- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz
Patrick #41198 üzenetére
Van egy ilyen cikk, nem tudom mennyire megbízható.
-
Patrick
addikt
Még esetleg Genius mellett A4tech.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SunMount3r #41188 üzenetére
Még úgy is bőven érdekes.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kemotox #41187 üzenetére
Jah, hát laboratóriumi körülmények között nekem is megy (úgy valszeg. meg lesz az 5 millió click is a mikro kapcsolókra
), de átlósan van értve és bizony gyakran lecsúszok valamelyik irányba a padról.
Emelgetés nélkül gyakran nem ott köt ki, ahol akarom és így nem abból kell szerintem kiindulni, hogy "szél-től-szélig" átéri-e a padon, mert ez gyakorlatban azért nincs algebra egyenletbe foglalva.
Megszokás kérdése is, de ez nekem ez már túl sok huziga.
(A régi golyós egér feelinget idézte ez a próba.)
-
kemotox
addikt
válasz
SunMount3r #41185 üzenetére
Ez tényleg érdekes. Winfos csúszka? Én 400 DPI-vel átérem a fullHD-t kb 15 centin, ami egy kényelmes csuklómozdulat + egy pici karlendítés (nemolyan
)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SunMount3r #41185 üzenetére
Hogy azt hogy csinálod, az jó kérdés.
-
SunMount3r
nagyúr
LOL, most nézem, hogy 500dpi-vel át sem érem a képernyőt a QCK minin... 1366x768...
-
Üdv!
A Microsoft Basic Optical Mouse 1.0A-ban milyen szenzor van? És úgy általában mik a tapasztalatok a típusról? Érzésre elég finoman mozog, aztán lehet, hogy csak én érzem úgy...
-
dobragab
addikt
Sica elvileg PMW3310H-s, az pedig tud LOD változtatást. Legalábbis KPM-ben tud, nem tudom, Sica driverében benne van-e. Vagy esetleg FW-cserével, spéci bedugással, stb. van-e rá opció, szerintem egy Google keresést megér.
(#41179) PitLee
Nem, azok a pöckök tényleg csak brute force-módszerrel nyithatók. Nyugi, másodszor már könnyebb. Jobban jársz, ha úgy csinálod, hogy közben egy kicsit feszíted le a burkolatot, nekem úgy könnyebben lejött. 4 WMO-n vagyok túl
-
PitLee
őstag
válasz
phenomHUN #41163 üzenetére
Az nem lehet, hogy úgy működik mint egy oldható "zsanér" ? Anno a régi egerek szinte mind így voltak szerelve hátul egy csavar elöl körmök, de nem kellet kiakasztani hanem hátul kellet elkezdeni szétnyitni mint egy ollószerűen és eközben a körmök kiakadtak vagy ilyesmi
kb mint itt
-
Fricrich
tag
válasz
Skinny26 #41166 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor fixálták a hibát. Tehát csak szerencsétlen voltam, hogy bár idén februárban vettem, még a régi szériából való volt.
Végül is nekem is jó lenne ez az egér, formája jobban fekszik, mint az FK, meg méretre nekem EC1 kell mert a 2-es kicsit az én lapát kezemhez. Csak ugye, ha a beszállító megint raktárról ad egy régebbit, akkor 2 hónap múlva újra szórakozhatok a garanciáztatással.
Mionix Naos az jóféle egérnek számít?
-
nyunyu
félisten
válasz
TeebyKay #41168 üzenetére
Srácok, az mi, hogy most cseréltem két hete a mikrokapcsolót japán omronra, és már duplaklikkel?
Hasznalj jo oreg olmozott forrasztoont, ha meg talalsz valahol a boltokban.
A mai RoHS kompatibilis olommentes onokkal sokkal nehezebb forrasztani, meg a forrasztas minosege is sokkal rosszabb, nem olyan rugalmas, konnyebben lesz kontakthibas, mint ha oldschool onnal forrasztottad volna.
(Esetleg a forrasztas minosege lehet a kulonbseg a haromhonaputanduplaklikkes Razerek, meg a ketesfelevigbirja Logitechek kozott, hiszen elvileg ugyanazt a kinai Omront rakjak mindkettobe.)
-
dobragab
addikt
válasz
kemotox #41173 üzenetére
Én is nézegettem, nemrég javítottam egy DB 3G-t. Azon van két oldalt két-két gomb, a Cobra-n nincs, ezért gondolom, a gumicsíknál sincs neki hely kihagyva. Persze némi fusizással lehet, hogy megoldható, de csak akkor, ha a függőleges pöckök pont ugyanott vannak.
Vagy a DB egész belsejét átszereled a Cobra-ba, bukod az oldalsó gombokat, és reménykedsz, hogy a görgő és a kapcsolók pöckei jó helyre kerüljenek.
-
kemotox
addikt
Csöcsi!
Már többször szóba került a dolog, hogy a kopott DB-ket talán fel lehetne javítani, egy ilyen donor csodával.
