Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Logitech M185-höz hasonló kialakítású és méretű (púpos, mint egy vénasszony, de cserébe rövid és kicsi) egeret keresek, viszont mindenképpen vezetékeset.
1. 20K
2-3. Használt piac, ebay: nem
4. FPS, programozás, stratégiai játékok
5. ujjbegyes
6.középsú ujjtól csuklóig 20 cm, hüvelyktől kisujjig 10 cm
7. Win-ben maxra van húzva, nem full érzékenyen, de azért nem is nagyon lassan. 2 cm rántással bal alsóból jobb felső sarokba elhúzom az egeret.
8. Állítható DPI és + gombok nem elvárás, de nem dobom ki, ha van benne.Köszönöm a segítséget előre is
-
ribizly
veterán
válasz
smekone #70048 üzenetére
Ahhoz a kézmérethez ezek jók kellene legyenek palm-ra:
* CM MasterMouse MM530
* Dream Machines DM2 Comfy
* Logitech G403 / G703
* Steelseries Rival 310
* Steelseries Rival 300
* Zowie EC1-BÉs érdemes amazon.de-n, amazon.co.uk-n, hardverapro-n körülnézni, mert sokszor vannak akciózva például a Logitech egerek, hardverapro-ra meg sokszor kerül fel új, vagy 1-2 napot használt darab áron alul.
-
3.Aragorn
addikt
Üdv nem egészen ide tartozik, de kesztyű vásárlásban kérem a segítséget. Egérhez kellene olyan ami komolyan tartja a csuklót.
-
ribizly
veterán
válasz
Archttila #70044 üzenetére
Persze. Akkora lapátot én még lehet életemben nem is láttam.
Az M310 egy kényelmetlen hulladék. Volt "szerencsém" többször rámarkolni már a munkahelyen és nem ajánlanám senkinek (a formája alapján). Szóval nem csodálom, ha le szeretnéd cserélni.
A G603 egy sokkal nagyobb egér attól, de a Te kezedhez én tuti nagyobbat választanék. Persze a piacon a nagyobb, jó wireless egerek (Roccat Leadr, Logitech G900/903) sokkal drágábbak és nem biztos, hogy jobban megfelelnének, mint a G603.
Nálam az egyetlen ellenérv a G603 ellen az, hogy wireless only, tehát nem lehet rácsapni kábelre és úgy használni amíg plusz töltődik, hanem csak a behelyezett aksi ereje táplálja (ami állítólag amúgy igen hosszú ideig képes erre), míg a G403 (wireless) és a G703 megy kábelről és a belső aksiról.Ha sokat használod és sokat hurcolod, akkor lehet a G603 a jobb megoldás.
-
-
ribizly
veterán
válasz
smekone #70038 üzenetére
A G502 azért szokott kikerülni az ajánlásokból, ha valaki low sensitivity-n nyomja és FPS-t, mert elég nehéz és a sok lendületesebb mozdulattól nagyon terheli a csuklót. De, ha ez nem gond (az amúgy, de ha az összeg korlátoz és bejön akkor nem az), meg kényelmes (ez általában nem gond a G502-nél), akkor hajrá.
-
-
válasz
ribizly #70013 üzenetére
Sziasztok!
Alkalmi (non HC) vezeték nélküli játékra kellene 20x11cm méretű kezemhez egy wireless egér.
Első körben Logitech gyártmányokat néztem mégpedig: -G403 -G603 -G703
Jelenleg egy M310-et használok aminek a fogása tetszik de egy picit kicsi...pl. a 603 bluetooth-os, ez jelent valamiféle hátrányt az USB wireless-hez képest?
-
smekone
tag
Sziasztok!
Eljutottam odáig, hogy szeretnék egy komolyabb egeret vásárolni.
1. Mennyi a keret? ~10.000 HUF
2. Használtpiac játszik? Igen !
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Igen !
4. Mire használnád az egeret? FPS játékok és 3D tervezéshez !
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm
6. Mekkora kezed van? 19-20 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Viszonylag alacsony
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) A világítást ha van rajta ki lehessen kapcsolniAprón már kinéztem egy Logitech G502 Proteus Spectrum-ot , ez mennyire lenne megfelelő a fenti igények alapján ? Esetleg tudtok ajánlani jobbat ?
-
Ringman
félisten
sziasztok!
laptophoz wireless egérre lenne szükségem - sajnos semmi hír a g203 wirelessről.
amit kellene tudnia:
- minél könnyebb egér
- minél könnyebben lenyomható gombok - görgőklikket is beleértve - pl a g900 250g-s görgőklikkje egy rossz vicc számomra
- formailag: g203
- ár: itt nincs nagyon választásom, lényegében mindegy is, de azért a 130 fontos contour unimouse-t nem rendelném be látatlanban - meg amúgy az is nehéz.szóval egy mondatban összefoglalva: g203-ra kellene vezeték nélküli altarnatíva.
g403-at használtam már, alapvetően ok a formája, csak magas volt nekem. mx master biztos nem jó, mert marha nagy és nehéz is.hogyan fogom az egeret?
hát mikor hogyan, de szerintem fingertip főleg (ha csuklótámaszt is használok mindenképp - ilyet), ha lusta vagyok, vagy nincs csuklótámasz, akkor palm inkább - otthoni g303-at is így fogom most éppen.g403 wireless vagy g703, amivel meg kellene barátkoznom?
köszi a választ!
-
TeebyKay
őstag
válasz
estikornel #70031 üzenetére
Bárhol meg lehet találni a képeket a talpakról, nem hiszem, hogy ez gond lenne. Alapból bárki tud hyperglideot venni, rárajzolni a mintát és ollóval kivágni (én is magamnak csináltam). Jaffának gondolom voltak sablonjai meg esetleg jobb eszköze, ennyi az előnye. Meg hogy elneveztek róla egy narancs szörp márkát.
-
estikornel
tag
Nem tudom megoszthatom-e, de ez Jaffa táblázata amit nagy nehezen a hirdetéséből szedtem ki (a jegelve felirat eltakarta a linket). [link] Itt vélhetőleg méretarányosan vannak képek az egyes egerek talpairól ami alapján könnyebb lehet méretre vágni azokat. Deathaddernél pl biztosan ilyen, de van pár ahol inkább csak az aljáról van kép.
Ha esetleg zavarja őt vagy valakit, hogy itt megosztottam törölje egy moderátor a hsz-t!
-
-
Srácok!
Jaffának van / lesz utódja?
mobal,
-
kovaccss
tag
Hello. 2009. óta (7e Ft volt) egy Microsoft IntelliMouse Optical 1.1A egeret használok, ez 5 gombos. A bal mikrokapcsolót párszor már cseréltem. Az a probléma vele, hogy a görgő forgását léptető izé elkopott, már alig érezni, hogy akad, magától léptet egyet-egyet, és ezt nem lehet megjavítani pár 100 Ft-ból, meg semennyi pénzből se. Így nagyon kényelmetlen netezni már 1-2 hónapja, meg egyszerű böngészős játékokat játszani, mert amikor a görgőt megnyomva görgetem az oldalt függőleges irányban, és éppen magától ugrik egyet a görgő, akkor kilép a görgővel görgetésből. Újra meg kell nyomnom a görgőt, van hogy többször is, így már ez a mikrokapcsoló is elhasználódott. A görgő mikrokapcsolóját ki tudnám cserélni, de nincs értelme.
Olvastam az összefoglaló egy részét, a docs oldalt is megnéztem az egérajánló V2-t.
Az egerem utódja a Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, de már ezt se lehet kapni.
Tavaly ősszel jelent meg ennek az utódja, a Microsoft Classic Intellimouse, ez, 40 USD. [link] Eddig csak német és lengyel teszteket olvastam róla, magyart és prohardverest nem. A 11-12e-es ára se szuper. Ez ajánlott típus?
Nekem nem kell gamer egér, csak sokáig bírja, és nagy legyen, a mostaninál nem lehet kisebb (126×68×39), mert nagy kezem van. Gumi burkolat se kell (a Classic is ilyen), mert ragad rá a kosz, és idővel lemállik a gumi.
Milyen min. a MIO minőségű egeret lehet most újan kapni, ami csak néhány bal gomb mikrokapcsoló cserével 7-8 évig újra működni fog? Ugyanilyen 5 gombos sima egér kéne, fontos az oldalsó 2 gomb is, mert már megszoktam hogy ezeket nyomom a böngésző előre és vissza nyilai helyett. 10e alatt kéne újan, USB-s, vezetékes. -
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Új egér vásárlás előtt állok, de nagyon nem tudom melyik típust vegyem. Világ életembe csak is A4tech egerem volt, jelenleg is ezt használok (XL-750BH). Maradnék ennék a márkánál, de pár helyen annyi féle egér van hogy egyszerűen döntés képtelen vagyok.
Ami a lényeg:
Nem kell, hogy súlyozható legyen.
WoW-ra és egyéb Fps játékra használom csak
Az egeret tenyeres fogással használom
hirtelenjébe eddig 3 egeret néztem ki
N50
P81
Q81
Nem használom túlságosan nagy DPI-on, ha jól tudom 1200-1600 körül van a mostani ami számomra pont tökéletes
Előre is köszi -
DreamMachines DM1 Pro S az alzánál, sztem jó ár 9800-ért.
-
nyunyu
félisten
MX Revo helyett milyen nagyméretű, kényelmes drótnélküli egeret érdemes venni munkára?
Világos szín előnyben.Most nem ragaszkodnék a bluetoothhoz, mert a HP laptopjaim BT moduljaival eddig csak a baj volt, átlag negyed óránként kellett ki-bekapcsolni, hogy újra összeszinkronizálódjon a már párosított egerekkel...
-
dobragab
addikt
válasz
BeStronk #70001 üzenetére
Ribizly-nek adok igazat. Ha a jelenlegi egeredhez hasonló fogásút keresel, mert kényelmes, az még nem valószínű, hogy a legjobb. Fordítva, ha a jelenlegi egered nem kényelmes, úgyis leírod, hogy olyat ne,
Pl. én is Gigabyte M6800 után kerestem valami használhatót, így vettem G400-at, majd amikor kézbe fogtam a G100s-t, nem értettem, hogy bírtam addig azt a böszme téglát tologatni.
-
ribizly
veterán
Nagyon is jókat nézegettél.
A Roccat is jó, de tudtommal az kicsit súlyosra sikeredett, így azt nem feltétlenül venném, és van egy gond a Roccat egerekkel: ha nem pont úgy fogod az egeret, ahogy azt az adott egér tervezője elképzelte, akkor nem lesz kényelmes a fogása. Ezért azt mindenképpen csak akkor válaszd, ha tuti bejön a fogása, vagy berendeled (magánszemélyként, online) és ha nem jön be elállsz a vásárlástól. A Logitech sokkal több fogást "támogat".
A különbség a két egér (G900/903) között nem sok, a G903 már tölthető úgyis, hogy ha megveszed hozzá a Logitech speciális egérpadját, akkor az wireless tölti (mint a QI a telefonoknál).
Azért, ha esetleg nem túl nagy a kezed (19,5cm és az alatt), akkor tehetsz egy próbát a G403/G603/G703-al is, mert ezek sokkal olcsóbbak. Ugyanaz a forma és méret.
G403: Ez az alap. Jó szenzor, belső aksi, nem túl hosszú üzemidő. Működik akár kábellel is.
G603: jó szenzor (két üzemmóddal, és az egyikben nagyon sokáig üzemel), elemes (cserélheted benne és működik akár 1, akár 2 darabbal is). Csak wireless.
G703: ugyanaz, mint a G403, csak már ez is tölthető az egérpadról. -
Gifos
csendes tag
Üdv !
Wireless egeret keresek mindenesnek , játszani is szoktam ,de nem vagyok HC gamer .
1. Max. 55 ezer.
2.-3. NEM!
4. Kép szerkesztés,játék
5. fingertip
6. nagy
7. -Ezeket az egereket néztem :
LOGITECH G900 Chaos Spektrum
LOGITECH G903 LightSpeed Gaming Wireless Mouse
ROCCAT LeadrKöszönöm !!
-
válasz
Dr_Senkihazi #70010 üzenetére
Lol
Fiókba vele, soha többé Logitech.
-
-
guftabi96
addikt
válasz
kemotox #70007 üzenetére
+1
Ráadásul a Logitechnél lehet, hogy elég egy videót küldened a hibáról és simán küldenek egy újat.
Nekem is most küldtek egy új G402-őt, mert az előzőnek volt egy pici hibája (amit amúgy simán meg tudtam volna csinálni, csak akkor bukom a garit a szétszedés miatt). Levideóztam a hibát, ők meg küldtek egy másik egeret.
Ráadásul még a 14 napos elállási határidőben is benne vagy. -
kemotox
addikt
válasz
Dr_Senkihazi #70006 üzenetére
Ne, ne gariztasd, inkább dobd ki és bukd a pénzt
Bármilyen egérrel előfordulhat ez, pont ezért van gari. Egy rossz tapasztalat miatt fölösleges ilyen következtetéseket levonni. Itt a fórumban nagyon sokszor volt szó G403-ról, de senkinek nem halt be ilyen hamar. Kifogtál egy rossz darabot, deal with it. Kérj azonnali cserét. -
kemotox
addikt
válasz
Dr_Senkihazi #70004 üzenetére
gari?
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
üdv
olyat csinál az egerem,hogy 2-3 lefele görgetés után,felfelé görget egyet,akkor is ha lefelé tekerem..az a baj,hogy ez egy 10 napos g403,ami kb 4-5 nap volt használva..a görgője halt volna meg ennyi idö alatt?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest