rááldozni azt a plus pénzt és drágább változatokat választani?
(662B/668B) vagy már ebben az ársávban lenne jobb? (kb 11e ft)Linkelek pár zenét h mik azok amiket kb szeretek: (azért teszem ide h ez lapján tudjatok nekem a változatok között ajánlani
http://youtu.be/k2xUMiUrCs8
http://youtu.be/3IHQC1E7UWY
http://youtu.be/Xijh9Q8vXL8
http://youtu.be/SgM3r8xKfGE
http://youtu.be/a2RA0vsZXf8THX a válaszokat előre is
-
Gigi01
őstag
Hali!
Játékra,zenehallgatásra olyan 10 ezerig mit ajánlanátok?Az se baj ha kényelmes!
Asus Xonar DS hangkártyám van. -
GandC
tag
Sziasztok!
Szert tettem egy már-már vintage kategóriába sorolható Sennheiser HD 520 II 300 ohmos nyitott fejhallgatóra, de egy kicsit leharcolt állapotban van. Tudtok valamit erről a típusról? Milyen hangja van? Érdemes vele szöszölni egy kicsit, hogy működjön?
Köszönöm:
GandC -
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #24943 üzenetére
A képekről nekem jobban tetszik nyak nélkül, de ha világosabb lesz és jól kivehető a kontúr akkor meg nyakkal jobb (csak egy szaros TN panelről nyomom úgy olvassátok véleményem).
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #24956 üzenetére
Na de ezt csak a marketing szövegből megítélni... akkor egyik gyártó sem ért hozzá az az igazság, mert mindegyik honlapján vannak vicces dolgok.
Mikor voltunk Szegeden ATC-nél akkor a tulajdonos mesélt érdekes dolgokat bizonyos gyártókról. Például hogy nem kevés olyan "gyártó" van akik ugyanazt a belsőt adják el, másik házban, másik előlappal, másik csatlakozókkal, és persze más marketingdumával. A belső ugyanaz, árban sokszor nagy különbségek vannak, és persze nem kevés vásárló jobbnak hallja a drágábbik cuccot
A "gyártónak" nincs is üzeme, még az előlapot is az eredeti gyárban rakják fel, a "gyártónak" csak egy telephelye van, ahova megkapja az árut, majd szépen hozzáadják a csomagolást, stb.
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #24952 üzenetére
Az a sound art egy ideje már itt pihen, tényleg igen korrekt hangja van akusztikussal, de sajnos(?) nem hallottam még gyári w2-t.
Ennyiért nem biztos, hogy tudnék egyértelműen jobb fejhallgatót mondani.
Meg merem kockáztatni, hogy van olyan jó, mint egy K500/K601 (illetve jobb), viszont mélyekben néha a k1000nél is gyengébb tud lenni.viszont e mellé egyszerűbb sub-ot rakni ha épp kellene...
-
AMDFan
addikt
Direkt kértem, hogy ne akadj rá a példára amit írtam. Mellesleg az audio technológia el tudom képzelni, hogy van olyan komplex mint az autógyártás, sőt, mivel erősen szubjektív elemek is vannak benne. De tényleg hagyjuk, nem vagy hajlandó befogadni semmi olyat amiről van egy meggyőződésed. Ez már a te bajod. Én még kifejezetten emlékszem, hogy anno a Senn HD485-öt védted és szent meggyőződésed volt, hogy a legjobb ár-érték arányú füles.
Jó pap holtig tanul.(#24957) schawo: The End
-
-
dudika10
veterán
Szerintem senki nem akart meggyőzni.
Csúnyán lehúztál valamit amiről nincs elég infód és ez így ebben a formájában nem helyes és nem is szép.
Én is szkeptikus vagyok, mindenképpen meghallgatnám ha gondolkodnék hasonlón egyáltalán, de nem biztos, hogy rosszabb a végeredmény, lehet, hogy nem jobb csak más és természetesen benne van az is, hogy egy pénzéhes hozzánemeértővel van dolgunk. Na de ezt csak a marketing szövegből megítélni... akkor egyik gyártó sem ért hozzá az az igazság, mert mindegyik honlapján vannak vicces dolgok.