Kipróbálta már valaki? A gumicsíkra vagyok kíváncsi legfőképpen, hogy passzol-e faszán. Köszi. -
TeebyKay
őstag
Srácok, az mi, hogy most cseréltem két hete a mikrokapcsolót japán omronra, és már duplaklikkel?
-
Skinny26
aktív tag
válasz
Fricrich #41146 üzenetére
Szia!
Hasonló volt a helyzetem az FK-mal, visszaküldtem gariba, és kicserélték egy másik egérre. Ez a gumiledobás gyári hiba. Én kértem egy EC2-A típusú egeret, überkirály
-
phenomHUN
senior tag
válasz
dobragab #41157 üzenetére
jaffa 2843, SP!T, valamint dobragab köszönöm a válaszokat!
IMO-nál görgő probléma is megoldódott (pápirusszal, de lehet, hogy később forrasztgatok is majd
), Panasonic kapcsolókat friss japán Omronra cseréltem, holnap jön a fehérítés.
WMO-t viszont baráti sörözés után nem mertem bevállalni már (lehet amúgy sem ment volna). Így kérnék tanácsot, a kis pöckeit felül mivel, vagy hogy tudnám kipattintani? Próbáltam tologatni, vékony csavarhúzó fejjel alányúlni, de nem igazán jött össze a várt eredmény - hogy szét pattanjon a burkolat // IMO-nál ugye nem volt ilyen gond.Előre is köszönök minden tanácsot, tippet!
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Valaki használ közületek ASUS ROG Gladius egeret? Általános véleményt szeretnék kérni róla, hogy milyennek érzitek, megérte-e az árát, stb.? Gondoltam, a ~270k ROG laposhoz dukálna azért egy ilyen egér
(Amúgy meg most egy ~3ezer forintos GB lézeres egeret használok)
Válaszokért danke!
-
-
dobragab
addikt
válasz
phenomHUN #41147 üzenetére
Neee, ez fusi
Az a kis műanyag U, amibe a görgő bal fele beleilleszkedik, annak a bal széle a burkolathoz támaszkodik. Az U két szára és a burkolat közé érdemes egy kis papírdarabot bevágni, szabvány 80 g / m^2-esből ált. 2-3 vastagságban kell. Eddig 4 WMO-t, 1 IMO-t, 1 IME-t és egy Blue-t javítottam ezzel a módszerrel, és előnye, hogy nem tud kicsúszni.
-
-
válasz
jaffa 2843 #41151 üzenetére
Nagyon tré! Feláldoztam magam, hátha... De back to the fuuuutuu... WMO!!!
-
-
Megállapítottam, hogy az ASUS ROG Sica FPS játékhoz: SZ*R! Csak akkor pontos, ha végig az egérpadon marad. Amint emelgeted és hirtelen mozdulatot teszel vele máshol kötsz ki, mint szeretnéd. Nagyon kár érte, pedig szimpi és kényelmes kis rágcsáló. Legalábbis low sens-re biztos, hogy alkalmatlan. A lod növelése lehet megoldaná. De olyan vélony a talpa, hogy nem lehet kisebbet tenni rá, mert akkor a műanyag alja fog már leérni.
-
válasz
phenomHUN #41147 üzenetére
Kiforrasztod az alatta lévő kapcsolót és egy nagyon vékony valamit a kapcsoló aljára ragasztasz távtartónak. Úgy számolj, hogy nagyon vékony valami is elég alá, mert ha nem sz*r lesz. Fogod és visszaforrasztod.
Jaffa ajánlott módszere is praktikus lehet, bár nem a legszebb megoldás.
-
phenomHUN
senior tag
WMO és IMO egerek görgőjét hogy tudnám erősebbé tenni? Lötyögnek, mintha muszáj lenne.
-
Fricrich
tag
Tiszteletem!
Új egeret keresnék, sajnos a Zowie evo-m 2 hónap után ledobta a gumibevonatát.
Nincs nagy elvárásom. Kialakítása hasonló legyen, és legalább olyan minőségű szenzora.
Ebayről beszerezhető régebbi típusok kilőve!Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
jaffa 2843 #41142 üzenetére
blogot, vagy bekötési rajzot róla, plz!
-
KinzuAdder összetákolva... Este próba. Csak 3 órát szarakodtam vele...
-
válasz
Warrior111 #41138 üzenetére
Talán a Kana V2, de az 10k felett van. Illetve bazi magas a LOD-ja. eBay-ről pedig 10k alatt a Kana i-Cafe, már ha a márkánál akarsz maradni.
-
Vanir
veterán
válasz
Warrior111 #41138 üzenetére
Logitech G100s, Razer Abyssus.
-
Warrior111
csendes tag
válasz
Warrior111 #41121 üzenetére
Na valaki? Nem értek én ehhez.
A Steelseries egerei tetszenek, de nem tom h megérik-e az árukat. -
Bicskás
senior tag
válasz
PitLee #41136 üzenetére
A4Tech Wop-49
És igen mást szeretnék.
Palm grip kéztartáshoz keresek nagy széles nehéz kábeles egeret extra elvárásom a lendkerék van csak, de nem ragaszkodom hozzá ha van anélkül ami nagyobb és/vagy kényelmesebb és még talán valami hogy ne világítson a sötétben azt nem csípem, ja és nem érdekelnek a számok, nem vagyok hardcore spieler.
-
PitLee
őstag
válasz
Bicskás #41126 üzenetére
Ha jól emlékeszem te futtatsz hasonló egérkét vagy mindenképp mást szeretnél ?
-
-
ZsákosBilbó
csendes tag
válasz
#46372352 #41114 üzenetére
Komolyan mondom én ezt nem értem.
Ha fülessel játszol, a büdös életben nem fogod meghallani az egér hangjait még akkor sem, ha 20dB-s egy klikk.
Ha meg hangfal szól az asztalodon a helyzet ugyan ez : én nem tudom magam elképzelni úgy, hogy egy C3-mat némát toljak multibanPersze csak akkor értetlenkedek ezen a témán ha játékról van szó, amúgy lehet a kérdésnek létjogosultsága, de ezeket az egereket nem jellemzően böngészésre vásároljuk.
Szerintem..... -
dobragab
addikt
Basszus. Honnan indult ez a topic
Nézz rá az 1. oldalra. Nem bírtam végigolvasni.
-
Warrior111
csendes tag
Üdv! Rágcsálót keresnék játékhoz.
Egy letisztultabb fomájú darab kellene, alap gombokkal (semmi vérpistás transformers izé), "claw" lefogási stílushoz és rendszeres pakolgatásnál se hajigálja a kurzort össze-vissza.
Tehát a szenzor se mindegy.Keret 10k.
Jelenleg egy Trust gxt 25-öt hajtok, de ez marha nagy. Tenyerelős játékosoknak való.
Köszönöm!
-
linuxuser666
tag
válasz
SunMount3r #41107 üzenetére
Nem vagytok eléggé hozzáértők
[link]
Ebben egy beépített telefon van, és játék közben tudsz tárcsázni a kisujjaddal -
Abyssus 1800 az egy salmosa belsejű abyssus lenne? (bocsánat, salmosa + zöld led
)
-
dobragab
addikt
Roccat Lua teszt + ÖF frissítése alakul?
-
dobragab
addikt
válasz
#46372352 #41114 üzenetére
A két főgomb szabvány kínai Omron, a görgő alatti TTC. Ezek elég magas frekvencián szólnak, japán Omron halkabbnak tűnik. Meg mélyebb is, kellemesebb.
A plusz gombok isteniek, alig van hangjuk, a felsőknek pláne.
A legnagyobb mínuszpont nálam az, hogy a görgő alatti klikk rettenet rövid úton jár + kemény. Ettől eltekintve kiváló egér, de nekem sajnos kényelmetlen.
-
-
Mydgard
tag
válasz
Digidroid #41111 üzenetére
Udv!
Hazahoztam ma az uj egeret egy Roccat Kone Pure Opticalt. Massziv es nagyon kenyelmes, a beallitasi lehetosegek a szoftverben nagyon szeles skalan mozognak. Holnap elkezdem buvolni az Easy Shift beallitasi lehetosegeket, ha van itt hozzaerto adhatna tanacsokat, mit hogyan, ez meg kicsit homalyos. Elsosorban LoL, WoT, D3 megy nalam.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Ilyenkor egyébként azt valahol sajnálom, hogy a Föld erőforrásainak bármilyen csekély töredékét is ilyen ipari hulladékokra fordítják.
-
kemotox
addikt
válasz
bbdzyx #41108 üzenetére
Zseniális szerintem, kurva nagy trollok dolgoznak az A4Technél
Már várom, hogy megjelenjen valami vérpistike, aki majd jól elmondja, hogy miért ez a legjobb cucc, és hogy a már tizenakárhányéve bizonyított legendák miért szarok
Komolyan mondom, még egyszer ennyi gomb, megcsinálják balkezes változatban és, aztán lehet is kukázni a klaviatúrát, a dual wield egérhasználaté a jövő -
bbdzyx
senior tag
válasz
A Bloody széria dizájnja, anyaghasználata eddig is valahol a béka segge alatt volt, de ez...
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt skubizzátok: [link]
Hogy a túrós palacsintába....
-
dobragab
addikt
Corsair Raptor M45-ről hallott már valaki? OCN-en nem írnak róla rosszakat, PMW3310-es szenzor.
Súlyok nélkül 96-98 gramm, és orrnehéz a fém görgő miatt. Azt néztem, hogy vajon a görgő csereszabatos a Razer DA 3.5G görgőjével? Mert az irtó könnyű. Jópár grammot lehetne nyerni vele. Itthon van is egy felesleges DA görgőm.
Kár, hogy drága.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
ha már szóba jött ez a dolog. Ha az egér annak függvényében működik, hogy hogyan áll a kábel, akkor annál elég lehet egy usb kábel csere?
Ezt minden egér típusnál lehet orvosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged