Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    Találkozó utáni gondolataim (csak az érdekesek):
    Grado SR225: Akármilyen forrás alá nyomtam, nagyjából 20mp-ig bírtam ki. 2-3kHz-nél valami akkora kiemelés van, hogy leolvad a fülem.
    Sennheiser HD540: Ezt sem bírtam hallgatni, a gitár és a dob szintén kinyomta a fülem az előbb megadott tartományban.
    AKG K601: A hangja a természetes helyett a világos besorolást kapja a kicsit sok közép és középmagas miatt (legalábbis én inkább már így hallom). A mélyre továbbra is azt mondom, hogy mennyiségileg jó, de néhol azért csak bántja valamennyire a fülemet. A részletességébe, terébe és kényelmébe továbbra sem tudok belekötni, mindegyik kiváló.
    Shure SRH440: A legtöbbet ez volt a fejemen. Az összes fejhallgató közül nekem a leghallgathatóbb: kicsit kevesebb a mély, mint a K601-ben és 50Hz alatt már szinte semmi sincs. Közép: 500Hz körül kis emelés, 2-3kHz-nél kis süllyesztés. Középmagas: nagyjából 5-9kHz-ig nagyobb süllyesztés. A magasak is másak, de ott nem voltam képes megállapítani a pontos különbségeket. Az első pillanatban már jött a "wow" faktor: "jéé, ez semennyire sem bántja a fülem, még a laptopom integráltjáról sem". További hallgatás után: "úúú, micsoda énekhangok, ilyet sose hallottam még" ezután pedig "és ilyen jó magast sem". Kipróbáltam a laptopom integráltjáról is és onnan is meglepően jól szólt, de azért az MSII-ről és a Canamp klónról jobban odavágott. Nem olyan kényelmes és nincs akkora tere, mint a K601, de a részletességét és hangminőségét hozza és számomra természetesebb, jobban összerakott hangzást ad. Ha csak a hangot nézem akkor én azt mondom rá, hogy veri a K601-et.
    HD800: A Shure után volt a fejemen, de elmaradt a "wow" faktor, egyszerűen nem hatott rám semennyire. Hallgathatósága a K601 szintjén van, hasonlóan világos de természetesen technikailag sokkal jobb. Jobban tetszettek a Shure közepei és magasai (ezzel együtt a "Shure énekhangja" sem volt sehol).
    K1000: "Wow" faktor: brutális tér, de ezen kívül technikailag a HD800 szintjén van. K601-nél kicsit jobban szelte a fülemet a középmagas és a magas, hasonlóan világos hangzású, emiatt megint csak az lett a végeredmény, hogy jobban tetszenek a Shure közepei és magasai.
    Beyerdynamic DT990: Hiába emel ki nagyon, nálam egy szinten van hallgathatóságra a K601-gyel. A karaktere miatt nem volt sokat a fejemen, ez nem az én világom.

Aktív témák