Téma részemről is lezárva. Inkább elcsomagolom magam holnapra, hosszú nap volt ez a mai. -
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24948 üzenetére
Komolyan mondom, mit nem lehet megérteni azon, amit leírtam? Amit hirdet magáról, egyértelműen félrevezető, még ha valamennyi minimális igazság van is benne. Nem lehet mindenben javítani rajta egyszerre anélkül, hogy valamin ne rontana, főleg nem házilag. Ő pedig azt mondja, hogy minden javulni fog, illetve nem pont ezt, csak felsorolt 4-5 hangzatos területet. A mély vs. K1000 dolog meg viccnek is rossz volt, már mondtam én is példának, ezt alapból is lehet így értelmezni, nem kell semmi modifikáció, a zártabb mivolt miatt a K601-ben sokkal több és hangsúlyosabb lesz a mély alapból is. Az autós példák meg végképp komolytalanok, egy autó sokkal komplexebb műszaki termék jóval több mérnöki munkával és teljesítményt befolyásoló kritikus komponenssel, mint egy fejhallgató... Összehasonlíthatatlan a kettő. Pont annyira értelmetlen, mint egy processzor tuningolásához hasonlítani. Ezt amdfan-nak. De ezek után egy darab ilyen hozzászólásra sem vagyok hajlandó reagálni és arra kérlek téged meg mindenki mást is, hogy ne nekem címezze ezt a témát mert marhára nem érdekel. Magatokban vagy másnak nyugodtan, csak ne nekem. Hallgassátok meg és vegyétek meg tőle, a K701 mellesleg még meg is érheti az árát ha tényleg új és még nem nyúlt hozzá. De engem ne fárasszatok ezzel, mert nem is hiszek benne meg nem is érdekel. A stílusért elnézést, csak nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy valaki nem nyeli be még elvi szinten sem azt, ami nyilvánvalóan üzleti érdekből táplálkozik, emellett hangzatos próbál lenni, nulla konkrétummal és ami a leírt formában gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Ez az én véleményem. Elfogadom, hogy a tiétek más, csak ne akarjatok meggyőzni, mert meddő próbálkozás.
-
dudika10
veterán
válasz
AMDFan #24950 üzenetére
Hallottad a SoundArt-ot tuning nélkül egyébként? Mert csak úgy tudod értékelni a tuningot.
Az akciós 30k-s árának a felét éri kb nyersen.p_adam: szerintem amíg senki nem hallgatta meg addig nincs túl sok értelme erről vitát nyitni. De az egészséges forráskritika helyett egyből lehúzni a wc-n az eléggé sértő. Szerintem.
Le lenne írva, ugyan már, kérd el a kapcsolási rajzot egy új erősítőről a Heed-től vagy a Hivoxtól. Miután nem tudja/akarja levédetni (mert drága és/vagy nem lehet) nem fogja csak úgy nyilvánosságra hozni senki, hogy mit módosít egy terméken, hogy azt utána Te otthon negyed áron megcsináld. Legalábbis ebben nem látok semmi rációt.(#24954) AMDFan: bizonyos szempontból sokat vesztettél, bizonyos szempontból meg szerencsés vagy.
KMT: én csak azt akartam kihozni a dologból, hogy mindenféle információ nélkül ne húzzunk le valamit a WC-n.
Csúszik a Schiit Bifrost. Olyan szar lett, hogy nem merik kiadni és most 1 hónap alatt újratervezik biztosan...
Na kb ilyen jellegű az amit itt egyesek írtak. Gőzöm nincs róla miért csúszik, de azért leírom, hogy biztos szar. -
p_adam
addikt
válasz
Ha értene hozzá akkor konkrétan le lenne írva mit csinált rajta és ez miért jó miben különbözik a sima verziótól, esetleg képekkel is alátámasztva. Ehelyett nincs más odaírva csak zagyvaság. Az index fórumán még régen (1-2 éve?) belinkeltem ezt mint tudatlan hát szépen le lettem oltva, visszakereshetem akkor még jóval viccesebb volt a leírás is.
Ez a hirdetés is jól tükrözi a hazai hifi általános helyzetét, itthon is figyelem a "jó" dolgokat de nagyon ritkán találni valamit (és ugyanez jellemző a jó dolgok eladására is)
Leginkább a régebbi ortodinamikus fejhallgatóknál érdemes ezzel kísérletezni mert ott a hangszóró jobb mint amibe belerakták. Itt nem ez a helyzet. A HD250II-nél is lehetet a csillapítással és a fejpárna szigeteléssel játszani de a vége mindig rosszabb lett mint a kiindulási pont. Ezzel szemben egy jó forrással jobb lett a hang. A DAC-on és erősítőn több értelme van a tuningnak (ha régi darabokról beszélünk mint a Parasound ahol adott egy nagyon jó alap akkori techológiás opamp-os kimeneti stage-el)
-
AMDFan
addikt
válasz
A Sound Art-os példa szerintem is nagyon jó. Az a kis doboz simán alázza a 100e forint feletti polcsugárzókat. Na persze nem mindegy milyen zenét hallgatunk rajta. Azt is el tudom képzelni, hogy hasonlóról van szó itt is, emberünk például komolyzenével tesztel, és még véletlenül sem tenne be mondjuk death metalt vagy dubstepet. A gyártóknak mindenkire gondolni kell. A Sound Art W2-t én nagyon megtartottam volna második rendszerbe, de sajnos nincs rá helyem. Pedig nagy élmény azon meghallgatni egy akusztikus, vokális zenét, néha hiányzik is
Tehát kijelentem, hogy van amiben jobb mint a jelenlegi RF-82esem amit boltban majdnem 10x annyiért lehet megvenni. Most akkor mi van? Az van, hogy a világ nem fekete meg fehér.
Összességében én megvédeném a vaterás fickót. El kell menni hozzá, meghallgatni, utána lehet véleményt formálni, addig inkább ne, úgy korrekt.
(#24951) p_adam: én már beszéltem vele egyszer telefonon. Azt mondta neki ez hobbi, nem ebből él. Aki veszi a fáradtságot hogy megkeresi, érdekli a dolog, annak megcsinálja a tuningot, aki nem az nem. Mondott pár konkrét dolgot, hogy mit csinál a fülessel, de már nem emlékszem rá. Ne várd azt, hogy le fogja írni a vaterán, hogy ezt meg azt kell csinálni. Az, hogy milyen a stílusa nem hiszem, hogy minősíti a szakmai tudását, nekem legalábbis nem tisztem leszólni. Mellesleg ha leírná mit kell csinálni az is vitaalap lenne. Mindig van aki jobban tudja. Sajnos ez kis hazánkban hatványozottan igaz.
-
válasz
Legyen nyaka, úgy kutyább
-
dudika10
veterán
válasz
AMDFan #24945 üzenetére
K701-et talán (vagy valamelyik hasonló kategóriás AKG-t) egy üzemben gyártják és szerelik össze végig. Valószínűleg a többit is. Nem ráugrás, inkább csak érdekesség, mert a múltkor volt valaki aki szerint be lehet szerezni a membránt valamelyik kínai noname-ből és átrakni egy másik kínai noname-be és akkor a végeredmény jobb mint egy K1000.
Dave™: a lekezelésed bántó inkább. Amiről nem tudsz eleget azt miért kell lekezelni ezáltal rontani/megnehezíteni egy eladó piaci helyzetét aki még netalántán érthet is hozzá? Ha nem ért hozzá és úgy lehúzzák az más, de jelenleg semmit nem tudunk róla.
A kérdésedre válaszolva: a SoundArt W2 modjáról miért nem nagyon találni semmit? Mégis csodákat tesz vele a hivox tuning. Kérdezd meg Hivox Zoli-t, hogy elárulná-e szívesen mit csinál vele. Nyilván nem, mivel ebből él, belefektetett energiát és pénzt és most ezt próbálja kamatoztatni azzal, hogy erősítőket és hangfalakat tuningol. -
KMT
addikt
Az érzékenységet te írtad, te tudod milyen értelemben használtad. Ha a hangosságérzetre gondolsz, akkor rosszul gondolod, mert ami azon a görbén "puki", az pont azt jelenti, hogy nagyobb hangerőt érzékelsz ott azonos hangerőnek, mint a görbe lentebbi pontjain.
Nekem érzékeny a fülem a magasakra (ha túl sok, torz stb), de ez más téma.
(#24936) bigmasterg:
A tied nem i-s verzió volt. De igazából 30 környékén bármelyik nagyon jó vételnek számít, mind az ebajos, de főleg az itthoni árát figyelembe véve. -
AMDFan
addikt
Nem értem miért lovagolsz ezen a K1000 témán. A K1000, bár még nem hallottam de úgy tudom, hogy mélyben nem igazán áll a helyzet magaslatán. Miért ne lehetne jobb a K601 bizonyos dolgokban mint a K1000? Egy tuningolt régi 3as BMW lehet hogy jobban fekszi az utat mint egy új X5-ös nem? Valamiben jobb, ezt írta az ember, nem mást.
A másik része a dolognak, hogy simán lehet, hogy otthon lehet javítani a hangzáson, ha ért hozzá. Szintén autós példa jut eszembe. Vannak bizonyos motorok amikből kihoznak X lóerőt az egyik verzióban Y lóerőt a másik verzióban. Itt is el tudom képzelni, hogy a membránt meg lehet kezelni valamivel ami miatt pontosabb lesz, viszont lehet, hogy rontja az élettartamot, és az AKG-nál a garancia miatt úgy számolták ki, hogy ha ők is megkezelnék a membránt akkor gari idő lejárta előtt 5%-al több füles kerülne vissza emiatt nem éri meg nekik. Vagy a másik, hogy nem is az AKG gyártja a membránokat, ők csak beszerelik, és nem ruháznak be olyan gépekbe amivel automatizálni lehet ezt a folyamatot, mert akkor 20%-al többért kéne adni a fülest, hogy megérje. Mielőtt ráugrik valaki, ez CSAK KÉT PÉLDA volt.
-
ntomka
nagyúr
válasz
K1000-es kutya, durva.
Nyakkal jobb lenne, de túl sötét a tónus így a pofája összemosódik vele, jobban mondva nincs kontraszt a nyaka és a feje között.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24936 üzenetére
Csak akkor adnak ha írsz nekik és igényelsz és utána elküldik, sztem nem foglalkoznak vele hogy te vagy e az eredeti tulaj v. nem.
Más: a uLilith player-t használom egy ideje és főleg a DA11->HD250II kombinációval érződik hogy sok a sziszegés a foobar-ban. Hogy miért azt nem tudom.
Kár hogy még nem jöttem rá hogy lehet olyan szépen berendezni mint a foobar-t (amit szintén nem rendeztem be csak lehetne) mert hangban jobban bejön az biztos, a rosszabb kifejezetten "digitálisan" szóló zenéknél még mindig egy picivel több a magas mint kéne de már az is meglepő hogy ez ennyit javít rajta. Úgyhogy a magam részéről likvidálom a foobar-t, a WAV-os kicsontozott verzióra majd még visszatérek mert az jobban tetszett de nyilván nem praktikus.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Vagy csak lekvár tuningos.
-
baluka26
veterán
válasz
Szerintem kérdezz rá.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Neophyte11 #24932 üzenetére
Egyértelmű, hogy hamisítvány.
bigmasterg: Lehet a tiéd az Alibabáról érkezett...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Neophyte11 #24932 üzenetére
Igen, az. De vigasztaljon a tudat, hogy az eredeti sem ér annyit.
-
Neophyte11
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek a Monster Beats Studio by Dr Dre fejhallgatóval kapcsolatban. Nézegettem az árakat, és úgy látom, olyan 85 ezer körüli az ára. Viszont Vaterán is van, ott viszont 20 ezer. Vadi új, 3-4 hét szállítási idővel. Szerintetek ez hamisítvány lehet? Jó, tudom, hülye kérdés volt...
De azért mégis érdekelne.
Köszi előre is!
-
ntomka
nagyúr
Hm, tény, hogy ilyen jó árút még nem láttam sehol amióta keresem, még
ánuszbaconusba szállítással sem.Szerintem rárepülök erre. Ha nem tetszik a jó ára miatt nullszaldóval túl tudok adni rajta szerintem. Meg ha tetszik akkor is, hogy tudjak 325-öt venni.
Kösz az infókat!
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24926 üzenetére
Elmondtam a véleményem, az okát is (miért nem olvastunk még ilyenről máshol???), részemről a téma lezárva. Majd ha valaki, akinek adok a véleményére elmegy és leteszteli, és azt állapítja meg, akkor el fogom hinni. Én viszont annyira nem hiszek benne, hogy abszolút nem akarok foglalkozni vele. Pont.
-
guppy
őstag
válasz
ntomka #24928 üzenetére
Nem lenne kevés hozzá, csak egy jó erősítővel változik rendesen a hangja (pozitív irányba), legalább is én ezt olvastam róla, ha nincs jó erősítő akkor érdemesebb a 225öt választani, jobbak lesznek a mélyek. - hangsúlyoznám h én így olvastam head-fin, lehet h totál hülyeség. - de az biztos h több benne a magas
Dave™ - még is azt teszed
(foglalkozol vele)
-
dudika10
veterán
A szkeptikusság azt jelenti, hogy nem hiszem el neki vakon és rendelek egyből 3-at hanem magam akarom hallani amit ír.
Felhozhatnám példának a SoundArt W2-t vagy L2-t ami a maga kategóriájában egyáltalán nem kiemelkedő. Hivox tuninggal viszont megtáltosodik, nagyon durván.
Az, hogy "nem tudok róla semmit, de marketingszöveget írt ki a vaterára tehát biztos szar" pedig a teli szájjal köpködés jelen esetben.
Lehetőséget adott rá, hogy meghallgasd, ott, nála, a saját fejhallgatód, a saját rendszered.
Ha ez nem elég ahhoz, hogy szkeptikusan állj a dologhoz, hanem fújolod, akkor szerintem nem érdemes erről tovább beszélgetni.
Miből gondolod, hogy "otthoni körülmények közt"? Lehet, hogy ez a szakmája és van felszerelése is. Tudok mondani nem egy hangfalrestaurátort Mo-n akinek van komolyabb felszerelése akár összerakni membránokat a "semmiből".,
Mint azt korábban írtam: új erősítő kapcsolási rajzzal és alkatrészlistával...
A Denon oldalán is olvashatsz hasonló közhelyeket mint ott a vaterán. Vannak a mérnökök meg a marketingesek és más-más dolgokkal foglalkoznak, de gondolom ezt neked nem kell magyarázni. -
-
slfln
senior tag
Audiometriás jegyzetben olvastam, hogy 12kHz körül (fiatal) ember hallása igen érzékeny. Nem értek hozzá, de ha ránézek egy equal loudness curvere 12kHz-nél van egy tisztes puki. Vagy ennek semmi köze hozzá?
baluka26: Ettől jobban hasonlítót nem találtam. A consumer japán fejhallgatóknak szokták mondani, hogy eléggé utánozhatatlan, furcsa színezése van (európai ember számára). Ezeknek a nagy AT-knak (is) állítólag marha jól áll a távolkeleti kultúra nyavíkolós zenéje. Ezt már sok helyen olvastam, lehet van benne valami...
-
Dave™
nagyúr
Nem kell kölcsönbe, már van egy, köszi. A srác azt írta, hogy javul a tér, a dinamika, tisztább lesz, részletezőbb. Szerintem ez parasztvakítás, mert ha ilyen "könnyű" lenne már más is megcsinálta volna és hallottunk volna róla. A szivacsos történet tök más, ne keverd ide, ő a "membránt kezeli". Aki elhiszi az menjen el és tesztelje le, én még csak egy fél órát sem pazarolnék el rá, mert totál reménytelennek tartom. Ugye lehet ez a véleményem? Csak mert a jelek szerint itt sokkal többen elhiszik neki, mint ahányan szkeptikusak.
-
guppy
őstag
Mért vagy annyira biztos benne h azzal h hozzányúl a driverekhez biztosan ront is rajtuk ? (tudom h nem ezt írtad, de nekem a hozzászólásaidból így jön le)miért ne javíthatna ? egy halom modd van fenn a neten ahol a diverek elöl-mögül kiszedik a szivacsot és változik a hangja pozitív irányba (persze a tartósság ellenében). Sztem kérj kölcsön a fórumon vkitől egy 601 et és menj el meghallgatni majd oszd meg velünk tapasztalataidat hol hallottál változást.
Persze ez a téma már így is túl van lihegve ...
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #24916 üzenetére
Oké, akkor szerinted is némi kezelgetéssel MINDEN szempontból javítani tudja ő otthon házilag és ezzel több szempontból jobb lesz egy abszolút high-end fejesnél is egy középkategóriás K601. Sőt, mivel ilyenekről nagyon nem olvasni máshol, ő ilyen igazi géniusz, aki egyedülálló tudást képvisel a világon. Mekkora szerencse, hogy hazánk fia!
ntomka: honnan tudnék? Azokat nem is nézem, not my cup of tea. Amazon, Head-fi és szerintem ki is fújt
-
dudika10
veterán
válasz
Shufny #24912 üzenetére
A legtöbb eladó vevőcsalogató bullshitet ír ki az oldalára és megpróbálja eladni a termékét legyen az jobb mint a többi vagy rosszabb.
