Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Arphox

tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Újra aktuálissá vált az egérvásárlásom, miután az itt ajánlott Endgame Gear XM1r sajnos kb. 10 hónap használat után elkezdett egyre gyakrabban duplán kattintani (azóta halogatom, hogy lecseréljem). Egyébként erről a gyártó discordján azt mondták nekem, hogy "Kailh GM 8.0 switch" van benne ami "are kinda known to suck and malfunction/double click after some time", szóval ez megy vissza garanciába, mert egyébként is csak közepesen volt kényelmes. Szomorú.

Tehát ismét áll a kérdés: milyen egeret ajánlotok nekem? :)

1. Mennyi a keret? → 50k (de igazából a kiváló ár/érték arányt keresem a paramétereimnek megfelelő opciók közül)

2&3. Használtpiac, külföldi rendelés játszik? → nem, szükségem van a 14 napos elállásra.

4. Mire használnád az egeret? → Napi 12 óra irodai munka és "netezős" használat, alkalmanként néhány óra casual gaming (FPS/RTS) tehát mivel rengeteget használom, jó minőséget keresek

5. Hogyan fogod az egeret?
    A csuklóm az egérpadon nyugszik. A kis és gyűrűsujjam az egér jobb oldalán tartom szorosan egymás mellett. Az ujjbegyeim a görgő két oldalán helyezkednek el. A két MCP-mmel fogom az egeret, így az kicsit counter clockwise irányba fordulva van a kezemben. A kis és közepes egérmozgásokhoz el sem mozdítom a csuklóm az egérpadról, csak az ujjaimmal mozgatom az egeret, ilyenkor nyilván az MCP-imtől elrugaszkodik az egér. Szóval ilyen fingertip jellegű(?).

6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. → 19 cm

7 - Milyen egered volt korábban?
    2017.02 – 2020.09: ASUS Rog Sica - alakra megfelelt, de sokszor gariztattam.
    2020.09 – 2024.02: CoolerMaster MM 710 - az alakját szerettem, de sokszor gariztattam.
    2024.02 – 2025.04: Endgame Gear XM1r - az alakja "elmegy", ez is hamar elromlott (lásd fentebb).

8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
    - 1600 DPI-n szoktam használni az egereimet
    - Egy nap használom vagy 16 órát mindenre, így a magas minőséget keresem minden tekintetben. Jó build quality általánosságban magas minőség; a garancia is legyen legalább 2 év (de minél több, annál jobb, ez nekem fontos). Így a gombok se kotyogjanak össze-vissza, stb.
    - Tudjon min. 1000 Hz polling rate-et
    - legyen hozzá szoftver, amivel be tudok mindent állítani, amit akarok: kikapcsolom az angle snapping-et, alacsonyra veszem a LOD-ot, minimalizálom a gombok response time-ját, DPI-t állítok.
    - Legalább 5 gombos legyen: Left/Right/MiddleClick, az egér bal oldalán kettő gomb egymás mellett "forward"/"back" gombok, de örülnék egy hatodiknak is ami az ujjamhoz közel van (pl. bal klikk sarkán, vagy a hüvelykujjnál)
    - Sötétszürke/fekete színű legyen, és matt
    - jó minőségű talpa legyen, szépen csússzon (egérpadom egy 8 éves Steelseries QcK, de ha már ez is cserére szorul, szóljatok)
    - Pozitívum, ha minél könnyebb
    - ne úgy nézzen ki az egér mint ami szét akar esni mint pl ez.
    - hüvelykujj támasz ne legyen rajta
    - jobbkezes vagyok
    - lehet vezetékes, és vezeték nélküli is, engem sose zavart a vezeték. De ha vezeték nélküli, akkor saját beépített tölthető akksija legyen, és ne legyen nehéz.

Előre is hálásan köszönöm a segítséget ! :R

Új hozzászólás Aktív témák