Szerintem ebből aztán igazán kár kiindulni. Amíg senki nem hallotta addig felesleges leszólni.
Azon is kár lovagolni, hogy miben jobb mint a K1000.Nem értem, valaki tényleg azt várta, hogy majd leírja, hogy kitömi ilyen sűrűségű és ennyi vatelinnel, majd ragaszt egy kis szivacsot ebbe a sarkába, a drivert meg központosítja és rak rá 0,1gramm súlyt, hogy nehezebb legyen ... .
Mintha azt várnátok el az erősítőgyártóktól, hogy kapcsolási rajzot és alkatrészlistát mellékeljenek a marketinganyag mellé, hogy meg tudjuk venni az alkatrészeket és gond nélkül, negyed áron megépítsük otthon.Dave™: vagy ne adj Isten a marketingszirszar mögött tényleg tudás lapozik.
Azért van különbség a szkeptikus hozzáállás és a teli szájjal fröcsögés közt, ami itt megy inkább utóbbi.
Osztom schawo véleményét, amíg semmit nem tudunk róla addig kár lehúzni. -
baluka26
veterán
OMG
"A jel-zaj arány kiemelkedő 120 desibele kristálytiszta hangzást biztosít"
Ez az ASUS Xonar Essence One-os cikkben volt leírva.
bigmasterg: HD800-hoz mindegyikhez mellékelnek sorozatszám alapján. Ilyen. -
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #24898 üzenetére
Semmi közük egymáshoz görbe alapján sem.
100Hz-nél 8db diff
200Hz-nél 5db diff...
Ezek már nagyon nagy különbségek. (Talán azt lehet nagyobb bukó nélkül megállapítani, hogy mindkettő középcentrikus. A membrán minősége, az akusztika, zárt lévén bass reflex megoldásáról stb. ez nem mond semmit még.)
Középen a Senné hegyes csúcs az AT nagyon széthúzott. 12kHz felett az emberi hallás legérzékenyebb tartományánál teljesen szétválnak, az AT megindul felfelé a Senn meg zuhan le. Azok a kicsinek tűnő különbségek már 4-5db-ek... Próbáld ki mozgatni ennyivel az eq-t egyes frekvenciákon... -
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #24898 üzenetére
A membránkezelő srác lehet tud is a HD201-ből W5000-et csinálni (sőt, jobbat)
Továbbra is nehéz elhinni, hogy van, aki elhiszi a szövegét, de hát mindenkinek lelke rajta. Én még az időt sem pazarolnám rá. Azt elhiszem, hogy csinál vele valamit, amitől más lesz, de ő nem ezt állította ugyebár.
-
válasz
hasman #24891 üzenetére
Pedig a használat körülményei fontosak.
Így már értem, tehát csak vezetéknélküli jöhet szóba.
Ahhoz itt nem nagyon fogsz konkrét tanácsokat kapni.
Viszont pár dolgot azért javasolnék. Úgy látom, hogy nem fontos, hogy USB-s legyen, viszont mikrofon is kell, ami nagyobb gond.
Én a következőt tenném. Választanék egy normális darabot mondjuk ezek közül. Persze a márka más is lehet, meg a beszerzési forrás is. Sajnos konkrét tapasztalatom nincs, de valamely ismert márkával túl nagyot nem fogsz csalódni, ha nem nagyok az igények.
Ezek a típusok rádiófrekvencián (900 MHz környéke) viszik át a hangot. Bőven elég a hatótáv otthonra. Az adójukat egyszerű jack dugóval rá tudod kötni a notebookra, vagy a TV-re, valamint a tápot be kell dugni a konnektorba. Van hordozható kivitel is, aminek az adója akkumulátoros.
Vannak még bluetooth-os változatok is, ha van BT a notebookban, akkor az is szóba jöhet.
Ha a rádiósat választod, akkor vehetsz még egy olcsó BT headsetet, esetleg itt-ott lehet találni BT mikrofont is. Ha mikrofont Skype-hoz stb. használod, akkor ez jó megoldás lehet.
Ez két eszköz ugyan, de szerintem jobb megoldás.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest